citEști. „Între margini”, de Elena Ferrante: echilibrul datoriei în libertate

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 พ.ค. 2024
  • „Scrierea, în fine, e o cușcă în care intrăm imediat, deja de la primul nostru rând”
    „La școală, comparațiile lui mă năuceam cu forța lor”
    Elena Ferrante, „Între margini”, traducere de Cerasela Barbone, Anansi, Pandora M, 2024
    Libertatea crează neplăceri. Dar te-aș întreba pentru cine? Și pentru asta îți deschid volumul „Între margini”. Pe Elena Ferrante știi că este mai greu să o arăți cu degetul pentru că numele său este un pseudonim al unui autor care își păstrează anonimatul. Probabil că este cel mai cunoscut scriitor al cărui nume real încă mai este tema lucrărilor de licență fără să fi fost încă aflat. Acum e momentul să afli care sunt reperele sale când se așează la masa de scris, dincolo de povești, cărora, de altfel le aparține și libertatea ta în cel mai real mod.
    „Munca mea, în realitate, se bazează pe răbdare” Elena Ferrante, „Între margini”, traducere de Cerasela Barbone, Anansi, Pandora M, 2024
    Libertatea succesului
    Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numita „Febră Ferrante". Este considerată una dintre cele mai puternice prozatoare contemporane, o stilistă desăvârșită, cu intuiție artistică ieșită din comun, care a câștigat admirația mai multor scriitori celebri - Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud - și a unor critici importanți: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân și Povestea fetiței pierdute, romanele Fiica ascunsă, Iubire amară, Zilele abandonului și Viața mincinoasă a adulților, volumul de interviuri, eseuri și confesiuni Frantumaglia, cel de articole-eseu Invențiile ocazionale, precum și cartea pentru copii Noaptea pe plajă. Povestea fetiței pierdute a fost nominalizată la Man Booker Prize (2016) și a primit Medalia de Aur pentru ficțiune în cadrul Independent Publisher Book Awards (2016). Romanul Fiica ascunsă a fost ecranizat în 2021, în regia lui Maggie Gyllenhaal, cu Olivia Coleman, Jessie Buckley și Dakota Johnson în distribuție.
    Tetralogia Napolitană și Viața mincinoasă a adulților sunt ecranizate de HBO, respectiv de Netflix sub forma unor miniseriale, arată editura.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ➥ Ne găseşti pe www.alephnews.ro
    ➥ Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph. Aleph News este dedicat spectatorului smart, educat și suficient material. Cel care vrea să știe. Conținutul canalului oglindește sfera intereselor acestui target. Programele de știri și de analiză sunt create după obiceiurile de consum ale Smartului.
    ➥ Abonează-te la canalul Aleph News aici bit.ly/2YRgJuw
    ➥ Ne găsești și aici:
    Instagram
    / citestioficial
    / alephnews
    Facebook profile.php?...
    / alephnews
    #citate #citatemotivationale #citateromanesti #literatura #citatecelebre #citatedespreviata #citatededragoste #capacitate #citatetriste #citater #citatedespreiubire #citateinromana #citatedeiubire #citateputernice #citateamuzante #citaten #istorie #citatefaimoase #citatezilnice #publicitate #felicitatenestatpur #natura #citatedincarti #citatedesuflet #ecologie #ecologia #citatefaine #citatedeviata #fiction #citateadevarate #suprarealist #citateinspirationale #paste #business #conceptedebusiness #proza #dragoste #poeziipentrucopii #citateromana #citatetumblr #citatevesele #citatenoi #natura #citatenatura #clasic #animal #animalove #stildeviata #stil #literaturaclasica #pasiune #primavara #carte #recomand #stil #clasic #mitologie #mituri #citate #bani #business #CitESTI #alephnews #libertatedindatorie

ความคิดเห็น •