Salut meștere. Am o întrebare dacă poți să-mi spui Pot încarcă un acum. Ni - cd cu un încărcător li- ion ambele de 14,4. Nu ma pricep și mai bine întreb. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Vreau sa construiesc o baterie de 24 V 500 Watt pentru un carucior al unui copil cu handicap locomotor Nu stiu cum sa le asamblez si cate celule să cumpar, daca aveți o schiță vă rog frumos dupa care sa ma ghidez, multumesc
lithiu ion nu se lipeste cu cositor ...se sudeaza in minipunctura rapid...etc. eu am facut un 18 volti nominal 5 S 2P adica 2 in paralel si are full 4.5 ampeti si 21 de volti, si trebuie si incarcator pentru lithiu ion. nui tot acelasi e alta mancare de peste, cum afirmi ca lithiu ion nui pentru socuri , bine ca este vechitutile ce au fost care sunt mukt mai slabe.
Acumulatorii trebuie sa fie de capacitate apropiata intre ei . Se folosesc nu de laptop. De laptop sunt icr. iar de cordless.INR. Nu aveti INR nu v a apucati de treaba . Bms ul trebuie modificat altfel nu functioneaza. Nu recomand dar se mai poate am spus inr fara bms dar inauntru se pune voltmetru cu buzzer si cind atinge 3v pe celula dvs opriti lucrul. Am modificat bms ul unei masini de gaurit de 550 rotatii nimh si functioneaza perfect am gaurit si metal si bateria tine mult. Felicitari si apreciez oamenii care cauta solutii la micile lor probleme .decit sa stai s a torni alcool pe git mai bine incerci s a faci ceva util pt tine capeti experienta si data viitoare v a iesi ceva mai reusit.
@@RestauraresiReparatii am reusit sa pun acumulatorii li-ion cu bms 4o a dar pe treapta de turatie mare daca o fortez se opreste busc dupa care iar merge ce poate sa fie gresit.si o rugaminte de care bms trebuie ? Enhance sau balance ca vreau sa incerc din nou.multumesc.
Fara BMS cu protectie incarcare /descarcare ,acumulatorii nu vor rezista prea mult timp. Eu de curand am reconditionat o baterie Makita 12v,cu bms cu protectie de pe Olx(60 A ---25 lei),si am "inghesuit" 9 acumulatori de 2500mA pentru un total de 12v / 7.5 Ah. Pana acum se comporta bine - la o incarcare full lucrez cu ea si tine enorm(ore si ore) Mentionez ca o folosesc cu o infiletanta 12 v cu impact(doar insurubare/desurubare) nu gaurire cu burghie. Ar mai fi o problema cu bateriile litiu care le scurteaza drastic durata de viata---- depozitarea in sezonul rece (la temperaturi mici sau negative)
Nu,mi-am făcut mie 2 bucăți,una a murit deja, cealaltă rezista bine. Acum am trecut la Parkside doar acumulatori de 8A(200 lei bucata),deci nu mai merita sa îți faci... Cu flexul Parkside cu baterie de 8A poți tăia cu el incontinuu mai bine de o ora.
Hristos a înviat! Am schimbat la o filetanta metabo 12v acumulatorii ni- cd și am pus 3x3 în paralel celule li - ion de trotineta fără BMS a mers filetanta însă cu Bms 3s 40a nu vrea încărcătorul original metabo sa încarce dă eroare am schimbat Bms am pus altul tot la fel da eroare, cu ni - cd nu da eroare dar nu mai țin mult, ce ma sfatuiti?
daca am si invata ceva cand incercam sa modificam un lucru ar fii super , bateriile li-ion mai exact celulele 18650 din acumulatori de laptop si nu numai, sunt clasificate dupa de caracteristici speciale, si anume curent (capacitate celulei) in mah tensiune=voltajul bateriei (tensiune nominala si tensiune maxima ) curent de descarcare instant(curent maxim care il poate debita o celula intrun timp foarte scurt fara a se supraincalzi )curentul de descarcare este marcat in fisa tehnica a celulei cu XC unde X poate fi de la 0,2 pana pe la 10 si reprezinta capacitatea celulei inmultita cu curentul de descarcare asta inseamna ca daca ai o celula 2C de 2500mah curentul maxim de descarcare este 2x2500=5000mah acum celulele de laptop au intre 0,2 si 0,5C curent de descarcare iar capacitatile sunt de maxim 2200mah atunci cand sunt noi asta inseamna ca curentul de descarcare pe bateria ta de exemplu este de 0,5x2200=1100mah ori motorul bormasini tale in gol absoarbe cel putin 1A iar in sarcina si 3 4A de acea s-a dezlipit contactul celulei un alt aspect este faptul ca majoritatea celulelor li-ion de tipul asta cel putin, sunt proiectate ca atunci cand celula se incinge foarte tare ca protectie sa nu explodeze isi deconecteaza plusul in interiorul ei , practic acea celula este moarta o poti arunca dar o si poti reinvia introducand o surubelnita pe sub tabla acea de la plus pe acele gaurele si impingand tablita acea in jos cu grija ,ai toate sansele sa spargi acea tablita si ai sa auzi cum scapa gazul acumulat in ea , nu recomand chestia asta doar am spus ca se poate . un alt aspect la confectionarea de astfel de bombe este ca nu este suficient sa masori celula sa vezi ca are 4v de exemplu , trebuie sa-i stii si capacitatea ei reala inainte sa faci un pack de 3s2p sau mai mare pentru ca daca intr-un pack ai o singura celula cu o capacitate de 500mah si restul oricat de mari ar fi in capacitate atunci bateria ta va avea tensiunea dorita adunand volti dar nu va avea decat 500mah cand tu stii ca ai pus spre exemplu celule de 2200mah iar pentru asta trebuie masurata fiecare celula in parte pe un aparat special ,masuratoarea capacitati se face cu incarcare complecta si descarcare pana la tensiunea minima specificata de producator intr-un timp real o alta problma este lipsa bms-ului , o altaproblema este incarcatorul care daca ai un pack de 12v li-ion el este defapt de 12,6v si trebuie incarcat cu un incarcator de 12,6v nu cu unu de 12v
De obicei se folosesc celule de la acumulatori de filetante. Am înțeles despre ce ai zis in postare, multam de explicați. Stiu ca sunt periculoase. eu la pun bms si am imax b6
@@RestauraresiReparatii pentru filetanta cei mai buni acumulatori recuperati pe care ii poti folosii sunt cei de la baterii de trotineta de exemplu, au capacitati mari si pot debita curenti de 3 respectiv 4 C
@@RestauraresiReparatii nu are nici o treaba ce firma este bms-ul, pericolul nu este la incarcare ,ci la descarcare pentru ca daca folosesti un bms 3s 40A de exemplu si celula nu suporta o descarcare mare ,atunci risti sa iti explodeze celula iar bms-ul nu va stii ce sa faca indiferent de firma lui
@@curpassamuelalin6751 cand reusesti tu sa masori rezistenta in miliomi a unei celule cu multimetru sa ma inveti si pe mine iar din cate stiu eu rezistenta interna a celulei nu te ajuta decat la o incarcare rapida ,cu cat este mai mica cu atat vei putea incarca mai rapid celula , rezistenta unui acumulator se schimba constant in functie de cat de incarcata este celula , la o incarcare de 20% ai o rezistenta mica la o incarcare de 100% ai o rezistenta mai mare , daca faci baterii pack pentru automobile tesla , da este importanta si rezistenta dar pentru o bormasina care vrei sa o treci pe li-ion nu are nici o importanta rezistenta acumulatorului ,oricum un acumulator care poate 4C are in de regula o rezistenta mica
La acumulatoarele cu li ion se cere incarcatoare cu balansare fata de cele ni-mh care se aplica tensiunea si are o protectie la temperatura. Incarcarea este un pic mai dificila dar se merita modificarea. Spor la treaba mestere !
Vai vai. Cu celulele Li-ion uita te rog incarcatorul original. Ori o sa-ti ia foc ori vor muri celulele. Foloseste te rog incarcatorul imax b6. NiCd si Li-Ion sunt baterii complet diferite. Al doilea punct, celule de laptop sa nu folositi la masini de insurubat sau masini pe baterii. Eu am reconditionat destule, stiu bine si din experienta si stiu si din documentatii. Imaxu nu recunoaste celulele pentru ca nu ai pus firele de balans. Daca vreti va ajut cu informatii, va explic tot ce vreti cu tehnologia bateriilor de scule. Bafta la videouri.
Stiu ca e moarte sigura in timp insa la incarcatorul asta decupleaza dupa 7/8 minute. Mai am un video ce o sa apara cum schimb ceva pastile la un acumulator ce omul la pus pe statie de nicd si era acumulator li-ion...toate pastilele umflate :(. Nu ma prea "bag" eu la reconditionare de acumulatori ca nu imi place. Cand mai schimb ,daca mai schimb, de pe nicd pe li ion o sa le fac sa mearga pe imax cu modul si tot ce trebuie. Cele de leptop nu au descarcare mare de amperi cea ce le face putin periculoase pentru masini de infiletat insa pentru uz caznic am vazut o gramada ce le folosesc cu succes. Daca ai ceva documentatie buna am link in descriere cu pagina de faceboo. merci mult de explicații, te salut!
@@ioanvictor2840 eu in 17 ani nu am gasit celulu de laptop cu rata de descarcare buna. Ele au max 1.5 c in cel mai fericit cazceea ce nu depaseste nicicum 4A. O solutie ar fi sa pui celulele de laptop in paralel, minim 3p, asa mai ai sanse dar in schimb te lovesti de problema spatiului. Cutiile bateriilor sunt mici. Tema cu balansarea, si cu recunoasterea bateriei. Daca nu ai legat balansarea imaxu nu stie daca ai 3 celulu incarcate sau 4 foarte descarcate, de aceea de multe ori nu detecteaza bateria si nu o incarca. Imaxu stie ca o celula cu li-ion tre sa aiba intre 2.5 si 4.2v si packurile de baterii tre sa fie multiplu de aceste valori. Daca suma nu iese inseamna ca packu e debalansat si fara firele de balans nici nu va incerca sa le incarce. Ca recomandare de baterii pt scule mai bine mergi pe baterii li-po pentru RC. Sunt relativ mici ca dimensiune si pot pana la 30C sarcina descarcare maxima sau 10C sarcina continua. Le incarci lejer cu 2C, asa ca ai si timp de incarcare buna fata de celulele de laptop care le incarci la max 1C.
Bună MULT RESPECT și multă sănătate vă doresc și FELICITARI
Salut meștere. Am o întrebare dacă poți să-mi spui Pot încarcă un acum. Ni - cd cu un încărcător li- ion ambele de 14,4. Nu ma pricep și mai bine întreb. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Sunt procese diferite si nu o sa recunoasca incarcatorul alta baterie.
Vreau sa construiesc o baterie de 24 V 500 Watt pentru un carucior al unui copil cu handicap locomotor
Nu stiu cum sa le asamblez si cate celule să cumpar, daca aveți o schiță vă rog frumos dupa care sa ma ghidez, multumesc
lithiu ion nu se lipeste cu cositor ...se sudeaza in minipunctura rapid...etc. eu am facut un 18 volti nominal 5 S 2P adica 2 in paralel si are full 4.5 ampeti si 21 de volti, si trebuie si incarcator pentru lithiu ion. nui tot acelasi e alta mancare de peste, cum afirmi ca lithiu ion nui pentru socuri , bine ca este vechitutile ce au fost care sunt mukt mai slabe.
Pai, de ce ti-o facut-o fara protectie la descarcare? Si nu asa se lipesc, ci cu sudura in puncte.
Acumulatorii trebuie sa fie de capacitate apropiata intre ei .
Se folosesc nu de laptop.
De laptop sunt icr. iar de cordless.INR.
Nu aveti INR nu v a apucati de treaba .
Bms ul trebuie modificat altfel nu functioneaza.
Nu recomand dar se mai poate am spus inr fara bms dar inauntru se pune voltmetru cu buzzer si cind atinge 3v pe celula dvs opriti lucrul.
Am modificat bms ul unei masini de gaurit de 550 rotatii nimh si functioneaza perfect am gaurit si metal si bateria tine mult.
Felicitari si apreciez oamenii care cauta solutii la micile lor probleme .decit sa stai s a torni alcool pe git mai bine incerci s a faci ceva util pt tine capeti experienta si data viitoare v a iesi ceva mai reusit.
Am o makita 14,4 v ni-cd si vreau sa o fac pe li-ion,va rog un sfat
Am cumparat bms 4s 40 a si acum astept sa vina 18650 3000 mah, inr 20 a ,30 q ,sa schimb la o filetanta makita de 14,4 v, credeti ca va da rezultate ?
Sigur o sa dea rezultate bune, sa faci lipituri bune
@@RestauraresiReparatiiva multumesc frumos
@@RestauraresiReparatii am reusit sa pun acumulatorii li-ion cu bms 4o a dar pe treapta de turatie mare daca o fortez se opreste busc dupa care iar merge ce poate sa fie gresit.si o rugaminte de care bms trebuie ? Enhance sau balance ca vreau sa incerc din nou.multumesc.
Cred ca trage prea mult si bms-ul intra in protecție. Incearca cu unul de 60. Si eu am ars un bms de 40 sai 30 nu mao stiu
Nu am mai experimentat de mult si nu am experiență ca sa iti dau sfaturi mai mult decat atata
Fara BMS cu protectie incarcare /descarcare ,acumulatorii nu vor rezista prea mult timp.
Eu de curand am reconditionat o baterie Makita 12v,cu bms cu protectie de pe Olx(60 A ---25 lei),si am "inghesuit" 9 acumulatori de 2500mA pentru un total de 12v / 7.5 Ah.
Pana acum se comporta bine - la o incarcare full lucrez cu ea si tine enorm(ore si ore)
Mentionez ca o folosesc cu o infiletanta 12 v cu impact(doar insurubare/desurubare) nu gaurire cu burghie.
Ar mai fi o problema cu bateriile litiu care le scurteaza drastic durata de viata---- depozitarea in sezonul rece (la temperaturi mici sau negative)
va ocupari cu reconditionarea acumulatorilor ?
Nu,mi-am făcut mie 2 bucăți,una a murit deja, cealaltă rezista bine.
Acum am trecut la Parkside doar acumulatori de 8A(200 lei bucata),deci nu mai merita sa îți faci...
Cu flexul Parkside cu baterie de 8A poți tăia cu el incontinuu mai bine de o ora.
Hristos a înviat! Am schimbat la o filetanta metabo 12v acumulatorii ni- cd și am pus 3x3 în paralel celule li - ion de trotineta fără BMS a mers filetanta însă cu Bms 3s 40a nu vrea încărcătorul original metabo sa încarce dă eroare am schimbat Bms am pus altul tot la fel da eroare, cu ni - cd nu da eroare dar nu mai țin mult, ce ma sfatuiti?
Lasa cu bms si cauta incarcator normal de vreo 13 v
Mulțumesc! O sa încerc și cu un încărcător de laptop de 13, 14v.
Cauta in specificați exact cati volti trebuie sa nu fie probleme
De unde pot cumpara celule sau baterii pt. acumulator.
Se pot cumpăra din românia de pe diverse situri sau din china
In china sunt mai ieftini dar dureaza o luna pana vin
Salut de unde ai luat acumulatori li-ion ? Ebay ?
Ăștia i-am recuperat din ceva acumulatori makita
daca am si invata ceva cand incercam sa modificam un lucru ar fii super , bateriile li-ion mai exact celulele 18650 din acumulatori de laptop si nu numai, sunt clasificate dupa de caracteristici speciale, si anume
curent (capacitate celulei) in mah
tensiune=voltajul bateriei (tensiune nominala si tensiune maxima )
curent de descarcare instant(curent maxim care il poate debita o celula intrun timp foarte scurt fara a se supraincalzi )curentul de descarcare este marcat in fisa tehnica a celulei cu XC unde X poate fi de la 0,2 pana pe la 10 si reprezinta capacitatea celulei inmultita cu curentul de descarcare asta inseamna ca daca ai o celula 2C de 2500mah curentul maxim de descarcare este 2x2500=5000mah
acum celulele de laptop au intre 0,2 si 0,5C curent de descarcare iar capacitatile sunt de maxim 2200mah atunci cand sunt noi asta inseamna ca curentul de descarcare pe bateria ta de exemplu este de 0,5x2200=1100mah ori motorul bormasini tale in gol absoarbe cel putin 1A iar in sarcina si 3 4A de acea s-a dezlipit contactul celulei un alt aspect este faptul ca majoritatea celulelor li-ion de tipul asta cel putin, sunt proiectate ca atunci cand celula se incinge foarte tare ca protectie sa nu explodeze isi deconecteaza plusul in interiorul ei , practic acea celula este moarta o poti arunca dar o si poti reinvia introducand o surubelnita pe sub tabla acea de la plus pe acele gaurele si impingand tablita acea in jos cu grija ,ai toate sansele sa spargi acea tablita si ai sa auzi cum scapa gazul acumulat in ea , nu recomand chestia asta doar am spus ca se poate . un alt aspect la confectionarea de astfel de bombe este ca nu este suficient sa masori celula sa vezi ca are 4v de exemplu , trebuie sa-i stii si capacitatea ei reala inainte sa faci un pack de 3s2p sau mai mare pentru ca daca intr-un pack ai o singura celula cu o capacitate de 500mah si restul oricat de mari ar fi in capacitate atunci bateria ta va avea tensiunea dorita adunand volti dar nu va avea decat 500mah cand tu stii ca ai pus spre exemplu celule de 2200mah iar pentru asta trebuie masurata fiecare celula in parte pe un aparat special ,masuratoarea capacitati se face cu incarcare complecta si descarcare pana la tensiunea minima specificata de producator intr-un timp real o alta problma este lipsa bms-ului , o altaproblema este incarcatorul care daca ai un pack de 12v li-ion el este defapt de 12,6v si trebuie incarcat cu un incarcator de 12,6v nu cu unu de 12v
De obicei se folosesc celule de la acumulatori de filetante. Am înțeles despre ce ai zis in postare, multam de explicați. Stiu ca sunt periculoase. eu la pun bms si am imax b6
@@RestauraresiReparatii pentru filetanta cei mai buni acumulatori recuperati pe care ii poti folosii sunt cei de la baterii de trotineta de exemplu, au capacitati mari si pot debita curenti de 3 respectiv 4 C
Si alt criteriu important pentru pack eate rezistenta interna a bateriei, masurata in mili ohmi. Pentru asta iti trebuie un aparat sprcial....
@@RestauraresiReparatii nu are nici o treaba ce firma este bms-ul, pericolul nu este la incarcare ,ci la descarcare pentru ca daca folosesti un bms 3s 40A de exemplu si celula nu suporta o descarcare mare ,atunci risti sa iti explodeze celula iar bms-ul nu va stii ce sa faca indiferent de firma lui
@@curpassamuelalin6751 cand reusesti tu sa masori rezistenta in miliomi a unei celule cu multimetru sa ma inveti si pe mine iar din cate stiu eu rezistenta interna a celulei nu te ajuta decat la o incarcare rapida ,cu cat este mai mica cu atat vei putea incarca mai rapid celula , rezistenta unui acumulator se schimba constant in functie de cat de incarcata este celula , la o incarcare de 20% ai o rezistenta mica la o incarcare de 100% ai o rezistenta mai mare , daca faci baterii pack pentru automobile tesla , da este importanta si rezistenta dar pentru o bormasina care vrei sa o treci pe li-ion nu are nici o importanta rezistenta acumulatorului ,oricum un acumulator care poate 4C are in de regula o rezistenta mica
La acumulatoarele cu li ion se cere incarcatoare cu balansare fata de cele ni-mh care se aplica tensiunea si are o protectie la temperatura. Incarcarea este un pic mai dificila dar se merita modificarea. Spor la treaba mestere !
O sa imi strang ceva materiale si pe viitor o sa mai fie ceva modoficari
cat a costat modificarea?
Nu stiu exact ca am recuperat celulele din acumulatori defecti
Am o bormasina Black decker nu se mai incarca repari
iti trebuie un circuit de protectie la incarcare descarcare pentru li-ion se gaseste pe aliexpress si costa 1$
Mi,am comandat....dardureaza pana ajunge
la ce consum are bormasina in sarcina ( peste 25 a ) nu prea cred ca circuitul acela de incarcare balansata costa 1$ @@RestauraresiReparatii
2 dolari si ceva a fost
Vai vai. Cu celulele Li-ion uita te rog incarcatorul original. Ori o sa-ti ia foc ori vor muri celulele. Foloseste te rog incarcatorul imax b6. NiCd si Li-Ion sunt baterii complet diferite.
Al doilea punct, celule de laptop sa nu folositi la masini de insurubat sau masini pe baterii. Eu am reconditionat destule, stiu bine si din experienta si stiu si din documentatii.
Imaxu nu recunoaste celulele pentru ca nu ai pus firele de balans.
Daca vreti va ajut cu informatii, va explic tot ce vreti cu tehnologia bateriilor de scule.
Bafta la videouri.
Stiu ca e moarte sigura in timp insa la incarcatorul asta decupleaza dupa 7/8 minute. Mai am un video ce o sa apara cum schimb ceva pastile la un acumulator ce omul la pus pe statie de nicd si era acumulator li-ion...toate pastilele umflate :(. Nu ma prea "bag" eu la reconditionare de acumulatori ca nu imi place. Cand mai schimb ,daca mai schimb, de pe nicd pe li ion o sa le fac sa mearga pe imax cu modul si tot ce trebuie. Cele de leptop nu au descarcare mare de amperi cea ce le face putin periculoase pentru masini de infiletat insa pentru uz caznic am vazut o gramada ce le folosesc cu succes. Daca ai ceva documentatie buna am link in descriere cu pagina de faceboo. merci mult de explicații, te salut!
Cheargerul le incarca si fara legaturile pentru egalizare, si poate pune si celule de laptop atata timp cat au rata de descarcare (c) buna
@@ioanvictor2840 eu in 17 ani nu am gasit celulu de laptop cu rata de descarcare buna. Ele au max 1.5 c in cel mai fericit cazceea ce nu depaseste nicicum 4A. O solutie ar fi sa pui celulele de laptop in paralel, minim 3p, asa mai ai sanse dar in schimb te lovesti de problema spatiului. Cutiile bateriilor sunt mici. Tema cu balansarea, si cu recunoasterea bateriei. Daca nu ai legat balansarea imaxu nu stie daca ai 3 celulu incarcate sau 4 foarte descarcate, de aceea de multe ori nu detecteaza bateria si nu o incarca. Imaxu stie ca o celula cu li-ion tre sa aiba intre 2.5 si 4.2v si packurile de baterii tre sa fie multiplu de aceste valori. Daca suma nu iese inseamna ca packu e debalansat si fara firele de balans nici nu va incerca sa le incarce. Ca recomandare de baterii pt scule mai bine mergi pe baterii li-po pentru RC. Sunt relativ mici ca dimensiune si pot pana la 30C sarcina descarcare maxima sau 10C sarcina continua. Le incarci lejer cu 2C, asa ca ai si timp de incarcare buna fata de celulele de laptop care le incarci la max 1C.
@@bunsoft2 foarte corect tot ceea ce ai zis! Cred ca urmatorul pas in evolutie este ca sculele sa treaca pe li-po
Sunt rezistente in timp?
Si eu vreau sa schimb acumulatorii ni-cd de la heinner cu acumulatori li-ion,dar de cand tot zic ca fac asta...:))
Ca sa fie treaba buna pune si un modul de incarcare apoi nu ai probleme
daca ai lithiu trebuie incarcator pentru acumulatori de lithiu ion.