Selamlar; Casiye suresi ilk ayetleri bize gerekli bilgiyi yeterince veriyor. 3. Şüphesiz, göklerde ve yerde, inananlar için (Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren) nice deliller (ayetler) vardır. 4. Sizin yaratılışınızda ve Allah'ın (yeryüzüne) yaydığı her bir canlıda da kesin olarak inanan bir toplum için elbette nice deliller (ayetler) vardır. 5. Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah'ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgârları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için ayetler (deliller) vardır. 6. İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Onları sana gerçek olarak okuyoruz. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar. Hocam bu göklerde ve yerdeki ayetleri kim araştıracak? Bu görev kimin? Sizin dediği insanın yaratılışını, yayılan genişleyen canlılığı kim araştıracak? Bu ayetleri araştırmak, barındırdığı bilgileri açığa çıkarmak kimin işi? Kesin olarak inanan toplum nasıl oluyor? Bir topluluk aklını nasıl kullanır? Aklı kullanan toplum mu isteniyor, yoksa ataların öğretisini taklit eden tekrarlayan bir toplum mu istiniyor, Kuran burda bize neyi anlatıyor? Bu çağrıyı topluma yapan kim? Bu okunan ayetlerdeki, ayetler, gerçek nedir? Aklını kullanan toplumlar mı bu gerçeği biliyor? Allahın ayetlerine mi inanacağız, yoksa ataların kanaatlerine mi? İnsanlığın yaratılışını ve canlıların yayılmasındaki sözü edilen ayetlerin bilgilerine nerede ulaşacağız, araştırma sahası neresi?, bu ayetlerin bilgisine kuranın içindeki kelam ve kelimelerden mi ulaşacağız, yoksa kuranın bahsettiği ayetleri doğrudan araştırarak mı? Gerçek nerede kelimede mi yoksa Allahın yarattığı ayetlerin içinde mi? Bilgi nerede gizli kelimede mi? Yoksa Allahın yarattığı ayetlerin içindemi? Kendine müslüman diyen toplumların Allahın ayetlerini araştırmak gibi bir görevi varmı? Allah bize yarattığım ayetleri araştırın diye bir görev verdi, imanımız artması için, aklınımızı kullanmamız emrediliyor, düşünmemiz isteniyor, Allahın emrini yerine getirelim diye gocunan müslüman toplumlar var mı? Nerde bu aklını kullanan toplumlar? Ademin yaratılış kıssasında; Allahın, Ademe, yarattığı eşyanın isimlerini öğretmesi ne anlama geliyor? Adem şahsında tüm insanlığın Allahın yarattığı tüm eşyanın (ayetlerin) keşfedilmesi, isimlendirilmesi, bilinmesi, içinde barındırdığı bilgilerin açığa çıkarılması gibi bir görev yüklemiş olmuyor mu? Bu görevler kime yüklenmiş, kendine müslümanın diyen toplumlar kurandaki bu okunan ayetlerden kendine bir pay çıkarmıyor mu? Allahın yarattığı ayetleri okumak, keşfetmek, aklını kullanmak gibi görevler müslümanlara da yüklenmemiş mi? Allaha nasıl yaklaşacağız, onun yarattığı ayetleri keşfetmek, incelemek, bilmek, tanımlamak, içindeki bilgileri ortaya çıkarmak, bizi Allaha yakınlaştırı mı yoksa uzaklaştırır mı? Aklını kullanan toplum ne demek?
Hocam ayet gayet açık neden Zorluyorsunuz. Adem ilk insan degil. Kimi ayetlerde insanoğlu kimi ayetlerde ademoğlu kimi ayetlerde nuhun torunları diyerek ayırıyor rabbimiz. Zaten ayette summe diyor her seferinde. Insani yarattik sonra ona şekil verdik sonra diyerek gidiyor. Sıralamayı veriyor.
hocam siz matematikçi değil misiniz felsefe,kelam da olduğu kadar olmasa da matematikte mantık gereklidir.... bizim köyün imamı da sizin kadar bu mesele hakkında analiz yorum yapabilirdi.... birinci ile ikinci arasında ki yapım süreci, bağlamı o mantıkla kurulmaz sabiteleri olmak zorunda bu olduğu anda birinciyi yapmak zordur neye göre zordur? ikinciyi yapmaya göre .....ccAllah '' diğerini de ondan yarattım'' veya ''ikinci yaratma birinciden zor mu olur'' veya ''sizin yaratılmanız ilki gibi'' derken yani tek bir nefisle ,canla,cevherle,özle,şeyle,atomla ...öncülü belirledim diyor.... yani hikaye aynı şekilde başlıyor ''tanecikle'', ana tema bu diyor.....işin ilginç tarafı müşahede ettiğimiz duyulur alem hep bu şekilde halk ediliyor ''sünnetullah'' böyle hocam ...ccAllah çok güzel izah ediyor da biz elimize yüzümüze bulaştırıyoruz .... bu sıralamayı mantığı tümevarım yöntemiyle genele yaymak istersek ne deriz 3. 2. den 4. 3. den kolaydır...... peki bu mantığın tutarlı olma şartı nedir yöntem değişmeyecek, değişkenlerin ana zemini ,ana çıkış noktası ,ana teması,öncülleri sabit kalacak yani ikinciyi yapma yöntemin birinciyi yapma yönteminden farklı olmayacak ki mantık çalışsın tutarlı olsun.... ah be hocam bazı emareler vardır bunlar oluştuğunda artık sorulara cevap verme zamanı geçmiştir tekrar bildiklerini,kendini gözden geçirmek için makamı konforu terkedip inzivaya çekilmek gerekir....makam,konfor fıtrata aykırı zehirler insanı, bir yerden sonra sinyaller vermeye aklı olanın bünyesi kusmaya başlar...eğer nasipse mesajları doğru zamanda doğru şekilde okuyuverir sonra diğer insanlar için radikal gibi gözükse de bir karar alırız....
incil i ve tevrat ı okudunmu. bir de ..arapça biliyormusun. ben incil i de tevratı da okudum . vahiyler bölümünü okurken arada çok fark yoktur. zaten aynı kuran gibidir. zaten kuran da incili ve tevratı tastik eder .. sadece incil ve tevratta bozulan yerleri yeniden düzenlemek ve biraz da yeni hükümler eklemiş kuran .. bozulan yerler ise ..üzeyir Allahın oğludur yada isa as allahın oğludur..kutsal ruh ta tanrıdır..isa da tanrı dır demeleri ..faizi helal saymaları ..bazı sapıkça cinsi yaklaşımları helal saymaları gibi ..örnekleri çok..tahrifata uğramış kısımları olsada .. kitapların birbirine benzemesi doğal ..çünkü vahiy gönderen tek ve Allah yine aynı Allah . önce gönderdiğini sonra yalanlayacak değildi ya..
Allah razı olsun hocam
🌹🌹🌹
🤲🏼🤲🏼🤲🏼🤲🏼🕋🕋🕋
Selamlar;
Casiye suresi ilk ayetleri bize gerekli bilgiyi yeterince veriyor.
3. Şüphesiz, göklerde ve yerde, inananlar için (Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren) nice deliller (ayetler) vardır.
4. Sizin yaratılışınızda ve Allah'ın (yeryüzüne) yaydığı her bir canlıda da kesin olarak inanan bir toplum için elbette nice deliller (ayetler) vardır.
5. Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah'ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgârları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için ayetler (deliller) vardır.
6. İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Onları sana gerçek olarak okuyoruz. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar.
Hocam bu göklerde ve yerdeki ayetleri kim araştıracak? Bu görev kimin?
Sizin dediği insanın yaratılışını, yayılan genişleyen canlılığı kim araştıracak?
Bu ayetleri araştırmak, barındırdığı bilgileri açığa çıkarmak kimin işi?
Kesin olarak inanan toplum nasıl oluyor?
Bir topluluk aklını nasıl kullanır?
Aklı kullanan toplum mu isteniyor, yoksa ataların öğretisini taklit eden tekrarlayan bir toplum mu istiniyor, Kuran burda bize neyi anlatıyor?
Bu çağrıyı topluma yapan kim?
Bu okunan ayetlerdeki, ayetler, gerçek nedir?
Aklını kullanan toplumlar mı bu gerçeği biliyor?
Allahın ayetlerine mi inanacağız, yoksa ataların kanaatlerine mi?
İnsanlığın yaratılışını ve canlıların yayılmasındaki sözü edilen ayetlerin bilgilerine nerede ulaşacağız, araştırma sahası neresi?, bu ayetlerin bilgisine kuranın içindeki kelam ve kelimelerden mi ulaşacağız, yoksa kuranın bahsettiği ayetleri doğrudan araştırarak mı?
Gerçek nerede kelimede mi yoksa Allahın yarattığı ayetlerin içinde mi?
Bilgi nerede gizli kelimede mi? Yoksa Allahın yarattığı ayetlerin içindemi?
Kendine müslüman diyen toplumların Allahın ayetlerini araştırmak gibi bir
görevi varmı?
Allah bize yarattığım ayetleri araştırın diye bir görev verdi, imanımız artması için, aklınımızı kullanmamız emrediliyor, düşünmemiz isteniyor, Allahın emrini yerine getirelim diye gocunan müslüman toplumlar var mı? Nerde bu aklını kullanan toplumlar?
Ademin yaratılış kıssasında; Allahın, Ademe, yarattığı eşyanın isimlerini öğretmesi ne anlama geliyor? Adem şahsında tüm insanlığın Allahın yarattığı tüm eşyanın (ayetlerin) keşfedilmesi, isimlendirilmesi, bilinmesi, içinde barındırdığı bilgilerin açığa çıkarılması gibi bir görev yüklemiş olmuyor mu?
Bu görevler kime yüklenmiş, kendine müslümanın diyen toplumlar kurandaki bu okunan ayetlerden kendine bir pay çıkarmıyor mu? Allahın yarattığı ayetleri okumak, keşfetmek, aklını kullanmak gibi görevler müslümanlara da yüklenmemiş mi?
Allaha nasıl yaklaşacağız, onun yarattığı ayetleri keşfetmek, incelemek, bilmek, tanımlamak, içindeki bilgileri ortaya çıkarmak, bizi Allaha yakınlaştırı mı yoksa uzaklaştırır mı?
Aklını kullanan toplum ne demek?
Hocam ayet gayet açık neden Zorluyorsunuz. Adem ilk insan degil. Kimi ayetlerde insanoğlu kimi ayetlerde ademoğlu kimi ayetlerde nuhun torunları diyerek ayırıyor rabbimiz. Zaten ayette summe diyor her seferinde. Insani yarattik sonra ona şekil verdik sonra diyerek gidiyor. Sıralamayı veriyor.
hocam siz matematikçi değil misiniz felsefe,kelam da olduğu kadar olmasa da matematikte mantık gereklidir.... bizim köyün imamı da sizin kadar bu mesele hakkında analiz yorum yapabilirdi.... birinci ile ikinci arasında ki yapım süreci, bağlamı o mantıkla kurulmaz sabiteleri olmak zorunda bu olduğu anda birinciyi yapmak zordur neye göre zordur? ikinciyi yapmaya göre .....ccAllah '' diğerini de ondan yarattım'' veya ''ikinci yaratma birinciden zor mu olur'' veya ''sizin yaratılmanız ilki gibi'' derken yani tek bir nefisle ,canla,cevherle,özle,şeyle,atomla ...öncülü belirledim diyor.... yani hikaye aynı şekilde başlıyor ''tanecikle'', ana tema bu diyor.....işin ilginç tarafı müşahede ettiğimiz duyulur alem hep bu şekilde halk ediliyor ''sünnetullah'' böyle hocam ...ccAllah çok güzel izah ediyor da biz elimize yüzümüze bulaştırıyoruz .... bu sıralamayı mantığı tümevarım yöntemiyle genele yaymak istersek ne deriz 3. 2. den 4. 3. den kolaydır...... peki bu mantığın tutarlı olma şartı nedir yöntem değişmeyecek, değişkenlerin ana zemini ,ana çıkış noktası ,ana teması,öncülleri sabit kalacak yani ikinciyi yapma yöntemin birinciyi yapma yönteminden farklı olmayacak ki mantık çalışsın tutarlı olsun.... ah be hocam bazı emareler vardır bunlar oluştuğunda artık sorulara cevap verme zamanı geçmiştir tekrar bildiklerini,kendini gözden geçirmek için makamı konforu terkedip inzivaya çekilmek gerekir....makam,konfor fıtrata aykırı zehirler insanı, bir yerden sonra sinyaller vermeye aklı olanın bünyesi kusmaya başlar...eğer nasipse mesajları doğru zamanda doğru şekilde okuyuverir sonra diğer insanlar için radikal gibi gözükse de bir karar alırız....
Havva tevratta geçer birde kuranı kerim anlatıyorsunuz ayıptır günahtır Ademin nefsinden yarattık ne anladınız bunda
Bu adam sanki Tevrat anlatıyor Kur'an'ı anlatmıyor
Neden ?
incil i ve tevrat ı okudunmu.
bir de ..arapça biliyormusun.
ben incil i de tevratı da okudum .
vahiyler bölümünü okurken arada çok fark yoktur.
zaten aynı kuran gibidir.
zaten kuran da incili ve tevratı tastik eder ..
sadece incil ve tevratta bozulan yerleri yeniden düzenlemek ve biraz da yeni hükümler eklemiş kuran ..
bozulan yerler ise ..üzeyir Allahın oğludur yada isa as allahın oğludur..kutsal ruh ta tanrıdır..isa da tanrı dır demeleri ..faizi helal saymaları ..bazı sapıkça cinsi yaklaşımları helal saymaları gibi ..örnekleri çok..tahrifata uğramış kısımları olsada ..
kitapların birbirine benzemesi doğal ..çünkü vahiy gönderen tek ve Allah yine aynı Allah .
önce gönderdiğini sonra yalanlayacak değildi ya..