Katkı muhabbet olsun diye yazıyorum:) Odyofil topluluğumuzdaki ki hastalık genellikle müzik dinlememek oluyor. Aynı 80 parçayı sistem nasıl çalıyor diye dinleyen çok dostumuz var. müzik dinleme zevkinin aslında cihazı yok:) hi-end sisteminizde olsa o meyhanedeki radyodan çıkan sesten de vintage sistemden de zevk alınıyor. Vintage cihazların en büyük etkisi orta bantlarının insanın ruhuna dokunan müzikal sunumu oluyor. Hi-end kurulumlarda maksat prodüksiyonu sahnesel anlamda gerçek olarak kurgulamak oluyor. Beyefendi çok güzel anlattı. Büyük bir birikimi var. Yayın için teşekkür ederiz.
Üstadlar merhabalar cok guzel konular konusuluyor bende 45 yillk.bimuzisyen ve elektronik teknisyeni olarak full range hoparlor herzaman cokk sasirtici sesler alabileceginiz bi speaker dir..hele graetz.n..multy octav..muthistir
Re-cap yapılacaksa bileşenlerin audiophile bileşen olması gerekir. Kondansatörlerin belirli audiophile markalar ile değiştirilmesi, transistörlerin japon transistörlerle değiştirilmesi gerekir. Yoksa uzak doğu bileşenler kullanıldığında sound da eskiye nazaran olumsuzluklar görülür. Tizler matlaşır, midlerin sıcaklığı gider, alt frekanslarda çamurlanma gözükür. Besleme devreleri için olabildiğince en iyi bileşenlerin kullanılması bütçenin büyük bir kısmının bu devrelere ayrılması gerekir.
Bunların tamamı, ne yazık ki; gerçek olduğuna inandırılmış masallar ve şehir efsaneleridir. Gerçek Audiophile’ler ton kontrolü olmayan A sınıfı Single Ended lambalı amplifikatörler kullanırlar, transistörlü amplifikatörler kullanmazlar. Tabii, burada da bol miktarda şehir efsanesi bulunmaktadır. Günümüzde ve geçmişte hiçbir kayıt teknolojisi, hiçbir mikrofon, hiçbir hoparlör insan kulağının canlı olarak duyduğu sesin yerine geçemez. Bu Audiophile sektörü yüksek gelir gruplarını hedefleyen, kâr marjı da ultra yüksek olan bir sektör olduğundan; sektörde yer tutmuş olan satıcılar ev, villa fiyatına cihaz sattıkları için, sektöre başkaları giremesin diye hayâli, teknikle, bilimle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan şehir efsaneleri uydururlar, gerçekte teknik bilmediklerinden ve sadece satıcı olduklarından uydurdukları bu efsanelere kendileri de inanırlar. Hiçbir sistem parçası tek başına sistemi kurtaramaz, sisteme giren her bir komponent fayda sağladığı kadar sorun da yaratır. Bu işin sonu yoktur. En güzel ses; sizi mutlu eden sestir. Keyfiniz bol olsun…
@@STUDIOONTHERECORD En yüksek kar marjı kablo tarafında. O yüzden de kablolarla ilgili çok daha fazla safsata ve şehir efsanesi dolaşıyor :) Ağzınıza sağlık. Kablolarla ilgili sektörde dönen dolapları merak ediyorsanız, AudioMinor (Boğaç Tekman)'ı Google'layın. Çok ilginç bilgilere ulaşacaksınız.
@@mehmetaltugtabak2680 yalancı bezirganların safsatalarına ayıracak vaktim yok. Ben 50 yıllık bir profesyonel olarak bilgi sahibi olmayan meraklıları uyarmak için yazdım. İyilikler dilerim.
Récap sadece kapasitörler için söz konusudur. Tamamı ise refurbish yada revision olarak adlandırılır. Bu durumda ise cihazın parçalarının orijinal yedekleri tercihtir yoksa eşdeğerdeki parçalar kullanılır. Muadil denilen bu parçalar daha ciddi üretilmiş serilerden de olabilirler. Ama sonuç çok az olumlu yönde değişir.
Receiver, tuneri de ihtiva eden bir entegre amplifikatördür. Ama her eklenen devre yeni bir gürültü ve araya girmeye(interference) yaratır ki bunu istemeyiz. Şüphesiz görsel olarak receiver daha hoştur.
Cihazınız elektronik parçalar ihtiva eder. Kapasiteler kurur, dirençler çatlar, bobinler sarıldıkları madenin yapısal bozukluğu sebebiyle değer kaybeder ve görevinde sapmalara sebep olur. Yani insan gibi uaşlanırlar ve bu parçalar 15-20 yıl boyunca eksilerek hizmetlerine devam eder. Mutlaka değişmesi gerekenler; kapasitörler, dirençler ve sarımlardır. Transistörler ise hiç darbe almamışsa 20 yıl boyunca hizmet edebilirler. Sonrasında onların da yenileri ile değiştirilmesi çok şık olur. Yapılan değişiklikler sonrasında şüphe yok ki ürettikleri sesler pozitif yönde değişir ama bu yeni elemanların da yanma süreleri var ve bundan sonra en güzel sesleri çıkarmaya başlarlar. Yani değişikliklerden en erken 100 saat sonra ciddi dinleme yapabilirsiniz
NAD çok doğru. Çünkü en temel amplifikasyon şemalarını kullanırdı. Hem dinamizm hem sadakati yüksek parasını misliyle karşılayan cihazlar ürettiler. Bu gün onlar da Digital yolculuğuna çıktılar.
7 หลายเดือนก่อน +1
gençlik günlerimi hatırladım. L serisi mükemmel bir seridir. Bir çift L112 olsa güzel olurdu. Bose'lardan hiç bir zaman keyif almadım. Stüdyo tipi monitörler ile fazla para harcamadan mutlu olunabilir. Audiofile sistemlerin çoğu para tuzağıdır.
Tebrikler ellerinize sağlık zevkle izliyoruz....ben de Yıllarca hifi ile uğraştım getirdim götürdüm aldım sattım ...hala çok ilgiliyim fakat son dönem streaming platforlara takılıyorum hi Fi oraya doğru yönleniyor ...streamer dac vb konularına değinseniz biraz çok güzel olur.
Merhabalar. Merak ediyorum, Yamaha, Denon ve Marantz Receiverlerindan veya Amplifier arasindan bir tanesini seçmek zorunda kalsaniz, hangisi olurdu ve neden ? Sevgiler 👋
recap meselesinde haklı buluyorum özellikle .. asla döneminin muadil bileşenlerini bulamaz usta ve muadile yakın kullanarak cihazın ahengi bir tık iki tık değişir malesef.
Dijital kayıt ve çalma sistemlerinin analog cihazlara göre bir çok harmoniğinin kaybolduğunu düşünüyorum. Eskiden dinlediğimiz müziğin tadını bugün almamamızın en büyük nedeni bu bence. O kaybolan harmonikler nedeniyle dinlediğimiz müziğin bir kısım duygusu yitiriyor, daha mekanik ve metalik geliyor bana. Receiverlar konusunda hemfikirim; daha sert, parlak ve güçlüler. Analogun yerini hiçbir şey tutmaz.
Çok yanlış bir düşünce. Digital, Analog ile üretilebilen her kayıttan 10 kat geniş armonik üretebilir. Daha derin sessizlik sağlar. Ve Analog la ulaşılamayacak kadar kesin seviye farkları oluşturur ki bu durum her enstrümanı kulakalarınızın hiç yorulmadan duymasını sağlar. Mesela16 bir/44kHz bir CD(16 bit=96dB) 8:00 reprodüksyonun 1448000 örnekle tarif ettiği bir saniye içindeki ses yada sesler ve armoniklerini analog sadece bir bantlık derinlikte oluşturur. Manyetik bantlarda ise en derin ses/gürültü oranı 86-89dB dir. Plakları ise nostaljik olarak severim anarım ama ne yazık ki derinlik sadece 25-30 dB kadardır.
Bende HPM 1500 var, , aldigim icinde mutluyum, ama Canton Ergo 91 dc hic bir seye degismem, birde yedegimde wharfedale lerrim var. Cöpe koymuslardi ve aldim eve getirdim.
Yaşım 34 ve sahip olduğum hi end cihazların hepsi 2010 ve üzeri yıllarda üretilmiş.Ama şu gösterdiğiniz 70 ve 80'lerde üretilmiş amfilere aşık oldum.Özellikle Pioneer sa-8800 ve Denon GR-345.Almanya'da yaşıyorum ve demin yaptığım bir iki araştırma sonucunda bu iki aleti de buldum.Büyük ihtimal Pioneer SA-9800 ya da 8800 alacağım.İnanılmaz bir görünüşü olan ve üst kalite malzemeden yapılmış cihaz.Görür görmez anlaşılıyor.Yalnız bir sorum olacak. Pioneer Sa-8800 volume kısmında ışıklandırma var mı? İnternette SA-9800 modeline rastladım birisinde volume kısmı ışıklandırmalı.Acaba modifiye mi etmişler yoksa gerçekten böyle mi üretilmiş?
Rotel RX-803, hem ev sinema sistemlerinde hem de müzik dinleme odalarında kullanılabilir. Vintage hi-fi tutkunları için değerli bir koleksiyon parçasıdır. Marantz 2270, Pioneer SX-850, Yamaha CR-820, Sansui 8080, Kenwood KR-6600 dönemin benzer kategorideki rakipleridir. Rotel RX-803'ün güçlü ve temiz bir ses çıkışı vardır (kanal başına 70 watt/8Ohm/stereo). Seveceği bir hoparlör ile keyif alacağınız bir vintage receiver. Koleksiyon temizliğinde bir parça bulmak kolay değil.
pandemi öncesi japonyada çok ürün getirtmiştim walmanlar md ler vs, kendim için kolleksiyon aynı zamanda satıp kendi ekonomimi dengelemek çünkü mesleğim profesyonal sahne ekipmanları ses ışık görüntü tamir bakımı yapardım bende guatır kanseri üstüne diyabet beni bitirdi şimdi istesemde tamir yapamıyorum malum tamir kafa isteyen şey bende hastalık yüzünden baş ağrısından yapamıyorum bende bu elekroniğe çocukluktan mesleğe başladım 17 yaşımda digital sayıcı vs işleriyle kendimi geliştirdim şimdi emekli hayatta kalmaya çalışıyoruz beni aslında sahibinden sitesinde tanıyan çok kişi vardı belki burada bile çıkar adım Bülent Demir herkese selam.
64 yaşımdayım, müzik zevkim falan değişmedi..Pioneer sx 1010 um maalesef ex oldu..Yerini alacak özellikte bir amfi( marantz 2385,2330, pioneer sx 1250, 1050 gibi) tamirsiz bir monster arayisindayim..Bulabilirsem bds pp 131 spectrum analyzer de almak istiyorum..Kısmet...
Selamın aleyküm hocam aracımda audison marka 4 yol aktif sistem var müsait bir günde dinleyip yorumunuzu beklerim.. izmir bayraklıdan selamlar kanalınız hayırlı olsun hemen abone oldum ..
Kardeş kahkaha attim harbiden :))) Da Vinci'nin yanina gidip paintte yapilmis bir resmi gösterip hocam nasıl iyi mi diye sormak gibi bir yorum olmuş puhahahahhaha
Odyofiller de dahil olmak üzere, şu JBL markasını doğru telaffuz edene rastlamadım daha.. Jiğbiel değil kardeşim o.. Ceybiel.. Markanın adını aldığı kurucusu James Bullough Lansing, Amerikalı.. Üretici firma Harman International Industries, bir Amerikan şirketi. Dolayısı ile kısaltmanın İngilizce okunuşu olan Ceybiel dururken, neden hâlâ Jiğbiel diye okuyorsunuz, anlamıyorum 🙄
Evet BMW de biemvi aslinda dimi? Özel isimleri kendi dilinde telaffuz etmek normaldir ona bir sey söyleyemem ama harflerden olusan kısaltmalarin telaffuzunda anadilin neyse o sekil de kullansan sorun olmaz. Burda olay ne hani Odyofilsiniz ama daha JBL'i dogru söyleyemiyorsunuz falan mi :) Ufak hesap kardeş bunlar.
Abi cihazmi kaldı kimse artık bu cihazlara ulaşamıyor ulaşsada tamir görmüştür i orjinalini kaybetmis sistemler herkes çin malı Bluetooth hoparlör alıyor artık birakin boş işleri fiyatları sizin gibileri uzaya çıkardı
Ya şu Hdr denen saçmalığı kapatın ya. Ne gereği var ki? Hangi tv gerçek HDR destekliyor, hangi telefon? HDR oturmuş yaygın bir sistem değil ki? Birkaç bin kişi için milyonlarca kişi izleyemiyoruz videoyu. Daha doğrusu izliyoruz ama bomboz. Aklı evvel TH-cam da nedense HDR'ı kapat menüsü koymamış. Bomboz, gri bir video izledik. Sanki tost makinesiyle çekilmiş gibi. Keşke HDR'sız yükleseydiniz veya de bir montaj programından geçirip HDR zımbırtısını kapataaydınız!
Hpm-100 dünyanın en yanlış çalan hoparlörü..Hpm serisinin en iyisi hpm-70 ve 110'dur..Hpm-150 bile hikayedir.. Önemli olan doğru müziği dinlemek.. Bir hoparlörün görevi müziği doğru olarak çalmaktır..Bu arada Tarkan'ın albümleri Ses sistemi denemek ve demo yapmak için bildiğiniz pek çok albümden daha iyidir.. Tarkan'ın Soundundan bahsetmeden önce lütfen ağzınızı ve kulaklarınızı yıkayın.. Kulağınıza en çok hitab eden sistem em iyi sistemdir..Bu yüzden bu kadar cok marka ve model vardır.. Yoksa tum dünyada tek model hoparlör,,tek model receiver,,tek marka cd player,,tek model pikap üretilirdi.. Ayrıca sistemin nasıl ses çıkartacağı hoparlörlerin hassasiyetine bağlıdır..
Katkı muhabbet olsun diye yazıyorum:) Odyofil topluluğumuzdaki ki hastalık genellikle müzik dinlememek oluyor. Aynı 80 parçayı sistem nasıl çalıyor diye dinleyen çok dostumuz var. müzik dinleme zevkinin aslında cihazı yok:) hi-end sisteminizde olsa o meyhanedeki radyodan çıkan sesten de vintage sistemden de zevk alınıyor. Vintage cihazların en büyük etkisi orta bantlarının insanın ruhuna dokunan müzikal sunumu oluyor. Hi-end kurulumlarda maksat prodüksiyonu sahnesel anlamda gerçek olarak kurgulamak oluyor. Beyefendi çok güzel anlattı. Büyük bir birikimi var. Yayın için teşekkür ederiz.
Üstadlar merhabalar cok guzel konular konusuluyor bende 45 yillk.bimuzisyen ve elektronik teknisyeni olarak full range hoparlor herzaman cokk sasirtici sesler alabileceginiz bi speaker dir..hele graetz.n..multy octav..muthistir
Teşekkür ederiz,gözlerimizi,ruhumuzu şenlendirdiniz...
Re-cap yapılacaksa bileşenlerin audiophile bileşen olması gerekir. Kondansatörlerin belirli audiophile markalar ile değiştirilmesi, transistörlerin japon transistörlerle değiştirilmesi gerekir. Yoksa uzak doğu bileşenler kullanıldığında sound da eskiye nazaran olumsuzluklar görülür. Tizler matlaşır, midlerin sıcaklığı gider, alt frekanslarda çamurlanma gözükür. Besleme devreleri için olabildiğince en iyi bileşenlerin kullanılması bütçenin büyük bir kısmının bu devrelere ayrılması gerekir.
Bunların tamamı, ne yazık ki; gerçek olduğuna inandırılmış masallar ve şehir efsaneleridir.
Gerçek Audiophile’ler ton kontrolü olmayan A sınıfı Single Ended lambalı amplifikatörler kullanırlar, transistörlü amplifikatörler kullanmazlar.
Tabii, burada da bol miktarda şehir efsanesi bulunmaktadır. Günümüzde ve geçmişte hiçbir kayıt teknolojisi, hiçbir mikrofon, hiçbir hoparlör insan kulağının canlı olarak duyduğu sesin yerine geçemez.
Bu Audiophile sektörü yüksek gelir gruplarını hedefleyen, kâr marjı da ultra yüksek olan bir sektör olduğundan; sektörde yer tutmuş olan satıcılar ev, villa fiyatına cihaz sattıkları için, sektöre başkaları giremesin diye hayâli, teknikle, bilimle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan şehir efsaneleri uydururlar, gerçekte teknik bilmediklerinden ve sadece satıcı olduklarından uydurdukları bu efsanelere kendileri de inanırlar.
Hiçbir sistem parçası tek başına sistemi kurtaramaz, sisteme giren her bir komponent fayda sağladığı kadar sorun da yaratır.
Bu işin sonu yoktur. En güzel ses; sizi mutlu eden sestir.
Keyfiniz bol olsun…
@@STUDIOONTHERECORD En yüksek kar marjı kablo tarafında. O yüzden de kablolarla ilgili çok daha fazla safsata ve şehir efsanesi dolaşıyor :) Ağzınıza sağlık.
Kablolarla ilgili sektörde dönen dolapları merak ediyorsanız, AudioMinor (Boğaç Tekman)'ı Google'layın. Çok ilginç bilgilere ulaşacaksınız.
@@mehmetaltugtabak2680 yalancı bezirganların safsatalarına ayıracak vaktim yok. Ben 50 yıllık bir profesyonel olarak bilgi sahibi olmayan meraklıları uyarmak için yazdım. İyilikler dilerim.
Récap sadece kapasitörler için söz konusudur. Tamamı ise refurbish yada revision olarak adlandırılır. Bu durumda ise cihazın parçalarının orijinal yedekleri tercihtir yoksa eşdeğerdeki parçalar kullanılır. Muadil denilen bu parçalar daha ciddi üretilmiş serilerden de olabilirler. Ama sonuç çok az olumlu yönde değişir.
Receiver, tuneri de ihtiva eden bir entegre amplifikatördür. Ama her eklenen devre yeni bir gürültü ve araya girmeye(interference) yaratır ki bunu istemeyiz. Şüphesiz görsel olarak receiver daha hoştur.
Sohbetlerin devamını bekleriz üstadım 👍
Emeğinize sağlık!
Cihazınız elektronik parçalar ihtiva eder. Kapasiteler kurur, dirençler çatlar, bobinler sarıldıkları madenin yapısal bozukluğu sebebiyle değer kaybeder ve görevinde sapmalara sebep olur. Yani insan gibi uaşlanırlar ve bu parçalar 15-20 yıl boyunca eksilerek hizmetlerine devam eder. Mutlaka değişmesi gerekenler; kapasitörler, dirençler ve sarımlardır. Transistörler ise hiç darbe almamışsa 20 yıl boyunca hizmet edebilirler. Sonrasında onların da yenileri ile değiştirilmesi çok şık olur.
Yapılan değişiklikler sonrasında şüphe yok ki ürettikleri sesler pozitif yönde değişir ama bu yeni elemanların da yanma süreleri var ve bundan sonra en güzel sesleri çıkarmaya başlarlar. Yani değişikliklerden en erken 100 saat sonra ciddi dinleme yapabilirsiniz
Bu işler ile çok uğraşmış profesör hoca bir arkadaşım şunu demişti hiç unutmam.. paranın alacağı en güzel cihaz NAD demişti. çok tuhafıma gitmişti.
NAD çok doğru. Çünkü en temel amplifikasyon şemalarını kullanırdı. Hem dinamizm hem sadakati yüksek parasını misliyle karşılayan cihazlar ürettiler. Bu gün onlar da Digital yolculuğuna çıktılar.
gençlik günlerimi hatırladım. L serisi mükemmel bir seridir. Bir çift L112 olsa güzel olurdu. Bose'lardan hiç bir zaman keyif almadım. Stüdyo tipi monitörler ile fazla para harcamadan mutlu olunabilir. Audiofile sistemlerin çoğu para tuzağıdır.
Tebrikler ellerinize sağlık zevkle izliyoruz....ben de Yıllarca hifi ile uğraştım getirdim götürdüm aldım sattım ...hala çok ilgiliyim fakat son dönem streaming platforlara takılıyorum hi Fi oraya doğru yönleniyor ...streamer dac vb konularına değinseniz biraz çok güzel olur.
1990'larda walkmande dinlediğim kasetin kalitesini bulamıyorum. Alt tarafı MDR-741-E kulaklık vardı.
abi hepsini toplamışın, senin yüzünden vintage amfi bulamadım piyasada 😆
japonyadaki gibi bir jazz cafe acmazmısınız biz de kaliteden nasiplensek 🤣
Niyetimiz var ama destek ve ilgi önemli.
Merhabalar. Merak ediyorum, Yamaha, Denon ve Marantz Receiverlerindan veya Amplifier arasindan bir tanesini seçmek zorunda kalsaniz, hangisi olurdu ve neden ? Sevgiler 👋
Hiçbiri derim. Sansui tek geçerim.
recap meselesinde haklı buluyorum özellikle .. asla döneminin muadil bileşenlerini bulamaz usta ve muadile yakın kullanarak cihazın ahengi bir tık iki tık değişir malesef.
👏👏
*ABİ YERİNİ SÖYLEDE BİR GÜN GELİP DİNLEYELİM* 🙂
Dijital kayıt ve çalma sistemlerinin analog cihazlara göre bir çok harmoniğinin kaybolduğunu düşünüyorum. Eskiden dinlediğimiz müziğin tadını bugün almamamızın en büyük nedeni bu bence. O kaybolan harmonikler nedeniyle dinlediğimiz müziğin bir kısım duygusu yitiriyor, daha mekanik ve metalik geliyor bana. Receiverlar konusunda hemfikirim; daha sert, parlak ve güçlüler. Analogun yerini hiçbir şey tutmaz.
Çok yanlış bir düşünce. Digital, Analog ile üretilebilen her kayıttan 10 kat geniş armonik üretebilir. Daha derin sessizlik sağlar. Ve Analog la ulaşılamayacak kadar kesin seviye farkları oluşturur ki bu durum her enstrümanı kulakalarınızın hiç yorulmadan duymasını sağlar.
Mesela16 bir/44kHz bir CD(16 bit=96dB) 8:00 reprodüksyonun 1448000 örnekle tarif ettiği bir saniye içindeki ses yada sesler ve armoniklerini analog sadece bir bantlık derinlikte oluşturur. Manyetik bantlarda ise en derin ses/gürültü oranı 86-89dB dir. Plakları ise nostaljik olarak severim anarım ama ne yazık ki derinlik sadece 25-30 dB kadardır.
Bende HPM 1500 var, , aldigim icinde mutluyum, ama Canton Ergo 91 dc hic bir seye degismem, birde yedegimde wharfedale lerrim var. Cöpe koymuslardi ve aldim eve getirdim.
Pioneer 8800 satıyormusunuz
Sa-8800 ve Sa-9800 çok güzel cihazlar gerçekten.Ben bile düşünüyorum.Ebay'de satan gördüm.
Sa-8800-->900€
Sa-9800-->1900€
Yaşım 34 ve sahip olduğum hi end cihazların hepsi 2010 ve üzeri yıllarda üretilmiş.Ama şu gösterdiğiniz 70 ve 80'lerde üretilmiş amfilere aşık oldum.Özellikle Pioneer sa-8800 ve Denon GR-345.Almanya'da yaşıyorum ve demin yaptığım bir iki araştırma sonucunda bu iki aleti de buldum.Büyük ihtimal Pioneer SA-9800 ya da 8800 alacağım.İnanılmaz bir görünüşü olan ve üst kalite malzemeden yapılmış cihaz.Görür görmez anlaşılıyor.Yalnız bir sorum olacak. Pioneer Sa-8800 volume kısmında ışıklandırma var mı? İnternette SA-9800 modeline rastladım birisinde volume kısmı ışıklandırmalı.Acaba modifiye mi etmişler yoksa gerçekten böyle mi üretilmiş?
@@fmc_kaya ışıklandırma olmaz sadece vu metre
Roter rx 803 1977 model hakkinda bilginize basvurmak isterim sizce nasil bir cihazdir
Rotel RX-803, hem ev sinema sistemlerinde hem de müzik dinleme odalarında kullanılabilir. Vintage hi-fi tutkunları için değerli bir koleksiyon parçasıdır. Marantz 2270, Pioneer SX-850, Yamaha CR-820, Sansui 8080, Kenwood KR-6600 dönemin benzer kategorideki rakipleridir. Rotel RX-803'ün güçlü ve temiz bir ses çıkışı vardır (kanal başına 70 watt/8Ohm/stereo). Seveceği bir hoparlör ile keyif alacağınız bir vintage receiver. Koleksiyon temizliğinde bir parça bulmak kolay değil.
@@IzmirAudiophile çok teşekkür ederim bilgileriniz için
pandemi öncesi japonyada çok ürün getirtmiştim walmanlar md ler vs, kendim için kolleksiyon aynı zamanda satıp kendi ekonomimi dengelemek çünkü mesleğim profesyonal sahne ekipmanları ses ışık görüntü tamir bakımı yapardım bende guatır kanseri üstüne diyabet beni bitirdi şimdi istesemde tamir yapamıyorum malum tamir kafa isteyen şey bende hastalık yüzünden baş ağrısından yapamıyorum bende bu elekroniğe çocukluktan mesleğe başladım 17 yaşımda digital sayıcı vs işleriyle kendimi geliştirdim şimdi emekli hayatta kalmaya çalışıyoruz beni aslında sahibinden sitesinde tanıyan çok kişi vardı belki burada bile çıkar adım Bülent Demir herkese selam.
şifalar diliyorum senin için güzel insan
Kasetlerden olsun seslerini gösterseydiniz telif hakkına takılmayanlar var çokça
Satılık varmı şuan elin
izde
64 yaşımdayım, müzik zevkim falan değişmedi..Pioneer sx 1010 um maalesef ex oldu..Yerini alacak özellikte bir amfi( marantz 2385,2330, pioneer sx 1250, 1050 gibi) tamirsiz bir monster arayisindayim..Bulabilirsem bds pp 131 spectrum analyzer de almak istiyorum..Kısmet...
cıhazın pahalı olmasından kalıtelı sanmak enbuyuk zılzurna cahıllıktır 1 mılyon tl lık cıhaz gordum ozellıklerıne bakdım bıldıgınız araba teybı kalıtesınde hıhahaaahahha sıze guluyorum bursadan taaa bursadan
isterseniz milyon dolar harcayın akustik düzenlemesi olmayan bir dinleme odasında verdiğiniz her cent çöp olur.
👏👏👏
Hiçbir audio teknolojisi insan kulağının konser salonunda duyduğu sesi bire bir simule edemez! 😊
*SES İŞİNİN SONU YOK GİBİ RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN* 😐
gerçekten....😅😆😆😆
Selamın aleyküm hocam aracımda audison marka 4 yol aktif sistem var müsait bir günde dinleyip yorumunuzu beklerim.. izmir bayraklıdan selamlar kanalınız hayırlı olsun hemen abone oldum ..
Kardeş kahkaha attim harbiden :))) Da Vinci'nin yanina gidip paintte yapilmis bir resmi gösterip hocam nasıl iyi mi diye sormak gibi bir yorum olmuş puhahahahhaha
🤌🤌👍👍
Odyofiller de dahil olmak üzere, şu JBL markasını doğru telaffuz edene rastlamadım daha..
Jiğbiel değil kardeşim o..
Ceybiel..
Markanın adını aldığı kurucusu James Bullough Lansing, Amerikalı..
Üretici firma Harman International Industries, bir Amerikan şirketi.
Dolayısı ile kısaltmanın İngilizce okunuşu olan Ceybiel dururken, neden hâlâ Jiğbiel diye okuyorsunuz, anlamıyorum 🙄
Murat bey biz Türk’üz ancak o kadar telaffuz edebiliyoruz. Siz bir de Amerikalı’nın Murat’ı nasıl telaffuz ettiğine bir bakın isterseniz.
Evet BMW de biemvi aslinda dimi? Özel isimleri kendi dilinde telaffuz etmek normaldir ona bir sey söyleyemem ama harflerden olusan kısaltmalarin telaffuzunda anadilin neyse o sekil de kullansan sorun olmaz. Burda olay ne hani Odyofilsiniz ama daha JBL'i dogru söyleyemiyorsunuz falan mi :) Ufak hesap kardeş bunlar.
je be le.
murat bey sen çok bileni çok ........
Abi cihazmi kaldı kimse artık bu cihazlara ulaşamıyor ulaşsada tamir görmüştür i orjinalini kaybetmis sistemler herkes çin malı Bluetooth hoparlör alıyor artık birakin boş işleri fiyatları sizin gibileri uzaya çıkardı
Ya şu Hdr denen saçmalığı kapatın ya. Ne gereği var ki? Hangi tv gerçek HDR destekliyor, hangi telefon?
HDR oturmuş yaygın bir sistem değil ki?
Birkaç bin kişi için milyonlarca kişi izleyemiyoruz videoyu.
Daha doğrusu izliyoruz ama bomboz.
Aklı evvel TH-cam da nedense HDR'ı kapat menüsü koymamış.
Bomboz, gri bir video izledik. Sanki tost makinesiyle çekilmiş gibi.
Keşke HDR'sız yükleseydiniz veya de bir montaj programından geçirip HDR zımbırtısını kapataaydınız!
Hpm-100 dünyanın en yanlış çalan hoparlörü..Hpm serisinin en iyisi hpm-70 ve 110'dur..Hpm-150 bile hikayedir.. Önemli olan doğru müziği dinlemek.. Bir hoparlörün görevi müziği doğru olarak çalmaktır..Bu arada Tarkan'ın albümleri Ses sistemi denemek ve demo yapmak için bildiğiniz pek çok albümden daha iyidir.. Tarkan'ın Soundundan bahsetmeden önce lütfen ağzınızı ve kulaklarınızı yıkayın.. Kulağınıza en çok hitab eden sistem em iyi sistemdir..Bu yüzden bu kadar cok marka ve model vardır.. Yoksa tum dünyada tek model hoparlör,,tek model receiver,,tek marka cd player,,tek model pikap üretilirdi.. Ayrıca sistemin nasıl ses çıkartacağı hoparlörlerin hassasiyetine bağlıdır..