primul pas atunci cand vrei o casa: muncesti pana iti sar capacele sau mai putin (dupa noroc/inteligenta) si din banii castigati faci restul pasilor din acest video foarte informativ si frumos prezentat. O casa este ce visam cu totii. Acasa e acolo unde esti fercit, alaturi de famila ta, sanatosi si impreuna. Acasa nu e un loc pe o harta, nici macar o cladire prea deosebita, e locul unde esti fericit si implinit. Multumesc pt video, chiar ajutator
i guess Im asking the wrong place but does any of you know a tool to log back into an Instagram account..? I was dumb lost the login password. I would appreciate any help you can offer me.
@Carl Leon i really appreciate your reply. I got to the site on google and Im in the hacking process atm. Looks like it's gonna take a while so I will get back to you later with my results.
Vă mulțumesc din suflet, aveți dreptate. Sunteți f inteligent vă ascult cu mult interes. Am intentia sa cinstruiesc o casă la țară, in vara acestui an, decât sa renovez casa părinților mai bine fac una nouă, bănuuesc că, acele costuri renovand, vor fi mult mai costisitoare. Mult noroc și sănătate 🙏👍👏👏❤️🍀
Felicitari pentru entuziasmul tau! Mergi pe drumul pe care ai pornit. Doar asa nu te plafonezi! Ar trebui precizat ca iti trebuie mai intai de toate, BANI. Apoi, toate discutiile astea cu arhitecti, constructori, etc costa alti bani. Oamenii se asteapta sa se duca la doi-trei arhitecti si totul sa fie moka. Nu exista. Informatia costa. Fiecare vizita, fiecare interventie costa. arhitect, structurist, constructor, electrician, instalator, peisagist, etc. Toti costa. Nimeni nu isi pierde timpul moka. Verificati documentatia! Caietele de sarcini sunt minunate dar la noi, 90% sunt copy paste. De multe ori, din graba, uita sa scoata de la notele de la subsol pasaje cu numele celui care a avut dosarul inaintea voastra. Cand ati gasit un arhitect care "rezoneaza" cu voi, tineti de el. Sunt greu de gasit oameni care sa se implice si dupa un timp, ca in orice domeniu, intervine rutina. Lasati tampeniile romanesti gen "poate alalalt este mai ieftin"! Daca faceti un contract cu un arhitect treceti in contract datele clare de prezenta a acestuia pe santier, legate binenteles de etapele prin care trece constructia. Nu platiti toata suma inainte. Nu acceptati sa vina un reprezentant al acelui arhitect. Nu ati dat banii acelui angajat ci arhitectului. Arhitectul, vede din start cand ceva nu este in regula. Angajatul, sta pe telefon si atat. . Dirigintele de santier este un alt element important. Daca acesta "fraternizeaza" cu muncitorii si la 12 este deja ranga, nu stiu cat de minunata va fi casa voastra. Evitati discutiile inutile si tentativele meseriaslor de a va abate spre alte cai: "Sefu`, am facut noi la cineva asa si a fost super bine!" Oamenii vor sa sara peste etape, sa nu respecte normele, etc. Binenteles ca in detrimentul vostru. Instalatiile sunt un capitol care va poate scoate peri albi. Alegeti echipe de la voi din oras. Orice interventie ulterioara (care poate aparea) este preferabil sa fie rezolvata cat mai repede. Nu astepti iarna, in Botosani, sa vina echipa din Craiova. In acest domeniu este bine sa intrebati de o suta de ori pana ati inteles. Chit ca ii disperati, aflati raspunsuri la ce va nelinisteste. Faceti cat mai multe poze din timpul lucrarilor. Intrebati inainte de a incepe proiectul propriu zis ce si cum se va executa. Sunt banii vostri. Nu trebuie sa va fie rusine. Daca vi se vorbeste prea tehnic rugati sa vi se "traduca"! Este mai preferabil sa iti arati nestiinta decat sa constati la sfarsit ca ti s-a aplicat o solutie care nu are vreo legatura cu casa ta. Bafta!
Dacă vedeam videoclipul anul trecut înainte să ne apucăm de construit casa, multe greșeli făcute aș fi putut să le evit. Sfaturile tale sunt foarte bune. Păcat că pentru mine sunt tardive ...
Felicitari Marius sunt un tanar arhitect si te urmaresc cu placere! Imi plac materialele tale mai ales cele tehnice. La clipul acesta imi place ca defalci destul de bine ce trebuie sa stie un client.
Eu şi soțul meu suntem chiar la faza la care ne căutăm teren şi nu ne-am gândit că ar fi bine să vorbim cu un arhitect înainte. Foarte bune sfaturi! De când ai postat primul videoclipul, în care ai anunțat că vei face o serie de videoclipuri pentru a-i ajuta pe cei ce vor să-şi construiască o casă, verific mereu să văd dacă ai încărcat un videoclip nou. Îți mulţumim pentru toate sfaturile! Vom începe să căutăm un architect bun în Oradea.
Sunt si eu din Oradea si sunt deja cu casa terminata, anul trecut ne-am mutat. Despre arhitecti ce pot sa zic? Foarte foarte greu cu ei ! Am lucrat cu 3 arhitecti, dar nu ti-as recomanda pe nici unul dintre ei....
Primul pas e sa urmaresti un astfel de video, ca probabil 99% nu vorbesc cu un arhitect inainte sa cumpere terenul si nici nu stiu ca trebuia sa faca asta. Urmaresc sa-mi fac o casa pe structura metalica si n-am teren inca. Cu siguranta o sa vb cu un arhitect inainte. Mersi!
Din experienta incepand de anul trecut constructia unei case.intradevar trebuie sa sti ce poti construi pe teren dar si arhitectul trebuie sa stie asta ca daca iti face un proiect pt o casa care nu respecta puzul zonei nu ai facut nimica.dar din pacate cu greu gasesti un arhitec care sa te asculte si sa iti faca ceea ce doresti majoritatea iti arunca in fata proiecte pe care le au facut ca este mai simplu pt ei.ca sa iti faca un proiect intr un program sa vezi cum arata case nici.nu se pune vorba chiar si contra cost.dupa aceea bugetul o sa vezi ca o sa te lovești de.niste costuri de care habar nu aveai.mesterii care lasa de dorit cauta din timp si eventual la recomandarea cuiva care a fost multumit.ar mai fi multe de spus dar cred ca as scrie o mica carte
Buna Marius, ai perfecta dreptate ca primul pas este sa gasim arhitectul din apropierea locului unde ne dorim sa construim. Excelenta idee pentru ca marea majoritate ne adresam firmelor imobiliare. Din ceea ce ne-ai spus astazi pe mine m-a speriat un lucru, anume ca procesul constructiei unei case dureaza intre 2 si 5 ani. Cand banii nu sunt o problema, cat dureaza acest proces de constructie? A doua intrebare este tot legata de cele spuse de tine: daca am o comunicare excelenta cu un arhitect, de exemplu din zona Clujului si chiar indicat de tine, ne poate ajuta sa gasim terenul pentru casa din visul nostru? Te intreb pentru ca nu sunt din zona, dar vreau sa ma intorc acasa, imi place Ardealul si judetul Cluj si doresc sa gasesc un teren in mediul rural, satesc, mai retras si cu acces la naveta spre Cluj pentru copiii care sa mearga la scoala si seniorii din familie care sa aiba acces mai usor la serviciile medicale. Multumesc din inima pentru tpate postarile tale si ale echipei minunate! Sunteti de mare ajutor atat pentru specialistii din domeniu cat si pentru oamenii fara experienta ca mine. Fiti binecuvantati!
Foarte adevarat, insa la noi se cauta acel ieftin si bun, astfel beneficiarul si constructorul stiu sa faca case, dar au nevoie de acte asa ca apeleaza la un arhitect "care sa nu coste mult". Dirigintele de santier este vazut tot parte din birocratie. In loc sa fie cel ce apara interesele clientului, el este adesea prezent doar formal. Cand piata a coborât pretul, au aparut si proiectele copy-paste si semnatura de complezenta...
1-Eu am casa ( vechime 25 de ani) din prefabricate in Germ. Am cumparato gata de la cineva ca nu gaseam altceva la pret mai convenabil pe salarul meu de muncitor si ....locatia ma incantat...Si in Germania nu ai mult de ales preturile sunt enorme..pt muritori de rand mai ales, si nu prea se gasesc case. Dar va recomand sa va construiti in tot cazul casa din caramida/BCA...La noi in casa este intradevar iarna repede cald economisesc energie... energie care trebuie s-o consum vara pt. climatizare. Norocul nostru este ca mai avem si la subsol incaperi de locuit dealtfel neam toca vara. Este o caldura de nesuportat vara in casa. Fara climatizare am murii de caldura. 2- Noaptea cand e liniste se dilata si se contracta barnele scartaie puternic. 3- Cu toate ca am pus termopane se aud masinile..si indeosebi trantitul usilor la masini. 4- Deci nu va lasati prostiti de niste vanzatori talentati sa va cumparati casa din prefabricate. a la baraca...din .Lemn sau alte materiale prostesti. Ziditiva casa...si izolatio pe dinafara bine..si o sa aveti mai multa bucurie.
Construcția unei case se poate executa la roșu în 2 , 6 luni, un bloc se poate face într-un an, dor lucrările de consolidare, restaurare monumente istorice se realizează în 2 sau 5 ani. Amprenta la sol a unei case cu suprafața de 100 mp se realizează în maxim 1 an.
Te-am urmărit de la proiectul,, premium pasiv house".Apreciez pregătirea şi experiența ta practică.Succes în continuare şi mulțumesc. P.S. Renovez un acoperiş pe o casă veche,posibil sfaturi tehnice?(şoflete.ro)
Interesant..captivant...As dori refacerea acoperișului la o casă veche..(1887 ) dar care nu a suferit major ,la nici unul dintre cutremure/.bombardamente...MULTUMESC pentru bunăvoința cu care iti împărtășești cunoștințele și mai ales pentru timpul sacrificat .SUCCES !!
Totul ar fi mai simplu daca aplicam un principiu simplu: Cat muncesti pentru salariu? Cat de usor poti sa pierzi acei bani? Atunci plateste corect pe cineva ca sa-si dedice timpul pt ce ai tu nevoie. Uneori tine de caracter, dar de cele mai multe ori neiplicarea este imaginea tarifului incorect...
Salutare! Un arhitect bun pentru Constanta, daca poate cineva sa-mi recomande. Pe OAR nu le arata portofoliul, sau nu e trecut, ceva păreri, sfaturi aveți ?
Pe mine ma intereseaza casele din containere maritime. Marius, ai putea face un video cu sfaturi despre constructia unei case de acest gen? M-ar interesa parerea ta de arhitect despre acest subiect, cu toate dedesubturile.
Salut. Azi merg sa vad o casa. Spunemi ce sa intreb proprietarul legat de actele terenului si a casei.. Adica cum aflu daca este proprietar personal atat teren plus casa. Sa nu am surprize sa fie terenul altcuiva sau prin tribunal complicatii cu terenul si casa. Multumesc mult
Cere un extras de CF acolo găsești informații despre suprafața terenului, construcții, proprietari sau dacă sunt ceva ipoteci pe teren sau alte sarcini. Ideal este ca înainte sa cumperi sa verifici suprafața terenului cu un topograf, să vezi exact limitele lui.
@@MariusSoflete am inteles. Si unde anume sau cinr se ocupa de masurarea terenului? Si dupa ce imi aduce omul acele acte unde sa merg cu ele sa le citeasca si sa stie ce este scris acolo? Ma scuzi ca intreb atat dar este prima casa care cumpar si nu stiu pasii exacti. Multumesc mult pt raspunsuri
Marius Soflete Apreciez ceea ce faci tu pentru a se putea construi eficient dar există și semne de întrebare legata de durata de construcție de 2 ani sau 5 ani. La turnare betonului în fundație echipa din șantier solicita cantitatea de beton necesară echipei din stația de beton pentru ultima cifă de beton deci așa se poate Diminua Foarte Mult Perderile.
Salut Marius Ma numesc George si vreau sa fac o casa (acasa)in Delta. Imi poti recomanda un arhitect in zona Tulce,pentru ca am dat numai de oameni neprietenosi.Multumesc foarte mult.
Bună ziua. Am o intrebare pentru dumneavoastră: acest model de casă , poate fi construit pe CLT ca și casă pasivă premium? ( www.allhomes.ru/katalog-proektov-domov/l-153-1p/) Vă mulțumesc
Sau sa te duci la furat sa îți faci singur un venit care sa îți permită , nu ca nu ai vrea sa muncești da nu exista munca sa îți poți face o casa de 200.000€ .
Primul pas iti trebuie un teren nu un arhitect . pasul doi ... iti trebuie o schita de casa nu un proiect ( cam cum ai vrea sa fie , cate camere la parter cum sa ai holurile , geamurile , cum sa te incalzesti , cu ce sa te incalzesti ) si o baza materiala , care sunt limitarile terenului pe care le iei din planul urbanistic Pasul 3 : cu schita in cap ( sau pe hartie ) cu planul urbanistic ... te duci la un arhitect sa.ti faca casa pe hartie ( care nu te cost mai mult de 5 mii euro ... Si asa scapi de Soflete asta Pasul 4 : faci studiu geotehnic al terenului ... asa determini cam ce structura de rezistenta iti faci la casa Pasul 5 : contractezi o firma de constructii , o firma de electricieni , o firma de canalizare si te apuci de treaba . in maxim 3 luni ridici casa la gri cu tot cu finisaje exterioare facute ... inca 3 luni maxim si e gata facuta la modul de a te muta in ea ... adica maxim 6 luni e gata casa ... mai o lasi goala inca 2 luni cu incalzirea pornita la maxim si cu ventilatie ( daca ai recirculare o lasi pornita , daca nu vii si deschizi geamurile periodic ) sa se usuce tot ( materialele de constructii sunt si umede si le lipesti cu adezivi , care au aceleasi propietati) dupa astea 8 luni nu ramane decat sa instalezi mobila si totul care nu are voie sa dureze mai mult de o sapatamana ... Asa ca in 8 luni maxim ai casa noua construita si inca 2 - 3 luni aprobari , proiecte , contractare firme ... etc ... Auzi intre 2 ani si 5 ani :))) Bai Rockere , ce.ai fumat ?
In Germania dureaza 2 ani din clipa cand esti la Notar pt teren si pana te muti in casa noua, si asta in ritm alert tinand cont de funciar si toate aprobarile. Dupa ce planul e gata, se depune la primarie, se verifica de catre inspectia in constructii daca ai abateri de la planul urbanistic, primesti Ok-ul si ai voie sa incepi in minim 4 spt, nu mai devreme.Si casa a fost gata in 8 luni plus 2 luni goala ca sa se mai usuce.
@@christianlow8409 pai din ce.mi zici , tu te.ai mutat in casa dupa 2 ani de la semnarea contractului de vanzare cumparare a terenului ... dar au durat 2 luni aprobarile si perioada de incepere a constructiei , mai pune o luna ... asa cum am scris si eu ... 2-3 luni actele si 8 luni constructia plus 2 sa stai la uscat = 13 luni ... nu 24 de luni .... timpul tau mort nu ne intereseaza , asa imi iau si eu teren acum , azi , depun si iau aprobari de peste tot apoi ma apuc de casa peste 5 ani si o termin in 8 luni = 6 ani , nu ? :))) ... lasa germania si hai sa vb de romania ca asta asta face , vrea sa fie angajat de oamenii de pe aici .
@@SticlanBogdanIonut ca sa te credem trebuie sa ne si argumentezi. Ai facut sau ai asistat la constructia unei case si a durat 8 luni? Si dupa asta 8 luni nu a mai fost nevoie de nimic? Ca idee, o casa se poate face foarte usor: ridici 3 stalpi, bati 7 scanduri si ti-ai facut un cotet cu patru pereti si un acoperis. Dar n-o sa-ti ofere prea mult confort. Depinde cat de exigent esti in privinta asta. Daca vrei doar sa ai 4 pereti si un acoperis unde sa nu te bata vantul, o faci in cateva luni. Daca vrei sa fie si eficienta energetic, sustenabila si sa nu ai probleme de orice fel cel putin 10 ani, atunci o sa dureze ceva mai mult.
primul pas atunci cand vrei o casa: muncesti pana iti sar capacele sau mai putin (dupa noroc/inteligenta) si din banii castigati faci restul pasilor din acest video foarte informativ si frumos prezentat. O casa este ce visam cu totii. Acasa e acolo unde esti fercit, alaturi de famila ta, sanatosi si impreuna. Acasa nu e un loc pe o harta, nici macar o cladire prea deosebita, e locul unde esti fericit si implinit. Multumesc pt video, chiar ajutator
i guess Im asking the wrong place but does any of you know a tool to log back into an Instagram account..?
I was dumb lost the login password. I would appreciate any help you can offer me.
@Derrick Johnny instablaster ;)
@Carl Leon i really appreciate your reply. I got to the site on google and Im in the hacking process atm.
Looks like it's gonna take a while so I will get back to you later with my results.
@Carl Leon It did the trick and I now got access to my account again. I am so happy!
Thank you so much you saved my ass!
@Derrick Johnny happy to help xD
Vă mulțumesc din suflet, aveți dreptate. Sunteți f inteligent vă ascult cu mult interes. Am intentia sa cinstruiesc o casă la țară, in vara acestui an, decât sa renovez casa părinților mai bine fac una nouă, bănuuesc că, acele costuri renovand, vor fi mult mai costisitoare. Mult noroc și sănătate 🙏👍👏👏❤️🍀
bravo soflete............complet natural..............NOTA 10. Invata si "profesionistii" (buhnici)
Esti foarte clar...bravo...vb pe intelesul tututror si e important ptr ca nu toti intelegem termenii tehnici
Felicitari pentru entuziasmul tau! Mergi pe drumul pe care ai pornit. Doar asa nu te plafonezi!
Ar trebui precizat ca iti trebuie mai intai de toate, BANI. Apoi, toate discutiile astea cu arhitecti, constructori, etc costa alti bani. Oamenii se asteapta sa se duca la doi-trei arhitecti si totul sa fie moka. Nu exista. Informatia costa. Fiecare vizita, fiecare interventie costa. arhitect, structurist, constructor, electrician, instalator, peisagist, etc. Toti costa. Nimeni nu isi pierde timpul moka. Verificati documentatia! Caietele de sarcini sunt minunate dar la noi, 90% sunt copy paste. De multe ori, din graba, uita sa scoata de la notele de la subsol pasaje cu numele celui care a avut dosarul inaintea voastra. Cand ati gasit un arhitect care "rezoneaza" cu voi, tineti de el. Sunt greu de gasit oameni care sa se implice si dupa un timp, ca in orice domeniu, intervine rutina. Lasati tampeniile romanesti gen "poate alalalt este mai ieftin"!
Daca faceti un contract cu un arhitect treceti in contract datele clare de prezenta a acestuia pe santier, legate binenteles de etapele prin care trece constructia. Nu platiti toata suma inainte. Nu acceptati sa vina un reprezentant al acelui arhitect. Nu ati dat banii acelui angajat ci arhitectului. Arhitectul, vede din start cand ceva nu este in regula. Angajatul, sta pe telefon si atat.
.
Dirigintele de santier este un alt element important. Daca acesta "fraternizeaza" cu muncitorii si la 12 este deja ranga, nu stiu cat de minunata va fi casa voastra. Evitati discutiile inutile si tentativele meseriaslor de a va abate spre alte cai: "Sefu`, am facut noi la cineva asa si a fost super bine!" Oamenii vor sa sara peste etape, sa nu respecte normele, etc. Binenteles ca in detrimentul vostru.
Instalatiile sunt un capitol care va poate scoate peri albi. Alegeti echipe de la voi din oras. Orice interventie ulterioara (care poate aparea) este preferabil sa fie rezolvata cat mai repede. Nu astepti iarna, in Botosani, sa vina echipa din Craiova. In acest domeniu este bine sa intrebati de o suta de ori pana ati inteles. Chit ca ii disperati, aflati raspunsuri la ce va nelinisteste.
Faceti cat mai multe poze din timpul lucrarilor. Intrebati inainte de a incepe proiectul propriu zis ce si cum se va executa. Sunt banii vostri. Nu trebuie sa va fie rusine. Daca vi se vorbeste prea tehnic rugati sa vi se "traduca"! Este mai preferabil sa iti arati nestiinta decat sa constati la sfarsit ca ti s-a aplicat o solutie care nu are vreo legatura cu casa ta.
Bafta!
Mulțumesc frumos! 👍
@@georgeburlacu1175 soflete ... ai incurcat conturile ?!?
@@SticlanBogdanIonut da😆
Dacă vedeam videoclipul anul trecut înainte să ne apucăm de construit casa, multe greșeli făcute aș fi putut să le evit. Sfaturile tale sunt foarte bune. Păcat că pentru mine sunt tardive ...
Felicitari Marius sunt un tanar arhitect si te urmaresc cu placere! Imi plac materialele tale mai ales cele tehnice.
La clipul acesta imi place ca defalci destul de bine ce trebuie sa stie un client.
Eu şi soțul meu suntem chiar la faza la care ne căutăm teren şi nu ne-am gândit că ar fi bine să vorbim cu un arhitect înainte. Foarte bune sfaturi! De când ai postat primul videoclipul, în care ai anunțat că vei face o serie de videoclipuri pentru a-i ajuta pe cei ce vor să-şi construiască o casă, verific mereu să văd dacă ai încărcat un videoclip nou. Îți mulţumim pentru toate sfaturile! Vom începe să căutăm un architect bun în Oradea.
Poti apasa clopotelul din dreapta butonului de abonare pentru a fi la curent si notificata cand incarca un nou videoclip. Eu am facut asta!
Sunt si eu din Oradea si sunt deja cu casa terminata, anul trecut ne-am mutat.
Despre arhitecti ce pot sa zic?
Foarte foarte greu cu ei !
Am lucrat cu 3 arhitecti, dar nu ti-as recomanda pe nici unul dintre ei....
@@bh25jay pai toti se drogheaza grav ... mai ales coama de cal asta ... soflete
@@SticlanBogdanIonut esti interesant. Mai scrie te rog xepre parerile tale! Cu totii suntem extrem de curiosi de cine ce consuma in timpul liber!
@@paraschivlaurentiu70 pai tu sigur esti pe patrunjel :))
Primul pas e sa urmaresti un astfel de video, ca probabil 99% nu vorbesc cu un arhitect inainte sa cumpere terenul si nici nu stiu ca trebuia sa faca asta. Urmaresc sa-mi fac o casa pe structura metalica si n-am teren inca. Cu siguranta o sa vb cu un arhitect inainte. Mersi!
Urmeaza in curand o serie noua de materiale video pe tema asta
Foarte clar🥰aceste informații utile îmi lipseau,. pe lângă multe altele...
Foarte frumos explicat. Informatii super utile! Am pierdut 20 de minute cu un click-bait de la George Poopnici inainte sa dau de clipul tau...
Super explicat....
Felicitari pentru initiativa, Marius!
Foarte frumos explicat 👏👏👏
Din experienta incepand de anul trecut constructia unei case.intradevar trebuie sa sti ce poti construi pe teren dar si arhitectul trebuie sa stie asta ca daca iti face un proiect pt o casa care nu respecta puzul zonei nu ai facut nimica.dar din pacate cu greu gasesti un arhitec care sa te asculte si sa iti faca ceea ce doresti majoritatea iti arunca in fata proiecte pe care le au facut ca este mai simplu pt ei.ca sa iti faca un proiect intr un program sa vezi cum arata case nici.nu se pune vorba chiar si contra cost.dupa aceea bugetul o sa vezi ca o sa te lovești de.niste costuri de care habar nu aveai.mesterii care lasa de dorit cauta din timp si eventual la recomandarea cuiva care a fost multumit.ar mai fi multe de spus dar cred ca as scrie o mica carte
frumos! multumim,deja am învățat ceva. :)
Mult succes!!!!
Cum dreaq. De aia costă așa scump o casă pt că trebuie să trăiască toată lumea din prețul unei case. Și bunicii tot cu arhitect au construit.
Sfaturi forate utile 👍
Mulțumesc, urmăresc
Jos palaria, felicitari! Un clip bine facut, foarte clar si util. Diriginte de santier ne trebuie ?
Salutari din Covasna !
Buna Marius, ai perfecta dreptate ca primul pas este sa gasim arhitectul din apropierea locului unde ne dorim sa construim. Excelenta idee pentru ca marea majoritate ne adresam firmelor imobiliare. Din ceea ce ne-ai spus astazi pe mine m-a speriat un lucru, anume ca procesul constructiei unei case dureaza intre 2 si 5 ani. Cand banii nu sunt o problema, cat dureaza acest proces de constructie? A doua intrebare este tot legata de cele spuse de tine: daca am o comunicare excelenta cu un arhitect, de exemplu din zona Clujului si chiar indicat de tine, ne poate ajuta sa gasim terenul pentru casa din visul nostru? Te intreb pentru ca nu sunt din zona, dar vreau sa ma intorc acasa, imi place Ardealul si judetul Cluj si doresc sa gasesc un teren in mediul rural, satesc, mai retras si cu acces la naveta spre Cluj pentru copiii care sa mearga la scoala si seniorii din familie care sa aiba acces mai usor la serviciile medicale. Multumesc din inima pentru tpate postarile tale si ale echipei minunate! Sunteti de mare ajutor atat pentru specialistii din domeniu cat si pentru oamenii fara experienta ca mine. Fiti binecuvantati!
Foarte adevarat, insa la noi se cauta acel ieftin si bun, astfel beneficiarul si constructorul stiu sa faca case, dar au nevoie de acte asa ca apeleaza la un arhitect "care sa nu coste mult". Dirigintele de santier este vazut tot parte din birocratie. In loc sa fie cel ce apara interesele clientului, el este adesea prezent doar formal. Cand piata a coborât pretul, au aparut si proiectele copy-paste si semnatura de complezenta...
Cel mai important pe lângă calitatea lucrărilor este studiul geologic al terenului, ce vecini ai, aerul, zgomotul de la mașini și actele juridice.
super canal. felicitari
Bravo! Keep on going!
Atentie! "Sincronizati pe viziune" e cel mai important lucru atunci cand iti cauti un arhitect. Cauta pana il gasesti pe acel arhitect.
1-Eu am casa ( vechime 25 de ani) din prefabricate in Germ.
Am cumparato gata de la cineva ca nu gaseam altceva la pret mai convenabil pe salarul meu de muncitor si ....locatia ma incantat...Si in Germania nu ai mult de
ales preturile sunt enorme..pt muritori de rand mai ales, si nu prea se gasesc case.
Dar va recomand sa va
construiti in tot cazul casa din caramida/BCA...La noi in casa este intradevar iarna repede cald economisesc energie...
energie care trebuie s-o consum vara pt. climatizare. Norocul nostru este ca mai avem si la subsol
incaperi de locuit dealtfel neam toca vara. Este o caldura de
nesuportat vara in casa. Fara climatizare am murii de caldura.
2- Noaptea cand e liniste se dilata si se contracta barnele scartaie puternic.
3- Cu toate ca am pus termopane se aud masinile..si indeosebi trantitul usilor la masini.
4- Deci nu va lasati prostiti de niste vanzatori talentati sa va cumparati casa din prefabricate. a la baraca...din .Lemn sau alte materiale prostesti.
Ziditiva casa...si izolatio pe dinafara bine..si o sa aveti mai multa bucurie.
bv , subscriu
Bine spus
Best👍
Construcția unei case se poate executa la roșu în 2 , 6 luni, un bloc se poate face într-un an, dor lucrările de consolidare, restaurare monumente istorice se realizează în 2 sau 5 ani. Amprenta la sol a unei case cu suprafața de 100 mp se realizează în maxim 1 an.
Ceva sfaturi pentru reconstruirea unei case din caramida nearsa ?
Adică chirpici? Cureti peretele până se vede chirpici dupa pui plasa cu ochiuri de 10 si bagi tencuiala
👍Super!
Te-am urmărit de la proiectul,, premium pasiv house".Apreciez pregătirea şi experiența ta practică.Succes în continuare şi mulțumesc.
P.S. Renovez un acoperiş pe o casă veche,posibil sfaturi tehnice?(şoflete.ro)
Interesant..captivant...As dori refacerea acoperișului la o casă veche..(1887 ) dar care nu a suferit major ,la nici unul dintre cutremure/.bombardamente...MULTUMESC pentru bunăvoința cu care iti împărtășești cunoștințele și mai ales pentru timpul sacrificat .SUCCES !!
Salut imi poti spune te rog cu aproximatie o fundatie pe 100 mp de facut cat ar costa ? Ma refer cu materiale cu tot.multumesc.
MULTUMESC.
Totul ar fi mai simplu daca aplicam un principiu simplu: Cat muncesti pentru salariu? Cat de usor poti sa pierzi acei bani? Atunci plateste corect pe cineva ca sa-si dedice timpul pt ce ai tu nevoie. Uneori tine de caracter, dar de cele mai multe ori neiplicarea este imaginea tarifului incorect...
Salutare! Un arhitect bun pentru Constanta, daca poate cineva sa-mi recomande. Pe OAR nu le arata portofoliul, sau nu e trecut, ceva păreri, sfaturi aveți ?
Pe mine ma intereseaza casele din containere maritime. Marius, ai putea face un video cu sfaturi despre constructia unei case de acest gen? M-ar interesa parerea ta de arhitect despre acest subiect, cu toate dedesubturile.
Salut. Azi merg sa vad o casa. Spunemi ce sa intreb proprietarul legat de actele terenului si a casei.. Adica cum aflu daca este proprietar personal atat teren plus casa. Sa nu am surprize sa fie terenul altcuiva sau prin tribunal complicatii cu terenul si casa. Multumesc mult
Cere un extras de CF acolo găsești informații despre suprafața terenului, construcții, proprietari sau dacă sunt ceva ipoteci pe teren sau alte sarcini. Ideal este ca înainte sa cumperi sa verifici suprafața terenului cu un topograf, să vezi exact limitele lui.
@@MariusSoflete am inteles. Si unde anume sau cinr se ocupa de masurarea terenului? Si dupa ce imi aduce omul acele acte unde sa merg cu ele sa le citeasca si sa stie ce este scris acolo? Ma scuzi ca intreb atat dar este prima casa care cumpar si nu stiu pasii exacti. Multumesc mult pt raspunsuri
Marius Soflete Apreciez ceea ce faci tu pentru a se putea construi eficient dar există și semne de întrebare legata de durata de construcție de 2 ani sau 5 ani. La turnare betonului în fundație echipa din șantier solicita cantitatea de beton necesară echipei din stația de beton pentru ultima cifă de beton deci așa se poate Diminua Foarte Mult Perderile.
dar un site cu firme de constructii pe jud exita
Servus Mariua ! Cum as putea intra in legatura cu tine ? Cosmin Drimbarean
Salut Marius
Ma numesc George si vreau sa fac o casa (acasa)in Delta.
Imi poti recomanda un arhitect in zona Tulce,pentru ca am dat numai de oameni neprietenosi.Multumesc foarte mult.
Sa punem Soflet in ceea ce facem ! :P
eu pun pe hartia igienica :))
👍🏼
Am o lucrare si nu sunt multumit de constructor, este 80% finalizata, preiei astfel de proiecte in vederea finalizarii Marius Soflete?
De ce nu ai făcut mai repede astfel de videouri?
Nu.l lasa nevasta la calculator ... ca sa editeze .... ea avea multa treaba facand prezentari " haioase" in power point
Bună ziua. Am o intrebare pentru dumneavoastră: acest model de casă , poate fi construit pe CLT ca și casă pasivă premium? ( www.allhomes.ru/katalog-proektov-domov/l-153-1p/)
Vă mulțumesc
Primul pas e sa faci bani
👍👍👍👌
nu am inteles cum se numeste site-ul unde pot gasi arhitecti in zona!
Dai replay ce e asa de greu. Wtf
si ce te-a facut sa crezi ca nu am dat?
oar.archi/branches. Pe ultima pagina, click pe judetul unde esti interesata si primesti informatiile de contact.
Piata obor :))
Mai întâi de toate teren,arhitect....AI nevoie de multi banii,daca vrei o casa de calitate.
Și dacă un profesionist zice arhitect, teren ce e de rău... Ce nație suntem nu-i bine nimika nici moka
Cum aș putea lua legătura cu dumneavoastră ?
Poți trimite un mail pe salut@soflete.ro
Like
Terenul
teren stupini - 17.000 Negociabil
Buna ! Am o solutie sa iti iei o casa ( nu de lux, bineinteles!)chiar daca nu ai bani sa iti cumperi o casa in doar 28 de luni!
Cît costă arhitectul?
primul pas e sa-l faci la parinti si la bunici sa-i intrebi cati bani au pus de-o parte.??:-)))
bine zis bosssss!!!! :)
Sau sa te duci la furat sa îți faci singur un venit care sa îți permită , nu ca nu ai vrea sa muncești da nu exista munca sa îți poți face o casa de 200.000€ .
Cum am mai ziso,Oameni ca Tine mai rar.
Primul pas iti trebuie un teren nu un arhitect .
pasul doi ... iti trebuie o schita de casa nu un proiect ( cam cum ai vrea sa fie , cate camere la parter cum sa ai holurile , geamurile , cum sa te incalzesti , cu ce sa te incalzesti ) si o baza materiala , care sunt limitarile terenului pe care le iei din planul urbanistic
Pasul 3 : cu schita in cap ( sau pe hartie ) cu planul urbanistic ... te duci la un arhitect sa.ti faca casa pe hartie ( care nu te cost mai mult de 5 mii euro ... Si asa scapi de Soflete asta
Pasul 4 : faci studiu geotehnic al terenului ... asa determini cam ce structura de rezistenta iti faci la casa
Pasul 5 : contractezi o firma de constructii , o firma de electricieni , o firma de canalizare si te apuci de treaba .
in maxim 3 luni ridici casa la gri cu tot cu finisaje exterioare facute ... inca 3 luni maxim si e gata facuta la modul de a te muta in ea ... adica maxim 6 luni e gata casa ... mai o lasi goala inca 2 luni cu incalzirea pornita la maxim si cu ventilatie ( daca ai recirculare o lasi pornita , daca nu vii si deschizi geamurile periodic ) sa se usuce tot ( materialele de constructii sunt si umede si le lipesti cu adezivi , care au aceleasi propietati)
dupa astea 8 luni nu ramane decat sa instalezi mobila si totul care nu are voie sa dureze mai mult de o sapatamana ... Asa ca in 8 luni maxim ai casa noua construita si inca 2 - 3 luni aprobari , proiecte , contractare firme ... etc ...
Auzi intre 2 ani si 5 ani :))) Bai Rockere , ce.ai fumat ?
In Germania dureaza 2 ani din clipa cand esti la Notar pt teren si pana te muti in casa noua, si asta in ritm alert tinand cont de funciar si toate aprobarile. Dupa ce planul e gata, se depune la primarie, se verifica de catre inspectia in constructii daca ai abateri de la planul urbanistic, primesti Ok-ul si ai voie sa incepi in minim 4 spt, nu mai devreme.Si casa a fost gata in 8 luni plus 2 luni goala ca sa se mai usuce.
@@christianlow8409 pai din ce.mi zici , tu te.ai mutat in casa dupa 2 ani de la semnarea contractului de vanzare cumparare a terenului ... dar au durat 2 luni aprobarile si perioada de incepere a constructiei , mai pune o luna ... asa cum am scris si eu ... 2-3 luni actele si 8 luni constructia plus 2 sa stai la uscat = 13 luni ... nu 24 de luni .... timpul tau mort nu ne intereseaza , asa imi iau si eu teren acum , azi , depun si iau aprobari de peste tot apoi ma apuc de casa peste 5 ani si o termin in 8 luni = 6 ani , nu ? :))) ... lasa germania si hai sa vb de romania ca asta asta face , vrea sa fie angajat de oamenii de pe aici .
E posibil sa dureze si 5 ani, el stie mai bine pentru ca in Romania e greu sa gasesti meseriasi seriosi :)))
@@christianlow8409 adica paduche la paduche trage :))
@@SticlanBogdanIonut ca sa te credem trebuie sa ne si argumentezi. Ai facut sau ai asistat la constructia unei case si a durat 8 luni? Si dupa asta 8 luni nu a mai fost nevoie de nimic?
Ca idee, o casa se poate face foarte usor: ridici 3 stalpi, bati 7 scanduri si ti-ai facut un cotet cu patru pereti si un acoperis. Dar n-o sa-ti ofere prea mult confort. Depinde cat de exigent esti in privinta asta. Daca vrei doar sa ai 4 pereti si un acoperis unde sa nu te bata vantul, o faci in cateva luni. Daca vrei sa fie si eficienta energetic, sustenabila si sa nu ai probleme de orice fel cel putin 10 ani, atunci o sa dureze ceva mai mult.
SIOAR de care vb e o balarie sunt 10 inregistrari pe toata tara...