OSA1 - ROMANTTINEN TRAUMA - Jäsentymätön kiintymyssuhde on läheisriippuvuutemme ydin

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ก.ย. 2024
  • OSA1:n YDINAJATUS
    "Kasvattajassa oleva tai kasvattajan aiheuttama pelko jättää lapsen tunne-elämän organisoimattomaan tilaan; lapsi haluaisi mennä kasvattajan lähelle hakemaan lohtua, mutta ei uskalla mennä kasvattajan luokse hänen torjuntaa ja pelkoa herättävän tunteen takia. Lapsi jää häpeänsä kanssa yksin ja kokee olevansa viallinen.
    1) Tästä alkaa rakentumaan identiteettihäpeä
    2) Tästä alkaa rakentumaan yksinjäämisen fobia
    3) Tästä alkaa rakentumaan läheisriippuvuus
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Yhteisöhoitomahdollisuudet:
    Läheishoito on 10 vuorokauden hoitokokonaisuus päihdeläheisille ja läheisriippuvaisille
    Läheishoidossa hyödynnämme ammatillisen asiantuntijuuden lisäksi 12-askeleen toipumisohjelmaa, vertaistuellista yhteisöllisyyttä, kehollisuutta, kokemusasiantuntijuutta sekä traumaterapeuttisia työkaluja, kuten elämänjanaa, ketjuanalyysiä ja sukupuu-työskentelyä. Tunnetyöskentely eli sisäisen kokemuksen kohtaaminen pn hoidon keskiössä. Tutustumme primääri- ja sekundääritunteisiimme kohtaamisen ja kehollisdialektisen valmennuksen avulla. Työskentelymme tavoitteena on asiakkaan itsetuntemuksen lisääminen ja yksilöllisten voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen.
    Läheishoidossa tarkastellaan menneisyydessä omaksuttuja toimintamalleja ja niiden seurauksia asiakkaan elämässä. Ryhmätyöskentelyn avulla opettelemme uusia toimintamalleja ja reflektoimme näiden vaikutusta olossamme ja ympäristössämme. Läheishoidon tavoitteena on menneisyyden kokemuksista vapautuminen kohti valoisampaa tulevaisuutta.
    Hoitoympäristöllä on tärkeä merkitys toipumismatkallamme. Läheisille tyypillistä on lähes pakonomainen suorittaminen ja kyvyttömyys pysähtyä. Monet meistä pysähtyvätkin vasta uupumukseen. Siksi on tärkeää, että hoitoympäristö on kiireetön ja rauhallinen.
    Läheishoidossa sinulle ei ole kiire. Saat kaikessa rauhassa keskittyä vain elämäsi tärkeimpään ihmiseen, eli itseesi.
    Läheisten klinikan läheishoito toteutetaan toistaiseksi erikseen vuokratuissa toimitiloissa Pöytyällä.
    SYKSYN 2022 läheishoitojaksot Pöytyällä:
    1) 8 vrk 8.8-15-8.2022
    2) 10 vrk 19.9 - 28.9.2022
    3) 8 vrk 7.11-14.11.2022
    Lisätietoa muista hoitomuodoista www.laheistenklinikka.fi
    Varaa paikkasi/kysy lisää
    info@laheistenklinikka.fi
    041 - 3189162 / Jenna
    041 - 3122592/ Tiina
    040 - 7241012/ Jussi
    --------------------------------------------------------------
    TRAUMOJEN HOITOA YKSILÖVALMENNUKSESSA
    Kehollis-dialektinen yksilövalmennus
    (etänä tai kasvotusten)
    KDV1 - traumojen kokonaisvaltainen vakauttaminen
    Tiedon saaminen traumaoireista ja traumojen vaikutuksista kehitykseen sekä psyykkisen toimintakyvyn kohottaminen, tunteiden säätelykeinojen opettelu ja omien mielen resurssien tunnistaminen ovat valmennuksen oleellisia tavoitteita. Valmennus yhdistää psykoedukatiivisen (tieto ja kokemus traumoista), traumaterapeuttisen ja kehollisen lähestymistavan kokonaisuudeksi, jossa valmennettavaa ei altisteta traumojen yksityiskohtaiselle uudelleen muistelemiselle, vaan ohjaus keskittyy kokonaisvaltaisen ymmärryksen saamiseen omien traumojen vaikutuksista. Valmennus sopii myös traumatisoituneiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Valmennus on kehitetty ensimmäisen vaiheen hoidoksi lapsuudessa traumatisoituneille ja se noudattaa vaiheorientoituneen traumahoidon kansainvälisiä suosituksia.
    KDV2 - traumoja suojaaviin osiin tutustuminen ja osien integrointi
    KDV1:n suorittaneille, alan ammattilaisille ja integraatiota vahvistavaksi jatkohoidoksi. Toisessa osassa keskitytään edelleen somaattisten ja psyykkisten oireiden vakauttamiseen. Valmennus auttaa ottamaan käyttöön työkalut oman tunnesäätelyjärjestelmän vakauttamiseen, vahvistamiseen ja autonomisen hermoston rauhoittamiseen. Valmennuksen keskiössä on lapsuuteen jääneiden tunneosien myötätuntoinen ymmärtäminen. Lisäksi valmennus keskittyy emotionaalisten suojaosien integroimiseen; valmennus ohjaa asiakasta rakentamaan tasapainoisemman psykofyysissosiaalisen kokonaiskuvan itsestään. Valmennuskertojen ydin perustuu fokusointia ja IFS-mallia (Sisäisen perheen malli) yhdistävään työtapaan.
    KDV1 = 10 x 90 min
    KDV2 = 10 x 90 min
    Hinta = 990e (myös kuukausierissä)
    Lisätiedot ja maksuttomat konsultaatiot (30-45 min):
    jussi@filiusfila.fi
    040 7241012

ความคิดเห็น • 13

  • @heliranta-knuuttila7289
    @heliranta-knuuttila7289 2 ปีที่แล้ว +8

    Kuulostaa todella hyvältä tämä sarja jo heti ekasta jaksosta alkaen.. Itse tunnistin läheisriippuvuuteni itse vasta muutamia vuosia sitten, vaikka vuosia käynyt terapiassa ei siitä kukaan koskaan ottanut puheeksi vaikka varmasti oli merkkejä näkyvissä.. Hain jatkuvasti suorittamalla hyväksyntää ihmisiltä ja tein kaikkeni heidän eteensä etten olisi tullu arvosteltavaksi..tuntuu että elin vain muita ihmisiä ja heidän tarpeitaan varten. Tuon ymmärryksen jälkeen olen ymmärtänyt myös että minullakin on tarpeita ja opetellut pitämään rajojani. Kaikkien tunteiden ilmaiseminen ei ollut lapsuudessa sallittua.

    • @filiusfila
      @filiusfila  2 ปีที่แล้ว

      Kiitos Heli! Hienoa kuulla kokemuksestasi ☺️🙏☺️Rakkautta päivääsi!

  • @anne1515
    @anne1515 2 ปีที่แล้ว +4

    Kiitos,lopultakin alan saada omiin traumoihin apua ❤️

  • @marjutaittokallio1836
    @marjutaittokallio1836 2 ปีที่แล้ว +1

    Ihan 🤩 asiaa. Resonoi vahvasti. Kiitos 🙏❤️

    • @filiusfila
      @filiusfila  2 ปีที่แล้ว

      Kiitos ☺️❤️☺️

  • @ac_8015
    @ac_8015 ปีที่แล้ว +1

    ❤ 😍 Hyvä Jussi

  • @joacimkaila3351
    @joacimkaila3351 2 ปีที่แล้ว +1

    Mahtavaa settiä Jussi! 🙏

    • @filiusfila
      @filiusfila  2 ปีที่แล้ว

      Kiitos huikea!! ☺️🙏☺️

  • @niina3585
    @niina3585 2 ปีที่แล้ว +1

    Kiitos jälleen, oot super ❤️

    • @filiusfila
      @filiusfila  2 ปีที่แล้ว

      Kiitos ihana ❤️

  • @petterinieminen3316
    @petterinieminen3316 2 ปีที่แล้ว +1

    Hyvä, että löytyy uusia näkökulmia, jos se aukaisee jokaiselle omaa kiintymys suhdetta, sekä miten se reagoi tänä päivänä ja joka päiväsessä elämässä 🤲 traumojen "hoito" on osittain myös monella vaikea aihe käsitellä, sekä tehdä siitä systemaattista, johdonmukaista ja selkeää. Liian analyyttinen ja vaikea terminen selventää ihan ulkopuoliselle, mitä tarkoittaa edes koko kiintymyssuhde teoria kokonaisuudessaan. Teoria on myös muuttunut sillä aika kaudella, milloin sitä myös käsitellään. 2022 on eri aikakausi, kuin 1980.

    • @filiusfila
      @filiusfila  2 ปีที่แล้ว

      ☺️🙏☺️