Valentin are dreptate.. desi n o spune.. el investeste permanent chiar daca piata imobiliara creste sau scade.. chiar de bursa e sus sau jos.. cand investesti esti dispus sa cumperi si mai scump si mai ieftin.. daca stai doar la ciupeala n o sa prinzi ever trenul.. din experienta am vz ca daca astepti sa prinzi iepurele al mare.. scapi multi d astia mai mititei..
Felicitări domnule Tudor, felicitări domnule Valentin! La 03:47 AM va ascult cu mult drag și atate lucruri de învățat de la voi! Vă respect și vă mulțumesc ca mi-ați dat oportunitatea să fiu un elev ascultător în seara aceasta! 🙏
as avea o completare,legat de cadranul banilor completat cu modelul disc de personalitate.70% dintre oameni au mindset de agajat care cred ca timpul inseamna bani.15% au mentalitate de liber profesionist,ei cred ca rezultatele inseamna bani,10% au mentalitate de antreprenor,unde rezultatele din motivarea altora inseamna bani,si 5% investitori,unde cunoasterea pietei inseamna bani.
😂e prima dată când văd această pagină ,am fost direcționat din emailul primit de la Valentin Nedelcu, dar m-am abonat dată am fost luat asa tare de la inceput😅,sper să găsesc informații utile
Felicitări.Bun material.Robotule AI,sunt tapiter și dacă oamenii manca shaorma cu de toate de ne prostesc,meseria tapiter VA DISPAREA sau să plec afara să creez produse tapițate pentru roboții care îi dor șalele.
Interesant , sunt deja statistici carevspun ca 65la suta nu dau like , fain de acum suntem obligati sa dam like uri la toti cei careposteaza pe you tube , ce tupeu !
Salut. Multumim pentru episod. Din diferite discutii sociale si profesionale vad clar cum timpul alocat catre educatia financiara a crescut / creste. Legat de subiecte de discutie (daca considerati ca este oportun si de ajutor) vad ca destul de des apare provocarea alegerii si folosirea platformelor de investitii (primii pasi ). Dau exemple de 2 intrebari pe care le tot aud: - unde vad daca am primit dividende pe etoro? - cum pot cumpara actiuni la bvb? Nu apar pe etoro. Hope this helps. Succes in continuare.
@Daniel Tudor, toata lumea* (mare parte) face referire ca Bucuresti-ul are o contributie de aproape un sfert, mai exact 24.7% la Produsul intern brut, doar ca in procentul acesta se i-a in calcul si centralizarea marilor contribuabili care au obligatia declararii veniturilor la Bucuresti, in cu totul alta parte decat in locul realizarii efective a veniturilor/productiei; Exemple Mercedes Benz / Dacia / Ford / Continental / Bosch / care au unitatile de productie altundeva decat Bucuresti. Sunt foarte curios insa de procentul real daca am exclude toti marii contribuabili / sucursalele si entitatile regionale cu raportare la centru...
Multumim foarte mult pentru informatii si sfaturile morale. Apropos de Stefan cel Mare. De ce isi alegea oastea din Vaslui? Pentru ca astfel putea sa otraveasca fantanile linistit. Erau inutile pentru ei! 😊
Excelent podcast! Cu toate ca nu sunt fan imobiliare, urmaresc continutul tau si sunt abonat de ceva vreme. Ce invataminte am tras eu: 1) Interesat exemplu cu Drumul Taberei. Oare putem sa ne pozitionam din timp pe anumite actiuni din port Constanta? Ex TTS, CMVX, SOCP si sa profitam de contenxul intrarii in Schengen? Mergand pe principiul ca, noi Romanii, nu credem doar pana in momentul zero? Cu toate ca s-a anuntat deja oficial aderarea. 2) Ca si oportunitate, eu vad in 2024 piata din RO ca va creste, in special datorita procentului mai mare care va fi investit de fondurile de pensii in pilonul II prin marirea contributiei. Acesti bani tot in bursa vor fi investiti. Mi-ar place un punct de vedere de la Valentin? Altceva ce am remarcat, este privirea plina de entuziasm a lui Daniel dupa adresarea primelor intrebari din chestionar lui Valentin. Se vede ca esti pasionat de ceea ce faci. Nice 👏
Big hug. Raspunsurile mele: 1. Da, categoric, dar tine cont de fundamentele deciziei investitionale (sector, profil companie, management, financiare) 2. Incep sa intre si pe imobiliare. Avem deja un fond de pensii din US ce investeste in zona de retail real estate in RO. Il rog si pe Valentin sa raspunda
Cu siguranta ca vor intra mai multi bani la BVB odata cu cresterea contributiei la pilonul II de pensii la 4.75%. Avand in vedere ca in 2023 indicele bursei din Romania BET-TR a castigat peste 40% as spuna ca o parte din efectul pozitiv al cresterii contributiei la pilonul II se reflecta deja in cotatii. Altfel, eu cred ca vom avea o crestere moderata la BVB in 2024. Nu ma astept la cresteri spectaculoase ca anul trecut insa nu vad in acest moment nici motive de corectie mai serioasa.
@@valentinnedelcu2825 merci de raspuns. Mi-ar place sa vad un webinar cu tine si Dan Sulica dsp oportunitati pt 2024 iar un subiect dezbatut sa fie intrarea in schengen si ce fel de oportunitati putem 'pescui'. Chears👍
Am vazut in acest podcast o atitudine foarte optimista legata de viitorul economic-financiar al Romaniei. M-as bucura sa fie asa. Totusi l-am urmarit pe Adrian Asoltanie, prietenul lui Valentin, intr-un podcast din decembrie '23 in care spunea ca tara noastra fara fonduri europene si PNRR ar fi in perfuzii. Nu foarte optimista viziunea lui. Care ar fi pana la urma o abordare echilibrata?
Asoltanie are cumva dreptate, însa e ca si cum ai spune: eu cu un salariu mai mic cu 20% m-aș descurca mai greu la cheltuielile actuale. Da, m-as descurca mai greu, insa m-aș descurca chiar si asa. Ar trebui să scad cheltuielile si sa ma adaptez. In general, am o privire optimista cu privire la Romania. Romania va ajunge usor usor statele vestice ca venituri si nivel de trai, insa nu inseamna ca totul o sa fie roz. Iarasi, nu inseamna ca in Romania o sa apara fabrici pe la sate si o sa duduie toate regiunile de crestere economica. Dezvoltarea va fi probabil foarte inegala, Bucurestiul si marile orase (Iași, Cluj, Sibiu, Oradea) probabil se vor dezvolta extraordinar de mult in timp ce zonele rurale vor fi secate de oameni.
Romania creste pentru ca este in UE si beneficiaza de fonduri europene si multe alte beneficii oferite de acest statut. Acesta a fost si este factorul cel mai important. Fara UE Romania ar cadea mult.
Salut Daniel. Ai grijă că întrerupi des interlocutorul. Încearcă să îl lași să termine ideea, apoi continuă discuția. Te-ai băgat de câteva ori peste invitat și "completările" tale erau off-topic. Scuze dacă am deranjat cu acest feedback. Succes în continuare.
Daniel, cum arata o piata imobiliara sanatoasa dpdv al preturilor in opinia ta? Ar trebui ca preturile sa fie relativ stabile long term asa incat sa nu se supraincalzeasca piata, ar trebui sa avem o crestere moderata constanta anuala (2-3%), sau esti adeptul ideii ca ar trebui sa traim intr’un fel de boom 4-5 ani care intr’un final sa ne duca la un eventual crash, iar apoi sa o luam de la capat?
Nu exista o piata imobiliara pe deplin sanatoasa, pentru ca stocurile noi imobiliare se produc greu. Este o piata inelastica. O poti reglementa sa reduci aceasta ciclicitate, dar tot vor exista cresteri si scaderi.
va fi nevoie de ingineri IT, va fi nevoie de ingineri constructori, va fi nevoie de contabili, va fi nevoie de instalatori/electicieni va fi nevoie de oameni care se adapteaza cerintelor pietei muncii
1:04:43 nu sunt deloc de acord cu punerea semnului egal intre "socialism" si "dezvoltare". Noi ar trebui sa știm mai bine decat celelalte tari vestice ce aduce socialismul. "Those who do not learn history are doomed to repeat it."
Vorbiți aceleași generalități de 10 emisiuni, priviți lucrurile de sus, dar permutati în mod penibil 4 cuvinte din care 3 in engleză. Niște băieți de bani gata care dați lecții. Singurul care chiar știe ce vorbește e Bogdan Dinu. Succes la faliment.
eu am invatat mult din cursurile gratuite si din cursurile de la facultate fiecare invata cum poate si de unde poate meseria se fura , o zicala romaneasca
Dl Nedelcu, prezent cu totul și nimic în același timp , ca de obicei. Raportat la ce livrează, în paralel cu bani pe care ii percepe pe cursuri este o discrepanta abominantă. Sunt mulți alti, cu mult mai pregătiți decât baitul acesta din "Cartel"
@@UfoMars8-8 aveti dreptate si nu prea. Am cumparat 2 cursuri, primul legat de educatie financiara la nivel general (imi scapa numele), nu a fost rau, dar a fost putin scump pt informatiile oferite in el. Al2lea a fost cel despre ETF-uri, in colaborare cu Bogdan Dinu, unde pot spune ca si-a meritat banii. Intr-adevar sunt multe informatii utile si ai ce sa inveti de acolo. Nu zic ca nu ai putea gasi pe internet informatiile, dar mai trebuie sa stii si ce sa cauti.
Mai mult de jumate din romani considera ca o duc mai rau decat acum 10 ani. Noi si daca ajungem la 10k euro salariu mediu lunar la fel o sa gandim. Natie de nemultumiti
Corect, romanii hulesc pe oricine si orice, pt ca nu le place propria viata de fapt si de drept. Dar si asta se poate corecta, prin educatie. Acum chiar avem continut pe financiar, chiar toate zonele, se fac emisiuni, podcasturi, etc. Ideea e sa le accesam, sa ne educam, aici e problema. Pt ca e usor sa asculti o manea decat sa citesti un text, fie el si jumatate de pagina, din care sa nu pricepi nimic, pt ca inca nu stii abecedarul financiar. Si valabil asta in orice domeniu. Dar, in viziunea mea, cand vor fi destule exemple la TV-ca aici se uita cei mai multi- de oameni prosperi, cu gandire sanatoasa si educati, majoritatea vor dori sa fie ca ei, sa faca ca ei, sa le fie mai bine. Si ma bucur tare mult ca au inceput si stirile sa ofere continut financiar. Putin, dar e un start. 😊
@@user992.1 eu doar am lăsat un comm sa rămână acolo, referitor la ce a spus el public. Nimic deplasat deci n-are sens din ce face omu bani sau în ce ii investește.
Ce inseamna? nft-urile sunt exemplul perfect cu ce-o sa se intample si cu btc. sa vezi fuga de btc la prima criza mai serioasa, nimeni n-o sa-si riste capitalul refugiindu-se in btc.
Valentin, Daniel, fiți binecuvântați !
Valentin are dreptate.. desi n o spune.. el investeste permanent chiar daca piata imobiliara creste sau scade.. chiar de bursa e sus sau jos.. cand investesti esti dispus sa cumperi si mai scump si mai ieftin.. daca stai doar la ciupeala n o sa prinzi ever trenul.. din experienta am vz ca daca astepti sa prinzi iepurele al mare.. scapi multi d astia mai mititei..
Asta se numește investiție passiva. Ce-a m-ai bună strategie pe termen lung
Felicitări domnule Tudor, felicitări domnule Valentin! La 03:47 AM va ascult cu mult drag și atate lucruri de învățat de la voi! Vă respect și vă mulțumesc ca mi-ați dat oportunitatea să fiu un elev ascultător în seara aceasta! 🙏
Big hug ❤️❤️
multumesc!
Mulțumim 🎉 mă bucur să-l reaud pe Valentin la voi.
Excelent interviu, felicitari si multumim!
as avea o completare,legat de cadranul banilor completat cu modelul disc de personalitate.70% dintre oameni au mindset de agajat care cred ca timpul inseamna bani.15% au mentalitate de liber profesionist,ei cred ca rezultatele inseamna bani,10% au mentalitate de antreprenor,unde rezultatele din motivarea altora inseamna bani,si 5% investitori,unde cunoasterea pietei inseamna bani.
Mulțumesc frumos pentru informații
🤗
😂e prima dată când văd această pagină ,am fost direcționat din emailul primit de la Valentin Nedelcu, dar m-am abonat dată am fost luat asa tare de la inceput😅,sper să găsesc informații utile
Subscribed, si la comentariul tau :))
Felicitări.Bun material.Robotule AI,sunt tapiter și dacă oamenii manca shaorma cu de toate de ne prostesc,meseria tapiter VA DISPAREA sau să plec afara să creez produse tapițate pentru roboții care îi dor șalele.
Ceau.
Ma super super bucur sa va vad !!!!
P.s. am dat subscribe de peste un an !!! ❤
Interesant , sunt deja statistici carevspun ca 65la suta nu dau like , fain de acum suntem obligati sa dam like uri la toti cei careposteaza pe you tube , ce tupeu !
Salut. Multumim pentru episod. Din diferite discutii sociale si profesionale vad clar cum timpul alocat catre educatia financiara a crescut / creste. Legat de subiecte de discutie (daca considerati ca este oportun si de ajutor) vad ca destul de des apare provocarea alegerii si folosirea platformelor de investitii (primii pasi ). Dau exemple de 2 intrebari pe care le tot aud:
- unde vad daca am primit dividende pe etoro?
- cum pot cumpara actiuni la bvb? Nu apar pe etoro.
Hope this helps.
Succes in continuare.
Multumim
@Daniel Tudor, toata lumea* (mare parte) face referire ca Bucuresti-ul are o contributie de aproape un sfert, mai exact 24.7% la Produsul intern brut, doar ca in procentul acesta se i-a in calcul si centralizarea marilor contribuabili care au obligatia declararii veniturilor la Bucuresti, in cu totul alta parte decat in locul realizarii efective a veniturilor/productiei; Exemple Mercedes Benz / Dacia / Ford / Continental / Bosch / care au unitatile de productie altundeva decat Bucuresti. Sunt foarte curios insa de procentul real daca am exclude toti marii contribuabili / sucursalele si entitatile regionale cu raportare la centru...
Corect, nu te lacomesti, nu pui toate ouale intr-un cos !
Mulțumim
Cu drag
Multumim foarte mult pentru informatii si sfaturile morale. Apropos de Stefan cel Mare. De ce isi alegea oastea din Vaslui? Pentru ca astfel putea sa otraveasca fantanile linistit. Erau inutile pentru ei! 😊
Nu cunosc. No comment
Excelent podcast! Cu toate ca nu sunt fan imobiliare, urmaresc continutul tau si sunt abonat de ceva vreme. Ce invataminte am tras eu:
1) Interesat exemplu cu Drumul Taberei. Oare putem sa ne pozitionam din timp pe anumite actiuni din port Constanta? Ex TTS, CMVX, SOCP si sa profitam de contenxul intrarii in Schengen? Mergand pe principiul ca, noi Romanii, nu credem doar pana in momentul zero? Cu toate ca s-a anuntat deja oficial aderarea.
2) Ca si oportunitate, eu vad in 2024 piata din RO ca va creste, in special datorita procentului mai mare care va fi investit de fondurile de pensii in pilonul II prin marirea contributiei. Acesti bani tot in bursa vor fi investiti. Mi-ar place un punct de vedere de la Valentin?
Altceva ce am remarcat, este privirea plina de entuziasm a lui Daniel dupa adresarea primelor intrebari din chestionar lui Valentin. Se vede ca esti pasionat de ceea ce faci. Nice 👏
Big hug.
Raspunsurile mele:
1. Da, categoric, dar tine cont de fundamentele deciziei investitionale (sector, profil companie, management, financiare)
2. Incep sa intre si pe imobiliare. Avem deja un fond de pensii din US ce investeste in zona de retail real estate in RO.
Il rog si pe Valentin sa raspunda
Cu siguranta ca vor intra mai multi bani la BVB odata cu cresterea contributiei la pilonul II de pensii la 4.75%. Avand in vedere ca in 2023 indicele bursei din Romania BET-TR a castigat peste 40% as spuna ca o parte din efectul pozitiv al cresterii contributiei la pilonul II se reflecta deja in cotatii. Altfel, eu cred ca vom avea o crestere moderata la BVB in 2024. Nu ma astept la cresteri spectaculoase ca anul trecut insa nu vad in acest moment nici motive de corectie mai serioasa.
@@valentinnedelcu2825 merci de raspuns. Mi-ar place sa vad un webinar cu tine si Dan Sulica dsp oportunitati pt 2024 iar un subiect dezbatut sa fie intrarea in schengen si ce fel de oportunitati putem 'pescui'. Chears👍
29:07 in ce REIT-uri? Listate pe bursa?Europa?Poti sa dai exemple? Mersi
Am vazut in acest podcast o atitudine foarte optimista legata de viitorul economic-financiar al Romaniei. M-as bucura sa fie asa. Totusi l-am urmarit pe Adrian Asoltanie, prietenul lui Valentin, intr-un podcast din decembrie '23 in care spunea ca tara noastra fara fonduri europene si PNRR ar fi in perfuzii. Nu foarte optimista viziunea lui. Care ar fi pana la urma o abordare echilibrata?
Asoltanie are cumva dreptate, însa e ca si cum ai spune: eu cu un salariu mai mic cu 20% m-aș descurca mai greu la cheltuielile actuale. Da, m-as descurca mai greu, insa m-aș descurca chiar si asa. Ar trebui să scad cheltuielile si sa ma adaptez.
In general, am o privire optimista cu privire la Romania. Romania va ajunge usor usor statele vestice ca venituri si nivel de trai, insa nu inseamna ca totul o sa fie roz. Iarasi, nu inseamna ca in Romania o sa apara fabrici pe la sate si o sa duduie toate regiunile de crestere economica. Dezvoltarea va fi probabil foarte inegala, Bucurestiul si marile orase (Iași, Cluj, Sibiu, Oradea) probabil se vor dezvolta extraordinar de mult in timp ce zonele rurale vor fi secate de oameni.
Romania creste pentru ca este in UE si beneficiaza de fonduri europene si multe alte beneficii oferite de acest statut. Acesta a fost si este factorul cel mai important. Fara UE Romania ar cadea mult.
Am observat o tenta putin apocaliptica la Asoltanie, cu toate acestea il urmaresc frecvent. Probabil mai exista sechele de la ultima criza.
Salut Daniel. Ai grijă că întrerupi des interlocutorul. Încearcă să îl lași să termine ideea, apoi continuă discuția. Te-ai băgat de câteva ori peste invitat și "completările" tale erau off-topic. Scuze dacă am deranjat cu acest feedback. Succes în continuare.
Salutare Daniel, salut Valentin!
salutare!
Off,Daniel! Tura asta spun pas . Nu ma pot uita și asculta pe un individ de teapa domnului Nedelcu.
Explica
Păi ce are domnul Nedelcu?.. Dacă tot ai scris da și explicații....
China are gdp/capita ~12k, Romania ~15k, un pic cam departe de adevar cei 3k vs 25k de care vorbeste Valentin.
corect. daca am spus de 3k gdp/capita probabil ca ma gandeam la India, nu China.
Daniel, cum arata o piata imobiliara sanatoasa dpdv al preturilor in opinia ta? Ar trebui ca preturile sa fie relativ stabile long term asa incat sa nu se supraincalzeasca piata, ar trebui sa avem o crestere moderata constanta anuala (2-3%), sau esti adeptul ideii ca ar trebui sa traim intr’un fel de boom 4-5 ani care intr’un final sa ne duca la un eventual crash, iar apoi sa o luam de la capat?
Nu exista o piata imobiliara pe deplin sanatoasa, pentru ca stocurile noi imobiliare se produc greu. Este o piata inelastica. O poti reglementa sa reduci aceasta ciclicitate, dar tot vor exista cresteri si scaderi.
cool
✌️
❤
❤️
va fi nevoie de ingineri IT, va fi nevoie de ingineri constructori, va fi nevoie de contabili, va fi nevoie de instalatori/electicieni
va fi nevoie de oameni care se adapteaza cerintelor pietei muncii
1:04:43 nu sunt deloc de acord cu punerea semnului egal intre "socialism" si "dezvoltare". Noi ar trebui sa știm mai bine decat celelalte tari vestice ce aduce socialismul. "Those who do not learn history are doomed to repeat it."
Cred ca poate fi gasita o cale de mijloc intre cele doua 😉
Vorbiți aceleași generalități de 10 emisiuni, priviți lucrurile de sus, dar permutati în mod penibil 4 cuvinte din care 3 in engleză. Niște băieți de bani gata care dați lecții. Singurul care chiar știe ce vorbește e Bogdan Dinu. Succes la faliment.
Succes la job.
japonia
👍
Vreti sa faceti bani? Apucați vă de predat cursuri de educație financiară și o să faceți bani căcălău
eu am invatat mult din cursurile gratuite si din cursurile de la facultate
fiecare invata cum poate si de unde poate
meseria se fura , o zicala romaneasca
Dl Nedelcu, prezent cu totul și nimic în același timp , ca de obicei. Raportat la ce livrează, în paralel cu bani pe care ii percepe pe cursuri este o discrepanta abominantă. Sunt mulți alti, cu mult mai pregătiți decât baitul acesta din "Cartel"
@@UfoMars8-8 aveti dreptate si nu prea. Am cumparat 2 cursuri, primul legat de educatie financiara la nivel general (imi scapa numele), nu a fost rau, dar a fost putin scump pt informatiile oferite in el. Al2lea a fost cel despre ETF-uri, in colaborare cu Bogdan Dinu, unde pot spune ca si-a meritat banii. Intr-adevar sunt multe informatii utile si ai ce sa inveti de acolo. Nu zic ca nu ai putea gasi pe internet informatiile, dar mai trebuie sa stii si ce sa cauti.
@@user992.1 succes!
Ia apuca-te tu sa vedem ce iti iese? Sau tu nu vrei bani?
Mai mult de jumate din romani considera ca o duc mai rau decat acum 10 ani. Noi si daca ajungem la 10k euro salariu mediu lunar la fel o sa gandim. Natie de nemultumiti
😂
Nu te contrazic
Corect, romanii hulesc pe oricine si orice, pt ca nu le place propria viata de fapt si de drept. Dar si asta se poate corecta, prin educatie. Acum chiar avem continut pe financiar, chiar toate zonele, se fac emisiuni, podcasturi, etc. Ideea e sa le accesam, sa ne educam, aici e problema. Pt ca e usor sa asculti o manea decat sa citesti un text, fie el si jumatate de pagina, din care sa nu pricepi nimic, pt ca inca nu stii abecedarul financiar. Si valabil asta in orice domeniu. Dar, in viziunea mea, cand vor fi destule exemple la TV-ca aici se uita cei mai multi- de oameni prosperi, cu gandire sanatoasa si educati, majoritatea vor dori sa fie ca ei, sa faca ca ei, sa le fie mai bine. Si ma bucur tare mult ca au inceput si stirile sa ofere continut financiar. Putin, dar e un start. 😊
Trilioane, trilioane, spre katralioane😅😅😅😅😅😅
De ce l-ai mai chemat pe asta daca vorbesti tot timpul peste el?
Vorbeste respectuos altfel te banez
@@DanielTudorOfficial😂😂😂😂😂
1:07 Romania forță economică 😅😅😅???!!! Domane Ferește ce a-ți fumat băieti? Treziti-vă fraților nu mai bateți câmpii că sunt ridicoli de amuzanți 💁🏻😂
Multumim
Da este o forta economica in estul europei..
cand o sa intelegi si tu ce inseamna btc, probabil o sa fie la un pret mult superior. mark my word
Si chiar daca ar fi asa, daca el si-a facut banii doriti prin alte investitii care ar fi problema? Sau trebuie sa investim toti in BTC?
@@user992.1 eu doar am lăsat un comm sa rămână acolo, referitor la ce a spus el public. Nimic deplasat deci n-are sens din ce face omu bani sau în ce ii investește.
Ce inseamna? nft-urile sunt exemplul perfect cu ce-o sa se intample si cu btc. sa vezi fuga de btc la prima criza mai serioasa, nimeni n-o sa-si riste capitalul refugiindu-se in btc.
@@nicus1504 da, o comparație de toți banii. Vezi tu, toată lumea are păreri pe internet