Hurghada'yı seçme sebeplerinden birinin Luxor'a yakınlığı olduğunu söylemiştik. Yani en azından bir günde gidip gelebileceğimiz bir mesafedeydi(4 saat sürüyor).Gelişimizin 2. gününde yerel bir tur şirketinden Luxor turu satın aldık.Kişi başı 1100 liraydı.Otelden minibüsle aldılar ve çöllerden sürekli jandarma-polis noktalarında kontrol edile edile geçerek bir zamanlar Mısır'ın en önemli başkentlerinden olan Luxor'a geldik.El- Uksur (Teb, Thebes, Tebai olarak da biliniyor). Burada meşhur Krallar Vadisi, Kraliçeler Vadisi, Karnak ve Luxor Tapınakları,ikisini bağlayan 3 kmlik Sfenks Bulvarı, Hatshepsut Tapınağı, dev Memnon heykelleri ve daha neler neler yer alıyor. 400 km2 lik bir alana yayılmış olan bu topraklar dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak dünya mirası listesine girmiş. Burada piramitler yok. Malum ölümden sonra yeniden dirilip lüks içinde yaşamlarına devam etsinler diye krallar, aileleri ve önemli kişiler mumyalanıp hazineleri ile piramitlere gömülürmüş. Fakat bir muddet sonra mezar hırsızlarından bıkmışlar ve artık 18. hanedanlıktan sonra mumyaları gizli yer altı mezarlarına , keşfedilemesinler diye vadilere gömmüşler.Uzaktan bakınca taşlı kumlu bir vadi. İşte artık Krallar ve Kraliçeler Vadisi kazılıyor, hala da saklı mezarlar, hazineler gün yüzüne çıkartılıyor. En sonuncusu el değmemiş Tutankhamun mezarıydı. Luksor Tanrıların Kralı addedilen Amun'un şehri aynı zamanda.Bu büyülü yer bizi adeta içine alıyor ve piramitleri görmek için içimize bir ateş düşürüyor. Luxor Nil nehrinin iki kıyısında.Dünyanın en uzun nehri .6650 km. Mısır'ı boylu boyunca geçiyor, bereket veriyor.Firavunlar ölüp tekrar dirilince tekneleriyle Ra'nın cennetlerine gidiyorlar. Belki Nil'den geçiyorlar. Sözümün özü Mısır'a gelip de Luxor'u görmemek büyük kayıp olur. Ah keşke orada kalıp bir de Aswan'a gitsek Ebu Simbel'i görseydik. Olmadı. Kısmet başka geziye ;)
Dunyanin en gizemli ulkelerinden biri.Bence zaman bu ulkede basladi.Nasil bir uygarlikmiski binlerce yil once o yapilari ve heykelleri yapmislar.Insan hayret ediyor.Ve tarih hakkinda insanlari kandirmaya devam ediyorlar bence.
Harika, gezmiş kadar olduk 👍👏
Tesekkurler
Merhaba hangi tur şirketiydi acaba . Biz Türkiye’den geleceğiz Hurghada da ya . Yerel bir şirketle gitmek istiyoruz
Havana Travel Agency 'den aldık tüm turları, Muhammed ilgilenen arkadaşın adı. Yeri tam marina kapısının karşısındaki ara sokakta
@@yelkenlicift teşekkür ederim peki mısır egp olarak mi alıyorlar dolar üzerinden mi
@@selmainan9189 dolar alıyorlar ama tercih etmeyin, daha fazla alıyorlar, egp iyidir
@@selmainan9189 ayrıca mutlaka uber confort kullanin
Merhaba severek izledik
Gezi turunuz için ödediğiniz paranın içinde karmak vb yerlerin giriş ücreti de var mı ayrıyetten ücretvereiz mi acaaba
Hepsi dahildi. Hurghada'dan gidiş,gemiyle adaya geçiş,müzelere giriş ,öğle yemeği de dahildi
Hurghada'yı seçme sebeplerinden birinin Luxor'a yakınlığı olduğunu söylemiştik. Yani en azından bir günde gidip gelebileceğimiz bir mesafedeydi(4 saat sürüyor).Gelişimizin 2. gününde yerel bir tur şirketinden Luxor turu satın aldık.Kişi başı 1100 liraydı.Otelden minibüsle aldılar ve çöllerden sürekli jandarma-polis noktalarında kontrol edile edile geçerek bir zamanlar Mısır'ın en önemli başkentlerinden olan Luxor'a geldik.El- Uksur (Teb, Thebes, Tebai olarak da biliniyor). Burada meşhur Krallar Vadisi, Kraliçeler Vadisi, Karnak ve Luxor Tapınakları,ikisini bağlayan 3 kmlik Sfenks Bulvarı, Hatshepsut Tapınağı, dev Memnon heykelleri ve daha neler neler yer alıyor. 400 km2 lik bir alana yayılmış olan bu topraklar dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak dünya mirası listesine girmiş. Burada piramitler yok. Malum ölümden sonra yeniden dirilip lüks içinde yaşamlarına devam etsinler diye krallar, aileleri ve önemli kişiler mumyalanıp hazineleri ile piramitlere gömülürmüş. Fakat bir muddet sonra mezar hırsızlarından bıkmışlar ve artık 18. hanedanlıktan sonra mumyaları gizli yer altı mezarlarına , keşfedilemesinler diye vadilere gömmüşler.Uzaktan bakınca taşlı kumlu bir vadi. İşte artık Krallar ve Kraliçeler Vadisi kazılıyor, hala da saklı mezarlar, hazineler gün yüzüne çıkartılıyor. En sonuncusu el değmemiş Tutankhamun mezarıydı. Luksor Tanrıların Kralı addedilen Amun'un şehri aynı zamanda.Bu büyülü yer bizi adeta içine alıyor ve piramitleri görmek için içimize bir ateş düşürüyor.
Luxor Nil nehrinin iki kıyısında.Dünyanın en uzun nehri .6650 km. Mısır'ı boylu boyunca geçiyor, bereket veriyor.Firavunlar ölüp tekrar dirilince tekneleriyle Ra'nın cennetlerine gidiyorlar. Belki Nil'den geçiyorlar.
Sözümün özü Mısır'a gelip de Luxor'u görmemek büyük kayıp olur. Ah keşke orada kalıp bir de Aswan'a gitsek Ebu Simbel'i görseydik. Olmadı. Kısmet başka geziye ;)
Horusun herşeyi gören gözü adına. Ra sizi korusun
Tanrılar hepimizi korusun:)
Dunyanin en gizemli ulkelerinden biri.Bence zaman bu ulkede basladi.Nasil bir uygarlikmiski binlerce yil once o yapilari ve heykelleri yapmislar.Insan hayret ediyor.Ve tarih hakkinda insanlari kandirmaya devam ediyorlar bence.
Kesinlikle katiliyorum