Idealurile și principiile francmasoneriei - George Ivascu

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 7 มิ.ย. 2024
  • Actorul George Ivașcu a vorbit cu Sorin Lucaci într-un interviu pentru Editura Herald despre valorile etice și morale, idealurile și principiile francmasoneriei, despre credința masoneriei într-o lume mai bună. Dialogul a fost ocazionat de lansarea campaniei „Ce este și ce nu este francmasoneria?" care se va desfășura în perioada 17 - 28 iunie pe www.edituraherald.ro și pagina de facebook.
    00:00 Intro colecția Artă Regală
    4:18 Masoneria înseamnă cunoaștere și inițiere spirituală
    5:50 Mason în traducere liberă, directă, înseamnă constructor
    8:20 Intri într-un univers de cunoaștere prin simboluri
    10:17 Masoneria reprezintă o punte între trecut și viitor
    10:21 Prezentul este analizat pe baza unor principii fundamentale ale omenirii
    11:11 Fraternitatea îți da sentimentul apartenenței la aceleași idealuri
    15:52 A împărți cu celălalt idealuri, principii, valori, ajutor, este esența masoneriei
    19:04 Un ritual, un ceremonial te învață o conduită
    20:46 Pentru a avea putere trebuie să ai înțelepciune și să cultivi frumusețea
    „În primul rând vorbim despre cunoaștere. Nu sunt secrete, sunt doar
    lucruri care presupun o inițiere spirituală. De fapt, ceea ce facem, e să parcurgem o istorie a omenirii pe baza unor ritualuri, ceremoniale, care sunt parcursive istoric, exact cum spunem noi în teatru, este o trăire directă a ceea ce au parcurs cei dinaintea noastră, învățații, înțelepții de la care noi ne luăm reperele, pietrele de hotar. Cunoașterea este cea mai importantă. Mason în traducere liberă înseamnă constructor.
    Francmasoneria nu se suprapune în nici un caz instituțiilor administrative ale statului. Omul are calități și defecte. Noi spunem adesea că luăm un om bun care are anumite calități în domeniul în care el profesează și, de fapt, prin acest tip de cunoaștere, acesta devine mai bun în sens spiritual . Făcând referire la cărțile din colecția Artă Regală, masoneria reprezintă și o punte între trecut și viitor, adică prezentul este analizat pe baza unor principii fundamentale ale omenirii pentru a construi, ca să revin la cuvântul construcție, un viitor, o strategie, un drum. Trăind experiențele trecutului, fie prin cărți, fie prin ceremonial, fie prin ritualuri nu faci altceva decât să poți vizualiza care este calea, drumul.”, a mărturisit George Ivașcu, actor, director Teatrului Metropolis, decan Facultății de Teatru U.N.A.T.C. I.L. Caragiale, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.
    📚 Colecția Arta Regală - o serie de titluri care tratează în profunzime apariția, evoluția și istoria Francmasoneriei 👉 www.edituraherald.ro/carti/co...
    ✉️ Abonează-te la newsletterul nostru 👉 bit.ly/3iRTATV
    Ne găsiți și pe canalele:
    📰 Facebook: bit.ly/2TeVmUg
    📸 Instagram: bit.ly/3pBgLTt

ความคิดเห็น •