Ahşap Yükseltilmiş Sebze Yatakları || Sebze Bostanı Yapımı (2024)
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
- Artık 5x10 kerestelerle ve tahtalarla yaptığım sebze yatakları hazır. Bu şekilde hem görsel olarak daha derli toplu bir alan oluştu, hem de temiz bir alan yaratabildim. Sebze bostanının toprağını bu şekilde istediğim gibi düzenleyebileceğim, yabani otlarla uğraşmayacağım. Buraya ayrıca sulama çekeceğim ve otomatik sulamaya bağlayacağım.
Yakında gelişmeleri paylaşıyor olacağım. Abone olmanız mutlu eder. Beklerim. Selamlar.
Kişisel: walkinber
Kreatif Atölye: kreatif.atolye
Çok güzel,kolay gelsin,güzel bir video olmuş.pratik ve yardımcı bir video olmuş.işçilerin isteksiz çalışıyorlarda demeniz,günümüzü on numara anlatmış.
Bende yapıcam en kısa zamanda inşallah,çok iyi bir fikir oldu çok teşekkürler ☺️
sonuçları paylaşırsanız seviniriz, teşekkürler izlediğiniz için.
Selamun aleyküm kardeşim Ellerine emeğine sağlık ev harika bahçe harika oluyor.Benimde Eskişehirde bahçem var.Olur ya Maddi durumlar el verdiği zaman banada ev yapman için başvurabilirim.Benim sayfamda da bakabilirsin 2 dönüm tarlayı bahce haline getirene kadar gerçekten hem maddi ve manevi cok yorulduk.Sana şunu tavsiye edeyim 2 dönüm bahçemde 300 tane leylandim var.Leylandi suyu cok sever haftada 2 defa bol su verip Nisan mayıs ayında 15 15 15 zn gübre leylandi başına 1 avuç olacak şekilde verirsen cok fazla sürgün atarlar.Yine nisanda ve mayısta 1 ve 2 defa mantar ilacı atarsan cok güzel leylandilerin olur.Selametle
Elinize sağlık çok güzel olmuş çok beğendim ❤❤❤
çok teşekkürler
Bereketli olur insallah❤
çok sağolun
Cok güzel olmuş, elinize sağlık 👏🏻
çok teşekkürler✌🏼😊
Bu sebze yataklarının aslında ülkemizde bilinmeyen bir yanı, konforlu bir ekim, söküm ve toplama işlemi sağlamak. O yüzden eğilmeden bu işlemleri kolaylıkla yapabilmek. Yükseltinin en az 50/60 cm olması konfor için en az düzeydir. Fakat yükselti arttıkça maliyet tabiki fazlası ile artmakta. Zengin işi, maliyetli bir sistem. Ben kendi evime yaptım. Yatak malzemesi, çürümüş ağaç, gazel yani yaprak, talaş ve hayvan gübresi ayrıca yeşil çim ve evsel atık( marul, lahana,soğan, patates kabuk, vb) kullandım. Toprak gercekten çok verimli oldu yumuşak çapa gerekmiyor. Dikim esnasında toprak yüzeylerini yeşil biçme çim kullanıyorum hem toprağın nemli kalmasını sağlıyor hem de görsel olarak hoşuma gidiyor. Bir sonraki söküm işleminde de o çim toprağa karışıyor ve toprağı besliyor.
çok teşekkürler bilgi paylaşımınız için🙏🏼
Elinize sağlık, harika görünüyor dostlarım 😀Ben de çıkmışım videoda 🥲
teşekkürler king :)
😊👏🏻 çok güzel oldu
dostum selamlar.. sen de gölbasındasın sanırım.. golbasının en nezıh mahalleleri nereler acaba.. özel degılse sen hangı mahalledesın mesela? :) kolay gelsın..
ben karşıyaka mh çok severim. oralardayız biz de. hacılar kitlesini pek sevemiyoruz bazı bölümleri belki, ballıkpınar da ilgimi çekiyor daha uygun olsun diye baksam oraya bakardım. oraya da otoban bağlantısı var. konya yolunun diğer tarafı (bahçelievler civarı) çok soğuk geliyor hep ankara dışı gibi hissediyorum.