המוח הגברי והמוח הנשי: מדע או מיתוס? - פרופ' דפנה יואל

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 9

  • @אליהברזל-ק3ק
    @אליהברזל-ק3ק 2 ปีที่แล้ว +1

    צריך לבטל את הרגולציה ולבטל את הקביעות כדי שהממשלה תסבסד מיחזור

  • @maysabag6943
    @maysabag6943 3 ปีที่แล้ว

    תודה על ההרצאה המחכימה

  • @roni8h
    @roni8h 4 ปีที่แล้ว +1

    כל ההרצאה מתבססת על כך שיש אוסף של מאפיינים שבתנאים שונים בהריון של האם מתבטאים באופן הפוך אצל צאצאים זכרים ונקבות. אבל לא נאמר בהרצאה מהם המאפיינים האלה והאם דווקא הם המאפיינים שאמורים להבחין בין זכרים לנקבות. יכול להיות שיש מאפיינים אחרים שלא נבדקו והם אלו שיוצרים את ההבדל בין מוח זכרי לנקבי.
    מלבד הבעיה המתודולוגית הזאת, אנחנו כבר ב-2020 והיה רצוי לדעתי לתת לרשת נוירונים לנסות לזהות את מין האדם מתמונת המאפיינים שלו (בהנחה שנעשתה בחירה נכונה של מאפיינים) ולא לומר לנו שבעין לא רואים הבדלים. יכול להיות שיש אוסף של תלויות בין מאפיינים שונים שקובעים את המין ולכן אי אפשר להבחין בהם בעין, אבל רשת נוירונים שמאומנת על נתוני עתק של מיליוני דוגמאות כן תצליח לזהות את המין של האדם בהינתן מאפייני המוח שלו.

  • @אליהברזל-ק3ק
    @אליהברזל-ק3ק 2 ปีที่แล้ว +1

    צריך לעשות הפגנות כדי שהממשלה תסבסד יותר לימודים של מדעים ומתמטיקה

  • @barak363363
    @barak363363 4 ปีที่แล้ว

    5:00

  • @פוליטיקאיאלמוני
    @פוליטיקאיאלמוני 4 ปีที่แล้ว

    אף אחד לא רואה אותך, אז אני אהיה הראשון ששואל-
    1. למה זה תקין להניח שאם לחץ גורם לשינוי במוח אצל חולדות כך שיש התהפכות במין (בחלקים מסוימים), אז זה גם קורה אצל בני אדם? אולי המיניות שלנו דווקא נעשית יציבה יותר במצבי לחץ?
    2. העובדה שיש הבדלי נפח ברוב האזורים איננה בהכרח תוצאה של מין אלא אולי של מאפיינים אחרים של התנהגות אנושית- אורך חיים למשל. ייתכן למשל שאצל כל הסטודנטים לפסיכולוגיה יש הבדל כזה, אבל זה לא המצב אצל כל החיילים. למשל, אם ההבדל הזה מתהפך או משתנה בין לימודי פסיכולוגיה לבין שרות צבאי- זה לא אומר שבלימודי פסיכולוגיה התפקידים המגדריים מתהפכים יחסית לשרות הצבאי אלא שההבדלים האלה לא קשורים למיניות, אלא לאורך חיים. המסקנות צריכות להיות הרבה יותר מצומצמות בעיני.
    התעלמתי מהמניפסט- אין לי עניין בכך.