Anxietatea - p. Athanasie Ulea, p. Teologos

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 มี.ค. 2023
  • Una dintre cele mai mari probleme astăzi este anxietatea și atacurile de panică. Pentru a afla cauzele și modurile de vindecare vizionați materialul de față.
    Vizionare plăcută!
    Pentru Pomelnice și Donații accesați: www.chilieathonita.ro/pomelni...
    Pentru mai multe articole (texte, traduceri, podcasturi) vedeți www.chilieathonita.ro/
    Pentru a vă abona la acest canal: click pe butonul [[ Subscribe / Abonare ]]
    sau click aici th-cam.com/users/OChilieAtho...

ความคิดเห็น • 59

  • @cosminapapst9397
    @cosminapapst9397 11 หลายเดือนก่อน +5

    Doamne ajuta impreuna! Am suferit ani de zile de depresie si atac de panica si am luat tot asa antidepressiva. Singurul lucru care ma vindecat a fost intoarcerea mea la bunul Dumnezeu. Cu toate Tainele Bisericii. Spovedit, impartasit, rugaciunii. Tuturor sfatuiesc sa se intoarca la Dumnezeu. El este singur care ne poate vindeca. Nu stiu cum sa ii multumesc bunului Dumnezeu ca ma scos din iadul prin care am trecut.

    • @florinan.6231
      @florinan.6231 2 หลายเดือนก่อน

      Aveați și simptome de astea nasoale în corp?și eu qm de vreo 5 ani .acum qm și medicamentatie

  • @mariabusuioc9590
    @mariabusuioc9590 ปีที่แล้ว +2

    Mulțumim frumos pt.toate sfaturile duhovnicești. Sărut mana părinte și sănătate multa.

  • @MariaSilva-qs4bh
    @MariaSilva-qs4bh ปีที่แล้ว +14

    Este cea mai complexa abordare pe care am auzit-o/citit-o pana acum. Va mulțumim din suflet! Pana la urma raspunsul este tot Dumnezeu, credința și iubire. Doamne ajută sa putem invinge aceste tulburări

  • @crinela6534
    @crinela6534 ปีที่แล้ว +14

    Mulțumim mult părinților Theologos și Athanasie Ulea pentru abordarea detaliată a acestui subiect. Anxietatea și atacurile de panică sunt tulburari care afectează nu numai mintea și corpul, ci și sufletul omului. Pentru a le depasi este nevoie de o abordare integrativã care să cuprindã atât aspectele psihologice cât și cele duhovnicești. Pe lângã terapia cognitiv-comportamentalã care ajutã la modificarea gândurilor negative și la relaxarea fizicã, este important să se apeleze la resursele spirituale pe care le oferã credința ortodoxã. Prin rugaciune, spovedanie, împartasanie si ascultare duhovniceascã se poate restabili legatura cu Dumnezeu si se poate dobandi pacea interioarã.

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว +1

      Asa este. Insa este o lupta permanenta, este dificil. Depinde si de conjunctura vieții individului. Eu una ma confrunt cu aceasta problema, sunt pe toate terapiile mentionate si in video, caut si legatura cu Dumnezeu.. Este acolo o lupta, pana reușesc sa înțeleg ce se intampla... O lupta interioara care te epuizeaza fizic si psihic... Si uite asa intri in cercul vicios. Dar există scapare, asta este sigur. Eu am ca scop sa conviețuiesc cu depresia si anxietatea in mod amiabil, sa le cunosc îndeajuns incat sa nu ma mai afecteze. Ca de vindecat nu prea se pune problema. In momente mai dificile, ele pot oricand reaparea. Doamne ajuta!

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว +2

      Asa este. Insa este o lupta permanenta, este dificil. Depinde si de conjunctura vieții individului. Eu una ma confrunt cu aceasta problema, sunt pe toate terapiile mentionate si in video, caut si legatura cu Dumnezeu.. Este acolo o lupta, pana reușesc sa înțeleg ce se intampla... O lupta interioara care te epuizeaza fizic si psihic... Si uite asa intri in cercul vicios. Dar există scapare, asta este sigur. Eu am ca scop sa conviețuiesc cu depresia si anxietatea in mod amiabil, sa le cunosc îndeajuns incat sa nu ma mai afecteze. Ca de vindecat nu prea se pune problema. In momente mai dificile, ele pot oricand reaparea. Doamne ajuta!

    • @pupucina
      @pupucina ปีที่แล้ว +4

      @@georgetamache6739 Nu puteti convietui cu anxietatea! Din propria experienta, dupa 4 ani de terapie comportamentala si Gestalt etc, va pot spune ca tot spovedania deasa si sincera si sfanta impartasanie m-au ajutat cel mai mult. Ca si rugaciunile de dezlegare, sf maslu. Pe genul asta de lupta sa va axati. Cere si asta efort si vointa. Post, Psaltire si toate cele amintite.

    • @deliaplesca7759
      @deliaplesca7759 ปีที่แล้ว +2

      @@pupucina Da, Sf. Euharistie și Rugăciunea .......dar ține și de chimia creierului/ trupului. Sau un factor declanșator. Ca și la mine ...un malpraxis care te mutilează pe viață...... Lucrurile sunt infinit de complexe.

    • @pupucina
      @pupucina ปีที่แล้ว

      @@deliaplesca7759 Bon courage, Madame!

  • @ortodoxDiana
    @ortodoxDiana ปีที่แล้ว +9

    Mulțumim mult. Ne sunt de mare folos aceste comvorbiri. Dumnezeu și Maica Domnului sa va ajute sa ne ajutați și sa ne răbdări în continuare. Doamne ajuta. Amin

  • @auricabuzgau6422
    @auricabuzgau6422 ปีที่แล้ว +6

    Ce binecuvântare! Așteptăm cu mult drag acest eveniment!

  • @ecaterinavacareanu3793
    @ecaterinavacareanu3793 ปีที่แล้ว +3

    Cu plecăciune sărut dreapta Preacuvioase Părinte Teologos și Pimen sa ne trăiți întru mulți luminați și binecuvântați ani cu sănătate bucurii urcuș duhovnicesc luminos și MANTUIRE AMIN!❤

  • @Al3xmsuk
    @Al3xmsuk ปีที่แล้ว +2

    Foarte inteligent acest tanar preot,din punctul meu de vedere,este un exemplu de urmat in viata monahala.Doamne ajuta.

  • @m.a.-xh6zw
    @m.a.-xh6zw ปีที่แล้ว +3

    Bine ar fi să ne familiarizăm cu Hristos, cu Maica Domnului, și când va fi să trecem cu sufletul de pe acest pământ, să ne simțim ca și cum ne-am întoarce acasă ❤.

  • @mirceaionescu6805
    @mirceaionescu6805 ปีที่แล้ว +1

    Doamne ajuta si multumesc! Sufar de anxietate cronica si m-am regasit in exemplele parintelui. Felicitari pentru emisiune!

  • @alexandru-catalingabor5418
    @alexandru-catalingabor5418 ปีที่แล้ว +4

    Cea mai gravă frică, apare la copiii cărora părinții se ceartă mai mereu. Acei copii au atacuri de panică gândindu-se că, părinții lor vor divorța. O altă frică apare la cei cărora părinții lor sunt în vârstă, și bolnavi. Apare frica că părinții lor pot murii prea devreme.

  • @teodorastanea7357
    @teodorastanea7357 ปีที่แล้ว +2

    Sărut dreapta,Preacuvioase Parinte Theologos! De ani de zile deja ma lupt cu anxietate,e greu,foarte greu. Rugati-va pentru mine,păcătoasa Teodora. Doamne miluiește!

  • @firutamoga2910
    @firutamoga2910 ปีที่แล้ว

    Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu miluiește -ne pe noi,Amin !!! 🤗😇💖🍀❤️🇹🇩🌍🌎🌏💞🕊️🌈🙏

  • @elenajoo7949
    @elenajoo7949 ปีที่แล้ว +2

    Dumnezeu sa ne lumineze mințile.

  • @adelabruzan9930
    @adelabruzan9930 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim frumos ,Părinte!Doamne Ajută-te !

  • @redriot5914
    @redriot5914 ปีที่แล้ว +3

    Ce binecuvantare, ce bucurie faptul ca abordati aceste subiecte! Si sper sa mai aveti astfel de discutii, avand in vedere ca, in ziua de azi, lumea in care traim devenind din ce in ce mai rece, le provoaca unora mai "sensibili", fara cunostinta de Dumnezeu (si asta se datoreaza tot lumii asteia reci indepartata total de Domnul) diferite afectiuni psihice, folosirea unor substante toxice etc. Si foarte multi tocmai si din cauza asta sunt afectati - sunt oameni sensibili, care Il simt pe Domnul undeva in interior, in modul lor si nu isi dau seama de asta pt ca nimeni nu ii invata despre Dumnezeu. Cred ca aceste afectiuni psihice sunt , o mare parte dintre ele, un strigat catre Domnul, o dorinta de a-L cunoaste, de a-L trai, doar ca...nu are cine sa le explice asta. Foarte multi au nevoie sa inteleaga mai bine ce se intampla de fapt cu ei, intr-un limbaj crestin, care este si cel mai adecvat mod de a vorbi despre astfel de subiecte. Doamne ajuta pe toti cei care sunteti aici :) Iertati-ma.

  • @cristinaaroundtheworld13
    @cristinaaroundtheworld13 15 วันที่ผ่านมา

    ❤❤❤

  • @mariaiosif8939
    @mariaiosif8939 ปีที่แล้ว

    DOAMNE AJUTA!SĂRUT-MÂNA PARINTI SFINTITI!AMIN!🙏

  • @dana11
    @dana11 ปีที่แล้ว +1

    Sărut mâna, Părinte! Mulțumim și pentru abordarea acestui subiect, trist, dar, din păcate, atât de prezent în aceste vremuri... Să sperăm că prin această aduce în discuție și de către Sfințiile Voastre, a acestei teme, cât mai mulți oameni, să înțeleagă că credința în Dumnezeu, te eliberează, literalmente, de frică. În momentul în care ți-ai pus nădejdea în Iisus Hristos și in Maica Domnului, harul lui Dumnezeu îți întărește sufletul, te duce la un nivel duhovnicesc mai superior, unde te detașezi de tot felul de frici.

  • @mgabi7789
    @mgabi7789 ปีที่แล้ว +1

    Multumesc pentru sfaturi.
    O tema de actualitate .

  • @gabrielgabriel3852
    @gabrielgabriel3852 11 หลายเดือนก่อน +1

    Părinte,am atacuri de panică, tulburări de anxietate,mi e frică de moarte,de când a murit mama,mi a spus că nu există viață după moarte,nimic doar mori și nu te mai trezești, când trăia mama, câteodată mă mai liniștea,acum nu mai am cu cine vorbi, aș vrea o mică certitudine că există suflet, viață de apoi ,dumnezeu.

    • @soriniacoboni9983
      @soriniacoboni9983 2 หลายเดือนก่อน +1

      Doamne ajută ! Există suflet și viață după moarte, care este chiar mai importantă decât viața acesta pământească. Oamenilor când le este frică gândesc și spun multe lucruri care nu sunt de folos sau în care nici măcar ei nu cred, fiind și influențați de demoni. Ni se întâmplă tuturor. De aceea și mama dumneavoastră( Dumnezeu să o odihnească !) a spus acele lucruri. Sunt sigur că într-o zi o sa ne revedem toți întru Împărăția Cerurilor, acest fapt ar trebui să ne mângâie pe toți. Până atunci vă sfătuiesc cu iubire creștinească să vă rugați mai mult, să vă spovediți mai mult și să vă împărtășiți mai mult ! Și să faceți un maslu din când în când. Doamne ajută ! Sper ca v-am ajutat☦️

  • @loredanaciorcila8129
    @loredanaciorcila8129 ปีที่แล้ว +1

    Mulțumim frumos Doamne-ajută Părinte!

  • @vhcigcuucu
    @vhcigcuucu ปีที่แล้ว +1

    Doamne ajută 🙏😊🇦🇩

  • @elenacismas8576
    @elenacismas8576 ปีที่แล้ว +1

    Doamne ajută

  • @mihaelaborcea3800
    @mihaelaborcea3800 ปีที่แล้ว

    Doamne ajuta.

  • @ecaterinavacareanu3793
    @ecaterinavacareanu3793 ปีที่แล้ว

    Și invitatului SF. VOASTRE la fel❤

  • @andreicosmin9703
    @andreicosmin9703 ปีที่แล้ว +7

    Atacuri de panică vin din cauza păcatelor, mai cu seamă din cauza unei patimi sau unor patimi și în același timp din cauza depărtării de Dumnezeu. Nu o zic în teorie ci chiar știu ce zic. ... În niciu caz nu recomand mersul la psiholog ci grabnic să se alerge către Hristos Dumnezeu, să se facă rugăciune dimineața, seara, să se meargă la Biserica la Sfânta Liturghie, spovedanie, Împărtășanie, să se țină post, să se rupă de patimi. Foarte important este ca omul să aibă curaj și voință de vindecare sufletească și să folosească rugăciunea inimii !

    • @elenasilviatronau4650
      @elenasilviatronau4650 ปีที่แล้ว

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว +1

      Daca omul nu are putere nici sa se dea jos din pat, daca i se pare ca totul e rau, ca nimeni nu e de partea lui, ca daca iese afara o sa pățească ceva rau etc.... Nu se poate aplica ceea ce spuneti. Medicamentele sunt primul ajutor in cazul problemelor psihice, pentru a sprijini individul sa isi recapete puterea de a lupta. Asa simplu cum spuneti nu este. Si va spune cineva care a fost in gaura neagra jos, jos de tot, cu tot cu somatizare. Si fac terapie in Germania, si tot f greu este sa le duci, sa ai o viata gen normala. Fiecare are raspundere pt alegerile sale.

    • @landreeall
      @landreeall ปีที่แล้ว +2

      @Andrei Cosmin
      Gresesti sunt oameni care de mici au vazut certuri, batai si groaza in familie , ce pacat au ai?
      Ca sa nu mai zic de alte cazuri, asa ca nu totul vine de la pacat.
      Cum sa nu fie bun mersul la pisholog ,cauci stiinta este si ia lasata de Dumnezeu spre ajutor, oamenii care au nevoie sa cunoasca cauzele raului si sa le rezolve trebuie sa fie ascultati , nu are preotul studii in psiho, asi nici timp..

    • @andreicosmin9703
      @andreicosmin9703 ปีที่แล้ว

      @@landreeall eu mă refeream la oamenii care ei înșiși își pricinuiesc anumite necazuri. Da, știința este de la Dumnezeu. În privința celor care au traume de mici, o fi indicat și psihologul, dar mare atenție că unii pot îndruma pe căi greșite cum ar fi yoga sau alte practici orientale. Psihologul ar trebui să fie și creștin practicant. Și în niciun caz să nu meargă doar la psiholog ci în primul rând să alerge la Hristos Dumnezeu care este adevăratul doctor al sufletului, la Biserică, la Sfânta Liturghie, la slujba Sfântul Maslu.

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว +1

      @@andreicosmin9703 bai nene, opriți-vă! Yoga este o tehnică de relaxare.Inspiri si expiri conștient, inchizi ochii si visezi la ce te bucura pe tine. Ca esti la mare, pe plaja, pe munte, prin păduri cu flori si verdeață, faci o verificare a propriului corp, gen: imi simt mainile, picioarele poate le simt încordate, gatul la fel etc. Mădălina Manole mergea la biserica, la preoti... Nu au putut sa o ajute, s a sinucis femeia. Fata aceea care s a aruncat cu cei 2 copii de pe bloc, la fel. A iesit pe semnatura de la psihiatrie. De ce? Pt ca nimeni nu a reușit sa o faca sa se simta înteleasa, sa ii redea stima de sine, încrederea in propria persoana. NU MAI MINIMALIZATI ROSTUL AJUTORULUI DE SPECIALITATE!!!!!!! Habar nu aveți dsp ce vorbiti. Sunt oameni care au tulburări de comportament grave in viata de zi de zi, din cauza emotiilor cauzate de aceste probleme. Sau ele s-au somatizat si oamenii sunt si corporal afectati, se simt f bolnavi, fara scapare. Unii nici de munca nu mai sunt in stare, din cauza unei "banale" anxietăți sau depresii. Cand ai diabet, mergi si faci analize, iei pastila, insulina. Asa si cu problemele psihice. Aici creierului este in deficit. Educati-va! Sigur, in paralel cu terapiile psihologice, omul se poate îngriji de partea duhovniceasca, pentru a trata boala pe toate planurile. Depresie, anxietate clinice. Au nevoie de oameni specializati pe asa ceva. Ca daca ai nevoie de operație la inimă, nu te operezi tu singur in dormitor, si nici preotul la biserica. Eu sunt o pacienta psiho-somatica, stiu cat ma lupt, si mai ales ca il caut pe Dumnezeu, cred, dupa puterile mele umane. Dar cand ii aud pe cei ca tine, numa pot abtine. Caci vorbiti doar pt a va afla in treaba. Doamne ajuta-ne! 🙏 🙏 🙏 🙏 🙏

  • @apostol4874
    @apostol4874 ปีที่แล้ว

    Abia aștept! 🙏Mulțumesc din suflet! 🙏

  • @marianacuzub
    @marianacuzub ปีที่แล้ว

    🙏🏻🙏🏻

  • @apostol4874
    @apostol4874 ปีที่แล้ว +3

    Frica de schimbare, frica de eșec, frica de a lua decizii, oare e bine, oare nu e bine ce aleg .... etc, cum o gestionam Părinte? Ma obsedează aceste frici 😔

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว +1

      Pai puteti incepe sa cautati un psiholog cu care sa lucrati, un psihiatru care sa va prescrie o rețeta pt simptomele dvs, si bineînțeles sa mergeți la Sfânta Liturghie, sa va spovediti, împartasit, rugati-va permanent, vorbiți cu Dumnezeu, cu Maica Domnului. Eu asta fac. Iar Îngerul Pazitor îl consider partener de drum oriunde merg. Mi se diminuează frica, caci stiu ca nu sunt singura, voi primi semnale de la cei de Sus pentru a lua deciziile potrivite. Va urez sănătate si nu abandonati. Doamne ajuta! Noapte bună!

    • @apostol4874
      @apostol4874 ปีที่แล้ว

      @@georgetamache6739 va mulțumesc frumos pentru sfaturi!

    • @georgetamache6739
      @georgetamache6739 ปีที่แล้ว

      @@apostol4874 cu drag! 🤗 🤗

  • @iuliannita8357
    @iuliannita8357 ปีที่แล้ว +1

    schimbarea hormonala premenstruala este o cauza extrem de frecventa pentru atacurile de panica...

  • @BrazdaKlan
    @BrazdaKlan ปีที่แล้ว +1

    Ce icoana este in dreapta in spatele Sf Teodora?

  • @sabinaberariu3478
    @sabinaberariu3478 ปีที่แล้ว

    Multumim din inima pentru acest dialog. Puteti sa ne recomandati o directie pentru a gasi un psihoterapeut cu abordare crestin-ortodoxa? Eu am facut psihoterapie in trecut si, din pacate, am simtit ca lipsa perspectivei ortodoxe a terapeutului a produs rezultate limitate, mai mult la nivel mental, nu si profund in interior. Va multumesc.

  • @andravalentina7172
    @andravalentina7172 ปีที่แล้ว

    Doamne ajuta! Ati putea oare vorbi si despre tulburarile de personalitate din spectrul antisocial (psihopatie, narcisism)? Ce poate schimba individul care sufera de acestea, in masura in care isi doreste si constientizeaza dar si ce abordare credeti ca este potrivit sa aiba cei care convietuiesc cu ei? Aceasta este o problema foarte actuala, exista foarte multe sudii in psihologie pe tema aceasta dar nu am gasit prea multe din perspectiva crestin- ortodoxa. Multumesc!

  • @CapIvo214
    @CapIvo214 ปีที่แล้ว +1

    Multumim si saru'mana. Parinte Teologos fara a incercat sa fiu ispititor am sa precizez ceva. Ati spus ca doar prin Ortodoxie putem gasi vindecare( in cazul acesta la aceste boli de anxietate). In lume noi ortodocsii, suntem in jur de 200 de milioane. Restul de pana la 8 bilioane nu au cunostinta de viata duhovniceasca , gasita in Biserica noastra. Ca sa nu mai vb ca din cei 200 de mil, din care , hai sa spunem 5% sunt activi. Mi se pare putin exagerata afirmatea Sfintiei voastre. Ce se intampla cu toti ceilalti suferinzi? Am vazut destul ortodocsi bolnavi care sufera fiind totusi in Biserica. Nu o sa puteti sa ii aduceti pe toti oamenii lumii la Sfantul Munte.. Unde aveti parte de ceva special. Realitatile lumii mondene sunt crunte. Stiu ca sunteti informat, dar in acelasi timp si protejat.. Raspunsul este complex. Ma bucur ca va avem sa aduceti un echilibru duhovnicesc. In acelasi timp Parintele Athanasie a adus un aport deosebit discutiei. Multumim Domnului

    • @oChilieAthonita
      @oChilieAthonita  ปีที่แล้ว +3

      Nu este exagerată, din păcate. Pe de altă parte, vindecarea este de diferite grade, și aceasta apare parțial și în afara ortodoxiei, însă nu datorită învățăturii de credință ci conștiinței. Da, răspunsul este complex. Vezi pe această temă: www.chilieathonita.ro/2022/06/12/intamplari-minunate-cu-duhul-sfant-parintele-teologos/