Construcția unui zid de piatră - Casă tradiționala de munte!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 พ.ค. 2023
  • Pasiunea și măiestria se întâlnesc în construcția unui zid din piatră de excepție. Descoperă povestea incredibilă din spatele acestui proiect remarcabil!
    De la saparea fundației și până la finisajul final, am investit timp și efort pentru a crea un zid care emană farmecul montan. Am folosit pietre spălate și beton pentru a da stabilitate și durabilitate structurii, iar rezultatul este uimitor. Află cum am reușit să aduc la viață acest zid și de ce am ales să păstrez această construcție în stil rustic. Descoperă beneficiile estetice ale acestui tip de construcție, care aduce o notă de autenticitate și unicitate în peisajul urban. Alătură-te călătoriei mele și lasă-te inspirat de frumusețea și durabilitatea construcțiilor tradiționale!
    Bun venit! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi videoclipuri de pe canalul meu de TH-cam, nu uita să te abonezi și să apeși butonul de Like și Clopoțel pentru a primi notificări de fiecare dată când postez un videoclip nou.
    / @sorin-casacufrasin
    Vezi și videoclipul :
    ► Anterior: • Cum este viața la țară...
    ► Despre: • Satisfacțiile vieții l...
    ► Playlist: • COLINDĂM PE LA CASUTA ...
    ► Recomandat: • CASE PĂRĂSITE În SAT I...
    Descoperă frumusețea vieții la țară și a satelor românești alături de noi! Vei vedea cum recondiționez și extind casa noastră de la țară dintr-un sat de munte, iar curtea și zidul din piatră au prins viață prin amenajări și consolidări. Te vom învăța rețete culinare locale și/sau tradiționale românești și îți vom arăta grădina noastră de legume situată la 800m altitudine. Vei descoperi activitățile noastre în zilele de sărbătoare pe Valea Prahovei și vei fi alături de noi în călătoriile noastre în natură și prin zonele apropiate. Îți vom prezenta zone, locuri și oameni ai satului și vei vedea case părăsite și locuri depopulate aflate la marginea existenței. Află secretele vieții la țară și a tradițiilor românești prin intermediul canalului nostru dedicat satele românești, viața la țară, casa și curtea, construcțiile, preparatele culinare, grădinăritul, natura, casele și locurile părăsite.
    Despre viața la țară se poate spune că nu înseamnă neapărat o viață la fermă. Poți trăi într-o casă din lemn sau chiar într-o casă din pământ, cunoscută sub numele de "pomosteală". Indiferent dacă se află în pădure, la munte, la câmpie, într-un sat sau cătun din România, aceasta reprezintă casa iubirii de natură. Totul din jurul tău este ca un vis în realitate, mai ales aerul curat, liniștea, verdeața și sunetele naturii care te încarcă cu energie pozitivă.
    Poți achiziționa o casă, chiar și în orice stadiu al său, de la o casă părăsită până la o gospodărie gata de locuit. Însă, achiziția poate fi condiționată de banii pe care îi deții sau de disponibilitatea ta de a investi, precum și de abilitățile tale în acest domeniu. Dacă cumperi o casă ieftină, trebuie să te aștepți la renovare, reconsolidare, construcție și sistematizare, deoarece unele pot fi vechi și dărăpănate. Însă, încearcă să nu intervii cu modernismul într-o măsură prea mare și să menții linia sătească și rurală prin intermediul unei case simple, în stil tradițional românesc, cu materiale precum lemnul, piatra, cuiul, țigla, lutul, pământul etc.
    O astfel de casă integrată într-o gospodărie aranjată și îngrijită, unde ai și o bucătărie de vară, unde gătești bucate alese, frămânți pâine la covată și o coci pe vatră cu foc de lemne, iar pe pereți văruiți atârnă ștergare din folclor, arată grozav și înseamnă viața la țară a zilelor noastre. O gospodărie populară înseamnă și o curte cu ogradă pentru animale, precum vaca, găinile, oi, capre, porci sau păsări de curte, dacă îți dorești să te implici și să ai propriile tale produse naturale și ecologice. O grădină plină de legume și fructe din livadă, mai ales merele pe care le poți coace iarna pe sobă. Iarna, te poți bucura de beciul plin cu conserve din producția din grădină sau de licori din prune sau struguri. Imaginează-ți o țuică fiartă cu slănină, brânză și ceapă lângă gura sobei.
    De asemenea, gospodăria populară poate fi o oportunitate de a învăța abilități noi și de a-ți dezvolta creativitatea, cum ar fi prepararea de conserve sau de licori din fructe și plante, îngrijirea animalelor sau cultivarea legumelor și a fructelor. Aceste activități pot fi atât plăcute, cât și benefice pentru sănătatea ta mentală și fizică.
    Canalul nostru @sorin-casacufrasin este o sursă de inspirație pentru cei care doresc să își schimbe stilul de viață și să trăiască la țară sau să adopte un stil de viață hibrid, combinând viața din oraș cu cea de la țară asa cum facem noi.
    Încheiem prin a vă invita să vă abonați la canalul nostru pentru a fi mereu la curent cu noutățile și pentru a fi o sursă de inspirație pentru voi în căutarea unui stil de viață mai natural și mai aproape de natură.
    #Viațalațară #Sorin #CasaFrasin # SorinCasaCuFrasin
    CONTACT:
    sorin.casacufrasin@gmail.com

ความคิดเห็น • 23

  • @IonutGabriel-no7lh
    @IonutGabriel-no7lh 6 หลายเดือนก่อน +1

    superb

  • @johnny7343
    @johnny7343 10 หลายเดือนก่อน +1

    Foarte frumoasa lucrarea!felicitari!😊

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  10 หลายเดือนก่อน

      Mulțumesc! Azi tocmai l-a lovit cu excavatorul! A trecut testul!😀😁

  • @hortenziamihaelarad2566
    @hortenziamihaelarad2566 ปีที่แล้ว +2

    waw,ați lucrat acolo că niște adevărați eroi! cât a durat? felicitări pentru pricepere și consecvență!... să aveți spor in continuare

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  ปีที่แล้ว +1

      Mulțumesc de apreciere! Este un chin, nu va ascund ca este o munca de cedezi nervos. Dar mai este puțin! L-am început în August 2021 și mai durează cam 1 luna. Lucrat sâmbăta-duminica și când puteam.

    • @hortenziamihaelarad2566
      @hortenziamihaelarad2566 ปีที่แล้ว +1

      @@sorin-casacufrasin wow...și multă răbdare,și jntr adevăr chin,dar ...ceea ce faceți e durabil și o faceți pentru voi! in plus.... creșterea de valoare...!

    • @annyeee2196
      @annyeee2196 11 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@sorin-casacufrasindoi ani! Marturisesc ca admir consecventa si ambitia!

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  9 หลายเดือนก่อน +1

      Până la urma ce sa fac!? Daca am incepu, trebuie sa duc la bun sfarsit! Am ambiție, da, fara modestie! 😉✌️

  • @victordragoi
    @victordragoi 3 หลายเดือนก่อน +1

    Salut, in primul rand felicitari pentru toata munca si efortul depus! In al doilea rand, voiam sa te intreb legat de partea de drenaj, daca ai detaliat pe undeva cum ai incercat sa o rezolvi. Am ceva asemanator de facut insa nu imi e clar cum sa rezolv cu partea de drenaj, unde sa scot apa care eventual s-ar "aduna" in spatele zidului si cat de adanc sa ingrop o posibila teava de derenaj. Multumesc si spor in continuare!!

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  3 หลายเดือนก่อน +1

      Va salut si va mulțumesc pentru apreciere. Nu am detaliat acest subiect in vreun videoclip decat ceea ce am filmat în general. Pentru a fi cat mai scurt în scris, va spun ceea ce am facut.
      Am folosit 2 metode. La zidula de
      la drum ( 25 m) am pus in spatele zidului la aprox 1m, tub gofrat de drenaj imbracat in piatra sort 16-31 si invelit in folie geotextila. Am dat panta de scurgere( mijlocul) unde am venit mai jos fata de capete( tip V) unde am taiat cu carota si bagat tub de pvc de 50 care iese in exteriorul zidului. La fel am facut pe toata lungimea tubului din 2 in 2 metrii.
      Varianta 2 pe care am folosit-o in spatele casei a fost sa fac o inventie, in sensul ca am facut niste sacosi din pânza geotextil in care am pus piatra si teava de 50 al carui capat l-am scos in exteriorul zidului ( aveau forma de acadele). Acestea le-am pus din 1m in 1m si la nivel diferit. Una la 1.2m alta la 0
      8 m( intercalat). Daca faceti acest zid va recomand( ceea ce eu nu am facut si realizez ca era bun facut) sa puneti membrama cu crampoane intre zid si pământ pentru a nu mai absorbi umiditatea betonul din pământ. Spor la treaba si grija mare la spate (coloană)

    • @victordragoi
      @victordragoi 3 หลายเดือนก่อน +1

      Foarte clar si explicit raspunsul. Va multumesc mult!

  • @carmen.citu.
    @carmen.citu. ปีที่แล้ว +1

    Doamne ce ati inflorit curtea ! Asa arata inainte casuta ? Asteptam detalii cu acest minunat gard: de unde ati luat pietrele ,cat au costat ,cat e de lat gardul ...etc

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  ปีที่แล้ว +2

      Când omul e harnic, normal sa înflorească. Poze de cum era căsuța la data cumpărării, vedeți în primul clip "Mutați la țară...". Este zidul de susținere al malului de pământ din lateralele casei. Pietrele sunt de la vechiul zid care s-a surpat/cazut și peste care a venit pământ și le-a acoperit. Despre zid, în total lungime are 55metri , lat de 0,50-0,6 metrii și înălțime 1.2m ajungând și pe colt la 1.8m. Este început ( de la poarta) în 2021 și sper ca pana în iunie 2023 să-l finalizez. Am folosit 6 mașini de nisip + piatra și aprox 60 saci ciment.

  • @EugeniaDina-ec3bb
    @EugeniaDina-ec3bb 3 หลายเดือนก่อน +1

    Cu ce se curata piatra la final?

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  3 หลายเดือนก่อน

      Cu aparatul de presiune apa ( doar pe fața pietrei) sau perie sârma pe flex sau decapant pentru ciment.

  • @boby32111
    @boby32111 ปีที่แล้ว +2

    Erai bun in evul mediu sa faci ziduri de fortificatii!😀

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  ปีที่แล้ว +3

      Ar fi fost omenirea mai evoluata dacă ma nășteam în acea eră! 😁😅

    • @annyeee2196
      @annyeee2196 11 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@sorin-casacufrasinesti constructor sau arhitect?

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  9 หลายเดือนก่อน +1

      Am cochetat cu amandoua, sa zic asa, dar oficial nu sunt niciuna! ( scuze ca raspund asa tarziu dupa 2 luni dar acum vad comentariul)😉✌️

  • @hortenziamihaelarad2566
    @hortenziamihaelarad2566 ปีที่แล้ว +1

    de unde ați luat atâtea pietre,mama mia...tone! și care e motivul pentru care trebuie spălate... se lipesc mai bine?

    • @sorin-casacufrasin
      @sorin-casacufrasin  ปีที่แล้ว +2

      Pietrele le-am "moștenit" cu achiziția terenului. Ele sunt din zidul vechi, zid sec cu pământ "zidit". Spălarea este necesară fiindcă au foarte mult pământ lipit pe ele. Ceea ce nu este recomandat sa fie folosite în beton. Nu aderă!

    • @hortenziamihaelarad2566
      @hortenziamihaelarad2566 ปีที่แล้ว

      @@sorin-casacufrasin aha,ok,am înțeles! să aveți chef și spor in continuare...