De Ce Scoate ABUR Centrala Termica?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 70

  • @BlogdeInstalatii
    @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +6

    De ce scoate ABUR o centrala in condensatie?
    Vezi si acest video despre racordarea caloriferelor: th-cam.com/video/_IfYjqIBSTs/w-d-xo.html

    • @ionutbulbes.3838
      @ionutbulbes.3838 หลายเดือนก่อน

      Salut. Te rog sp și mie cum se monteaza corect coșul unei centrale prin condesatie. Cu panta către exterior sau cu panta către interior ?

  • @bogdancristin64
    @bogdancristin64 2 ปีที่แล้ว +5

    Un video util, dar trebuiesc rectificate unele informații. Centrala în condensație nu are exhaustor, evacuarea gazelor se face direct, împise direct de ventilatorul de combustie. Cu cât este mai lung coșul, cu atât se modifică și raportul de combustie aer/gaz... Ori, nu am văzut niciodată o centrală nouă calibrată cu analizorul pe co² și o² direct la punerea în funcțiune... ,motiv pentru care durata de funcționare a cazanelor scade enorm. Prelungirea evacuării în exteriorul clădirii e bine a fi făcută prin tub izolat cu diametru mare. Fără 'pălărie', ci cu 'fileu' vertical / conic. Apa de ploaie poate intra pe tubul de evacuare al centralei în condensație, fiind eliminat pe tubul de drenaj condens.
    Returul oricarui radiator e musai a fi racordat în partea inferioară a acestuia, turul poate fi conectat oriunde (în opoziție cu returul, în partea inferioară, cât și în partea superioară). Racordarea în diagonală ajută numai în instalațiile termosifon, fără pompă de recirculare. Ar mai fi multe de spus... Poate, în episodul următor...
    Succes !

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +2

      Multumim pentru detalii.
      Toate cele bune.

  • @danalica654
    @danalica654 2 ปีที่แล้ว +1

    Explicația este foarte importanta!

  • @LUMEALUHAU
    @LUMEALUHAU 2 ปีที่แล้ว +2

    Bune informații!!
    Te salut cu respect ✌️🇷🇴

  • @cotufamily3921
    @cotufamily3921 2 ปีที่แล้ว +6

    Un mare Like pentru un clip foarte explicit
    👍👍👍

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +2

      Mulțumesc frumos.
      Ma bucur ca v-a plăcut.

  • @S1NNer61
    @S1NNer61 2 ปีที่แล้ว +2

    Foarte interesant clipul, explică scurt şi pe inţelesul tuturor. Recent am trecut de la o centrală veche clasică la una in condesaţie şi chiar mă intrebam câteodată de ce iese foarte mult abur, incepeam să cred că are vreo problemă centrala. Mersi de informaţii!

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc și eu.
      Ce model de centrala aveti?

    • @S1NNer61
      @S1NNer61 2 ปีที่แล้ว

      @@BlogdeInstalatii Ariston Genus One

    • @valentinprodan2203
      @valentinprodan2203 2 ปีที่แล้ว

      @@S1NNer61 Ce putere are Ariston-ul dumneavoastră? Prețul care a fost?
      Mulțumesc!

    • @foxxy_tomata
      @foxxy_tomata ปีที่แล้ว +1

      E periculos aburul daca intra in casa? Vecinii de sub noi tocmai si-au instalat o asemena centrala si ma sperie aburul care se ridica .

    • @viorica7471
      @viorica7471 ปีที่แล้ว

      Vecinul de sub ap meu si-a instalat o centrala. I am permis sa se lege de teava comuna pe care am platit o eu acum 20 de ani. Si-a scos cosul astfel incat tot aburul, cu monoxid de carbon, dioxid de carbom imi intra in bucatarie daca deschid geamul. Nu e doar abur ca se simte la miros . De o luna nu pot deschide geamul , nu doar abur este, pt ca daca stau in fata geamului ma ineaca. La mine se formeaza un culoar intre balcone😂 si peretele opus balcoanelor. care sunt iesite din linia peretelui cu geamul de la bucatarie.
      Cui ma pot adresa ca deja nu mai suport?

  • @dragosv.4631
    @dragosv.4631 2 ปีที่แล้ว +4

    Bine explicat !! 👍👍👍

  • @viovalenti5966
    @viovalenti5966 หลายเดือนก่อน +1

    Super video .
    Este normal sa iasa si stropi de apa ( aduca picura cat timp functioneaza centrala)? Multumesc.

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  28 วันที่ผ่านมา

      Mulțumesc.
      Câțiva stropi de apa e normal sa curga

  • @vioreldinca3526
    @vioreldinca3526 ปีที่แล้ว +2

    De ce ruginește evacuarea la coturi în interior nu are panta potrivita ?? Care este poziția "panta " corecta??

  • @dany.e1437
    @dany.e1437 11 หลายเดือนก่อน +2

    Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu o nelămurire. Am o centrala Motan in condensare și are montat furtunul acela pentru condens. Probleme e, când pornește centrala și scoate fumul acela, condensul, pe cos curge și apa. Este normal?

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 หลายเดือนก่อน +1

      Daca curge doar putina apa uneori este ok.

  • @alexandrinastachie5052
    @alexandrinastachie5052 9 หลายเดือนก่อน

    Salut, am o centrala Baxi în condensare. Se stinge flacăra, motiv tub evacuare sub stresina casei. Se poate prelungi cu tub cu cot și în ce mod. Multumesc

  • @ionitaemil8904
    @ionitaemil8904 ปีที่แล้ว +1

    buna ziua si tot respectul meu pentru clip-urile prezentate ...deranjez cu o intrebare ...exista vreun aspect legal(lege/h.g./oug) in care sa prevada evacuarea condensului de la centralele in condensatie/a.c....am cautat dar nu sunt tocmai lamurit....multumesc anticipat

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  ปีที่แล้ว +1

      Sunt distante minime recomandate.
      Gasiti un articol pe Blog de Instalatii.ro

    • @ionitaemil8904
      @ionitaemil8904 ปีที่แล้ว

      @@BlogdeInstalatii mulțumesc

  • @Woarlock
    @Woarlock ปีที่แล้ว +1

    Buna ziua ,as dori sa ma lămuriți și pe mine cu o problema întâmpinată la condensul evacuat de centrala termica pe gaz . I am legat acel furtun de evacuare a condensului la canalizarea bucătăriei și prin acel condens mai elimina o substanță neagra care mi a înfundat canalizarea . Ce este acea substanță???

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว

    Foarte frumos clipul dar nu explica toate problemele care apar. Centrala in condensatie recupereaza caldura care de fapt se da in atmosfera astfel incat sa nu corodeze cazanul prin condensarea acizilor din gazul de ardere , acizi care condeseaza pe la 160 grd C ( la centralele murale clasice cam acolo e temperatura la care se elimina gazele in atmosfera ).
    Prin recuperarea acestui surplus de caldura ( de la 160 la 60 grd C ) se creste randamentul temic al centralei. Ei bine o sa spuneti , dar ce se intampla cu partea de vapori acizi care condenseaza si corodeaza centralele? Acestia sunt eliminati prin sitemul de condensare si recuperare in sistemul de canalizare ( sau unde e conectata teava de drenaj a condensului din centrala ).
    Tare sunt curios daca cineva a verificat calitatea apei care se elimina prin sistemul de condensare? Sunt convins ca nu si clar nu intereseaza pe nimeni. Aceasta apa eliminata contine toate noxele si mizeriile rezultate in urma arderii care in mod normal erau eliberate in atmosfera sub forma de VAPORI DE APA SI FUM. Da, pt ca gazele care ard au in continutul lor apa si multe elemente chimice care in urma procesului exoterm de ardere fac ca vaporii de apa sa se combine cu restul de compusi chimic si sa rezulte diverse tipuri de acizi care afecteaza centalele. Deci acesta e secretul centralelor in condensatie sau condensare - scaderea temperarturii a gazelor expulzate in atmosfera , recuperarea de caldura si extragerea compusilor problematici din gazele de ardere cu elimnarea lor prin sistemul de drenaj in canalizare.
    Problemele sunt in principiu mai complicate si e mult de explicat cum si in ce fel se face, dar am incercat aici sa explic in cateva randuri de ce aceste centrale sunt mai bune cu un 8-12% fata de centralele clasice.
    A doua tampenie pe care o vezi la promovarea centralelor in condensatie - RANDAMENT de 102%-105%. Asta este o prostie comerciala pe care lumea nu o intelege dar este incantata de ea cand o vede. Randament peste 100% , adica transformarea si transferarea intregii cantitati de energie nu exista. Dar de, comerciantul poate sa scrie ce vrea el, fraier e clientul ca nu verifica care e de fapt realitatea.
    Cosmin, bafta si la cat mai multe clipuri ... ca faci bine ceea ce faci! 👍👍👍👍👍

  • @florinusj
    @florinusj ปีที่แล้ว +1

    Salutare, multumim pentru video. As avea si eu o intrebare daca ma poti ajuta. Am o centrala veissman 111w 25kw, si observ ca se opreste flacara si reporneste, chiar daca e setata temp constanta de 40 si returu inca nu e la 40. Eu banuiesc ca are legatura cu vremea de afara...sau poate sunt doar paranoia...pt ca inca nu am gasit un pattern, multumesc

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 หลายเดือนก่อน

      Este posibil sa nu aiba circulatie suficienta sau sa moduleze.

  • @perjumihai4294
    @perjumihai4294 ปีที่แล้ว +1

    Salut am și eu un ariston one prin condens și în unele zile efectiv pe cos bușește și aruncă picături de apă la 1 2m

  • @sbscdgefghij
    @sbscdgefghij 11 หลายเดือนก่อน +1

    Salut. Am o centrala vaillant. Am setato la 40 grade temperatura calorifere și merge încontinuu...e ok?
    (Afara sunt - 13 grade)

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 หลายเดือนก่อน

      Cand este foarte frig afara, puteti creste temperatura la 55 - sau 60 de grade.

  • @florinconstantin9344
    @florinconstantin9344 10 หลายเดือนก่อน +1

    Vroiam sa va intreb, cum as putea sa fac reparația la fatada în jurul tevii de evacuare de la centrala? Pot sa dau cu spuma in jurul ei, trebuie lasat spațiu, puteți sa-mi spuneți, vă rog mult.

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  10 หลายเดือนก่อน +1

      Nu prea este buna spuma. Mai bine este sa refaceti tencuiala.

  • @andreihancu739
    @andreihancu739 2 ปีที่แล้ว +6

    Termoficarea de tip centralizat este o solutie foarte eficienta pt un oras, deoarece poate produce caldura si Acm la costuri mult mai mici fata de o centrala individuala, totodata se poate produce si energie electrica. Ce s-a intamplat Bucuresti si alte orase ale Romaniei a fost nepasarea autoritatilor si a cetatenilor, in Oradea sistemul a fost reabilitat cu fonduri EU si functioneaza, in Budapesta sistemul la fel a fost reabilitat pe fonduri EU si oamenii sunt multumiti si chiar exista cerere de racordare, trebuie doar sa vrem si sa fim uniti!

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +2

      Interesant ca în unele locuri functioneaza.
      Am fost relativ mulțumit de termoficare, doar ca pornea incalzirea târziu toamna, si nu prea ai control.
      Dar marea majoritate cred ca sunt nemulțumiți de termoficare.

  • @zCatalinAslan
    @zCatalinAslan 11 หลายเดือนก่อน +1

    Salut!
    Am și eu o întrebare.
    Uneori nu mereu pe burlanul din exteriorul zidăriei pe unde scoate aburul mai exact scoate niște apă nu foarte multă .
    Este normal?

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  11 หลายเดือนก่อน +1

      Daca nu e multa este ok

    • @zCatalinAslan
      @zCatalinAslan 11 หลายเดือนก่อน

      @@BlogdeInstalatiiDa nu este multă ,câteva picături rareori.
      Mulțumesc!

  • @freeparadiselostbwg5542
    @freeparadiselostbwg5542 2 ปีที่แล้ว +1

    @Blog de Instalatii , multumim pt vclip, poate ma poti ajuti cu niste infromatii , desigur , trebuie sa contactez in final furnizorul . Am o centrala de apartament cu centrala in condensatie montata anul trecut si am 1 problema cu vecina de alaturi din cauza cosului de evacuare care afecteaza apartamentul acesteia din cauza aburului ( se umezesc peretii in interior ) si in principiu ar trebui( posibil sa gresesc) scurtarea acestuia sau modificarea orientarii acestuia pe verticala , tehnic cred ca se poate ...Multumesc pt. feedback prompt.

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว

      Se poate prelungi tubulatura sau sa montati un cot.

    • @freeparadiselostbwg5542
      @freeparadiselostbwg5542 2 ปีที่แล้ว +1

      @@BlogdeInstalatii mersi, de fapt e prea lunga si aburul este directionat spre fatada scarii invecinate , se poate scurta? sau recomandat este sa se monteze un cot si sa se redirectioneze ...

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +1

      @@freeparadiselostbwg5542 Se poate scurta sau pune cot pentru tubulatura.

  • @nicolaetutuianu8636
    @nicolaetutuianu8636 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut,știți cumva de ce scade presiunea la apă in centrală,la calorifere nu se vede nici o pierdere de apă,scade presiunea în fiecare zi după ce îi dau presiunea la 1,5 bari,când pornește se ridică foarte repede la 2,5 bari,care ar fi problema,caloriferele st aerisite.

    • @ionitaemil8904
      @ionitaemil8904 ปีที่แล้ว

      ajusteaza presiunea din vasul de expansiune

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 หลายเดือนก่อน

      E posibil sa curga apa pe la imbinari sau pe la robinetii de calorifer.

  • @TheRamonaramo
    @TheRamonaramo 2 ปีที่แล้ว +1

    La mine scoate foarte puțin ,am o centrală pe Gpl . Este normal sa scoate câteva fire de abur ? Apa in calorifere e la 55-60 grade și la Ac 45grade

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +2

      Da, e normal ca centrala sa scoată puțin abur.

    • @TheRamonaramo
      @TheRamonaramo 2 ปีที่แล้ว +2

      @@BlogdeInstalatii Și am un vecin ,la el scoate abur enorm de mult . 👍👍👍

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +1

      @@TheRamonaramo Sa-i trimiteți video-ul acesta 😁

    • @TheRamonaramo
      @TheRamonaramo 2 ปีที่แล้ว +1

      @@BlogdeInstalatii 👍

  • @mihaelaspita8350
    @mihaelaspita8350 2 หลายเดือนก่อน +1

    Cred că va contraziceți.Tocmai ați spus principiul de funcționare al CTin Cond.si ulterior că☺️ scoate abur că e in condensație.Nu cumva acel abur trebuia să fie condensat și recuperata temperatura din el pentru a o folosi ptr încălzire și astfel crescând și randamentul centralei până la 106%?.De ce nu aveți curajul să spuneți clar că acele centrale care fumega, nu funcționează în condensație din varii motive?

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 หลายเดือนก่อน

      Aburul este produs de gazele de ardere ce ies la temperaturi relativ joase de circa 60-70 grade.

  • @aurorarusanda1340
    @aurorarusanda1340 ปีที่แล้ว +1

    În craiova tf dați-mi un nr tf pt probleme sint batrina va rog frumos

  • @sorindumitru6101
    @sorindumitru6101 2 ปีที่แล้ว +1

    Am jn vitopend 100 In fiecare an chem câte in instalator sa o curețe ca se blochează pe apa calda . Oricum vom arunca aceste centrale ca ne ustura rău la buzunar .. cu aceata liberalizate ... Nu stiu ce da luam ca la pensii de 2000 lei nu facem fata . De părăsit țara este mai greu Ptr noi .. eventual azil politic la Puțin !

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว

      De ce s-ar duce cineva la Putin?

    • @sorindumitru6101
      @sorindumitru6101 2 ปีที่แล้ว

      @@BlogdeInstalatii cică cu 300 EUR trăiești ca boierul ,....mai rămâne locuința in jur de 10000 EUR ....nu va gândiți acum la orașele mari ....

  • @STEFAN27777
    @STEFAN27777 2 ปีที่แล้ว +1

    Si la fabrici de pâine in loc de coș racord de burlan

    • @BlogdeInstalatii
      @BlogdeInstalatii  2 ปีที่แล้ว +1

      Racord de burlan?

    • @STEFAN27777
      @STEFAN27777 2 ปีที่แล้ว

      @@BlogdeInstalatii un burlan normal dar tăiat la jumătate

  • @laur153
    @laur153 ปีที่แล้ว

    De ce centralele termice nu au filtre pt gazele arse ? Impactul poluarii acestora este la fel de mare ca poluarea produsa de masini. Eu daca deschid fereastra miroase f urat de la vecinul de sub care are centrala. In loc sa aerisesc casa bag gazele in casa, fumul.

  • @gogutadumitrescu8538
    @gogutadumitrescu8538 2 ปีที่แล้ว +2

    Pai daca scotea AUR intra in parlament !