Fiecare meșter cu secretele lui. Și bambusul are secretul lui, ca orice esență de lemn, fiecare cu rezonanța și fibra lui. E vorba de aderența aerului la interior, pentru asta tubul trebuie să aibă o asperitate circulară mai mare , la interior, pe care o puteți obține cu un șmirghel cu granulație mai mare. Sunt interpret la nai și constructor totodată. Naiurile mele, personale, nu au teșitura exterioară, nici nu am dorit. Asta o fac numai cei care vor să fie foarte virtuoși și să sufle fără mare efort. Tuburile verzi, înseamnă că bambusul nu este îndeajuns de uscat și în timp vor ajunge să fie și ele galbene, după ce se vor usca, dar riscul este de a crăpa, prin contracția pe care o are lemnul prin uscare. Poate ar fi mai bine să folosiți termenul de sunet catifelat și nu cel înădușit. Pentru lipire, folosiți cleiul de oase și lemnul își va păstra rezonanța. Nu vă sfătuiesc să folosiți dopurile de plută, cum văd că ați preluat metoda de la alți meșteri, care nu fac nimic altceva decât să absoarbă din rezonanța lemnului. Nu faceți economie la ceară și umpleți fiecare tub atât cât trebuie, până când obțineți tonul respectiv. Poate că mulți au mai aflat ceva, despre construcția naiului. Felicitări meșterului și deasemenea realizatorului, acestui documentar, care nu pare a fi un neavizat, când vine vorba de construcția instrumentelor muzicale.
Respect pentru tot ce faceți 👏
Bravo respect așa oameni e greu de găsit
Mult respect pentru ce munca dumnesvoastra,vrem un Nr de teléfon
Multa sanatate
Fiecare meșter cu secretele lui. Și bambusul are secretul lui, ca orice esență de lemn, fiecare cu rezonanța și fibra lui. E vorba de aderența aerului la interior, pentru asta tubul trebuie să aibă o asperitate circulară mai mare
, la interior, pe care o puteți obține cu un șmirghel cu granulație mai mare. Sunt interpret la nai și constructor totodată. Naiurile mele, personale, nu au teșitura exterioară, nici nu am dorit. Asta o fac numai cei care vor să fie foarte virtuoși și să sufle fără mare efort.
Tuburile verzi, înseamnă că bambusul nu este îndeajuns de uscat și în timp vor ajunge să fie și ele galbene, după ce se vor usca, dar riscul este de a crăpa, prin contracția pe care o are lemnul prin uscare.
Poate ar fi mai bine să folosiți termenul de sunet catifelat și nu cel înădușit. Pentru lipire, folosiți cleiul de oase și lemnul își va păstra rezonanța. Nu vă sfătuiesc să folosiți dopurile de plută, cum văd că ați preluat metoda de la alți meșteri, care nu fac nimic altceva decât să absoarbă din rezonanța lemnului. Nu faceți economie la ceară și umpleți fiecare tub atât cât trebuie, până când obțineți tonul respectiv. Poate că mulți au mai aflat ceva, despre construcția naiului. Felicitări meșterului și deasemenea realizatorului, acestui documentar, care nu pare a fi un neavizat, când vine vorba de construcția instrumentelor muzicale.
Aratatine si noua cum suna naiurile dv.
Buna ziua ! As dori sa iau legatura cu d-voastra, oare cum putem ? As vrea sa cumpar si eu
Eu cânt la nai de un an. E un instrument foarte frumos
Buna,imi place cum faceti naiurile…Am lemn brut de abanos,imi puteti face un nai din el?
Foarte interesant!
Felicitări
Bravo ragazzo.
Din păcate dl Cristian Rimbu nu mai e printre noi!😢
La dvs cât costă un nai?
trebue,,pretyit,acest,lycry, brawo, frymos
Am un Nai cumpărat de pe timpul lui Nea Nicu,dar nu este acordat,puteți să mi-l acordați și mie?Are 21 de tuburi.Aștept răspuns.Mulțumesc.
Bună seara, cu cât vindeți? Aveți un număr de telefon?
Bună, aș vrea să achiziționez un nai, dați-mi vă rog un număr de telefon pentru a achiziționa unul, mu!
*BRAVO frate-moldovene !* (nu-i ușor si meșterul trebuie sa cunoască SI muzica...)
Multa poveste ,nimic stiintific ,asa se formeaza miturile .Pe cand e o simpla meserie si se invata destul de usor pentru cei ce vor .