کتاب‌صوتی | زندگی ۳| فصل ۳_ قسمت چهارم | انسان بودن در عصر هوش مصنوعی | مکس تگمارک

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024
  • من از این بخش و بخش بعدی بسیار لذت بردم، امیدوارم شما هم گوش کنید و لذت ببرید! سابسکرایب و لایک‌هاتون، همین‌طور نظر، پیشنهاد و انتقادتون برام بسیار ارزشمنده و برای ادامه‌ی راه دلگرم‌ترم می‌کنه. 🧡😊
    خب، آقای تگمارک در این بخش بالاخره از اصلی‌ترین نگرانی خودش درباره‌ی سامانه‌‌های تسلیحاتیِ خودسامان صحبت می‌کنه: " فرجام رقابت‌های تسلیحاتی در زمینه‌ی سلاح‌های مجهز به هوش مصنوعی". ( تصورش هم می‌تونه ترسناک باشه )
    سلاح‌های خودسامان رو که خاطرتون هست: سلاح‌هایی که هدف رو بدون دخالت انسان انتخاب می‌کنند و همین‌طور که در نامه‌‌ی سرگشاده‌اش خاطرنشان می‌کنه " سلاح‌های خودسامان را، پس از باروت و سلاح‌های هسته‌ای، انقلاب سوم در عرصه‌ی جنگ‌افزار خوانده‌اند ".
    نتیجه‌ی این نامه‌ی سرگشاده، امضای بیش از ۳۰۰۰ هزار پژوهشگر و ۱۷۰۰۰ نفر دیگر بود که خواستار آن بودند که رشته‌هایشان ( هوش مصنوعی و رباتیک ) " سازنده‌ی آینده‌ای بهتر شناخته شوند، نه مخترع راه‌های تازه آدم‌کشی " .
    پس امروز پرسش اساسی پیش روی انسان این است که آیا " در زمینه‌ی دستیابی به سلاح‌های هوش مصنوعی یک رقابت تسلیحاتی در جهان به راه بیندازد یا مانع از آغاز چنین رقابتی شود" ؟ (باید به خاطر داشت که هوش مصنوعی، بدون نیاز به ساخت هیچ ابزار کشتاری، می‌تونه به امن‌تر شدن میدان نبرد کمک کنه ).
    درصورت مثبت بودن جواب، یک مسابقه‌ی تسلیحاتی جهانی رو متصور بشید، البته با این تفاوت که نسبت به قبل، دستیابی به مواد اولیه برای آنها، آسان و ارزان خواهد بود.
    با این اوصاف ممکنه خیلی زود شاهد رقابت تسلیحاتی باشیم به خصوص با تخصیص بودجه‌های گزاف در زمینه‌‌های مرتبط با هوش مصنوعی. آیا پیمانی بین‌المللی لازم است؟
    تگمارک معتقده که هرچقدر ذینفعان برای جهت‌دهی این پژوهش‌ها توافق نظر دارند، اما در مورد این که دقیقا چه‌چیزهایی باید ممنوع شود و این ممنوعیت چطور اعمال باید شود، اتفاق نظری ندارند. 🤦‍♀
    خب اینجا موقعیت‌هایی مطرح میشه که ذهن آدمیزاد رو به چالش می‌کشه و از ملاقاتش با هنری کسینجر میگه و نظرش رو در این مورد می‌نویسه. هنری کسینجر در ممنوعیت سلاح‌های میکروبی نقش داشت و عقیده داشت " سری که درد نمی‌کند را نباید دستمال بست "، چون در همون زمان، آمریکا جایگاه یک ابرقدرت رو با دستیابی به سلاح‌های متعارف و هسته‌ای داشت.
    و در جمع سه‌نفره‌شان با استوارت راسل به این نتیجه رسیدند که: " کسانی که از این رقابت تسلیحاتی احتمالاً بیشترین بهره را خواهند برد کشورهای کوچک خودسر و بازیگرانی غیر از دولت‌ها نظیر تروریست‌ها خواهند بود ...".
    جنبه‌ی نظامی جالب دیگه‌ی هوش مصنوعی، حتی بدون ساخت هیچ سلاحی، جنگ سایبری است.
    هرچه استفاده از ماشین‌ها‌ی خودکار افزایش و هرچه حملات هوش‌مصنوعی قوی‌تر، پیامدهای این داستان ویرانگرتر خواهد بود‌.
    " تضمین غلبه‌ی وجه دفاعی باید یکی از اساسی‌ترین هدف‌های کوتاه مدت برای پیشرفت هوش مصنوعی باشد "‌ .
    در بحث شغل و دستمزد در مقام شاغل، به " چشم‌انداز خوشبینانه‌ی اریک برینیولفسن اشاره می‌کند؛ " آتن دیجیتال "، جایی که ربات‌های بهره‌مند از هوش مصنوعی بیشتر کارها را انجام می‌دهند. در این اقتصاد، نه تنها از استرس و زحمت کار خبری نیست، بلكه تولید فراوان هر چیزی که امروز می‌خواهیم امکان‌پذیر است، حتی آنهایی که مشتریان امروز، هنوز در نیافته‌اند که به آنها نیاز دارند
    ( از لحن آقای تگمارک میشه خیلی خوب نظرش رو درباره‌ی این آرمان شهر درک کرد 😊 ).
    در مورد امکان این وضعیت صحبت میشه و اریک هم البته به روشنی اظهار می‌کنه که گرچه معتقده کیک اقتصاد بزرگ‌تر خواهد شد، اما هیچ قانونی در اقتصاد نیست که بگه همه یا دست‌کم بیشتر مردم از این کیک بهره خواهند برد.
    اریک و مکافی معتقدند علت اصلی نابرابری، فناوری است که به سه شکل مختلف این مساله را تشدید می‌کند.
    نخست این که فناوری، شغل‌های نیازمند مهارت را جایگزین شغل‌های قدیمی می‌کند.
    دوم این که با پیشرفت روند اتوماسیون، سهم صاحبان شرکت از کل درآمد پیوسته در حال افزایش است.
    اینجا به یک تفاوت عمده در شرکت‌های جنرال موتورز، فورد و کرایسلر در مقایسه با گوگل، اپل و فیسبوک اشاره می‌کنه.
    سوم هم این که " اقتصاد دیجیتال " اغلب برای ابرستاره‌ها در مقایسه با دیگران مزایای بیشتری ایجاد می‌کند.
    اما در بازار فقط برای تعداد معدودی از ابرستاره‌ها جای فعالیت وجود دارد.
    ادامه‌ی این فصل با بحث جذاب توصیه‌ی شعلی به بچه‌ها رو در قسمت بعدی گوش می‌کنیم.
    خیلی مشتاقم نظر شما رو هم درباره‌ی این موضوعات بدونم، حتی این که چه قسمت‌هایی یشتر جذاب بوده براتون یا مشتاق هستید که بیشتر بشنوید.
    امیدوارم گوش کنید، لذت ببرید و استفاده کنید!
    کیف‌تون از قدم زدن در کوچه پس‌کوچه‌های بوک‌کوک، کوک!
    bookcookk55@gmail.com
    #کتاب‌صوتی #کتاب_گویا #کتاب #کتابخوانی #زندگی_۳ #هوش_مصنوعی #بوک‌کوک

ความคิดเห็น •