Çok teşekkürler Cengiz bey. Bu konuda profesyonel olan sizden bilgi sahibi olmak çok önemli. Açıkcası sizi dinledikten sonra bu konudaki kabusların bittiğini düşünüyorum. Aboneyim ve takipteyim. Tekrardan teşekkürler.
Gelişmeleri merakla bekliyoruz. Vergilendirme konusunda ise önerimiz aylık asgari ücret tutarını geçtiğinde vergilendirme başlamasıdır. Veya yıllık alt limit belirlenerek bu limit üzerinden vergilendirme sağlanabilir. Saygılarımla..
Hocam güzel paylaşım olmuş bana da uğrayın komşu olun 24 saat sonra 🤗
3 ปีที่แล้ว +2
Hocam belli bir limite kadar şirket kurmadan gelir vergisi kapsamında dekont ile muhasebeci aracılığıyla maliyeye beyan vererek vergi mükellefi olunabildiğini biliyorum. Bu konu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz acaba
@@dijitalmuhasebe3225 hocam onda hemfikiriz ama adsense üzerinden uygulama reklamımı versem tanıtım amaçlı ücret karşılığı bu bir sorun teşkil eder mi çok araştırdım bulamadım
@@CahilAkl Vergi mükellefi olmayan bir kişinin ücretli tanıtım yaptırması konusunda internette içerik olmaz. reklam vermenin kendisi tek başına ticari faaliyettir. sorun olup olmayacağını zaman gösterir.
Bilgim yoktu 2018 2021 yillari arasinda toplamda 3200 lira para yatmis aylik 100 150 arasi anca kazaniyor kanal odeme esigini yukselttim cekmiycem para falat burda sormak istedigim soru şu o 3 sene icinde kazanilan 3200 lira dan vergi cezasi yermiyim maliyeye gidip durustce soylesem o mebla ile ilgili buyuk bir ceza gelirmi
Abicim soruma cevap verirsen çok bilgilendirici olur. Bazı video çekenler söylüyor. Muhasebeciye sormuşlar. kazancınız düşük oldugu için vergi vermenize gerek yok demiş böyle birşey varmı gerçekten. Kazançlarıda her ay sabit ve ortalama 200-300 tl arası.
peki hocam misal dört beş yıldır azda olsa bir gelir elde eden kanal bu bilgiyi aldıktan sonra yutup gelirlerini devlete ibraz etmek istiyor. ibraz yapıldıktan sonra devlet ibrazdan sonraki gelirleri mi sayacak devlet yoksa evveliyatı da araştırıp geçmiş gelirleride araştırıyor mu. yani onları da ister mi.
Video için teşekkür ederim. TH-cam dışındaki bazı platformlar (Freelancer veya Eğitim siteleri) doğrudan parayı Türkiyedeki banka hesabına yatırmıyor. Bunun yerine Paypal veya Payoneer gibi platformalara parayı aylık veya başka periyotlarda yatırıyor. Kişilerde isterse bu platformlar aracılığı ile paralarını türkiyedeki banka hesaplarına çekebiliyor. Bu durumda Türkiyedeki para hareketi Paypal veya Payoneer arasında olmuş oluyor. Kişinin yıllık gelirinin 1.000 ₺-3.000₺ arası olduğunu varsaydığımızda vergi dairesi herhangi bir takip veya cezai işlem çıkarabilirmi? Yada bu tip yurt dışı transferlerinde bir inceleme limiti var mı?
Merhaba, bir ilke; geliri düzenli elde etme ilkesidir. gelir düzenli hale gelmiş ise, tekrarlanma düzeyi ve rakam tutarı önemli hale gelir. Yasal olarak Alt bir limit yok. Pratikte yıllık 1.000 TL için henüz işlem yapılmadı.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler size bir sorum olacak. bir youtuber 5 yılda bir kere adsenste biriktirdiği parayı toptan çekse bu miktar da diyelim ki 60 bin lira olsa 5 yıl sonra da takibe yakalansa cezası ne olur.
Bu rakamdaki bir geliri beyan etmeniz gerekir. İnceleme olması durumunda ceza toplam hasılatınıza yakın bir tutar çıkar.
3 ปีที่แล้ว +1
Hocam selamlar. Bir sorum olacak. TH-cam'dan 2020 yılında bazı aylar 200 tl bazı aylar 700 tl vs. toplamda 5 bin tl para çektim ve vergilerle ilgili pek bilgim yoktu. Yeni yeni haberim oluyor. Bu aralar da TH-cam'dan aylık 1000 tl civarı gelir elde ediyorum. Bugün Adsense limitini 20 bine çektim parayı çekmemek için. 2020 yılında aldığım 5 bin tl için ileride cezai işlem vs. daha büyük sıkıntılar çekmek istemiyorum. Siz bu durumda ne önerirsiniz?
Bu konu hakkında en mantıklı yorumları sizden dinliyorum, teşekkürler. Yalnız şurada takıldım yılda 1 kere aralıkta 8000 çektim, vergilerini ödedim diyelim. İnceleme olursa gelen 8000tlnin kaynağını göster derlerse aydan aya kazanıldığı orraya çıkmayacak mı? Bir tacirin bütün sene aralık ayına vadeli satış yapması aralıkta sadece ticareri faliyet yapmış göstermesi gibi sıkıntı yaratmaz mı?
@Emine'den İnciler Eğer reklam ticari bir kazançsa burada üründe adsense reklamlarıdır. Google aylık olarak kazancını hesaplıyor, netleştiriyosa, bu senin hakedişindir ücretin yansıdığında 7 gün içinde fatura kesilmeli. Çünkü fatura kesilirken ödeme tarihine değil satışın işin yapıldıği tarih önemlidir. Tabi incelenmezse hiç sıkıntı olmaz, ama incelemeye alındın mı bunlar sıkıntılı
Her ay gelen ödemenin incelemesidir o, senede bir gelen yüksek miktarlarda ne sorulacagını bilemeyiz. Bırakmak çözüm değil, bende ödeme eşiğini yükselttim gelişmeleri bekliyorum. Cevaplarınız teşekkürler, Cengiz beyin konu hakkındaki yorumunu merak ediyorum.
Merhaba, söylediğimiz konu ufak rakamlar alıp kaygılanan insanlar için bir yol. Rakam aylık 1.000 tl ve üzerine çıkıyorsa kesinlikle vergi mükellefi olunmalıdır. Senede 1 kez mükellef olduğunuzda yıl içindeki giderlerinizi gösteremiyorsunuz. Dolayısıyla daha fazla vergi ödersiniz. Bu da önerimizin bir handikapıdır. İdare açısından youtubere gelen havale beyan edilmiş, ödenmiş olur. Mal veya hizmetin tesliminden itibaren 7 gün içerisinde fatura edilme kuralı youtubedeki gelir elde etme sistemine çok uymuyor. Tahsilat bazlı değerlendirmek dışında bir yöntem yoktur.( 7 gün kuralı işletilir ise 100 ve daha fazla videosu olan bir kişi her gün fatura kesmek zorunda kalır) TH-cam , adsense hesaplarını Maliye Bakanlığı ile paylaşmaz. Bu detayların bilinmesi ve takibi neredeyse imkansızdır. Yapılan denetimlerde kanalların açılış tarihi ,takipçi sayısı , izlenme vb değil yaptıkları tahsilatlar ele alınmıştır. Ayda 1.000 tl kazanan bir insan artık düzenli şekilde bu iş ile uğraşıyor demektir. Bu kişiler vergi mükellefi olup kanallarını daha fazla büyütmeye yönelmeli. . Giderlerini gelirlerden düşerek net kardan vergi öderler. Hatta yurt dışı izlenmelerinin analizini çıkarıp onlar için Kdv siz fatura kesebilirler. 200 TL sini 2 yılda biriktirip 8.000 TL yapan için ise henüz bir organize iş veya gelire ulaşmamıştır. Para geldiğinde beyan edilip ödenmesinde bence sakınca yoktur.
yüksek ceza geldiğini söyleyenler vergi dairesinde ki görüşmelerinde vergi müfettişinin adsense hesabını açmasını istediğini söylüyor, hatırladığım bir yayıncı şifresini kaybettiğini söyleyerek adsense hesabını açmadığını söylemişti. böyle bir durumda bütün iyi niyet avantajının kaybedileceğini düşünüyorum. Arıca bu minvalde ki bir çok videoda para kazanmaya bakmaksızın ticari bir amaç güdüldüğü için kanal açılış yada ilk video yükleme tarihini beyan tarihi olarak baz aldığını söylüyorlar. yine bazı yayıncılar mahkeme kararı ile para kazanmadıkları aylara ait cezaları sildirdiklerini söylemişler. tabi onların söyledikleri bunlar, ben ispatlayamam. ama bence mevzuatta böyle bir konu olmadığı için her incelemede müffetişler kendi usulünü belirliyor. yanlış anlamayın lütfen size muhalefet etmek için yazmıyorum bunları, 3 seneye yakındır takip ettiğim bir konu olduğu için tespitlerimi yazıyorum tabi sizin gibi uzmanların görüşleri benim için çok daha değerli.
Benim adsense hesabımda 345 tl var nerden baksaniz 1 seneye yakın zamandır ama banka hesabim dogrulanmadigi için banka hesabıma yatmadı vergi vermem gerekiyor mu
Merhaba 2016-2019 arasında tek seferliğine bir kere 230tl çektim. Ondan sonra zaten hiç para kazanmadım ve 2019 yılında kanalımı kapatmıştım. Bu nedenle para felan ödemem gerekiyor mu acaba? Öğrenciyim için biraz korkuyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim gerçekten
abi vergi vermek için neden şirket kurup bir ton masrafa girmemiz gerekiyor ne saçma sistem yahu. İnternetten edit yapmayı öğrenip eğlencesine videolar yapıp 3 5 kuruş para kazanan gençler var uğraştırdıkları işlere bak. Söyle işte şu kadar kazanırsan şu kadar vergi vericeksin kimsenin kafasında soru işareti kalmasın güzel güzel ödesinler vergilerini.
TH-camr değil internet sitem var Wiki site ingilizce 2014 ten beri ufakta olsa paralar yatmış ama tr gelirim yok geri doğru beyanneme verebilir miyim Amacim sadece gelistirmekti zaten iyi bir işte çalışıyordum paralarda ıvır zıvır fatura yada bazı şeylere gitti
Çok teşekkürler Cengiz bey. Bu konuda profesyonel olan sizden bilgi sahibi olmak çok önemli. Açıkcası sizi dinledikten sonra bu konudaki kabusların bittiğini düşünüyorum. Aboneyim ve takipteyim. Tekrardan teşekkürler.
Tesekürler içimi rahatlattı nız diper kanallar baya korkutuyorlar ya nedense
Şu alemde gördüğüm en kaliteli vergi paylaşım videosu. Teşekkürler
Gayet yararlı bir paylaşım olmuş izlediklerimin en iyisi teşekkürler
Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Teşekkürler
Gelişmeleri merakla bekliyoruz. Vergilendirme konusunda ise önerimiz aylık asgari ücret tutarını geçtiğinde vergilendirme başlamasıdır. Veya yıllık alt limit belirlenerek bu limit üzerinden vergilendirme sağlanabilir.
Saygılarımla..
Merhaba, asgari ücretli bir kişi ayda 550 tl vergi ödüyor. Bu da ayrı bir çelişki olabilir.
@@dijitalmuhasebe3225 Direkt olarak ekonomi sorunu doğuyor ne yazıkki keşke böyle olmasa :(
Vergi ödemeyen Kişi kullandığı internetede vergi ödüyor..
Ah zavallı ülkem
Çok teşekkür ederim bilgi için içim rahatladı
Gercekten acik ve net bir anlatim olmuş cok tesekkur ederiz 🙏🙏
Tesekür ederim hocam ☺️☺️
Sayın İlgili Cevaplarsanız Sevinirim. youtube kanalımı 2017 ocakta açtım. ve 2017 aralıkta kapattım.. ben sadece 2017 yılındanmı sorumluyum. yoksa 2018 2019 2020 2021 yıllarından da sorumlu olacakmıyım.
Sadece gelir elde ettiğiniz yıldan sorumlusunuz.
Hocam güzel paylaşım olmuş bana da uğrayın komşu olun 24 saat sonra 🤗
Hocam belli bir limite kadar şirket kurmadan gelir vergisi kapsamında dekont ile muhasebeci aracılığıyla maliyeye beyan vererek vergi mükellefi olunabildiğini biliyorum. Bu konu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz acaba
Ticari gelir sayıldığı için tek başına yıllık beyanla olmaz.
@@dijitalmuhasebe3225 Yani şirket açmak zorunlu mu? Çünkü değil diye söyleniyor ve şahıs olarak beyan yapılabilir diye de söyleniyor.
@ açılabilecek şirket Şahıs Şirketi (işletmesi)dir.
Ek genelge gerekiyor...
Peki adsense üzerinden sadece kanalımzın reklamını versek ama banka hesabına herhangi bir tutar çekmesek sorun olurm u ?
Vergi bu sektörde tahsilat bazlı. adsense de kalan tutarlar ile ilgili bir durum yok.
@@dijitalmuhasebe3225 hocam onda hemfikiriz ama adsense üzerinden uygulama reklamımı versem tanıtım amaçlı ücret karşılığı bu bir sorun teşkil eder mi çok araştırdım bulamadım
@@CahilAkl Vergi mükellefi olmayan bir kişinin ücretli tanıtım yaptırması konusunda internette içerik olmaz. reklam vermenin kendisi tek başına ticari faaliyettir. sorun olup olmayacağını zaman gösterir.
@@dijitalmuhasebe3225 anladığım kadarıyla böyle birşey yapmamı önermiyorsunuz
Bilgim yoktu 2018 2021 yillari arasinda toplamda 3200 lira para yatmis aylik 100 150 arasi anca kazaniyor kanal odeme esigini yukselttim cekmiycem para falat burda sormak istedigim soru şu o 3 sene icinde kazanilan 3200 lira dan vergi cezasi yermiyim maliyeye gidip durustce soylesem o mebla ile ilgili buyuk bir ceza gelirmi
Bence geçmiş için işlem yapmayın. Gelecekte daha planlı ve dikkatli davranın
@@dijitalmuhasebe3225 gitmiyim o zaman ben maliyeye bu durumu soylemeye
Abicim soruma cevap verirsen çok bilgilendirici olur. Bazı video çekenler söylüyor. Muhasebeciye sormuşlar. kazancınız düşük oldugu için vergi vermenize gerek yok demiş böyle birşey varmı gerçekten. Kazançlarıda her ay sabit ve ortalama 200-300 tl arası.
Bu tutarlarda gelir elde edenler para çekme limitini yükseltip maliye bakanlığının açıklamasını bekleyebilirler.
@@dijitalmuhasebe3225 ilgi ve alakanız için Çok teşekkür ederim. Çok sağolun videolarınızın devamı dilegiyle. Iyi günler.🙏
@@dijitalmuhasebe3225 hocam sadece 1 kere 300 TL çektim sıkıntı olur mu bundan sonra cekmicem zaten lütfen cevaplayın icim rahat etsin
peki hocam misal dört beş yıldır azda olsa bir gelir elde eden kanal bu bilgiyi aldıktan sonra yutup gelirlerini devlete ibraz etmek istiyor. ibraz yapıldıktan sonra devlet ibrazdan sonraki gelirleri mi sayacak devlet yoksa evveliyatı da araştırıp geçmiş gelirleride araştırıyor mu. yani onları da ister mi.
Eski gelirlere yapılacak fazla birşey yok. Gelir elde etmeye devam ediyorsanız vergi mükellefi olun.
Video için teşekkür ederim. TH-cam dışındaki bazı platformlar (Freelancer veya Eğitim siteleri) doğrudan parayı Türkiyedeki banka hesabına yatırmıyor. Bunun yerine Paypal veya Payoneer gibi platformalara parayı aylık veya başka periyotlarda yatırıyor. Kişilerde isterse bu platformlar aracılığı ile paralarını türkiyedeki banka hesaplarına çekebiliyor. Bu durumda Türkiyedeki para hareketi Paypal veya Payoneer arasında olmuş oluyor.
Kişinin yıllık gelirinin 1.000 ₺-3.000₺ arası olduğunu varsaydığımızda vergi dairesi herhangi bir takip veya cezai işlem çıkarabilirmi?
Yada bu tip yurt dışı transferlerinde bir inceleme limiti var mı?
Merhaba, bir ilke; geliri düzenli elde etme ilkesidir. gelir düzenli hale gelmiş ise, tekrarlanma düzeyi ve rakam tutarı önemli hale gelir. Yasal olarak Alt bir limit yok. Pratikte yıllık 1.000 TL için henüz işlem yapılmadı.
Konu maliyenin gündeminde mi acaba düzenleme gelme şansı var mı bir dönüş aldınız mı
İnşallah dileğim benim gibi küçük kanallar ve az kazancı olanlar için bir düzenleme gelirmi acaba
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler size bir sorum olacak. bir youtuber 5 yılda bir kere adsenste biriktirdiği parayı toptan çekse bu miktar da diyelim ki 60 bin lira olsa 5 yıl sonra da takibe yakalansa cezası ne olur.
Bu rakamdaki bir geliri beyan etmeniz gerekir. İnceleme olması durumunda ceza toplam hasılatınıza yakın bir tutar çıkar.
Hocam selamlar. Bir sorum olacak. TH-cam'dan 2020 yılında bazı aylar 200 tl bazı aylar 700 tl vs. toplamda 5 bin tl para çektim ve vergilerle ilgili pek bilgim yoktu. Yeni yeni haberim oluyor. Bu aralar da TH-cam'dan aylık 1000 tl civarı gelir elde ediyorum. Bugün Adsense limitini 20 bine çektim parayı çekmemek için. 2020 yılında aldığım 5 bin tl için ileride cezai işlem vs. daha büyük sıkıntılar çekmek istemiyorum. Siz bu durumda ne önerirsiniz?
Merhaba. Tahsil limitini yükselttiğinizde aslında daha çok vergi ödersiniz. Hemen Vergi mükellefi olun. Arayabilirsiniz 0532 321 26 10
Bu konu hakkında en mantıklı yorumları sizden dinliyorum, teşekkürler.
Yalnız şurada takıldım yılda 1 kere aralıkta 8000 çektim, vergilerini ödedim diyelim. İnceleme olursa gelen 8000tlnin kaynağını göster derlerse aydan aya kazanıldığı orraya çıkmayacak mı?
Bir tacirin bütün sene aralık ayına vadeli satış yapması aralıkta sadece ticareri faliyet yapmış göstermesi gibi sıkıntı yaratmaz mı?
@Emine'den İnciler Eğer reklam ticari bir kazançsa burada üründe adsense reklamlarıdır. Google aylık olarak kazancını hesaplıyor, netleştiriyosa, bu senin hakedişindir ücretin yansıdığında 7 gün içinde fatura kesilmeli. Çünkü fatura kesilirken ödeme tarihine değil satışın işin yapıldıği tarih önemlidir.
Tabi incelenmezse hiç sıkıntı olmaz, ama incelemeye alındın mı bunlar sıkıntılı
Her ay gelen ödemenin incelemesidir o, senede bir gelen yüksek miktarlarda ne sorulacagını bilemeyiz.
Bırakmak çözüm değil, bende ödeme eşiğini yükselttim gelişmeleri bekliyorum.
Cevaplarınız teşekkürler, Cengiz beyin konu hakkındaki yorumunu merak ediyorum.
Merhaba, söylediğimiz konu ufak rakamlar alıp kaygılanan insanlar için bir yol. Rakam aylık 1.000 tl ve üzerine çıkıyorsa kesinlikle vergi mükellefi olunmalıdır. Senede 1 kez mükellef olduğunuzda yıl içindeki giderlerinizi gösteremiyorsunuz. Dolayısıyla daha fazla vergi ödersiniz. Bu da önerimizin bir handikapıdır. İdare açısından youtubere gelen havale beyan edilmiş, ödenmiş olur. Mal veya hizmetin tesliminden itibaren 7 gün içerisinde fatura edilme kuralı youtubedeki gelir elde etme sistemine çok uymuyor. Tahsilat bazlı değerlendirmek dışında bir yöntem yoktur.( 7 gün kuralı işletilir ise 100 ve daha fazla videosu olan bir kişi her gün fatura kesmek zorunda kalır) TH-cam , adsense hesaplarını Maliye Bakanlığı ile paylaşmaz. Bu detayların bilinmesi ve takibi neredeyse imkansızdır. Yapılan denetimlerde kanalların açılış tarihi ,takipçi sayısı , izlenme vb değil yaptıkları tahsilatlar ele alınmıştır. Ayda 1.000 tl kazanan bir insan artık düzenli şekilde bu iş ile uğraşıyor demektir. Bu kişiler vergi mükellefi olup kanallarını daha fazla büyütmeye yönelmeli. . Giderlerini gelirlerden düşerek net kardan vergi öderler. Hatta yurt dışı izlenmelerinin analizini çıkarıp onlar için Kdv siz fatura kesebilirler. 200 TL sini 2 yılda biriktirip 8.000 TL yapan için ise henüz bir organize iş veya gelire ulaşmamıştır. Para geldiğinde beyan edilip ödenmesinde bence sakınca yoktur.
yüksek ceza geldiğini söyleyenler vergi dairesinde ki görüşmelerinde vergi müfettişinin adsense hesabını açmasını istediğini söylüyor, hatırladığım bir yayıncı şifresini kaybettiğini söyleyerek adsense hesabını açmadığını söylemişti. böyle bir durumda bütün iyi niyet avantajının kaybedileceğini düşünüyorum. Arıca bu minvalde ki bir çok videoda para kazanmaya bakmaksızın ticari bir amaç güdüldüğü için kanal açılış yada ilk video yükleme tarihini beyan tarihi olarak baz aldığını söylüyorlar. yine bazı yayıncılar mahkeme kararı ile para kazanmadıkları aylara ait cezaları sildirdiklerini söylemişler. tabi onların söyledikleri bunlar, ben ispatlayamam. ama bence mevzuatta böyle bir konu olmadığı için her incelemede müffetişler kendi usulünü belirliyor.
yanlış anlamayın lütfen size muhalefet etmek için yazmıyorum bunları, 3 seneye yakındır takip ettiğim bir konu olduğu için tespitlerimi yazıyorum tabi sizin gibi uzmanların görüşleri benim için çok daha değerli.
Benim adsense hesabımda 345 tl var nerden baksaniz 1 seneye yakın zamandır ama banka hesabim dogrulanmadigi için banka hesabıma yatmadı vergi vermem gerekiyor mu
gerekmez.
Merhaba 2016-2019 arasında tek seferliğine bir kere 230tl çektim. Ondan sonra zaten hiç para kazanmadım ve 2019 yılında kanalımı kapatmıştım. Bu nedenle para felan ödemem gerekiyor mu acaba? Öğrenciyim için biraz korkuyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim gerçekten
Gerekmez.
abi vergi vermek için neden şirket kurup bir ton masrafa girmemiz gerekiyor ne saçma sistem yahu. İnternetten edit yapmayı öğrenip eğlencesine videolar yapıp 3 5 kuruş para kazanan gençler var uğraştırdıkları işlere bak. Söyle işte şu kadar kazanırsan şu kadar vergi vericeksin kimsenin kafasında soru işareti kalmasın güzel güzel ödesinler vergilerini.
TH-camr değil internet sitem var Wiki site ingilizce 2014 ten beri ufakta olsa paralar yatmış ama tr gelirim yok geri doğru beyanneme verebilir miyim
Amacim sadece gelistirmekti zaten iyi bir işte çalışıyordum paralarda ıvır zıvır fatura yada bazı şeylere gitti
Merhaba, ufak tefek tutarlar derken ne kadar? 200-300 tl ise çok sorun olmaz.
@@dijitalmuhasebe3225 o civarlarda 2019-2020 her ay yatmış ama bunun vergisini vermek istiyorum şirket kurmadan verebilir miyim
@@awesomepuppy4452 veremezsiniz.
parayı biriktirip yılda bir kere aralık ayında çekersek , şirket kurmadan bu paranın vergisini ödeme yönetmi var mı
Aralık ayında para çekerken eş zamanlı şirket kurmanız gerekir.