Bosch GSR 18V-150C, cea mai puternică mașină de găurit de la Bosch.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 16 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 14

  • @LaboratorulluiTibi
    @LaboratorulluiTibi 11 หลายเดือนก่อน +1

    Salutare 😀🙋🏻‍♂️
    Să o folosești cu plăcere! 👏💪
    Am pus și eu ochii pe ea de ceva vreme însă încă nu m-am indurat să o cumpăr ( dețin deja GSR 18V-110 C și încă nu mă simt limitat în niciun fel de ea) dar trebuie să recunosc că m-am gândit la acest upgrade. 😄

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน +1

      Mulțumesc, modelul mai vechi 110 C este o mașină bună, nici eu nu făceam un upgrade, dar eu mai aveam nevoie de încă una, și am ales modelul acesta nou. Există diferențe între ele, dar dacă modelul precedent este suficient pentru tine, atunci nu prea e așa un upgrade senzațional. Totuși funcția de detectare a unghiului pentru găurire este o funcție care mă poate ajuta la găurirea pieselor metalice mai groase unde unghiul contează, mai ales la găurile filetate. Multe piese le fac direct la fața locului și nu am la dispoziție mașini de găurit de banc. Pentru mine a fost o alegere bună.

  • @dauunsuc
    @dauunsuc 11 หลายเดือนก่อน +1

    Daca era rosie parca era si mai bine😁. Sa o folosesti cu placere!

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน

      Mulțumesc, roșii sunt mai multe, Hilti, Milwaukee. Eu am toate sculele pe platformele de 12v și 18V de la bosch din 2000 încoace. Toate își fac treaba destul de bine. Nu mă interesează secundele de diferență între mărcile astea. Sculele de la bosch se găsesc peste tot, aveam nevoie de un încărcător, am intrat la dedeman sau hornbach și l-am cumpărat. Există la bosch și modele mai modeste, dar acesta este unul destul de bun. Și prețul este destul de bun. Dacă ești în tabăra roșie alegerea e clară, nu o să cumperi makita.

    • @dauunsuc
      @dauunsuc 11 หลายเดือนก่อน

      @@fuloplehel Hilti aunt overpriced din punctul meu de vedere. Eu am toate sculele de la Milwaukee si nu as schimba platforma pentru nimic deocamdată. Imi plac rotopercutoarele de la Bosch, insa deocamdată nu o sa schimb Milwaukee cu nimic altceva.

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน +1

      @@dauunsuc Exact asta am spus și eu, rămâi la platforma cu care ai început și în care ai investit bani. În anul 2000 când mi-am cumpărat primele scule de la bosch, nu am văzut scule milwaukee prin europa. De atunci am adunat, zeci de scule și acumulatori în ambele game de tensiune de la bosch. Am acumulatori de 7-8 ani care le folosesc și acum.
      Hilti sunt scumpi dar au o garanție de 20 de ani, la unele scule. În plus au servicii care costă bani, și pentru firme mari merită. Am avut cu ani în urmă de a face cu ei. Lucram pe șantier și am reușit să întrerup cablul de alimentare la un ciocan demolator, am sunat la hilti, și în 20 de minute era mașina pe șantier cu o altă mașină identică și îți făceai treaba în continuare fără probleme. Nu știu acum dacă se mai practică și la noi, dar 20 de ani garanție nu prea dă nimeni la scule electrice. Toate astea costă bani. Hilti îți asigură piese și peste 20 de ani. Posibil să nu fie cele mai puternice, dar la durabilitate și rezistență sunt cele mai bune, după părerea mea.

  • @postelnicuadrian72
    @postelnicuadrian72 11 หลายเดือนก่อน +1

    Pune l cu limitatorul de adâncime in jos!! E buna masina e mult mai puternica decat cele cu impact!! Mai puternica decat asta in Ro, e decat un milwaukee de 158nm!!

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน +2

      Da, amândouă sunt destul de puternice, și modelul GSR 18V-110C este de ajuns în majoritatea cazurilor. Cele cu impact lucrează total diferit, acolo avem un cuplu pulsatoriu, forța nu se transmite direct, se aplică niște impulsuri asupra șuruburilor. Un șurub strâns la 150 Nm nu prea îl desfaci cu mașina de găurit, protecția motorului intervine imediat, în plus momentul inițial de torsiune este foarte mare, îți solicită încheieturile. De asta s-a inventat mașina cu impact tangențial. La înșurubare sunt cazuri în care mașinile de găurit sunt mai rapide decât cele cu impact. Dar și aici limita este clară. După ce șurubul se blochează, plecarea de pe loc solicită mult mașina de găurit și mâinile. Cele cu impact merg în continuare, până când impulsul generat de ciocan poate mișca șurubul.
      Deci nu se poate face o comparație directă între cele două tipuri. Sunt unele cu impact care ating un cuplu de strângere mult mai mare, chiar și de 1000 Nm.

    • @postelnicuadrian72
      @postelnicuadrian72 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@fuloplehel le am testat in paralel in lemn de diferite esențe!! In afara de brad, unde cat de cat cele cu impact se tin de cele clasice, nu exista comparatie in materie de performante si consumul acumulatorului. Cea tangențiala e inferioara net in materie de gaurire si insurubare in lemn. Chiar si una de 300nm tangentiala nu se poate tine dupa asta de 150nm clasica la lucru in lemn. Singurele plusuri la cele tangențiale sunt greutatea redusa si prețul. Sunt eficiente si recomandate in schimb la lucrul cu suruburi metrice, gen aplicatii mecanica auto,etc.

  • @MARIANGAVRILĂ-t7o
    @MARIANGAVRILĂ-t7o 11 หลายเดือนก่อน

    O INTREBARE,VĂ ROG? ȚARA PRODUCATOARE.

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน

      Ca și majoritatea sculelor, și asta este produsă în Malaezia.

    • @MARIANGAVRILĂ-t7o
      @MARIANGAVRILĂ-t7o 11 หลายเดือนก่อน

      MULȚUMESC.

  • @postelnicuadrian72
    @postelnicuadrian72 11 หลายเดือนก่อน

    Cand auzi caraiala la ambreiaj, eliberezi butonul/tragaciul. Nu e neaparat nevoie de functia aia!!

    • @fuloplehel
      @fuloplehel  11 หลายเดือนก่อน +1

      Asta am spus și eu, dar totuși îmi place funcția asta. Am folosit mașini mai vechi care nu aveau așa ceva,dar mă obișnuisem cu ea.