Üniversitede Boş Vakitlerde ne Yapalım?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 11 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 52

  • @furkankarakaya6210
    @furkankarakaya6210 8 ปีที่แล้ว +1

    Hoca emeğinize sağlık. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri olarak sıkı takipteyiz. Sizin gibi akademisyenler sayesinde hayata bakış açımız değişiyor. Teşekkürler.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +1

      teşekkürler, bir faydamız oluyorsa ne mutlu bize.

  • @emre7592
    @emre7592 3 หลายเดือนก่อน

    12:36 Aldigin bilgiyi kullan once
    16:41
    17:49 felsefe

  • @Yigidovicc
    @Yigidovicc 7 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler hocam güzel bi konuşmaydı.

  • @mustafakaracan6439
    @mustafakaracan6439 7 ปีที่แล้ว

    Hocam videolarinız çok değerli bir orman mühendisi olarak sizin bölümünüze uzak olsa da farklı alanlarda bilgi Sahibi olma gayretindeyim Teşekkür videolarıniz için😊

  •  8 ปีที่แล้ว

    hocam üniversiteye yeni başlayan herkesin izlemesi gereken türden
    bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.

  • @furkanaydogan240
    @furkanaydogan240 8 ปีที่แล้ว

    Gencler bende dahil olmak uzere gidip calismaliyiz kendinizi olabildigince ezdirmeyin kucumsetmeyin okadar

  • @worldoftanksblitz9188
    @worldoftanksblitz9188 8 ปีที่แล้ว +1

    Hocam elektrik elektronik mühendisliği okuyorum hazırlık kısmındayım %100 ingilizce kendimi yazılımda geliştiricem böyle videolarla bana çok şey kazandırdınız herşey için çok teşekkür ederim ben seha artuç
    .

    • @seha929
      @seha929 8 ปีที่แล้ว

      World Of Tanks Blitz diğer hesabımdan yazmışım .

    • @swsch3380
      @swsch3380 2 ปีที่แล้ว

      @@seha929 5 yıl geçmiş son durum ne?

    • @seha929
      @seha929 2 ปีที่แล้ว +1

      @@swsch3380 Selamlar, Bulut ve Altyapı mühendisi olarak çalışıyorum şu anda hocam Python ve Bash Scripting kullanıyorum genel olarak … Duygulandım sağolasın yorumumu bana hatırlattığın için

    • @swsch3380
      @swsch3380 2 ปีที่แล้ว +1

      Cevap gelmesini hiç beklemiyodum. Umarim mutlusundur hocam başarılar diliyorum.

    • @seha929
      @seha929 2 ปีที่แล้ว

      @@swsch3380 eyvallah hocam sağolasın ben de başarılar dilerim :)

  • @mertoksuz9110
    @mertoksuz9110 8 ปีที่แล้ว +2

    Merhaba abi yine çok güzel bir video fakat benim bir sorunum var biraz utangacım yani içime kapanığım.Mesela şimdi bizim şehirde olan bir şirkete e-mail attım gel çalış derlerse biraz zor giderim yani ne bileyim.Bir şey derler üzülürüm yada sinirimi bozarlar diye korkuyorum açıkcası kendimi nasıl düzeltmeliyim bu konuda

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +4

      zamanla açılırsınız, bu yaşlarda normal, zamanla problemler yaşadıkça ve gördükçe çözecek ve gelişeceksiniz. Unutmayın bu yaşlarda, her ne yaşarsanız yaşayın 10 yıl sonra gülüp geçeceğiniz ve " ne kadar da tecrübesiz ve gençmişim" diyeceğiniz bir anı olarak kalacak. O yüzden hata yapmaktan korkmayın, unutmayın hata yapmayan kimse yok.

    • @keskino9352
      @keskino9352 4 หลายเดือนก่อน

      @@Sadievrenseker_BK 7 yıl önce yapmış oldugunuz bu yorum içimi rahatlattı

  • @ahmetharmanda2636
    @ahmetharmanda2636 7 ปีที่แล้ว +5

    Bu Türkiye'nin "biçim ve içerik" sorunu, devasa kamu binaları var ama betondan ibaret, gelenek ve kültürden uzak. Yani biçim var içerik yok, bunun sebebi de üniversiteyi direkt bitireyim de kurtulayım diye düşünen öğrenciler gibi Türkiye'nin gelişmeyi sadece sayısal değerlerden ibaret sanıp bu değerleri hemen yükselterek Avrupa Birliği'ne girme isteğindendir. İlber Ortaylı'nın dediği gibi "her yere üniversite mi olur?" Olur niye olmasın tüm vatandaşlarını diplomalı göstererek eğitim seviyeni sadece sayısal olarak yükseltmek istersen tabi olur. Avrupa Birliği'ni de geçtim dünyaya hoş görünme, komşusuna iyi görünme tavrı. Sonuç olarak bu da bir gelenek hatta genetik bir kod her yeri fethedeyim de en çok toprak bizim olsun diye düşünen cihatçılarla şimdikiler farksız.

  • @kubra7279
    @kubra7279 7 ปีที่แล้ว +2

    hocam bikac videonuzu izledim sadece yeni buldum sizi isminizi verebilirmisiniz sorun degilse

    • @kubra7279
      @kubra7279 7 ปีที่แล้ว

      BilgisayarKavramlari saolun hocam buldum

    • @kubra7279
      @kubra7279 7 ปีที่แล้ว

      iyiki denk geldiniz bakış açım değişti bazı şeylere ufkum açıldı:)tesekkurler

  • @dlosurucu
    @dlosurucu 6 ปีที่แล้ว

    açık öğretim okuyanlar genelde öğrenci akbili için okuyorlar hocam :)

    • @priamoslaomedon527
      @priamoslaomedon527 4 ปีที่แล้ว +1

      Akbilden indirim icin akbilin 3-4 katini harca yatiriyorlar yani?

  • @yusufkanat7301
    @yusufkanat7301 8 ปีที่แล้ว

    hocam cok tesekkurler. size bir sorum var. ileride akademisyenlik dusunuyorum matematik bolumundeyim acaba matematik bilgisayar bolumuna gecis yaparsam bu yolda bana kolaylik saglarmi ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว

      akademisyenliği hangi alanda yapacağınıza bağlı. Bilgisayar'ı düşünüyorsanız, bir tık fayda sağlar, ancak hangi hoca ile çalıştığınız, ne kadar akademiye girdiğiniz çok daha önemlidir. Yani doğru hocayı buluyorsanız matematik veya bilgisayar mühendisliği fark etmez.

  • @oguzhanyln2749
    @oguzhanyln2749 8 ปีที่แล้ว

    hocam ben Endüstri.mühendisliği.okuyorum sizce Yazilim yada Bilgisayar mühendisliği ile ÇAP yapsam faydalı.olur mu ve bu iki bölüm.birbirini tamamlar mı?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว

      faydalı olur tabi. iki bölüm birbirini tamamlamaz. Yani endüstrideki eğitiminiz açısından bilgisayar şart gibi diyebiliriz. Bilgisayarda öğrendiğiniz hemen her şey sizin endüstri de işinize yarar. Ancak tersi bence çok geçerli değil. Endüstride öğreneceğiniz istatistik ve yöneylem bilgisayarda bazı alanlarda kullanılıyor, ancak her alana girmiş durumda değil. Ayrıca endüstride proje yönetimi gibi dersler alırsanız bunların bilgisayardaki yazılım projelerine uyarlanmış hallerini hem okurken hem de iş hayatında kullanabilirsiniz. Son olarak işin matematiği, ortak bazı terimleri vs. sayabilirsiniz. Ancak bunlar dışında bir fayda beklemeyin. Bilgisayar mühendisliği hakkıyla veriliyorsa şayet, endüstride olmayan çok fazla bilgi/bakış/kültür içerir.
      Özetle, daha iyi bir endüstri mühendisi olmak için ÇAP yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. ÇAP yaptığınıda, bilgisayar mühendisliğindeki eğitiminizin eksik olacağını bilin, bunu tamamlamak mümkün ve sizin elinizde (bilişim alanında bir kariyer düşünüyorsanız).
      Başarılar dilerim.

  • @gokhanozeloglu
    @gokhanozeloglu 8 ปีที่แล้ว +1

    Hocam başka profesörleri dinledigimde 'gercek' anlamda bir universitenin Türkiye'de olmadığını söylüyor. 1 tane bile 'üniversite'nin olmadığını söyledi. gercek bir universite için en az 100 yillik olmasi kutuphanesinde belli sayıda kitabinin olmasi gerektiğini vs. şeklinde söyluyor. sizce bir üniversitenin gerçek bir okul olması için hangi şartlar olmali??

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +3

      Her şeyden önce hoca olmalı, uzun yıllar kalan hocalar ve özgür bir şekilde kurulmuş bir sistem olmalı. Hesap verilebilirlik olmalı, herkes yaptığı işin hesabını verebilmeli. Bir kültür olmalı, amaçların doğru tanımlandığı ve uygulandığı kültürlerin birleşmesinden oluşan bir üst kültür olmalı. Şayet doğru hocalarınız varsa ve bu hocaların çalışması için doğru ortamı oluşturuyorsanız gerisi zaten gelir.

    • @emresavul8635
      @emresavul8635 8 ปีที่แล้ว

      Gökhan Özeloğlu olay öğrencide bitiyor kütüphane çagını geçtik artık okul önemlidir fakat her şey sizde biter. Hocaları, profesörleri çok takmayın derim.

    • @emresavul8635
      @emresavul8635 8 ปีที่แล้ว

      Gökhan Özeloğlu olay öğrencide bitiyor kütüphane çagını geçtik artık okul önemlidir fakat her şey sizde biter. Hocaları, profesörleri çok takmayın derim.

    • @gokhanozeloglu
      @gokhanozeloglu 8 ปีที่แล้ว

      Emre Savul niye kutuphane çağını geçelim ki??

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +5

      hocaları, profesörleri çok takmayın derken neyi kastediyorsunuz? Yani üniversiteden hocaları çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Bakın, üniversite hoca dışında herşeyi çıkarabilirsiniz, öğrenci olmasa da bilim üretilir, hatta bina olmasa da hoca öğrenciyi alıp bilgiyi ve kültürü aktarabilir ancak hoca yoksa üniversite yoktur.
      Kütüphane konusunda ise katılıyorum. Artık işler çoğu disiplin için internete döndü. Hala el yazması ve nadir eser bulunduran ve önemli olan disiplinler var ancak madem kanal bilgisayar üzerine, açıkça söylemek gerekir ki kütüphane bizim için çok önemli değil. Ancak kütüphane gibi bazı kritik noktalar, üniversitenin kalitesinin anlaşıldığı turnusol kağıdı gibi görülebilir. Sonuçta bir üniversite iyiyse bunun yansımalarını çok yerde görürsünüz. Köklü bir üniversite, kültürü olmuş kendisine göre bir ekol oluşturmuş üniversitenin idari personeline, arşivine, öğrenci kayıtlarına, kütüphanesine, kantinine, kulüplerine, spor merkezlerine, öğrenci organizasyonlarına baktığınızda bu etkileri görürsünüz. Yani aynı kütüphane iki farklı ekoldeki üniversitede farklı idare edilir, farklı kullanılır, hatta kokusu bile farklıdır. Aynı kulüp (diyelim ki bilişim kulübü olsun), iki üniversitede farklı çalışır, üniversitenin kültürü bütün bu organlarına siner.
      O yüzden, evet kütüphane artık bizim için çok gerekli değil, ancak bir üniversitenin kütüphanesi size o üniversite hakkında çok şey anlatır.
      Başarılar dilerim.

  • @hamzakarabyk8944
    @hamzakarabyk8944 7 ปีที่แล้ว

    Hocam ufak bi sorum var 17 yaşındayım lise 3 web tasarım bölümündeyim meslek lisesinde 2 yıldır yazılım öğreniyorum kodlamalar yapıyorum tam verimli olarak c# c java dilini biliyorum ve ben savunma sanayide çalışmak istiyorum interete baktığımda tek tük cevaplar görüyorum bununla ilgili ufak bi video çekebilirseniz sevinirim

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      açık ve net şekilde size tavsiyem (ve bilebildiğim, anlayabildiğim kadarıyla tek doğru yolunuz), iyi bir üniversitede hakkını vererek bilgisayar mühendisliği okumanız olacaktır.

    • @hamzakarabyk8944
      @hamzakarabyk8944 7 ปีที่แล้ว

      BilgisayarKavramlari hocam önden kendimi hazırlamak için ne yapabilirim onu sormak istemiştim

  • @erkanunsal2474
    @erkanunsal2474 8 ปีที่แล้ว

    Hocam hangi üniversitedesiniz acaba?

  • @youtubedanbiri
    @youtubedanbiri 8 ปีที่แล้ว

    Böyle video çekerken kendi kendinize konuşmak çok zor olmuyor mu ya :D:D:D ben yapamadım

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +12

      insan bir konuda dertli olunca saatlerce konuşası geliyor.

    • @osman1773
      @osman1773 7 ปีที่แล้ว

      Hocam yorumunuza çok güldüm, evet acınacak halimize çok güldüm