המקרא ושאלות משמעות החיים | שעור 8 - בריאת האדם וההיסטוריה חלק א' | פרופ' אבי שגיא

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ก.ย. 2024
  • המקרא הוא טקסט מנחה חיים. הכתובים שבו נושאים בחובם התמודדות עם שאלות של בני אדם ממשיים הנטועים בסביבה תרבותית, חברתית ודתית נתונה. אנו, קוראי הטקסט, לא נמצאים באותה מציאות; אופקי חיינו שונים לחלוטין מאופקיו של בן תקופת המקרא. עם זאת, השאלות הגדולות של החיים מלוות את האדם מראשית קיומו. הטקסט המקראי מזמין אותנו להיות שותפים בעיצוב המשמעות שלו, וכך מתרחש תהליך של "מיזוג אופקים" בין אופקינו שלנו ובין אופקי המקרא. מתודת עיון זו תדריך את סדרת המפגשים שעיקרה הוא המפגש החי בין הקורא לטקסט, והדיאלוג האפשרי הנוצר במפגש. לפיכך, למפגש נבוא עם ספר תנ"ך ועימו בלבד.
    אבי שגיא הוא פרופסור מן המנין בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת בר אילן, ועמית מחקר בכיר במכון הרטמן בירושלים.
    ----
    מוזמנות ומוזמנים להרשם לרשימת התפוצה שלנו ולהנות מעדכונים על כל האירועים והתכניות שלנו www.bac.org.il...

ความคิดเห็น • 5

  • @פנחסאיזלמן
    @פנחסאיזלמן ปีที่แล้ว +1

    כולנו רודפים אחרי הטוב, אבל הוא כל הזמן בורח. אם נבין למה, נצליח לתפוס אותו סוף סוף.
    מה שמניע אותנו זה הרצון שלנו ליהנות. מתעורר בנו רצון למשהו, ואנו פועלים כדי להשיגו. בגדול, אפשר לחלק את הרצונות שלנו לשישה רצונות עיקריים, רצון לאוכל, למין, למשפחה, לכסף, לכבוד ולידע. אצל כל אחד הרצונות האלה מופיעים בשילוב ייחודי, שגם הוא כל הזמן נתון לשינויים.
    אתה רואה פרסומת למשהו מסוים, מתעורר בך רצון אליו. ראית שלשכן יש משהו חדש, אתה רוצה גם. מישהו בעבודה סיפר על נופש מדהים, עשה לך חשק. וכשיש לך רצון חזק למשהו, אתה פועל כדי להשיגו. הצלחת, מה טוב. לא, אתה עצוב. כך בנויים חיינו, מרגעים של אור ומהרבה חושך.
    אבל את זה אתם יודעים לבד. מה שחדש הוא שאפשר להפוך את עצמך לספק של אור. כלומר, לא להיות תלוי בדבר מה שהשגת או לא, שיאיר לך את החיים או שיחשיך אותם, אלא לבנות את עצמך כספק של אור, בלי קשר לשום דבר חיצון. ואז תמיד יאיר לך, תמיד תשרה בטוב.
    איך? זה קשור לאותו מנוע פנימי שלנו, הרצון ליהנות. חכמת הקבלה מלמדת כיצד אפשר לפתח בתוכך רצון לגרום הנאה למישהו אחר. לא באופן אגואיסטי, כלומר כדי שזה יעשה לך טוב, או כדי שלא תרגיש אחר כך ייסורי מצפון מזה שלא נתת. אלא לתת באמת. מתוך אהבה טהורה. בלי שום פנייה עצמית.
    מדובר במשהו על-טבעי. מנוגד לחלוטין לטבע המקורי שלנו - הרצון להתמלא בהנאה בעצמנו. אבל כשמצליחים לפתח בקרבנו רצון שכזה, נקרא לו רצון להשפיע (מלשון להעניק שפע למישהו אחר), אז אתה בעצמך הופך להיות מקור של אור.
    ופתאום, יש לך מה לתת לכולם. בשפע. מתגלה לך מקור עליון של אור ושל שפע, כוח הטוב הכללי שבטבע. הוא ממלא אותך עוד ועוד, כמעיין המתגבר. נפתחים לך מאגרים בלתי מוגבלים של כוחות טובים. אתה מגלה שאתה עצמך רק צינור, האור זורם דרכך לכולם וחיים חדשים מתחילים.
    שנזכה להאיר אחד לשני.

    • @moshebarak07
      @moshebarak07 ปีที่แล้ว

      סיכום ואהבת לרעך כמוך זה הכלל רעך קודם לך וזה כל התורה והשאר ביצוע של הנ''ל

    • @moshebarak07
      @moshebarak07 ปีที่แล้ว

      ועוד מה שהוא לא נכון כבודו צלם לגבייך הוא גוף אבל קדמו לך חזל וביטלו

    • @moshebarak07
      @moshebarak07 ปีที่แล้ว

      את דברייך 13עיקרים של הרמב״ם אין לו גוף ואינו גוף ופתח אליהו אין תפיסה בך כלל ועוד

  • @hh-kq7iq
    @hh-kq7iq 2 ปีที่แล้ว

    חקי חיון , אין משמעות.תכלית.ייעוד לחיינו ונועדנו ליהנות מחיינו ותו לא.