Koi Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! ( Koi Japon Balık Üretimi Koi Balığı Cinsiyet Ayrımı)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ก.ย. 2024
  • Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
    Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
    Facebook adresim: / deadrabbittr
    Koi, büyük bir akvaryum balığıdır. İlk Japonya'da evcilleştirilen Koi’nin yabani atası sazandır. Koi zaten Koi Japonca'da "sazan" anlamına gelir. Onun yerine kırmızı, beyaz, siyah veya gümüş beyazı olabilir. Uzak Doğulular için hayatta başarıyı ve azmi simgeler. Koi balığı dövmesi yaptıran kişi bu dövmenin ona şans getireceğine ve hayatta hep başarılı olacağına inanır. İyi bir bağışıklık sistemine sahiptirler ve diğer balıkları kolayca etkileyen birçok hastalığa karşı çok dayanıklıdırlar. Uygun bakım ile Koi yirmi yıldan fazla yaşayabilir. Telaşlı yiyiciler değillerdir.
    Koi balıkları yaşına, boyuna ve mevsimine göre ayrı ayrı beslenir. Koi balığını günde 4 defa besleyebilirsiniz. Yalnız şunu unutmayın, vereceğiniz yem 3 dk içerisinde bitmelidir yoksa o verdiğiniz yem fazladır. Koi balığı ayrıca bulduğu böcek, sinekleri havuzun içinde ki bitkileri, yosunları tabi ki yapımı hazır yemleri de yer. Koi balığı insanların yediği birçok şeyi yiyecektir, örneğin mısır, marul, karides, pilav, bezelye, karpuz gibi.
    Koi balığı yem yedikten sonra bol oksijene ihtiyaç duyar, bu yüzden de akvaryumunuzun havalandırmasını mutlaka açın. Eğer koi balığını havuzda besliyorsanız da yağmurlu ve fırtınalı günlerde beslemeyin. Çünkü yağmur yağdığı zaman göletin oksijen oranı azalacaktır. Kışın koi balığının metabolizması yavaşlar ve bütün kış yem yemeden de yaşayabilirler.
    Büyüklük akvaryumlarda yaşarlar. Ama eğer küçük akvaryumlarda yaşamaya zorlanırlarsa da kısa sürede ölürler. Akvaryumu çok çabuk kirletirler. Bu yüzden dış filtrenin normalin üzerinde bir filtreleme sistemine sahip olmalıdır. Akvaryum ışığı günde 8 ile 12 saat açık kalmasında bir mahsur yoktur ama günde en az özellikle geceleri de dahil olmak üzere 12 saat ışıklar mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bir koi balığı akvaryumunun sıcaklığı 15-20 derece olmalıdır. Geniş yüzeyli akvaryumlar her zaman daha iyidir. Ayrıca canlı bitkiler de akvaryuma konulabilir. Akvaryum dibine 2-3 milim kalınlığında ki çakıl serilebilir. Ayrıca mangrow kökü ya da odun parçalarının yanında fazla keskin olmayan kayalardan da koyabilirsiniz. Akvaryumun üstü hava alacak şekilde kapatılmalıdır.
    Bir kere bu balıklar çok sevecen ve uysal balıklardır. Diğer koiler ile ve Japon balıkları ile yaşayabilirler. Yedikleri yem cinsine göre hayatları boyunca renk değişiklikleri yaşayabilir. Yaşlandıkça da beyazlar. Hava aldıkları sürece ince buz altında bile yaşayabilirler. Eğer su tamamen donarsa da ölürler.
    Koi balıklarının dişi mi erkek mi olduğunu bilmek zordur. Onların cinsiyetini öğrenmek için olgunlaşmasını beklemek gerekir ki bu en az 2-3 sene sürer. Dişilerin boyları yaklaşık 25-30 cm olduğunda yumurta ile dolmaya başlar. Koi dişisi, erkeğinden daha büyük olur. Erkek koi’nin şekli uzun ve düz bir sopa gibidir. Dişi koiler ise akvaryumun tepesinden baktığınızda daha tombul bir yapısı vardır. Dişi erkek ayrımı yaparken de yüzgeçlere bakılabilir. Dişilerin yüzgeçleri daha büyük olmakla beraber, yuvarlak ve mattır. Erkek koilerin yüzgeçleri ayrıca daha sivri ve renklidir.
    Erkekler dişiler ile çiftleşirken, dişilere devamlı bir şekilde vurur bu yüzden üretimi düşünülen koilerin dişilerinin yanına, dişilerden daha küçük erkeklerin konulmasını tavsiye ediyorum. Eğer kendinden büyük erkekler ile çiftleştirilmeye çalışılırsa, erkekler dişiyi öldürebilir. Bu yüzden de üreticiler dişileri kendisinden daha küçük erkekler ile çiftleştirirler. Koi balıklarınızı en az bir ay boyunca proteinli yemler ile günde 4 kez çok iyi besleyin. Üretim ilk baharın sonlarında ve yaz aylarında havaların ve suyun ısındığı dönemlerde yapılır. Su sıcaklığı 15 ile 21 drece arasında olmalıdır. Koi balıklarının en randımanlı olarak yumurta verdiği dönem 3 ile 6 yaş aralığıdır. Bu balık 15 yaşına kadar yumurta verebilir. Bir yumurtlama paspası, hasır veya benzeri bir aygıt koi’nin yumurtalarını güvenle bırakmasını sağlar. Koi yavrularının kaliteli ve sağlıklı olması için kaliteli dişi ve erkek balıkları seçin. Bu sayede daha fazla koi yavrusu hayatta kalacaktır. Yumurtaları rahatsız etmeyin. Dişi yumurtaları bıraktıktan sonra erkek bu yumurtaları dölleyecektir. Eğer fırsatını bulursa, koiler kendi yumurtalarını ve yavrularını da yer. Bu yüzden üreme işlemi bittikten sonra balıkları yumurtaların olduğu bölümden alın. Koi yavruları 4-5 gün sonra yumurtadan çıkmaya başlar.
    koi balığı , koi balığı akvaryum, koi balıkları, koi akvaryumu, koi akvaryumu nasıl olmalı, koi göleti, koi japon, koi üretimi, koi, koi balığı bakımı, koi balığı akvaryumu, koi balığı üretimi, koi balığı nasıl beslenir, balık üretimi, koi balığı cinsiyet ayrımı, koi ne yer, koi balığı ne yer, koi balığı özellikleri, balık havuzu, akvaryum, koi balık koi balığı fiyat, balık üretim havuzu, koi balığı havuzu, japon koi balığı, koi balığı besleme, koi fish türkiye.

ความคิดเห็น • 306

  • @volkanumar1618
    @volkanumar1618 3 ปีที่แล้ว +3

    Yaklaşık 9 ay önce 25 litrelik bir akvaryum ve japon baliklari aldim. Şu anda 1 adet japon ve 1 adet koi baligim var icinde. Aldigimda 5-6 cm olan koi şu anda yaklasik 16 cm. Baliklarin ozelliklerini gec ogrendim su anda akvaryumum yetersiz geldigini dusunuyorum. Canli bitkilerimin hemen hepsini yediler. Akvaryumumu buyutme sansim yok. Aldigim pet shop viaport avm deki havuza birakabilecegimi soyledi ancak yasayacagindan emin olmadigimdan yapmak istemiyorum. Ne zaman beni gorse takip ediyor, dans benzeri hareketler yapiyor. Sizde havuza birakmali miyim? Ya da her ikisini de bedelsiz vermek istiyorum imkani olan birisine. Akvaryumuma uygun farkli bir balik alacagim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Buraya iletişim bilgilerinizi yazarsanız, size ulaşabilirler. Bu balıklar zaten havuz balıklarıdır. Ancak sizin balığınız akvaryum ortamında büyüdüğü için diğer balıklardan sizin balıklarınızdan hastalık kapabilir ya da sizin balıklarınızdan dolayı, diğer balıklar hastalanabilir. Bu yüzden tavsiye etmiyorum. 25 litre balık bakmak için çok küçük bir akvaryum. Eğer balık bakacaksanız da en az 40 litrlik bir akvaryuma ihtiyacınız olacak. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.

    • @volkanumar1618
      @volkanumar1618 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel Teşekkurler Cem bey. Beta besliyordum aslinda o nedenle kucuk aldim, evimde daha buyuk akvaryum icin alanim yok maalesef. O nedenle şık da buldugum kivrimli koseleri olan bir kompakt unite aldim. Istanbul Anadolu yakasinda 1 adet koi ve 1 adet tül kuyruk ucretsiz verebilirim buyuk akvaryumu olana. Ikisinin de boyutlari kucuk degil. Volkan.umar@gmail.com

    • @melihakkus1376
      @melihakkus1376 3 ปีที่แล้ว +1

      @@volkanumar1618 kargoyla gönderebilirseniz ben alabilirim instagramıma yazın detaylı konuşalım @meliihxw

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 ปีที่แล้ว +1

      USTAM HER BALIKA KUM ŞART MIDIR??

    • @melihakkus1376
      @melihakkus1376 3 ปีที่แล้ว +1

      @@vedatgol1830 bsn akvaryumlarımda kullanmiyorum rahat temizlenio

  • @fn5758
    @fn5758 3 ปีที่แล้ว +1

    Ne kadar zengin bir içerik hazırlamışsınız. Hep heves etmişimdir bu güzel balıklara ama bir gölet ya da sığ havuz yapıp beslemeyi istiyorum. Büyük oldukları için akvaryuma koymak pek içime sinmiyor. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Bir gün koi balıklarımı elimle besleyebilsem dünyalar benim olur herhalde :)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +3

      Bu balıklar çok akıllı ve çok ama çok uzun seneler yaşayabilen balıklar. Zamanla sizi tanır ve sizinle arkadaş olurlar. O yüzden, eğer doğru yaşam şartlarını sağlarsanız, bu dediklerinizi yapmanız hiç de zor değil.

  • @attilla_mete349
    @attilla_mete349 4 ปีที่แล้ว +3

    Elinize sağlık, güzel paylaşım olmuş.
    Ülkemize hakikaten ithal koi getiren satıcı arkadaşlar var mı? AA Grade vs. adı altında satılan, ancak orijinal olmadığı açık olan balıkları görünce umudum kalmadı gibi.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Buradan arkadaşlara seslenelim. Birbirimize yardımcı olalım. Bu yorumu da en başa alalım.

    • @attilla_mete349
      @attilla_mete349 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim.

    • @ercnylcn39
      @ercnylcn39 3 ปีที่แล้ว +1

      Ben 3 tane koi aldım diğer balıklarının hepsini ayırdım başka arkadaşıma verdim,izlemesi bile çok zevkli.Bakalım zaman ne gösterecek.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Hele boyları 20 cm den büyük olmaya başladıklarında, çok daha havalı oluyorlar..😀

  • @gorkemaltuntas7110
    @gorkemaltuntas7110 5 ปีที่แล้ว +4

    akvaryumu kurdum 40 zebra danio 6 melek 6 albino çöpçü 6 normal çöpçü 3 vatoz 3 vantuz ağız çöpçü 2 plati aldım su biraz bulanık acaba şu ürünleri alıp kullansam mı yardımın için şimdiden teşekkürler abi reeflowers minerals gh
    Reeflowers aquaclear
    Reeflowers ph minus

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Akvaryum kaç kitre, muhtemelen yeni akvaryum sendromu yaşıyorsun. Eğer önlemini almazsan, yakında balıkların ölmeye başlar.
      Yeni akvaryum sendromu ile ilgili videomu mutlaka izle.
      th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html

    • @gorkemaltuntas7110
      @gorkemaltuntas7110 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel 200 litre abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Bu balıklar için 200 litre iyi bir büyüklük. Ama yeni akvaryumlarda özellikle çok kalabalıksa, bu durum sık görülür. Bunun sebebi, akvaryumda ki amonyak ve nitritin olması, suyu bulanıklaştırır ve oksijen seviyesini düşürür. Düzenli olarak, su değişikliği yapman gerekir. Özellikle dinlenmiş su ile yüzde 20 kadar su değişikliği yapmalısın. Bunu haftada 2-3 kez olmak üzere 1 ay boyunca yap. Burada yapmak istediğimiz, suyun amonyağını ve nitritini düşüren faydalı bakterilerin oluşmasını sağlamaktır. Bu konu ile ilgili bir çok videom var. Eğer izlersen, faydasını da göreceksindir.

  • @saidhaciyev3331
    @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

    Koi balığı beyaz benek hastalığı olmuş. Ne yapa bilirim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel Koi balığı biri öldü 😢😢😢😢

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Geçmiş olsun. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @ilhanincesu8376
    @ilhanincesu8376 4 หลายเดือนก่อน +1

    Ne tür bitkiler olabilir Moss severler sanırım olmaz😮

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 หลายเดือนก่อน +1

      Pothos ya da daha çok bilinen adı ile salon sarmaşığı, Su Sümbülü, Hint Eğreltiotu, Su mercimeği, Elodea, Anubias, Amozon Kılıcı, Java moss, Java fern, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir ayrıca bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu da izleyebilirsin.
      th-cam.com/video/Xupy3pb-tvk/w-d-xo.html

  • @saidhaciyev3331
    @saidhaciyev3331 2 ปีที่แล้ว +3

    Koi balığına ne yapsak çabuk büyür?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +2

      Bu balık zaten çok 60 ila 90 santim boya gelebilen ve büyüyebilen bir balık. Günlük yem miktarını biraz daha fazlalaştırırsan, büyür.

  • @elmirabbasov3993
    @elmirabbasov3993 7 หลายเดือนก่อน +1

    Abi koi ve japon balığı melezi nasıl elde ede bilirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  7 หลายเดือนก่อน +1

      Dişi Koi veya japon yumurtaları üzerine, erkek balık menisini sağarsan, olur.

  • @ayhanmulayim4373
    @ayhanmulayim4373 5 ปีที่แล้ว +2

    Cem abi benim 1 adet 200 litrelik bir akvaryumum,1 adet 100 litrelik bir akvaryumum,2 adetde 5 litrelik akvaryumum var. 17 adet ciklet 2erkek 6 dişi sarı prenses(7-8cm),1 erkek 3 dişi mavi prenses(ERKEk 11 dişiler 8 cm) 1erkek 4 dişide yunus cikletim var(11-10 cm ) bunların yanında 4-5 cmlik 30 adet mavi 15 adet sarı prenses yavrusu var.bu balıkları 200 litrelik olan akvaryumda bakıyorum.100 litre olan tankımda ise 6 adet japon (4 cm) 2 adet melek ((3cm)) 2 adet pengasus köpek balığım var (5 cm) 200 litrelik tankımın sineklikle bölmesi var ne yapmalıyım hangi balığı nereye koymalıyım?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +1

      Puzzle gibi olmuş :) Şimdi ilk olarak 200 litrelik akvayuma normalde bu adet fazla ama yaşıyorlarsa da bir sorun olmaz. Melek ile japon yan yana olmaz. Biri tropikal balık biri soğuk su baluğı. Onları ayırman lazım ama nereye koyacaksın ? Pengasus da bu balıkların hepsini yer.

    • @ayhanmulayim4373
      @ayhanmulayim4373 5 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel abi petshop bana yaşıyor dedi ve bir sorun yok 2 aydır

  • @emreayik4728
    @emreayik4728 3 ปีที่แล้ว +2

    Abi benim baligim 2 gündür yem yemiyor dışkısının bi kısmı siyah diğer kısmı beyaz ara sıra suyun dibinde duruyor hastami ? nasil iyileştireyim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @veligunduz5852
    @veligunduz5852 2 ปีที่แล้ว +1

    Sunsun 602b 400 l dis filitrem var 180 litre akvaryum bombeli icinde 2 japon var ve koi alacagim nerden alabilirim onere bileceginiz bir uretici varmi ? Internet uzerinden getirtmen daha uygun geldi bana petsopta tanesi 30 tl diyor 4.6 cm ye ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว

      Benim tanıdığım üretici yok ancak bazen üretici firmalar, yorumlar kısmına telefon numaralarını bırakıyor. Belki oradan ulaşabilirsin. Yalnız 180 litre için Sunsun 602b 400 yetersiz kalır. Bu akvaryum için en az saatte 800 ila 1000 litre su çevirebilen bir filtre lazım. Bir de 180 litre akvaryumda japon balıklarının yanına koi koymanı önermem. Koiler, japon balıklarına bu kadar küçük akvaryumlarda zarar verebilir.

  • @orhanmusluoglu4465
    @orhanmusluoglu4465 3 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkür ederim çok faydalandım
    Havuzun bir kısmını bir bölüm yapsam bir file ayırsam yumurtalar fileden aşağıya inse anne babadan ayrılsa ve orada büyürmü ?
    diger akvaryum balıklarında olduğu gibi
    Teşekkur ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Yavrular serbest yüzmeye başladığı zaman, bu fileden yukarı çıkıp, diğer balıklara yem olabilir. Bu yüzden de yavruları ve büyük balıkları ayırmak gerekir.

  • @bozkurtyuvasi6974
    @bozkurtyuvasi6974 5 ปีที่แล้ว +3

    Abi makrakantanın video sunu gosdermissin ne zaman gelecek bildileri

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Üzerinde çalışıyorum. Yakında atarım videoyu.

  • @irfancaliskan2734
    @irfancaliskan2734 ปีที่แล้ว +1

    Elimde 2 adet koi var bir erkek birde dişi erkek dişiden ufak boyları erkek 15 cm dişi 20 cm bunların çiftleşmesi ne daha zamanı varmı elimde 1 metre boy 50 cm yükseklik 35 cm genişlik akvaryum var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +2

      Koi balıkları doğal olarak üreme eğilimine sahip olan balıklardır.
      1. Erişkinlik: Koi balıkları genellikle 3-4 yaşlarına geldiklerinde üreme olgunluğuna erişirler. Cinsiyetlerini belirlemek için erkekler genellikle daha ince ve uzun vücut yapısına sahipken, dişiler daha dolgun ve yuvarlak bir göbek yapısına sahip olabilir.
      2. Üreme Mevsimi: Koi balıklarının doğal olarak çiftleşme mevsimi genellikle ilkbahar ve yaz aylarıdır, suyun ısınmasıyla birlikte üreme isteği artar. Bu dönemde, balıkların hormon seviyeleri yükselir ve üreme davranışları sergilemeye başlarlar.
      3. Hazırlık: Çiftleşme dönemi yaklaştığında, erkek koi balıkları dişileri etkilemek için çeşitli davranışlar sergiler. Bu davranışlar arasında dişilere yaklaşma, takip etme, başını sallama, dudakları hava kabarcıklarıyla çıkarma ve dişilere çarpma gibi jestler yer alabilir.
      4. Çiftleşme Davranışı: Erkek koi balığı dişiyi yakaladığında, dişinin yanına gelerek yan yana yüzmeye başlar ve dişiyi dış üreme açıklığına doğru yönlendirir. Bu sırada erkek balık, dişinin yanına yanaşarak spermlerini serbest bırakır ve dişi bu spermleri döller.
      5. Yumurtlama: Çiftleşmenin ardından dişi koi balık, yumurtalarını çeşitli bitki örtüsüne veya uygun yüzeye yapıştırır. Dişi balık, bu süreçte binlerce yumurta bırakabilir. Erkek balık da bu sırada dişiyi yakalamaya ve yumurtaların döllenmesini sağlamaya devam eder.
      6. Bakım ve Kuluçka: Yumurtaların döllenmesinin ardından, ebeveynler genellikle yumurtaları korumazlar ve yavruların kendilerini geliştirmesine izin verirler. Yumurtalar birkaç gün içinde açılır ve yavrular ortaya çıkar. Yavruların ilk aşamalarda beslenmesi ve korunması önemlidir.
      Koi balıklarının çiftleşme süreci, doğal olarak gerçekleşen bir dizi davranış içerir. Eğer koi balıklarınızda üreme gözlemlemek istiyorsanız, uygun bir üreme ortamı sağlamak, doğru su koşullarını sağlamak ve uygun eşleştirmeleri seçmek önemlidir. Unut

    • @irfancaliskan2734
      @irfancaliskan2734 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel çok teşekür ederim reis Allah razı olsun harika bir açıklama oldu yüreğine sağlık hakkını helal et Allah kolaylık versin ustam 🇹🇷🧿

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @muzafferyaldz659
    @muzafferyaldz659 ปีที่แล้ว +1

    merhaba kui severler 6 yaşında en büyükleri 60 santim 12 kuim var havuzun artık küçük geliyor toprak havuza almayı düşünüyorum çekingen sprak tortusuna zeminin çamur olmasına alisacaklarmi bilmiyorum 3 dışım 2 senedir yumurtluyor ama yerim uygun olmadığı için boşa gidiyor.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Toprak havuz derinliğinin en az 90 santim olmasında fayda var.

  • @ustacemi1499
    @ustacemi1499 4 ปีที่แล้ว +3

    Abi benim akvaryumumda 1 koi balığım var ömrü ne kadar olabilir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Rivayete göre 200 sene yaşayanlar varmış.

  • @uygar6095
    @uygar6095 2 ปีที่แล้ว +1

    Abi bende 2tane yavru koi var yanına vatoz koydum şimdide otçul pengssus veya gurami koymak istiyorum olabilirmi benim balıklarım agrasif değilde

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Çok farklı türde balıklar. Bir arada olmasa daha iyi olur.

  • @mamufatih
    @mamufatih ปีที่แล้ว +1

    abi kisin hava sicakligi -10/20 dereceye kadar cikabiliyor sakaryada yasiyorum oturdugum sitenin havuzunda bakabilir myim yasayabilir mi tesekkur ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Derinlik en az 90 santim olması gerekir. Ayrıca suyun da balığın yaşamına uygun şartlara sahip olması gerekir. Ancak bu balıkları kışın metabolizmasını yavaşlatır. Ona göre yemleme konusuna çok dikkat etmelisin.

  • @emreozkan1010
    @emreozkan1010 ปีที่แล้ว +2

    Merhaba Cem bey. Bahcemizde 5.5metre derinliginde toprak alti su kuyumuz var. Burada koi baligi bakilirmi ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +2

      90 santim derin yerlerde beslenebilir. Genişlik ne kadar?

    • @emreozkan1010
      @emreozkan1010 ปีที่แล้ว +1

      Genislikte 90cm

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Koi balıkları için uygun bir havuzun boyutu, balıkların rahatça yaşayabileceği, sağlıklı bir şekilde büyüyebileceği ve su kalitesinin düzenli olarak yönetilebileceği bir ortamı sağlamalıdır. İdeal bir koi havuzu aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
      Hacim: Koi balıklarının sayısı ve boyutu havuzun hacmini belirler. Her koi için en azından 1000 litre su hacmi gerekmektedir. Bu nedenle, havuzun boyutunu balık sayısına ve boyutlarına göre ayarlamak önemlidir.
      Derinlik: Koi balıkları için havuzun en azından 90 cm ile 120 cm derinliğinde olması önerilir. Daha derin havuzlar, balıkların kışın daha iyi hayatta kalmasına yardımcı olabilir. 550 cm derinlik bu sebepten dolayı iyi bir derinliktir.
      Uzunluk ve Genişlik: Havuzun uzunluğu ve genişliği de önemlidir. Koi balıkları, serbestçe yüzebilmek ve egzersiz yapabilmek için yeterli alan gerektirirler. Havuzun uzunluğu en azından 3 ile 4 metre arasında olmalıdır. 90 santim bu yüzden pek iyi bir uzunluk değildir.
      Filtrasyon: Koi havuzları için güçlü bir filtrasyon sistemi gerekir. Bu, suyun temiz ve oksijenli kalmasını sağlar. Havuzdaki suyun tüm hacmi saatte en az 5-6 kez filtreden geçmelidir.
      Ayrıca, koi balıkları için havuzun güneş ve rüzgar koruması sağlamak da önemlidir. Aşırı güneş ışığı alg patlamalarına yol açabilir ve aşırı rüzgar su sıcaklığını düşürebilir.
      Havuzun çevresi, koi balıklarının çamurda karışmadan rahatça yüzebilmeleri için düz ve kaygan olmamalıdır.
      Sonuç olarak, koi balıkları için ideal bir havuzun boyutu ve özellikleri, balık sayısı, boyutları, iklim koşulları ve bütçe gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ancak yukarıda belirtilen önerilere uygun bir havuz, koi balıklarınızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamasına yardımcı olacaktır.

    • @emreozkan1010
      @emreozkan1010 ปีที่แล้ว +1

      Cem bey bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  11 หลายเดือนก่อน +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @yucelataoglu6406
    @yucelataoglu6406 4 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba koi balıklarım var bitki ektim yediler
    Acaba hangi bitki türünü ekersem yemezler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.

  • @darph8688
    @darph8688 11 หลายเดือนก่อน +1

    abi fil burun balıkları için minimum kaç litre olması lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  11 หลายเดือนก่อน +2

      bir çift için en az 200 litre olmalı.

    • @darph8688
      @darph8688 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@CemCelikel koi ve Japon baliklari ile birlikte yaşar mı filburnu baliklari abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  11 หลายเดือนก่อน +2

      Yaşamaz. Neden dersen, filburnu tropikal bir balıktır ve en sağlıklı sıcak sularda renklerini gösterir. Oysa ki koi ve japon balığı soğuk sularda yaşamayı sever. En iyi renklerini böylee gösterirler. Bu yüzden de balıkları bir arada bakmaman gerekir.

  • @hasanuygar3721
    @hasanuygar3721 2 ปีที่แล้ว +1

    Akvaryumyumda 7cm fln koi balığım var Lepistes atsam yanına bı sıkıntı olurmu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Büyük bir ihtimalle koi balığı lepistesi yiyecektir, şimdi değilse bile ileride mutlaka.

  • @saidhaciyev3331
    @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +3

    Ne yapsak akvaryum balıkları kürü burakır?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Kürü bırakır derken, ne demek istedin?

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

      Ben Azerbaycandan yazıyorum sizde nasıl denir bilmiyorum yani yumurta

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Azerbaycan'a sevgiler. Koi balık üretmek için, Erkekler dişiler ile çiftleşirken, dişilere devamlı bir şekilde vurur bu yüzden üretimi düşünülen koilerin dişilerinin yanına, dişilerden daha küçük erkeklerin konulmasını tavsiye ediyorum. Eğer kendinden büyük erkekler ile çiftleştirilmeye çalışılırsa, erkekler dişiyi öldürebilir. Bu yüzden de üreticiler dişileri kendisinden daha küçük erkekler ile çiftleştirirler. Koi balıklarınızı en az bir ay boyunca proteinli yemler ile günde 4 kez çok iyi besleyin. Üretim ilk baharın sonlarında ve yaz aylarında havaların ve suyun ısındığı dönemlerde yapılır. Su sıcaklığı 15 ile 21 drece arasında olmalıdır. Koi balıklarının en randımanlı olarak yumurta verdiği dönem 3 ile 6 yaş aralığıdır. Bu balık 15 yaşına kadar yumurta verebilir. Bir yumurtlama paspası, hasır veya benzeri bir aygıt koi’nin yumurtalarını güvenle bırakmasını sağlar. Koi yavrularının kaliteli ve sağlıklı olması için kaliteli dişi ve erkek balıkları seçin. Bu sayede daha fazla koi yavrusu hayatta kalacaktır. Yumurtaları rahatsız etmeyin. Dişi yumurtaları bıraktıktan sonra erkek bu yumurtaları dölleyecektir. Eğer fırsatını bulursa, koiler kendi yumurtalarını ve yavrularını da yer. Bu yüzden üreme işlemi bittikten sonra balıkları yumurtaların olduğu bölümden alın. Koi yavruları 4-5 gün sonra yumurtadan çıkmaya başlar.

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel balıkları aldığımız yerdeki adam bize bu balıklar küçük bu yüzden cinsi bilinmiyo. Ancak aldığımız yerde büyük balık yoktu. Küçük balıkların cinsini nasıl bile bilirim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Videoda anlatıyorum İzlemediysen izle.
      Koi balıklarının dişi mi erkek mi olduğunu bilmek zordur. Onların cinsiyetini öğrenmek için olgunlaşmasını beklemek gerekir ki bu en az 2-3 sene sürer. Dişilerin boyları yaklaşık 25-30 cm olduğunda yumurta ile dolmaya başlar. Koi dişisi, erkeğinden daha büyük olur. Erkek koi’nin şekli uzun ve düz bir sopa gibidir. Dişi koiler ise akvaryumun tepesinden baktığınızda daha tombul bir yapısı vardır. Dişi erkek ayrımı yaparken de yüzgeçlere bakılabilir. Dişilerin yüzgeçleri daha büyük olmakla beraber, yuvarlak ve mattır. Erkek koilerin yüzgeçleri ayrıca daha sivri ve renklidir.

  • @Polijann
    @Polijann 5 ปีที่แล้ว +2

    Mavi prenses 1 erkek 1 dişi
    Sarı prenses 3 erkek 2 dişi
    Yaşayan kaya ciklet 1 erkek
    Auratus 1 erkek 1 dişi
    İce man ciklet 1 erkek 1 dişi
    Akvaryumum ortadan itibaren ayrılıyor 12 balık solda ve mavi prenses sağda gemi dekorunun yanına kimseyi yaklaştırmıyo sürekli geminin içine giriyo yaklaşana saldırıyo ne yapabılırım mavi prenses çok agresif erkek

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Mavi prensesler çok agrasif olurlar özellikle küçük ve kalabalık akvaryumlarda. Bende de vardı bir zamanlar, büyük akvaryumu olan bir arkadaşa verdim. O da rahatladı, bende.

    • @Polijann
      @Polijann 5 ปีที่แล้ว +1

      Akvaryum 80 cm

    • @Polijann
      @Polijann 5 ปีที่แล้ว +1

      @Cem Celikel abi peki mavi prensesi çıkarmak yerine diğer balıklar için saklanabilcek dekor eklesem işe yarar mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Boy, en ve yükseklik nedir? 80 litre mi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Tam boyutları vermek lazım ki sana daha açık cevap vereyim

  • @gaziozturk2939
    @gaziozturk2939 3 ปีที่แล้ว +1

    Abi merhabalar benim koi balığı akvaryumum var ben bu akvaryumda koi balığı ile vatoz beslemek istiyorum. Acaba birbirine bir zararı olur mu? Cevaplarsanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Vatoz'un ne yapacağı belli olmaz. Koi balığına yapışabilir.

    • @gaziozturk2939
      @gaziozturk2939 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel anladım abi peki akvaryuma çöpçü koysak malum akvaryum tabanı çok kirleniyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Ne vatoz, ne çöpçü balığı ne de diğer balıklar akvaryumu temizlemez. Sadece daha iyi görünmesini sağlarlar. Akvaryumu temizleyecek olan sensin. Düzenli dip çekimi yaparak, bu akvaryumda biriken atıkları atacaksın.

  • @ustacemi1499
    @ustacemi1499 4 ปีที่แล้ว +1

    Abi koi balığım 2 gündür yem yemiyor ama sağlıklı yüzüyor sağlık problemi yok balığım ölecek mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Sağlıklı Koi balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, koi balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.

  • @Gunessaracc
    @Gunessaracc ปีที่แล้ว +1

    Abi selamlar, 350litre akvaryumda 35cm civarı 5 adet koimiz var. Dış filtre ne kadar almalıyız? Önereceğiniz bi dış filtre var mıdır? Bir de bu akvaryum onlar için yeterli midir değilse ne kadarlık bi akvaryum almalıyız?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Koi balıkları normalde akvaryum değil, havuz balığıdır ve en az 90 santim derinliğinde ve 3500 -4000 litre hacminde ki havuzlarda bakılır. Gene de akvaryumda bakılacaksa da Koi balıkları büyük boyutlara ulaşabilen ve genellikle ortalama 60 cm ila 120 cm arasında büyüyebilen balıklardır. Bu nedenle, koi balıkları için uygun bir yaşam alanı sağlamak için büyük bir akvaryum gereklidir.
      Koi balıklarının sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için en az 1000 litrelik bir akvaryum önerilir. Ancak, koi balıklarının boyutları ve sayısı arttıkça, akvaryumun da büyümesi gerekmektedir. Genel bir kılavuz olarak, her bir koi balığı için en az 200 litrelik bir hacim sağlamak önemlidir. Bu durumda, 5 adet koi balığı için akvaryumun en az 1000 litre olması önerilir.
      Bununla birlikte, akvaryumun boyutu sadece hacimden ibaret değildir. Koi balıkları aktif yüzücüler olduğu için yüzme alanı sağlamak da önemlidir. Akvaryumun boyutu, en azından koi balıklarının vücut uzunluğunun 5 katı uzunluğunda ve 2 katı genişliğinde olmalıdır. Bu şekilde, balıklar rahatça yüzebilir ve hareket edebilir.
      Unutmayın ki koi balıkları büyüdükçe daha fazla yer kaplarlar ve daha büyük bir akvaryum gereksinimi oluşabilir. Bu nedenle, mümkünse koi balıklarınızın büyüklüğünü ve sayısını göz önünde bulundurarak daha geniş bir akvaryum seçmeniz önemlidir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Koi balıkları dünyanın en çok atık bırakan ve akvaryumu kokutan balıklarındandır. 350 litre akvaryum için konuşmak gerekirse, en az 5 katı hacminde bir dış filtre almanı tavsiye ederim ki buda 1750 litre kapasiteli bir dış filtre demektir. demektir.
      1750 litre kapasiteli bir akvaryum dış filtresi ararken, güvenilir ve etkili performansa sahip bir marka tercih etmeniz önemlidir.
      Eheim: Eheim dış filtreler, uzun süredir akvaryum hobisinde tanınan ve güvenilirliğiyle bilinen bir markadır. Büyük kapasiteli filtreler sunan Eheim modelleri arasında Pro 4+ serisi veya Professionel 4+ serisi gibi seçenekler bulunabilir.
      Fluval: Fluval dış filtreler, performansı ve kullanım kolaylığı ile bilinir. FX6 veya FX4 modelleri gibi büyük hacimli filtreler, yüksek filtrasyon kapasitesi ve çoklu sepet ve materyal kullanma seçenekleri sunar.
      Oase: Oase dış filtreler, yüksek kaliteli yapıları ve etkili filtrasyon sistemleriyle dikkat çeker. ProfiTherm Plus, Biomaster veya BioMaster Thermo gibi modelleri, büyük hacimli akvaryumlar için uygun seçenekler arasında yer alabilir.
      SunSun: Dış filtreleri, uygun fiyatlı olmalarıyla bilinirken, yine de iyi bir filtrasyon sağlayabilirler. SunSun HW-serisi filtreler, büyük hacimli akvaryumlar için uygun olabilir.
      Bu markalar, farklı modeller ve özellikler sunarak ihtiyaçlarınıza uygun seçenekler sunabilir. Filtre seçerken, filtrasyon kapasitesi, malzeme koyduğun sepet sayısı, kullanım kolaylığı ve bakım gereksinimleri gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, bütçene uygun ve kullanıcı yorumlarını okuyarak, profesyonel akvaryum hobisi kaynaklarını takip ederek de daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

  • @mustafapolat8425
    @mustafapolat8425 ปีที่แล้ว +1

    Hocam kapının önünde 1 tonluk boş bidon var doldurup bir kaç yavru koi atsam büyürler mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Toprağın içine gömersen, en az 90 santim derinliği olursa, yaşar.

    • @mustafapolat8425
      @mustafapolat8425 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel Vala hocam betonun ustunde bahce yok daire şekli

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      O zaman yaşamaz maalesef.

  • @gaziozturk5987
    @gaziozturk5987 3 ปีที่แล้ว +1

    Abi merhabalar bu koi balıkları renk değiştirmemesi için ne yapmalıyım yada rengini kaybetmemesi için ve canlı renkte kalması için? Cevap verirsen sevinirim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Koi balığı bir çok sebepten dolayı rengini kaybedebilir.
      Kötü su kalitesi
      Yetersiz beslenme (düşük kaliteli yem)
      Stres
      Avcı balıkların saldırıları
      Yaralanma, Parazitler veya hastalık
      Su sıcaklığındaki değişiklikler.
      Bunlara dikkat etmelisin.

  • @hasanuygar3721
    @hasanuygar3721 2 ปีที่แล้ว +1

    Abi yavru koilerin yanına aynı boyutta melek koysam sıkıntı olurmu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Olur. Koi ve Melek balığı çok farklı türler. Bir arada yaşamaz.

  • @joeyoungg
    @joeyoungg 3 ปีที่แล้ว +1

    Bir havuzda sadece dışı koi beslenebilirmi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Tabi ki beslenir. Neden beslenmesin?

  • @saidhaciyev3331
    @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +3

    Küçük koi balığı cinsiyet ayrımı oluyormu???

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Olur. Bu balık 3 yaşından sonra cinsel olgunluğa erişir.

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel küçük koi balığı yumurta dökme oluyormu???

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel lütfet bir koi balığı cinsiyet ayrımı ve yumurta dökme vidoesu koyun???

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Boyları yaklaşık 25 cm, yaşları da 3 olduğu zaman, koi balıkları yumurta dökmeye başlar.

    • @saidhaciyev3331
      @saidhaciyev3331 3 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikelküçük koi balığı cinsiyet ayrımı ve yumurta dökme vidoesu koy ama Ben cinsiyyət ayrımı və yumurta dökme bilmiyorum videoyu sen koy bana söyle lütfet

  • @sambazaribas8005
    @sambazaribas8005 3 ปีที่แล้ว +1

    KOİ balığı genel olarak havuzda olular iki yaşından sonra en az 10 küp su olmali

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Bu değerli bilgi için teşekkür ederiz.

  • @hkn6863
    @hkn6863 2 ปีที่แล้ว +1

    Abi s.a 32cm koimi 80cm totale 100lt akvaryumuma koydum idareten problrm cikarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      100 litre o balık için çok küçük bir akvaryum ancak daha büyük koileri, de 100 litre akvaryumda gördüm. Ancak fazla yaşamadılar.

    • @hkn6863
      @hkn6863 2 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel suyum asiri kopuruyor sebepi nedir sizce koime zarar verimi durup duruken kopurmeyr basladi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Bazen suyun dengesi bozulduğunda yüzeyde hoş olmayan köpükler oluşabilir. Bu köpük oluşumunun nedeni, tipik olarak gecikmiş filtre bakımı, yetersiz filtre boyutu, havalandırma eksikliği ve aşırı besleme gibi şeylerden kaynaklanan organik madde birikiminden kaynaklanır. Akvaryum küçük olduğu için, suyun bu halde olması normal.

    • @hkn6863
      @hkn6863 2 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel peki astrsnot ilr koi yasarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Astronot tropikal bir balık, koi ise soğuk suda yaşayan bir balık. Yem yeme alışkanlıkları da farklı. Yaşamaz.

  • @cubone8803
    @cubone8803 4 ปีที่แล้ว +1

    3 koim var akvaryum yaptırdım onlar için 1 metre uzunluğunda 30 cm yükseklik 35 cm genişlik yeterlimi sence

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Koi balığı dere balığıdır ve uzun akvaryumlar onlar için yeterlidir. 3 koi balığı bu akvaryum için fazla ama iyi bir bakımla bunun üstesinden gelebilirsiniz.

  • @BeratTopal
    @BeratTopal 5 ปีที่แล้ว +1

    Abi 20 dercelik akvaryumda lepistes besliyom koi yasaya bilirmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +1

      Yaşamaz. Koi ile lepistes çok farklı türden balıklar.

  • @Dycrion
    @Dycrion 5 ปีที่แล้ว +1

    Abi benim gecen dedigim ustunde siyah noktalar olan baligimda kene olustu dun akvaryumun suyunun yuzde 10 u gibi bir kismini degistirdim o sirada akvaryumda olan cook eskiden deniz sahilinden aldigim kabuklarim vardi akvaryumda onlari cikarttim ve bugun akvaryumda kenelerin gezdigini gordum ama hep ayni baliktalar birini cikartiyorum balik temiz suya birakiyorum 1 dakika icersinde baska bir kene yapisiyor nedeni nedir nasil bu sorunu cozerim.Diger baljklarda bir sıkınti yok tek onda var kene hep onda oluyor bir turlu cozemedim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Kene daha önce hiç yaşamadığım bir sorun. Sanırım senin akvaryuma da dışarıdan geldi. Benim tahminim, balıkların bulunduğu akvaryuma ya bitkilerin üzerinde ya da yeni aldığın balık üzerinde gelmiş olması. Çok küçük bir ihtimalde deniz kabuklarından. Neden dersen, benim akvaryuma yıllar sonra koyduğum kumdan akvaryum salyangozunun tekrar çıkması gibi bir durum da olabilir. Faydasını görebileceğin şöyle bir yazı buldum. Bir incele istersen. Olmazsa bununla ilgili ileri de bir video yayınlarım.
      www.balikavcisi.com/deniz-canlilari/balik-kenesi

    • @Dycrion
      @Dycrion 5 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel abi zahmet olmazsa nasil cozulur gibi her seyi tek tek anlattigin bi video yapabilirmisin cunku hicbir yerde bilgi yok japon balikalrinda cok gorunuyormus tesekkurler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +1

      @@Dycrion Tamam, bundan sonra k videom onun hakkında olsun :)

    • @Dycrion
      @Dycrion 5 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel tesekkurler :))

  • @oyuncukanali7176
    @oyuncukanali7176 4 ปีที่แล้ว +1

    Mesela hangi balık örnek verebilirmiziniz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Kendisi gibi hızlı yüzebilen ve soğuk su balıkları olabilir. Japon balıklarının bazı türleri buna örnek.

  • @veligunduz5852
    @veligunduz5852 2 ปีที่แล้ว +1

    Koi baligi alacagim hansi sitelerden alabilirim petsoplardan almak istemiyorum hem biraz pahali hem secilmis baliklar kalmis ? Aksu üretimden almayi dusunuyorum yardimci olurmusunuz ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว

      Bu üreticiyi hiç tanımıyorum. Ancak 180 litrede sadece koi balığı bakacaksan, 1 adetten fazla koyma. Japon balıkları ile hiç koyma.

  • @parnassuscrow1609
    @parnassuscrow1609 4 ปีที่แล้ว +1

    2 adet koi beslemek istiyorum hangi ölçülerde bir akvaryum yeterli olur acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Koilerin boyu ne kadar?

    • @parnassuscrow1609
      @parnassuscrow1609 4 ปีที่แล้ว +1

      Henüz almadım ama 5-10 cm olanları düşünüyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +3

      Koilerin boyu 50-60 cm boya kadar büyür. 5-10 cm koiler için sana tavsiyem en az 200 litredir ki, bu da bir süre sonra çok küçük gelecektir. Bu balıklar havuz balığı olduğu için büyük akvaryumlarda ya da havuzlarda bakılıyor. Şöyle örnek vermek gerekirse, 4000 litre içinde 15-20 tane 5-10 cm koi besleniyor. Ayrıca bu balığa eğer bitki koyacaksan da bu saydığım bitkilerden koyabilirsin akvaryumuna: Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi.

    • @bulutvibes
      @bulutvibes 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel abi bende 160 lt var akvaryum 8 tane koi bakiom bitanesi 17-18 cm digerleride 10 cm yakın hangi bitkileri alıyım yememeleri için

  • @Kolatomer32
    @Kolatomer32 2 ปีที่แล้ว +1

    Abi 70 litrede yavru koi bakilabirmi acil cevap lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +2

      Teknik olarak evet ancak fazla da uzun sürmez. Çünkü bu balık 90 santim olur ki 70 litre bu balık için denizde sadece bir bardak su gibi kalır.

    • @Kolatomer32
      @Kolatomer32 2 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel yani belli bi süre bakabilirim ondan sonra başka bi akvaryuma almazsan ölür

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +2

      Aynen öyle.

    • @Kolatomer32
      @Kolatomer32 2 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel saol abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Sende sağol.

  • @oyuncukanali7176
    @oyuncukanali7176 4 ปีที่แล้ว +1

    Mesala hangi balikla yadayabilit

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Kendi gibi hızlı ve soğuk su balıkları ile yaşayabilir. Japon balığının bağzı türleri buna uyar.

  • @printart555
    @printart555 4 ปีที่แล้ว +1

    standart kuvetten bahceye mini havuz yaptım. Koi yasarmı? yasarsa kac tane koymalı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Balıkların büyüklüğüne göre değişir. Bir küvet yaklaşık 300 litre su alır. Buna göre, eğer balılar 8-15 cm boyundaysa, 2-3 tane besleyebilirsin. 15-30 cm boyundaysa, 1-2 tane. Eğer balıklar 30 cm den büyükse 1 tane.

    • @printart555
      @printart555 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel teşekkürler. Bitki olarak suyun içine ne koyabilirim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.

    • @printart555
      @printart555 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel çok teşekkürler tekrar. Emeğinize sağlık.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Ben teşekkür ederim...

  • @goktugtavaci4952
    @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +2

    Abi merhaba👋
    Abi koi ile hangi canlı bitki olur??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.

    • @goktugtavaci4952
      @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel teşekkkür ederim

  • @mesutciftci9487
    @mesutciftci9487 2 ปีที่แล้ว +1

    cem bey size bir sorum olacak net olarak 128 litre su alan bir ithal akvaryumum var saatte 2500 litre su çeviren tepe filtre sistemim var.3 adet koi bakıyorum ortalama 8 ile 10 cm civarlarındalar bu akvaryum boyutum yeterlimidir sizce 80×55×35 cm.şimdiden teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Bu ölçülere göre akvaryum 154 litre ki 3 koi balığı için size tavsiyem en az 200 litredir. Ancak bu bile ileride size yetmeyecektir. Gene de şimdilik sizi idare eder. 2500 l/h lik bir filtre de bu akvaryum için fazla ancak koi balığı akıntıyı sever.

    • @mesutciftci9487
      @mesutciftci9487 2 ปีที่แล้ว +1

      Cem bey bir sorum daha olucaktı ben bu koi balıklarını 1 gün önce aldım akvaryumun ışığını açtığımda yada akvaryuma yaklaştığımda hem kaçıyorlar birkenera saklanıyorlar bu durumu nasıl düzelte bilirim teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Akvaryuma alışma süreci yaşayacaklar. Bu dönem de bu gibi davranışlar normal olmakla beraber, benim kendi akvaryumum içinde doğan balıklar bile yıllar geçmesine rağmen ve hatta beni tanımalarına rağmen, böyle davranışlar sergileyebiliyor. Bu yüzden biraz zaman geçmesi lazım. Ancak dediğim gibi bu akvaryum küçük geldiği için, bu süre uzun olabilir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @adem1121
    @adem1121 ปีที่แล้ว +1

    Abi peki onları beslemek için kaç litre akravyum olmalı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +2

      Koi balıkları, aslında genellikle göletlerde veya büyük açık havuzlarda beslenen ve büyüyen balıklardır. Bu nedenle, küçük bir akvaryumda Koi balıklarını beslemek ve büyütmek uygun bir seçenek değildir.
      Ancak, bazı insanlar Koi balıklarını geçici olarak veya gençken daha küçük kaplarda tutmayı tercih edebilir. Bu durumda, Koi balıklarını beslemek için en az 1000 litre veya daha fazla bir akvaryum gerekebilir. Daha fazla su hacmi, Koi balıklarının büyümeleri ve hareket etmeleri için daha uygun bir ortam sağlar.
      Koi balıkları büyüdükçe, daha büyük bir yaşam alanına ihtiyaç duyarlar. Koi balıkları, genellikle büyük göletlerde veya açık havuzlarda tutulduklarında sağlıklı bir şekilde büyüyebilirler. Bu ortamlar, Koi balıklarının büyüklüklerine uygun yüzme alanı sağlar ve su kalitesini daha iyi kontrol etmeye yardımcı olur.
      Kısacası, Koi balıklarını beslemek ve sağlıklı bir şekilde büyütmek için en uygun seçenek büyük bir gölet veya açık havuzdur. Ancak, küçük bir akvaryumda geçici olarak veya gençken tutmayı tercih ederseniz, en az 1000 litre veya daha fazla bir akvaryum kullanmanız önerilir.

    • @adem1121
      @adem1121 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel gölet var var olmasına kaz ördek gibi su kuşlarının bi zararı olmaz değil mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Balık avlayan kuşlar varsa, Martı gibi, bu balıkları yer. Ancak saklanabileceği yerler varsa, o zaman yaşama ihtimali var.

    • @adem1121
      @adem1121 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel sadece ördek kaz Amerikan kazı ve ördeği bide süs ördek leri var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  ปีที่แล้ว +1

      Derinliği ne kadar?

  • @emrek0000
    @emrek0000 3 ปีที่แล้ว +1

    Ben 5 adet iri japon aldığımı zannediyordum ama sanırım bu balıklar koi balığı ayırt edemiyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      İkisini birbirinden ayırmanın birçok yolu vardır, ancak en kolay yolu ağzlarının yakınında "kılçık" veya "bıyık" aramaktır. Koi balığının dudaklarında bu bıyıklar varken, japon balığının ağız kenarlarında
      bu bıyıklardan olmayacaktır. Ayrıca, Japon balığı çok daha küçük olma eğilimindedir ve vücut şeklinde koi'den daha fazla çeşitlilik gösterir.

  • @hasantekin7411
    @hasantekin7411 4 ปีที่แล้ว

    Koi balıklarım 3 yasına girdi hala havyar dökme pozisyonuna girmediler yani biririni kovalamıyorla kovalasalar ben sağacağım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Koi'lerin en iyi yumurtlama dönemi 3-6 yaş arasıdır. Bunu video da anlatıyorum zaten.

  • @huseyinatug277
    @huseyinatug277 3 ปีที่แล้ว +1

    Abi koi balıgı motorsuz yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Hiç bir balık hava motorsuz yaşamaz. Koi balığı normalde 25- 35 sene arasında yaşayabilen bir balık ve boyları da türüne göre değişse de 30 ile 100 cm kadar olur.

  • @spartaliteam2571
    @spartaliteam2571 5 ปีที่แล้ว +1

    Abi pirana bulamadım nerede bulabilirim adanada

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +1

      internetten sipariş vermeyi denedin mi?

  • @murtaza6890
    @murtaza6890 4 ปีที่แล้ว

    Emeğinize sağlık bende de bir adat beyaz koi balığı var cok güzeller gerçekten :)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Çok asil balıklar. Cesaretim olsa, bir koi döğmesi yaptırmak isterdim...Beyaz :)

    • @murtaza6890
      @murtaza6890 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel Aynen hem cok asiller hemde cok cabuk büyüyorlar iyi bakılınca hemde cok sıcaklar :)

    • @murtaza6890
      @murtaza6890 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel Sİze facebooktan dönüş yaptım :)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Tamam, Murtaza.

  • @bulutvibes
    @bulutvibes 4 ปีที่แล้ว +2

    Abi koi balığı hangi balıklarla yaşar ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Pengasus, Comet ve Shubunkin japon balığı, Vatoz balığı gibi balıklarla yaşar.

    • @goktugtavaci4952
      @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel teşekürler cem abi

    • @hkn6863
      @hkn6863 2 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel abi koi astranot ile yasarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว

      Hayır, koi balığını ve astronot balığını bir arada bakmazsın. Çünkü bu iki balık kesinlikle birbirleri ile uyumlu değildir. Akvaryum büyüklüğü başta olmak üzere, su değerlerinin farklılığı, mizaçları ve yem yeme alışkanlıkları, kesinlikle farklıdır. Astronot balığı çok agresiftir ve çok hızlı büyür. Bu koi balıkları için tehlikelidir.

  • @hasan1652
    @hasan1652 3 ปีที่แล้ว +1

    Abi petshoptan alınma 4 koim var 10 litrelik akvaryumdan 100 litrelik akvaryuma aldım ve birden hareketlendiler motorun tersine falan yüzüyorlar normal midir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Koiler büyük akvaryum balıklarıdır, 100 cm hatta daha büyük olabilirler. Akıntı balıklarıdır. Akıntıya doğru yüzmeyi de severler. Normal.

    • @hasan1652
      @hasan1652 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel gecenin bu saatinde bilgi veriyorsun çok teşekkürler 🙏🙏 😊

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Denk geldi :)) Ama her sorulana cevap vermeye çalışıyorum. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin. 👍🏻

    • @hasan1652
      @hasan1652 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel oldum kral 🌿

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Eyvallah :)

  • @fusunyavuz9303
    @fusunyavuz9303 4 ปีที่แล้ว +1

    Cem Bey iyigünler.Altı tane koi balığım var.Takriben 12-13 cm.Bahçeli evimde havuzda yaşıyorlardı.Şimdi dairede oturuyorum.Önce 20-25 cm.derinliğinde ve 70 cm bir havuzda yaşadılar,şimdi daha büyük ve derin bir havuz aldım.Ancak daha önce attğım yemi anında bitirirken değişimden sonra yemiyorlar.(Ahm koi gold fish)Birde çok yabaniler,filtre cihazının altına saklanıyor ve hiç yüzmüyorlar. Lütfedip bilgi verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Bu durum yer değiştiren balıklarda sık görülen bir durumdur. Yeni yerlerine alışmaları biraz zaman alabilir. Ayrıca bu balıklar 15 gün bir şey yemeden yaşar. Kışın 3 ay buz altında ki suda da bir şey yemeden durdukları için, yem yememe durumu fazla ciddi bir şey değil. Yerlerine alışınca yem yemeye ve gezmeye başlayacaklardır. İzlemeye devam et. Eğer akvarum şartları duzgunse, korkulacak bir durum yoktur.

    • @fusunyavuz9303
      @fusunyavuz9303 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel Çok teşekkür ederim. Sağolun.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Siz de sağolun. Kanalıma abone olmadıysanız, olabilirsiniz.

  • @Sword6868
    @Sword6868 3 ปีที่แล้ว +2

    Hizlimi büyüyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      İyi beslenirse, her ay 2-3 cm boy atar. Bir yılda 30 cm boy attığı olur.

    • @Sword6868
      @Sword6868 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel anladım abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Kolay gelsin bu arada kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @Sword6868
      @Sword6868 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel aboneyim abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +2

      Eyvallah..

  • @Uyanik54
    @Uyanik54 4 ปีที่แล้ว +1

    4 japon 3 koi için kaç litre lazımdır??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Bu 7 balık için en ideal litre, 300 dür.

    • @Uyanik54
      @Uyanik54 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel 2 koi 3 japon olsa??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Senin için en son 200 litre olsun.

  • @vedatgol1830
    @vedatgol1830 3 ปีที่แล้ว +1

    USTAM HER BALIKTA AKVARYUMA KUM KATMAK ŞART MIDIR??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Şart değil ancak kum, akvaryumun daha temiz olması için gereken bakterilere olanak sağlar. Kum olmayan akvaryumlarda sık sık dip çekimi yapmak gerekir.

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel HIM PEKI USTAM SENIN NUMARAN NEDIR ACABAYA VEREBILIR MISIN ÖZELLIKLEDE SANA AKVARYUM RESIMLERI ATMAM ICIN YA

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel USTA BIDE BISI DAHA AKVARYUMLAR GÜNEŞ GÖRMESE BISI OLURMI

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 ปีที่แล้ว +1

      Günde 1-2 saat güneş görmesi iyi olurdu aslında. Bütün videoların altında, bana ulaşabileceğin adresler var. Oradan ulaşabilirsin.

    • @vedatgol1830
      @vedatgol1830 3 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel 👍

  • @beratvural9695
    @beratvural9695 4 ปีที่แล้ว +1

    Abi benim koi kerim Japonlarımı yedi neden yiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Bu sık görülen bir şey değildir ama olabilir de. Özellikle koi balıkları japon balığının gözlerini de yer. Bu iki tür çok rahat büyük akvaryumlarda ve havuzlarda bakılır. Bence akvaryum küçük olduğu için bu durum ortaya çıktı.

    • @beratvural9695
      @beratvural9695 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim abi yardımcı olduğun için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)

  • @beyzanurharmandar53
    @beyzanurharmandar53 4 ปีที่แล้ว

    Cem Çekil benim koilerim var ama burunları beyaz bir mantar gibi bir şey var birde karınları çok şiş ne yapmam gerekir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Günde sadece 1 kere yem ver ve su değişimi yap. Mantar su değerlerinin çok kötü olması sonucu oluşur.

    • @beyzanurharmandar53
      @beyzanurharmandar53 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel Zaten günde bir kez yem veriyorum ve 1 ayda iki kez şu değişiyorum Peki karnı şiş olanlar için ne yapabilirim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Akvaryum küçük mü?

    • @beyzanurharmandar53
      @beyzanurharmandar53 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel Boyu 1m 50 cm 44 vm yükseklik

    • @beyzanurharmandar53
      @beyzanurharmandar53 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel Telefon numaranızı verirseniz akaryumun resmini atarım

  • @beytullahcolak7999
    @beytullahcolak7999 4 ปีที่แล้ว +1

    Koi nin yanına beta alabilirmiyim, yasarlar mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Yaşamaz. Koi soğuk ve akarsu balığıdır. Beta, sıcak ve durgun su balığıdır. Koi 18-22 derecede yaşar, beta 25-28 derecede.

    • @beytullahcolak7999
      @beytullahcolak7999 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel bir birine saldırırlar mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Saldırabilirler. Bir arada yaşatma bence...

  • @berrinsuzee2130
    @berrinsuzee2130 2 ปีที่แล้ว +1

    Koi satışlarınız varmı ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Maalesef balık satışım yok.

  • @goktugtavaci4952
    @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +2

    Abi bir sorum olacak koi.japon balığı.pengasus var bende 110cm akvaryumda bakıyorum dalga motoru açsan balıklar yorulup ölürmü cevaplarsan sevinirim...

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +2

      Koi ve pengasus için dalga motoru mutlaka olmalı, japon balığı için de olmamalı. Bence japonları ayır.

    • @goktugtavaci4952
      @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel tmm abi teşekkürler bur soru daha sorabilirmiyim

    • @goktugtavaci4952
      @goktugtavaci4952 4 ปีที่แล้ว +2

      @@CemCelikel abi makrakanta benim baliklarimla olurmu ve normal komando çöpçüyle, çatışma falan olurmu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Makrakanta balığı ile ilgili bir videom var. İstersen bir izle.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      th-cam.com/video/uDbEcVVNaYs/w-d-xo.html

  • @hasantekin7411
    @hasantekin7411 4 ปีที่แล้ว

    Koi ve japon balıkları hangi aylarda havyar döker

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Eğer akvaryumda bakıyorsan, her zaman döker. Bahçede, havuzda bakıyorsan havaların ilk ısındığı ve son baharda su sıcaklığının 15-21 dereceler olduğu zamanlarda. Gene bunu video da anlatıyorum.

    • @hasantekin7411
      @hasantekin7411 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim çok güzel aydınlatıyorsunuz fakat beni bahçede 3 çe 4 metere80 santim derinliğinde havuzum var gecenin japon balıkları1yaşıda idi çok yavru aldım sağanak ama bu yılbir tane diziyi iki erkekkovalıyordu dışarıdişiyi sandım kovay fakat kovalayan erkekte meni çıkmadı başkada kovalamaca yok şu annemin i aynaya bundan sonra olurmu
      Koliler 3 yaşına girdi onlardan hiç bir koşturmaca göremiyorum acaba kalaba oluşundan mı yeterli oksijen alamıyorlar yada daha bu günlerde havyar oluştururlar çok özeniyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Koiler 3-6 yaş arası en verimli oldukları dönemdir. Bol bol proteinli besinler ile besle.

  • @oyuncukanali7176
    @oyuncukanali7176 4 ปีที่แล้ว

    Koi balığı kiminle yadayabilr

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Kendi gibi soğuk su balıkları ile yaşayabilir?

  • @hakanobuz1907
    @hakanobuz1907 4 ปีที่แล้ว +1

    Japon baligi diye koi balığı vermişler 65lik dombeli akvaryumum var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Bu akvaryum çok küçük. Koi balıkları çok büyük akvaryumlarda bakılması gereken balıklardır.

    • @hakanobuz1907
      @hakanobuz1907 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel öğrenince vazgeçtim hobiden

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Aslında akvaryumun büyüklüğüne uygun balık bulundurursan, çok zevkli bir uğraştır. Umarım tekrar balık bakmaya başlarsın.

  • @isminivermekistemeyenkulla4576
    @isminivermekistemeyenkulla4576 5 ปีที่แล้ว +3

    Japon balığı ile kılıç balığı yaşarmı?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      Yaşamaz. Japon balığı soğuk su balığıdır . Kılıç kuyruk ise tropikal bir balıktır

    • @isminivermekistemeyenkulla4576
      @isminivermekistemeyenkulla4576 5 ปีที่แล้ว +2

      Axolotl yaşarmı japonla

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +2

      @@isminivermekistemeyenkulla4576 yaşamaz. Japon balığı en iyi gene japon balığı ile yaşar.

  • @Uyanik54
    @Uyanik54 4 ปีที่แล้ว +1

    koi ile japon birlikte yaşar mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Japonun cinsine bağlı. Koiler hızlı balıklardır ve yem yerken de çok çabuk hareket ederler. Eğer yanına yavaş yüzen bir japon koyarsan, yaşamaz. Ama hızlı yüzenlerden koyarsan, yaşar.

    • @Uyanik54
      @Uyanik54 4 ปีที่แล้ว +1

      @@CemCelikel garip bir japon var çok hızlı yüzüyor turuncu üzerine siyah benekleri var göbeği beyaz...hangi türdür videosunu çekip youtube koysam söyler misiniz??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      At bakalım videosunu TH-cam'a. Bakayım.

    • @Uyanik54
      @Uyanik54 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel attım bakarsanız yalnız kalite biraz kötü

  • @hasanuygar3721
    @hasanuygar3721 2 ปีที่แล้ว +1

    Abi koi ile yaşayabilecek balık soylermisin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 ปีที่แล้ว +1

      Akvaryum büyükse, japon balığı. Ancak küçükse, japon balığının gözlerini yer.

  • @musaakcay2970
    @musaakcay2970 4 ปีที่แล้ว

    Abi koi ile japon yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Yaşar ama japonun hızlı yüzenlerinden olsun yoksa koi ona yem bırakmaz.

    • @cocobaskan4352
      @cocobaskan4352 4 ปีที่แล้ว

      Iyi bendede 7 japon var 50 litrede besliyorum birtanede koi alabilirmiyim

    • @yasaryalcnkaya9230
      @yasaryalcnkaya9230 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel benim Japonlar koiye yem birakmıyor

  • @Polijann
    @Polijann 4 ปีที่แล้ว

    👍👍👍

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Teşekkürler...

  • @cocobaskan4352
    @cocobaskan4352 4 ปีที่แล้ว

    Koi japonlarla kalırmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Koiler çok hızlı yüzen balıklardır. Bu yüzden de japon balıklarının da en az onlar kadar hızlı yüzebilen cinsleri ile yaşamalıdır. Aksi taktirde bu balıkların günde bir kere beslendiğini düşünürsek. Yem yemeleri için pek şansları kalmaz.

    • @cocobaskan4352
      @cocobaskan4352 4 ปีที่แล้ว

      Ama benimkilerde hizli yuzuyor ve yemek saatlerinde ayri yerlere koyarsam ve bir tane daha sorum var benim akvaryumum 50 litre içinde 7 tane japon var

    • @cocobaskan4352
      @cocobaskan4352 4 ปีที่แล้ว

      @@CemCelikel koi leri yemek saatinde başka biryere koysam
      Olurmu birtane daha sorum
      Var 7 tane japon 50 litrede yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว

      Bu balıklar iyi şartlarda 15 sene çok iyi şartlarda 45 sene mükemmel şartlarda 150 sene yaşar. Ama 50 litrede değil 7 tane 1 tane bile yaşamaz. Dediğim gibi bu balığın en az 15 sene yaşaması için 7 adet balığın en az 285 litre akvaryuma ihtiyacı vardır. 50 litre akvaryumda çok iyi bakarsan 1-2 sene ancak yaşarlar. Ama eninde sonunda amonyak patlaması sonucu ölürler. Koi'leri ayırmana gerek yok.

  • @CemCelikel
    @CemCelikel  5 ปีที่แล้ว +3

    Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
    Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
    Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr
    Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 ปีที่แล้ว +1

      Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı.
      vidiq.com/#_l_pl