WINST in Friesland! 😍 | SC Cambuur - FC Emmen

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 ต.ค. 2024
  • FC Emmen weet weer wat winnen is. Na drie wedstrijden zonder overwinning werd SC Cambuur, in eigen huis, met 3-1 verslagen. Door de overwinning klimt de ploeg van trainer Robin Peter naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
    In een goed gevulde Kooi Stadion, het nieuwe onderkomen van SC Cambuur, kreeg FC Emmen, net als in de vorige wedstrijd tegen FC Den Bosch al vroeg in de wedstrijd te maken met een blessure. Dit keer werd doelman Luca Unbehaun getorpedeerd, maar kon gelukkig doorspelen. En dat was maar goed ook, want niet veel later plukte de Duitse doelman een vrije trap van oud-Emmenaar Mark Diemers uit de bovenhoek.
    De thuisploeg zette Emmen vroeg onder druk, het zag er dreigend uit, maar grote uitgespeelde kansen leverde de beginfase niet op. De eerste kans voor FC Emmen was wel direct raak. Nou ja kans. Torben Rhein besloot, na 23 minuten, van 25 meter aan te leggen en schoot de bal, onhoudbaar voor Cambuur-doelman Thijs Jansen, in de linker benedenhoek binnen, 0-1.
    De thuisploeg was duidelijk van slag en amper tien minuten later profiteerde Jalen Hawkins van slap verdedigen bij de thuisclub. Kelian Nsona passeerde zijn man, gaf een assist op maat, waarna Hawkins de 0-2 van dichtbij, moederziel alleen, kon binnentikken.
    FC Emmen leek met een 2-0 voorsprong de rust te halen, maar in de 44ste minuut scoorde Cambuur de 1-2. Benjamin Pauwels mocht ver opkomen en schoot de bal, onhoudbaar voor Unbehaun, vanaf randje zestien binnen.
    Het antwoord van FC Emmen kwam direct. Vanaf de aftrap werd Nsona de diepte ingestuurd, de aanvaller verloor onderweg een schoen, maar passeerde doelman Jansen, om de 1-3 ruststand in een leeg doel binnen te schieten.
    Na de rust bleven Faris Hammouti en Djenahro Nunumete in de kleedkamer achter. Beide backs werden vervangen door Robin Schouten en Dennis Vos. Cambuur probeerde FC Emmen weer onder druk te zetten, maar dat lukte, in de beginfase van de tweede helft, nauwelijks.
    Sterker nog, na ruim een uur spelen kreeg FC Emmen de grootste kans. Na een prachtige aanval verzuimde Julius Kade het duel definitief op slot te gooien. Alleen voor Jansen miste de middenvelder. Cambuur probeerde wanhopig de aanval te zoeken, maar Emmen bleef vrij eenvoudig op de been en bleef loeren op een counter.
    In de slotfase viel er voor het publiek niet zoveel meer te genieten. De thuisclub was onmachtig, terwijl FC Emmen het wel goed vond. Maar daar maalden de 600 meegereisde supporters niet om. Zij vierden een feestje en beleefden een heerlijke middag.

ความคิดเห็น • 3

• @geertjannijborg9826
    @geertjannijborg9826 ชั่วโมงที่ผ่านมา

Rood en wit komt eraan😉

• @datajournalist
    @datajournalist ชั่วโมงที่ผ่านมา

Heerlijk positiespel van Hawkins en Sadiku bij de 2-0. Diemers geeft na drie stappen de achtervolging van Sadiku op, waardoor Hawkins en Sadiku 2v1 tegen Nieling komen. Sadiku loopt door met Nieling, de bal hoeft alleen nog maar voor de komen (lekkere actie Nsona) en Hawkins kan prijsschieten.