Ferma familiei Boariu - o altfel de strategie în achiziția de utilaje

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 ก.ย. 2024
  • În localitatea Deta din județul Timiș, familia Boariu lucrează împreună aproape 1.000 de hectare. Afacere a pornit în urmă cu 30 de ani cu numai 10 hectare de teren primite moștenire de la mama lui Angelu Boariu. Alături de soția sa, silvicultorul a decis atunci să pună bazele unei activități ce completează veniturile salariale ale familiei.
    Când spune afacere sănătoasă, fermierul Angelu Boariu are în minte un tipar clar: o exploatație independentă financiară, fără povara creditelor și a presiunii plăților la termen. Este motivul pentru care familia Boariu a decis de la început că nu va face achiziții scumpe de utilaje noi, ci se va orienta către piața second-hand cu utilaje din afară.
    Strategia lui Angelu Boariu este una aparte și la achiziția de inputuri. Fermierul obișnuiește să facă achizițiile importante din banii încasați la recoltarea din vară, în timp ce cheltuielile mai mici sunt făcute cu plată la termen.
    Ferma familiei Boariu a găsit mereu soluții pentru a evita pierderile. Chiar și la finalul anilor 2000, când prețul grâului coborâse foarte mult, Angelu Boariu a reușit să fie profitabil valorificând producția sub formă de tărâțe.
    De trei decenii fermier și silvicultor, Angelu Boariu observă cu alți ochi schimbările climatice. Le vede atât prin prisma câmpului, cât și prin cea a faunei locului. Are în vedere investiții în sisteme de irigații, dar încă nu este convins că acestea pot da randamentul dorit pe terenurile răsfirate pe care le lucrează.
    În câmp, fermierul Angelu Boariu vede transformările de la an la an. Nu poate să nu facă o comparație cu pădurea pe care o iubește deopotrivă și este convins că agricultura și silvicultura trebuie să coexiste pentru un viitor sustenabil.

ความคิดเห็น • 1

  • @StefanRobe
    @StefanRobe 3 หลายเดือนก่อน

    Respect pentru acești oameni!