Mach3 ile Plasma makinası Bağlantısı ve bilinmesi gerekenler. Mach3 and Plasma Machine Connection.

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 7

  • @murataydemir2019
    @murataydemir2019 ปีที่แล้ว +2

    ustam eline yüreğine sağlık çok güzel anlatmışsın. çok faydan oldu. bir de karta sürücüler ve motorların bağlantısını ve thc bağlantısını anlatır mısınız.

    • @ezgimedya6060
      @ezgimedya6060 8 หลายเดือนก่อน

      Merhaba... thc bağlantısını çözdünüz mü acaba?

  • @esatkdn
    @esatkdn 11 หลายเดือนก่อน

    Harikasın abi, çok teşekürler

  • @metinyilmazlar8026
    @metinyilmazlar8026 4 หลายเดือนก่อน

    .

  • @hasandemir7479
    @hasandemir7479 ปีที่แล้ว

    Abi merhaba , mach3 ve step motorlar hakkında bi kaç sorum var sizinle nasıl iletişime geçebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim iyi akşamlar

  • @hltslndmr7250
    @hltslndmr7250 5 หลายเดือนก่อน

    Merhaba mehmet abi bir sıkıntı var bir türkü çözemedim şimdi ben bu açma kapama rolesini bağladım sorum yok çalışıyor kesim de yapıyorum ama örnek olarak 100-100 parçam var içerisnde delikler falan var onları kesiyorum hiç sorun yok ama etrafını kesmeye geçince 150 mm kadar gittikten sonra bi parazitlenme oluyor mach programı komple donuyor ğlazmayı kapatınc makine devam ediyor anahtarlama işlemini kendim denedim elimle açıp kapadım hiç bi sorun yok ama plasmayı açma kapama rolesine bağladıgım zaman mach3 donuyor birde kestiğim delikler yuvarlak değil konik çıkıyor bunlarla ilgili bana. Bilgi berebilir misin acaba

    • @MehmetIbrahim
      @MehmetIbrahim  5 หลายเดือนก่อน

      Merhaba parazitlenme plasmada yaşanan en can sıkıcı ve aşılması en zor olan konu elle sorun olmuyorsa muhtemelen optokuplör yalıtımlı röle kartı kullanmadınız yani röleyi direk mach3 çıkışı ile tetikliyorsunuz bu sayede röle bobinlerinde oluşan manyetiklenme karta heri sıçrıyordur. Bir ihtimal röle kartı plasmaya yakın kullanıyorsunuz yani mach3 tennsinyal kabloları plasma makinesinin yanına kadar gidiyordur.
      Bu röle motor sürücüleri ve mach3 kontrol kartı topraklanmış metal bir kutuda tutulmalı plasmadan tetikleme kablosu bu kutuya girmeli röleye bağlanmalıdır kablo kutu içinde mümkün olduğunca kısa tutulmalı ve blendajlı olmalı blendaj kısmına da tooraklama bağlanmalıdır kutu dışına çıkan tüm kablolar aynı şekilde olmalı.
      Bir ihtimal ilk patlatmayı çok yüksekten yapıyor olma ihtimali de paraziti çoğaltır.
      Delikler konik olayına gelirsek ya plasma gücü az belki de yüksek, ya hareket hızınız yüksek veya az, nozul aşınmış olabilir, hava basıncı doğru değildir sebepleri arayıp ta bulmanız gerekecek konik değil de elips olsaydı mekanik veya programsal bir sorun olurdu.