Răzvan, am fost acolo. Am făcut o facultate în România, nu m-a ajutat cu nimic. După am făcut un curs de bucătar, apoi voluntariat vreo 3 luni ca bucătar până și-au dat ăi seama că eu chiar mă pricep la asta. Am lucrat un an la acel restaurant, un an în care eram plătit cu minim pe economie și uneori chiar mai puțin. Voiam doar să învăț meserie. După ce am învăța, evident că am plecat în UK, acolo am primit un salariu mai bun (cam de 5 ori mai mult decât în românia) și cei de acolo mă învățau chestii constant și îmi era respectat fiecare drept de angajat. Patronul, cu care am devenit și prieten ținea cont de părerile mele și mi-a mărit lună de lună salariul fără ca eu să cer asta. O făcea pentru că prin munca mea îi aduceam profit. După 5 ani în care am lucrat la același angajator din UK m-am întors în România, din cauză că mă simțeam mult prea singur acolo. Aveam experiență, știam ce trebuie făcut ca totul să meargă cum trebuie într-o bucătărie. Am încercat să mă angajez aici. Mai mult de 2500 de lei nu îmi dădea nimeni, deși aveam experiență, idei, și o etică impecabilă de muncă. Angajatorilor de aici nu le păsa de asta, voiau doar un hamal care să facă toată treaba și pe care să-l plătească printre degete.Deși le demonstram ce sunt capabil să fac, mă tratau ca pe un om disperat să muncească, pe orice bani. În prezent mi-am schimbat domeniul de activitate, acum testez jocuri video. Dubioasă combinație, nu? Faci experiență într-un domeniu și te trezești că ești mai bine plătit în altul unde ești începător. Nu angajații sunt problema în țara asta, ci faptul că chiar dacă ești bun la ceva, oricum o să primești un râs de bani din care nu poți trăi, mai ales dacă ai chirie si niciun ajutor de la vreo rudă bogată.
Adevarul e tot timpul undeva la mijloc, nici generatia care vine din urma nu isi da interesul, dar si patronii de business-uri mici o sa incerce sa traga cat mai mult de bani. Pe cand corporatiile (pe care toata lumea le uraste se pare) au destul capital incat sa ofere salarii decente si mariri acceptabile + o oarecare siguranta a portofoliului diversificat incat sa nu te trezesti ca intra in faliment compania a 2a zi.
Razvane, si tu esti intr-o pozitie privilegiata si parca te uiti de jos la cei mai putin norocosi. Ai spun intr-un clip mai vechi ca ti-ai data afara parintii din apartament cand ai revenit de la facultate...cine mai are atata tupeu? Intr-un oras mare si cu oportunitati de salariul minim pe economie abia iti platesti chiria comuna, cheltuielile si mancarea la supermarket. Normal ca au pretentii de viata decenta
Da, Răzvan, voluntariat! 👏 Da' ce te faci la magazin, că nu-ți dă pâine pe "voluntariat". Mai tre' să dai și niște lei. Mi se pare mie că "mindset-ul" tău te face să vezi numai bani, numai profit 🤑. Începe să îmi displacă astfel de atitudini. Altfel, sunt multe informații utile pe care le-am aflat de la tine. Mulțumesc!
@@qBodi voluntariat pentru un azil de bătrâni, pentru o casă de copii, etc., da! Dar nu voluntariat pentru ca o firmă să profite și să câștige mai mult. Cred că munca trebuie răsplătită. Asta voiam să spun, dacă nu s-a înțeles.
Bravo lor ca nu accepta orice , altfel nu se vor mai marii salriile. Intr-o firma multinationala la care lucrez aproape ca s-au dublat salariile debutantilor pt ca generatia Z nu mai accepta salariile mici .
Buna! In mare parte sunt de acord cu tine, însă ca membru in Generația Z cred ca sunt mai in măsura sa îmi exprim o părere. Desigur, traseismul profesional când abia ai terminat facultatea nu îți aduce nimic bun, deși in ce privește corporațiile ai șanse sa câștigi poate cu 500 lei net in plus dacă schimbi compania. Desigur, pe termen lung apar și beneficiile. Însă: Acest idealism de a rămâne la un angajator care nu te vede, nu exista promovări clare, nu știi dacă o sa avansezi sau nu, bonusurile sunt in funcție de bugetul departamentului și mereu bugetul departamentului nu este suficient de mare pentru asta. Am terminat ASE, fac un master de cercetare și sunt la a doua companie in 2 ani, căutând o alta. Salariile mici și fără avansul de a știi dacă o sa promovezi nu te motivează. Ajung la final de luna fără sa mai pot pune ceva deoparte, fără sa pot călători. Pentru ca asta înseamnă sa fii proaspăt absolvent nu? Sa stai sa înduri pentru ca urmează lucruri bune. Nu e chiar așa. Exemplul dat de tine se practica in România sub forma de internship unde mari corporații îți dau o nesimțire de salariu dar hei, ajungi sa lucrezi in compania X Trebuie sa fim conștienți ca atât timp cât in piata exista vânzători care castiga 3000 lei și absolvenți care câștiga 2800 lei, nu vei putea multumi generația Z prin aceste idealuri profesionale
Cine aluneca in paradigma voluntariat,un an salariu mic,incepem o perioada cu salariu mic,dupa 3 luni iti dam procent din x vanzari,oameni buni,FUGITI!
Salut Răzvan, sunt total de acord cu tine , dar România nu este țara în care progresezi pe merit mereu , alții fură startul prin relații..mulți nu pleacă doar de lăcomia și nerăbdarea pe care le-ai amintit tu , mulți pleacă și de scârbă de care li s-a făcut de societatea în care trăim. Șpagă , corupție, relații, mizerie, nesimțire etc..
Zici bine ce zici, dar sa fim realisti, in lumea de azi fara 4000 lei (800eur)net nu prea ai ce face, ai spus chiria medie e la 300 eur (plus 50eur cheltuieli minime)deci ai ramane cu 450 eur pentru restul lunii. Daca impart 450 la 30 zile cat are luna rezulta 15eur pe zi(aprox 75 lei), ceea e e minimalistic pentru un trai decent Revin si zic ca "generatia Z" face bine ce face si pune putina presiune pe angajatori sa mareasca leafa la ceva decent, cu care sa poti trai.
Nimeni nu-ți mărește leafa dacă nu-i generezi suficient profit! Iar dacă vrei să-i "forțezi mâna" angajatorului, trebuie să-l faci dependent de tine, însă pentru asta nu trebuie să fii doar bun meseriaș, ci trebuie să fi disciplinat și să nu fi avar + că meseria ta trebuie să fie rară/greu de găsit pentru el. Doar în condițiile astea îl poți "trege de mânecă" pe angajator să-ți mărească leafa. (asta dacă nu se simte el înainte s-o facă)
@@mihailazar2417 ti-a explicat omu' ala ceva ;))) tara e moarta de foame deja, nu-ti face nimeni salariul ala minim, pt astfel de salariu trebuie sa muncesti
@@mihailazar2417 Cine nu-i capabil să câștige cât de cât în țară, nici afară nu va câștiga. E total greșită gândirea asta cu plecatu' afară și cu "prinsu' castanei" ...de parcă afară-s atât de proaste "castanele" încât să stea să le prinzi tu. Soluția este munca. "Câștigul este strict legat de muncă, și munca de câștig"
Tot ce spui tu este perfect adevărat cu tot cu facultate si master în derulare pe parte de electronică telecomunicații și automatizări nimeni nu se uita la tine pentru că nu aduci o valoare anume într.o firma trebuie sa înțelegi că ai nevoie de un timp sa deprinzi cunoștințe. De asta am luat-o de la 0 cu un salariu 2300 de lei doar că sa învăț 3-6 luni și să negociem apoi 👌👌👌👌👌tot raul spre bine acum toți sunt mulțumiți de mine.🤩
👍🏻, mica completare, ar trebui sa fii bagat deja in campul muncii de pe la 16 ani cat timp inca te intretin parintii si nu ai de iti platit … chirie masa etc de unul singur. Asta cu te angajezi prima data cand termini facultatea numai la romani exista
Salut Răzvan, fac parte din Gen Z și am preferat să mă reprofilez de la facultatea pe care o fac, deși cu toate astea am decis să o termin (an terminal la ASE:Business și Turism) și de aproximativ 2 ani lucrez în IT datorită unei oportunități foarte bune și pot spune că sunt mulțumit de toată cultivarea pe care mi-a oferit-o acesta firmă. M-au luat de la 0, mi-au oferit oportunitatea de a-mi lua anumite certificări în domeniu (de care am și profitat) și atunci când îmi voi schimba jobul, voi lăsa multe mulțumiri oamenilor care și-au bătut capul cu mine!
Referitor la plecatul in străinătate ai o impresie gresit, eu unul am 27 de ani și am plecat de un an de zile, chiar am fost persoana care s a incapatanat sa rămână in România. Pe scurt pot sa zic ca îmi pare cât de cât rău ca nu am plecat mai repede, lucrurile care le înveți și le vezi in străinătate nu o sa le înveți niciodată in România, plus ca cu banii câștigați aici pot sa investesc in mine ceva serios.
Te urmăresc de mult timp si apreciez tot ceea ce faci. Argumente sunt multe sa te contrazic referitor la ce susții in acest videoclip, dar eu vin doar cu unul: unde există pasiune angajotorii văd oportunitatea de a plăti prost. Consider că e mai bine sa fii oportunist, sa faci ce merge, când pornești pe un drum nu vad nimic greșit in a te uita stânga-dreapta. Sunt student la Politehnică, văd cum sunt platiți inginerii… și asta nu mă motivează să fac pe ucenicul.
Salut Razvan, student la Informatica aici. In mare parte cred ca ai dreptate, dar este cam exagerat munca ca voluntar.Totusi ai facultate terminata sau aproape terminata cand intrii la un Internship. O asteptare reala ar fi sa fie un salariu, chit ca mic, de inceput, si daca esti bun sa primesti oferta de munca de la firma mai departe. Nu sunt deacord cu voluntariatul la Gigel SRL care trage de tine sa faci munca de Middle Engineer pe niste legacy code fara plata :D. Nu strang gunoaie pe plaja odata pe an, este totusi munca, si nu una usoara, este grea intelectuala (si nu insinuez ca doar programarea e, sunt multe domenii, toate din STEM actually) si nu merita sa fie neplatita.
Calea smart nu e pe salariu mic... am facut volunariat si mai tarziu am acceptat doar salarii decente, nu lucrati pe minim pe economie, e raspunderea angajatorului sa genereze contracte si sa aibe profit !
Pot spune ca abia de la varsta de 30 ani mi-am gasit un job cat de cat bine platit peste medie. Facultatea nu te ajuta cu nimic, e doar o hartie care o cer angajatorii si tot ce stiu, am invatat pe barba mea, mi-am luat singur certificatele. Cel mai greu este la inceput cand piata este inundata de juniorii fara experienta, de aceea e un sacrificiu pe care trebuie facut 1 an, induri salariul mizer pentru experienta ca apoi sa ti se deschida mai multe usi. Am plecat de la 1398 lei in IT in 2015 in Galati la 8700 lei astazi in Bucuresti. In continuare cred ca e putin pentru ceea ce fac, nu sunt programator dar lucrez la echipamente critice unde colegii nu stapanesc bine domeniul de networking si au fugit de el ca de dracu de tamaie ca li se pare prea complicat. Am ales acest domeniu exact din acest motiv, nu multi sunt interesati, e un domeniu mai complex si mai putina concurenta la joburile similare ceea ce te face si mai valoros. Alegeti un domeniu complicat, stapaniti-l bine si companiile va vor cauta.
Te rog, fa un experiment pe 6 luni, si incearca sa traiesti intr-o chirie cu salariul 2-3000 de lei pe luna, singur, fara nici un fel de ajutor, daca esti atat de tare!!!
Ai dreptate! Fiind student la electronică mi-am dat seama că din facultate nu învăț și nu știu absolut nimic practic, de accea m-am angajat acum la un internship platit pe 4 ore, să învăț și eu ceva practic și să mă motiveze sa fiu și mai concentrat pe școală (gândul că salariul se va mai mult decât dubla cu puțin noroc in momentul in care am diploma e o sursa infinită de motivație)
Răzvan, sunt de acord cu munca in voluntariat, dar ce facem cei care avem de plătit chirii încă de la vârste fragede? Ce-i care nu mai trăim pe spatele părinților de la 17-18 ani ? Sa muncesc 3-6 luni in voluntariat pentru mine înseamnă faliment ❤️🙌 gandeste din toate perspectivele 🙌
Trebuie sa depasim facutul facultatilor din inertie. Curbele de invatare ar putea fi mult mai scurte, dar invatarea e ineficienta. Nu inveti nimic daca duci cafele si hartii si nici nu inveti rapid ceva ce nu te pasioneaza, doar ca in ziua de azi putini oameni au pasiuni, majoritatea sunt disperati dupa bani pentru traim intr-o paradigma de saracie, nu de abundenta si evolutie. Pleaca de la educatia de acasa si educatia primara.
Păi normal că îmi doresc salariu mare după ce termin facultatea deoarece doar eu știu în ce hal îmi storc creierii pe matematica, fizica și programarea din politehnica. Când sunt atâția frizeri ce câștigă dublu, triplu față de un inginer, logic că nu ți se pare corect Și logic că nimeni nu mai are răbdare de creștere salarială graduală când viața este atât de scurtă și abia acum majoritatea realizează
Dacă mergi pe mentalitatea că dacă ți-ai stors creierii în facultate, gata... de acum încolo vei trăi doar pe picior mare, greșești enorm. Cu atât mai mult, ajuns inginer, medic, magistrat, etc. va trebui să-ți storci și mai mult creierii deoarece vei avea și responsabilități pe măsura diplomelor pe care le prezinți la angajare emițând pretenția că meriți ditamai leafa. Ei bine, nu-i deloc așa. Trebuie să și demonstrezi că ești bun în ceea ce ai studiat, + să și faci acel lucru zi de zi. Altfel - "viteză!"
Facultatea e doar o garanție pentru angajator că poți fi de încredere și poți duce la capăt niște task-uri. Nu-i pasă nimănui că ți-ai stors tu capul cu matematica. Ești valoros și poți avea pretenții atunci când ești bun pe nișa ta.
Directoarea fabricii unde am muncit anterior avea o vorba pe care o să o țin minte toată viața: "Nu contează câte examene ai trecut cu 10 în facultate, adevăratul examen îl dai aici, în fabrica, la locul de muncă, iar unul doar cu liceul poate câștiga mai mult decât tine pentru ca aduce mai multa plusvaloare."
Mentalitatea socialista, piața decide. Dacă piața spune ca n ai valoare, asta este. Și eu mi-am "stors creierii" în facultate. Ca alternativa de altfel, ai putea sa pleci din tara, sunt tot felul de oportunități în vest exact pentru oamenii ca tine, cu studii tehnice, dacă nu ai observat România nu este un hub tehnologic-industrial. Brain drain cred ca se numește fenomenul dacă nu ma înșel. De ce alegi sa ramai aici? Plecați fratele meleu și nu va mai plângeți de mila. De asta suntem în UE - libertatea de mișcare.
Eu ,cu mana pe inima iti spun ,m-am lasat de facultate ultimul an ,primul semestru si am plecat in afara ,nu-mi pare rau de absolut nimic ,nu regret nimic sincer daca as fi facut asta si nu m-as fi dus la facultate consider ca eram de 3 ori mai departe (asta e doar parerea mea) , dar ce a fost ,a fost ,acum tot inainte .👏
Eu la 22 de ani(muncind în afara) am apartament platit cash si rezerve de bani iar sora mea(asistent medical) la 24 are salariu de 2000 de lei și bonuri de masa....
@@weiss588 în abatoare, prima data Germania după Olanda, Suedia și doi ani în Norvegia, nu fumez, beau la discreție o bere la zi sa spun și am avut chirie ieftina de la agenția cu care lucram tot timpul....
Un an pentru formare dupa iti faci un srl si tii contabilitate, informatica broker de aspiratoare, masini second hand pt inchiriat, te inchiriezi pe tine pentru companie, iti inchiriezi timpul la m2 etc😬😁👌👍❤️🚜🚜🚜🚜🚜🚜
Sunt total de acord, fix în perioada asta mă aflu, doar ce am terminat facultatea și am primit o motivație în plus să pornesc de jos, mulțumesc Răzvan pentru clip!
Salut Răzvan, acest clipi mi-ar fi prins bine acum o lună, am fost pe un post de inginer junior, dar avut parte de un șef foarte dificil care îmi oferea mărunte jigniri decât puțin sprijin( poate greșesc) dar eu sunt o fire care prinde unele lucruri puțin mai greu, și din acest motiv îmi luam acele jigniri, și decis sa plec pentru ca nu suportam acele lucruri, și acuma urmează sa plec în Germania. Într-adevăr decizia e luată și după ce ma întorc vreau sa pun în practica ce ai zis tu aici.
Am luat-o de la 0 in domeniu montajului de lifturi, pe bani putini apoi chiar tăiere de salariu:) nu mărire, aceeași gândire, n-am experiența și trebuie sa plec de la 0, dar câteodată șefii uita ca trebuie sa se comporte măcar normal și cu cei noi:) eram tratat ca ultimul gunoi😅 aici e greu de stat deja Dar super de acord cu tine!🎉
Legat de plecatul din țară. Eu am ajuns mai motivat ca niciodată sa o fac din cauza serviciilor medicale. Am ajuns la urgenta alaltăieri și am stat 13h acolo pe un scaun fără ca cineva sa ma bage în seamă, norocul meu a fost ca cineva cunoscut de al meu a venit cu cineva cu niște probleme și m-a văzut (după 13h) și a apelat la cineva din sistem și m-a ajutat, altfel cred ca și ziua de ieri o petreceam tot pe scaun și tot acolo.
Cum adica sa lucrezi 3-6 luni ca voluntar vere? Tu traiesti cu picioarele pe acest pamant sau in spatiu? Ia plateste tu orice, alimente, chirie, whatever prin voluntariat ia sa vedem poti. Destept esti tu
E frumoasa viata de student , dar facultatea ca atare nu te invata mare lucru . Mai degraba faci faculta l distanta si te angajezi intre timp . La final , ai si bani si experienta si diploma . Bun clip !
Dacă faci facultate, trebuie sa o faci bine. Prezenta și implicare la școala. Altfel nu înveți ce înseamnă facultate. Facultatea se învață doar la facultate.
@@manosmack din pacate facultea te invata doar despre faculte si mai nimic despre viata , bani , sanatate , relatii . Toate astea tu trebuie sa le inveti pe cont propriu prin autoeducare
@@sergiutamas4673 da, sunt de acord cu tine. mai ales la bani - diferenta ca de la cer la pamant in ceea ce insemana bani, si administrare, investitie. poate si autodescoperire. faza e ca : unul care nu este virgin il miroase pe unul virgin. la fel si alte lucruri in viata. aveam o profa de chimie in liceu ! care avea faze retardate, spune-mi la ce ma gandesc, care este formula ...? suna deplasat ce zicea dar acum ii dau dreptate. acum cand sunt matur inteleg ce zicea ea.
BVB m-a invatat sa fiu cel mai rabdator din lume :P. Pe langa toata Disciplina pe care am invatat-o de cand am inceput cu BVB :-D. Experienta mea pe BVB de cativa ani buni a fost pe departe cea mai buna "facultate" pentru a putea atinge visul meu. Daca mai multi romani ar afla , si/sau ar intelege cheia rabdarii si a disciplinei pe BVB, le ar merge tuturor mult mai bine garantat! Weekend fain 🙂
Majoritatea celor care fac greseala asta nu si-au gasit inca chemarea in viata. Da, da, stiu ca e deja o teorie redundanta pe care insista enspe mii de carti de self-help samd, dar asta e adevarul. Cand iti lipseste scopul incepi sa te atasezi de orice altceva iti poate umple acel gol: materialism (in cel mai bun caz). "Lasa dom'le, ca de ce lucrez? Sa-mi iau si eu masina X, ca o viata am". Asa ca este absolut normal ca tipul asta de persoane sa nu aiba rabdare si sa fuga direct la cascaval. Ce ai spus tu in video e corect, dar daca Popescu face o facultate doar ca sa fie facuta sau de gura parintilor, nu va avea niciodata motivatia de a munci aproape gratis in domeniul pentru care abia a studiat. Cand gasesti un domeniu care iti ridica paru' pe maini (in sensul bun - speram ca nu e cazul pentru femei) si te motiveaza NU DOAR financiar, atunci stii ca ai rezolvat acest aspect al vietii.
pe gandirea ta , am vrut sa gasesc pe cineva dispus sa ma invete si nu am gasit (cei drept nu am bacul) ,dar am plecat din tara plecat de jos descarcat tiruri de marfa etc si dupa 6 luni cineva a vazut ca ma duce capul , eu avand ceva cunostinte de calculatoare excel din pasiune si nevoie in liceu. Dupa ce am adunat ceva experienta am plecat in alta parte pe salariu mai mare si invatat ceva nou. In tara din pacate abia acum cand vede lumea nu vine pe salariu de nimic incearca sa schimbe ceva ,dar pentru multi e prea tarziu, mai ales cand vezi ca cineva a fost pus acolo pe pile.
Răspund la prima chestie. Am 4 ani într-o firma, lucrez de la 19 ani la ei. De 7 luni de zile ma tot mint ca ,,luna viitoare" îți măresc salariu. Eu lucrez pe 2600lei și mereu trebuie sa ii învăț pe cei noi ce au de făcut, nici o problemă, doar ca după 3 luni lor le-a făcut câte 2800lei. Intrebarea mea este: aici nu greșește și angajatorul ca nu își tine oamenii cu experienta și oamenii de baza? Îți zic și domeniul, nu e problema: CONTROL DE Calitate în portul naval Constanța, mărfuri generale vrac. (îngrășăminte, cereale, minereuri)
5:10-M-am pus pe locul angajatorului si asta e concluzia:TU NU AI DE ALES!💁♂️ Nu angajeaza nimeni juniori,apoi se pensioneaza seniorii si nu mai ramane nimeni cu experienta in domeniu,apoi totul da faliment!
Eu din ce am văzut în comentarii , numa de facultate se vb aici ceea ce nu e un lucru rău , eu am mi am încheiat studiile la BAC , și nu am profesat pe ceea ce am studiat până acolo , am mers pe munca bruta , am fost șofer de camion pe comunitate (bani frumoși) și pe urmă m am întors în țară , lucru acum cam pe 5500 de lei net , nu ca și șofer , dar tot m i se pare puțin ținând cont că mă trezesc dimineața la 4 și vin seara la 6. Are si Răzvan partea lui de dreptate dar sunt și spuse de el care nu se aplica chiar în toate cazurile, cazurile fiind pentru fiecare individ unice, sunt unele chestii de baza care se aplica in majoritatea cazurilor, in rest fiecare cu ale lui. Și da și mie mi se pare corect daca ai terminat o facultate sa ai "asigurat" un loc de muncă și cât de cât platit. Personal eu cred că e loc pentru fiecare.
Faza cu voluntariatul si munca pe bani putini se poate rezolva din timpul facultatii. Problema cu Gen Z este ca sunt tinuti in puf, li se spune mereu ca sunt cei mai buni si ca merita ce-i mai bun... iar cand dau cu capu` de realitate nu le vina sa creada ca nu este asa cum au fost invatati. Intotdeauna sunt si exceptii care depasesc orice asteptari si le este "foame" pentru cunoastere, dezvoltare si ii intrec cu mult pe cei "cu experinta". Succes!
Si eu sunt student la Ingineria Autovehiculelor la Poli, chiar daca inca nu am intrat oficial in domeni incerc in timpul liber sa mi mai repar masina. Cred ca cei mai multi tineri nu stiu sa aprecieze un sfat bun si o critica constructiva, sunt nerabdatori si superficiali. Din pacate asa suntem noi cei din generatia Z :))
Ce bine era în Sibiu, acum 20-22 de ani când la fiecare sfârșit de an școlar (școala profesională) pentru firmele lui, Ilie Carabulea recruta cei mai buni 50 oamenii, tineri ieșiți din școală din acel an și îi angaja cu contract obligatoriu pe 3-5 ani după perioada de probă...aveai și mâncare caldă inclusa la locul de muncă în schimbul bonurilor de masă!. L-au înjurat și denigrat mulți dar a avut un sistem bine pus la punct de a forma tinerii proaspeți ieșiți din băncile școlii. PS: La acel timp eu am fost unul din acei 50.....acum sunt bine mersi in Austria de 6 ani și câștig 33.000 euro net pe an + gratuit mașină premium de serviciu, lucrând pe departamentul de logistica la un dealer de mașini premium.....meseria mea veche este electromecanic auto.
Sincer, eu nici liceul nu il am..Iar iubita mea are si bacul si tot e platita mai putin decat mine...In ziua de astazi daca nu vrei sa te faci doctor sau mai stiu eu ce , un domeniu in care chiar e nevoie de facultate findca mna, nu poti sa te bagi in organele omului fara cunostiinte in asta...Nici nu are rost sa o faci...pierdere de timp, de bani si in plus, exista o gramada de cursuri pentru o gramada de joburi si in acele cursuri inveti si partea practica si cea teoretica...deci chiar nu vad de ce inca oamenii mai merg pe exact aceleasi drumuri pe care se mergea odata demult...Eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa lucrezi pentru a invata ceva din jobul ala si cum se misca lucrurile acolo, iar mai apoi sa pui si tu in practica lucrurile alea in viata ta si poate chiar sa iti deschizi si tu un business in aria aia(Findca ai avut motivatie sa inveti in domeniul ala, nu ai lucrat doar pentru bani ci mai mult pentru informatia din domeniu ) Si eu la randul meu m-am luptat cu nerabdarea asta de care vorbeste Razvan, dar am ajuns sa imi dau seama de unde provine problema asta si e chiar din cauza "mindset-ului" de asa zisa "Cursa soarecelui" findca pornesti total gresit in job cu gandirea de a face bani si a nu invata nimic si nu lucrezi pentru tine ci pentru bani...E pacat..🥺 Daca nu esti in stare sa iti dai down-grade pentru o anumita perioda in viata pe care o traiesti, pentru o viata la care visezi, inseamna ca nu esti in stare sa intelegi ca asa cum si viata trebuie sa mearga in jos cate odata ca sa mearga mai apoi la urmatorul nivel la fel si o afacere o face exact in acelasi mod. O problema mare e ca multi nu se gandesc sa faca ceva propriu ci se bazeaza pe varianta "angajat" si asteapta rezultate extraordinare in portofel. Fi angajat, invata domeniul si cum se misca lucrurile in domeniu ala iar mai apoi o sa poti fi tu "angajator" ca sa te poti astepta la ceva extraordinar in portofel. Chiar si atunci tot mai ai de muncit in continuare findca nimeni nu o sa iti faca treaba. In concluzie incercati sa invatati mai mult pentru "knowledge" decat pentru bani, findca banii o sa vina odata cu acel "knowledge"
Ai dreptate dpdv idealist,dar cine vrea casa,mașină,familie rauss afara,aici este doar o plantație de sclavi 1000 de vorbe nu fac 2 parale!!! Opinia mea și atât
Fratica, nu poti sa muncesti pe gratis ca trebuie sa traiesti din ceva. Nu toata lumea are privilegiul de a avea ajutor din partea părinților. Muncitul pe gratis ca voluntar ar trebui interzis prin lege.
Am învățat mai multe din voluntariat într-o lună cât n-am învățat la locul de muncă într-un an. Într-adevăr, nu toată lumea își permite luxul de a lucra pe gratis sau pe niște decontări amărâte, dar când vrei ceva cu adevărat ești dispus să faci și sacrificii.
@@alexmaduta972 de aia ce zice el e cs mergi la un centru de voluntariat sa capeti orice fel de experienta si sa demonstrezi ca esti interesat sa inveti
Salut Răzvan, fac parte din generația Z și îți dau dreptate. Momentan sunt în anul 3 de facultate și îmi doresc să lucrez pe viitor în managementul calității doar ca muți angajatori nu mai acceptă persoane pe acest domeniu fără experiență. Am întrebat de ce se întâmplă așa și mi s-au oferit exact cuvintele pe care le ai enumerat...grabă, nu voiau să învețe, dar de ce se oferă 3.000 de lei, etc. M-am decis să fac un master pe acest domeniu + cursuri și să mă angajez în acest domeniu ca să acumulez experiență, accept idea și de voluntariat chiar dacă aș avea toate acele studii.
Cand am terminat facultatea eram dispus sa ma angajez si la BGS paznic, numai sa fiu angajat. Am fost la firme in domeniul meu si am cerut la fel cum ai zis prea multi bani cu zero experienta in domeniu. Aveam impresia ca fiind cu facultate se deschid usile larg. Nu, nu e total invers. Si da am schimbat domeniul, se ivise oportunitate si activez in domeniul oportunitate de atunci. Deci, ce ai descris reflecta realitatea multora care nu sunt tinuti de parinti si cu bani gata.
Răzvan!! Te apreciez foarte mult...! Dar sincer nu poți frate - voluntari - înțeleg k nu știi multe - DAR TREBUIE Sa TRAIESC ! AM nevoie de mâncare, si toate alea...mă lasit...îți dau dreptate într-un fel ..dar totuși ...când ești spart de foamete...m
Buna Razvan, iti apreciez mult videoclipurile. Am o intrebare, nu pot sa gasesc un videoclip de al tau, in care prezentai tot parcursul tau, de la student la inginer la liber financiar. Ma poți ajuta?
Luati aminte de la nea Ravan...de cand face bisnitza cu pesele auto a capatat multa experientza in toate Dar...un video cu portofoliul de investitii actual..?
Salut! Eu fac parte din generația Z. Într-adevăr și mie mi se pare o greșeală să vrei să îți schimbi brusc domeniul doar pentru un venit mai bun. Mai bine te axezi pe acel domeniu din prima. În schimb, mi se pare aiurea că nu poți găsi joburi când termini facultatea. Înțeleg și cerințele angajatorilor, însă și tinerii trebuie să înceapă să muncească odată. De asemenea, nu știu câte firme te pot primi că voluntar ca să capeți experiență.
Salut Razvan, Cu absolut tot respectul, dar asta este o mizerie de parere. Tu vrei ca un tanar proaspat iesit din facultate sa se gandeasca la angajator, cand de fapt nu stie cum sa faca mai repede sa inceapa sa se poata intretine si sa traiasca decent. Muncitul pe gratis nu e strangere de experienta, este supunere la exploatare, o injosire. Experienta se poate strange, absolventi cu rabdare si cu dorinta de a invata inca exista in numar mare, dar ghici ce? Ca oricine altcineva, acel om doreste sa primeasca un ban decent pe baza muncii pe care o presteaza, nu sa lucreze pe bani de nimic sau pe un o masa si un abonament la metrou, sau chiar pentru absolut nimic decat o hartie care atesta "voluntariatul" pe care tu il divinizezi. Si da, din pacate sunt multi tineri care au studiat una si lucreaza cu totul altceva, tocmai pentru ca in domeniile respective fara pile, conexiuni si alte aspecte mai mult sau mai putin in controlul lor, nu pot sa se angajeze, si ca sa nu moara de foame se angajeaza unde pot, unde castiga okay si unde sunt tratati ca niste oameni, nu ca niste slugi. Este necesar sa iti dai seama ca ai creat un conflict generational, si ca, pe romaneste, Gen Z nu mai inghite rahatul pe care oameni ca tine il promoveaza.
Student la Ase in an terminal Voluntar la Ase de 6 luni Nu merita osteneala facultatea, 3000 de lei primești peste 5-6 ani in domeniu Nu ma anagajeaza nimeni si am si voluntariat si un pfa (ca un hobby)
Paradoxul pe care nu pot eu sa l înțeleg e următorul. Deci pierzi 3-4 ani sa studiezi in domeniul că după la angajare sa ți zică că nu ști nimic și ți se dă puțin peste minimul pe economie. Dece nu te agajeaza direct după liceul pe minim ? Dece tre sa pierzi 4 a ni ?
Foarte bine ce face generatia Z. Epoca cu "mai sunt 20 la poarta care abia asteapta sa-ti ia locul" e o prostie si trebuie sa se termine. Totodata, cel mai bun lucru pe care l-a inventat generatia Z este quite quitting pe care o practic si eu si-mi merge bine. :D De asemenea, ma bucur ca lucrez intr-un domeniu unde nu pot fi inlocuit cu un nepalez sau thailandez. :))
Balanescule ai fost norocos ca te-au angajat dupa ce ai terminat facultatea cu salariul minim pe economie...vezi podcastu Morar cu Iancu Guda...Iancu Guda a inceput sa lucreze degeaba la societatea pe care acum o conduce ca director
la societatea aia lucrez eu. vezi ca iancu guda spune si multe prostii in clipul ala. lucrez cu el in fiecare zi, omul este foarte ambitios dar are familie buna cu bani. el habar nu avea ce este aia chirie, mancare etc, avea totul asigurat. sunt multe de discutat.
Bravo ! M-am regăsit in tot ce ai spus si consider ca ai mare dreptate . Sper ca majoritatea tinerilor sa vada acest video si sa învețe ceva din el ! Tine-o tot asa , esti tare !
Salut, ce nu sunt de acord cu cele spuse de tine este legat de existenta locurilor de munca pentru absolventi. Nu stiu exact cum este in alte judete, insa in Bucuresti daca te uiti pe linkedin o sa gasesti o gramada de job-uri listate de companii mari care cauta forta de munca si au numeroase programe pentru stundenti/absolventi, nici nu se pune vorba de voluntariat, ci angajare, traininguri, dezvoltare profesionala etc. Nu mai exista forta de munca in Romania, majoritatea generatiei Z vin cu asteptari foarte mari, fara sa ofere nimic, iar asa cum spui si tu, daca nu le gasesc rapid, prefera sa plece in strainatate unde dau la inceput de un castig bun, iar apoi se plafoneaza.
Eu nu știu de unde îți iei tu informațiile dar sunt total eronate, mai ales în UK Londra unde este un deficit foarte mare de forță de muncă și te poți angaja și ca asistent medical fără sa ai o zi de studii, din dorința de a oferi o informație interesanta care sa vândă la public induci in eroare multă lume.
calea smart e sa munceasca pt tine degeaba......asta e calea smart a ta....nu a lui....sa plece toata lumea desteapta...oricum aici salariile nu vor fi mari niciodata...parca este un blestem
Aia cu sa te pui in pielea angajatorului e maxima rau de tot. :)) Ce f**king delusional esti, Razvane! De parca angajatorul se pune vreodata in pielea angajatului. :))
Ce ai zis tu e doar un punct de vedere, eu am muncit pe minim pe economie, dupa facultate, ca sa mi se spuna ca nu mai e nevoie de mine, dupa 6 luni, pt ca era perioada cu covid si pt ca angajatii mai vechi care vroiau sa plece au ramas. Voluntariat, munca moca, o nesimtire nici gand.
BVB m-a invatat sa fiu cel mai rabdator din lume :P. Pe langa toata Disciplina pe care am invatat-o de cand am inceput cu BVB :-D. Experienta mea pe BVB de cativa ani buni a fost pe departe cea mai buna "facultate" pentru a putea atinge visul meu. Daca mai multi romani ar afla , si/sau ar intelege cheia rabdarii si a disciplinei pe BVB, le ar merge tuturor mult mai bine garantat! Weekend fain 🙂
Cursurile mele 1% MINDSET si METALE PRETIOASE - razvanbalanescu.teachable.com/
Răzvan, am fost acolo. Am făcut o facultate în România, nu m-a ajutat cu nimic. După am făcut un curs de bucătar, apoi voluntariat vreo 3 luni ca bucătar până și-au dat ăi seama că eu chiar mă pricep la asta. Am lucrat un an la acel restaurant, un an în care eram plătit cu minim pe economie și uneori chiar mai puțin. Voiam doar să învăț meserie. După ce am învăța, evident că am plecat în UK, acolo am primit un salariu mai bun (cam de 5 ori mai mult decât în românia) și cei de acolo mă învățau chestii constant și îmi era respectat fiecare drept de angajat. Patronul, cu care am devenit și prieten ținea cont de părerile mele și mi-a mărit lună de lună salariul fără ca eu să cer asta. O făcea pentru că prin munca mea îi aduceam profit. După 5 ani în care am lucrat la același angajator din UK m-am întors în România, din cauză că mă simțeam mult prea singur acolo. Aveam experiență, știam ce trebuie făcut ca totul să meargă cum trebuie într-o bucătărie. Am încercat să mă angajez aici. Mai mult de 2500 de lei nu îmi dădea nimeni, deși aveam experiență, idei, și o etică impecabilă de muncă. Angajatorilor de aici nu le păsa de asta, voiau doar un hamal care să facă toată treaba și pe care să-l plătească printre degete.Deși le demonstram ce sunt capabil să fac, mă tratau ca pe un om disperat să muncească, pe orice bani.
În prezent mi-am schimbat domeniul de activitate, acum testez jocuri video. Dubioasă combinație, nu? Faci experiență într-un domeniu și te trezești că ești mai bine plătit în altul unde ești începător.
Nu angajații sunt problema în țara asta, ci faptul că chiar dacă ești bun la ceva, oricum o să primești un râs de bani din care nu poți trăi, mai ales dacă ai chirie si niciun ajutor de la vreo rudă bogată.
Adevarul e tot timpul undeva la mijloc, nici generatia care vine din urma nu isi da interesul, dar si patronii de business-uri mici o sa incerce sa traga cat mai mult de bani. Pe cand corporatiile (pe care toata lumea le uraste se pare) au destul capital incat sa ofere salarii decente si mariri acceptabile + o oarecare siguranta a portofoliului diversificat incat sa nu te trezesti ca intra in faliment compania a 2a zi.
Perca tu esti? :))))
Razvane, si tu esti intr-o pozitie privilegiata si parca te uiti de jos la cei mai putin norocosi.
Ai spun intr-un clip mai vechi ca ti-ai data afara parintii din apartament cand ai revenit de la facultate...cine mai are atata tupeu?
Intr-un oras mare si cu oportunitati de salariul minim pe economie abia iti platesti chiria comuna, cheltuielile si mancarea la supermarket.
Normal ca au pretentii de viata decenta
Da, Răzvan, voluntariat! 👏 Da' ce te faci la magazin, că nu-ți dă pâine pe "voluntariat". Mai tre' să dai și niște lei. Mi se pare mie că "mindset-ul" tău te face să vezi numai bani, numai profit 🤑. Începe să îmi displacă astfel de atitudini.
Altfel, sunt multe informații utile pe care le-am aflat de la tine. Mulțumesc!
daca pleci cu ideea ca sa si scoti bani din voluntariat, e clar...
@@qBodi voluntariat pentru un azil de bătrâni, pentru o casă de copii, etc., da! Dar nu voluntariat pentru ca o firmă să profite și să câștige mai mult. Cred că munca trebuie răsplătită. Asta voiam să spun, dacă nu s-a înțeles.
@@ionutgae8808 nu aveam de gand sa favorizez voluntariatul la o firma sau ceva, vorbeam in general
"Este bine să-ți ajuți semenii să-și ridice poverile, dar nu te considera obligat să le duci tu"
(Pitagora)
De facut cursuri si pacalit oamenii prin ele esti tare bun :))
Am lucrat o singura zi in tara dupa facultate si am facut aceeasi "greseala", am plecat. Si acum sunt multumit in stainatate!
Apreciez munca ta, are logica ce spui
Bravo lor ca nu accepta orice , altfel nu se vor mai marii salriile. Intr-o firma multinationala la care lucrez aproape ca s-au dublat salariile debutantilor pt ca generatia Z nu mai accepta salariile mici .
Salut Răzvan, te urmăresc din Irlanda. Apreciezi mult sfaturile tale, sunt foarte de folos!
Buna!
In mare parte sunt de acord cu tine, însă ca membru in Generația Z cred ca sunt mai in măsura sa îmi exprim o părere.
Desigur, traseismul profesional când abia ai terminat facultatea nu îți aduce nimic bun, deși in ce privește corporațiile ai șanse sa câștigi poate cu 500 lei net in plus dacă schimbi compania. Desigur, pe termen lung apar și beneficiile. Însă:
Acest idealism de a rămâne la un angajator care nu te vede, nu exista promovări clare, nu știi dacă o sa avansezi sau nu, bonusurile sunt in funcție de bugetul departamentului și mereu bugetul departamentului nu este suficient de mare pentru asta.
Am terminat ASE, fac un master de cercetare și sunt la a doua companie in 2 ani, căutând o alta.
Salariile mici și fără avansul de a știi dacă o sa promovezi nu te motivează. Ajung la final de luna fără sa mai pot pune ceva deoparte, fără sa pot călători. Pentru ca asta înseamnă sa fii proaspăt absolvent nu?
Sa stai sa înduri pentru ca urmează lucruri bune.
Nu e chiar așa. Exemplul dat de tine se practica in România sub forma de internship unde mari corporații îți dau o nesimțire de salariu dar hei, ajungi sa lucrezi in compania X
Trebuie sa fim conștienți ca atât timp cât in piata exista vânzători care castiga 3000 lei și absolvenți care câștiga 2800 lei, nu vei putea multumi generația Z prin aceste idealuri profesionale
Cine aluneca in paradigma voluntariat,un an salariu mic,incepem o perioada cu salariu mic,dupa 3 luni iti dam procent din x vanzari,oameni buni,FUGITI!
La 3 luni oricum pleci, curba de învățare este rapidă.
Salut Răzvan, sunt total de acord cu tine , dar România nu este țara în care progresezi pe merit mereu , alții fură startul prin relații..mulți nu pleacă doar de lăcomia și nerăbdarea pe care le-ai amintit tu , mulți pleacă și de scârbă de care li s-a făcut de societatea în care trăim. Șpagă , corupție, relații, mizerie, nesimțire etc..
ai pefrecta dreptate
Zici bine ce zici, dar sa fim realisti, in lumea de azi fara 4000 lei (800eur)net nu prea ai ce face, ai spus chiria medie e la 300 eur (plus 50eur cheltuieli minime)deci ai ramane cu 450 eur pentru restul lunii.
Daca impart 450 la 30 zile cat are luna rezulta 15eur pe zi(aprox 75 lei), ceea e e minimalistic pentru un trai decent
Revin si zic ca "generatia Z" face bine ce face si pune putina presiune pe angajatori sa mareasca leafa la ceva decent, cu care sa poti trai.
Nimeni nu-ți mărește leafa dacă nu-i generezi suficient profit! Iar dacă vrei să-i "forțezi mâna" angajatorului, trebuie să-l faci dependent de tine, însă pentru asta nu trebuie să fii doar bun meseriaș, ci trebuie să fi disciplinat și să nu fi avar + că meseria ta trebuie să fie rară/greu de găsit pentru el. Doar în condițiile astea îl poți "trege de mânecă" pe angajator să-ți mărească leafa. (asta dacă nu se simte el înainte s-o facă)
Ar trebui facut salariul minim la cat am spus, e de minima decenta
@@mihailazar2417 ti-a explicat omu' ala ceva ;))) tara e moarta de foame deja, nu-ti face nimeni salariul ala minim, pt astfel de salariu trebuie sa muncesti
@@qBodi atunci la fel ca restul plec in afara si pe aceeasi munca iau de cateva ori mai mult.
Nu exista ca e moarta de foame tara , nu se vrea
@@mihailazar2417 Cine nu-i capabil să câștige cât de cât în țară, nici afară nu va câștiga.
E total greșită gândirea asta cu plecatu' afară și cu "prinsu' castanei"
...de parcă afară-s atât de proaste "castanele" încât să stea să le prinzi tu.
Soluția este munca.
"Câștigul este strict legat de muncă, și munca de câștig"
Tot ce spui tu este perfect adevărat cu tot cu facultate si master în derulare pe parte de electronică telecomunicații și automatizări nimeni nu se uita la tine pentru că nu aduci o valoare anume într.o firma trebuie sa înțelegi că ai nevoie de un timp sa deprinzi cunoștințe.
De asta am luat-o de la 0 cu un salariu 2300 de lei doar că sa învăț 3-6 luni și să negociem apoi 👌👌👌👌👌tot raul spre bine acum toți sunt mulțumiți de mine.🤩
Sunt anul 4 la medicina și trec printr un proces lung și frustrant in unele cazuri! Îți mulțumesc pentru aceste sfaturi !
nicio problema, vei ajunge sa profesezi si vei recupera tot chinul prin spaga primita.
👍🏻, mica completare, ar trebui sa fii bagat deja in campul muncii de pe la 16 ani cat timp inca te intretin parintii si nu ai de iti platit … chirie masa etc de unul singur. Asta cu te angajezi prima data cand termini facultatea numai la romani exista
Salut Răzvan, fac parte din Gen Z și am preferat să mă reprofilez de la facultatea pe care o fac, deși cu toate astea am decis să o termin (an terminal la ASE:Business și Turism) și de aproximativ 2 ani lucrez în IT datorită unei oportunități foarte bune și pot spune că sunt mulțumit de toată cultivarea pe care mi-a oferit-o acesta firmă. M-au luat de la 0, mi-au oferit oportunitatea de a-mi lua anumite certificări în domeniu (de care am și profitat) și atunci când îmi voi schimba jobul, voi lăsa multe mulțumiri oamenilor care și-au bătut capul cu mine!
Cum se numeste firma ? :)
@@iamdannyb1696 asta cred că aș dori să rămână confidențial=))
Ce firma?
Referitor la plecatul in străinătate ai o impresie gresit, eu unul am 27 de ani și am plecat de un an de zile, chiar am fost persoana care s a incapatanat sa rămână in România. Pe scurt pot sa zic ca îmi pare cât de cât rău ca nu am plecat mai repede, lucrurile care le înveți și le vezi in străinătate nu o sa le înveți niciodată in România, plus ca cu banii câștigați aici pot sa investesc in mine ceva serios.
Te urmăresc de mult timp si apreciez tot ceea ce faci. Argumente sunt multe sa te contrazic referitor la ce susții in acest videoclip, dar eu vin doar cu unul:
unde există pasiune angajotorii văd oportunitatea de a plăti prost.
Consider că e mai bine sa fii oportunist, sa faci ce merge, când pornești pe un drum nu vad nimic greșit in a te uita stânga-dreapta.
Sunt student la Politehnică, văd cum sunt platiți inginerii… și asta nu mă motivează să fac pe ucenicul.
Nu știam ca voluntar este sinonim cu cuvântul sclav... Asta înseamna sa fii smart...
La ce zile am ajuns...
Salut Razvan, student la Informatica aici. In mare parte cred ca ai dreptate, dar este cam exagerat munca ca voluntar.Totusi ai facultate terminata sau aproape terminata cand intrii la un Internship. O asteptare reala ar fi sa fie un salariu, chit ca mic, de inceput, si daca esti bun sa primesti oferta de munca de la firma mai departe. Nu sunt deacord cu voluntariatul la Gigel SRL care trage de tine sa faci munca de Middle Engineer pe niste legacy code fara plata :D. Nu strang gunoaie pe plaja odata pe an, este totusi munca, si nu una usoara, este grea intelectuala (si nu insinuez ca doar programarea e, sunt multe domenii, toate din STEM actually) si nu merita sa fie neplatita.
Calea smart nu e pe salariu mic... am facut volunariat si mai tarziu am acceptat doar salarii decente, nu lucrati pe minim pe economie, e raspunderea angajatorului sa genereze contracte si sa aibe profit !
Chiar simțeam nevoia sa aud asta! Ma bucur atat de mult ca.mi oferi disciplina și motivație! Te respect Răzvan
Pot spune ca abia de la varsta de 30 ani mi-am gasit un job cat de cat bine platit peste medie. Facultatea nu te ajuta cu nimic, e doar o hartie care o cer angajatorii si tot ce stiu, am invatat pe barba mea, mi-am luat singur certificatele. Cel mai greu este la inceput cand piata este inundata de juniorii fara experienta, de aceea e un sacrificiu pe care trebuie facut 1 an, induri salariul mizer pentru experienta ca apoi sa ti se deschida mai multe usi.
Am plecat de la 1398 lei in IT in 2015 in Galati la 8700 lei astazi in Bucuresti. In continuare cred ca e putin pentru ceea ce fac, nu sunt programator dar lucrez la echipamente critice unde colegii nu stapanesc bine domeniul de networking si au fugit de el ca de dracu de tamaie ca li se pare prea complicat. Am ales acest domeniu exact din acest motiv, nu multi sunt interesati, e un domeniu mai complex si mai putina concurenta la joburile similare ceea ce te face si mai valoros.
Alegeti un domeniu complicat, stapaniti-l bine si companiile va vor cauta.
Te rog, fa un experiment pe 6 luni, si incearca sa traiesti intr-o chirie cu salariul 2-3000 de lei pe luna, singur, fara nici un fel de ajutor, daca esti atat de tare!!!
Ai dreptate! Fiind student la electronică mi-am dat seama că din facultate nu învăț și nu știu absolut nimic practic, de accea m-am angajat acum la un internship platit pe 4 ore, să învăț și eu ceva practic și să mă motiveze sa fiu și mai concentrat pe școală (gândul că salariul se va mai mult decât dubla cu puțin noroc in momentul in care am diploma e o sursa infinită de motivație)
Foarte motivant videoclipul 🙂👍
Asa este, Razvan. Din pacate aceeasi mentalitate o am si eu.
Răzvan, sunt de acord cu munca in voluntariat, dar ce facem cei care avem de plătit chirii încă de la vârste fragede? Ce-i care nu mai trăim pe spatele părinților de la 17-18 ani ?
Sa muncesc 3-6 luni in voluntariat pentru mine înseamnă faliment ❤️🙌 gandeste din toate perspectivele 🙌
Trebuie sa depasim facutul facultatilor din inertie. Curbele de invatare ar putea fi mult mai scurte, dar invatarea e ineficienta. Nu inveti nimic daca duci cafele si hartii si nici nu inveti rapid ceva ce nu te pasioneaza, doar ca in ziua de azi putini oameni au pasiuni, majoritatea sunt disperati dupa bani pentru traim intr-o paradigma de saracie, nu de abundenta si evolutie. Pleaca de la educatia de acasa si educatia primara.
Păi normal că îmi doresc salariu mare după ce termin facultatea deoarece doar eu știu în ce hal îmi storc creierii pe matematica, fizica și programarea din politehnica.
Când sunt atâția frizeri ce câștigă dublu, triplu față de un inginer, logic că nu ți se pare corect
Și logic că nimeni nu mai are răbdare de creștere salarială graduală când viața este atât de scurtă și abia acum majoritatea realizează
Dacă mergi pe mentalitatea că dacă ți-ai stors creierii în facultate, gata... de acum încolo vei trăi doar pe picior mare, greșești enorm.
Cu atât mai mult, ajuns inginer, medic, magistrat, etc. va trebui să-ți storci și mai mult creierii deoarece vei avea și responsabilități pe măsura diplomelor pe care le prezinți la angajare emițând pretenția că meriți ditamai leafa.
Ei bine, nu-i deloc așa. Trebuie să și demonstrezi că ești bun în ceea ce ai studiat, + să și faci acel lucru zi de zi. Altfel - "viteză!"
Facultatea e doar o garanție pentru angajator că poți fi de încredere și poți duce la capăt niște task-uri. Nu-i pasă nimănui că ți-ai stors tu capul cu matematica. Ești valoros și poți avea pretenții atunci când ești bun pe nișa ta.
Directoarea fabricii unde am muncit anterior avea o vorba pe care o să o țin minte toată viața: "Nu contează câte examene ai trecut cu 10 în facultate, adevăratul examen îl dai aici, în fabrica, la locul de muncă, iar unul doar cu liceul poate câștiga mai mult decât tine pentru ca aduce mai multa plusvaloare."
Mentalitatea socialista, piața decide. Dacă piața spune ca n ai valoare, asta este. Și eu mi-am "stors creierii" în facultate. Ca alternativa de altfel, ai putea sa pleci din tara, sunt tot felul de oportunități în vest exact pentru oamenii ca tine, cu studii tehnice, dacă nu ai observat România nu este un hub tehnologic-industrial. Brain drain cred ca se numește fenomenul dacă nu ma înșel. De ce alegi sa ramai aici? Plecați fratele meleu și nu va mai plângeți de mila. De asta suntem în UE - libertatea de mișcare.
@@Andrei99k touché!
Eu ,cu mana pe inima iti spun ,m-am lasat de facultate ultimul an ,primul semestru si am plecat in afara ,nu-mi pare rau de absolut nimic ,nu regret nimic sincer daca as fi facut asta si nu m-as fi dus la facultate consider ca eram de 3 ori mai departe (asta e doar parerea mea) , dar ce a fost ,a fost ,acum tot inainte .👏
Eu la 22 de ani(muncind în afara) am apartament platit cash si rezerve de bani iar sora mea(asistent medical) la 24 are salariu de 2000 de lei și bonuri de masa....
@@weiss588 în abatoare, prima data Germania după Olanda, Suedia și doi ani în Norvegia, nu fumez, beau la discreție o bere la zi sa spun și am avut chirie ieftina de la agenția cu care lucram tot timpul....
Cum sa ne vb de lacomie tu care ai facut 100.000$ in egld si n ai vadut ca poate faci 120.000???
Un an pentru formare dupa iti faci un srl si tii contabilitate, informatica broker de aspiratoare, masini second hand pt inchiriat, te inchiriezi pe tine pentru companie, iti inchiriezi timpul la m2 etc😬😁👌👍❤️🚜🚜🚜🚜🚜🚜
Sunt total de acord, fix în perioada asta mă aflu, doar ce am terminat facultatea și am primit o motivație în plus să pornesc de jos, mulțumesc Răzvan pentru clip!
Salut Răzvan, acest clipi mi-ar fi prins bine acum o lună, am fost pe un post de inginer junior, dar avut parte de un șef foarte dificil care îmi oferea mărunte jigniri decât puțin sprijin( poate greșesc) dar eu sunt o fire care prinde unele lucruri puțin mai greu, și din acest motiv îmi luam acele jigniri, și decis sa plec pentru ca nu suportam acele lucruri, și acuma urmează sa plec în Germania. Într-adevăr decizia e luată și după ce ma întorc vreau sa pun în practica ce ai zis tu aici.
Buna Razvan, apreciez mult videoclipurile tale. Aveai un video cu tot parcusul tau, de la student la inginer la libertate financiara, si nu il gasesc
Crezi ca ai cum sa mi oferi un link te rog?
Caută "o zi din viața mea" și "succesul se naște din umilință
Am luat-o de la 0 in domeniu montajului de lifturi, pe bani putini apoi chiar tăiere de salariu:) nu mărire, aceeași gândire, n-am experiența și trebuie sa plec de la 0, dar câteodată șefii uita ca trebuie sa se comporte măcar normal și cu cei noi:) eram tratat ca ultimul gunoi😅 aici e greu de stat deja
Dar super de acord cu tine!🎉
Legat de plecatul din țară. Eu am ajuns mai motivat ca niciodată sa o fac din cauza serviciilor medicale.
Am ajuns la urgenta alaltăieri și am stat 13h acolo pe un scaun fără ca cineva sa ma bage în seamă, norocul meu a fost ca cineva cunoscut de al meu a venit cu cineva cu niște probleme și m-a văzut (după 13h) și a apelat la cineva din sistem și m-a ajutat, altfel cred ca și ziua de ieri o petreceam tot pe scaun și tot acolo.
Cum adica sa lucrezi 3-6 luni ca voluntar vere? Tu traiesti cu picioarele pe acest pamant sau in spatiu? Ia plateste tu orice, alimente, chirie, whatever prin voluntariat ia sa vedem poti. Destept esti tu
E frumoasa viata de student , dar facultatea ca atare nu te invata mare lucru . Mai degraba faci faculta l distanta si te angajezi intre timp . La final , ai si bani si experienta si diploma . Bun clip !
Dacă faci facultate, trebuie sa o faci bine. Prezenta și implicare la școala. Altfel nu înveți ce înseamnă facultate. Facultatea se învață doar la facultate.
@@manosmack din pacate facultea te invata doar despre faculte si mai nimic despre viata , bani , sanatate , relatii . Toate astea tu trebuie sa le inveti pe cont propriu prin autoeducare
@@sergiutamas4673 da, sunt de acord cu tine. mai ales la bani - diferenta ca de la cer la pamant in ceea ce insemana bani, si administrare, investitie. poate si autodescoperire.
faza e ca : unul care nu este virgin il miroase pe unul virgin. la fel si alte lucruri in viata.
aveam o profa de chimie in liceu ! care avea faze retardate, spune-mi la ce ma gandesc, care este formula ...? suna deplasat ce zicea dar acum ii dau dreptate. acum cand sunt matur inteleg ce zicea ea.
BVB m-a invatat sa fiu cel mai rabdator din lume :P. Pe langa toata Disciplina pe care am invatat-o de cand am inceput cu BVB :-D. Experienta mea pe BVB de cativa ani buni a fost pe departe cea mai buna "facultate" pentru a putea atinge visul meu. Daca mai multi romani ar afla , si/sau ar intelege cheia rabdarii si a disciplinei pe BVB, le ar merge tuturor mult mai bine garantat! Weekend fain 🙂
Majoritatea celor care fac greseala asta nu si-au gasit inca chemarea in viata. Da, da, stiu ca e deja o teorie redundanta pe care insista enspe mii de carti de self-help samd, dar asta e adevarul. Cand iti lipseste scopul incepi sa te atasezi de orice altceva iti poate umple acel gol: materialism (in cel mai bun caz). "Lasa dom'le, ca de ce lucrez? Sa-mi iau si eu masina X, ca o viata am". Asa ca este absolut normal ca tipul asta de persoane sa nu aiba rabdare si sa fuga direct la cascaval.
Ce ai spus tu in video e corect, dar daca Popescu face o facultate doar ca sa fie facuta sau de gura parintilor, nu va avea niciodata motivatia de a munci aproape gratis in domeniul pentru care abia a studiat.
Cand gasesti un domeniu care iti ridica paru' pe maini (in sensul bun - speram ca nu e cazul pentru femei) si te motiveaza NU DOAR financiar, atunci stii ca ai rezolvat acest aspect al vietii.
pe gandirea ta , am vrut sa gasesc pe cineva dispus sa ma invete si nu am gasit (cei drept nu am bacul) ,dar am plecat din tara plecat de jos descarcat tiruri de marfa etc si dupa 6 luni cineva a vazut ca ma duce capul , eu avand ceva cunostinte de calculatoare excel din pasiune si nevoie in liceu. Dupa ce am adunat ceva experienta am plecat in alta parte pe salariu mai mare si invatat ceva nou. In tara din pacate abia acum cand vede lumea nu vine pe salariu de nimic incearca sa schimbe ceva ,dar pentru multi e prea tarziu, mai ales cand vezi ca cineva a fost pus acolo pe pile.
Ce părere ai despre școlile de subofițeri (pompieri, polițiști, armată, jandarmi) ?
Răspund la prima chestie.
Am 4 ani într-o firma, lucrez de la 19 ani la ei.
De 7 luni de zile ma tot mint ca ,,luna viitoare" îți măresc salariu.
Eu lucrez pe 2600lei și mereu trebuie sa ii învăț pe cei noi ce au de făcut, nici o problemă, doar ca după 3 luni lor le-a făcut câte 2800lei.
Intrebarea mea este: aici nu greșește și angajatorul ca nu își tine oamenii cu experienta și oamenii de baza?
Îți zic și domeniul, nu e problema: CONTROL DE Calitate în portul naval Constanța, mărfuri generale vrac. (îngrășăminte, cereale, minereuri)
5:10-M-am pus pe locul angajatorului si asta e concluzia:TU NU AI DE ALES!💁♂️
Nu angajeaza nimeni juniori,apoi se pensioneaza seniorii si nu mai ramane nimeni cu experienta in domeniu,apoi totul da faliment!
Eu din ce am văzut în comentarii , numa de facultate se vb aici ceea ce nu e un lucru rău , eu am mi am încheiat studiile la BAC , și nu am profesat pe ceea ce am studiat până acolo , am mers pe munca bruta , am fost șofer de camion pe comunitate (bani frumoși) și pe urmă m am întors în țară , lucru acum cam pe 5500 de lei net , nu ca și șofer , dar tot m i se pare puțin ținând cont că mă trezesc dimineața la 4 și vin seara la 6. Are si Răzvan partea lui de dreptate dar sunt și spuse de el care nu se aplica chiar în toate cazurile, cazurile fiind pentru fiecare individ unice, sunt unele chestii de baza care se aplica in majoritatea cazurilor, in rest fiecare cu ale lui. Și da și mie mi se pare corect daca ai terminat o facultate sa ai "asigurat" un loc de muncă și cât de cât platit. Personal eu cred că e loc pentru fiecare.
Salut Răzvan.. Ma primești și pe mine sa lac voluntariat? Chiar mi-ar plăcea și vin pe gratis.(fără gluma. Dacă îmi spui sa vin eu chiar vin).
Faza cu voluntariatul si munca pe bani putini se poate rezolva din timpul facultatii. Problema cu Gen Z este ca sunt tinuti in puf, li se spune mereu ca sunt cei mai buni si ca merita ce-i mai bun... iar cand dau cu capu` de realitate nu le vina sa creada ca nu este asa cum au fost invatati. Intotdeauna sunt si exceptii care depasesc orice asteptari si le este "foame" pentru cunoastere, dezvoltare si ii intrec cu mult pe cei "cu experinta". Succes!
Si eu sunt student la Ingineria Autovehiculelor la Poli, chiar daca inca nu am intrat oficial in domeni incerc in timpul liber sa mi mai repar masina. Cred ca cei mai multi tineri nu stiu sa aprecieze un sfat bun si o critica constructiva, sunt nerabdatori si superficiali. Din pacate asa suntem noi cei din generatia Z :))
"Nici muncă fără pâine, nici pâine fără muncă!" :)
(N. Ceaușescu)
@@liviufratila7046 eu de la Nicu am auzit-o.
Pe Lenin nu l-am cunoscut :)
Tare!❤❤❤
Ce bine era în Sibiu, acum 20-22 de ani când la fiecare sfârșit de an școlar (școala profesională) pentru firmele lui, Ilie Carabulea recruta cei mai buni 50 oamenii, tineri ieșiți din școală din acel an și îi angaja cu contract obligatoriu pe 3-5 ani după perioada de probă...aveai și mâncare caldă inclusa la locul de muncă în schimbul bonurilor de masă!.
L-au înjurat și denigrat mulți dar a avut un sistem bine pus la punct de a forma tinerii proaspeți ieșiți din băncile școlii.
PS: La acel timp eu am fost unul din acei 50.....acum sunt bine mersi in Austria de 6 ani și câștig 33.000 euro net pe an + gratuit mașină premium de serviciu, lucrând pe departamentul de logistica la un dealer de mașini premium.....meseria mea veche este electromecanic auto.
De acord . Si eu am parcurs acelasi traseu !
Sincer, eu nici liceul nu il am..Iar iubita mea are si bacul si tot e platita mai putin decat mine...In ziua de astazi daca nu vrei sa te faci doctor sau mai stiu eu ce , un domeniu in care chiar e nevoie de facultate findca mna, nu poti sa te bagi in organele omului fara cunostiinte in asta...Nici nu are rost sa o faci...pierdere de timp, de bani si in plus, exista o gramada de cursuri pentru o gramada de joburi si in acele cursuri inveti si partea practica si cea teoretica...deci chiar nu vad de ce inca oamenii mai merg pe exact aceleasi drumuri pe care se mergea odata demult...Eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa lucrezi pentru a invata ceva din jobul ala si cum se misca lucrurile acolo, iar mai apoi sa pui si tu in practica lucrurile alea in viata ta si poate chiar sa iti deschizi si tu un business in aria aia(Findca ai avut motivatie sa inveti in domeniul ala, nu ai lucrat doar pentru bani ci mai mult pentru informatia din domeniu ) Si eu la randul meu m-am luptat cu nerabdarea asta de care vorbeste Razvan, dar am ajuns sa imi dau seama de unde provine problema asta si e chiar din cauza "mindset-ului" de asa zisa "Cursa soarecelui" findca pornesti total gresit in job cu gandirea de a face bani si a nu invata nimic si nu lucrezi pentru tine ci pentru bani...E pacat..🥺 Daca nu esti in stare sa iti dai down-grade pentru o anumita perioda in viata pe care o traiesti, pentru o viata la care visezi, inseamna ca nu esti in stare sa intelegi ca asa cum si viata trebuie sa mearga in jos cate odata ca sa mearga mai apoi la urmatorul nivel la fel si o afacere o face exact in acelasi mod. O problema mare e ca multi nu se gandesc sa faca ceva propriu ci se bazeaza pe varianta "angajat" si asteapta rezultate extraordinare in portofel. Fi angajat, invata domeniul si cum se misca lucrurile in domeniu ala iar mai apoi o sa poti fi tu "angajator" ca sa te poti astepta la ceva extraordinar in portofel. Chiar si atunci tot mai ai de muncit in continuare findca nimeni nu o sa iti faca treaba. In concluzie incercati sa invatati mai mult pentru "knowledge" decat pentru bani, findca banii o sa vina odata cu acel "knowledge"
Ai dreptate dpdv idealist,dar cine vrea casa,mașină,familie rauss afara,aici este doar o plantație de sclavi
1000 de vorbe nu fac 2 parale!!!
Opinia mea și atât
5:05 "Afacerea e afacere, NU binefacere"
Fratica, nu poti sa muncesti pe gratis ca trebuie sa traiesti din ceva. Nu toata lumea are privilegiul de a avea ajutor din partea părinților. Muncitul pe gratis ca voluntar ar trebui interzis prin lege.
Am învățat mai multe din voluntariat într-o lună cât n-am învățat la locul de muncă într-un an. Într-adevăr, nu toată lumea își permite luxul de a lucra pe gratis sau pe niște decontări amărâte, dar când vrei ceva cu adevărat ești dispus să faci și sacrificii.
voluntariat inseamna ca te oferi sa faci ceva pe gratis :)
Pai e interzis prin lege. Cel putin in Europa nu ai cum sa lucrezi pe gratis decat ca volundar, nu ca angajat sau intern.
@@alexmaduta972 de aia ce zice el e cs mergi la un centru de voluntariat sa capeti orice fel de experienta si sa demonstrezi ca esti interesat sa inveti
Exact, sunt putini care isi permit asemenea lux
2:00 "nu voiau sa invete" sau "nu vor sa invete" in loc de "nu vreau sa invete"
Începi să semeni din ce în ce mai mult cu Bruce Lee la cum gesticulezi și cum pui problema. :))))
Salut Răzvan, fac parte din generația Z și îți dau dreptate. Momentan sunt în anul 3 de facultate și îmi doresc să lucrez pe viitor în managementul calității doar ca muți angajatori nu mai acceptă persoane pe acest domeniu fără experiență. Am întrebat de ce se întâmplă așa și mi s-au oferit exact cuvintele pe care le ai enumerat...grabă, nu voiau să învețe, dar de ce se oferă 3.000 de lei, etc. M-am decis să fac un master pe acest domeniu + cursuri și să mă angajez în acest domeniu ca să acumulez experiență, accept idea și de voluntariat chiar dacă aș avea toate acele studii.
Cand am terminat facultatea eram dispus sa ma angajez si la BGS paznic, numai sa fiu angajat. Am fost la firme in domeniul meu si am cerut la fel cum ai zis prea multi bani cu zero experienta in domeniu. Aveam impresia ca fiind cu facultate se deschid usile larg. Nu, nu e total invers. Si da am schimbat domeniul, se ivise oportunitate si activez in domeniul oportunitate de atunci. Deci, ce ai descris reflecta realitatea multora care nu sunt tinuti de parinti si cu bani gata.
Pai daca nu știi nimic când ieși din facultate;la ce se mai face,sau la ce se mai cere?
Răzvan!! Te apreciez foarte mult...! Dar sincer nu poți frate - voluntari - înțeleg k nu știi multe - DAR TREBUIE Sa TRAIESC ! AM nevoie de mâncare, si toate alea...mă lasit...îți dau dreptate într-un fel ..dar totuși ...când ești spart de foamete...m
Buna Razvan, iti apreciez mult videoclipurile. Am o intrebare, nu pot sa gasesc un videoclip de al tau, in care prezentai tot parcursul tau, de la student la inginer la liber financiar. Ma poți ajuta?
Caută "o zi din viața mea" și "succesul se naște din umilință"
@@synergyforeducation5681 multumesc!
Like macar pentru faza cu trusa de scule!... 😅😅😅
Luati aminte de la nea Ravan...de cand face bisnitza cu pesele auto a capatat multa experientza in toate
Dar...un video cu portofoliul de investitii actual..?
Mersi Razvan! M-ai salvat din nou! Nu ma mai simt acum naspa unde sunt (expert contabil STAGIAR).
Salut! Eu fac parte din generația Z. Într-adevăr și mie mi se pare o greșeală să vrei să îți schimbi brusc domeniul doar pentru un venit mai bun. Mai bine te axezi pe acel domeniu din prima. În schimb, mi se pare aiurea că nu poți găsi joburi când termini facultatea. Înțeleg și cerințele angajatorilor, însă și tinerii trebuie să înceapă să muncească odată. De asemenea, nu știu câte firme te pot primi că voluntar ca să capeți experiență.
Eu sunt din generatia Z si cand m-am angajat prima data a fost greu am luat bani putini dar am avut rabdarea si ambitia sa raman si acuma e ok
Ai zis ca ai început cu un salar foarte mic, ok și cu ce te întrețineai ? Chirie,uitilitati,o cafea ceva etc ?
pai cauta sa vezi cu ce se ocupa parintii lui si o sa ai raspunsul. avea chiria platita de dumnealor. masina cadou, etc altfel vezi viata
@@ady12dd1 eram ironic, era clar ca cineva ii plătea lucrurile astea :))
@@ady12dd1 și eu m am descurcat in România cu 2000 3000 de lei atâta timp cât nu plăteam nici o chirie sau utilitate.
Salut Razvan,
Cu absolut tot respectul, dar asta este o mizerie de parere.
Tu vrei ca un tanar proaspat iesit din facultate sa se gandeasca la angajator, cand de fapt nu stie cum sa faca mai repede sa inceapa sa se poata intretine si sa traiasca decent.
Muncitul pe gratis nu e strangere de experienta, este supunere la exploatare, o injosire. Experienta se poate strange, absolventi cu rabdare si cu dorinta de a invata inca exista in numar mare, dar ghici ce? Ca oricine altcineva, acel om doreste sa primeasca un ban decent pe baza muncii pe care o presteaza, nu sa lucreze pe bani de nimic sau pe un o masa si un abonament la metrou, sau chiar pentru absolut nimic decat o hartie care atesta "voluntariatul" pe care tu il divinizezi.
Si da, din pacate sunt multi tineri care au studiat una si lucreaza cu totul altceva, tocmai pentru ca in domeniile respective fara pile, conexiuni si alte aspecte mai mult sau mai putin in controlul lor, nu pot sa se angajeze, si ca sa nu moara de foame se angajeaza unde pot, unde castiga okay si unde sunt tratati ca niste oameni, nu ca niste slugi.
Este necesar sa iti dai seama ca ai creat un conflict generational, si ca, pe romaneste, Gen Z nu mai inghite rahatul pe care oameni ca tine il promoveaza.
nu se numeste cumva outro nu extro? =)
Student la Ase in an terminal
Voluntar la Ase de 6 luni
Nu merita osteneala facultatea, 3000 de lei primești peste 5-6 ani in domeniu
Nu ma anagajeaza nimeni si am si voluntariat si un pfa (ca un hobby)
Paradoxul pe care nu pot eu sa l înțeleg e următorul. Deci pierzi 3-4 ani sa studiezi in domeniul că după la angajare sa ți zică că nu ști nimic și ți se dă puțin peste minimul pe economie. Dece nu te agajeaza direct după liceul pe minim ? Dece tre sa pierzi 4 a ni ?
Foarte bine ce face generatia Z. Epoca cu "mai sunt 20 la poarta care abia asteapta sa-ti ia locul" e o prostie si trebuie sa se termine. Totodata, cel mai bun lucru pe care l-a inventat generatia Z este quite quitting pe care o practic si eu si-mi merge bine. :D De asemenea, ma bucur ca lucrez intr-un domeniu unde nu pot fi inlocuit cu un nepalez sau thailandez. :))
Balanescule ai fost norocos ca te-au angajat dupa ce ai terminat facultatea cu salariul minim pe economie...vezi podcastu Morar cu Iancu Guda...Iancu Guda a inceput sa lucreze degeaba la societatea pe care acum o conduce ca director
la societatea aia lucrez eu. vezi ca iancu guda spune si multe prostii in clipul ala. lucrez cu el in fiecare zi, omul este foarte ambitios dar are familie buna cu bani. el habar nu avea ce este aia chirie, mancare etc, avea totul asigurat. sunt multe de discutat.
Cel mai important mi se pare practica pentru ca teoria e 0 fara practica
Bravo ! M-am regăsit in tot ce ai spus si consider ca ai mare dreptate .
Sper ca majoritatea tinerilor sa vada acest video si sa învețe ceva din el !
Tine-o tot asa , esti tare !
👏👏👏🍻
Salut, ce nu sunt de acord cu cele spuse de tine este legat de existenta locurilor de munca pentru absolventi. Nu stiu exact cum este in alte judete, insa in Bucuresti daca te uiti pe linkedin o sa gasesti o gramada de job-uri listate de companii mari care cauta forta de munca si au numeroase programe pentru stundenti/absolventi, nici nu se pune vorba de voluntariat, ci angajare, traininguri, dezvoltare profesionala etc. Nu mai exista forta de munca in Romania, majoritatea generatiei Z vin cu asteptari foarte mari, fara sa ofere nimic, iar asa cum spui si tu, daca nu le gasesc rapid, prefera sa plece in strainatate unde dau la inceput de un castig bun, iar apoi se plafoneaza.
e problema tuturor generatiilor. noi milenials la fel
Generația fast food ...
Eu nu știu de unde îți iei tu informațiile dar sunt total eronate, mai ales în UK Londra unde este un deficit foarte mare de forță de muncă și te poți angaja și ca asistent medical fără sa ai o zi de studii, din dorința de a oferi o informație interesanta care sa vândă la public induci in eroare multă lume.
🎉🎉🎉
👍
Banca SVB a dat faliment , in America...
Furtuna perfecta...
ii se zice generatia Z, pentru ca posibil sa fie chiar ultima generatie😆😆😆😆😆
Muncă nu vor, căsătorie și copii nu vor. Deci da, e posibil să fie ultima generatie.🤣🤣🤣🤣
calea smart e sa munceasca pt tine degeaba......asta e calea smart a ta....nu a lui....sa plece toata lumea desteapta...oricum aici salariile nu vor fi mari niciodata...parca este un blestem
Aia cu sa te pui in pielea angajatorului e maxima rau de tot. :)) Ce f**king delusional esti, Razvane! De parca angajatorul se pune vreodata in pielea angajatului. :))
07:32 :))
Razvane trebe SA vb cu ravenol SA te tunda iara ca acuma esti full intelectual!
Ce ai zis tu e doar un punct de vedere, eu am muncit pe minim pe economie, dupa facultate, ca sa mi se spuna ca nu mai e nevoie de mine, dupa 6 luni, pt ca era perioada cu covid si pt ca angajatii mai vechi care vroiau sa plece au ramas. Voluntariat, munca moca, o nesimtire nici gand.
BVB m-a invatat sa fiu cel mai rabdator din lume :P. Pe langa toata Disciplina pe care am invatat-o de cand am inceput cu BVB :-D. Experienta mea pe BVB de cativa ani buni a fost pe departe cea mai buna "facultate" pentru a putea atinge visul meu. Daca mai multi romani ar afla , si/sau ar intelege cheia rabdarii si a disciplinei pe BVB, le ar merge tuturor mult mai bine garantat! Weekend fain 🙂
Bun,ce facem cu NATGAS-ul ? Buy,sell or HODL ? :D