SC Heerenveen wint met 2-0 van SC Cambuur in Friese derby

• เผยแพร่เมื่อ 1 พ.ย. 2015
  • SC Heerenveen heeft thuis met 2-0 gewonnen van SC Cambuur in de Friese derby. Voor rust scoorde Heerenveen beide goals. Die voorsprong gaf de ploeg van Foppe de Haan niet meer uit handen.
    De overwinning van SC Heerenveen betekent voor De Haan zijn 100e thuisoverwinning met een eredivisieclub. Daarmee komt hij in een illuster rijtje met trainers als Rinus Michels, Guus Hiddink (102 met PSV) en Kees Rijvers (101 met PSV).
    Al in de vierde minuut kwam Heerenveen op voorsprong. Cambuur-verdediger Dammers probeerde een voorzet van Heerenveen-middenvelder Cavlan weg te werken, maar hij raakte de bal verkeerd. Via de paal verdween de bal achter zijn eigen doelman, Nienhuis.
    Direct daarna kreeg gelegenheidsspits Van de Streek namens Cambuur een grote kans op de gelijkmaker, maar de meeste en beste kansen waren voor Heerenveen. Onder meer St. Juste, Larsson en Te Vrede misten.
    In de 34e minuut verdubbelde Heerenveen alsnog de voorsprong. Te Vrede scoorde uit een strafschop, na een overtreding van Anderson op Cavlan. De Leeuwarder verdediger kreeg daarbij een gele kaart.
    Na de 2-0 greep Henk de Jong in. Hij haalde middenvelder Monteiro van het veld en bracht aanvaller Martijn Barto in de ploeg. Tot doelpunten leidde dat alleen nog niet.
    Na de rust begon Heerenveen Heerenveen opnieuw fel aan de wedstrijd. Larsson miste een kans, toen hij met een hakbal Nienhuis probeerde te passeerde. Ook daarna bleef Heerenveen de meest aanvallende ploeg.
    Extra domper voor Cambuur was het uitvallen van verdediger Mac-Intosh in de 64e minuut. Hij moest met een brancard van het veld worden gedragen. Martijn van der Laan was zijn vervanger.
    De beste kans voor Cambuur kwam in de 75e minuut. Invaller Jack Byrne nam een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot spatte uiteen op de kruising. Aan de andere kant misten Thorsby, Cavlan en Te Vrede mogelijkheden op 3-0 en daarmee werd de ruststand ook de eindstand: 2-0.
    Door de overwinning staat Heerenveen 14e, Cambuur blijft 17e.