Corect. Important este ca echipamentul sa fie de calitate, oferiind si siguranta instalatiei electrice. Am testat multe invertoare, cu o impedanta de bucla imensa, cu pericol real pentru casa atunci cand esti off-grid. La Victron am impedanta de 0,83 ohm, la altele 4,19 ohm. Felicitari pentru investitie Ciprian.👍👍👍👍
Îți mulțumesc pentru mesaj si pentru informații! Este foarte important să împărtășim experiențele noastre ca să ii ajută pe cei care se gândesc să investească în direcția asta.
Interesant, util si cuprinzator - ofera si perspective. Ca de obicei prezentat profesionist, in mod accesibil si echitabil - fara bias. Trebuie sa recunosc ca nu toti avem posibilitatea tehnica - set up ul actual, necesitati si perspective care sa necesite echipamentul si set-up cel mai performant si relativ scump. E important ca ai prezentat optiunile cele mai sofisticate, dar si posibilitatea ca unii vor fi nevoiti sa continue sa dezvolte un sistem existen cu limitari pe baterii - hibrid , poate cu trecere prin zero, o energie de stocare limitata la 5 KW , un invertor de exemplu de 15kw fara optiune de stocare sau producere offline, si/sau predictii sofisticate. Pana la urma conteaza informatia de calitate - educatia prosumatorilor si a consumatorilor , pentru o decizie educata functie de posibilitati considerand o perspectiva generoasa.
Multumim pentru video! Haterii ar spune ca Fronius-ul este montat prea aproape de perete, atentie la ventilatorul acela. Lucian, ca de obicei, explica pentru toata lumea, multumim si lui. Felicitari si la mai multe video pe viitor. Poate avem doritori de Casa Verde si un material despre partea de stocare ar fi foarte indicat, sa nu faca oamenii alegeri bazate strict pe partea financiara.
@@ECODRIVE se referea la inserierea bateriilor sau a elementilor dintr-o baterie, cred ca dt648 are dreptate, nu mai stiu exact cum s-a afirmat dar, posibil sa necesite ceva clarificari, cred ca in interviu s-a referit mai degraba la puteri diferite pe baterie, sau elementi, determinate de acelasi curent din circuitul inseriat, cu rezistente diferite - datorita uzurii - ca urmare tensiuni diferite ---> rezulta puteri diferite generate pe elementul inseriat si probabil si caldura generata mai mare si limitari pe circuit datorata elementului cel mai rezistiv.❔
Lucian e un foarte bun expert si ofera suport tehnic impecabil pe forumul victron. Am tot ecositsemul Victron, inclusiv ev charger Victron (aici pot spune ca Victron mai are de lucru) iar ca pret am observat ca pana si Deye a ajuns mai scump. Deci se merita pretul platit pentru un sistem profesional.
habar n ai ce vorbesti...victron nu face invertoare hibride..ei nu fac injectie in retea..Deye face..il am eu..un deye de 8kw e 8900lei..ia cauta un Victron care sa ti dea efectiv 8kw..offgrid si vezi ce pret are...
Să le stăpâniți sănătos! Dacă îmi permiteți o sugestie...sunteți un formator de opinie...cred că este momentul să treceți și la o educație ceva mai specială a urmăritorilor. Mă refer la calitatea unor produse, la principiile de funcționare(joasă și înaltă frecvență în cazul invertoarelor), microinvertoare, prețuri corecte inclusiv la manoperă...sunt multe de explicat. Cu speranțe vă doresc succes.
Multumim mult pentru video-uri și implicare pe zona de electrificare / prosumatori / interacțiune cu autoritatile... As vrea sa te pot susține si financiar si cred ca mai sunt si alți oameni care ar face asta. De aceea te rog sa îți faci un cont pe Patreon sau sa activezi opțiunea de a face donații pe youtube sau alta metoda simplă pentru cât mai multi utilizatori. Daca cumva ai deja, te rog sa îmi spui ce varianta pot folosi, ca eu nu am găsit la prima vedere.
Momentan am dezactivat monetizare pentru ca trebuie sa fac un cont pe firma. Nu a fost o prioritate pentru ca am tratat activitatea asta ca pe un hobby si am acoperit eu costurile. Îți mulțumesc foarte mult pentru mesaj și pentru dorința de a sprijini acest demers. Aprecierile care vin de la cei care se uită mă bucură cel mai mult. Multumesc mult!
Desi nu mi-ai raspuns unui comentariu in care intrebam fix despre topicul sistemelor hibride, ai facut un video complet despre asta! Jos palaria, foarte utile si descriptive materialele, parintii mei vor aprecia si ei :) Pacat doar ca o baterie de 5kWh e cam 12000 de Ron, asta mi se pare excesiv de mult. Mai ales ca pretul pe kWh la LiFePO4 anul asta a scazut dramatic sub 100 de dolari.
Mi se intampla sa nu reusesc sa raspund la toate comentarii din motive de timp dar cu siguranta le citesc. Multumesc pentru mesaj si ma bucur ca informatiile au fost de folos.
Buna ziua Ciprian, imi place foarte mult prezentarea ta și de aceea, te rog ai putea să transmiți tu cerința mea celor de la Vitron ? Am montat un sistem fotovoltaic de 10 KW cu un inverter Fronius trifazic 10 KW, inițial simplu, acum am un inverter Fronius hibrid trifazic 10 KW +, sistemul lucreaza acum ON GRID, am pus sistemul trifazic fiindcă am încălzirea casei cu o pompă de căldură trifazică de 16 KW. Pentru o economie de consum și pentru tendințele viitoare (guvernamentale), am hotărât să iau o baterie de stocare și să transform sistemul fotovoltaic în sistem hibrid. Bateria cumpărată este o baterie Byd Batery HVM de 16,6 KW, care este compatibilă cu inverterul. Firma care a montat instalația fotovoltaică îmi spune că această baterie nu poate fi folosită la toate aparatele pe care le am în casă ( plită electrică - trifazică, cuptor electric, cuptor cu microunde, tv, frigider, mașină spălat, etc.) și în nici un fel pentru pompa de căldură. Cei de la Install house de la care am luat bateria m-au îndrumat la dumneavoastră fiindcă sistemul meu cu inverter Fronius este compatibil cu produsele Victron pe care le comercializați. Ce soluție îmi dați? Puteți să faceți montajul cu produsele necesare Victron ca să am funcționale atât aparatura din casă cât și pompa de căldură? Puteți să-mi faceți o ofertă? Mulțumesc
Cel mai bine ar fi sa ii contactati direct pe cei de la darcomenergy.ro, care sunt importatorii Victron in Romania. Cu siguranta ei va pot spune mai exact care este cea mai buna solutie pentru cazul dumneavoastra. O zi buna si mult succes!
Felicitari pentru investitie si sa o stapanesti sanatos! Ne poti spune si la ce suma ai ajuns cu tot sistemul fotovoltaic de 15 kw, inclusiv cu adaugarea la sistemul de stocare? Am inteles ca sistemul tau este trifazat si mono fazat? Sunt la faza in care imi fac propriul research si m-au ajutat tare prezentarile tale!
Victron are o piesa cruciala in invertor ce nici un alt invertor de pe piata romaneasca nu are. Victron are softul cu mult mai versatil decat orice invertor din lume !
@@83glacius stai tu 5 luni in modul offgrid cu pompa de irigat sa vezi ce te plimbi cu invertorul pe la garantie. e nasol cand ai cumparat alt invertor si apare un clip care iti devalideaza achizitia 😂
Deye ii umileste din toate punctele de vedere. dar na , e chinezarie ce ofera doar 10 ANI GARANTIE ! de la ecobat / solar nu stiu cum si inca vre`o 3-4 site`uri daca cauti pe google. Atat de "proaste" sunt de iti ofera doar 10 ani ... Ii bat pe Victron astia fanboys ca tine la pret , calitate , versatilitate si optiuni ce nu te poti gandii tu inca . all in 1 solution !
Legat de pretul energiei in timp real, stiu ca exista in alte tari astfel de sisteme. Exista un feed constat de preturi si poti sa-l integrezi in invertoare / sisteme de automatizare precum HA. Merge si in Romania treaba asta? avem acest feed de date ? si mai important se ia in considerare momentul in care tragi din retea? Din ce am vazut operatorul retelei nu considera in prezent pretul curentului pentru momentul in care tragi din retea, este luata in considerare doar valoarea totala la final de luna pentru facturare.
Salut! Felicitari ptr tot ceea faci si succes pe mai departe,am vazut ca colaborezi cu Victron Energy,m-ar interesa o instalare de 10 kw si un pret,multumesc.
Avand in vedere diversitatea dar si ieftinirea sistemelor fotovoltaice aveti idee daca la noi comercializeaza panouri fotovoltaice cu celule multijonctiune ?
as avea o intrebare legata de Incarcatorul Auto Victron Charging Station, si anume care este logica de incarcare pt Sisteme OFF Grid ? Stiu ca la sisteme Hibrid sau ON Grid logica este ca invertorul vede care este energia injectata in retea, si o redirectioneaza catre incarcatorul Auto. Dar in cazul OFF - Grid nu am conexiune la retea ( nu iau si nu dau catre Retea) deci se pune intrebarea care este atunci logica ? Poate incarcatorul de la Victron sa vada cat este Productia, cat este consumul, si diferenta sa o directioneze catre Incarcatorul auto ??? merci
Graficul energiei ,,forecast solar" (minut 19) este energia produsa, functie de ora, de panourile dvs? Daca DA, la ce putere max. instalata a PV? Si care este data din calendar a acestora?
Este vreun motiv anume pentru care nu ati ales acumulatorii de 25,6V si 200Ah? Este legat de faptul ca aveati deja pe cei de 100 si trebuia sa mergeti pe aceeasi varianta? Intreb deoarece cei de 200 sunt considerabil mai ieftini per total.
Cel mai ok e sa ai acumulatori 48v. Cu cat esti mai aproape de 220v cu atat ai mai putin pierdere in conversie prin caldura. Panourile fac si 350v vara iar invertoru reduce la 48v dupa care iar amplifica la 220v, pkerderi conversie. Daca ai mai jos de 48 adica 24v e si mai rau.
Mă gândesc ca mașina electrică e plecată de acasă ziua. Vi cu ea seara. Ai bateriile încărcate peste zi din panouri. Încarci mașina din baterii noaptea. Oare ajunge curentul din baterii pt asta? Dacă da oare cat este de rentabil pe total? Mai rămâne curent în baterii și pt câtva consumatori din casă ?Numai bine👍
Depinde cat circuli cu masina zilnic si ce consum pe km are. Media in UE e pe la 30km pe zi si la un consum de 15kwh per 100km poti sa faci refill zilnic cu 4.5kwh adica 30% din capacitatea bateriei din clip. Iar ca rentabilitate doar combustibilul masini te-ar scuti de ~1500€ pe an
Trecerea prin 0 (zero) nu este o optiune, sau o gluma!!! Este obligatorie!!! Pentru ca te separa/izoleaza de retea, altfel, il omori pe cel ce este pe stalp cand vine sa remedieze problema distribuitorului!!!
Trecerea prin zero se referă la alimentarea consumatorilor din casa. Când pică rețeaua, sistemul Victron se deconectează de la rețea (nu injectează nimic, este separat de reța) iar consumatorii din casă sunt alimentați de la baterii. Trecerea la acest mod de funcționare (când pică rețeaua) se face fără oprirea alimentarii consumatorilor din casa.
Ar fi bun o masina electrica cu baterie Nio ..si sa ai baterie care ie incarcata acasa ca rezerva.....si sa schimb bateria in 5 minute..dar acum sunt masini care se incarca in 10 minute pina in 80%...Geekr...dar ar fi si mai bine ca la fiecare benzinarie sa fie si statii ..de incarcare 150-250kw...prin fonduri U.e....
Asa, deci statie de 150kw prin fonduri UE, cum incarcati in 10 min o baterie de 60kw de ex? 150kw intr-o ora = 25kw in 10 minute. Trebuie un pic studiat peste tampeniile citite in presa si mai ales in titluri... Cititi articolele cu atentie, apoi calculati si vedeti daca iese sau nu. Evident trebuie sa mai adaugati si pierderile de incarcare, caldura, racire etc... nu o sa existe incarcare in 10 min decat poate peste vreo 30 de ani si atunci doar in anumite conditii ideale
Daca tot sunteti atit de deschisi si sa zicem ne interesati , va intreb de ce NIMENI dintre vinzatori NU SPUN PRETURILE INSTALATIILOR? Nivelul sistemelor prezentate sunt foarte foarte scumpe si cred ca nici 10 la suta din populatie nu isi permit asa ceva . Mai vin cu o intrebare , de ce sau permis instalare de sisteme celor care au un consum mi si foarte mic ? Nu erea corect si normal instalarea de sisteme peste minim 500 kw pe luna ? Sau aprobat sisteme foarte multe celor cu un consum de 150 kw pe luna e normal si corect asa ceva ? Trebuie neaparat revizuit acest aspect sisteme fotovoltaice aprobate minim la un consum lunar de 500 kw luna . La ora actuala 80 la suta din cei aprobati au un consum de maxim 200 kw cea ce nu este normal . Sa gresit din start si trebuie neaparat revizuit acest aspect .
Eu cred , că guvernul român , doar a mimat că vrea să ajute populația , că vrea să fie" verde - " , că are intenții antipoluare ! De fapt e fix , invers ! Pt că cei care consuma mult , plătesc TVA , taxe la facturi , deci un venit în minus pt guvern și băieții deștepți din energie . Și atunci , s-a "mimat " , un program verde 😂. Gen : noi ne facem că facem ! Și au făcut acest kkt de program , pt 3 kw de gospodărie 😂. Iar guvernul să se laude , prin sat , pe la europeni ,....".uite nene avem și noi programe cu panouri " , facem curent cu fotovoltaice ! 😂
Ce legătură au prețurile instalațiilor cu ceea ce am prezentat noi? Dacă sunteți interesat de un sistem trebuie să va faceți lecțiile și să vă documentați. Vedeți care este necesarul dumneavoastră și discutați cu un specialist pentru o soluție personalizată. Trebuie să respectați nu doar prețul produselor ci și pregătirea și experiența celor cu care lucrați. Legat de puterea sistemelor raportate la consum, pot să vă spun că nu mai trăim in comunism. Este normal ca orice român să aibă dreptul să își producă energia indiferent de consum. Văd că vă deranjează faptul că unii produc mai mult decât consumă si că ar trebui limitați. Asta înseamnă ca dumneavoastră vă doriți ca firmele din energie (furnizori, distribuitori) să fie singurii care produc energie și să îi scoatem pe români din rețea......ciudată abordare.
Vreau sa-mi instalez un sistem de baterii de la SolarEdge. Eu am panourile, invertorul de la ei si am zis sa pun tot SolarEdge ca am inteles ca nu merge bine pe alte tipuri de baterii. Pretul este mare, insa mi-am facut un ROI care ma ajunge la 5.5 ani pentru 10kw de baterii. Am si 1 masina electrica si una PHEV+pompa de caldura, deci consumul meu e foarte mare. Panourile au 7.55kwp instalati. Deci pt mine s-ar renta. Mi se parw decent undeva la 5.5 ani ROI. Tu cum ai iesit? Mersi.
Buna ziua, Am instalat si eu de curand un sistem e PV cu Invertor de 5,5 kw. Am probleme cu impamantarea. Noul sistem ( alimenarea consumatorului din PV ), nu recunoaste impamantarea casei, interpreteaza ca o intrerupere a impamantarii. Drept urmare, apare un potential, 120V intre Nul si Impamantare, in loc de 0V, iar intre Faza si impamantare avem 90V, in loc de 230V. Daca stie cineva care este solutia.
Ar fi frumos să fii transparent și să ne spui cât te-a costat investiția totală, aș fi interesat și eu de un uograde de la ongrid cu Huawei de 6 kWp panouri de 4.8 kWp la hibrid cum ai tu dar și cu injecție în rețea.
Sistemele sunt construite in funcție de foarte multe criterii si nu este relevant cazul meu. Probabil dumneavoastră aveți un sistem monofazat si costurile diferă foarte mult. Recomandarea este sa solicitați o oferta de preț pentru cazul dumneavoastră specific. Pot sa va las un link cu costul unei baterii: shop.darcomenergy.ro/lifepo4/lifepo4-battery-256v100ah-smart.html
@@ECODRIVE Mda, este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
Salutare Ciprian. Ce masini în afara de noul Spring mai au V2L ? Eu tot caut și nu prea scrie nicăieri la fisa tehnica de prezentare a mai multor modele. Mulțumesc si mult succes !
Mg4, mg5, ioniq5, ev6 și mai sunt câteva. Ar fi interesant de aflat cum putem integra v2l în sistemul fotovoltaic și, pentru mai târziu, folosirea bateriilor de pe mașini în sistemele fotovoltaice. De ex, iau bateria de pe spring (sau orice ev) și o folosesc ca stocare
Mi se par super scumpe bateriile, 1500 de euro 2.5kw cu garantie 3 ani, in conditiile in care iti poti 10kw tot de LiFePO cu banii astia cu celule EVE si garantie 8 ani.
Bateriile cu litiu pot fi descărcate frecvent la 0% si incarcare la 100%. Eu am sistemul setat la 30% minim. Este rezerva pe care o păstrez în caz că pică rețeaua. Din 15 kWh folosesc zilnic 12 kWh. Am făcut un video cu Lucian pe tema bateriilor litiu si plumb: th-cam.com/video/wzaQrdc2J2M/w-d-xo.htmlsi=H2L5S91iUICca3L6
O întrebare pentru dumneavoastră. Am un sistem fotovoltaic de 6 KW, invertor Huawei hibrid. Din păcate tensiunea in rețea depășește pentru lungi perioade de timp valoarea de 253 V, ceea ce face că invertorul să intre în protecție. Căutând soluția pentru problema mea mi s-au propus instalarea unui stabilizator trifazic bidirecțional cu servomotor. Oare acest device m-ar ajuta să nu se întrerupă producția? Vă mulțumesc!
Este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe linkul acela. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
@@flaviandd comparam mere cu pere si DIY cu o soluție premium. Nu mi-as putea permite sa prezint soluții DIY care vin la pachet cu niște riscuri pe care nu sunt dispus sa mi le asum.
@@ECODRIVE BYD/ PylonTech nu sunt tot premium ? Ai DoD 90% din celor 2 si garantie 10 nu 3 ca la Victron. 100% le`ai primit gratis ca sa le faci reclama ..
@@chrisyoutube4214 ma refer la soluția completă. Poți construi in sistem din mai multe elemente dar intram in zona de DIY si nu pot să fac recomandări. O să vezi în curând un video in care apare și PylonTech într-o configurație interesantă. Nu cred că urmărești acest canal de mult timp pentru că altfel ai fi aflat ca sunt extrem de atent cu ce prezint. Eco Drive nu este un proiect comercial si tot ceea ce prezint este transparent. Victron sunt parteneri la Super Slalom si am spus lucrul asta. Nu este cazul să laud eu Victron când cred ca toata lumea din domeniu știe cine sunt. Ar fi bine sa fim constructivi si sa ii informam corect pe cei care sunt la început de drum. Nu ajută să fii tendențios.
vorbiti de lucruri frumoase, dar intre timp in Romania, eu produc acum si sunt compensat peste 2 ani. nu cred ca exista tari in africa in halul in care a ajuns tara asta
Din pacate aici va dau dreptate. Legea este stramba dar ne-am implicat sa o schimbam. Exista mari sanse ca anul acesta sa avem o lege noua care sa corecteze aceasta nedreptate.
@@mariusg4232 Mda, este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe site. Cand o celula EVE V3 cu 8000 cicluri, de 280ah, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON la o simpla cautare pe olx. Adica 8100 RON pentru 16 celule adica vreo 15kWh. Hai 8500 ca cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci decat de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron imi montez 60kWh in loc de 10kWh.
@@mariusg4232 Este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe link. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
Trebuie sa fii nebun sa iti cumperi un produs cu doar 3 ani garantie in opinia mea , mai ales cand e cel mai scump produs din europa.. Byd/PylonTech iti dau 10 ani si sunt globali , plus ca putin mai ieftini dar 1000 de variante , inclusiv HighVoltage. Garantia spune calitatea in opinia mea.
Au fost multe discuții în spațiul public pe aceasta temă. Hidroelectrica a avut pe site o oferta cu tarif diferențiat pe ore (PZU orar). Între timp a fost retrasă de pe site dar asta este un semnal că s-ar putea să avem și această opțiune. Dacă ar fi să procedăm la fel ca în alte țări europene, ar trebui să avem măcar un tarif diferențiat pe noapte.
@@mariusg4232 ciudată concluzia ta. Este printre cei mai buni experți internaționali….iar noi ne pierdem timpul in comentarii cu englezisme. O sa ma opresc aici pentru ca discuția este inutila.
astia 2 sant promotori pentru Vicron , cumparati daca aveti habar ce parametri are invertoarele cu Vicron poti sa dai o caruta de bani si real sa valoreze cat un invertor de 2000 Ron chinezesc. ce se aduce in RO sant niste componente slabe cu consum propiu mare si pret foarte mare uitativa la data de productie a componentelor Vicron sa vedeti surpriza sant mai vechi de 5 ani desi sant noi
Corect.
Important este ca echipamentul sa fie de calitate, oferiind si siguranta instalatiei electrice.
Am testat multe invertoare, cu o impedanta de bucla imensa, cu pericol real pentru casa atunci cand esti off-grid.
La Victron am impedanta de 0,83 ohm, la altele 4,19 ohm.
Felicitari pentru investitie Ciprian.👍👍👍👍
Îți mulțumesc pentru mesaj si pentru informații! Este foarte important să împărtășim experiențele noastre ca să ii ajută pe cei care se gândesc să investească în direcția asta.
Hai ca surpriza placutain testele tale a fost sinexcel isuna. pana la urma e de frecventa joasa ?
Interesant, util si cuprinzator - ofera si perspective. Ca de obicei prezentat profesionist, in mod accesibil si echitabil - fara bias. Trebuie sa recunosc ca nu toti avem posibilitatea tehnica - set up ul actual, necesitati si perspective care sa necesite echipamentul si set-up cel mai performant si relativ scump. E important ca ai prezentat optiunile cele mai sofisticate, dar si posibilitatea ca unii vor fi nevoiti sa continue sa dezvolte un sistem existen cu limitari pe baterii - hibrid , poate cu trecere prin zero, o energie de stocare limitata la 5 KW , un invertor de exemplu de 15kw fara optiune de stocare sau producere offline, si/sau predictii sofisticate. Pana la urma conteaza informatia de calitate - educatia prosumatorilor si a consumatorilor , pentru o decizie educata functie de posibilitati considerand o perspectiva generoasa.
Multumim pentru video! Haterii ar spune ca Fronius-ul este montat prea aproape de perete, atentie la ventilatorul acela. Lucian, ca de obicei, explica pentru toata lumea, multumim si lui. Felicitari si la mai multe video pe viitor. Poate avem doritori de Casa Verde si un material despre partea de stocare ar fi foarte indicat, sa nu faca oamenii alegeri bazate strict pe partea financiara.
Un video foarte util. Mulțumim, Ciprian!
Mulțumesc pentru mesaj!
ERONAT ! Daca sunt in serie TOATE primesc acelasi curent !.....specialistilor !
Despre ce vorbești?
@@ECODRIVE se referea la inserierea bateriilor sau a elementilor dintr-o baterie, cred ca dt648 are dreptate, nu mai stiu exact cum s-a afirmat dar, posibil sa necesite ceva clarificari, cred ca in interviu s-a referit mai degraba la puteri diferite pe baterie, sau elementi, determinate de acelasi curent din circuitul inseriat, cu rezistente diferite - datorita uzurii - ca urmare tensiuni diferite ---> rezulta puteri diferite generate pe elementul inseriat si probabil si caldura generata mai mare si limitari pe circuit datorata elementului cel mai rezistiv.❔
Like,experții sunt praf
Mulțumim dom' profesor !!!!!!❤❤❤
Mersi Ciprian, foarte informativ video, am aflat multe lucruri noi
Multumesc pentru mesaj!
Super informații,Ciprian! Mulțumim
Lucian e un foarte bun expert si ofera suport tehnic impecabil pe forumul victron. Am tot ecositsemul Victron, inclusiv ev charger Victron (aici pot spune ca Victron mai are de lucru) iar ca pret am observat ca pana si Deye a ajuns mai scump. Deci se merita pretul platit pentru un sistem profesional.
Daca comanzi direct din Rotterdam le scoti la 1/2 fata de deye 😂
pune un link pentru toti
habar n ai ce vorbesti...victron nu face invertoare hibride..ei nu fac injectie in retea..Deye face..il am eu..un deye de 8kw e 8900lei..ia cauta un Victron care sa ti dea efectiv 8kw..offgrid si vezi ce pret are...
""Foarte bun expert""
Băăăă,mergeți la scoală😊
@@mariusg4232 e cineva treaz de Ziua Marinei ?
La asa un titlu: ce vrei sa iti scriem? Ok, bravo tie, super ca ai facut-o.
Eu am fost ieri cu bicicleta prin oras, 7 km. A fost bine.
Titlul este “Sisteme fotovoltaice cu baterii - instalare si recomandari”….cum ar fi trebui sa fie?
@@ECODRIVE In titlu mai scrie "Am adăugat stocare 10 kWh la sistemul fotovoltaic". Ok, super! Mersi ca ne partasesti jurnalul.
Felicitari Ciprian.
super video! multumiri!
Să le stăpâniți sănătos! Dacă îmi permiteți o sugestie...sunteți un formator de opinie...cred că este momentul să treceți și la o educație ceva mai specială a urmăritorilor. Mă refer la calitatea unor produse, la principiile de funcționare(joasă și înaltă frecvență în cazul invertoarelor), microinvertoare, prețuri corecte inclusiv la manoperă...sunt multe de explicat. Cu speranțe vă doresc succes.
Multumim mult pentru video-uri și implicare pe zona de electrificare / prosumatori / interacțiune cu autoritatile... As vrea sa te pot susține si financiar si cred ca mai sunt si alți oameni care ar face asta. De aceea te rog sa îți faci un cont pe Patreon sau sa activezi opțiunea de a face donații pe youtube sau alta metoda simplă pentru cât mai multi utilizatori. Daca cumva ai deja, te rog sa îmi spui ce varianta pot folosi, ca eu nu am găsit la prima vedere.
Momentan am dezactivat monetizare pentru ca trebuie sa fac un cont pe firma. Nu a fost o prioritate pentru ca am tratat activitatea asta ca pe un hobby si am acoperit eu costurile.
Îți mulțumesc foarte mult pentru mesaj și pentru dorința de a sprijini acest demers. Aprecierile care vin de la cei care se uită mă bucură cel mai mult.
Multumesc mult!
Da puțină reclamă ca să fie mai ieftine bateriile Deye mai bun mai ieftin 😊
Desi nu mi-ai raspuns unui comentariu in care intrebam fix despre topicul sistemelor hibride, ai facut un video complet despre asta! Jos palaria, foarte utile si descriptive materialele, parintii mei vor aprecia si ei :)
Pacat doar ca o baterie de 5kWh e cam 12000 de Ron, asta mi se pare excesiv de mult. Mai ales ca pretul pe kWh la LiFePO4 anul asta a scazut dramatic sub 100 de dolari.
Mi se intampla sa nu reusesc sa raspund la toate comentarii din motive de timp dar cu siguranta le citesc.
Multumesc pentru mesaj si ma bucur ca informatiile au fost de folos.
Buna ziua Ciprian, imi place foarte mult prezentarea ta și de aceea, te rog ai putea să transmiți tu cerința mea celor de la Vitron ?
Am montat un sistem fotovoltaic de 10 KW cu un inverter Fronius trifazic 10 KW, inițial simplu, acum am un inverter Fronius hibrid trifazic 10 KW +, sistemul lucreaza acum ON GRID, am pus sistemul trifazic fiindcă am încălzirea casei cu o pompă de căldură trifazică de 16 KW.
Pentru o economie de consum și pentru tendințele viitoare (guvernamentale), am hotărât să iau o baterie de stocare și să transform sistemul fotovoltaic în sistem hibrid.
Bateria cumpărată este o baterie Byd Batery HVM de 16,6 KW, care este compatibilă cu inverterul.
Firma care a montat instalația fotovoltaică îmi spune că această baterie nu poate fi folosită la toate aparatele pe care le am în casă ( plită electrică - trifazică, cuptor electric, cuptor cu microunde, tv, frigider, mașină spălat, etc.) și în nici un fel pentru pompa de căldură.
Cei de la Install house de la care am luat bateria m-au îndrumat la dumneavoastră fiindcă sistemul meu cu inverter Fronius este compatibil cu produsele Victron pe care le comercializați.
Ce soluție îmi dați?
Puteți să faceți montajul cu produsele necesare Victron ca să am funcționale atât aparatura din casă cât și pompa de căldură?
Puteți să-mi faceți o ofertă?
Mulțumesc
Cel mai bine ar fi sa ii contactati direct pe cei de la darcomenergy.ro, care sunt importatorii Victron in Romania. Cu siguranta ei va pot spune mai exact care este cea mai buna solutie pentru cazul dumneavoastra.
O zi buna si mult succes!
@@ECODRIVE Mulțumesc mult. Sa aveți o zi frumoasă
Felicitari pentru investitie si sa o stapanesti sanatos!
Ne poti spune si la ce suma ai ajuns cu tot sistemul fotovoltaic de 15 kw, inclusiv cu adaugarea la sistemul de stocare?
Am inteles ca sistemul tau este trifazat si mono fazat?
Sunt la faza in care imi fac propriul research si m-au ajutat tare prezentarile tale!
Victron are o piesa cruciala in invertor ce nici un alt invertor de pe piata romaneasca nu are. Victron are softul cu mult mai versatil decat orice invertor din lume !
:)) zici ca esti un copil de 5 ani
@@83glacius stai tu 5 luni in modul offgrid cu pompa de irigat sa vezi ce te plimbi cu invertorul pe la garantie. e nasol cand ai cumparat alt invertor si apare un clip care iti devalideaza achizitia 😂
@@83glaciuscopil de 3 ani,victima speculanților "solari"
Deye ii umileste din toate punctele de vedere. dar na , e chinezarie ce ofera doar 10 ANI GARANTIE ! de la ecobat / solar nu stiu cum si inca vre`o 3-4 site`uri daca cauti pe google. Atat de "proaste" sunt de iti ofera doar 10 ani ... Ii bat pe Victron astia fanboys ca tine la pret , calitate , versatilitate si optiuni ce nu te poti gandii tu inca . all in 1 solution !
@@marianilie7321de pe 25 martie sunt offgrid tot cu victron si 60 kw stocare:d
Solutia cea mai buna este sa ai 2 masini electrice si una sa stea acasa la incarcat pe timpul zilei si a doua zi sa o lasi pe cealalta la incarcat
Salut. Cât costă acumulatorul/acumulatorii 15 kw Victron? Mulțumesc
Legat de pretul energiei in timp real, stiu ca exista in alte tari astfel de sisteme. Exista un feed constat de preturi si poti sa-l integrezi in invertoare / sisteme de automatizare precum HA.
Merge si in Romania treaba asta? avem acest feed de date ? si mai important se ia in considerare momentul in care tragi din retea?
Din ce am vazut operatorul retelei nu considera in prezent pretul curentului pentru momentul in care tragi din retea, este luata in considerare doar valoarea totala la final de luna pentru facturare.
Salut! Felicitari ptr tot ceea faci si succes pe mai departe,am vazut ca colaborezi cu Victron Energy,m-ar interesa o instalare de 10 kw si un pret,multumesc.
Vă recomand să îi contactați direct pe cei de la www.darcomenergy.ro/ pentru o ofertă de preț.
Se pot pune baterii noi în paralel cu cele vechi și la plumb!
Problena de incompatibilitate apare și la cele cu litiu, în cazul legării în serie!
Impropiu spus 2.5 kw/ baterie.Daca tii la buzunarul tau nu trebuie sa descarci din baterii peste 50/100 din capacitate deci ai numai1 .25kw
Avand in vedere diversitatea dar si ieftinirea sistemelor fotovoltaice aveti idee daca la noi comercializeaza panouri fotovoltaice cu celule multijonctiune ?
Acesti acumulatori au functia de Fire AirBag? Singurii pe care i-am gasit cu aceasta functie sunt cei de la Huawei.
as avea o intrebare legata de Incarcatorul Auto Victron Charging Station, si anume care este logica de incarcare pt Sisteme OFF Grid ? Stiu ca la sisteme Hibrid sau ON Grid logica este ca invertorul vede care este energia injectata in retea, si o redirectioneaza catre incarcatorul Auto. Dar in cazul OFF - Grid nu am conexiune la retea ( nu iau si nu dau catre Retea) deci se pune intrebarea care este atunci logica ? Poate incarcatorul de la Victron sa vada cat este Productia, cat este consumul, si diferenta sa o directioneze catre Incarcatorul auto ??? merci
Graficul energiei ,,forecast solar" (minut 19) este energia produsa, functie de ora, de panourile dvs? Daca DA, la ce putere max. instalata a PV? Si care este data din calendar a acestora?
Imaginile sunt de săptămâna trecută iar puterea panourilor este de aproximativ 16 kW.
Este vreun motiv anume pentru care nu ati ales acumulatorii de 25,6V si 200Ah? Este legat de faptul ca aveati deja pe cei de 100 si trebuia sa mergeti pe aceeasi varianta? Intreb deoarece cei de 200 sunt considerabil mai ieftini per total.
Aveam deja cei doi acumulatori de 100 🤷
Cel mai ok e sa ai acumulatori 48v. Cu cat esti mai aproape de 220v cu atat ai mai putin pierdere in conversie prin caldura. Panourile fac si 350v vara iar invertoru reduce la 48v dupa care iar amplifica la 220v, pkerderi conversie. Daca ai mai jos de 48 adica 24v e si mai rau.
Mă gândesc ca mașina electrică e plecată de acasă ziua. Vi cu ea seara. Ai bateriile încărcate peste zi din panouri. Încarci mașina din baterii noaptea. Oare ajunge curentul din baterii pt asta? Dacă da oare cat este de rentabil pe total? Mai rămâne curent în baterii și pt câtva consumatori din casă ?Numai bine👍
Depinde cat circuli cu masina zilnic si ce consum pe km are. Media in UE e pe la 30km pe zi si la un consum de 15kwh per 100km poti sa faci refill zilnic cu 4.5kwh adica 30% din capacitatea bateriei din clip. Iar ca rentabilitate doar combustibilul masini te-ar scuti de ~1500€ pe an
cum se numeste firma ? unde lucreaza invitatul :D
Darcom Energy
Trecerea prin 0 (zero) nu este o optiune, sau o gluma!!! Este obligatorie!!! Pentru ca te separa/izoleaza de retea, altfel, il omori pe cel ce este pe stalp cand vine sa remedieze problema distribuitorului!!!
Trecerea prin zero se referă la alimentarea consumatorilor din casa. Când pică rețeaua, sistemul Victron se deconectează de la rețea (nu injectează nimic, este separat de reța) iar consumatorii din casă sunt alimentați de la baterii. Trecerea la acest mod de funcționare (când pică rețeaua) se face fără oprirea alimentarii consumatorilor din casa.
Ar fi bun o masina electrica cu baterie Nio ..si sa ai baterie care ie incarcata acasa ca rezerva.....si sa schimb bateria in 5 minute..dar acum sunt masini care se incarca in 10 minute pina in 80%...Geekr...dar ar fi si mai bine ca la fiecare benzinarie sa fie si statii ..de incarcare 150-250kw...prin fonduri U.e....
Asa, deci statie de 150kw prin fonduri UE, cum incarcati in 10 min o baterie de 60kw de ex? 150kw intr-o ora = 25kw in 10 minute. Trebuie un pic studiat peste tampeniile citite in presa si mai ales in titluri... Cititi articolele cu atentie, apoi calculati si vedeti daca iese sau nu. Evident trebuie sa mai adaugati si pierderile de incarcare, caldura, racire etc... nu o sa existe incarcare in 10 min decat poate peste vreo 30 de ani si atunci doar in anumite conditii ideale
Daca tot sunteti atit de deschisi si sa zicem ne interesati , va intreb de ce NIMENI dintre vinzatori NU SPUN PRETURILE INSTALATIILOR? Nivelul sistemelor prezentate sunt foarte foarte scumpe si cred ca nici 10 la suta din populatie nu isi permit asa ceva . Mai vin cu o intrebare , de ce sau permis instalare de sisteme celor care au un consum mi si foarte mic ? Nu erea corect si normal instalarea de sisteme peste minim 500 kw pe luna ? Sau aprobat sisteme foarte multe celor cu un consum de 150 kw pe luna e normal si corect asa ceva ? Trebuie neaparat revizuit acest aspect sisteme fotovoltaice aprobate minim la un consum lunar de 500 kw luna . La ora actuala 80 la suta din cei aprobati au un consum de maxim 200 kw cea ce nu este normal . Sa gresit din start si trebuie neaparat revizuit acest aspect .
Eu cred , că guvernul român , doar a mimat că vrea să ajute populația , că vrea să fie" verde - " , că are intenții antipoluare ! De fapt e fix , invers ! Pt că cei care consuma mult , plătesc TVA , taxe la facturi , deci un venit în minus pt guvern și băieții deștepți din energie . Și atunci , s-a "mimat " , un program verde 😂. Gen : noi ne facem că facem ! Și au făcut acest kkt de program , pt 3 kw de gospodărie 😂. Iar guvernul să se laude , prin sat , pe la europeni ,....".uite nene avem și noi programe cu panouri " , facem curent cu fotovoltaice ! 😂
Ce legătură au prețurile instalațiilor cu ceea ce am prezentat noi? Dacă sunteți interesat de un sistem trebuie să va faceți lecțiile și să vă documentați. Vedeți care este necesarul dumneavoastră și discutați cu un specialist pentru o soluție personalizată. Trebuie să respectați nu doar prețul produselor ci și pregătirea și experiența celor cu care lucrați.
Legat de puterea sistemelor raportate la consum, pot să vă spun că nu mai trăim in comunism. Este normal ca orice român să aibă dreptul să își producă energia indiferent de consum. Văd că vă deranjează faptul că unii produc mai mult decât consumă si că ar trebui limitați. Asta înseamnă ca dumneavoastră vă doriți ca firmele din energie (furnizori, distribuitori) să fie singurii care produc energie și să îi scoatem pe români din rețea......ciudată abordare.
As dori si un asemenea sistem
Vreau sa-mi instalez un sistem de baterii de la SolarEdge. Eu am panourile, invertorul de la ei si am zis sa pun tot SolarEdge ca am inteles ca nu merge bine pe alte tipuri de baterii. Pretul este mare, insa mi-am facut un ROI care ma ajunge la 5.5 ani pentru 10kw de baterii. Am si 1 masina electrica si una PHEV+pompa de caldura, deci consumul meu e foarte mare. Panourile au 7.55kwp instalati. Deci pt mine s-ar renta. Mi se parw decent undeva la 5.5 ani ROI. Tu cum ai iesit? Mersi.
Buna ziua,
Am instalat si eu de curand un sistem e PV cu Invertor de 5,5 kw. Am probleme cu impamantarea. Noul sistem ( alimenarea consumatorului din PV ), nu recunoaste impamantarea casei, interpreteaza ca o intrerupere a impamantarii. Drept urmare, apare un potential, 120V intre Nul si Impamantare, in loc de 0V, iar intre Faza si impamantare avem 90V, in loc de 230V.
Daca stie cineva care este solutia.
Pe cei de la DARCOM energy ii vom gasi in lista de instalatori pentru casa verde??
Darcom sunt instalatori dar sunt si importator de Victron. Ii puteti contacta si va pot spune ce parteneri au in zona dumneavoastră.
@@ECODRIVE multumesc
Am primit azi o informatie ca sa descoperit o baterie de 2 kg alimentata cu hidrogen ce dezvolta in jur de 50 kwh . Cred ca este pila de combustie .
@@sorindumitru6101 De unde ai primit informația,probabil de la Agenția Spatială Americană🤣🤣
Ar fi frumos să fii transparent și să ne spui cât te-a costat investiția totală, aș fi interesat și eu de un uograde de la ongrid cu Huawei de 6 kWp panouri de 4.8 kWp la hibrid cum ai tu dar și cu injecție în rețea.
Sistemele sunt construite in funcție de foarte multe criterii si nu este relevant cazul meu. Probabil dumneavoastră aveți un sistem monofazat si costurile diferă foarte mult. Recomandarea este sa solicitați o oferta de preț pentru cazul dumneavoastră specific. Pot sa va las un link cu costul unei baterii:
shop.darcomenergy.ro/lifepo4/lifepo4-battery-256v100ah-smart.html
@@ECODRIVE Mda, este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
@@flaviandd uaaat da heeel? 🤨
Salutare Ciprian. Ce masini în afara de noul Spring mai au V2L ? Eu tot caut și nu prea scrie nicăieri la fisa tehnica de prezentare a mai multor modele. Mulțumesc si mult succes !
Mg4, mg5, ioniq5, ev6 și mai sunt câteva. Ar fi interesant de aflat cum putem integra v2l în sistemul fotovoltaic și, pentru mai târziu, folosirea bateriilor de pe mașini în sistemele fotovoltaice. De ex, iau bateria de pe spring (sau orice ev) și o folosesc ca stocare
@@adicorutiu8049Mulțumesc
Mi se par super scumpe bateriile, 1500 de euro 2.5kw cu garantie 3 ani, in conditiile in care iti poti 10kw tot de LiFePO cu banii astia cu celule EVE si garantie 8 ani.
Deci 15 kw/h,buuun
Cați kw sunt disponibili real fara a distruge acumulatorii
Deci, 10 sau 8 kw/h ?
Bateriile cu litiu pot fi descărcate frecvent la 0% si incarcare la 100%.
Eu am sistemul setat la 30% minim. Este rezerva pe care o păstrez în caz că pică rețeaua. Din 15 kWh folosesc zilnic 12 kWh.
Am făcut un video cu Lucian pe tema bateriilor litiu si plumb:
th-cam.com/video/wzaQrdc2J2M/w-d-xo.htmlsi=H2L5S91iUICca3L6
@@ECODRIVE Asta cu 0% și 100% este pentru fraieri,tu ești baiat deștept👍
De ce nu ați pus bateriile normal, cu plusul și minus orientat pe plan orizontal?
Sunt mai ușor de realizat legaturile si ocupa mai putin spatiu.
Sper că era scoasă siguranța când arată cu degetele goale omulețul pe șinele alea de HV 😅
Sistemul este LV (sub 60V CC)....
O întrebare pentru dumneavoastră. Am un sistem fotovoltaic de 6 KW, invertor Huawei hibrid. Din păcate tensiunea in rețea depășește pentru lungi perioade de timp valoarea de 253 V, ceea ce face că invertorul să intre în protecție. Căutând soluția pentru problema mea mi s-au propus instalarea unui stabilizator trifazic bidirecțional cu servomotor. Oare acest device m-ar ajuta să nu se întrerupă producția?
Vă mulțumesc!
cine v a recomandat solutia asta sa ii dati block. puneti langa huawei un multiplus si o baterie si o sa va aduca la 230v
Multumim!
de unde poate fi cumparat acel rack sau rastel pt acumulatori ?
face parte din pachetul de la Darcom
Salut esti in Craiova acum?
Nu :)
@@ECODRIVE era un B 538 ECO in parcare....
Nu este clar
Ce facem cu blocurile de locuite
Nu este clar care e intrebarea
Cat costa o baterie din aia de la Victron?
Ai aici link pe site-ul Darcom
shop.darcomenergy.ro/lifepo4/lifepo4-battery-256v100ah-smart.html
Este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe linkul acela. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
@@flaviandd comparam mere cu pere si DIY cu o soluție premium. Nu mi-as putea permite sa prezint soluții DIY care vin la pachet cu niște riscuri pe care nu sunt dispus sa mi le asum.
@@ECODRIVE BYD/ PylonTech nu sunt tot premium ? Ai DoD 90% din celor 2 si garantie 10 nu 3 ca la Victron. 100% le`ai primit gratis ca sa le faci reclama ..
@@chrisyoutube4214 ma refer la soluția completă. Poți construi in sistem din mai multe elemente dar intram in zona de DIY si nu pot să fac recomandări.
O să vezi în curând un video in care apare și PylonTech într-o configurație interesantă.
Nu cred că urmărești acest canal de mult timp pentru că altfel ai fi aflat ca sunt extrem de atent cu ce prezint. Eco Drive nu este un proiect comercial si tot ceea ce prezint este transparent. Victron sunt parteneri la Super Slalom si am spus lucrul asta. Nu este cazul să laud eu Victron când cred ca toata lumea din domeniu știe cine sunt. Ar fi bine sa fim constructivi si sa ii informam corect pe cei care sunt la început de drum. Nu ajută să fii tendențios.
vorbiti de lucruri frumoase, dar intre timp in Romania, eu produc acum si sunt compensat peste 2 ani. nu cred ca exista tari in africa in halul in care a ajuns tara asta
Din pacate aici va dau dreptate. Legea este stramba dar ne-am implicat sa o schimbam. Exista mari sanse ca anul acesta sa avem o lege noua care sa corecteze aceasta nedreptate.
Doar îs baterii cu roti
2:20
Daca poti spune si pretul ar fi bine=))
Asta este link-ul cu pretul pentru baterii
shop.darcomenergy.ro/lifepo4/lifepo4-battery-256v100ah-smart.html
500lei pe elment
@@mariusg4232 Mda, este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe site. Cand o celula EVE V3 cu 8000 cicluri, de 280ah, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON la o simpla cautare pe olx. Adica 8100 RON pentru 16 celule adica vreo 15kWh. Hai 8500 ca cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci decat de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron imi montez 60kWh in loc de 10kWh.
@@mariusg4232 Este 8500 RON o baterie de 2.5 kWh pe link. Cand o celula EVE V3 280ah cu 8000 cicluri, costa 470 RON si un BMS JK 600 RON, la o simpla cautare pe olx. Deci 8100 RON pentru 16 celule, adica vreo 15kWh. Hai 8500 cu niste conectori si o cutie, sa iasa socoteala simpla. Deci "decat" de vreo 6 ori mai scump ? :)) Pai de 4 baterii de la victron montai 60kWh in loc de 10kWh.
Trebuie sa fii nebun sa iti cumperi un produs cu doar 3 ani garantie in opinia mea , mai ales cand e cel mai scump produs din europa.. Byd/PylonTech iti dau 10 ani si sunt globali , plus ca putin mai ieftini dar 1000 de variante , inclusiv HighVoltage.
Garantia spune calitatea in opinia mea.
Nu exista "a supradimensiona stocarea".
Există si aici o limita. Daca instalezi 100kWh de stocare dar tu produci 10 kWh/zi devine ineficient economic.
@@ECODRIVE Corect, problema se pune la modul: cate zile vrei sa poti acoperi fara o sursa de incarcare.
Hoor, în loc să tragi heblu și să nu mai dai un watt în rețea tu-ți iei baterii și joci pă muzica pecereilor.
De sila la de alde voi a murit mamaia.
Și tataie😂😂
vorbiti de parca stiti ca in Romania vom avea tarife diferentiale in curand pt consumatorii casnici 🤣 stiti ceva ce noi nu?
Au fost multe discuții în spațiul public pe aceasta temă. Hidroelectrica a avut pe site o oferta cu tarif diferențiat pe ore (PZU orar). Între timp a fost retrasă de pe site dar asta este un semnal că s-ar putea să avem și această opțiune.
Dacă ar fi să procedăm la fel ca în alte țări europene, ar trebui să avem măcar un tarif diferențiat pe noapte.
Aștia in urmă cu 3 ani visau la 5lei pe kw😂😂
Ce e aia "belensere" englejilor mici
ECHILIBRARE,poate in limba romană😂😂
E bine dacă asta este singura problemă….
@@ECODRIVE "belensere" nu exista,injineru' ,cam nepregatit
@@mariusg4232 ciudată concluzia ta. Este printre cei mai buni experți internaționali….iar noi ne pierdem timpul in comentarii cu englezisme. O sa ma opresc aici pentru ca discuția este inutila.
cu acumulatori... sau "baterii"... cred ca bateriile sunt de unica folosinta...
La ce te referi?
Peste 10.000 de cicluri înseamnă “unica folosita”?
nu sunt acumulatori? Care e diferența între baterii și acumulatori?
@@ECODRIVEmă refer la "baterii". Nu sunt de fapt, acumulatori? Pentru că se reîncarcă... !?
@@2dogs1car0pb formularea corecta este “acumulatori”. Am folosit un cuvânt cu care publicul este mai obișnuit. O sa schimb exprimarea.
E corect și baterie.
astia 2 sant promotori pentru Vicron , cumparati daca aveti habar ce parametri are invertoarele cu Vicron poti sa dai o caruta de bani si real sa valoreze cat un invertor de 2000 Ron chinezesc. ce se aduce in RO sant niste componente slabe cu consum propiu mare si pret foarte mare uitativa la data de productie a componentelor Vicron sa vedeti surpriza sant mai vechi de 5 ani desi sant noi
am vrea niste poze daca se poate....sau stii de la un "prieten bun" toate astea?