Unieke vloeropbouw met schuimbeton

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 10

  • @woodstockvloeren3698
    @woodstockvloeren3698  8 หลายเดือนก่อน

    Wilt u meer informatie over schuimbeton? Kijk dan ook op onze website voor meer informatie: woodstock-vloeren.nl/schuimbeton/

  • @jacmobiel7222
    @jacmobiel7222 3 หลายเดือนก่อน +2

    even twee Vraagjes, wat is de isolatiewaarde met 8cm PIR plaat met 17cm schuinbeton zoals op deze video wordt uitgelegd. Ik heb 5cm schelpen op de grond liggen, kan daar pellietkorrels overheen gestort worden? Alvast bedankt voor uw reactie.

  • @dennisvangemst8714
    @dennisvangemst8714 8 หลายเดือนก่อน +2

    Beste Woodstock, liggen de pir platen gewoon los? En zo ja, dat gaat dus niet drijven?

    • @woodstockvloeren3698
      @woodstockvloeren3698  7 หลายเดือนก่อน

      We hebben een nieuwe techniek toegepast om eerst dampdichte folie te plaatsen en daarop hebben we de platen gelegd. Daarover ging nog een folie (gewoon dun folie) om een waterdichte bak te creëren. Toen volgestort met schuimbeton. I.v.m. de minimale laag dikte vloer kwamen met schuimbeton niet tot de juiste RC waarde van 3.5 nu halen we het makkelijk. Schuimbeton heeft eigenlijk 45 cm nodig voor de rc waarde het kan wel met minder, maar dan wordt schuimbeton erg bros.

  • @ISAACBATENBURG
    @ISAACBATENBURG 8 หลายเดือนก่อน +1

    Wat is de functie van perliet? Een zandbed kan je toch ook vlak maken? Lijkt me goedkoper en minder werk

    • @woodstockvloeren3698
      @woodstockvloeren3698  7 หลายเดือนก่อน

      Goede vraag! Perliet komt uit een natuurlijke dunne porieënwand, dat zich tot waardevolle en bovenal biologische isolatiemateriaal laat verwerken. Perliet is een milieuvriendelijk product dat recyclebaar is en in de natuur teruggevonden kan worden. De akoestische, brandwerende en isolerende eigenschappen maken het schuimbeton met perliet tot een onmisbaar isolatie product in de renovatie. Het wordt dan ook veel gebruikt in de industrie en voornamelijk bij brandpreventie. Zelfs voor het tuinieren en in dierbenodigdheden kan perliet gebruikt worden.
      Perliet is een zeer duurzame en goedkope toevoeging.
      Naast eerder genoemde eigenschappen vormt perliet een haast onuitputtelijke bron van duurzaam en goedkoop extra isolatie materiaal. Door constante aanvoer uit de natuur zelf en het beperkte mijnen van het vulkanische gesteente (momenteel wordt ongeveer 8 vierkante kilometer perliet per dag gemijnd, wereldwijd; dit komt neer op ongeveer 1% van de wereldwijde voorraad perliet) is de voorraad perliet gegarandeerd voor de volgende generaties.
      Voor de productie van perliet wordt geen gebruik gemaakt van chemische producten, wat het milieu ten goede komt. Ook de impact op de omgeving waaruit perliet gemijnd wordt, wordt niet aangetast tijdens het mijnproces. Indien er sprake is van enige beschadiging van de omgeving, dan zorgen de mijnbedrijven voor volledig herstel van de natuurlijke omgeving na afronding van de mijnwerkzaamheden.
      Dankzij het lichtgewicht van perliet kan bespaard worden op vervoerskosten van producten, waardoor deze goedkoper worden. Dankzij het productieproces van vulkanisch gesteente tot het glasachtige mineraal wordt verspilling voorkomen. Dit is beter voor het milieu dan EPS. Zand is erg zwaar en isoleren doet het niet. Het verwerken van zand is ook erg arbeidsintensief.

  • @guatf1
    @guatf1 8 หลายเดือนก่อน

    Interessante video, waar kun je deze subsidie aanvragen?

    • @woodstockvloeren3698
      @woodstockvloeren3698  7 หลายเดือนก่อน

      Dit is aan te vragen bij de ISDE (subsidie voor verduurzaming van uw woning). Wij van Woodstock Vloeren kunnen u ook helpen bij de aanvraag van de subsidie op geïsoleerde ondervloeren. (denk aan de kruipruimte isoleren met schuimbeton en daarop vloerverwarming en dekvloer en pvc). Bij een tweede isoleerde maatregel die u toepast ( bijvoorbeeld op zolderdakisolatie, wandisolatie, spouwmuurisolatie) krijgt u 11 euro subsidie . Als je ook nog eens biobased isolatie ( dus biologisch ) isolatiemateriaal toevoegt (bijvoorbeeld houtwol, schapenwol, olifantengras, vlas) dan krijg je 2 euro de vierkante meter extra subsidie. Dit moet u allemaal wel goed onderbouwen en kunnen aantonen dat dit op deze wijze goed is geïsoleerd.

  • @Fidelity5789
    @Fidelity5789 8 หลายเดือนก่อน

    Waarom zou je Perliet EN pir EN schuimbeton doen? Een dikke laag schuimbeton was toch voldoende geweest? Of een dikke laag PIR.

    • @woodstockvloeren3698
      @woodstockvloeren3698  7 หลายเดือนก่อน +1

      Bij een laag schuimbeton tussen de 0 en 25 cm is de isolatiewaarde ervan laag. Je kan de isolatiewaarde verhogen door er bijvoorbeeld EPS korrels aan toe te voegen. Helaas is dit een slechte keuze. EPS korrels zijn plastic, perliet is daarentegen een natuurproduct. EPS (piepschuim bolletjes) heeft een hoge isolatie waarde en wordt daarom veel toegepast.
      Wij van Woodstock Vloeren doen bij een laagdikte van bijvoorbeeld 25 cm eerst 20 cm schuimbeton en leggen daarop 5 cm PIR. We hebben reeds een proef gedaan met het eerst uitvlakken waarbij we perliet op de grond strooien (uitvlakken). Het grote voordeel was dat dit heel makkelijk te doen is met een hark en een lange rij. Nadat de vloer vlak was gemaakt bedekten we het met een laag folie. Op het plastic folie deden we 8 cm PIR platen en op de platen weer een folie en dan het schuimbeton.
      Hierbij is het voordeel dat we de klus in één keer konden afronden. Normaal moet je eerst afwachten voor schuimbeton droog is en voordat je PIR-platen kan leggen. Woodstock Vloeren werkt met PIR-platen die van daken afkomstig zijn en die soms niet zo mooi zijn aan de bovenzijde. Dit maakt hier niet uit en daarom waren ze voor deze klus goed om te recyclen. Op deze schuimbetonvloer kan je heel makkelijk wanden plaatsen die niet constructief zijn.