Cok tesekkurler benimle izlediginiz icin. Live chat de cok heyecanliydi:) lutfen Avrupa Birligi marsinin icindeki Turk ogeler hakkinda dusunduklerinizi bana yazin. Bence bu konu cok onemli.
notaların büyüsü ve perküsyon ile harmanlıyarak harika eserler çıkmış Avrupa Birliği marşı olması sadece Avrupa'nın değil önemli olan bütün insanları topalmak istemişler
Ne majör ne minör anlamıyorum. Perküsyon ne falan derken cahaletimden bir parça koparmak sizin için çok zor. Daha temellere inseniz keşke. Biz 7 nota biliyoruz. Akord nedir mesela?
Konuya bir tarihçi gözüyle baktığımda ben de Beethoven'ın ve Mozart'ın Türk ögelere yer vermesi oryantalizmin ötesinde "Germen topraklarını (Almanya, Avusturya, Macaristan) işgal eden Türk askeri bandosu" olarak gördüklerini, bu sesleri sempati ile değil kendilerinden neredeyse iki yüz yıl önce yaşamış atalarının savaştan ve Türk saldırılarından etkilendiği acılara/anılara atıfla" bu melodik motifleri yoğun olarak kullandıklarını düşünüyorum. Yine AB'yi de bir araya getiren nokta Avrupa topraklarını "onlar için işgalci Türklerden korumak" olduğu ve ve bunu yüzyıllarca vurguladıkları için marştaki Türk ögelerin "unutulmaması gereken" anılara bir atıf olduğunu değerlendirdim. Bu da benim düşüncem, teşekkür ediyorum güzel videolar için.
Beethoven'ın, 9. senfoni korolu son bölümünde Alla Turca (Mehter) tarzını kullanmayı TERCİH ETMESİ, Avrupa Birliğinin, resmi marş olarak 9. senfoninin korolu son bölümünü TERCİH ETMESİ, Hatta bu senfoninin 9 numaralı senfoni olması bile TESADÜF DEĞİLDİR ! Kader ağlarını örüyor ve... ''geliyor gelmekte olan ! ''
Öncelikle müzik üzerinden getirdiğin farkındalık için teşekkür ediyorum.. ben çok sıradan ve hatta vasat bir müzik dinleyicisi olarak senin bu açıklamalarından sonra başka bir boyuta geçtiğimi söylemek ve paylaşmak isterim.. çok keyifli enerjik tatlı sempatik ve heyecanını izleyene geçiren tavrın büyüleyici.. arıyorsan buluyorsun, buluyorsan dolup taşıyorsun.. sevgiler..
Farklı bir açıdan yorum yapmak istiyorum: anlatırken sağa sola bakmanız, düşünürken gözlerinizi yukarı çevirip kapatmanız, detaya inerken oturuşu değiştirip kameraya yaklaşmanız gibi detaylar ile samimi bir anlatım şekli olmuş :) Müzik eğitimi olmayan birinin dahi anlayacağı şekilde devam ettiğiniz için teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
Video başlığından daha 💅dedim muhtemelen bethovenın atina harabeleri ruins of athens bölümüne değinecek. Bildim orada mehter ritmi var çünkü ziller eklemiş bunun için. Ata sagıroglunun yorumu da çok kapsamlı olmuş asagda.
23 yıldır ingilizce öğretmenliği yapmaktayım.20 yıldır amatör olarak Türk müziği ile ilgileniyorum.İlk öğrencilerim sizinle yaşıt hemen hemen ve yurt dışında çok güzel mevkilerdeler.Bu youtube programlarınızı takdirle izliyorum ve çok hoşuma gidiyor.Amerika daki başarılarınızın ve orkesta şefliğinizdeki başarınızın devamını dilerim.Bir eğitimci ve müzik tutkunu olarak nice başarılar diliyorum.Türk genci her zaman muhaffak olmuştur.sevgilerimle
Olaylara bu açıdan baktığımzda; sanki biz ,biraz kendimizle kavga ediyoruz.Herkese düşman gibi bakıyoruz.Verdiğiniz bilgiler,bakış açısı değiştirecek cinsten. Emeğiniz için teşekkür ederim.
Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Alaturka TSM ses sanatçısıyım. Türkçe sözlü Aranjman ve Anadolu Özgün eserleri ; ses rengime uygun olanları seslendirmeyi çok seviyorum . Viyana da yaşıyorum. İnce saz bulamadığım için Batı saz ağırlıklı eserler üretmeye çalışıyorum. Keşke burda olsanız Hem doğu hem Batı sentezli ne eserler üretiriz diye düşündüm. Tanışmayı çok isterim Saygılarımla güzel insan.
Merhaba :) Dinlemesi ve öğrenmesi de çok hoş. Umarım dinlemekten öte bir hikayeyi müzikleştirebildiğim ve müzikleri yorumlayabildiğim aynı zamanda üstad Nisan Hocam ın 'vay be :)' dediği, takdir ettiği seviye ye gelirim. Ağzınıza ve parmaklarınıza sağlık Nisan :)
Nisan, degerli paylasimlarin icin cok tesekkürler.Cok candansin ve hayrani oldugum klasik müzige bakisima, derinlik kazandirdin, Varolasin. Almanya'dan selamlar, sevgiler.💯🖐❤
Nisan hanım ben uzun zamandır tarih araştırması yapıyorum sizin sorununuz hakkında 2 tane teorim var birincisi iyi niyetli bir teori Beethoven bana göre Avrupa ile Türklerin Savaşı'nın sona ermesi gerektiğini ve hepsinin kardeş olması gerektiğini söylüyor diğer teorim ise Avrupa'ya birleşin kardeş olun Türklere karşı hep birlikte mücadele edin diyor olabilir ama bu teorilerin doğruluğunu hiçbir zaman ispatlayamayacağız zaman makinemiz olursa belki ama bana göre Beethoven iyi bir insan olduğu için ilk teorim daha mümkün gibi geliyor zaten doğru olan da bu ( seni çok ama çok seviyorum ALLAH seni bu ülkeden fikir ve fizik olarak ayırmasın AMİN AMİN AMİN )
Sevgili Nisan sizi yeni keşfettim ve medyanın verdiği imkanlarla tanımaya çalışıyorum. Cesaretiniz, azminiz ve sonunda elde ettiğiniz başarılarınız için tebrik ediyorum. Daha nicelerini göreceğiz eminim. Takipçilerinizin bir çoğu gibi ben de sizi kendime çok yakın hissettim, samimiyetle ışığını saçmaya gayret eden pırıltıyı seyrederken, dinlerken aksi mümkün mü? Sizi Avrupa’nın ortasında bir yerden Berlin’den izliyorum. Göçmen ruhumuz ortak. Buralar bahçesinin duvarlarını yüksek örüp içinde rahatça yaşamaya çalışanların diyarı. Ancak o bahçeler dışardaki kaynaklara, bitkilerine bakıp geliştirecek kişilere ihtiyaç duyuyor bir yandan. Keşke bu dünyanın tüm düzeni kurulurken insanlık başka türlü karalar verseymiş , ortaklaşmayı ve olabildiğince adil paylaşabilmeyi becerebilseymiş… Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile amaç her yere yaşanacak güzel bahçeler kurulabilmek olsaymış. Yine de müziğin iyileştirici gücü, kulaklarımızdan çok kalplerimize ve düşlerimize hitap eden yönü -en azından bunu farkedebilen insanlar İçin - mucize gibi. Videolarınız çok değerli lütfen bizi aydınlatmaya devam edin. İçten sevgilerimle…❤
Güzel ama çok eksik. Türk Modası, Mozart'ın doğuşundan 100 yıl önce başlıyor. Zaten Batı sanat müziğine perküsyonların girişi de gerçekten de "mehter" yüzünden. O saate kadar perküsyonlar önemsiz hatta kullanılmıyor. Özellikle Fransa'ya giden elçiler kahve ile birlikte bir kıyafet kültürü de yayıyorlar. Evlerde şark köşeleri, herkesin kavuklu bir resmi oluyor. Operaların hikayeleri Osmanlı şehirlerinde geçmeye başlıyor. Jean Baptiste Lully örneğin Moliere'nin kibarlık budalasının bestelerini yapıyor. Bu konuda TRT Radyo 3'te bir sezondur program yapıyorum adı Alla Turca alafranga her çarşamba 21:00'da o yüzden şunu söyleyebilirim. Şuan repertuvarda olup seslendirilenlerden çok seslendirilmeyen eserler var. Ama Türk Modası'nın temsilcisi olan ya da türk marşı yazmış, operalarında Türk teması kullanmış isimlerin kısa bir listesini verebilirim: Jean Baptiste Lully (kibarlık budalası) Andre Campra (L_'Europe Galante) Jean-Philippe Rameau (Les Indes galantes) George Frideric Handel (Timur Operası) Vivaldi (Beyazıt operası/Juditha triumphans devicta Holofernes barbarie) Christoph Willibald Gluck (Aldatılan Kadı Operası / Mekke Hacıları) Mozart (Tamamlanmamış Zaide, Saraydan Kız kaçırma, 11 numaralı Piyano Sonatı, 5 numaralı keman konçertosu) Haydn, (Askeri senfoni, Armida operası) Michael Haydn ( Marcia Tuchesca) Michel Corrette (25 komik konçerto I. La Turque) Telemann (Çınlayan coğrafya-Les Turcs, Mirüveys Operası) Bach (kahve kantatı tabii ki :) ) Rossini (Cezayir'de italyan kız, İtalya'da bir Türk, Mehmet, Le siège de Corinthe) Verdi (Atilla) Gasparini (II. Bajazet) Rossi ( Lamento di Mustafa e Bajazet) Félicien David (Lalla Roukh, Le harem) Bunlar şuan seslendirilmekte olanların kaba bir listesi olabilir daha da var tabii 9. senfoni örneğin ode to joy değil mi, avrupa birliğinin marşı, atina harabelerinin teması işleniyor orada yine beethoven'ın bir başka eseri yani türkleri içeren. Seslendirilmeyen de çok var. Bununla ilgili bir proje yapmayı da düşünüyorum.
Mükemmel, yolun açık olsun, pozitif enerjin bize umut veriyor. Bence marşta Türk ögelerin olması, yüzyıllardır zaten parçası olduğumuz Avrupa mozaikinin bütünlüğüne gönderme yapıyor. 1960 lı yıllarda topluluğa katılmaya başvurmuş bir ülkeyiz ama maalesef malum nedenlerle hala kapının eşiğinde bekletiliyoruz.Sizin gibi pırlanta gençler birgün girecekler o kapıdan, umarım o günleri bizlerde görürüz...
Avrupa Birliği marşının içerisinde Türk öğelerinin olması bence tarihsel süreçte girdiğimiz diyalektiğin bir göstergesi. O zamanlar güçlü bir imparatorluktuk ve kültür dünyasını da etkiliyorduk diye düşünüyorum. Müzik de bunlardan birisi. Bugün halen böyle kullanıyor olmalarının (bu öğelerin çıkarılmamasının) anlamı da bence görece farklılıklarımıza rağmen kıta komşusu oluşumuz, kültür dünyalarımızın yakınlaşması, onların içindeki bizi ve bizim içimizdeki onları yakınlaştıran bir etmen olduğunu düşünüyorum. Müzik evrensel bir değer ve birleştirici bir unsur.
Klasik Dönem ve Erken Romantik Dönem bestecilerinin oryantalist akımdan biraz da olsa (ki özellikle Doğu Avrupa ülkelerindeki müzisyenlerde daha da fazla) etkilendiğini söyleyebiliriz. Benim görüşümce bu etkilenme kompozisyonun notasyonunu etkileyecek ölçüde değil de, Batı Müziği ile uyum sağlayacak biçimde, özgünlükten bir taviz verilmeden bir etkilenme diye düşünüyorum. Bu bilgilendirici video için çok teşekkür ederim, sayenizde kendi ana dilimde bu tür Klasik Müzik ve Armoni videoları izleyerek bilgilerimi pekiştiriyorum!
Herhangi bir enstrüman çalamıyorum, müzikten de anlamam. Sadece her türe kulak kabartan mütevazi bir dinleyiciyim. Ancak piyano, keman, elektro gitar çalmak isteyip çalamamış ve içinde kalmış biriyim. Yaş olmuş 52, bu saatten sonra da zor artık :) Ama nedense kanalınızı görünce takılıp kaldım. Pek beceremesem de pür dikkat dediklerinizi dinlemeye ve anlamaya çalışıyorum. Elinize emeğinize sağlık. Bir ara Franz Liszt ve Niccolò Paganini’nin La Campanella’sı ile ilgili de bir video yapabilir misiniz? Teşekkürler.
Sevgili Nisan kızım batı müziğiyle hiç ilgim yok ancak öyle güzel izah ediyorsun ve olan biteni anlamlandırıyorsun ki müptelan oldum. Bu arada Avrupa Birliği becerebilseydi bizi çağrıştıran kısmını söker atardı. Gülen yüzün hiç solmasın evlat. İzmir’den selamlar.
tam da bu akşam crr senfoni orkestrası kapanış konserinde beethoven 9. senfoniyi çaldı. konserden dönüp bu videoya rastlamak enteresan oldu :) günün birinde beethoven'ın 14. yaylılar dörtlüsü üzerinden bir şeyler anlatmak ister misin? (belki karamsarlık, hüzün) bence harika olurdu... gerçi, hâlihazırda aklında olanları öyle hevesle anlatıyorsun ki, belki de hiç istekte bulunmamalıydım... her neyse, çok sevgiler!!
Abla anlattığın neredeyse hiçbir şeyi anlamıyorum, benim için fazla komplike. Ama bir şeyleri hevesli hevesli anlatırken seni izlemeye de bayılıyorum. Sevgiler, saygılar.
Ablacığım Rica etsem 2 sene önce (yani 17 yaşımdayken) Dinlediğim ve bana aşırı iyi gelen, büyülendiğim 2 parçanın (1'i Chopin'nin diğeri Beethoven'ın) parçalarını da tek video'da İnceleme fırsatın olur mu? * - L.V. Beethoven - II. Adagio un poco moto - III. Rondo. Allegro (excerpt) from Piano Concerto No. 5 in E-flat Major, Op.73 "Emperor" (Instrumental) ~ Sir Georg Solti * - F. Chopin - Fantasie-Impromptu in C-Sharp Minor ~ Sir Hisako Kawamura (Hisako Kawamura yorumu, dinlemeyi en sevdiğim hali)
Tesekkurler! Gercekten de bu videolari Turkiye’ye bir tur yatirim olarak goruyorum. Ben Turkiye’de dogdum ve yetistim. Benim arkadaslarim ailem hala orada. Turkce video yaparak tanidigim tanimadigim herkes icin muzige farkli bir bakis acisi katmak istiyorum.
NİSAN ABLA,gözlerin güzelliği için YARADANA ayrıca bir şükür borçlusun.- EVet Avrupa da TÜRK borusunun tekrar ötecek olduğu günlerin arifesindeyiz.-Avrupa kurbağaları TÜRK TÜRK diye ötmeye başlıyorlar.-Şımarmayalım.Sorumluluğumuzun bilincinde olalım. YAŞASIN “ TÜRK MARŞI”❤️🇹🇷🌹
TH-cam'un bir önerisiyle bu kadar bağımlısı olacağını bilemezdim. Ode to Joy gibi tüylerimi diken diken eden Carmina Burana - O Fortuna ve Ave Maria müziklerinin de analizleri de güzel olurdu. Vokal unsuru olunca etkinin artması normal midir?
hiç müzik bilgim yok ( ilk okul flüt maybe so so ) ama müzik kulağımın olduğunu düşünüyorum. neden mi nisan? onu da bilmiyorum…hı belki kafamdan iyi melodi ya da name uydurduğum için ama bu müzik kulağı olur mu ki?onu da bilmiyorum…iyi boş yaptım ok güzel vakit geçirdik yine bu video ile sağ ol!
Neşeye övgünün Avrupa biriliği marşı olması ve Türk marşı elementlerinin içermesi Türklerin Avrupalaılarla komşu olmasından yana olabilir sonuç olarak güzel bir şey,İyi ki varsın
9. senfoni, yani barışa, neşeye ve huzura övgünün en çok hürmet edilen kısmında türk marşı yapısını görüyoruz. Ve böylesi bir yapıya sahip bu senfoni Avrupa Birliği’nin resmi marşı. İnsan düşünmeden edemiyor: Türkler neden bu birliğin parçası değil?
eserler 4 4 lüktur..tamam bir şef degilim ama az cok anlıyorum yani..ne bileyim iron maiden daki basları seçebiliyorum ve Dream thertardaki 9 8 ve 7 8 melodileri sayabiliyorum..bir de ravel boleroyu sonsuza kadar dinlesem sıkılmam... kendimden neden mi bahsediyorum: benimle evlenir misiniz😊?
" süslemeler " dediğiniz olay ne kadar da 70 ler Türk müziğine benziyo, arabeskten pop müziğe, sanat müziğine kadar o dönem çok benzerleri yapılmış, hala da onların izi var aslında, hatta rock müziğimizde bile var, yabancı rock şarkılarda sizin süsleme dediğiniz olay ve vokalde ses çarpmaları yok denecek kadar azken bizde maşallahlık kadar bol
Zizek'in "Ode to Joy " hakkında röportajdaki Ludwig van Beethoven 9. Senfoni, Op. 125 bahsediyorum ; Machiavelli'nin The Prince eseriyle olan karşıtlığına benzetiyorum,hayatı eserindeki düşüncenin karşıtı biriydi. Marx'ın komünist olmaması gibi... Beethoven'ın "neşeye övgü" bölümü de bu bence. Hayatı boyunca mutsuzluğu kendine "polaris" edinmiş birinin ağıtı. Kahkaha'nın ardındaki elemdir. Bu arada twiter 'da da b yorumu yazıştım lakin çok da dıngılınızda olmamıştı.sdgdssdfgd Önemli değil buraya yapıştırdım. Lakin twiter gibi kısıtlı yazım alanında dah serbest bir mecrada anlatmaya çalıştığımı açıklamam gerektiğine nanıyorum. Söyle ki ; Modern dünyanın elementleri ile olaya giresek ; Clockwork Orange 'da ki bir dakika 49 saniye ile halay çeken İsa'lar ,Asılan kadın ,Vampir Erkek ve başına taş düşen primatlar olarak yola çıkmamız daha düzlemsel olur. Yukarıda bahsettiğim "kahkahanın elemi" burada orataya çıkıyor. Sanırı LVB'nin hisetmeye çalıştığı yada "nam" dediğimiz duygunun temeline iniyoruz. Bence LVB yarattığı her eserinde bu duyguları arıyordu . Ve bunu basit bir matematikle yapyor 2+2+4 ya da 4+4+8 gibi basit terkrarları hatta ilk okul matematiği tekrarlarını kullanarak yapıyor.Sizinde fark ettiğiniz gibi eserlerinde ; tekrar tekrar toplam tekrar prensibini kullanıyor. Bach gibi kompleks ya da Motzart gibi delişmen değil. Arayış içerisinde . Sanırım bu onun fiziksel engellerinin soradan gelmesi gibi ya da hayatındaki sevdiklerinile olan ilişkisinden kaynaklanıyordu. Evet 9.Senfoni faşistler/dikatatörler/Zalimler tarafından her zaman sevilmiştir/sevilecektir,ancak bunun LVB'nın amacı olduğunu düşümüyorum ve lakin aslında tam da bunu hedeflemişti bence; Yani Hayvan olan insanın dürtülerine hitap etmeyi yahut ulaşmayı amaçlıyordu. O yüzden hayvansıllığı yani Triune brain'e ulaşmayı hedefliyordu . Bence başardı.(benim bunu onaylamam neyi değiştirecekse ) PS: yazıda düzeltmeler yapacağım ,sebebi ise imla kurallarıdır.(biliyorum yine uyumsuZzz olacak,kusuruma bakmayın) Hattı zatında düşüncelerim bu yöndedir. PSS: önüme benim yaptığımdan daha akıllıca bir teori çıkana kadar.
soruna cevaben, kabul edelim ya da etmeyelim, tarihin ilk kozmopolit devleti Roma imparatorluğudur, tamam Ahameniş Pers imparatorluğu ilk küresel güçtür ama o kadar kozmopolit değildir, Roma bu iş böyle yapılır denecek bir örnektir, ondan sonrakiler hep onun yerini almaya çalışmışlardır, başaramamışlardır ya da kısa süreli başarmışlardır, işte Moğollar, Timur, Kutsal Roma Germen gibi, kısa süre bu kozmopolitliği benliklerinde topladılar ama 100 senede falan kaybettiler, Osmanlı ise Roma nın tam manasıyla devamı niteliğindeydi, gerileme ve hatta çöküş dönemi bile Roma gibiydi, yavaşça çöktü, Avrupa Birliği bildiğimiz üzere ABD ve Sovyet kutuplaşmasına karşı " yahu biz de bir şey yapalım, kıtayı bunlara karşı savunmasız bırakmayalım " düşüncesiyle kurulmuş bir birlik temel olarak, yani bence bir nevi kozmopolitan bir devlet gibi, aslında AB tek başına çok uluslu bir Avrupa devleti gibi, Türk marşını benimsemeleri bunun sonucu da olabilir, olmaya da bilir, bana sorarsan eğer böyle olması muhtemel, yani as bayrakları as as dememiz için yeterli bir gerekçe değil, mecazi bir mevzu
Önce güzel videonuza teşekkürler, ve bu Türk motifli müziğin avrupa birliğinin de marşı bir Türk marşı olarak çok anlamlı. O avrupa birliği Türkiyesiz bir avrupa birliği, çünkü avrupa birliği kendi dilini siyasetini değil de amerikanca bir dil/siyaset güdüyor. Ve tüm o avrupa ülkelerinde gaddar bir Türkiye düşmanlığı hakim, bu ayıp onlara yeter.
O devrin Avrupa'sında biz 300 yıldır o topraklardaydık esasen. LVB'ın yorumunun majör oluşu eserin neşeye dair olmasından, umut besliyor olmasından bence. O ilgili minör meselesindeki nasıl bir ilgi?
müzik konusunda daha doğrusu piyano konusunda hiç bir açıklamam ve görüşüm olamaz, sadece cahil bir izleyiciyim, onun dışında bir şey söylemeliyim, Güç Yüzükleri dizisinde Galadriel i sen oynamalıydın, Cate Blanchett e benzettim seni
Cok tesekkurler benimle izlediginiz icin. Live chat de cok heyecanliydi:) lutfen Avrupa Birligi marsinin icindeki Turk ogeler hakkinda dusunduklerinizi bana yazin. Bence bu konu cok onemli.
notaların büyüsü ve perküsyon ile harmanlıyarak harika eserler çıkmış Avrupa Birliği marşı olması sadece Avrupa'nın değil önemli olan bütün insanları topalmak istemişler
Ne majör ne minör anlamıyorum. Perküsyon ne falan derken cahaletimden bir parça koparmak sizin için çok zor. Daha temellere inseniz keşke. Biz 7 nota biliyoruz. Akord nedir mesela?
Konuya bir tarihçi gözüyle baktığımda ben de Beethoven'ın ve Mozart'ın Türk ögelere yer vermesi oryantalizmin ötesinde "Germen topraklarını (Almanya, Avusturya, Macaristan) işgal eden Türk askeri bandosu" olarak gördüklerini, bu sesleri sempati ile değil kendilerinden neredeyse iki yüz yıl önce yaşamış atalarının savaştan ve Türk saldırılarından etkilendiği acılara/anılara atıfla" bu melodik motifleri yoğun olarak kullandıklarını düşünüyorum. Yine AB'yi de bir araya getiren nokta Avrupa topraklarını "onlar için işgalci Türklerden korumak" olduğu ve ve bunu yüzyıllarca vurguladıkları için marştaki Türk ögelerin "unutulmaması gereken" anılara bir atıf olduğunu değerlendirdim. Bu da benim düşüncem, teşekkür ediyorum güzel videolar için.
Beethoven'ın, 9. senfoni korolu son bölümünde Alla Turca (Mehter) tarzını kullanmayı TERCİH ETMESİ,
Avrupa Birliğinin, resmi marş olarak 9. senfoninin korolu son bölümünü TERCİH ETMESİ,
Hatta bu senfoninin 9 numaralı senfoni olması bile TESADÜF DEĞİLDİR !
Kader ağlarını örüyor ve... ''geliyor gelmekte olan ! ''
Öncelikle müzik üzerinden getirdiğin farkındalık için teşekkür ediyorum.. ben çok sıradan ve hatta vasat bir müzik dinleyicisi olarak senin bu açıklamalarından sonra başka bir boyuta geçtiğimi söylemek ve paylaşmak isterim.. çok keyifli enerjik tatlı sempatik ve heyecanını izleyene geçiren tavrın büyüleyici..
arıyorsan buluyorsun, buluyorsan dolup taşıyorsun.. sevgiler..
Beethoven gerçektende çok güzel bir yerde toplamak istemiş harika bir eser ortaya çıkmış. Barış, huzur dolu yıllara...
Farklı bir açıdan yorum yapmak istiyorum: anlatırken sağa sola bakmanız, düşünürken gözlerinizi yukarı çevirip kapatmanız, detaya inerken oturuşu değiştirip kameraya yaklaşmanız gibi detaylar ile samimi bir anlatım şekli olmuş :)
Müzik eğitimi olmayan birinin dahi anlayacağı şekilde devam ettiğiniz için teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
İzledikçe gurur duyar mı bir insan
İkincisi ki bu b bu no b
Video başlığından daha 💅dedim muhtemelen bethovenın atina harabeleri ruins of athens bölümüne değinecek. Bildim orada mehter ritmi var çünkü ziller eklemiş bunun için. Ata sagıroglunun yorumu da çok kapsamlı olmuş asagda.
Günümüzü güzelleştiriyorsun, iyi ki varsın ❤
23 yıldır ingilizce öğretmenliği yapmaktayım.20 yıldır amatör olarak Türk müziği ile ilgileniyorum.İlk öğrencilerim sizinle yaşıt hemen hemen ve yurt dışında çok güzel mevkilerdeler.Bu youtube programlarınızı takdirle izliyorum ve çok hoşuma gidiyor.Amerika daki başarılarınızın ve orkesta şefliğinizdeki başarınızın devamını dilerim.Bir eğitimci ve müzik tutkunu olarak nice başarılar diliyorum.Türk genci her zaman muhaffak olmuştur.sevgilerimle
Kuvakvak hiç bu kadar güzel olmamıştı. Mükemmel çalmışsınız
Olaylara bu açıdan baktığımzda; sanki biz ,biraz kendimizle kavga ediyoruz.Herkese düşman gibi bakıyoruz.Verdiğiniz bilgiler,bakış açısı değiştirecek cinsten. Emeğiniz için teşekkür ederim.
Sondaki gülümsemen benim de yüzüme yansıdı. Eğlenceli bir anlatım olmuş. Yolun açık olsun.
Ari ırktanmısın bu ne güzelik ve kalitedir :)) Enerjin ve konularında çok güzel devam :)
çok keyifli bir kanalmış bu. emeğinize kulağınıza sağlık
Ne büyük gurur içimizde bu yeteneklerin olması bir solukta ve heyecanla izledim..Tebrik ediyorum.
cok guzel vloglar. icten ogretici ve bir o kadar samimi. senin vloglari seyretmek dinlendirici. boyle devam takipteyiz.
Harika video! İçim açıldı, yeni şeyler öğrenmek ne güzel....
Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Alaturka TSM ses sanatçısıyım. Türkçe sözlü Aranjman ve Anadolu Özgün eserleri ; ses rengime uygun olanları seslendirmeyi çok seviyorum . Viyana da yaşıyorum. İnce saz bulamadığım için Batı saz ağırlıklı eserler üretmeye çalışıyorum. Keşke burda olsanız Hem doğu hem Batı sentezli ne eserler üretiriz diye düşündüm. Tanışmayı çok isterim Saygılarımla güzel insan.
Enerjinize bayıldım ve her videonuzu izledim harikasınız :)
Merhaba :) Dinlemesi ve öğrenmesi de çok hoş. Umarım dinlemekten öte bir hikayeyi müzikleştirebildiğim ve müzikleri yorumlayabildiğim aynı zamanda üstad Nisan Hocam ın 'vay be :)' dediği, takdir ettiği seviye ye gelirim. Ağzınıza ve parmaklarınıza sağlık Nisan :)
Hayretle ve hayranlıkla dinledim küçük kurbağamız ne hale geldi :))
Nisan, degerli paylasimlarin icin cok tesekkürler.Cok candansin ve hayrani oldugum klasik müzige bakisima, derinlik kazandirdin, Varolasin. Almanya'dan selamlar, sevgiler.💯🖐❤
Nisan hanım ben uzun zamandır tarih araştırması yapıyorum sizin sorununuz hakkında 2 tane teorim var birincisi iyi niyetli bir teori Beethoven bana göre Avrupa ile Türklerin Savaşı'nın sona ermesi gerektiğini ve hepsinin kardeş olması gerektiğini söylüyor diğer teorim ise Avrupa'ya birleşin kardeş olun Türklere karşı hep birlikte mücadele edin diyor olabilir ama bu teorilerin doğruluğunu hiçbir zaman ispatlayamayacağız zaman makinemiz olursa belki ama bana göre Beethoven iyi bir insan olduğu için ilk teorim daha mümkün gibi geliyor zaten doğru olan da bu ( seni çok ama çok seviyorum ALLAH seni bu ülkeden fikir ve fizik olarak ayırmasın AMİN AMİN AMİN )
Sevgili Nisan sizi yeni keşfettim ve medyanın verdiği imkanlarla tanımaya çalışıyorum. Cesaretiniz, azminiz ve sonunda elde ettiğiniz başarılarınız için tebrik ediyorum. Daha nicelerini göreceğiz eminim. Takipçilerinizin bir çoğu gibi ben de sizi kendime çok yakın hissettim, samimiyetle ışığını saçmaya gayret eden pırıltıyı seyrederken, dinlerken aksi mümkün mü? Sizi Avrupa’nın ortasında bir yerden Berlin’den izliyorum. Göçmen ruhumuz ortak. Buralar bahçesinin duvarlarını yüksek örüp içinde rahatça yaşamaya çalışanların diyarı. Ancak o bahçeler dışardaki kaynaklara, bitkilerine bakıp geliştirecek kişilere ihtiyaç duyuyor bir yandan. Keşke bu dünyanın tüm düzeni kurulurken insanlık başka türlü karalar verseymiş , ortaklaşmayı ve olabildiğince adil paylaşabilmeyi becerebilseymiş… Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile amaç her yere yaşanacak güzel bahçeler kurulabilmek olsaymış. Yine de müziğin iyileştirici gücü, kulaklarımızdan çok kalplerimize ve düşlerimize hitap eden yönü -en azından bunu farkedebilen insanlar İçin - mucize gibi. Videolarınız çok değerli lütfen bizi aydınlatmaya devam edin. İçten sevgilerimle…❤
Güzel ama çok eksik. Türk Modası, Mozart'ın doğuşundan 100 yıl önce başlıyor. Zaten Batı sanat müziğine perküsyonların girişi de gerçekten de "mehter" yüzünden. O saate kadar perküsyonlar önemsiz hatta kullanılmıyor. Özellikle Fransa'ya giden elçiler kahve ile birlikte bir kıyafet kültürü de yayıyorlar. Evlerde şark köşeleri, herkesin kavuklu bir resmi oluyor. Operaların hikayeleri Osmanlı şehirlerinde geçmeye başlıyor. Jean Baptiste Lully örneğin Moliere'nin kibarlık budalasının bestelerini yapıyor. Bu konuda TRT Radyo 3'te bir sezondur program yapıyorum adı Alla Turca alafranga her çarşamba 21:00'da o yüzden şunu söyleyebilirim. Şuan repertuvarda olup seslendirilenlerden çok seslendirilmeyen eserler var. Ama Türk Modası'nın temsilcisi olan ya da türk marşı yazmış, operalarında Türk teması kullanmış isimlerin kısa bir listesini verebilirim:
Jean Baptiste Lully (kibarlık budalası)
Andre Campra (L_'Europe Galante)
Jean-Philippe Rameau (Les Indes galantes)
George Frideric Handel (Timur Operası)
Vivaldi (Beyazıt operası/Juditha triumphans devicta Holofernes barbarie)
Christoph Willibald Gluck (Aldatılan Kadı Operası / Mekke Hacıları)
Mozart (Tamamlanmamış Zaide, Saraydan Kız kaçırma, 11 numaralı Piyano Sonatı, 5 numaralı keman konçertosu)
Haydn, (Askeri senfoni, Armida operası)
Michael Haydn ( Marcia Tuchesca)
Michel Corrette (25 komik konçerto I. La Turque)
Telemann (Çınlayan coğrafya-Les Turcs, Mirüveys Operası)
Bach (kahve kantatı tabii ki :) )
Rossini (Cezayir'de italyan kız, İtalya'da bir Türk, Mehmet, Le siège de Corinthe)
Verdi (Atilla)
Gasparini (II. Bajazet)
Rossi ( Lamento di Mustafa e Bajazet)
Félicien David (Lalla Roukh, Le harem)
Bunlar şuan seslendirilmekte olanların kaba bir listesi olabilir daha da var tabii 9. senfoni örneğin ode to joy değil mi, avrupa birliğinin marşı, atina harabelerinin teması işleniyor orada yine beethoven'ın bir başka eseri yani türkleri içeren.
Seslendirilmeyen de çok var. Bununla ilgili bir proje yapmayı da düşünüyorum.
Bence güzel araklamışlar bizden. :) Teşekkürler Nisan hanım, iyi ki varsınız.
Öylece dolaşırken denk geldiğim bu kanalı artık bırakamaz oldum ❤️ Güzel bilgiler için teşekkürler.🙏🏻
heyecanla bekliyoruz
Baş yapıt niteliğinde bir video olmuş. Teşekkürler.
Haftasonumuz şenlendi yine Nisa Hanım ile birlikte. Çok teşekkürler. Harikasın, devam :)
Harika ! Çok keyif ve merakla izledim. Beethoven’ ın gördüğünü sizin gibiler ona düşündürmüş olmalı diye düşündüm. ❤
Haha, sözler tutulmuş, çok mutlu olduk 😊 müziğin sevimli notasına teşekkürlerimizle 🎉
Mükemmel, yolun açık olsun, pozitif enerjin bize umut veriyor. Bence marşta Türk ögelerin olması, yüzyıllardır zaten parçası olduğumuz Avrupa mozaikinin bütünlüğüne gönderme yapıyor. 1960 lı yıllarda topluluğa katılmaya başvurmuş bir ülkeyiz ama maalesef malum nedenlerle hala kapının eşiğinde bekletiliyoruz.Sizin gibi pırlanta gençler birgün girecekler o kapıdan, umarım o günleri bizlerde görürüz...
Çok güzel anlatım olmuş
Teşekkürler...
Müthiş yetenekli pırıl pırıl ışıl ışıl bir insan
Yeni keşfettim gerçekten çok kaliteli içerikler üretiyorsunuz
Avrupa Birliği marşının içerisinde Türk öğelerinin olması bence tarihsel süreçte girdiğimiz diyalektiğin bir göstergesi. O zamanlar güçlü bir imparatorluktuk ve kültür dünyasını da etkiliyorduk diye düşünüyorum. Müzik de bunlardan birisi. Bugün halen böyle kullanıyor olmalarının (bu öğelerin çıkarılmamasının) anlamı da bence görece farklılıklarımıza rağmen kıta komşusu oluşumuz, kültür dünyalarımızın yakınlaşması, onların içindeki bizi ve bizim içimizdeki onları yakınlaştıran bir etmen olduğunu düşünüyorum. Müzik evrensel bir değer ve birleştirici bir unsur.
Nisan hocam sizden bir de Bach'ın dehasına dair bir video da bekliyoruz.
Klasik Dönem ve Erken Romantik Dönem bestecilerinin oryantalist akımdan biraz da olsa (ki özellikle Doğu Avrupa ülkelerindeki müzisyenlerde daha da fazla) etkilendiğini söyleyebiliriz. Benim görüşümce bu etkilenme kompozisyonun notasyonunu etkileyecek ölçüde değil de, Batı Müziği ile uyum sağlayacak biçimde, özgünlükten bir taviz verilmeden bir etkilenme diye düşünüyorum. Bu bilgilendirici video için çok teşekkür ederim, sayenizde kendi ana dilimde bu tür Klasik Müzik ve Armoni videoları izleyerek bilgilerimi pekiştiriyorum!
Herhangi bir enstrüman çalamıyorum, müzikten de anlamam. Sadece her türe kulak kabartan mütevazi bir dinleyiciyim. Ancak piyano, keman, elektro gitar çalmak isteyip çalamamış ve içinde kalmış biriyim. Yaş olmuş 52, bu saatten sonra da zor artık :)
Ama nedense kanalınızı görünce takılıp kaldım. Pek beceremesem de pür dikkat dediklerinizi dinlemeye ve anlamaya çalışıyorum. Elinize emeğinize sağlık.
Bir ara Franz Liszt ve Niccolò Paganini’nin La Campanella’sı ile ilgili de bir video yapabilir misiniz?
Teşekkürler.
Harikasın 🙏
muhteşem bir video daha , günümüzü güzelleştirdin :))
Çok teşekkürler!
Sevgili Nisan kızım batı müziğiyle hiç ilgim yok ancak öyle güzel izah ediyorsun ve olan biteni anlamlandırıyorsun ki müptelan oldum. Bu arada Avrupa Birliği becerebilseydi bizi çağrıştıran kısmını söker atardı. Gülen yüzün hiç solmasın evlat. İzmir’den selamlar.
Nisan abla Kuvakvak'ın aranje halini bir platformda paylaşmayı düşünür müsün? Çok güzel olmuş gerçekten :)
Muhtesem!
tam da bu akşam crr senfoni orkestrası kapanış konserinde beethoven 9. senfoniyi çaldı. konserden dönüp bu videoya rastlamak enteresan oldu :) günün birinde beethoven'ın 14. yaylılar dörtlüsü üzerinden bir şeyler anlatmak ister misin? (belki karamsarlık, hüzün) bence harika olurdu... gerçi, hâlihazırda aklında olanları öyle hevesle anlatıyorsun ki, belki de hiç istekte bulunmamalıydım... her neyse, çok sevgiler!!
Baştan aşağıya donanımlı bir sanatçı. Başarılar.
Klasik müzik "okur yazarlığım" gelişiyor videolar sayesinde. Teşekkür ederim. Jazz ile ilgili nasıl detaylar paylaşacağını da merak ederim.
Nisan Hanım İstiklal marşını analiz edermisiniz.Çok güzel bir marş.
nisancım muratgilin damından atlayamadım türküsünü de inceler misin?
Benide laminore çevir Nisan 😪😥
En karışık video bu oldu bence :) Hiç bir şey anlamadım ama severek seyrettik
Gercekten mi🥲 ben derdimi anlatamiyorum galiba
@@nisanak bizim anlayışımız kıttır belki:)
@@caglar.cakmakAbazan kafilesi olarak burdayız.
Kimsenin müzikle alakası yok ondandır belki ihihihihihi
Abla anlattığın neredeyse hiçbir şeyi anlamıyorum, benim için fazla komplike. Ama bir şeyleri hevesli hevesli anlatırken seni izlemeye de bayılıyorum. Sevgiler, saygılar.
ev akoru var bir de eve gelme akoru.
Ablacığım Rica etsem 2 sene önce (yani 17 yaşımdayken) Dinlediğim ve bana aşırı iyi gelen, büyülendiğim 2 parçanın (1'i Chopin'nin diğeri Beethoven'ın) parçalarını da tek video'da İnceleme fırsatın olur mu?
* - L.V. Beethoven - II. Adagio un poco moto - III. Rondo. Allegro (excerpt) from Piano Concerto No. 5 in E-flat Major, Op.73 "Emperor" (Instrumental)
~ Sir Georg Solti
* - F. Chopin - Fantasie-Impromptu in C-Sharp Minor
~ Sir Hisako Kawamura
(Hisako Kawamura yorumu, dinlemeyi en sevdiğim hali)
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim, Nisan hanım. (Nasıl yani derseniz, Türkiye'ye vefa borcunuzdan bahsetmiştiniz.)
Emeğinize sağlık.
Tesekkurler! Gercekten de bu videolari Turkiye’ye bir tur yatirim olarak goruyorum. Ben Turkiye’de dogdum ve yetistim. Benim arkadaslarim ailem hala orada. Turkce video yaparak tanidigim tanimadigim herkes icin muzige farkli bir bakis acisi katmak istiyorum.
Hocam lütfen tanıştırayım serisine devam edin
NİSAN ABLA,gözlerin güzelliği için YARADANA ayrıca bir şükür borçlusun.- EVet Avrupa da TÜRK borusunun tekrar ötecek olduğu günlerin arifesindeyiz.-Avrupa kurbağaları TÜRK TÜRK diye ötmeye başlıyorlar.-Şımarmayalım.Sorumluluğumuzun bilincinde olalım. YAŞASIN “ TÜRK MARŞI”❤️🇹🇷🌹
TH-cam'un bir önerisiyle bu kadar bağımlısı olacağını bilemezdim. Ode to Joy gibi tüylerimi diken diken eden Carmina Burana - O Fortuna ve Ave Maria müziklerinin de analizleri de güzel olurdu. Vokal unsuru olunca etkinin artması normal midir?
ii - V - I kuvakvak nasıl olurdu ?
Kuvakvak in A minor Op.122 (Ak, Nisan Symphony No.9) 😅
1:30 izlerken ben ;
2. neydi ?
kuyruğun nerede ?
3. neydi ?
kuyruğun nerede ?
4. neydi ?
Tamam. Gerisi sana bırakıyorum. 😂😂😂
😂😂😂😂
BİR TÜRK BAYANIN KORO ŞEFİ OLMASI, BİZİ GURURLANDIRIYOR. MÜCADELENE, YURT DIŞINDA DEVAM ETMELİSİN. ORALARDAKİ ORTAM DAHA DEMOKRATİK.🎼🎼🎼🎼☘️🌺
Kadin diyeceksiniz 😂
Olum sen Türkiye sınırları içerisinde yaşayıpta bu kadar mutlu bi insan gördün mü.
Karı yurtdışında zaten.
hiç müzik bilgim yok ( ilk okul flüt maybe so so ) ama müzik kulağımın olduğunu düşünüyorum. neden mi nisan? onu da bilmiyorum…hı belki kafamdan iyi melodi ya da name uydurduğum için ama bu müzik kulağı olur mu ki?onu da bilmiyorum…iyi boş yaptım ok güzel vakit geçirdik yine bu video ile sağ ol!
13:20 🤠iyi düşünen kazanır 😎🤏
Neşeye övgünün Avrupa biriliği marşı olması ve Türk marşı elementlerinin içermesi Türklerin Avrupalaılarla komşu olmasından yana olabilir sonuç olarak güzel bir şey,İyi ki varsın
10 dakikadır kuvakvak diye bir besteciyi araştırıyorum google'de . Araştırıyorum çünkü köpeğim uyumama izin vermiyor .
Güzel :)
👏👏👏👏
Bu kadının yaşlanmasını hiç istemiyorum ya, keşke bi yolu olsa da kıyamete kadar bu dünyada ışığı hep üzerimizde olsa :)
Ben de biraz önce yaşı ilerleyince bu güzelliğin nasıl daha da tortulanacağını düşündüm. Tahminim bu enerji hiç azalmayacaktır.
@@alibakan14 güzelliği boşver kalbi yeter
@@gamerpinguin007 Kalbi geç gözlerde anlaşalım.
Beethoven ne çalmışsa çalmış, kalbimizi siz çaldınız Nisan Hocam, Sevgiler,Saygılar.
"Sadece 7 tane nota var kac farkli muzik yapilabilir ki" demiş serdar ortaç
@@bonusbull " do re mi fa sol la ley lov si do " demiş Mahmut Tuncer ki muhabbetini çok severim maksadım kafa yapmak değil, mizah
@@sadrialsk4185 mahmut abimiz 10 notada karar kildiysa saygi duyariz tabiki
Hârika…
Kafam karıştı lan, napcam ben şimdi.
Iste bunlar hep Amarika’nin oyunlari Nisan Hanim 😂❤
Pozitif enerji
👏👏👏👏👏👏❤❤❤❤❤❤
osmanlıya dur bi artık dalma sağa sola diyo bence teşekkürler
9. senfoni, yani barışa, neşeye ve huzura övgünün en çok hürmet edilen kısmında türk marşı yapısını görüyoruz. Ve böylesi bir yapıya sahip bu senfoni Avrupa Birliği’nin resmi marşı.
İnsan düşünmeden edemiyor: Türkler neden bu birliğin parçası değil?
Çü
Çünkü bizi kıskanıyorlar Nisan Hanımcığım :PppPp :))
eserler 4 4 lüktur..tamam bir şef degilim ama az cok anlıyorum yani..ne bileyim iron maiden daki basları seçebiliyorum ve Dream thertardaki 9 8 ve 7 8 melodileri sayabiliyorum..bir de ravel boleroyu sonsuza kadar dinlesem sıkılmam...
kendimden neden mi bahsediyorum: benimle evlenir misiniz😊?
Hocam 9 8lik ne zaman gelecek
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Kuvakvak ne güzel besteymiş yav dhdhdhhdhdh
Çok güzel olmuş lan ahdhwfhs
" süslemeler " dediğiniz olay ne kadar da 70 ler Türk müziğine benziyo, arabeskten pop müziğe, sanat müziğine kadar o dönem çok benzerleri yapılmış, hala da onların izi var aslında, hatta rock müziğimizde bile var, yabancı rock şarkılarda sizin süsleme dediğiniz olay ve vokalde ses çarpmaları yok denecek kadar azken bizde maşallahlık kadar bol
hayat sevinci gibisin
Zizek'in "Ode to Joy " hakkında röportajdaki Ludwig van Beethoven 9. Senfoni, Op. 125 bahsediyorum ;
Machiavelli'nin The Prince eseriyle olan karşıtlığına benzetiyorum,hayatı eserindeki düşüncenin karşıtı biriydi.
Marx'ın komünist olmaması gibi...
Beethoven'ın "neşeye övgü" bölümü de bu bence.
Hayatı boyunca mutsuzluğu kendine "polaris" edinmiş birinin ağıtı.
Kahkaha'nın ardındaki elemdir.
Bu arada twiter 'da da b yorumu yazıştım lakin çok da dıngılınızda olmamıştı.sdgdssdfgd Önemli değil buraya yapıştırdım.
Lakin twiter gibi kısıtlı yazım alanında dah serbest bir mecrada anlatmaya çalıştığımı açıklamam gerektiğine nanıyorum.
Söyle ki ;
Modern dünyanın elementleri ile olaya giresek ;
Clockwork Orange 'da ki bir dakika 49 saniye ile halay çeken İsa'lar ,Asılan kadın ,Vampir Erkek ve başına taş düşen primatlar olarak yola çıkmamız daha düzlemsel olur.
Yukarıda bahsettiğim "kahkahanın elemi" burada orataya çıkıyor.
Sanırı LVB'nin hisetmeye çalıştığı yada "nam" dediğimiz duygunun temeline iniyoruz.
Bence LVB yarattığı her eserinde bu duyguları arıyordu .
Ve bunu basit bir matematikle yapyor 2+2+4 ya da 4+4+8 gibi basit terkrarları hatta ilk okul matematiği tekrarlarını kullanarak yapıyor.Sizinde fark ettiğiniz gibi eserlerinde ; tekrar tekrar toplam tekrar prensibini kullanıyor.
Bach gibi kompleks ya da Motzart gibi delişmen değil.
Arayış içerisinde .
Sanırım bu onun fiziksel engellerinin soradan gelmesi gibi ya da hayatındaki sevdiklerinile olan ilişkisinden kaynaklanıyordu.
Evet 9.Senfoni faşistler/dikatatörler/Zalimler tarafından her zaman sevilmiştir/sevilecektir,ancak bunun LVB'nın amacı olduğunu düşümüyorum ve lakin aslında tam da bunu hedeflemişti bence;
Yani Hayvan olan insanın dürtülerine hitap etmeyi yahut ulaşmayı amaçlıyordu.
O yüzden hayvansıllığı yani Triune brain'e ulaşmayı hedefliyordu .
Bence başardı.(benim bunu onaylamam neyi değiştirecekse )
PS: yazıda düzeltmeler yapacağım ,sebebi ise imla kurallarıdır.(biliyorum yine uyumsuZzz olacak,kusuruma bakmayın) Hattı zatında düşüncelerim bu yöndedir.
PSS: önüme benim yaptığımdan daha akıllıca bir teori çıkana kadar.
@@zenofvolkan ağlasam anlayanım yok bari güleyim de dikkat çekeyim demek gibi bişe yani
@@sadrialsk4185 Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son gibi gdfgfgfgdfgdf
@nisanak
Lan kına gecesinde değiliz asılmayın şu karılara ya.
Ne güzel müzik anlatıyor.Sanatsız herif seni.
ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
Video guzel, ama Nisan daha güzel.
soruna cevaben, kabul edelim ya da etmeyelim, tarihin ilk kozmopolit devleti Roma imparatorluğudur, tamam Ahameniş Pers imparatorluğu ilk küresel güçtür ama o kadar kozmopolit değildir, Roma bu iş böyle yapılır denecek bir örnektir, ondan sonrakiler hep onun yerini almaya çalışmışlardır, başaramamışlardır ya da kısa süreli başarmışlardır, işte Moğollar, Timur, Kutsal Roma Germen gibi, kısa süre bu kozmopolitliği benliklerinde topladılar ama 100 senede falan kaybettiler, Osmanlı ise Roma nın tam manasıyla devamı niteliğindeydi, gerileme ve hatta çöküş dönemi bile Roma gibiydi, yavaşça çöktü, Avrupa Birliği bildiğimiz üzere ABD ve Sovyet kutuplaşmasına karşı " yahu biz de bir şey yapalım, kıtayı bunlara karşı savunmasız bırakmayalım " düşüncesiyle kurulmuş bir birlik temel olarak, yani bence bir nevi kozmopolitan bir devlet gibi, aslında AB tek başına çok uluslu bir Avrupa devleti gibi, Türk marşını benimsemeleri bunun sonucu da olabilir, olmaya da bilir, bana sorarsan eğer böyle olması muhtemel, yani as bayrakları as as dememiz için yeterli bir gerekçe değil, mecazi bir mevzu
❤
abla sana aşık oldum nabacaz
Bakalım ne olmuş ? Pek çok şey olacak sanırım 😃
Biseyler olacak:))
@@nisanak Teşekkürler. Soru da çok güzel, emeğine sağlık. 👋🌼
Önce güzel videonuza teşekkürler, ve bu Türk motifli müziğin avrupa birliğinin de marşı bir Türk marşı olarak çok anlamlı. O avrupa birliği Türkiyesiz bir avrupa birliği, çünkü avrupa birliği kendi dilini siyasetini değil de amerikanca bir dil/siyaset güdüyor. Ve tüm o avrupa ülkelerinde gaddar bir Türkiye düşmanlığı hakim, bu ayıp onlara yeter.
Allah etmeye Rahmaninov stilinde olsaydı 😂😂
O devrin Avrupa'sında biz 300 yıldır o topraklardaydık esasen.
LVB'ın yorumunun majör oluşu eserin neşeye dair olmasından, umut besliyor olmasından bence.
O ilgili minör meselesindeki nasıl bir ilgi?
Kültür geçişkenliğimizi ve ilişkimizi ifade ediyor. Ancak etkileyen Türk müziği olduğuna göre baskın kültür Türk müzik kültürü olduğunu düşünüyorum
Avrupa naz yapıyo ya 😂
baba ne anlatıyosun zerre anlamıyorum da baya iyi anlatıyosun aq
AB hikayesi çok ilginçmiş.
avrupanın çalmadığı bir şey mi var yani normal.
müzik konusunda daha doğrusu piyano konusunda hiç bir açıklamam ve görüşüm olamaz, sadece cahil bir izleyiciyim, onun dışında bir şey söylemeliyim, Güç Yüzükleri dizisinde Galadriel i sen oynamalıydın, Cate Blanchett e benzettim seni
Bence bu bulgunuzu yazıya dökmelisiniz; "Türkiye'nin Avrupa'da yeri yok" argümanına karşı iyi bir yanıt olur.