Știință pentru Viață - podcast USV Iași - asist. univ. dr. Istrate Roxana

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 มี.ค. 2024
  • „Știință pentru Viață” - Podcast-ul USV Iași din care afli cele mai frumoase, interesante povești și experiențe
    „Știință pentru Viață”, un Podcast inedit și pasionant este în al II-lea an de la primele episoade! Proiectul media al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași oferă ocazia întregii comunități academice agronomice, ieșenilor, românilor din toată lumea, liceenilor, studenților, cadrelor didactice, absolvenților, personalităților marcante ale instituției ca, într-o manieră relaxantă, elegantă și pasionantă să descopere frumoase, interesante povești de succes, experiențe și trăiri ale invitaților! Este vorba de profesori ai Universității de Științele Vieții, de la asistenți, șefi de lucrări și până la seniori, colaboratori sau absolvenți remarcabili ai Agronomiei ieșene. Lună de lună, din cadrul special al Aulei Magna „Haralamb Vasiliu” sunt difuzate Podcast-uri-dialog de impact și actualitate! În ultimul episod a fost invitată asist. univ. dr. Ana-Maria-Roxana Istrate, de la Facultatea de Horticultură a USV Iași.
    De la copilul care alega desculț pe plaiurile Bistriței, la handbal, facultate și o experiență fascinantă pe insula Creta
    Aceasta a acceptat, cu eleganță și sinceritate să povestească, într-un nou episod la Podcast-ului „Știință pentru Viața”, secvențe din copilărie, adolescență, studenție și debutul în cariera didactică! Totul de la copilul care alega desculț pe plaiurile Bistriței, la handbal, facultate și o experiență fascinantă pe insula Creta sau pe Coasta de Azur.
    Asist. univ. dr. Ana-Maria-Roxana Istrate, cadru didactic la Facultatea de Horticultură a USV Iași este și artist portretist respectiv inginer peisagist. Pe jumătate ardeleancă iar cealaltă moldoveancă, până la 14 ani a trăit în ținutul fabulos și natural al Bistriței, la Prundu Bârgăului. Loc superb, munții semeți care se vedeau în zare au contribuit la o copilărie armonioasă. A plecat spre Iași, aici locuind bunica sa. A dat la Liceul cu Program Sportiv, pasionată fiind de handbal! Nu a fost să fie sportul de performanță, dar nu regretă. A trecut la filologie, Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Tătărași. A mers la pas prin urbea moldavă, fiind plăcut impresionată de orașul celor Șapte Coline. Apoi, la sfat cu mama, a căutat variante pentru studiile superioare. Nu a fost biotehnologie medicală, a fost horticultura, legumicultura și peisagistica. Cu teamă și curiozitate a început drumul studenției. În anul al III-lea a avut parte de o experiență foarte utilă, atât mentală, spirituală și profesională (prin programul Erasmus) în faimoasa insulă Creta. Acolo a avut grijă de plante medicinale care se găsesc doar în acest loc. Cum rememorează, de acolo a început să înțeleagă domeniul și specializarea aleasă. Au urmat și alte călătorii și, acum, a devenit profesorul, îndrumătorul noilor generații de studenți! O mare pasiunea a sa este desenul, acesta fiind momentul său de liniște. Despre toate acestea dar și alte secvențe interesante a vorbit asist. univ. dr. Ana-Maria-Roxana Istrate, în acest noul episod „filă de poveste” din Podcast-ul ”Știință pentru Viață” al USV Iași ce merită a fi urmărit din plin.

ความคิดเห็น •