Instalatorii care nu au terminat de instalat panourile la clienții din Casa Verde 2023 nu ar trebui primiți în programul Casa Verde 2024. Unii nu au instalat nici măcar o treime din totalul clienților Casa Verde 2923 care au optat pentru ei.
Felicitari pentru material. Din discutie inteleg ca pentru noul program Casa Verde 2024 poate aplica oricine. Poate totusi aplica inclusiv o gospodarie care deja are un sistem instalat printr-un program Casa Verde si care mai doreste suplimentarea cu inca unul? Multumesc!
DL. SOARE POT SA PUN BATERIE LA SISTEMUL FOTOVOLTAIC PRIN CASA VERDE DACA DEJA DOCUMENTATIE PREDATE LA DEER, CONTOR SCHIMBAT, DAR INCA NU A SEMNAT CONTRACT DE PROSUMATOR?
Conform legii, nu se poate interveni asupra unui sistem montat prin Casa Verde pe perioada monitorizării, dar poți monta un sistem suplimentar atâta timp cat poate fi monitorizat separat. Practic se mai montează un contor, Bloc de măsură și protecție BMP, BMPT pentru trifazat, BMPM pentru monofazat.
@ Foarte interesantă discuție despre panourile voltaice care degajă energie electrică și căldură @ Acesta va fii viitorul oamenilor de rind ,viitorul apropiat al familiei și al resursei in Romania . @ La început de drum este greu dar cu timpul investiția va da roade după cum se vede. Cu timpul totul se va reglementa, panourile voltaice vor lua amploare și să sperăm m că mergem @ spre un făgaș normal.Doamne ajută.Taplea Mihai România Colaborator activ Sandra Bullucks fan și Friend.❤❤😂🎉😢😮😅😊😅😊😊❤
Buna ziua! Felicitari pentru video. Am 2 intrebari: 1. Daca am beneficiat de programul AFM din 2020-2021 mai pot beneficia de cel din 2024 pentru am achizitiona baterii? 2. Este o diferenta daca aplic in 2024 pe numele sotiei (in 2020-2021 solicitarea a fost pe numele meu)? Multumesc.
1. Din păcate, nu poți pune doar baterii. Este nevoie de minim 3kw. 2. Încă nu știm dacă cei care au beneficiat de program în trecut se mai pot înscrie. ghidul este încă în consultare, dar vom afla cat de curând.
Dacă președintele țării semnează legea prin care prosumatorii vor fi obligați să își achiziționeze soluții de stocare, atunci Casa verde va fi doar o amintire ....
Este posibil să avem ultimul Casa Verde. Cu toate acestea tot ce s-a instalat până în prezent va fi monitorizat cu atenție, iar rezultatele vor fi transmise Comisiei Europene.
pai cum aduci factura la 0 cu 30.000 ron de la stat ? O pompa de caldura consuma destul de mult, apoi mai depasesti si aia 250kwh pe luna si cumperi kw mai scump... Iar ca sa folosesti pompa de caldura din baterii iti trebuie vreo 35kw pe zi minim (cu electrocasnice) si sa ti bateria in paramatrii e indicat sa nu o descarci sub 20% deci iti trebuie 42kw. Din astia mai scadem un 30% (ca nu consumi ziua daca e soare) deci tot trebuie vreo 30 kw stocare. La 2.000 ron pe kw (de ex HUAWEI) sunt 60.000 RON doar bateria.... aaa stai asa e vorba doar de factura la curent nu incalzire? pai cine investeste zeci de mii doar ca nu mai plateste o amarata de factura la curent si sa plateasca in continuare la gaze...
Ai scris niste numere dar nimeni nu intelege ce ai vrut sa calculezi. 1 kWh de baterii nu mai costa 400 eur de multi ani de zile. Anu asta lumea si-a instalat si cu 2k euro sisteme de 15kWh pe baterii LiFePo4. Iar un consum de 35kWh pe zi este pur si simplu SF. Daca nu iti place idea nu te obliga nimeni sa iti montezi nimic dar nu e nevoie sa dezinformezi
Calculele diferă de la situație la situație. Contează termoizolația, tâmplăria, chiar și alte echipamente precum recuperatoarele de aer cald. 33.000 de lei nu e cel mai mare buget, dar vor urma schimbări legate și de centralele termice. În definitiv, orice ajutor e binevenit.
@@rcmnet Eu am un consum pe luna de iarna de aprox 1.500 kwh. (total). asta inseamna 30KW/zi. Daca mai pui si o inertie de 3 zile trebuiesc 90KW stocare. O baterie la Huawei (am huawei) de 5kw este 15.000 RON Deci: 15.000ron/5kw= 3.000RON/KW ==== 3.000RON/4.8= 625 EUR pe KW. Nu cred ca merg alte baterii puse, stiu ca sunt si baterii mai ieftine dar sa mdifici o baterie de masina sa risti sa dai foc la casa, bai bine nu, Daca sti un sistem de stocare pt huawei chiar te rog sa imi spui, pentru ca multi au instalat huawei, cel putin toate cunostintele mele, pt ca au 10 ani garantie fara ventilatoare etc... Chiar nu vreu sa dezinformez pe nimeni, dar astea sunt preturile, bineinteles aproximativ... in mare. Iar despre SF 35 kw/zi , casa mea are 150 mp, parter, izolata cu ventilatie cu recuperare, si pot face si un video inclusiv cu consumul sa iti demonstrez ca atat consum
@@kilowatro De acord. Dar acum 3 ani cand am instalat m-au pus sa dau o declaratie in notariat ca nu am baterii. De ce acum vor invers? Era interzis sa imi pun baterii ca sa poata ei sa fure curentul degeaba. Exemplu: contractul de prosumator nu a venit, chiar daca contorul era instalat (m-am transferat la alt distribuitor, si eram deja prosumator), deci 8 luni cu contor cu dublu sens in care nu s-a inregistrat injectia in retea ca nu aveam contract cu noul distribuitor, care era obligat sa il trimita in 30 zile, parca... Daca stiam de la inceput nu mai puneam nimic. Oricum lucrurile nu o sa evolueze in directia asta, or sa faca o schema de sprijin daca vor baterii instalate, sunt sigur...
@@robertaccess Legat de recomandare pentru baterii Huawei nu am, invertoarele sunt codate sa mearga doar cu bateriile lor LUNA*** (High Voltage). Dar un exemplu de baterii noi noute, nu recuperate din baterii de masini electrice, si compatibile cu majoritatea invertoarelor hibrid ex: Growatt, Victron, Deye si altele (exceptie Huawei), are fi "Basengreen" care vand kit de 15kWh LiFePO4 (ultima generatie cele care nu iau foc) la 1800Eur cu trasport inclus in RO
Facturi gratis nu există 😂 Si dacă vei consuma doar din psnouri, oricum noaptea consumi din retea si pentru acest consum plătești cel putin taxele de transport
alta pacaleala... investiti in baterii ca faceti bani multi :) :) :) dar ATR-ul ala nu poate fi modificat si in jos? adica daca ai 20kwh sa il faci de 10kwh (sa fi in regula) si sa pastrezi diferenta de panouri in beci (de rezerva)?
Bună ziua! Ne pare rău că așteptările dumneavoastră nu au fost pe deplin îndeplinite. Vom detalia din nou procesul prin care trece un dosar de prosumare. Îl aveți și pe email, și vă rugăm să verificați și dumneavoastră pentru a vedea în ce stadiu a rămas dosarul. În cadrul departamentului de prosumare, procedurile sunt clare și cu termene limită. Totuși, pot apărea situații în care, din partea beneficiarului, anumite aspecte nu sunt în regulă, fie din cauza unor emailuri care nu au ajuns la destinație sau nu au fost trimise. Există și cazuri interne, comunicate clientului, care pot cauza întârzieri. Distribuitorii au un termen de 30 de zile pentru a răspunde la orice sesizare, însă, având în vedere zecile de mii de dosare depuse vor fi și întârzieri. Întârzierile din această etapă sunt transparente pentru dumneavoastră și nu depind de noi. 1.În cazul în care aveți spor de putere sau sunteți prosumator, avem nevoie de câteva documente pentru a depune dosarul de prosumare. 2.Dosarul de prosumare se depune și se emite un număr de înregistrare din partea distribuitorului. 3.După depunerea dosarului, urmează emiterea facturii fiscale - taxa de racordare emisă de către distribuitorul de energie (vă rugăm să transmiteți către Kilowat dovada plății). 4.Schimbarea/resetarea contorului și emiterea bonului de mișcare (transmiteți bonul către Kilowat). 5.Întocmirea dosarului PIF și depunerea acestuia de către Kilowat. 6.Eliberarea certificatului de racordare de către distribuitor (vă rugăm să transmiteți către Kilowat documentul integral, scanat în format PDF). 7.Contract de prosumator - semnat de către beneficiar și distribuitor. 8.Sunteți prosumator. Pot exista și alte situații în care: nu avem factura de energie din partea dumneavoastră; probleme interne - un cod de bare nu este corect; branșamentul nu este pe numele beneficiarului; cereri deschise din partea clientului; date neactualizate și multe altele.
Felicitari pentru modul simplu si clar prin care ne-ati transmis informatii relevante despre program.
Mulțumim, foarte interesant interviul !
Veti afisa si echipamentele configurate (pentru programul AFM) cu preturi undeva sau veti aborda metoda abonării (prinsului in cârlig) a clientilor?
Instalatorii care nu au terminat de instalat panourile la clienții din Casa Verde 2023 nu ar trebui primiți în programul Casa Verde 2024. Unii nu au instalat nici măcar o treime din totalul clienților Casa Verde 2923 care au optat pentru ei.
Termenul de instalare este de 1 an pentru contractele semnate. Din păcate, amânarea Casa Verde 2023 a dat peste cap toate programările.
Felicitari pentru material.
Din discutie inteleg ca pentru noul program Casa Verde 2024 poate aplica oricine. Poate totusi aplica inclusiv o gospodarie care deja are un sistem instalat printr-un program Casa Verde si care mai doreste suplimentarea cu inca unul? Multumesc!
Sunt interesat de raspunsul la aceasta intrebare!
Încă nu știm dacă cei care au beneficiat de program în trecut se mai pot înscrie. ghidul este încă în consultare, dar vom afla cat de curând.
Nu mai puteți obtine finantare daca aveti deja instalat un sistem prin Casa Verde.
Vor prinde cei care vor fi priceputi la internet😮
DL. SOARE POT SA PUN BATERIE LA SISTEMUL FOTOVOLTAIC PRIN CASA VERDE DACA DEJA DOCUMENTATIE PREDATE LA DEER, CONTOR SCHIMBAT, DAR INCA NU A SEMNAT CONTRACT DE PROSUMATOR?
Daca ai deja invertor hibrid, posibil ca da, altfel nu deoarece nu se poate schimba ce a fost inclus in finantare.
@@silviucat hibrid
Conform legii, nu se poate interveni asupra unui sistem montat prin Casa Verde pe perioada monitorizării, dar poți monta un sistem suplimentar atâta timp cat poate fi monitorizat separat. Practic se mai montează un contor, Bloc de măsură și protecție BMP, BMPT pentru trifazat, BMPM pentru monofazat.
@ Foarte interesantă discuție despre panourile voltaice care degajă energie electrică și căldură @ Acesta va fii viitorul oamenilor de rind ,viitorul apropiat al familiei și al resursei in Romania . @ La început de drum este greu dar cu timpul investiția va da roade după cum se vede. Cu timpul totul se va reglementa, panourile voltaice vor lua amploare și să sperăm m că mergem @ spre un făgaș normal.Doamne ajută.Taplea Mihai România Colaborator activ Sandra Bullucks fan și Friend.❤❤😂🎉😢😮😅😊😅😊😊❤
Este o problema daca este trecut sediul social al unei firme in aceasta locuinta? Facturile sunt pe persoana fizica
Dacă ai sediu de firmă clar neeligibil! Indiferent pe numele cui vin facturile, CF cu sarcini nu se acceptă
Buna ziua! Felicitari pentru video. Am 2 intrebari:
1. Daca am beneficiat de programul AFM din 2020-2021 mai pot beneficia de cel din 2024 pentru am achizitiona baterii?
2. Este o diferenta daca aplic in 2024 pe numele sotiei (in 2020-2021 solicitarea a fost pe numele meu)?
Multumesc.
1. Din păcate, nu poți pune doar baterii. Este nevoie de minim 3kw.
2. Încă nu știm dacă cei care au beneficiat de program în trecut se mai pot înscrie. ghidul este încă în consultare, dar vom afla cat de curând.
👍🏻
Dacă președintele țării semnează legea prin care prosumatorii vor fi obligați să își achiziționeze soluții de stocare, atunci Casa verde va fi doar o amintire ....
Este posibil să avem ultimul Casa Verde. Cu toate acestea tot ce s-a instalat până în prezent va fi monitorizat cu atenție, iar rezultatele vor fi transmise Comisiei Europene.
L-ati uploadat foarte tarziu. In sensul ca legea a fost retrimisa in parlament de 1 saptamana
pai cum aduci factura la 0 cu 30.000 ron de la stat ? O pompa de caldura consuma destul de mult, apoi mai depasesti si aia 250kwh pe luna si cumperi kw mai scump... Iar ca sa folosesti pompa de caldura din baterii iti trebuie vreo 35kw pe zi minim (cu electrocasnice) si sa ti bateria in paramatrii e indicat sa nu o descarci sub 20% deci iti trebuie 42kw. Din astia mai scadem un 30% (ca nu consumi ziua daca e soare) deci tot trebuie vreo 30 kw stocare. La 2.000 ron pe kw (de ex HUAWEI) sunt 60.000 RON doar bateria.... aaa stai asa e vorba doar de factura la curent nu incalzire? pai cine investeste zeci de mii doar ca nu mai plateste o amarata de factura la curent si sa plateasca in continuare la gaze...
Ai scris niste numere dar nimeni nu intelege ce ai vrut sa calculezi. 1 kWh de baterii nu mai costa 400 eur de multi ani de zile. Anu asta lumea si-a instalat si cu 2k euro sisteme de 15kWh pe baterii LiFePo4. Iar un consum de 35kWh pe zi este pur si simplu SF.
Daca nu iti place idea nu te obliga nimeni sa iti montezi nimic dar nu e nevoie sa dezinformezi
Calculele diferă de la situație la situație. Contează termoizolația, tâmplăria, chiar și alte echipamente precum recuperatoarele de aer cald.
33.000 de lei nu e cel mai mare buget, dar vor urma schimbări legate și de centralele termice.
În definitiv, orice ajutor e binevenit.
@@rcmnet Eu am un consum pe luna de iarna de aprox 1.500 kwh. (total). asta inseamna 30KW/zi. Daca mai pui si o inertie de 3 zile trebuiesc 90KW stocare.
O baterie la Huawei (am huawei) de 5kw este 15.000 RON Deci: 15.000ron/5kw= 3.000RON/KW ==== 3.000RON/4.8= 625 EUR pe KW. Nu cred ca merg alte baterii puse, stiu ca sunt si baterii mai ieftine dar sa mdifici o baterie de masina sa risti sa dai foc la casa, bai bine nu,
Daca sti un sistem de stocare pt huawei chiar te rog sa imi spui, pentru ca multi au instalat huawei, cel putin toate cunostintele mele, pt ca au 10 ani garantie fara ventilatoare etc...
Chiar nu vreu sa dezinformez pe nimeni, dar astea sunt preturile, bineinteles aproximativ... in mare. Iar despre SF 35 kw/zi , casa mea are 150 mp, parter, izolata cu ventilatie cu recuperare, si pot face si un video inclusiv cu consumul sa iti demonstrez ca atat consum
@@kilowatro De acord. Dar acum 3 ani cand am instalat m-au pus sa dau o declaratie in notariat ca nu am baterii. De ce acum vor invers? Era interzis sa imi pun baterii ca sa poata ei sa fure curentul degeaba. Exemplu: contractul de prosumator nu a venit, chiar daca contorul era instalat (m-am transferat la alt distribuitor, si eram deja prosumator), deci 8 luni cu contor cu dublu sens in care nu s-a inregistrat injectia in retea ca nu aveam contract cu noul distribuitor, care era obligat sa il trimita in 30 zile, parca... Daca stiam de la inceput nu mai puneam nimic.
Oricum lucrurile nu o sa evolueze in directia asta, or sa faca o schema de sprijin daca vor baterii instalate, sunt sigur...
@@robertaccess Legat de recomandare pentru baterii Huawei nu am, invertoarele sunt codate sa mearga doar cu bateriile lor LUNA*** (High Voltage).
Dar un exemplu de baterii noi noute, nu recuperate din baterii de masini electrice, si compatibile cu majoritatea invertoarelor hibrid ex: Growatt, Victron, Deye si altele (exceptie Huawei), are fi "Basengreen" care vand kit de 15kWh LiFePO4 (ultima generatie cele care nu iau foc) la 1800Eur cu trasport inclus in RO
ati facut niste oferte de toata prastia
Facturi gratis nu există 😂
Si dacă vei consuma doar din psnouri, oricum noaptea consumi din retea si pentru acest consum plătești cel putin taxele de transport
De aia ai baterii
alta pacaleala... investiti in baterii ca faceti bani multi :) :) :) dar ATR-ul ala nu poate fi modificat si in jos? adica daca ai 20kwh sa il faci de 10kwh (sa fi in regula) si sa pastrezi diferenta de panouri in beci (de rezerva)?
Se misca foarte greu de la kilowat sistem montat la data de 7 iunie si nici acuma nu au depus dosarul pentru prosumator 21.07.2024.
Bună ziua!
Ne pare rău că așteptările dumneavoastră nu au fost pe deplin îndeplinite.
Vom detalia din nou procesul prin care trece un dosar de prosumare. Îl aveți și pe email, și vă rugăm să verificați și dumneavoastră pentru a vedea în ce stadiu a rămas dosarul. În cadrul departamentului de prosumare, procedurile sunt clare și cu termene limită. Totuși, pot apărea situații în care, din partea beneficiarului, anumite aspecte nu sunt în regulă, fie din cauza unor emailuri care nu au ajuns la destinație sau nu au fost trimise. Există și cazuri interne, comunicate clientului, care pot cauza întârzieri.
Distribuitorii au un termen de 30 de zile pentru a răspunde la orice sesizare, însă, având în vedere zecile de mii de dosare depuse vor fi și întârzieri. Întârzierile din această etapă sunt transparente pentru dumneavoastră și nu depind de noi.
1.În cazul în care aveți spor de putere sau sunteți prosumator, avem nevoie de câteva documente pentru a depune dosarul de prosumare.
2.Dosarul de prosumare se depune și se emite un număr de înregistrare din partea distribuitorului.
3.După depunerea dosarului, urmează emiterea facturii fiscale - taxa de racordare emisă de către distribuitorul de energie (vă rugăm să transmiteți către Kilowat dovada plății).
4.Schimbarea/resetarea contorului și emiterea bonului de mișcare (transmiteți bonul către Kilowat).
5.Întocmirea dosarului PIF și depunerea acestuia de către Kilowat.
6.Eliberarea certificatului de racordare de către distribuitor (vă rugăm să transmiteți către Kilowat documentul integral, scanat în format PDF).
7.Contract de prosumator - semnat de către beneficiar și distribuitor.
8.Sunteți prosumator.
Pot exista și alte situații în care: nu avem factura de energie din partea dumneavoastră; probleme interne - un cod de bare nu este corect; branșamentul nu este pe numele beneficiarului; cereri deschise din partea clientului; date neactualizate și multe altele.
@@kilowatro Ce imi pare rau ca majoritatea dosarelor depuse pe zona am informat sa aleaga Kilowat.