"ROMÂNIA NU E TURCIA." Dar cum e construitul la români? - Andrei Diaconescu

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ก.พ. 2023
  • #igdlcc #podcast #cutremur
    Am lansat gb.ro/! Aici găsești gadget-urile noastre preferate și pentru prima dată, MERCH personalizat, discret, și de cea mai bună calitate!
    Hai pe Canalul Nostru de Telegram: t.me/s/buhnici
    Stochează-ți crypto pe un portofel sigur, la cel mai bun preț (Cold Wallet): gb.ro/ledger-nano-s-plus/
    Vrei cel mai rapid website? Aruncă o privire pe kemo.ro/
    Vrei să îți faci casa inteligentă? - green-electric.ro -office@green-electric.ro, 0742 568 369
    Devino membru în comunitatea noastră și susține-ne - / @gbuhnici
    Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
    Producție: Sorin Tănase - @sorintanase1 pe Instagram
    Radu Neagu - @radu.neagu pe Instagram
    Montaj: Daniel Ivan - @danielivanm1 pe Instagram
  • วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี

ความคิดเห็น • 153

  • @AntalAlpar
    @AntalAlpar ปีที่แล้ว +47

    Multumim frumos a 174-a oara. Aduci valoare imensa societatii prin continutul de calitate de ani multi. Spor in continuare!

  • @stanescucatalin2261
    @stanescucatalin2261 ปีที่แล้ว +43

    De One Modrogan nimic? Îmi place tipul, e smart, dar totuși să nu pledam acum în "facem pentru oameni" ca nu se pupă cu ce se întâmplă în Modrogan acolo. S-a modificat un PUZ să facă ei blocul acolo. S-au ascuns niște lucruri cu ajutorul ISC. Astea s-au făcut cu șpăgi, nu pe ochi frumoși. Dacă un dezvoltator face astfel de lucruri, as putea eu sa am încredere în calitatea construcțiilor lui?

    • @azinu369
      @azinu369 ปีที่แล้ว

      Buna intrebare, as fi curios de raspunsul la ea. 🙏

  • @andreearuxandra4633
    @andreearuxandra4633 ปีที่แล้ว +8

    Rezonez foarte bine cu ideea ca exista pentru fiecare varsta un anumit tip si volum de informatie pe care o persoana o poate cu adevarat integra in memorie si in intelegerea larga a lumii in care traim. Pentru mine invatarea istoriei in scoala a fost una dintre cele mai incomode si mai ineficiente activitati din viata mea. Nu aveam, nu am si nu voi avea o memorie buna. Stilul in care era livrata informatia ne forta sa ne bazam exclusiv pe memorie. Sa nu mai spun ca la varsta de atunci interesul fata de acest domeniu era aproape nul. Acum, abia la 28, istoria incepe sa devina interesanta si sa starneasca curiozitati. Chiar daca asta nu era subiectul principal al podcast-ului, tin sa mentionez ca ar trebui sa se faca mai multe studii in domeniul invatamantului si sa se reformeze intreaga curricula si structura a orelor din scoala 1-12. Timpul petrecut ineficient in tinerete incercand sa inmagazinam fara succes foarte multa informatie aparent neinteresanta ar putea fi folosit pentru a dezvolta alte abilitati. Fiecare varsta vine cu o curiozitate si ar trebui flexibilizata programa scolara, astfel incat sa se tina cont de acele curiozitati si de apetitul copilului pentru anumite informatii.

  • @HardwellAirOn
    @HardwellAirOn ปีที่แล้ว +8

    Pentru mine care activez in domeniul ingineriei structurale sectiunea de comentarii de la un astfel de interviu este stand up curat. Numarul de cunoscatori in ale constructiilor a crescut exponential de la cutremurul din Turcia. Ma simt ca si cum as citi perlele de la examentul de bacalaureat.

  • @Ceausescu_Nicolae
    @Ceausescu_Nicolae ปีที่แล้ว +9

    Omul vorbeste doar pe normative si prevederi legale,dar realitatea il contrazice grav! E ca si cum te-ai uita pe normativele CFR si ai vedea ca trenurile trebuie sa circule cu peste 100 km/h ,dar cand te urci in tren,observi ca realitatea e dureroasa!

  • @johnionscu8163
    @johnionscu8163 ปีที่แล้ว +13

    Felicitări pentru invitat!!! Unul dintre cei mai buni invitați, un caracter frumos, un om de ispravă! Mulțumim pt astfel de prezențe,multă sănătate vă doresc amândurora.

  • @mariusmic6573
    @mariusmic6573 ปีที่แล้ว +46

    Un contra exemplu cu dezvoltarea pe verticala e Copenhaga. Oraș de 4 etaje în mare parte, ei țin la lucrul ăsta. Și nu e trafic pt ca lumea ia bicicleta și transport public. Problem solved 😉
    Mai trebuie sa menționez ca Copenhaga e unul din cele mai dorite orașe de pe continent?
    Și zona metro e enormă, dar totuși traficul e acceptabil. Pentru că au S-bahn. Soluția e transportul public eficient și taxe mari pe mașini.

    • @lucianlaurentiu4092
      @lucianlaurentiu4092 ปีที่แล้ว +5

      Corect! Orașele din Europa de Nord sunt dezvoltate numai pe orizontala, de aici și cea mai ridicată calitate a vieții din lume !
      Un exemplu: vine mașina de gunoi cu motor diesel care își face regenerarea, de jur împrejur sunt blocuri de 8-10etaje , tot aceași mașina se afla Intr un oraș nordic unde de jur împrejur sunt blocuri de 2-4 etaje , întreb: unde se împrăștie poluarea mai repede ?

  • @PAdi-wk2iu
    @PAdi-wk2iu ปีที่แล้ว +10

    George...m-am obisnuit cu tine in partea stanga! 😀

  • @sticss
    @sticss ปีที่แล้ว +14

    Tatal meu imi povestea ca prin 94 a fost in turcia sa construiasca blocuri. Ceea ce el a remarcat a fost ca betonul din care erau construite blocurile era foarte nisipos, chiar s-a mirat cand a trebuit sa faca niste gauri ( la putin timp dupa ce era facut) si era foarte slab.

  • @alexandrupopescu4179
    @alexandrupopescu4179 ปีที่แล้ว +5

    Alt invitat care nu I mai ajunge...auzi dezvoltare pe verticală...sa ne înghesuim cat mai mult...ce soluție găsește el, marele antreprenor....ce gândire de milionar și habarnist pe partea cu cutremurul...

  • @adrianmocanu8914
    @adrianmocanu8914 ปีที่แล้ว +6

    👏👏Educatia face diferenta!

  • @danezudnz837
    @danezudnz837 ปีที่แล้ว +6

    Interesant materialul, dar hai sa nu ridicam blocul la grad de arta.
    Sa spunem tot adevarul, ca dezvoltarea pe vertical genereaza alte problemele datorate desitatii urbane foarte ridicate. Ridicand un complex cu 1000 de apartamente in locul unui lot de case, o sa aglomerezi acea zona atat ca ifrastructura de utilitati, rutiera, educationala, recreative(spatii verzi), etc.
    Imobiliarele sunt la stadiul de el dorado, atat timp cat autoritatiile sunt partase la o schimbare atat de dramatica fara a institui un cadru de reguli cu o viziune pe 30-50ani, viata in oras este/va deveni un cosmar.

    • @dragosz0r
      @dragosz0r ปีที่แล้ว

      Esti pe langa subiect, nu stiu daca stii ce este aia sustenabilitate, dar cauta si citeste ce inseamna dezvoltare urbana pe verticala, documente scrise de oameni mult mai destepti ca noi, sunt sute de exemple, gandeste inainte sa scrii sau cauta pe net. Bafta

  • @ionutmoncea9784
    @ionutmoncea9784 ปีที่แล้ว

    Frumos interviu. Felicitari!

  • @aurelbilea4482
    @aurelbilea4482 ปีที่แล้ว +9

    Acum îl încep doar,dar sunt sigur ca o sa fie un IGDLCC foarte bun!😁

  • @carmenastefan7240
    @carmenastefan7240 ปีที่แล้ว +1

    Fain podcastul! Felicitari 👍👏

  • @irinasandu3520
    @irinasandu3520 ปีที่แล้ว +4

    De top aceasta ediție de podcast. Felicitari pentru invitat!

  • @mateilucian255
    @mateilucian255 ปีที่แล้ว +3

    Nu am urmărit până la sfârșit dar după 20 de minute din podcast, dar am o banuială ca nu s-a adus în discuție subiectul ONE Modrogan. Ar fi interesant să auzim cum a făcut acest domn să obțină autorizația de construire dată ilegal de instituțiile statului.
    Pot înțelege politica de business a lui George Buhnici dar să vorbești despre Case Bune, Sustenabilitate, Grija pentru mediu, Poluare etc. și să lauzi niște oameni care trec peste reguli și iși bat joc de clădirile de patrimoniu și de spațiul verde nu e deloc bine.

  • @robertdinca
    @robertdinca ปีที่แล้ว +5

    Thanks!

  • @Tarotis
    @Tarotis ปีที่แล้ว +2

    Felicitări pentru invitat!

  • @Ada-hd3zp
    @Ada-hd3zp ปีที่แล้ว +4

    Foarte bun. Multumim! Mi-ar fi placut sa il intrebi si cum gaseste meseriasi buni, intr-o tara plina de Dorei

  • @edwardkatona5449
    @edwardkatona5449 ปีที่แล้ว +2

    Super informații de calitate,
    " Informații Despre Lucruri Care Costă "
    Microfoanele sunt hi-end cu siguranță, sunt cele mai clare , tonalitate voci e super plăcută, de multe ori dau drumul la un interviu și adorm ,
    Superb ,
    Mulțumesc !

  • @superman19121976
    @superman19121976 ปีที่แล้ว +3

    Multumim, George!

  • @azinu369
    @azinu369 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc! 🙏

  • @madalinaavram7831
    @madalinaavram7831 ปีที่แล้ว

    Niste principii de viata foarte sanatoase si creier! Excelent! 👍

  • @hghmhgm
    @hghmhgm ปีที่แล้ว +1

    Superb !, un om plin de pozitivitate, de ce doar sa aruncam cu pietre, sa comparăm Bucureştiul cu Londra sau New York ?, trebuie sa vedem şi partea plina a paharului cât o fi ea de puțină şi bineînțeles să tindem spre mai bine ; Personal am călatorit în toata lumea şi la noi chiar nu e atât de rău..🚀🌒

  • @tudorandrei-eduard2505
    @tudorandrei-eduard2505 ปีที่แล้ว

    Absolut genial interviu! Te rog mult, mai faceti încă unul. 💪

  • @luciandro693
    @luciandro693 ปีที่แล้ว +1

    Genial personaj❤

  • @ioanciocan4382
    @ioanciocan4382 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim George!

  • @teodorghirasimescu
    @teodorghirasimescu ปีที่แล้ว +6

    Prea șnur merge discuția,nici o întrebare sau comentariu contrar,totul într-o singură direcție și asta nu e de bine...miroase. Nimic concret ultimul cutremur 6 martie... Multe povești,una peste alta SLAB....PARCĂ AR FI RECLAMĂ
    Videoclipul despre FOTOVOLTAICE pare la ani lumină,...calitate,documentat, informații utile,imagine de caz dar și a pietei per ansamblu. TOP.

    • @zA1dN
      @zA1dN ปีที่แล้ว

      Unde nu a fost contrat ma? 🤣🤣😅 Tu ai ascultat sau te prefaci doar?

    • @teodorghirasimescu
      @teodorghirasimescu ปีที่แล้ว

      @@zA1dN Domnule MĂ.Dă un exemplu ?
      Și postezi de pe un cont ascuns , fără valuare. La fotovoltaice sau eurotrip e cu totul altceva . Fă ceva mai bun cu timpul tau

  • @misterc3835
    @misterc3835 ปีที่แล้ว +6

    As vrea sa te contrazic în legătură cu instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile oraselor (din București în special, dar este valabil pentru toate localitățile). Te ajuta enorm sa instalezi sisteme de producere a energiei cat mai aproape de consumatori, mare parte a clădirilor ce ar avea sisteme de producție de energie vor fi neutilizate in intervalul zilnic de producție și vor fi folosite de activitățile active. O atenție deosebită ar trebui acordată și sistemelor de stocare, ce au apărut în graficele sistemului energetic national.

  •  ปีที่แล้ว +2

    Salut. Un invitat de calitate. Intradevar educatia face diferenta, insa invitatul are si un bagaj de cunostinte solid, principii solide si un echilibru in ceea ce face. In plus aceste calitati ii permit sa isi asume riscuri in proiectele pe care le demareaza. Felicitari!

  • @iriticumare
    @iriticumare ปีที่แล้ว

    wow super tare !

  • @madalinastanciu1216
    @madalinastanciu1216 ปีที่แล้ว +3

    Domnul Andrei Diaconescu, atunci cand se refera " la noi" se refera exclusiv la businessul dansului. In niciun caz sa nu vb in numele altor dezvoltatori ca restul nu sunt domnul Andrei. Are mare curaj daca se refera la nivel general. Sper ca se refera doar la businessul ul dansului si atat.

  • @ecaterinaiacob5630
    @ecaterinaiacob5630 ปีที่แล้ว +3

    Interesant , am urmarit toata emisiunea . Imi place cum gandeste invitatul tau : social , familial ,business, deschis la noua technologie,...,nu sunt de acord cu ceea ce a zis , ca nu crede ca exista asa ceva in Romania, poate nu exista in compania lui .Va multumesc la amandoi pentru toate subiectele abordate !

    • @zA1dN
      @zA1dN ปีที่แล้ว

      Ce nu exista in Romania?

  • @lucyd.5001
    @lucyd.5001 ปีที่แล้ว +6

    Bravo, un alt român de success, self maid entrepreneur. As adauga la partea de educatie primită de la parinti, ca o alta buna parte vine din mediu: scoala, prieteni, iar o alta parte din DNA-ul biologic.

  • @mihaistoica9252
    @mihaistoica9252 ปีที่แล้ว

    Am văzut în Londra spital de 4 etaje construit din CLT dar cu f multe straturi de rigips ptr diferite protecții mai ales dr foc...

  • @georgeneagu1304
    @georgeneagu1304 ปีที่แล้ว +8

    Mi se pare geniala colaborarea cu Cristian Onetiu in materie de business, keep up the good work

  • @ghitaadrian8241
    @ghitaadrian8241 ปีที่แล้ว +2

    Am ascultat cu mare interes interviul, imi place foarte mult cum gandeste dl Andrei, dar cu un singur lucru nu sunt de acord si anume cu dezvoltarea pe verticala la nivel mare. De exemplu orasele mici din Romania iti ofera toate conditile (scoala, gradinita, spitale) dar oamenii profesionisti lipsesc, fuga lor spre marile orase saraceste provincia :(

  • @SirGipsy
    @SirGipsy ปีที่แล้ว

    Mi`o placut faza cu mutatul in dreapta :) IN PREMIERA

  • @pauceanu000
    @pauceanu000 ปีที่แล้ว +6

    In Romania dirigintele de șantier e cheia. In general nu vine pe șantier să verifice daca se respecta proiectul. Sau mai sunt cazuri in care proiectantul supradimensionează armarea, dirigintele cu constructorul iau si vând excesul de materiale si împart profitul la 3.

    • @gabrielmitea1803
      @gabrielmitea1803 ปีที่แล้ว +2

      Vand excesul...pai ala de plateste materialele ,unde este?...vorbesti din filme

    • @augustin_c
      @augustin_c ปีที่แล้ว +1

      ​@@gabrielmitea1803 e la capsuni in occident

  • @sicanmondialu4248
    @sicanmondialu4248 ปีที่แล้ว +1

    De ce ai schimbat locurile ?

  • @Lazar1Cristian
    @Lazar1Cristian ปีที่แล้ว

    Bun!👍

  • @AnaAna-zs5ww
    @AnaAna-zs5ww ปีที่แล้ว

    Daca la un costum de haine croitorul foloseste 1% din ata de alta calitate sau culoare cum te simti ca si client?

  • @silviupopovicci
    @silviupopovicci ปีที่แล้ว +11

    Eu cred ca este overated increderea privind calitatea blocurilor cu referire la cele noi de care spune domnul Diaconescu, nu am fost la fiecare santier ca sa vad, doar asta simt in legatura cu lucrurile acestea pentru ca eu de cativa ani am luat un apartament la un bloc nou si deja dupa doar 2 ani un perete s-a crapat, este normal asa ceva? Sau alte detalii privind instalatiile sanitare, atentia la detalii mici lipseste, cum as putea sa cred eu ca au fost atenti inginerii, lucratorii de pe santier, dezvoltatorul...etc. la siguranta blocului, a structurii de rezistenta? Turcii sunt niste oameni extrem de zgarciti si "tigani" in jocul de negociere dar si noi romanii suntem pe acolo, nu cred ca nu au pus problema romanii nostri sa nu scada din calitate ca sa obtina un profit mai mare. 🙃

    • @zalexp
      @zalexp ปีที่แล้ว

      Vorbiți cu ceilalți locatari si faceti o expertizare a construcției astfel încât sa puteti trage la răspundere constructorul. Fiind bloc nou, nu este ceva normal.

    • @DeacCalin
      @DeacCalin ปีที่แล้ว +2

      Ii clar ca folosește cuvintele pentru protecția dânsului. Probabil că domnul chiar crede ca nu se fura pe șantierele lui. Acuma poate fi sincer dar oricum pentru protecția dansului ii clar cai o apărare bună pe viitor.

    • @Nobodyrili
      @Nobodyrili ปีที่แล้ว

      Nu sunt expert, doar o parere - daca este vorba despre o crapatura superficiala as zice ca da, este normal - o perioada buna de timp constructia se mai 'asaza' pe teren.

  • @lauraradu392
    @lauraradu392 ปีที่แล้ว +8

    urmariti firul ideilor, omul apasa butonul temei de cutremurul iminent, apoi prezinta scurt ca sunt case vechi ce trebuie daramate ( de necontrazis, mai ales ca achieseaza la ideea menrinerii memoriei si a istoriei locului), apoi subliniaza ca trebuie concursul autoritatilor,l - Trebuie autorizatii - si sfarseste prin a aminti ca ei constriesc inalt.

    • @zA1dN
      @zA1dN ปีที่แล้ว +4

      Numai raul stiti sa il vedeti, tipic romanesc.Volumul mare de informatii pretioase l-ati omis.Bravo romani...

  • @cosminescu1
    @cosminescu1 ปีที่แล้ว +2

    As cumpara si eu ..daca ar ajuta ,..clientii macar cu o parte complementara, cu rate la dezvoltator ...NU MAI VREM sa lucram cu banci

  • @kata0g
    @kata0g ปีที่แล้ว

    Super gândire

  • @ad111a1
    @ad111a1 ปีที่แล้ว +3

    Înainte de a se petrece prețul pare prea mare, ulterior pare mic dar e prea târziu.

  • @Albedo00.39
    @Albedo00.39 ปีที่แล้ว +1

    Poate pe viitor... și o parte a II-a?

  • @mihailnovac
    @mihailnovac ปีที่แล้ว +2

    ❤❤❤

  • @scalar64
    @scalar64 ปีที่แล้ว

    "E o alegere. Tu alegi la ce te gandesti si pe ce te focusezi. Nu-ti impune nimeni" (1:38). Cred ca este ideea pe care o retin cu prioritate (in contextul in care a fost exprimata). Cum, tot asa, m-a fascinat gandul de final privind studiul "succesiunii" profesionale si de proiecte in Romania. De ce s-au desfiintat breslele? Unde a ajuns patrimoniul lor? Ce autoritate au azi colegiile profesionale (medici, arhitecti, ingineri, avocati, etc) si cum pot ele revigora/augmenta profesionalismul celor care practica respectivele meserii? Intr-o lume a viitorului, in care speranta ta ca vei avea o singura profesie de-a lungul perioadei active se prefigureaza a fi utopica, mai pot exista "dinastii" ocupationale? Daca domnul Andrei Diaconescu are forta financiara pentru coagularea unui proiect multidisciplinar privind intelegerea fenomenului si caile de imbunatatire a realitatii, cred ca acesta ar reprezenta amprenta definitorie a trecerii domniei sale prin aceasta lume. Si nu e putin.

  • @MirceaPopescuJr
    @MirceaPopescuJr ปีที่แล้ว +1

    Am uitat de acel bloc de a luat foc la Constanța? Si nu era un bloc vechi.

  • @emylmutu8361
    @emylmutu8361 ปีที่แล้ว +3

    Dacă îl ascultam pe Andrei, pare ca Japonia învăța de la noi..
    🤣

  • @danielradu5617
    @danielradu5617 ปีที่แล้ว

    Wow ce om ! 🫡👏👏👏

  • @SVI22
    @SVI22 ปีที่แล้ว

    George, ne omori cu durata podcasturilor, sunt bune, dar prea lungi. Cand mai fac si altceva?🙂

    • @gbuhnici
      @gbuhnici  ปีที่แล้ว +1

      Le poți asculta în timp ce faci altceva. Fac eforturi să le țin condensate.

  • @emilianemilian8976
    @emilianemilian8976 ปีที่แล้ว +5

    Invitatul a vorbit numai din perspectiva dezvoltatorului, adica si a laudat tagma. E adevarat ca a admis ca pot exista greseli in contructie, insa numai greseli.
    Eu il contrazic, NU domnule dezvoltator, nu sunt numai greseli, sunt blocuri facute cu intentie cu materiale mai putine si ffff proaste si ieftine mai ales dupa 1990, pentru cresterea imensa a profitului. DA, s a folosit si se foloseste la greu “otel” beton din Turcia, ieftin si prost, cu mult carbon si casant.

  • @ciprianganea759
    @ciprianganea759 ปีที่แล้ว

    1:17:00 ce ar trebui să ardă sa ai temperaturi mari? Pai daca ai un foc, asta are nevoie de aer, asta trece accelerat pe sub ușă așa că imediat după prag o sa ai "cărbune și foale".

  • @741255
    @741255 ปีที่แล้ว +10

    Referitor la dezvoltarea pe verticala. Parerea mea este ca e total gresit. Exista orase de succes cu sutele in Anglia, orase cu dezvoltare pe orizontala. Un bloc mare pe verticala inseamna o suprafata mare de parcari, lucru ce nu prea se poate face in zonele de interes. Astfel in loc sa ai o densitate mai mica de rezidenti pe o anumita suprafata, aveti o densitate uriasa de oameni, oameni care nu au unde sa-si mai parceze masinile, oameni care pleaca toti in aceleasi timp si înfundă strazile. Dezvoltarea pe orizontala si dezvoltarea mai multor zone de interes precum si mai multor scoli, clinici etc, toate dispersate prin oras, duc la un trafic mai redus, o nevoie mai mica de parcari si eliberarea mulyor spatii pe care se pot face spatii verzi.
    Bucurestiul ultimilor 30 de ani a avut o dezvoltare haotica, pe verticala si rezultatele sunt foarte "benefice". Tot in Anglia, zonele cele mai stresante sunt exact cele unde dezvoltarea pe verticala a fost permisa.
    Dezvoltarea pe verticala poate fi o solutie cand un oras nu mai are unde sa se extinda si trebuie facuta cu cap, altfel, dezvoltarea pe verticala fara infrastructura zonala este facuta doar pentru profitul dezvoltatorilor.
    In Anglia in foarte multe orase nu sunt permise dezvoltarile pe verticala in schimb se fac cartiere intregi de case, cu strazi, cu parcari, cu spatii de joaca si parculete, yoate pe sovoteala dezvoltatorilor cu ceva sustinere din partea primariilor.

    • @sergiuuu18
      @sergiuuu18 ปีที่แล้ว +1

      Chiar au început sa demoleze blocurile cu 10 12 etaje în localitatea unde locuiesc.

    • @alinadianapavel2394
      @alinadianapavel2394 ปีที่แล้ว +1

      Cum ar fi ca blocurile sa aibă unul-doua-trei niveluri de parcare? Și abia apoi apartamente

    • @patrickrazvan
      @patrickrazvan ปีที่แล้ว

      N-ai înțeles ideea de baza. Ei nu construiesc blocuri, ci comunități. Nu pleci masina dimineața pentru ca ar trebui sa ai tot ce îți trebuie în acel spațiu- gradinita, școală, magazin, birou, etc...

    • @40Heinrich
      @40Heinrich ปีที่แล้ว

      @@alinadianapavel2394 Daca acele niveluri de parcare sunt subterane, e perfect, dar in final ideea e ca acea cladire sa nu aiba n-șpe etaje supraterane.

    • @constatintanisienastase2362
      @constatintanisienastase2362 ปีที่แล้ว

      Contrariul îl găsiți în Israel . Se construiește mult pe verticală ( 50 etaje ) , parcările sînt în subteran ( 5-6 ) niveluri , iar spațiul " care rămîne " , este pentru spații verzi , locuri de joacă pentru copii , parcări biciclete etc.

  • @catic75
    @catic75 ปีที่แล้ว

    M-am dus pe site, dar nu merge, se inchide. Eu stau in alta tara, poate de asta???

  • @cristiantapelea3091
    @cristiantapelea3091 ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua, investitiile imobiliare au luat avant, insa nu asta se poate spune si despre crese, gradinite si scoli. Au rasarit cartiere insa fara facilitati de educatie.

  • @grgclaudiu
    @grgclaudiu ปีที่แล้ว

    Respect nenea George 💪🫡

  • @danbejan6421
    @danbejan6421 ปีที่แล้ว

    👏👏👏

  • @razvun
    @razvun ปีที่แล้ว +4

    Educația face diferența...da, dar la educație (nu la învățămînt ) nu are acces oricine. Ironia sorții face ca doar cei cu posibilități financiare bune și foarte bune să aibă acces la educație....în scoli private mă refer. Mi-a plăcut argumentul construcției pe verticală cu toate că încă sînt de pare că cine își permite un apartament în centru orașului nu rezistă să nu-și cumpere o mașină (pentru că își permite) și să meargă cu ea două, trei blocuri mai încolo. "blocurile nu cred că se mai construiesc prost" - vă invit în Florești (jud. Cluj) 😂 🤣. O să vă doriți să oprim planeta și să coborîți. Ideea investiției într-un apartament fără gaz și foarte eficient izolat, ne sperie pentru că trebuie să plătim pentru el odată și la început. Bani pe care nu-i avem. Dar avem bani să plătim lunar gazul. Dumnezeule ce mi-a plăcut discuția despre succesiune de la sfîrșit. Chiar ar fi un episod interesant despre asta.

  • @tudorfilioreanu7709
    @tudorfilioreanu7709 ปีที่แล้ว

    Dacă e vorba de Grenfell Tower nu a fost izolat cu vată minerală ci cu un produs pe bază de PIR (poliizocianurat).

  • @cv5823
    @cv5823 ปีที่แล้ว +1

    Cum sa nu ai time stamps la atatia abonati George? 🤯

  • @mihaipepe
    @mihaipepe ปีที่แล้ว +1

    Prețul unui apartament cu 2 camere la compania one începe de la 150000euro,probabil calitate preț e bine dar câți își permit sa cumpere?

    • @enaselionut9214
      @enaselionut9214 ปีที่แล้ว

      Aparent mulți dacă o duce atât de bine 😁

  • @lushano
    @lushano ปีที่แล้ว +3

    George trebuia sa fi mai detaliat cu exemplul de la casa veche, Adrian, manajeru' de proiect spunea ca a facut el calcule si cu 30% iesi mai ieftin sa consolidezi fata de a demola si contrui nou.
    Din pacate calculele sunt teoretice iar practica ne dovedește realitatea usturatoare si de multe ori deprimanta dpv al timpului petrecut in aceste santiere.

  • @Cristina-ng5ux
    @Cristina-ng5ux ปีที่แล้ว +2

    Acum ca l-a invatat George pe domnul acesta cum sa construiasca (domnul construind deja), vom avea niste cladiri a-ntaia.

  • @alin5536
    @alin5536 ปีที่แล้ว +2

    Multumesc frumos pentru acest podcast.
    Intr-o stire se spunea ca betonul folosit de romani( care are var nestins in el) e superior oricarui alt beton folosit azi deoarece el in timp, cand prinde umiditate se repara singur in loc sa se crape.
    Coloseumul a rezistat 2000 de ani iar betonul din ziua de azi are o durata de viata in jurul a 100 ani.
    Se pot face cladiri care sa tina mai mult de 100 de ani?

    • @radun.0
      @radun.0 ปีที่แล้ว

      Problema la betonul actual este armatura din oțel. Nu o poti proteja perfect, apa va ajunge la ea si se va oxida reducându-se secțiunea acesteia și implicit rezistența elementului din beton armat. Coloseumul rezistă pentru că forma de dom produce doar forțe de compresiune în beton deci nu este necesară armătură.

    • @FlorinArjocu
      @FlorinArjocu ปีที่แล้ว

      Nu este asa greu sa faci ceva care rezista 1000 de ani. Ideea e sa produce ceva cat mai ieftin, care reziste cat ai nevoie, la fortele necesare, fara sa o încarci cu greutate si costuri inutile. Altfel, fa o piramida din betonul potrivit, cu blocuri de cativa metri grosime, cu ranforsari din inox ca sa nu fie afectat de rugina si va rezista. Dar de ce ai vrea sa faci asta?

  • @sandorclaudiu4873
    @sandorclaudiu4873 ปีที่แล้ว +4

    Mi se pare mie sau omul este foarte optimist in raport cu colegii de breasla ?

  • @DaliaMacin
    @DaliaMacin ปีที่แล้ว

    Astept

  • @vlad977
    @vlad977 ปีที่แล้ว

    ✌️✌️

  • @silversurfer4554
    @silversurfer4554 ปีที่แล้ว +1

    Businessul este sigur si profitabil atunci cand ai contracte cu statul :)))

  • @danm94
    @danm94 ปีที่แล้ว +30

    Când acest distins domn spune ''Eu nu cred că așa ceva exista în România'' când vine vorba despre siguranța la seism eu nu pot avea încredere într-un asemenea dezvoltator. Îmi pare rău, îl înțeleg pentru că e vorba de businessul lui, dar minte.

    • @misterc3835
      @misterc3835 ปีที่แล้ว +9

      Nu îl cunosc, însă mai degrabă el crede că, dacă el respectă toate reglementările și adaugă noi criterii de rezistenta și calitate, și ceilalți constructori o fac.

  • @cristiantapelea3091
    @cristiantapelea3091 ปีที่แล้ว +1

    Nu sunt de acord cu Dl. Diaconescu, cred ca s-a cam umplut Bucurestiul, putem construii si in afara Bucurestiului unde sa creem si oportunitati de munca si educatie. Stim ca este foarte multumitor sa investesti in Bucuresti beneficiind de infrastructura deja existenta, insa investitiile adevarate sunt cele care vin cu toare "lucrarile" la pachet, constructia si infrastructura (de transport, utilitati). Sa nu mai vorbim de locuri de parcare, l-as ruga pe Dl. Diaconescu sa ne spuna si nou la un proiect de 500 de apatament cate locuri de parcare pune la dispozitie ? Multumesc.

  • @dan9723
    @dan9723 ปีที่แล้ว +1

    In Dublin si-au dat seama ce greseala facut in anii 70 ridicand cateva blocuri de 10 etaje si le-au demolat. Si erau doar cateva bloucri, nu un oras intreg cum e Bucurestiul.
    Sunt multe mai multe dezvantaje care vin din dezvoltarea pe verticala, iar daca se face asa cum se face in Romania, e un dezastru. Se mareste traficul, dipare sentimentul de comunitate, costurile sunt mai mari, poluarea e mai mare, infracionalitate creste (cu cat sunt blocurile mai mari si mai inghesuite cu atat sunt mai multe sanse sa se transforme in ghetouri).
    Iar in Romania e un dezastru, pentru ca dezvoltarea pe verticala nu inseamna ca in loc de 4 blocuri de 4 etaje sa faca unu de 16 si in rest sa faca utilitati, parcuri, scoli, parcari. In Romnia inseamna ca in loc de 4 blocuri de 4 etaje, ocupa terenul cu 4 blocuri de 16 etaje, adica mai mult trafic pe aceeasi alee de 3m, mai putin initmitate, mai putine locuri de parcare, mai multa presiune pe infrastuctura care a ramas de pe vremea lui Ceausescu. Castigul e al dezvoltatorului, paguba e a orasului pe zeci de ani de acum incolo.

  • @Poxenium
    @Poxenium ปีที่แล้ว +2

    1:37:00 Tata poate fi oricine. Daca esti exceptional in ceva, aproape unic pe lume, trebuie sa faci la ce esti exceptional. De ce te-ai casatori? Sa asculti ce prostii iti spune sotia si copii in fiecare zi, cand munca ta aduce intreaga omenire pe un alt nivel tehnologic, pe alte planete...etc...

  • @kr-byt
    @kr-byt ปีที่แล้ว

    problema cu continuitatea pe o "ocupație" se întâmplă deja la stat , ca posturile se da din tata in fiu...

  • @MihaiStoian1
    @MihaiStoian1 ปีที่แล้ว

    👍

  • @sergiuuu18
    @sergiuuu18 ปีที่แล้ว +2

    Va aduc aminte ca în România s a vândut casă cu butelia îngropată în pământ. Tot în România exista blocuri cu fosa septica.
    Despre ce standarde vorbeste Andrei?

    • @catalingioacas452
      @catalingioacas452 ปีที่แล้ว

      El a vorbit despre 'Noi' ca si Ei ca antreprenori One, nu a vorbit in numele tuturor dezvoltatorilor. Au ansambluri de lux si intr-adevar nu fac rabat la valitate si tehnologie.

  • @kakashi3543
    @kakashi3543 ปีที่แล้ว +1

    George, sunt povesti de succes cu dezvoltarea pe orizontala. California! Ca sa vad un film, sa mananc la un restaurant din multe restaurante, sa imi duc copiii la distractie nu trebuie sa ma duc in Sacramento, ma duc in orasul meu care este lipit de Sacramento. A, si inca ceva: In California casele se construiesc NUMAI din lemn. De ce? Se stie ca riscul seismic aici este foarte mare.

    • @FlorinArjocu
      @FlorinArjocu ปีที่แล้ว

      Nu e deloc o varianta buna la aglomerările urbane mari. E extrem de greu sa faci transport public eficient, asa ca omul este 100% dependent de masina. Fix California este exemplul autostrazilor alora uriase cu 10 benzi pe sens pline de masini.

  • @irim1220
    @irim1220 ปีที่แล้ว

    Apropo de "problema succesiunii" in Romania ar putea fi gasita o explicatie sociologica in documentarul de pe youtube "How Family Structure Drives Ideology" whatifalthist

  • @andreescuful
    @andreescuful ปีที่แล้ว

    One firma serioasa

  • @tiby2006
    @tiby2006 ปีที่แล้ว +1

    Nu știu unde se construiește așa pe înălțime, că Germania, Danemarca dar și Italia, țări unde am locuit, am văzut blocuri cu 2-3 etaje, iar de case nu mai zic, (cate 2-3 mașini/casă) probabil în Danemarca am văzut cele mai multe mașini electrice, dar pe cât de multe, pe atât de multe vechituri și cap tractor fără remorcă pe autostradă (înmatriculate pe DK) mulți care pleacă doar să viziteze, văd doar lucrurile frumoase, dacă ați locui cate o lună în fiecare, ați contrazice multe lucruri pe care le prezentați în emisiune, economie de energie, etc

  • @raducristianlascar4152
    @raducristianlascar4152 ปีที่แล้ว +1

    În orașele europene în zonele rezidențiale vechi , clădirile cu valoare de patrimoniului ,consolidează doar fațadele trebuie sa păstreze stilul arhitectonic etc .Restul din spate se reconstruiește . Totul nou ergonomic și solid pentru o sută de ani .! Proprietarii sânt mutați temporar . Dar acolo se lucrează f.f. repede ....La noi asta e o mare problema .! Felicitări,f buna. discuția .!

    • @gheorgheenache7789
      @gheorgheenache7789 ปีที่แล้ว

      e o prostie pt că lucrarea poate fi mai scumpă decît dacă ar fi fost demolată complet clădirea și s-ar fi construit una nouă.

    • @FlorinArjocu
      @FlorinArjocu ปีที่แล้ว

      ​@@gheorgheenache7789Da, ca e singurul criteriu. Nu mai conteaza ca vrem sa avem un aspect istoric al orasului. S-ar duce naiba la Roma, Bruxelles, Bruges, Londra daca nu ar exista istoria aia la tot pasul. Toate orasele ar arata la fel si ar trebui sa te uiti pe harta ca sa nu uiti unde esti.

  • @bogdanneagu5413
    @bogdanneagu5413 ปีที่แล้ว

    Clădirile monument nu au trecut renovate. Asta este o crimă și o maltratare a orașului. Clădirile monument trebuie restaurate. Tot ce înseamnă zona istorica trebuie construit in stilul arhitectural specific monumentelor din zonă și așa mai departe. In zona noua de oraș poți să faci sticlă și otel cat vrei, dar zona istorica trebuie sa fie așa cum trebuie și cum au fost făcute

  • @OneTwoThreeFourFiveSics
    @OneTwoThreeFourFiveSics ปีที่แล้ว

    IGDLCC cu Gigi Becali? 🤔

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti ปีที่แล้ว

    1:11:11

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti ปีที่แล้ว

    1:31:55

  • @Blow_Power_Manner
    @Blow_Power_Manner ปีที่แล้ว +1

    De la hypocentru in sus. Nu epicentrul. Epicentrul este punctul de la suprafata care e coliniar cu hypocentrul ✌🏻

  • @silviugrama9958
    @silviugrama9958 ปีที่แล้ว +13

    Tare imi e teamă că la următorul cutremur de proporții vom vedea un adevărat carnagiu. Sper in același timp că invitatul din acest video știe cu adevărat care este situația in prezent din domeniul construcțiilor

    • @patrickrazvan
      @patrickrazvan ปีที่แล้ว

      Habar n-are, d-aia nici One nu face cartiere de zeci de milioane de euro....

    • @zA1dN
      @zA1dN ปีที่แล้ว

      Majoritate oamenilor spun ce aud de la unul de la altul, sunt asa zisi experti care scornesc ceva si se propaga printre oameni cu o viteza incredibila, dar cand vorbesti cu adevaratii experti se demonstreaza ca sunt numai tampenii.

    • @FlorinArjocu
      @FlorinArjocu ปีที่แล้ว

      Vorbeste despre constructiile noi de calitate. Acolo chiar cred ca e ok situatia. La noi problema e in principal in zonele vechi sau pe unde s-au facut modificari masive interioare.

  • @andiandi3918
    @andiandi3918 ปีที่แล้ว

    Intrebarea e ce facem daca vine recorder si fac investigatii pe blocurile din Bucuresti si dovedesc o coruptie imensa

  • @residenceunirii6556
    @residenceunirii6556 ปีที่แล้ว

    incep asa! 1- dupa Ceausescu normativul de risc seismic a coborat la 6.7 , daca vine unul de 7 , 80 la suta din ce este construit in Bucuresti dupa 2000 CADE :) ATI VB 2 ORE NIMIC :)

  • @rahanule
    @rahanule ปีที่แล้ว +1

    Cutremurul va fi proba, se pot spune 1001 povesti, gen thousand ONE nights 😂😂😂 Trebuie sa, trebuie sa, trebuie sa 🤣🤣🤣

  • @Meno-Sebastiano-Argenti
    @Meno-Sebastiano-Argenti ปีที่แล้ว

    1:35:22 💪Elon Reeve Musk👍

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi ปีที่แล้ว

    Cu tot respectul pt invitatul dvs dar in ceea ce priveste lemnul nu prea si-a facut temele....a auzit cate ceva din zborbdespre structurile timber frame si a aplicat cunostintele pe clt. Substantele si materialele folosite in astfel de constructii nu genereaza temperaturi asa de mari încât sa ajungi la mii de grade in cateva minute. Poate doar daca parchezi un 747 pe la etajele superioare....:)))

    • @patrickrazvan
      @patrickrazvan ปีที่แล้ว

      Da, pai normal ca nu știe, ca doar nu a construit un business de sute de milioane de euro de la zero :))

  • @florentinadeacu3912
    @florentinadeacu3912 ปีที่แล้ว

    Minunat. Va mulțumesc pt acest interviu. Mai clar de atât, NU SE putea. Atât de precis, invitatul dvs. Sa înțeleagă,, tot prostul", - scuzati- dar asa se spune, în popor.

  • @rarescristianmoruz2542
    @rarescristianmoruz2542 ปีที่แล้ว

    Fun fact: Bill Gates a cumpărat soft-urile pe 10000 de dolari de la niște profesori geniali de la o facultate de matematica. El doar a făcut scale-up și a găsit echipe bune de oameni care au făcut alte funcționalități și aplicații.

  • @anamariastr
    @anamariastr ปีที่แล้ว +1

    Apreciez invitatul tau, dar hai sa lăsăm specialiștii să vorbească despre subiecte ca rezistența clădirilor la acțiuni precum cele date de seism. Oameni cu o pregătire practică și teoretică. Nu e suficient să stai pe șantier zilnic, dacă tu nu ești capabil să înțelegi adevăratele fenomene care se produc într-o clădire sub acțiunea undelor seismice ( distribuția eforturilor, zone de rigiditate mare/mica, deplasări/deformaţii, conlucrarea dintre beton și armătura, etc.) conceptele pentru care este nevoie și de pregătire teoretică, studiu intens alt normativelor etc.
    P.S. la un alt nivel, sub o altă formă, un fel de Dana Budeanu discutând despre efectele vaccinarii intr-o emisiune televizată, la aceași masa cu un medic.
    Una dintre greselile care se fac constant în media, oameni care își spun parerea despre domenii care nu le stăpânesc suficient de bine ( uneori nici pe departe ).
    Totodată, multumim pentru plusul de valoare adus societății prin activitatea ta George, dar încearcă să duci discuția cu invitații în zona lor de expertiză.

  • @unicKcs
    @unicKcs ปีที่แล้ว

    dar intr-o fabrica sau ceva productie sa ajute si comunitatea cumva nu ar investi

    • @patrickrazvan
      @patrickrazvan ปีที่แล้ว

      Când ai sute de angajați nu ajuți comunitatea?