.Προσωπικά βγάζω το καπέλο σε κάποιον που βγάζει λεφτά κάνοντας αυτό που του αρέσει, Ποδοσφαιριστής,Μουσικός, ηθοποιός.Είναι ακριβώς όπως το είπες Θοδωρή φέρνεις λεφτά βγάζεις λεφτά 👌
Η πρώτη ερώτηση μάλλον αγνοεί ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν καλά λεφτά. Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind. Φυσικά και δεν βγάζουν όσα οι Metallica ή οι Slayer για ευνόητους λόγους. Ναι μεν ο Θοδωρής έχει δίκιο όταν θεωρεί αστείο, πάμπλουτοι άνθρωποι σαν τον Hetfield ή τον Mustaine, να έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχουν λύσει το εργασιακό και είναι εκατομμυριούχοι, αλλά πιστεύω ότι δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Τα ψυχολογικά που οφείλονται στην παιδική ηλικία, θα υπάρχουν και στην ενήλικη ζωή, ανεξαρτήτως του πλούτου. Π.χ., ο Mustaine είχε βίαιο πατέρα που κυνηγούσε (κυριολεκτικά) την οικογένεια του και μετακόμιζαν για να τον αποφύγουν. Ο Hetfield έχασε την μητέρα του από καρκίνο, διότι πίστευε στην ψευδοεπιστήμη που ονομάζεται Christian Science και δεν ήθελε να πάρει φάρμακα για τον καρκίνο. Αυτά δεν φεύγουν εύκολα, ειδικά αν βάλουμε μέσα και τις τεράστιες καταχρήσεις που έχουν κάνει, διότι έχουν πρόσβαση σε χρήμα, τότε τα προβλήματα αυξάνονται. Το γεγονός πως δεν κάνουν μια εργασία που να είναι ζωτική για τον άνθρωπο, όπως είπε ο Θοδωρής, πιστεύω αυξάνει τη ροπή προς αυτά τα προβλήματα. Βέβαια, εννοείται ότι, αφού έβγαλαν τα πρώτα τους καλά λεφτά, έπρεπε να πάνε απευθείας σε ειδικό και να προσπαθήσουν να λύσουν ότι έχουν. Πιστεύω το πιο ειρωνικό είναι ακριβώς αυτό: ενώ απέκτησαν χρήμα για θεραπεία πήγαν αφού πάθανε πολλά κακά, μετά από πολλά χρόνια, όμως, οι άνθρωποι που μπαίνουν στο απαίσιο λεωφορείο για 750 ευρώ, δεν έχουν καν πρόσβαση στη θεραπεία. Όπως είπε ο Θοδωρής, η ευθύνη είναι μόνο στον καθέναν μας.
Πολύ ωραίο και σήμερα! στην πρώτη ερώτηση το ζουμί είναι αυτό που είπε ο Δάσκαλος! αν δεν τα φέρεις δεν τα παίρνεις! άδικο ή όχι, έτσι είναι! η ανάλυση του Θοδωρή και στις δύο ερωτήσεις είναι τέλεια! όπως πάντα τα λέει όλα!
Γεισου Θεοδωρε πολυ σωστα τα λες επιλογες εχουμε ...ας επιλεγουμε πιο δημιουργικα πραγματα.βεβαια ολα υποκειμενικά...μην ανακαλυπτουμε την αμερικη ειναι ρομαντικο το παληκαρι ωραια... και δεν ειναι λαθος...
Καλησπέρα Θεοδωρή, Παρακολουθώ το κάθε επεισόδιο με μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμη ένα ειλικρινές μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη γνώση που μεταδίδουν οι G-Ερωτήσεις! Σε συνέντευξη σου, περίπου 1 χρόνο πριν, στη εκπομπή TalkBack With The Pros # 18, αναφερόμενος στη διαδικασία με την οποία γραφεις τα κομμάτια στα άλμπουμ σου λες: "Κι'εγω γράφω λίγο τεχνοκρατικά, δηλαδή, γράφω 3 αργά, 3 μεσαία, 3 γρήγορα και ένα..." Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις ποια είναι η βάση στην οποία χτίζεις ένα κομμάτι; Εννοώ πέρα από την έμπνευση. Που χτίζεις εσύ σαν κιθαρίστας ένα κομμάτι , με τί αρχίζεις; Με το κλειδί ; Με τη κλίμακα; Με τα ακόρντα; Ποια είναι τα θεμέλια στα οποία επάνω θα χτιστεί όλο το κομμάτι; Συγνώμη εάν η ερώτηση ακούγεται κάπως αφελής αλλά γίνεται από κάποιον που δεν έχει γράψει κάποιο μουσικό κομμάτι και θέλει να μάθει. 1000 Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συνέχισε μη σταματάς!
Θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια Το 51% της έμπνευσης έρχεται από στιγνό "κλέψιμο" Δηλαδή ακούω μουσική όλο αυτό τον καιρό από την οποία επηρεάζομαι και την οποία προσπαθν να "αντιγράψω" το δικό μου τρόπο Η πρωτόλεια ιδέα είναι "κλεμμένη" πάντα Στην πορεία όμως αυτη η ιδεα αρχίζει και εξελίσσεται μεσα στην σύνθεση, προσθέτω αφαιρώ και στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό και εντελώς δικό μου το οποίο μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την αρχικη ιδέα Όποια σου πει ότι δεν "κλέβει" και δεν επηρεάζεται θα σου πει ψέματα Εφόσον θέλεις να είσαι παραγωγικός είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστείς είτε ακούγοντας μουσική είτε χρησιμοποιώντας εργαλεία μέσω της τεχνολογία
Θοδωρη,δεν εχεις βαρεθει (την κιθαρα ή και πιο γενικα τη μουσικη);; Εννοω,ξερεις ολες τις κλιμακες σε ολα τα box,εχεις ακουσει ολους τους ηχους που μπορει να βγαλει αυτο οργανο,εχεις ακουσει/παιξει απο τα πιο απλα μεχρι αρκετα περιπλοκα πραγματα. Την κιθαρα την βλέπεις ακομα σαν οργανο που αγαπας κ σε εμπνεει ή εχει γινει απλα ενα οργανο της δουλειάς κι τιποτα παραπανω; Εχεις σκεφτει ποτε γι’αυτο το λογο να αλλαξεις ή να μαθεις καποιο αλλο οργανο ή και ακομα να ασχοληθείς με κατι τελείως διαφορετικό; Συγνωμη για την μεγαλη ερώτηση,συνεχισε την καλή δουλειά!
Δεν έχω βαρεθεί τίποτα ίσα-ίσα που περνώντας τα χρόνια έχω ακόμα μεγαλύτερη όρεξη. Αυτό όμως συμβαίνει για δύο λόγους 1. Γιατί είμαι επαγγελματίας και βιοπορίζομαι από αυτό 2 Γιατί επέλεξα αυτή τη δουλειά χωρίς να μου την επιβάλλει κανένας Όσον αφορά τις κλίμακες και λοιπά που αναφέρεις αυτά είναι πολύ δευτερεύοντα και δεν έχουν καμία σημασία, ειναι απλα εργαλια, είναι ένα μικρό κλαδί μέσα σε ένα τεράστιο δάσος η μουσική δεν είναι μονο κλιμακες και τεχνικες είναι πολύ περισσότερα πράγματα Όχι δεν έχω σκεφτεί να μαθω άλλα όργανα καλά καλά δεν έχω μάθει αυτό που ήδη παίζω πόσο μάλλον να ασχοληθω άλλα😉
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με τον όρο "κανονική" δουλειά και " γρατζουναω" μια κιθάρα. Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να Ευτελιζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ή δεν καταλαβαίνουμε και θεωρούμε "κανονικές" δουλειές μόνο το μόχθο και το μεροκάματο. Δεν πάει έτσι. Ο καθένας που κάνει μια τέχνη για παράδειγμα κοστολογεί τον εαυτό του τόσο όσο θεωρεί οτι αξίζει και αυτοί που τον αγοράζουν επικυρωνουν στην ουσία την αξία αυτή ( βεβαίως υπάρχουν και αφελείς) Είναι πολύ εύκολο να πούμε έναν δικηγόρο, δικηγορακο , έναν γιατρό, γιατρουδακο και έναν κιθαρίστα ότι γρατζουναει.... Τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές.
Όταν λέμε "κανονική" δουλειά προφανώς εννοούμε μία δουλειά που έχει "κανονικό" ωράριο "κανονικό" σταθερό μηνιαίο μισθό ένσημα και συνταξιοδοτικό Φοβάμαι πώς ελάχιστοι μουσικοι και καλλιτέχνες έχουν όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω Δηλαδή οι περισσότεροι δουλεύουνε με λιγα η καθολου ένσημα και κάθε 3-6 μήνες ψάχνουν δουλειά από την αρχή και το πιο πιθανόν να μην πάρουν ποτέ τους full σύνταξη Όσον αφορά το γρατζουνάω εννοείται πως ειναι χαριτολογία. Κακα τα ψέματα της την εποχή της κρίσης δεν έχεις ανάγκη τον μουσικό και τον καλλιτέχνη αλλά το γιατρό και τον νοσηλευτή Όταν κάτσει μια στραβή στο δικηγόρο θα πας για να σε σώσει Η μουσική είναι πολύ σημαντική αλλά είναι όχι για το ζην αλλά για το ευ ζην Πρόσφατο παράδειγμα τις δύο χρονιές της καραντίνας, είδες το κράτος πόσο πολύ σεβάστηκε τους μουσικούς και τους καλλιτεχνες? Απλά τους άφησε στο περιθώριο
@@MathimataKitharasgr Απευθυνόμουν στον φίλο που έκανε την ερώτηση που σχολιάσατε. Κι εγώ μουσικός είμαι αλλά αν έπρεπε με το ζόρι να πω ποια θεωρώ τα πιο " σημαντικά" επαγγέλματα είναι αυτά του δασκάλου και του γιατρού. Οι λόγοι ευνόητοι.
.Προσωπικά βγάζω το καπέλο σε κάποιον που βγάζει λεφτά κάνοντας αυτό που του αρέσει,
Ποδοσφαιριστής,Μουσικός, ηθοποιός.Είναι ακριβώς όπως το είπες Θοδωρή φέρνεις λεφτά βγάζεις λεφτά 👌
Η πρώτη ερώτηση μάλλον αγνοεί ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν καλά λεφτά. Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind. Φυσικά και δεν βγάζουν όσα οι Metallica ή οι Slayer για ευνόητους λόγους.
Ναι μεν ο Θοδωρής έχει δίκιο όταν θεωρεί αστείο, πάμπλουτοι άνθρωποι σαν τον Hetfield ή τον Mustaine, να έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχουν λύσει το εργασιακό και είναι εκατομμυριούχοι, αλλά πιστεύω ότι δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι.
Τα ψυχολογικά που οφείλονται στην παιδική ηλικία, θα υπάρχουν και στην ενήλικη ζωή, ανεξαρτήτως του πλούτου.
Π.χ., ο Mustaine είχε βίαιο πατέρα που κυνηγούσε (κυριολεκτικά) την οικογένεια του και μετακόμιζαν για να τον αποφύγουν. Ο Hetfield έχασε την μητέρα του από καρκίνο, διότι πίστευε στην ψευδοεπιστήμη που ονομάζεται Christian Science και δεν ήθελε να πάρει φάρμακα για τον καρκίνο. Αυτά δεν φεύγουν εύκολα, ειδικά αν βάλουμε μέσα και τις τεράστιες καταχρήσεις που έχουν κάνει, διότι έχουν πρόσβαση σε χρήμα, τότε τα προβλήματα αυξάνονται.
Το γεγονός πως δεν κάνουν μια εργασία που να είναι ζωτική για τον άνθρωπο, όπως είπε ο Θοδωρής, πιστεύω αυξάνει τη ροπή προς αυτά τα προβλήματα. Βέβαια, εννοείται ότι, αφού έβγαλαν τα πρώτα τους καλά λεφτά, έπρεπε να πάνε απευθείας σε ειδικό και να προσπαθήσουν να λύσουν ότι έχουν. Πιστεύω το πιο ειρωνικό είναι ακριβώς αυτό: ενώ απέκτησαν χρήμα για θεραπεία πήγαν αφού πάθανε πολλά κακά, μετά από πολλά χρόνια, όμως, οι άνθρωποι που μπαίνουν στο απαίσιο λεωφορείο για 750 ευρώ, δεν έχουν καν πρόσβαση στη θεραπεία.
Όπως είπε ο Θοδωρής, η ευθύνη είναι μόνο στον καθέναν μας.
Τα είπες καταπληκτικά
Σε ευχαριστώ
Σωστός σε ολα 👍
Πολυ ωραια ολα αυτα.το καναλι ειναι απο τα καλυτερα στο ΥΤ .🎉🎉
Συμφωνώ σε όλα Θοδωρή. Πολυ σωστός.
Πολύ ωραίο και σήμερα! στην πρώτη ερώτηση το ζουμί είναι αυτό που είπε ο Δάσκαλος! αν δεν τα φέρεις δεν τα παίρνεις! άδικο ή όχι, έτσι είναι! η ανάλυση του Θοδωρή και στις δύο ερωτήσεις είναι τέλεια! όπως πάντα τα λέει όλα!
Γεισου Θεοδωρε πολυ σωστα τα λες επιλογες εχουμε ...ας επιλεγουμε πιο δημιουργικα πραγματα.βεβαια ολα υποκειμενικά...μην ανακαλυπτουμε την αμερικη ειναι ρομαντικο το παληκαρι ωραια... και δεν ειναι λαθος...
Πολύ δυνατός. Ευχαριστούμε !!
👍👍👍👍👍
Πως μπορώ να κάνω αναστροφές; Στα ακορντα;..σαν. ..κιθαρίστας .,θεωρητικά ναι είναι εύκολο ..ναι. 4 δάχτυλα έχω φίλε....
👏👏👏👏
Καλησπέρα Θεοδωρή,
Παρακολουθώ το κάθε επεισόδιο με μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμη ένα ειλικρινές μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη γνώση που μεταδίδουν οι G-Ερωτήσεις!
Σε συνέντευξη σου, περίπου 1 χρόνο πριν, στη εκπομπή TalkBack With The Pros # 18, αναφερόμενος στη διαδικασία με την οποία γραφεις τα κομμάτια στα άλμπουμ σου λες:
"Κι'εγω γράφω λίγο τεχνοκρατικά, δηλαδή, γράφω 3 αργά, 3 μεσαία, 3 γρήγορα και ένα..."
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις ποια είναι η βάση στην οποία χτίζεις ένα κομμάτι; Εννοώ πέρα από την έμπνευση. Που χτίζεις εσύ σαν κιθαρίστας ένα κομμάτι , με τί αρχίζεις; Με το κλειδί ; Με τη κλίμακα; Με τα ακόρντα; Ποια είναι τα θεμέλια στα οποία επάνω θα χτιστεί όλο το κομμάτι;
Συγνώμη εάν η ερώτηση ακούγεται κάπως αφελής αλλά γίνεται από κάποιον που δεν έχει γράψει κάποιο μουσικό κομμάτι και θέλει να μάθει.
1000 Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συνέχισε μη σταματάς!
Θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια
Το 51% της έμπνευσης έρχεται από στιγνό "κλέψιμο"
Δηλαδή ακούω μουσική όλο αυτό τον καιρό από την οποία επηρεάζομαι και την οποία προσπαθν να "αντιγράψω" το δικό μου τρόπο
Η πρωτόλεια ιδέα είναι "κλεμμένη" πάντα
Στην πορεία όμως αυτη η ιδεα αρχίζει και εξελίσσεται μεσα στην σύνθεση, προσθέτω αφαιρώ και στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό και εντελώς δικό μου το οποίο μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την αρχικη ιδέα
Όποια σου πει ότι δεν "κλέβει" και δεν επηρεάζεται θα σου πει ψέματα
Εφόσον θέλεις να είσαι παραγωγικός είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστείς είτε ακούγοντας μουσική είτε χρησιμοποιώντας εργαλεία μέσω της τεχνολογία
Καταλαβαίνω, πολύ λογικό και καθόλου κακη ιδέα...Ευχαριστώ!
Θοδωρη,δεν εχεις βαρεθει (την κιθαρα ή και πιο γενικα τη μουσικη);; Εννοω,ξερεις ολες τις κλιμακες σε ολα τα box,εχεις ακουσει ολους τους ηχους που μπορει να βγαλει αυτο οργανο,εχεις ακουσει/παιξει απο τα πιο απλα μεχρι αρκετα περιπλοκα πραγματα. Την κιθαρα την βλέπεις ακομα σαν οργανο που αγαπας κ σε εμπνεει ή εχει γινει απλα ενα οργανο της δουλειάς κι τιποτα παραπανω; Εχεις σκεφτει ποτε γι’αυτο το λογο να αλλαξεις ή να μαθεις καποιο αλλο οργανο ή και ακομα να ασχοληθείς με κατι τελείως διαφορετικό; Συγνωμη για την μεγαλη ερώτηση,συνεχισε την καλή δουλειά!
Δεν έχω βαρεθεί τίποτα ίσα-ίσα που περνώντας τα χρόνια έχω ακόμα μεγαλύτερη όρεξη. Αυτό όμως συμβαίνει για δύο λόγους
1. Γιατί είμαι επαγγελματίας και βιοπορίζομαι από αυτό
2 Γιατί επέλεξα αυτή τη δουλειά χωρίς να μου την επιβάλλει κανένας
Όσον αφορά τις κλίμακες και λοιπά που αναφέρεις αυτά είναι πολύ δευτερεύοντα και δεν έχουν καμία σημασία, ειναι απλα εργαλια, είναι ένα μικρό κλαδί μέσα σε ένα τεράστιο δάσος η μουσική δεν είναι μονο κλιμακες και τεχνικες είναι πολύ περισσότερα πράγματα
Όχι δεν έχω σκεφτεί να μαθω άλλα όργανα καλά καλά δεν έχω μάθει αυτό που ήδη παίζω πόσο μάλλον να ασχοληθω άλλα😉
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με τον όρο "κανονική" δουλειά και " γρατζουναω" μια κιθάρα. Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να Ευτελιζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ή δεν καταλαβαίνουμε και θεωρούμε "κανονικές" δουλειές μόνο το μόχθο και το μεροκάματο. Δεν πάει έτσι. Ο καθένας που κάνει μια τέχνη για παράδειγμα κοστολογεί τον εαυτό του τόσο όσο θεωρεί οτι αξίζει και αυτοί που τον αγοράζουν επικυρωνουν στην ουσία την αξία αυτή ( βεβαίως υπάρχουν και αφελείς) Είναι πολύ εύκολο να πούμε έναν δικηγόρο, δικηγορακο , έναν γιατρό, γιατρουδακο και έναν κιθαρίστα ότι γρατζουναει.... Τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές.
Όταν λέμε "κανονική" δουλειά προφανώς εννοούμε μία δουλειά που έχει "κανονικό" ωράριο "κανονικό" σταθερό μηνιαίο μισθό ένσημα και συνταξιοδοτικό
Φοβάμαι πώς ελάχιστοι μουσικοι και καλλιτέχνες έχουν όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω
Δηλαδή οι περισσότεροι δουλεύουνε με λιγα η καθολου ένσημα και κάθε 3-6 μήνες ψάχνουν δουλειά από την αρχή και το πιο πιθανόν να μην πάρουν ποτέ τους full σύνταξη
Όσον αφορά το γρατζουνάω εννοείται πως ειναι χαριτολογία.
Κακα τα ψέματα της την εποχή της κρίσης δεν έχεις ανάγκη τον μουσικό και τον καλλιτέχνη αλλά το γιατρό και τον νοσηλευτή
Όταν κάτσει μια στραβή στο δικηγόρο θα πας για να σε σώσει
Η μουσική είναι πολύ σημαντική αλλά είναι όχι για το ζην αλλά για το ευ ζην
Πρόσφατο παράδειγμα τις δύο χρονιές της καραντίνας, είδες το κράτος πόσο πολύ σεβάστηκε τους μουσικούς και τους καλλιτεχνες? Απλά τους άφησε στο περιθώριο
@@MathimataKitharasgr Απευθυνόμουν στον φίλο που έκανε την ερώτηση που σχολιάσατε.
Κι εγώ μουσικός είμαι αλλά αν έπρεπε με το ζόρι να πω ποια θεωρώ τα πιο " σημαντικά" επαγγέλματα είναι αυτά του δασκάλου και του γιατρού. Οι λόγοι ευνόητοι.