Evrenin Sınırının Ötesinde Gerçekte Ne Var?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 ม.ค. 2024
  • For copyright matters, please contact us at :
    ► aklinizdabulunsunn@gmail.com
    Evrenin Sınırının Ötesinde Gerçekte Ne Var?
    ► İzlediğiniz için TEŞEKKÜRLER :)
    ► ABONE OLUN ►
    / aklinizdabulunsun
    ► Video Önerilerim ;
    ►Doğa Kanunlarına Uymayan Sıra Dışı Bölgeleri ​: • Doğa Kanunlarına Uymay...
    ►ABD Savunma Bakanlığı'nın Şimdiye Kadar Gizlediği UFO Raporları : • ABD Savunma Bakanlığı'...
    ►Avustralya'da Bulunan Devasa Diş Bilim Adamlarını Şaşırttı : • Avustralya'da Arkeolog...
    Hazırlayan : Aklınızda Bulunsun Ekibi

ความคิดเห็น • 440

  • @mrhalloween1657
    @mrhalloween1657 4 หลายเดือนก่อน +20

    evrenin bi sonu varmıdır bilemem ama bizim var...böyle yaşamaya..dünyayı böyle kullanmaya devam edersek...bizde sönüp gidicez. aklım almıyor bu kadar keşfedilcek birlikte yapılacak güzel şeyler ve buluşlar varken nasıl kendimizi yoketmeye doğru gidiyoruz inanılır gibi deil..

    • @Akrepkrall0000
      @Akrepkrall0000 8 วันที่ผ่านมา

      gunes aniden parcalanirsa dunya aniden araya 1 sanye bile girmeden hemen yorungeden sapar ve biz gunesi eskisi gibi goruruz ancak o goruntu ısıgı 8 bucuk dakika sonra bize ulasır ve gunesin patladigini goruruz tabi o esnada 8 dakikada evrenin neresinde oluruz ALLAH bilir bir sure karanlikta ve dunyanin sicakligoyla idare edebiliriz ama ondan sonra ebemizi tersten goruruz

  • @hayritorun4217
    @hayritorun4217 4 หลายเดือนก่อน +12

    İnsan beyninin taa . .kendisidir "Evren"! İdrak kabiliyeti,Işık hızından ötedir.yani,Düşünce hızı,Evrensel genişlemedir.❤️💙🙋🌹

  • @ozgur5555973364
    @ozgur5555973364 5 หลายเดือนก่อน +3

    Elinize sağlık şahane oluş

  • @johpoh9527
    @johpoh9527 4 หลายเดือนก่อน +5

    Zaman zihnimizin / beynimizin olayları arka arkaya sıralamasından başka birşey değildir. Evrende zaman kanunları geçmez.

  • @damlagolgeli-hl8xd
    @damlagolgeli-hl8xd 4 หลายเดือนก่อน +13

    peki yaradanin yuceligi ❤️

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน +2

      İspatı yok.

    • @_Yolcu__Free_Palestine
      @_Yolcu__Free_Palestine 3 หลายเดือนก่อน +2

      Bahsettiğiniz konu ile alakalı bir kaç video tavsiye etmek isterim. Aşağıda vereceğim başlıkları yukarıda bulunan "Ara" kısmına yazarak, en üstte çıkanları seyredebilirsiniz. Allah istifadenizi, ilminizi arttırsın.
      Başlık 1: YARATILIŞ DELİLLERi FULL (25 MUCİZE /4K)
      Başlık 2: Kuranın 24 Bilimsel Mucizesi - 4K
      Başlık 3: Evrim, Bilim mi İnanç mı? - 1 (Bu adreste evrimcilerin tüm iddialarına cevaplar mevcuttur)
      Başlık 4: Bu videoyu izleyen Deist olamaz/kalamaz
      Başlık 5: Ahiretin Varlık Delilleri Panzehir
      Başlık 6: Kırmızı Asa (Organik bilim) serisi. (Bu seri, kısa kısa 8 bölümden oluşur)

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@_Yolcu__Free_Palestine Kardeşim, Kırmızı Asa serisi benim için illkokul düzeyinde bir seri.Kitabı Mukaddes Eski ahit ve Yeni ahit'i okudum.Kur'an-ı Kerim'i okudum, ve anladım.

    • @_Yolcu__Free_Palestine
      @_Yolcu__Free_Palestine 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@Tayfur-nc2qf "İspatı yok." yazmışsınız. Her bir varlık, Allah'ın varlığına ve birliğine büyük bir delildir. Önceki yorumda verdiğim videoları bularak siz de seyredebilirsiniz.
      İstisnasız herkesin bildiği gibi, bir çok parça bir araya getirilerek yapılan her bir fiile "tasarım, dizayn, planlama, sanat" gibi isimler veririz. Yine herkes bilir ki, her fiilin, tasarımın ise mutlaka bir faili, bir tasarımcısı vardır, fail olmadan fiilin, sanatın, tasarımın ortaya çıkması mümkün değildir. Fail olmak için ise hayat, bilinç, ilim (bilgi), irade ve kudret gereklidir, mutlak zorunluluktur.
      Ve her zaman için sanat sanatkârdan ayrıdır; sanatın içinde sanatkâr, tasarımcı yoktur ve aranmaz. Mesela, bilgisayarı tasarlayan, yapan bilgisayarın herhangi bir parçası değildir. Bilgisayarın parçalarını oluşturan cansız, şuursuz, bilgisiz, iradesiz, kör, sağır maddelerde bilgisayarı yapacak,tasarlayacak değillerdir. Bilgisayar, hayat, ilim (bilgi), irade ve kudret sahibi bir mühendis tarafından yapılır.
      Harfler, mürekkep, kalem, kağıt, klavye, daktilo bir kitap yazamaz. Ayrıca kitapta bulunan bilgilerde bir fail olmadan bir sanat ortaya koyamazlar. DNA da 1000 kütüphaneyi dolduracak kadar bilgi kaydedilmiştir.
      Bu kısa, özet bilgilerden sonra vücudumuzda bulunan sayısız mucizelerden sadece bir tanesi olan kulağımızı inceleyip, tefekkür edelim.
      Kulak (işitme) Mucizesi.
      Öncelikle kulağı var edebilmek için seslerin varlığını bilmek ve bu sesleri algılayacak organı da en ince detaylarına kadar bilmek gerekir. Ayrıca Kulağı var etmek için bir "AMAÇ" (işitme) gözetilmiş olması da gerekmektedir. Bir amaç gözetmek ise ancak hayat, bilinç, ilim (bilgi), irade ve kudret ile mümkündür.
      Kulağın işitmesi ve bizim bunu algılamamız için hem bedenimiz de hem dış dünyada sayısız, sınırsız bir çok detayın, olasılığın hesaplanması, düzenlenmesi gerekmektedir. Ve kulağı meydana getiren her bir parçanın, tam bir düzen ve uyum ile yerli yerine yerleştirilmesi şarttır. Aksi taktirde işitme diye bir şeyden söz edemeyiz. Amacı ve bütünü bilmeyen en ufak bir parçayı dahi yapamaz. Hayatı, ilmi (bilgi), iradesi ve kudreti olmayan, var olan parçaları bile bir araya getirip düzenleyemez.
      Kulağımızın var olabilmesi işitebilmemiz için gereken sayısız olasılıklardan çok küçük bir bölümü şunlardır :
      1. Kulağın işitme vazifesini tam olarak eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için kulağı meydana getiren tüm bileşenlerin bir bütün olarak eksiksiz bir şekilde tasarlanmış olması ve her bir bileşenin kulağın var olduğu ilk andan itibaren bulunması gerekmektedir. Bu bileşenlerden bazıları şunlardır: Kulak kepçesi, kulak yolu, kulak zarı, çekiç, örs, üzengi, oval pencere, dalız, yarım daire kanalları, östaki borusu, salyangoz, işitme sinirleri... (Bir çok parça bir arada)
      Bu bileşenlerde bir kaçı veya sadece bir tanesi bile eksik olursa, işitme diye bir yetenekten söz edilemez. Östaki borusu olmazsa, işitme olur ancak bu uzun sürmez, çünkü östaki borusu kulaktaki basıncı dengelediği için diğer bileşenler ile birlikte aynı anda var olması gerekmektedir, olmaması durumunda kulağı oluşturan diğer bileşenler basınçtan zarar görür hatta patlayabilir ve işitme yeteneği ortadan kalkar. İşitmenin gerçekleşebilmesi için ve ses seviyesi ve netliğinin rahatsız edici boyutlara ulaşmaması için ve ayrıca kulaktaki bileşenlerin zarar görmemesi için kulağa ait tüm detayların en ince ayrıntılarına kadar bir bütün olarak hesaplanmış olması gerekmektedir.
      2. Kulağın meydana getiren bileşenlerin eksiksiz bir bütün olarak dizayn edilmesinin gerekli olmasının yanısıra, her bir bileşenin vazifeleri olmalı ve bu vazifelere göre birbirlerini destekleyecek, birbirleriyle bağlantılı ve uyumlu olacak bir biçimde; bulundukları yer ve o yere göre şekilleri, boyutları, sert veya yumuşaklığı, hassasiyeti en ince detaylarına kadar eksiksiz ve bir bütün olarak dizayn edilmelidir.
      Mesela, kulak zarı kemik gibi sert bir cisim olmamalı; çok ince, çok kalın, çok gergin veya gevşek olmamalı ve zarın üzerinde delikte olmamalıdır. Kulaktaki çekiç, örs, üzengi; kulak zarı veya kulak kepçesi gibi yumuşak olmamalıdır. Bu bileşenlerin her birisinin şekilleri, boyutları bulundukları yere ve işlevlere göre birbirleriyle bağlantılı, uyumlu, ölçülü ve dengeli olmalıdır. Ve bu bileşenler sağ ve sol kulakta simetrik bir şekilde eşit yerlerde olmalıdır.
      3. Kulağı meydana getiren bileşenlerin vazifelerine göre şekli, boyutu, sertliği, hassasiyeti eksiksiz bir bütün olarak dizayn edilmiş olması gerektiği gibi, ayrıca bu bileşenler için vücutta uygun bir yer dizayn edilmeli ve kulağa ait bileşenlerin her biri dizayn edilen bu yerde, yine eksiksiz ve bir bütün olarak bir araya getirilmeli, toplanmalıdır. Başka vazifeleri olan diğer organların bileşenleri, kulak için dizayn edilen bu bölümde olmamalı, karışmamalıdır. Ve kulak için dizayn edilen bileşenler de vücudun alakasız başka bir yerinde olmamalıdır.
      Mesela, kulak zarı burunda, ağızda veya vücudun alakasız başka bir yerinde olmamalıdır. Dışarıdan gelen ses dalgalarını toplayarak kulak yolu vasıtasıyla kulak zarına iletmekle vazifeli olan kulak kepçesi; kulak yolu ile bağlantılı ve uyumlu olmalı, sırtta, başın arkasında veya vücudun içinde alakasız herhangi bir yerde olmamalıdır. İçinde işitme reseptörleri bulunan ve bu reseptörler vesilesiyle ses dalgalarını işitme sinirlerine iletmekle vazifelendirilen salyangoz; midede, akciğerde veya alakasız başka bir yerde olmamalıdır. Göze ait retina, gözyaşı bezleri, göz kapağı ve diğer organların bileşenleri kulağa ait olan bu bölümde olmamalı, karışmamalıdır vs.. vs.....
      4. Vücutta kulak için belirlenen ve dizayn edilen bölümde bir araya toplanan bu bileşenler, yine bu bölümde de vazifelerine uygun bir şekilde birbiriyle bağlantılı olarak sırasıyla, tam olarak düzenli ve yerli yerine yerleştirilmiş olmalısı da mutlaka gereklidir. Mesela, dışarıdan gelen ses dalgalarını titreşerek çekiç, örs ve üzengiye iletmekle vazifeli olan kulak zarı, daha iç kısımlarda veya dışta olmamalıdır ve ses dalgalarını engeleyecek başka bir bileşen kulak zarının önünde bulunmamalıdır.
      Çekiç, örs ve üzengi ise; kulak zarına temas edemeyecek şekilde iç kısımda uzak bir yerde olmamalı veya kulak zarına zarar verecek, zarın titreşimini engelleyerek zara baskı yapacak şekilde dışa doğru da olmamalıdır vs... buna benzer bir çok örnek verilebilir. Yani kısacası; kulağı meydana getiren her bir parça, kulak için dizayn edilen bu bölümde birbiriyle bağlantılı ve uyumlu bir biçimde sırasıyla tam bir düzen içinde yerli yerine konulmuş olması mutlak zorunluluktur ki, işitme gerçekleşebilsin.
      5. Kulağın vazifesini tam olarak yapabilmesi için hayranlık uyandıran o kadar küçük, hassas, ince detaylar dizayn edilmiştir ki, bu detaylar incelendiğinde insanı hayretler içinde bırakıyor. Bunlardan bazıları şöyle: Çekiç örs ve üzengi adı verilen milimetrik boyutlar da olan küçücük kemikçikler, vazifesini tam olarak yerine getirebilsin diye 3 parça olarak, tam da olması gereken boyutta dizayn edilmiş ve bu küçücük kemiklerin arasına eklem yerleri yerleştirilmiştir. Kulak yolunun kuruyup sertleşmemesi için salgı bezleri yaratılmış ve bu vesileyle kulak yolunun nemli kalması sağlanmıştır. Tozların iç kulağa geçmesi gibi çok küçük, hassas bir detay bile hesaplanmış ve tozların iç kulağa ulaşmasını engelleyecek kulak kılları yaratılmıştır. Ne ince detaylar, ne sonsuz bir ilim !
      Vücudumuzu diğer canlıların vücutlarındaki detayları (delilleri) incelediğimizde, kulak ve diğer bütün organların ve organları oluşturan bileşenlerin eksiksiz olduğunu ve her şeyin birbiriyle bağlantılı olarak yerli yerine konulmuş olduğunu çok açık bir şekilde görmekteyiz, bu sayısız detaylarda ki muhteşem düzenin ve uyumun sadece bir tek açıklaması olabilir. O da şudur: İnsan ve diğer canlıların bedenleri; sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi bir Yaratıcı tarafından en ince ayrıntılarına kadar eşsiz bir sanatla, tam ve bir bütün olarak muhteşem bir şekilde yaratılmıştır.
      Kulakta hiç bir karışıklık yok, ölçüsüzlük yok, dengesizlik yok, gereksiz vazifesi olmayan işitmeyi engelleyecek, sesin netliğini ve şiddetini bozacak eksiklik, fazlalık ve dağınıklık yok, her şey birbiriyle bağlantılı ve sırasıyla tam da olması gereken en uygun yerde, boyutta, şekilde, sertlikte, hassasiyette ve en mükemmel bir şekilde, bir bütün olarak yaratılmıştır.
      ---------------
      Tabiat kurulu bir düzendir, asla düzenleyici olamaz ve bir tasarım ortaya koyamaz, çünkü düzenler, sistemler ve tasarımlar; Bilinç, ilim, irade ve kudret ile belirlenir ve uygulanır ancak tabiatta bulunan maddelerde ve sebeplerde bu tanımlayıcı özelliklerden hiçbiri yoktur. Teşbihte hata olmasın, tabiat sadece inşaat malzemesidir. İnşa eden, düzenleyen başkadır.
      Önemli Not: Yukarıda bahsedilen tasarım, dizayn ve planlama gibi kelimeler akla yakınlaştırmak için kullanılan kelimelerdir. Ve tasarım, dizayn, planlama işleri biz insanlara mahsustur, Allah'ın bir lütfudur. Allah Celle Celaluhu tasarlamaktan, planlamaktan münezzehtir. O, ezeli, sonsuz ilmi ile her şeyi bilmektedir.

    • @cumaserdargokal6850
      @cumaserdargokal6850 26 วันที่ผ่านมา

      ​@@Tayfur-nc2qfsınırlarını aşamadığın evren yaradanın yüceliğini ispat etmeye yetmiyorsa birde hapsolduğun dünyaya bak daha dünyanın sınırlarını aşamıyorken birde hapsolduğun bedene bak ölmeden ordan bile çıkamıyorsun birde ispat yok demişsin kardeşim daha ne olsun bak göğe yaradan ne kadar kudretli bak dünyaya küçücük insan ne aciz koyulmuşuz dünyaya bir gece bir gündüz sayıyoruz mesai saatleri gibi yaşıyoruz şurda sistem saat gibi işliyor kim yapabilir bu düzeni illa görmek mi lazım duymak mı lazım işte evrenin sınırını böyle aşarsın yaradanı görmeden duymadan düşünerek bulduysan evrenide öbür dünyanında sınırlarını aştın demektir ta oralara gitmeye gerek yok zatende bu beden izin vermez yüce Allah cc. Hiçbir yere sığmamda mümin kullarımın temiz kalbine sığarım demiş düşün düşün düşün bütün sınırları aş

  • @UysalFilozof
    @UysalFilozof 5 หลายเดือนก่อน +3

    Teşekkürler. ❤

  • @andras1112
    @andras1112 8 วันที่ผ่านมา

    Değerli bilgiler için teşekkürler

  • @Mr_tyrannosaurus
    @Mr_tyrannosaurus 5 หลายเดือนก่อน +4

    Gerçekten güzel

  • @erbay475
    @erbay475 4 หลายเดือนก่อน +5

    Entropi ki ilk burada gördüm peki buna karşın enerjinin korunumu ilkesi ne olacak? Ve zaman yoksa nasıl bir aralıktan geçiyoruz? Bunun içinde zamana gerek yokmu? Yalnız psikolojik olarak bunları fazla düşününce yada neden bulamayıp boşluğa düşünce psikolojik olarak zihin dağılıyormuş gibi hissediyorum. Ve oradada duygular devreye giriyor; korku v.b. işte bunun için fizik psikoloji ile çok ilişkili gibi demiştim..

  • @alisonmez8880
    @alisonmez8880 4 หลายเดือนก่อน +9

    Yoklugun ortasinda terkedilmis gibiyiz, oyle takiliyoruz iste.

    • @ziyasarikaya8628
      @ziyasarikaya8628 4 หลายเดือนก่อน

      Uzayı değil kuran-i araştır insan başı boş yaratılmış bir varlık değildir su anda kol bileğinden yüzbinlerce sınır ve kas ve trilyonlarca kan ve hücre geçiyor
      Allah ne diyor insana şah damarından daha yakınız diyor
      Ve kainatta sadece insan yaptığı iyilik ve kötülüğün hesabını vermekle mükellef kılınmış

    • @ramaniskenderov5588
      @ramaniskenderov5588 3 หลายเดือนก่อน

      ))))))

  • @0zgurSahin
    @0zgurSahin 5 หลายเดือนก่อน +4

    Evrenin herhangi bir başlangıcı ya da sonu olmayabilir biz şu anki sebep-sonuç ilişkisine göre şu anki şuurumuza göre kısıtlı algılarımızla bunu konuşuyoruz sebep ve sonuç yer değiştirebilir sonuç sebep de olabilir bu da farklı bir konu ama evrenin bir başlangıcı ya da sonunun olması gerekmiyor.

  • @fatihyldrm2549
    @fatihyldrm2549 4 หลายเดือนก่อน +3

    bence farklı boyutlara benzeyen farklı bir parametreler var . bunu geometri deki boyut kavramı gibi düşünebiliriz ama bizim anlayamigimiz bir kavram . çünkü uzay bir şekilde genişliyor, madde ise genişlemesini engelliyor. yanii illa başka bir kaynak(yada boyut ) var . zamanı tersine sardigimizda uzayin tek bir noktada toplandığı artık nerdeyse kesin. hatta sonsuz küçük değilde planc uzayina kadar sıkısabilir. planc uzayı ne kadar küçük olursa olsun sonuçta 3 boyutlu uzay ve tekillik ( sonsuz küçük boyutsuz nokta ) değil.

    • @fatihyldrm2549
      @fatihyldrm2549 4 หลายเดือนก่อน

      Buda aslında bizim uzayimizin sonlu olduğunu gösteriyor. sonsuz bir şeyi tek bir noktaya toplayamazsın.

    • @user-gj9rr4is8z
      @user-gj9rr4is8z 3 หลายเดือนก่อน

      sonsuz değil diyelim.peki sonunda ne var

  • @yokyaw78
    @yokyaw78 5 หลายเดือนก่อน +14

    "Galakside tıpkı bir kum tanesi gibiyiz."

    • @gkhn-CAKIR
      @gkhn-CAKIR 4 หลายเดือนก่อน +1

      Kum tanesinden daha küçüğüz bence. Gözle görülemeyecek kadar

    • @Titans202
      @Titans202 4 หลายเดือนก่อน +2

      Ne kum tanesi atomun çekirdeği bile zor olabilir ona bakarsak galaksimiz 10 milyarlarca güneşten oluşuyor bunu dünyayla kıyaslasak 1 güneş 1 milyon dünyaya eşit bunu da insanla kıyasla atomun çekirdeğinin protonu zor ederiz

    • @gkhn-CAKIR
      @gkhn-CAKIR 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@Titans202 Kaldı ki güneş veya yıldızlardan çok daha büyük olan uzaydaki boşluklar. Yani akıl sır ermiyor büyüklüğünü düşünmek evrenin.

    • @Titans202
      @Titans202 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@gkhn-CAKIR evet ben bi kere beynimi çok zorladım evren hakkında çok değişik bir his ve biz insanlar da kendimizi çok değerli sanıyorlar ama daha galaksimizin 10milyarda biri bile etmiyoruz

  • @aylabon9851
    @aylabon9851 4 หลายเดือนก่อน +2

    müthis bir yorum, efsane. Frankfurt dan selamlar. (79) yasinda .

    • @cerrahegemen
      @cerrahegemen 4 หลายเดือนก่อน +1

      Aleyküm selam

  • @ozzyyozzyy2349
    @ozzyyozzyy2349 3 หลายเดือนก่อน

    güzel çalışma olmuş başarılar ❤

  • @oemerdrgn
    @oemerdrgn 4 หลายเดือนก่อน +3

    Düşünülebilir olan her şey gerçekleşebilir şeylerdir.
    Eskiden uçmak imkansız deniyordu ama insanlar uçmayı hayal ediyordu.
    Bir gün biz veya başka medeniyet bunları başaracak.

  • @humanistuzayli
    @humanistuzayli 5 หลายเดือนก่อน +15

    Oralara varamamak ve varamayacak olmak,keşfedemeyecek olmak üzdü be 😥

    • @ilhantuzun1165
      @ilhantuzun1165 4 หลายเดือนก่อน +10

      yahu, daha kendi ülkende, dünyanda, güneş sisteminde varamadığın yerler, vardıklarından çok fazla iken buna mı sıkıldı canın ? kendi vücudunu ne kadar keşfettin ki, eminim odanda dahi görmediğin yerler vardır :)

    • @humanistuzayli
      @humanistuzayli 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@ilhantuzun1165 Evet, sıkıldı. Başka soru?

    • @ilhantuzun1165
      @ilhantuzun1165 4 หลายเดือนก่อน

      @@humanistuzayli iyi misin ?

    • @ahmetbesikci6429
      @ahmetbesikci6429 4 หลายเดือนก่อน +2

      Ben de üzüldüm yalan yok ama en azından birkaç yüz yıl içinde en yakın yıldız sistemine gidebiliriz inşallah diye düşünüyorum..

    • @cumaserdargokal6850
      @cumaserdargokal6850 26 วันที่ผ่านมา +1

      Ancak düşünce hızıyla zihinsel olarak mümkün

  • @mustafadogan3821
    @mustafadogan3821 5 หลายเดือนก่อน +68

    Sonu olamaz , mümkün değil baslangicida yoktur, ne öncesini nede sonunu ispatlayamayacak insanoğlu, zaman yoktur çünkü zaman insanların yaşamlarını kolaylastirmak için insanların belirlediği bir ölçü birimidir sadece dünyada geçerlidir evrende işlemez, zaman sabittir akıp gitmez biz sadece belirli bir aralıkta içinden geçiyoruz

    • @KaraAl-zk4xj
      @KaraAl-zk4xj 5 หลายเดือนก่อน

      keşke bilseydin evrende başlangıcı var daha gördüğümüz galaksiler 1.nci katın altinda

    • @emeldavazli5074
      @emeldavazli5074 5 หลายเดือนก่อน

      Evren 7 kattan oluşmuştur 7 katın sonu arşı ala yani yüce Allah'ın bulunduğu makam. Yüce Allah makamı insanlara ulaşmayı yasaklamıştır ölmeden gidemezsiniz

    • @batuhanaksakaL
      @batuhanaksakaL 5 หลายเดือนก่อน

      Cahil ozguveni 😂

    • @loganamir
      @loganamir 5 หลายเดือนก่อน +10

      Aynen katılıyorum. Zaman ilerlemiyor olduğu yerde sabit bi şekilde duruyor. Onu akıp gitmesini sağlayan bizim algımız.

    • @firtinakoparan
      @firtinakoparan 5 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@KaraAl-zk4xj
      Anlatta bilelim

  • @mehmetaydemir9576
    @mehmetaydemir9576 5 หลายเดือนก่อน +12

    Varlık…
    Her düş evrimleşir, dönüşür neye mi?
    Düşünceye…
    Düşünce emek ister, mana arar
    Devinir,
    Sonraları bir kalıp arar durur…
    Sınırlanamaz, sınırlar çizilemez, neden mi?
    Var olunca yetinmez
    Hep bir tık ötesi vardır
    Hep bir mükemmellik arayışı
    Sonrasında karşılaşır acı gerçekle…
    Her var oluş gebedir, yok oluşa
    Her varlık tadacaktır, bir gün ölümü
    Her şey dönüşecek, bir sonlu yeni başlangıça
    Aslında kısır döngü gibi görnen HAKİKAT
    Hakikat demişken, mananın ötesinde bir SIR…
    Duraan enerji kendinden yer!
    Duraan enerji, karanlık maddede yaşar
    Karanlık maddedir RAHMİ,
    Orada devinir, orada yaşar sonsuzluğu
    Ne alakası var diyeceksin düş ile
    Düş saf enerjidir, bir var olma arayışı
    Sonlu olsa da bir bulma ümidiyle..
    Bir gün TAMIN, O essiz manasını…
    Mehmet AYDEMİR 05.01.2024 SAAT: 12:47 Bir deniz kıyısı, bir senaryo sahnesi yazarken aklıma giren mana.

    • @uzaykopegi6376
      @uzaykopegi6376 5 หลายเดือนก่อน

      Tmm

    • @canf59
      @canf59 5 หลายเดือนก่อน

      zamnı geldiğinde hiç bir akıllı yaşam formu kısmen bile olmuş olsa ölümlü olmayacak.

    • @MaViVaTaN.
      @MaViVaTaN. 4 หลายเดือนก่อน +1

      Super

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน

      Sadece faraziye, bilimsel hiçbir degeri olmayan bir önerme.

    • @seyitnusretozturk3493
      @seyitnusretozturk3493 23 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Düşünce, varlığı, yani maddeyi oluşturamaz. Düşünceyi oluşturan maddenin bizzat kendisidir.

  • @Mesut_ARIK
    @Mesut_ARIK 5 หลายเดือนก่อน +2

    En merak ettiğim sorulardandır.

  • @ilyascelik6928
    @ilyascelik6928 5 หลายเดือนก่อน +3

    Big bang patlamasından önce o patlayan enerjisi proton nötron atomlardan oluşan cok kücük bir maddeyi öylemi..peki bu madde nerdeydi bir boşluktaydı değilmi o zaman evren o boşluğun içinde ve o boşluğun içinde genişlemekte dolayısıyle evrenin bir sınırı olmalı ve o sınırdan sonra muhtemelen yine boşluk mevcuttur diye düşünüyorum

    • @kuzeye5470
      @kuzeye5470 5 หลายเดือนก่อน +1

      Doğru diyorsunuz ama o da bir boşlukta sonra oda bir boşluk o boşlukta bir boşlukta böyle devam etmez mi? Sonuç sonsuza çıkıyor yine bende böyle düşünüyorum

    • @ilyascelik6928
      @ilyascelik6928 5 หลายเดือนก่อน

      @@kuzeye5470 ya işte bu kadar büyük bir sistem ve düzen kendi kendine olmuş ve sürdürülebilir olamaz,haliyle bu muazzam sistem ve düzeni yaratan ve sürdüren bir muazzam güç bir yaravar,oda Allah...

    • @independence1085
      @independence1085 4 หลายเดือนก่อน

      Yanlış düşünüyoruz dostlarım. Bigbang den önce diye bir şey yoktu. Bir tekillik vardı. Sonsuz küçük , sonsuz yoğunlukta bir nokta. Şuan var olan her şeyin bir noktaya sığdığını düşün. Bir alan bir mekan yok. Sadece nokta var . Bu noktada yaşanıyor big bang. Yani evrenin bir yerinde değil her yerinde yaşanıyor. Saniyenin trilyon kere trilyonu kadar ufak bir zamanda genişliyor büyük ölçüde evren. Evreni bir mekan değil uzay zaman dokusu olarak algılarsak soru işareti kalmayacak. Zamanda kendisi mekanda kendisi ışıkta kendisi madde de kendisi..
      Ayrıca arkadaşın videonun başında bahsettiği , evrenin bu kadar erken dönemlerinde bu kadar büyük galaksiler olmasının zor veya imkansız olduğu düşüncesi çoktan açıklandı bile. Yani bu büyük galaksilerin nasıl oluştuğu kanıtlandı. Birden fazla kara delik çarpışmaları vs.
      Evrenle ilgili ne kadar araştırma yapsak az. Her zaman bizi büyüleyecek

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@ilyascelik6928İspatsız bir faraziyeyi ispatlada bizde bilelim.Bir yaratıcı varsa onu kim yarattı.Canlımı,cansızmı?

  • @zorbey8783
    @zorbey8783 4 หลายเดือนก่อน +1

    İnsanlar yorum yaparken kuramlardan veya felsefi düşüncelerden bahsetmiş hep bazıları da dini görüşlerden, oysa ki bu videonun altina bir yorum yapılacaksa oda şudur,# Evren ne kadar genişlerse genişlesin ne kadar hızlı olduğu da önemli değil, bir değer bir sayı varsa sonuna ulaşmak da o kadar mümkün, bir hız ve bunun 4 katı ise mevzu buna ulaşmak da mümkün teoride, pratik de de yaşayıp göreceğiz, lakin bilim mevzu ise yapılamayacak ulaşılamayacak bir şey veya bir yer yok

  • @fuzulitirel5121
    @fuzulitirel5121 5 หลายเดือนก่อน +5

    İnsanlar Android hale geçtikden sonra cevapları tam olarak alabiliriz.öncesinde zor gibi çunki biolojik bedenimiz bu gibi yolculuklar için hazır olmayabilir.🤔

  • @Byfero25
    @Byfero25 4 หลายเดือนก่อน +6

    Eğer evrenin gözlemlenebilir taraflarını deyilde dha ötesini ulaşıp sorularımıza cevap bulmak istiyorsak ve insanlarinda ömrünün Max 100 yıl olduğunu goz önüne koyarak ışık hızından dha yuksek hızları bulmamız lazım tabi eğer mümkünse

    • @furkan1513
      @furkan1513 4 หลายเดือนก่อน +3

      Bu projede insanın yerini yapay zeka alabilir.

    • @SonaElekberova
      @SonaElekberova 3 หลายเดือนก่อน +1

      Evet mumku🎉

  • @user-uv2rv1yv5w
    @user-uv2rv1yv5w 5 หลายเดือนก่อน +3

    Çox qəribədir yani başimizda olan Ayda nə olduqunu bilmirik,Evrənin sınırını insanoğlu heç vaxtı bilə bilməz .

  • @bilgehan_biricik
    @bilgehan_biricik 5 หลายเดือนก่อน +1

    çok güzel video

  • @erbay475
    @erbay475 4 หลายเดือนก่อน +5

    Aslında fizik ile psikoloji çok ilişkili gibi.

  • @YASIN-1432
    @YASIN-1432 4 หลายเดือนก่อน +2

    Işık hızına yaklaşmak mümkün değil

  • @user-yi5ki8qk3s
    @user-yi5ki8qk3s 4 หลายเดือนก่อน +8

    Tekillik ve tekillillerde binlerce paralel evren.
    Binlerce başka evrenler,
    Milyarlarca alem,
    ...

    • @IsmailCan-iw7ws
      @IsmailCan-iw7ws 4 หลายเดือนก่อน

      Evet. Sonsuz alem de herşey mümkün.

    • @cesurlar7
      @cesurlar7 7 วันที่ผ่านมา

      Alemlerin rabbi Allah’a sığınırım

    • @seyitnusretozturk3493
      @seyitnusretozturk3493 23 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Birbiriyle aynı paralel evren hipotezi saçma, ama farklı paralel evrenler ise mümkün. Buna da paralel evren yerine çoklu evren demek daha doğru olur. Tabii ki ispatlanması gerek...

  • @ibrahimsertbulut8092
    @ibrahimsertbulut8092 5 หลายเดือนก่อน +3

    Gerçek görülen yerdedir sınırı Evren değil insan düşüncesinin cizer

  • @ibrahimgunduz5231
    @ibrahimgunduz5231 4 หลายเดือนก่อน +3

    Uzay her şeyi yutuyor düşünmek bile yutulup gidiyor çok zor bir şey tek bilinen her şey hareket ediyor çok ilginç çok

  • @YusufIlter-uf3wq
    @YusufIlter-uf3wq 4 หลายเดือนก่อน +3

    Kendini geliştiren yapay zekalar bir gün ışık hızına ulaşabilir bence

  • @mustafabagci691
    @mustafabagci691 5 หลายเดือนก่อน +5

    evrenin sınırları olduğunu sanmıyorum çünkü bir sınırın olması için önce onun başlangıc noktası olması gerek . öte yandan ışık hızına ulaşmak imkansız bu hıza ulaşmak bir nevi zamanda yolculuk yapmaktır ..... teşekkürler

    • @gokselb4866
      @gokselb4866 4 หลายเดือนก่อน +1

      BU SINIRSIZ SONSUZ ZANLAR İDDİALAR ETTİKLERİNİZ ?... BU EVRENİN MİLYARLARCASI ?... TEK EŞSİZ BENZERSİZ MAŞUKUMUZ RABBİMİZ SAHİBİMİZ YARATANIMIZ SUBHANELLAHÜ TEÂLA MIZIN YANINDA ?.... MİLYARLARCA ASLALARI EN UFAK BİR ZERRELERİ BİLE ?... EDEMEEEZ !....

  • @galipzekikol5041
    @galipzekikol5041 4 หลายเดือนก่อน +2

    Zaten bu dünya bir gemi bizi başka bir alamete doğru götürüyor

  • @theone9427
    @theone9427 6 วันที่ผ่านมา

    Evrenin sınırının olması demek yine başka bir şeyin ya da evrenin içinde yer alması demektir. Çünkü sınır iki nesneye göre konur. Evrenin dışı demek de aynı kavrama çıkar.
    Bunu ancak ışığı daha iyi anladıkça farketmeye başlarız herhalde.

  • @erolpamukcu2393
    @erolpamukcu2393 8 วันที่ผ่านมา

    Evrenin sınırları...Bilimin,Teknolojinin ve Aklın algılayamayacağı bir noktadadır halen.Ancak İnsanoğlunun zamanı kalırsa bu sır perdesi de elbet bir gün aydınlatılacaktır.

  • @erbay475
    @erbay475 4 หลายเดือนก่อน +3

    Aslında şöyle bir soru yanıt olabilirmi; big bang tekmidir yoksa sonsuz bigbangmi vardır?

    • @tayfunankara2619
      @tayfunankara2619 4 หลายเดือนก่อน

      Zaman ve mekan olursa sonu yok
      Evren neyin içinde
      Bing bang nerde oldu
      Beynimiz almaz

    • @barspnar7805
      @barspnar7805 4 หลายเดือนก่อน

      @@tayfunankara2619 bing beng büyük patlama demek akıl idrak işi değil dediğiniz gibi patlamanın merkezi NERESİ?

  • @alifateh9213
    @alifateh9213 4 หลายเดือนก่อน +1

    Ah Dostum ah. biz Siniri bulsaydik ötesinde ne oldugunu aciklardim.

  • @IsmailCan-iw7ws
    @IsmailCan-iw7ws 4 หลายเดือนก่อน +1

    Evrende zamanda ve mekanda sınır yoktur. Sınır bu dediniz. Sınırdan sonrası ne?

  • @SonaElekberova
    @SonaElekberova 3 หลายเดือนก่อน +1

    Öyle bir kozmik gəmi inşa edəlim ki işıqdan 5 dəfa daha hızlı ucus---- əksi olaraq da kozmik raketin içində elə bir sistem yaratmaq olar ki o hız içindəki sistemə heç bir təsiri etkisi olmasın !O zaman evrende kozmoloji araşdırma aparmaq və ya uzaq qala kişilərə girmək daha asan olardı veee olacaq inşallah Rəbbimin iznilə çok güzel olacaq.Həm də kara dəlikləri çok uzaqdan duyan bir sistem inşa etməklə , bu çok güzel bir proje olur inşallah Amin Allah 🎉🎉🎉🎉🎉🥳🥳🥳🥳🕋🕋🤲🤲🤲🇹🇷🇦🇿

    • @SonaElekberova
      @SonaElekberova 3 หลายเดือนก่อน +1

      ❤❤❤❤❤❤❤❤

    • @SonaElekberova
      @SonaElekberova 3 หลายเดือนก่อน +1

      ✨✨✨✨☀️🚀🚀🛸🛸🛸🚀

  • @hakkisecen5066
    @hakkisecen5066 3 หลายเดือนก่อน

    Mantık ilkelerine dayanarak söylüyorum boşluğun sınırı diye bir şey olamaz. Ancak uzayda değişik özellikteki katmanlar olabilir ve bu katmanlar aşılarak belkide başka komşu evrenlere gidilebilir. Ancak günümuzün teknolojisi sanırım çok yetersiz kalır.

  • @user-nl5wn7rf9d
    @user-nl5wn7rf9d 4 หลายเดือนก่อน +1

    Bence Evrenin genişlemesi belli bir yere ulaştıktan sonra tekrar büzülerek tek bir noktaya toplanacak ardından yeni bir patlama olacak ve bu döngü sonsuza kadar devam edecek...???

  • @Delipedro
    @Delipedro 5 หลายเดือนก่อน +1

    ggerçekten çok ilgi çekici

  • @kadircelik3166
    @kadircelik3166 3 หลายเดือนก่อน +2

    Sınırlı olsn beynimizle sınırsiz olani anlayamayız

  • @muslumkuran9172
    @muslumkuran9172 3 หลายเดือนก่อน

    Yorumların hepsi birbirinden değerli herkes fikrini söylemiş din açısından bakınca kolay bilim acısından bakınca mükemmel iyiki varsınız canlar bizler göremiyçez zaten bırakın torunlarımızın torunları düşünsün keyfini çıkartın yaşadığınız anın zamanın 😂

  • @Ramazanpiskin2121
    @Ramazanpiskin2121 4 หลายเดือนก่อน +5

    Uzaya Hayranlikla bakip yorumlar yapiliyor. Kimse demiyor ki herseyi yoktan var eden övgülere layik olan Alemlerin rabbi olan Allahin şanı ne yücedir !!

    • @barspnar7805
      @barspnar7805 4 หลายเดือนก่อน +1

      Çok doğru söylediniz birde kuran ışığından bakmak lazım o kadar uzaklığa ancak melekler gidebilir veya ruh,kim ne halidir ne malı ol mühal aklı fikretmez o hali fehmühal

    • @Ramazanpiskin2121
      @Ramazanpiskin2121 4 หลายเดือนก่อน

      @@barspnar7805 "Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Ve "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, Sen yücesin, bizi ateşin azabından koru."derler." (Al-i İmran, 191 :) selametle

  • @ziyasarikaya8628
    @ziyasarikaya8628 4 หลายเดือนก่อน +1

    Allah insanları yaratmadan önce de alem ve evren vardı, bu bize göre sonsuz olan evren için biz insanlar çokta önemli bir yere sahip değiliz, bizim sorgulama hakkımız da yok, Allahın varlığı insan in yaratılış fıtratına işlenmiştir insan nerede olursa olsun kendine bir tanrı arar bulamaz ise tahtadan yapar ve ona tapar, kurban kesme isteği de insan fıtratına kodlanmıştır kimi kabilenin bakire kadınını tanrısına adayıp kurban eder kimi de bir çok saçma şeyleri kurban eder ,beni islam ile şereflendiren peygamberime salat-ü selam olsun, insan kendi vücudunu çözememişken kainata kafayı takması saçmadır, Allah biz insanlara yüklediği sorumluluklar kur-an da bellidir, insan ömrü bellidir niçin yaratıldığı bellidir milyon yıl gecsede insan sadece programlandığı kadar ileri gidebilir, insan yazılımı milyarlarca kod ve DNA dan oluşuyor ve biri yanlış olsa sistem çalışmıyor Allah o kadar büyük ki yere göğe sığmaz ve ancak mümin kulların kalplerine sığar

  • @bakizeybek7321
    @bakizeybek7321 3 หลายเดือนก่อน

    Biz gözleri 6 günde 7 kat yarattık ilk katını yıldızlarla donattık hiçte yorgunluk hissetmedim ayetine göre gözlenebilir evren ilk katiysa 6 katta ne var yorgunluk hissetmedim demesiyahudilern Allah birgün dinlendi demelerindendir insanların sonsuz dediği evren işte ilk katı bu geri kalan 6 katta ne olduğuğunu insanın hayalleri bile ulaşamaz işte biz böyle biryaratıcıya ibadet ediyor etmiyekte isyan etmiş oluyoruz haşa

  • @cahitsagr4428
    @cahitsagr4428 4 หลายเดือนก่อน +1

    İnsan çok şeyler öğrenmiştir. Çok daha şeyler öğrenecektir.
    Ancak her şeyi öğrenmesi için sınırsız akla sahip olması gerekir ki, insan eksik yarayılmış ve her duyusu sınırlıdır. Sadece birike birike mesafeler kat edilir.

    • @GungorGuclu-ml2he
      @GungorGuclu-ml2he 3 หลายเดือนก่อน +1

      İnsan haşa eksik yaratılmamıştır aksine ahseni takvim üzere en güzel surette yaratılmıştır. (Tin 95) İnsanın duyu ve algıları yaşadığı boyut ve mekanda yetecek şekilde takdir edilmiştir.

  • @dogan-xf8sx
    @dogan-xf8sx 4 หลายเดือนก่อน +1

    1 tane evren olduğunun kesin kanıtı yokken sınırının olup olmadığı sorusu ilk sorunun yanında çok basit kalıyor . En makul cevabı matematikteki - sonsuz + sonsuz metaforu veriyor . Bana göre mevcut olan ve olmayan herşeyin bir simülasyon olma ihtimali olmama ihtimalinden çok çok fazla .

  • @teknikbilgisayar4533
    @teknikbilgisayar4533 2 หลายเดือนก่อน

    Yapmamız gereken leri yapalım sonuçta bizi bağlayan kısacık ömrümüzdür

  • @mehmet14535
    @mehmet14535 4 หลายเดือนก่อน +2

    Sonsuzluk göreceli bir kavramdır

  • @erenyagan6886
    @erenyagan6886 4 หลายเดือนก่อน +4

    Bütün bu video, ışık hızına ulaşamayacağımız varsayımı üzerine kurulu. Einstein ‘in teoremi kaynaklı bir varsayım. Bir gün aşılırsa sonuçlar değişir

  • @beytibilgec3235
    @beytibilgec3235 5 หลายเดือนก่อน +3

    Galaxy siler isik hizindan daha hizli birbirinden uzaklasiyorsa yani madde isik hizini geciyorsa niye isik hizi gecilemez deniyor anlamadım ilginç 😮

    • @user-rl6zb8hd1u
      @user-rl6zb8hd1u 5 หลายเดือนก่อน

      Galaksiler ışık hızından yavaş örneğin Samanyolu 552 km/s

  • @erdoganberlik7940
    @erdoganberlik7940 4 หลายเดือนก่อน +4

    Göklerin ve yerin yaratılması, insanların yaratılmasından daha büyük bir şeydir. Fakat insanların çoğu bilmezler.
    Mü’min Suresi 57. Ayet

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน

      Big beng.

  • @Everest321
    @Everest321 4 หลายเดือนก่อน +1

    gökyüzünde gördüğümüz herşey yuvarlak o zaman evrende yuvarlaktır ve dön dolaş yine aynı yere gelirsin artı bu evrenin dışında yıldızlar kadar başka evrenler de olabilir

  • @rehadeniz
    @rehadeniz 4 หลายเดือนก่อน +1

    Evrende hep aynı yöne gitseydik bir süre sonra başlangıç noktasına dönerdik.

  • @MansurTurkmen-zh3tw
    @MansurTurkmen-zh3tw 4 หลายเดือนก่อน +10

    Allah yerlerin vegoklerin nurudur onun izni olmadan yaprak dusmez❤❤❤❤

    • @bestofcahil
      @bestofcahil 4 หลายเดือนก่อน +2

      sen biliyorsun olayı...🤣🤣🤣

  • @yakupokten5722
    @yakupokten5722 4 หลายเดือนก่อน +1

    Ya sınırdaki bizsek. ? MERKEZ NEREDE?

    • @ibrahimkizir975
      @ibrahimkizir975 3 หลายเดือนก่อน

      Sonsuz bir alem sonsuzda bizleriz sınırdakiler de bizleriz hayelgibi bir şey

  • @erlikhan3936
    @erlikhan3936 4 หลายเดือนก่อน

    Eğer 2 d iki boyutlu dünyada yaşasanız sizin için ileri ve geri dışında bir dünya yoktur dersiniz 3 d olunca birde derinliği öğrendik uzayın kendisini 3 d deneyimleyen bizlerin mantığı sınır koyuyor tıpkı 2 d yaşıyan varlık gibi dolayısı ile sınırın olmaması sınırın dışı gibi kavramlar bize mantıksız ve uçuk geliyor evren genişlemiyor evren 3 d değil daha üst boyutlar var ama kabramak için 4 d yi anlamalıyız iç dış kavramı burada gizli

  • @ferdibudak3173
    @ferdibudak3173 4 หลายเดือนก่อน

    Bu anlatima en guzel Passenger filmi nin görselleri iyi giderdi

  • @alyaasdf785
    @alyaasdf785 4 หลายเดือนก่อน +8

    Kur'an-ı Kerim'de yedi kat göklerden bahsediliyor. Bu gökler evrene dahil değil. Evrenden sonra 1.sema başlar. Bu semanın evrenden büyüklüğü, denize nisbetle damla gibi. Bu oran yukarı doğru aynı ölçülerle büyüyerek devam ediyor.7 kat semadan sonra kürsi,sonra arş,sonra emir âlemi...(Bakınız Kur'an yolu tefsiri Bakara 29)

    • @haydangeliphuyagiden9012
      @haydangeliphuyagiden9012 4 หลายเดือนก่อน

      Kuranın evren bilgisi olduğuna inanmak körlük ya da zaaftır bence. Yıldızlara kandil diyen, güneş sisteminde dünyayı merkez gören, dünyanın yuvarlak olduğundan bi haberdir kuran. 7 kat olayını atmosferin katlarıyla yada evrenin farklı boyutlarıyla ilişkilendirerek durumu kurtarmaya çalışmayalım.

  • @erbay475
    @erbay475 4 หลายเดือนก่อน

    Yanıtları baya okudum; zeki insanların görüşleri ama tatmin edici yada öyle görünen yanıt; evrenin sonu varmı yokmu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz yada sonu yoktur..

  • @user-gl6jw6vg4z
    @user-gl6jw6vg4z 4 หลายเดือนก่อน

    Evren sonsuz olamaz, büyümeye devam eden birşeyin sonsuz olması mümkün değildir, sınırların ötesinde ne vardır Allah bilir.

  • @aliguneyli8009
    @aliguneyli8009 5 หลายเดือนก่อน +2

    hic bir fikir gercegi yansitamaz. ve insanoglu bu gercegi ogrenemiyecek. teorilerde kalacak fikirler.

  • @yakupokten5722
    @yakupokten5722 4 หลายเดือนก่อน

    Hertürlü hareket, her türlü bekleyiş bir zamandır. Tek fark, zaman ölçüsünün eşit olmaması

  • @ali-b14
    @ali-b14 หลายเดือนก่อน

    Evrendeki tüm madde eninde sonunda birbirinden tamamen uzaklaşıp yok olacak geriye sonsuz bir boşluk kalacak.Fakat bizler bunu tam manasıyla kavrayamayız.Sonu olan bir varlık sonsuzluğu idrak edemez..

  • @kulturhane9829
    @kulturhane9829 3 หลายเดือนก่อน

    Birgün insanoğlu bütün soruların cevaplarını bulacak biliminin gücü ile

  • @burakyldrm1738
    @burakyldrm1738 4 หลายเดือนก่อน +7

    Kainat sadece biz algıladığımız için vardır. Biz yok olunca kainat da yok olacaktır. İnsanlık sona erince ve dünya yok olunca hiçbir şeyin anlamı kalmayacak. Ama belki başla bir boyutta, başka bir kainatta, başka bir bedende ve bilinçte yine var oluruz. Bu dünyada var olabildiysek neden başka bir dünyada yeniden vücut bulmayalım?

    • @Hasan-ul5qk
      @Hasan-ul5qk 4 หลายเดือนก่อน

      Ne hayal

    • @barspnar7805
      @barspnar7805 4 หลายเดือนก่อน +1

      Birde kainata kuran ışığından bakmak lazım söz konusu kainat arş-ı alanın yanında koş koca bir çöle atılan küçücük bir halka gibi

    • @Tayfur-nc2qf
      @Tayfur-nc2qf 3 หลายเดือนก่อน

      Ölen bir canlı bilimsel olarak asla dirilemez.Sadece mitlerde dirilme vardır.

  • @sasriyent3509
    @sasriyent3509 4 หลายเดือนก่อน +3

    Allah'ın kudretinin sonu sınırı yok.

  • @divashpostiga9113
    @divashpostiga9113 4 หลายเดือนก่อน +3

    Allahın kudretinin sonsuz olduğuna küçük bir kanıt.

  • @manyakjoker1234
    @manyakjoker1234 5 หลายเดือนก่อน +3

    Evrenin sınırı var mesela Bir balon düşünün ve o balonun içinde sadece bir İnsansınız ama çok küçük bir insan ve o Balonun içinde balonun içini evren gibi görüyorsunuz ama balonun dışı var Yani Kim ne kadar saçma bulsa da bu dediğimi onun gibi bir şey olabilir Biz küçüğüz evren de bir balon gibi bir şey Umarım Anlamışsınızdır :).

    • @kuzeye5470
      @kuzeye5470 5 หลายเดือนก่อน

      Guzel bir örnek ama balkonda bir boşlukta yani başka bir evrende olmalı oda başka bir evrende oda başka bir evrende evrenimizin sınırı olsada sınırsız evrenler iç içe düşüncesi olmaz mı

    • @manyakjoker1234
      @manyakjoker1234 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@kuzeye5470 Evet O da Mantıklı bir örnek Ve benim şöyle bir teorim daha var mesela Evrenin dışına çıktığın zaman Bir yere varıyorsun VE Bir sürü yıldız ve gezegen var Ve onun da bir dışı var Ama Kendi evrenin den dışarı çıktığın zaman Bir sürü paralel evren ve içinde bir dünya ve bir sürü gezegen görüyorsun Yıldızlar falan gerçekten hayal edilemez bir şey olabilir bu zaten insan o korkuyla ne yapacağını şaşırır .

  • @metinkara4874
    @metinkara4874 4 วันที่ผ่านมา

    Sonsuz mutluluk sonsuz isteyen ruh tarafından elde edilmezse sonsuz bir suçlu olarak ebedi yaşayacak

  • @kocero8197
    @kocero8197 11 วันที่ผ่านมา

    Sonu vardir tabiki eger bigbang teorisi dogruysa ozaman sonu vardir demek ve yaradanla bizim evrenin arasinda parallel evren oldugunu dusunuyorum. Boyle dusunun bigbang atomunu kim nasil patlatti ? Rabbim cok buyuktur.

  • @trueagle
    @trueagle 4 หลายเดือนก่อน

    Anlamadığım Işıksan hızlı bir şey yok ise bir galaksi bizden max 2ışık hızı ile uzaklaşmalıyken neden 2 katından hızlı uzaklaşıyor. Bir de big bang anında bu ışık hızı aşılmış yani 1 saniyeden bile kısa zamanda milyarlarca ışık yılı boyuta ulaşmış evren biri açıklayabilir mi.

    • @elektronikprojeniyap
      @elektronikprojeniyap 3 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Işıktan hızlı bişey yok bize öğretilen yanlış bir bilgi, ivmelenerek ışık hızı geçilemez doğrusu bu aslında

  • @turkunozcan46
    @turkunozcan46 3 วันที่ผ่านมา

    Uzayın sonu yok ve olamaz. Sınır, iki ayrı varlığı ayırır. Bir varlığın sınırı varsa, sınırın ayırdığı diğer taraf var demektir.

  • @al1602
    @al1602 4 หลายเดือนก่อน

    Perfegt❤❤öpüçükler ciğer

  • @ismailayan9744
    @ismailayan9744 10 วันที่ผ่านมา

    Astral seyahat ile mümkün olabilir. Gerçi fazla inancım yok. Çünkü realkarnasyon kadar saçma geliyor bana.

  • @alinamaz0
    @alinamaz0 2 หลายเดือนก่อน

    Aslında biz bir noktayız
    Evren sürekli tekrar eder
    3 boyutun gölgesi 2 boyut olduğuna göre,
    2 boyutun gölgesi 1 boyut olduğuna göre,
    1 boyutun gölgesi 0 boyut olduğuna göre,
    4 boyutun gölgesi kaçıncı boyuttur?
    1 beden birden fazla galaksi,evren, içerir.

  • @ferhatersanl
    @ferhatersanl 5 หลายเดือนก่อน +1

    Keşfedememek, bilememek zoruma gidiyor.

    • @orhan709
      @orhan709 5 หลายเดือนก่อน

      ömür de kısa hiçbirseyi keşfedemeden ölücez

  • @mehmedmehmed1164
    @mehmedmehmed1164 5 หลายเดือนก่อน +1

    Neler oduynu neler olacağını

  • @hackodak6613
    @hackodak6613 19 วันที่ผ่านมา +1

    Evrenin.otesinde.sonsuzluk.vardir.oda.allah.dir.ismi.herseyi.yaratan.tutan.genisleten.sonsuz.allahtir.

  • @tuncayyagmur9383
    @tuncayyagmur9383 4 หลายเดือนก่อน

    Her galaksi bir insan vicudundaki bir hucere olarak düşünüyorum Ve milyonlarca hücrenin bir insan oluşturduğunu Dusunuyorum. Yani bir insan bir kainat Allah sonsuz kudret sahibidir ve dunyamizda 7.8milyar insan var bu akil almaz birsey

  • @yurdaunsal8608
    @yurdaunsal8608 4 หลายเดือนก่อน

    👏

  • @yusufozturk-cv2fb
    @yusufozturk-cv2fb 4 หลายเดือนก่อน +1

    Bize yıldız ve gezegenlerin sayıları bile uçuk gelirken üstüne trilyonlarca galaxy çıktı. sonra uzayda yaşam var mı acaba sorusu? :D

  • @premiumcichlidfarm2201
    @premiumcichlidfarm2201 4 วันที่ผ่านมา

    Evrenin sınırını bir bulalım hele. Ötesine sonra bakarız 😂😂😂😂

  • @cihatuzun821
    @cihatuzun821 4 หลายเดือนก่อน +1

    Işık hızından daha hızlı olmak mümkün

    • @zazapoin
      @zazapoin 4 หลายเดือนก่อน

      Eee söyle bakalım nasıl?

  • @RonaldoGoat114
    @RonaldoGoat114 29 วันที่ผ่านมา +1

    Hani işık hızına gecmek olmuyo.Andromeda 400.000 kmla gidiyoooo

  • @savasercivan3095
    @savasercivan3095 4 หลายเดือนก่อน +1

    Sınır😊 varmi ki?

  • @farukkrc3803
    @farukkrc3803 5 หลายเดือนก่อน +9

    Ben cennete ve sonsuz hayata inanırım onun için evren aniden cokse de umrumda değil 😊

    • @adnanyolcu3053
      @adnanyolcu3053 9 วันที่ผ่านมา

      Çok konuşanlar bu bilim adamları iman idraki sıfır inanış yok içinde bulunduğu nesnelerle düşünüyorlar

    • @elektronikprojeniyap
      @elektronikprojeniyap 3 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Aferin ölünce hiç bişey olmadığını görünce pişman bile olamıcan zaten merak etme

  • @eka4423
    @eka4423 5 หลายเดือนก่อน +2

    TNRINI HEÇ VAXD. ANLAYA BİLMEYECEYİZ. NE BiZ. NEDE. BİZDEN SONRA BİNLERCE YIL YAŞAYAN İNSANLAR.😢

  • @fatih7955
    @fatih7955 4 หลายเดือนก่อน

    👍

  • @istanbul1234
    @istanbul1234 5 หลายเดือนก่อน +1

    Sınırların ötesinde tanrı var😂 çıkıcak en sonunda

  • @garipsargul
    @garipsargul 4 หลายเดือนก่อน +1

    Kıyamet kopmaya başlamış o zaman 🥺

    • @batuhanbulut2785
      @batuhanbulut2785 4 หลายเดือนก่อน

      Saniyenin en küçük birimi olan her anda zaten bir alemin kıyameti kopmakla birlikte yeni alemler meydana gelmektedir.Bizim alemimizin kıyametinin kopacağı zamanı ve sırasını bekliyoruz diyebiliriz bi haber.İşte bu yüzden kıyametin ne zaman kopacağını ALLAH TEALA Dan başka kimse bilmiyor ancak alametler ile bağlantılı olarak zaman silsilesi ile beraber sonun yaklaştığı varlık aleminde yaşayan canlılara haber veriliyor.Bu haber hiç bir şeyin gelişigüzel yaratılmadığını her şeyin bir önemi ve sebebi olduğunu bu sebepler dairesinde insana verilen kıymetin ne derecede olduğu anlaşılıyor.Daire ve ortasında var olan sonsuz nokta ilmi kudret sıfatının en büyük temsilcisi niteliğinde olmakla beraber O her an yeni bir şandadır ayeti ile bir aleminin ayağa kalkıp var edilmesi ve diğer bir alemin yok edilmesi yaratılmışın her şeyin madde veya manada açığa çıkmış isimlerin ; Her canlı mutlaka bir gün ölümü tadacaktır ayetine ışık tutmaktadır.Akıl tıkanıyor belli bir noktadan sonra ve kalp yani mana devreye girdiği zaman güven umut ve sevgi gibi duygular ile işleve döktüğümüz fiiller bu zaman algoritmasında sonsuz yaşamamızda seyir edeceğimiz sonsuz noktanın yolculuğunda seyahatimizi kolaylaştıracak bir unsurun idrakini ortaya koyuyor.İnsan olarak Allah’ın ilminde var olan ilmi suretler olan bizler mutlak doğru bilgiye kesin bir gözle bu dünya aleminde asla ulaşabilecek olmayacağımızdan ölüm denilen boyut atlama olayından sonraki yeni yaşamda algılarımızın tamamen değişmesi ile birlikte tüm bilinmez bulduğumuz sorularımızın cevabını baktığımız ve gördüğümüz her anda tam manalarıyla idrak edebileceğiz.İşte bu yüzden sonsuz bilgiye ulaşmak mümkün olmayacağı gibi bunun getirdiği hırs ilahlık davası gütmekle beraber bu durumdan sıyrılıp sonsuz kudreti olan Varlığın varlığına iman edip Ona ulaşmayı dilemek bizler için bir kurtuluş noktasıdır diye düşünüyorum

    • @sevincagayeva5072
      @sevincagayeva5072 3 หลายเดือนก่อน +1

      Evet hemen ekmek alin 😂😂

    • @garipsargul
      @garipsargul 3 หลายเดือนก่อน

      @@sevincagayeva5072 belki o zamana kadar izimiz bile kalmaz ki kıyâmet koptuğu zaman ekmeğe ihtiyacımız olmayacak

    • @sevincagayeva5072
      @sevincagayeva5072 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@garipsargul saka yaptim zaten..kimse bisey bilmiyor bilemez ama herkes biseyler soyluyor. Ben ilahiyatciyim diyenlerin bile aklinda kusku var kimse emin olamaz

    • @garipsargul
      @garipsargul 3 หลายเดือนก่อน +1

      @@sevincagayeva5072 ha tamam 😅😅

  • @axmedadigozalov3199
    @axmedadigozalov3199 4 หลายเดือนก่อน

    evrenin sirrini tamamen yalnis yerde aradigimizi dusunuyorum. o yuzden kesin hic bir sey bulamiyor insanlar

  • @mahmuttopcu9121
    @mahmuttopcu9121 4 หลายเดือนก่อน

    Evet

  • @cesurlar7
    @cesurlar7 7 วันที่ผ่านมา

    Aga benim anlamadığım niye güneşin 8 dk ışığı bize geç geliyo ? Mesela ortadan kaybolsa niye 8 dk da haberimiz olmaz ? Veya yıldız patlaması bize görüntüsü niye milyarlarca yıl sonra geliyo ?

    • @seyitnusretozturk3493
      @seyitnusretozturk3493 23 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Güneş adlı yıldızımızın ışığı, aradaki mesafeden dolayı bize, yani Dünya'ya 8 dakikada ulaşıyor. Evrende görme dediğimiz olay ışık, ışığın saniyede 300 bin km olan hızı sayesinde mümkün oluyor çünkü.

  • @MansurTurkmen-zh3tw
    @MansurTurkmen-zh3tw 4 หลายเดือนก่อน +1

    Biz evrenin yüzde dördünü algılıyorum ya tamamını algılama ne olurdu❤❤❤❤

  • @mustafasolmaz2864
    @mustafasolmaz2864 4 หลายเดือนก่อน

    Bazı galaksilerin saniyede 670 000 km uzaklaştığı ne kadar doğru?
    Işık hızının iki katından fazla..!
    Bir maddenin ışığa dönüşmeden, ışık hızıyla gitmesi mümkün mü?
    Hele hele ışık hızının iki katıyla gidiyorsa?

  • @koronasizyasam2253
    @koronasizyasam2253 3 หลายเดือนก่อน

    Sıfır ve 1 arasında sonsuz nokta var ama sınırları yine 0 ve 1 yani uzayda bu şekilde sonsuz bir mesafe var gorunsede sınırları bellidir