Ik zou denken dat het voor de grond qua erosie bestrijding het beter is om alles in 1 werkgang te doen. En ook met de hoge dieselprijs denk ik dat het all in one principe een grote kost uitspaart omdat er niet nog is diesel moet verbruikt worden om aan te frezen. Weer een prachtige vlog, doe zo verder.
All in one is mooi, totdat je een nat jaar hebt en het is vrij koud, dan is je kans op missers groter. Bij frezen kun je ze dan laten opwarmen, maar dat kost je in een droog jaar dan weer vocht. Valt voor allebei wat te zeggen, ik zou op zwaardere grond zeker voor pootgoed aan het nafrezen vast blijven houden
Mooie vlog weer jilles! En mooi dat de jongens mee helpen. Antwoord op je vraag, het hangt denk ik af van de grondslag, ruggen aan frezen scheelt een boel kluiten op de zware grond ook kan de grond alvast wat opwarmen als de rug minder groot en vol is, op zand grond heeft ruggen aan frezen weinig voordeel en kost het alleen maar brandstof, dan is het wel erg mooi om het in een werk gang te kunnen doen.
Mooie vlog weer Jilles, Jelle, Hessel en Jan! Bedankt voor alle uitleg en beelden van de machines en bewerking. Ik zou ook, zoals aardappels (stengelknollen) poten en plantjes planten ;). Het all in one toepassen zal zeker arbeid sparen, geen apart bewerking met aanaarden nodig. Maar het in fasen rug opbouwen heeft toch als voordeel dat je onkruid nog een keer wat kan onderwerken met losse aarde? Qua vochtbeheer heb ik ook wel eens begrepen dat het in fasen opbouwen voordelig kan zijn, houdt langer, meer vocht hoog in het 'pootbed' of 'bouwvoor' bij de planten? Maar zal vast erg sterk afhangen van het seizoen. Al scheelt het maar een paar procent vocht, dan is het al voordelig. Ik ben eigenlijk benieuwd naar uw eigen ervaring hierbij, met name in de recent droge seizoenen. Temeer als je minder gelegenheid hebt om te beregenen, dat in tegenstelling van uw bedrijf.
het is een ijzererts knots, denk ik op de kijkersvraag. verder weer een leuke video. en vaste prik, elke maandag rond 12u. ff een akkerbouwer aan het werk zien. Toppie!!
Ik heb op de basisschool geleerd; zaad en pitten zaai je, bollen en knollen poot je en stekken, planten, bomen en struiken plant je! Nooit begrepen waarom ze in het westen spreken van aardappels en tulpen planten, en in het oosten van maïs poten. Misschien komt het uit het dialect vandaan...
Wikje verdreven door Hessel en Jelle?! Zal te maken hebben met de mei-vakantie, leuk dat ze dan komen helpen bij deze niet zomaar even doen klus gaat wel mooi maar ja wat wil je met dergelijk materiaal ook leuk werken voor de jongens en eenieder natuurlijk mooi hoor bedankt weer voor de mooie vlog, grtjes Alex
Ging mijn voorkeur naar een wifo baselier alles in 1 werkgang ruggen blijven mooi in takt hoeft niet opgevreesd te worden genoeg vocht in de hoge rug top systeem en ook nog eens brandstof besparend doordat je alles in 1x doet
Dank voor de leuke video weer Jilles! Enne…..planten of poten? Ik zou zeggen poten…….anders zou de de pootaardappel wel een “plantaardappel” geheten hebben 😉
Over de disussie over kunstmest nog het volgende. Ja het is zeker mogelijk, ja ook met de middelen die wij nu hebben maar er zal het een en ander moeten veranderen en dat kost tijd en geld, het is lastig maar ik moedig de omslag zeker wel aan, kunstmest is geweldig voor bloemen, niet eetbare gewassen en hydrocultuur niet eetbare gewassen, dus in die zin moet het zeker nog bestaan. Maar voor andere zaken kan je overstappen maar dan zul je de bodem dusdanig in perfecte staat moeten houden door constant carbon en zuurstof etc ook allemaal mee te nemen, daar heeft menig teler geen zin in natuurlijk...
Tevens ook in de veredeling zal er moeten geselecteerd worden op rassen die A. meer ziekteresistent zijn maar ook B die beter met trace minerals overweg kunnen, dit betekent dus alles dat niet in kunstmest aanwezig is maar wel in natuurlijke mest, dat de plant daar dusdanig profijt van heeft dat het een 10-20% boost geeft om zo ook die 20+% kostenverhoging te dekken, zo heb je dus een ''wipwap'' effect en snijd het mes aan twee kanten, helaas zal deze veredeling 10-20 jaar duren en in die tijd is het van belang dat overheden e.d. er op gewezen worden dat door de tijd van veredeling tot en met het echte uitvoeren van de plannen er wel gewoon genoeg voedel voor een redelijke prijs moet kunnen liggen in de winkels. Tevens, je kunt natuurlijk niet toveren, dus helemaal van kunstmest afkomen, nee dat zal niet gebeuren, het scheiden van ''bio'' en niet bio vind ik dan dus ook dikke onzin, het zou eigenlijk gewoon in de basis een ''bio'' product moeten zijn (muv niet eetbare gewassen) en in tijden van nood is het toegestaan om kunstmest te gebruiken, maar weer, vele sensoren, vele steekproeven en meten is weten, dit kost veel tijd en geld en juist voor de veredeling en dit moet de overheid financiering bieden, alleen zo kan het kunstmest gebruik drastisch omlaag. En grote subsidies ook voor dierenhouderijen, ja elke bijna elke boer wil beter voor zijn dieren zijn, maar het moet prijsteschnisch ook kunnen, anders eet de arme boer straks water en brood.
Dankjewel voor je reactie, het is best lastig, varkensmest wordt de grond slecht bewerkbaar van, rundermest is te gevaarlijk voor allerlei aardappel ziekten, kippenmest is niet te krijgen of er zit veel te veel fosfaat in, compost is vervuilt met plastic, het enige wat ik gebruik is champost, maar daar is niet genoeg van.
@@jillesboer Champost gebruik ik idd nu ook in mijn kleine tuin. Zoals ik zei, het zal hem in de veredeling gaan zitten voor de mest. Het is zeer goed mogelijk om in de veredeling met rundermest te werken om zo meerdere generaties te selecteren en juist die te kruisen die er tegen kunnen, dit natuurlijk in getalen van 10 000+ per generatie maar dan zal er verplicht subsidie van de overheid of in ieder geval veel geld moeten voor deze veredeling. Kwa compost, dat is zeker waar, het is mogelijk om het plastic er uit te filteren met technologie in de toekomst maar de weg die wij hopelijk gaan kiezen zal hem in de veredeling zitten.
@@Jan-Boer Er is nu nog niet genoeg maar zeker in Nederland is het goed mogelijk om genoeg te gaan produceren maar zoals ik al zei. De veredeling moet gedaan worden en de genotypes moeten gaan geselecteerd worden op dat, zoals Jilles Boer zei, rundermest kan maar door de ziektes is het een probleem, goede veredeling kan daar een verandering in brengen, dit kan 10-20 jaar duren.
Ik heb de voorkeur om alles in 1x te doen vanwege de efficiëntie maar op zwaardere grond zoals de jouwe zou ik vaak ook liever wachten op ideale omstandigheden, die we hier dan weer creëren met een kunstmatig buitje.
Moin Jilles sehr schöner vlog wir kommen aus Deutschland und ich schaue deine vlogs immer sehr gerne. Wir Pflanzen All in one mit einer grimme gl 420 Mach weiter so mit deinen vlogs LG aus NRW
All in 1, als alles klopt met grond, vocht en knollen lijkt het me ideaal. Maar er is altijd wel iets wat ophoud. Je kan later beginnen met poten en het kost toch meer tijd. Ik denk dat je met allin1 dagen later klaar bent met poten. En er zal een grotere trekker voor moeten.
Mooie vlog weer. Gebruik je EasyStart micro granulaat vanwege praktische redenen, zodat fosfaat niet meer vloeibaar gegeven hoeft te worden? Enig idee effect kunnen ontdekken van Bacillus component, of moeilijk te zeggen?
Alles in een keer is zeker niet geschikt voor alle grondsoorten of erg wisselende gronden van ligt naar zwaar op een perseel. Hoeveel ha beboer je in totaal Jilles?
Dat is de trekker van collega boer Jan, ik poot daar de aardappelen en dan gebruikt hij zijn eigen trekker met hefmast. Hij helpt mij ook met poten van mijn aardappelen.
hoi jiles, heb weeral genoten van je nieuwe video, nu weet ik dit dus ook weer dat je op voorhand een behandeling geeft tegen bodemschimmels direct bij planten. pas je ook onkruidbestrijding toe tijdens het groeiseizoen? of wordt dit niet gedaan wegens kans op groeiremming?
Hey Jilles, als antwoord op je vraag zou ik zeggen dat het afhangt van hoeveel personeel je ter beschikking hebt, een all in one combinatie spaart toch een mannetje uit! Tevens heb ik ook een vraag hoeveel hectare aardappels poot u op jaarbasis met deze combinatie? Bedankt voor het filmpje !
Met all in one poten heb je minder capaciteit. En snelheid van ruggen frezen is te langzaam voor een snarenbedpootmachine. Aanaardkappen achter de pootmachine zou op lichte grond wel mooi gaan denk ik.
Was weer mooi! Ik geef de voorkeur aan 2 fase om de ruggen op te bouwen. Dan had ik nog een vraag, die Schotten in de pooter is dat eigenbouw? Jilles bedankt weer!!
Prachtige video! Vraagje, ik zie dat je bijvoorbeeld voor het ploegen Michelin banden onder de grote MF hebt, maar bij de 5713 weer Trelleborg. Vaak hoor je dat Michelin wat lager in spanning kan rijden wat de bodemverdichting weer ten goede komt. Heb je voorkeur voor een bepaald merk of type trekkerband? Graag hoor ik je reactie. Alvast bedankt! :)
Nu ik de namen van de jongens hoor denk ik dat ze een Friese oorsprong hebben, ik dacht altijd dat jullie van oorsprong Zeeuwen waren of zit ik nou helemaal verkeerd?
Mooie vlog weer Jelle en Jilles!
Onze aardappels zitten er weer in 👍
Super nice!
weer een prachtige vlog. Zoals altijd like en deel ik ze, ik vind het echt heel leuk en informatief om naar te kijken
Mooi om te zien hoe er met aandacht wordt gewerkt 👌
Leuke vlog Jilles en ook mooi om te zien dat je biede jongens meehelpen en geintreseerd zijn in het bedriijf want zij hebben de toekomst!
Bedankt jilles over de info over de camera's!
Prachtige vlog jilles perfecto gracias un saludo hendrik desde norte burgos una abrazo
Ik zou denken dat het voor de grond qua erosie bestrijding het beter is om alles in 1 werkgang te doen. En ook met de hoge dieselprijs denk ik dat het all in one principe een grote kost uitspaart omdat er niet nog is diesel moet verbruikt worden om aan te frezen. Weer een prachtige vlog, doe zo verder.
All in one is mooi, totdat je een nat jaar hebt en het is vrij koud, dan is je kans op missers groter. Bij frezen kun je ze dan laten opwarmen, maar dat kost je in een droog jaar dan weer vocht. Valt voor allebei wat te zeggen, ik zou op zwaardere grond zeker voor pootgoed aan het nafrezen vast blijven houden
zeer onder indruk van jullie bedrijf Jilles Prachtig!!!
goede uitleg hoor Jelle van de smallebanden dubbellucht! 👍
Mooie vlog weer Jilles , Jelle en Hessel. Mooi standvastig weer om bunders te maken. Aardappels poten en plantjes planten. ;)
Denk dat dat blok een stuk oergrond is verder weer een super vlog.
Die masie heeft ook bij ons in het dorp gezaait
Leuk om te zien Jilles, ik leer een hoop van u.
een stofmaskertje is altijd handig, ook bij niet giftige stoffen..
Mooi om te zien hoe je jongens al vol meewerken op het bedrijf. Doet me denken aan die oude beelden van je vader en jou.
С перва 👍, потом посмотрю влог
Mooie vlog weer jilles! En mooi dat de jongens mee helpen. Antwoord op je vraag, het hangt denk ik af van de grondslag, ruggen aan frezen scheelt een boel kluiten op de zware grond ook kan de grond alvast wat opwarmen als de rug minder groot en vol is, op zand grond heeft ruggen aan frezen weinig voordeel en kost het alleen maar brandstof, dan is het wel erg mooi om het in een werk gang te kunnen doen.
leuke vlog jilles ga zo door
Wat is nou de allerbeste frietaardappel? Mooie videos, ik wacht nog steeds op iemand die bosbessen e.d. gaat vloggen.
Er zijn best wel veel goede friet rassen. Dankjewel voor je reactie.
@@jillesboer Daar schieten wij natuurlijk niet veel mee op haha, alsjeblieft.
Ik ga dan zelf maar voor de saaie maar oude vertrouwde, het Bintje. Verbouwen jullie deze ook?
@@revoltoff agria, lady anna, lady olympia. king russet.
@@jillesboer De russet is idd een topper.
Weer een mooie video Jilles en leerzaam 👍👍🚜🚜👍👍
Another good video it’s been years since I saw potatoes been planted like that with the 135 👍
Ik kan altijd weer genieten van je vlogs.Bedankt.
is toch super om zoiets te doen met de beide jongens !!!!!!!!!
Ja ,was echt super.
Zeer leuk vlog Jilles, prachtig filmen en mooie werk met de drone Jan
Dankjewel, jij had ook weer een prachtige video.
@@Jan-Boer Dankjewel Jan :) !!!
Goeie mooie video weer jilles!
En de mf133 blijft toch wel mijn favorite trekker!💪
Klopt, en nooit wegdoen deze oud gediende die de basis was van de geschiedenis van de trekker zoals wij deze nu nog steeds kennen 👌
Jelle en jilles ik vond dit een hele leuke vlog om naar te kijken heb nu al zin in de volgende vlog!
It is very interesting to see how you guys work in the Netherlands and all your Massey Ferguson tractors 😀
Thank you.
Mooie vlog weer Jilles, Jelle, Hessel en Jan! Bedankt voor alle uitleg en beelden van de machines en bewerking.
Ik zou ook, zoals aardappels (stengelknollen) poten en plantjes planten ;).
Het all in one toepassen zal zeker arbeid sparen, geen apart bewerking met aanaarden nodig. Maar het in fasen rug opbouwen heeft toch als voordeel dat je onkruid nog een keer wat kan onderwerken met losse aarde? Qua vochtbeheer heb ik ook wel eens begrepen dat het in fasen opbouwen voordelig kan zijn, houdt langer, meer vocht hoog in het 'pootbed' of 'bouwvoor' bij de planten? Maar zal vast erg sterk afhangen van het seizoen. Al scheelt het maar een paar procent vocht, dan is het al voordelig. Ik ben eigenlijk benieuwd naar uw eigen ervaring hierbij, met name in de recent droge seizoenen. Temeer als je minder gelegenheid hebt om te beregenen, dat in tegenstelling van uw bedrijf.
Bedankt voor je reactie Cor. Mooiste is op 1 perceel aal in one, en in fase om het te ervaren.
Geeft een prachtig inzicht. Mooi gedaan.
mooi weer zuper leerzaam vlog hoor met mooiweer wel droog hoor goeten van mij hoor
Waarom doe je niet met brede dubbele lucht zaaien?
het is een ijzererts knots, denk ik op de kijkersvraag.
verder weer een leuke video. en vaste prik, elke maandag rond 12u. ff een akkerbouwer aan het werk zien. Toppie!!
Ik heb op de basisschool geleerd; zaad en pitten zaai je, bollen en knollen poot je en stekken, planten, bomen en struiken plant je!
Nooit begrepen waarom ze in het westen spreken van aardappels en tulpen planten, en in het oosten van maïs poten. Misschien komt het uit het dialect vandaan...
Wikje verdreven door Hessel en Jelle?! Zal te maken hebben met de mei-vakantie, leuk dat ze dan komen helpen bij deze niet zomaar even doen klus gaat wel mooi maar ja wat wil je met dergelijk materiaal ook leuk werken voor de jongens en eenieder natuurlijk mooi hoor bedankt weer voor de mooie vlog, grtjes Alex
Wat heb je in je tarwe voor aan de weg staan? Opslag van groenbemester....?
opslag bladrammenas
Ging mijn voorkeur naar een wifo baselier alles in 1 werkgang ruggen blijven mooi in takt hoeft niet opgevreesd te worden genoeg vocht in de hoge rug top systeem en ook nog eens brandstof besparend doordat je alles in 1x doet
Mooie video!
Geweldig mooi gefilmd. 👍
Echt teamwork. 💪
Groeten Marc. 🤠
Why do you use two different machines to "POOT !!!" potatoes ?? Greetings from Australia
Dank voor de leuke video weer Jilles! Enne…..planten of poten? Ik zou zeggen poten…….anders zou de de pootaardappel wel een “plantaardappel” geheten hebben 😉
Over de disussie over kunstmest nog het volgende. Ja het is zeker mogelijk, ja ook met de middelen die wij nu hebben maar er zal het een en ander moeten veranderen en dat kost tijd en geld, het is lastig maar ik moedig de omslag zeker wel aan, kunstmest is geweldig voor bloemen, niet eetbare gewassen en hydrocultuur niet eetbare gewassen, dus in die zin moet het zeker nog bestaan. Maar voor andere zaken kan je overstappen maar dan zul je de bodem dusdanig in perfecte staat moeten houden door constant carbon en zuurstof etc ook allemaal mee te nemen, daar heeft menig teler geen zin in natuurlijk...
Tevens ook in de veredeling zal er moeten geselecteerd worden op rassen die A. meer ziekteresistent zijn maar ook B die beter met trace minerals overweg kunnen, dit betekent dus alles dat niet in kunstmest aanwezig is maar wel in natuurlijke mest, dat de plant daar dusdanig profijt van heeft dat het een 10-20% boost geeft om zo ook die 20+% kostenverhoging te dekken, zo heb je dus een ''wipwap'' effect en snijd het mes aan twee kanten, helaas zal deze veredeling 10-20 jaar duren en in die tijd is het van belang dat overheden e.d. er op gewezen worden dat door de tijd van veredeling tot en met het echte uitvoeren van de plannen er wel gewoon genoeg voedel voor een redelijke prijs moet kunnen liggen in de winkels.
Tevens, je kunt natuurlijk niet toveren, dus helemaal van kunstmest afkomen, nee dat zal niet gebeuren, het scheiden van ''bio'' en niet bio vind ik dan dus ook dikke onzin, het zou eigenlijk gewoon in de basis een ''bio'' product moeten zijn (muv niet eetbare gewassen) en in tijden van nood is het toegestaan om kunstmest te gebruiken, maar weer, vele sensoren, vele steekproeven en meten is weten, dit kost veel tijd en geld en juist voor de veredeling en dit moet de overheid financiering bieden, alleen zo kan het kunstmest gebruik drastisch omlaag. En grote subsidies ook voor dierenhouderijen, ja elke bijna elke boer wil beter voor zijn dieren zijn, maar het moet prijsteschnisch ook kunnen, anders eet de arme boer straks water en brood.
Er is lang niet genoeg organisch materiaal beschikbaar om de hele land en tuinbouw te voorzien.
Dankjewel voor je reactie, het is best lastig, varkensmest wordt de grond slecht bewerkbaar van, rundermest is te gevaarlijk voor allerlei aardappel ziekten, kippenmest is niet te krijgen of er zit veel te veel fosfaat in, compost is vervuilt met plastic, het enige wat ik gebruik is champost, maar daar is niet genoeg van.
@@jillesboer Champost gebruik ik idd nu ook in mijn kleine tuin. Zoals ik zei, het zal hem in de veredeling gaan zitten voor de mest. Het is zeer goed mogelijk om in de veredeling met rundermest te werken om zo meerdere generaties te selecteren en juist die te kruisen die er tegen kunnen, dit natuurlijk in getalen van 10 000+ per generatie maar dan zal er verplicht subsidie van de overheid of in ieder geval veel geld moeten voor deze veredeling.
Kwa compost, dat is zeker waar, het is mogelijk om het plastic er uit te filteren met technologie in de toekomst maar de weg die wij hopelijk gaan kiezen zal hem in de veredeling zitten.
@@Jan-Boer Er is nu nog niet genoeg maar zeker in Nederland is het goed mogelijk om genoeg te gaan produceren maar zoals ik al zei. De veredeling moet gedaan worden en de genotypes moeten gaan geselecteerd worden op dat, zoals Jilles Boer zei, rundermest kan maar door de ziektes is het een probleem, goede veredeling kan daar een verandering in brengen, dit kan 10-20 jaar duren.
Prachtige video weer mannen. Wat betreft je vraag.....ik denk een stuk mammoet bot.
Ik heb de voorkeur om alles in 1x te doen vanwege de efficiëntie maar op zwaardere grond zoals de jouwe zou ik vaak ook liever wachten op ideale omstandigheden, die we hier dan weer creëren met een kunstmatig buitje.
Aardappels poten. Planten doe je volgens mij met planten/plantjes die je in de grond zet.
Mooie vlog jilles
En ik denk dat het een stuk ijzerzandsteen is.
Leuke vlog weer jilles
mijn voorkeur is een all in one dit omdat je dan minder over je perceel heen moet rijden en je dus ook je bodem niet zo vast aanrijd
Geweldige mooie vlog.
Moin Jilles sehr schöner vlog wir kommen aus Deutschland und ich schaue deine vlogs immer sehr gerne.
Wir Pflanzen All in one mit einer grimme gl 420
Mach weiter so mit deinen vlogs
LG aus NRW
Danke für deinen Kommentar, danke, dass du mir folgst.
All in 1, als alles klopt met grond, vocht en knollen lijkt het me ideaal. Maar er is altijd wel iets wat ophoud. Je kan later beginnen met poten en het kost toch meer tijd. Ik denk dat je met allin1 dagen later klaar bent met poten. En er zal een grotere trekker voor moeten.
Hoezo later klaar met poten?
@@jasonmurre kijk maar naar de vlog van Marcel Kooiman, die is aan het poten met 2 kilometer per uur.
Mooie vlog!
Is weer mooi gedaan. Top.
mooi gedaan
Jilles hoeveel hectare heeft u en hoeveel van elk gewas
We bewerken ongeveer 60 hectare, waarvan 24 hectare pootaardappelen.
Mooie vlog Jilles en twee goede jonge krachten heb jij, mooi om dit met jouw zonen te kunnen doen.
Hoe staan jouw uien en bieten er voor?
Mooie vlog weer. Gebruik je EasyStart micro granulaat vanwege praktische redenen, zodat fosfaat niet meer vloeibaar gegeven hoeft te worden? Enig idee effect kunnen ontdekken van Bacillus component, of moeilijk te zeggen?
ik heb jaren op een mf 135 gereden ik deed er ander werk mee in de drainage en reed heel de dag dus veel uren
Hey jilles,
Waarom doe je de miniknollen met de kleine trekker en de normale aardappels met de grote de trekker
Groetjes Stef en Maurice
Deze mini knollen kosten 50 ct per stuk, elk ras 2500 tot 4000 stuks.
Alles in een keer is zeker niet geschikt voor alle grondsoorten of erg wisselende gronden van ligt naar zwaar op een perseel. Hoeveel ha beboer je in totaal Jilles?
Waarom worden de miniknollen eigenlijk met de kleine aardappelzetter gepoot? Zijn ze te klein ofzo voor de grote?
Nieuwe tractor erbij op 11:46? En hoeveel uren hebben je tractoren eigenlijk??
Dat is de trekker van collega boer Jan, ik poot daar de aardappelen en dan gebruikt hij zijn eigen trekker met hefmast. Hij helpt mij ook met poten van mijn aardappelen.
hoi jiles, heb weeral genoten van je nieuwe video, nu weet ik dit dus ook weer dat je op voorhand een behandeling geeft tegen bodemschimmels direct bij planten. pas je ook onkruidbestrijding toe tijdens het groeiseizoen? of wordt dit niet gedaan wegens kans op groeiremming?
Hey Jilles, als antwoord op je vraag zou ik zeggen dat het afhangt van hoeveel personeel je ter beschikking hebt, een all in one combinatie spaart toch een mannetje uit! Tevens heb ik ook een vraag hoeveel hectare aardappels poot u op jaarbasis met deze combinatie? Bedankt voor het filmpje !
ongeveer 35 ha.
Met all in one poten heb je minder capaciteit. En snelheid van ruggen frezen is te langzaam voor een snarenbedpootmachine. Aanaardkappen achter de pootmachine zou op lichte grond wel mooi gaan denk ik.
Hoi jilles ik had nog naar je gezwaaid op koningsdag toen ging jij net spuiten
Waarom doen jullie de mini knollen met de hand poten ? , leuke vlog 👍🏻
1st
ik denk een stukje spacecake voor bij de koffie of niet ? 🤪🤔🤣🤣🤣
Antwoord op je vraag zoals als ik het kan beoordelen is het een oerbrok.
mooie vlog weer ! was dat niet een ijssel steentje ?
Was weer mooi! Ik geef de voorkeur aan 2 fase om de ruggen op te bouwen. Dan had ik nog een vraag, die Schotten in de pooter is dat eigenbouw? Jilles bedankt weer!!
Dankjewel Het Broek, ja eigen bouw, 1e prototype, je kunt ze nu hydraulisch krijgen.
En hoe oud zijn de jongens Jilles en Jan? Meisje Wikje zat van 1978 tot 1985 op het VWO, dus die kunnen we ongeveer zelf uitrekenen ;-).
Zijn er geen machines die minipoters automatisch kunnen poten ?
die zijn er wel meen ik maar zo duur dat die niet uit te rekenen zijn op een klein areaal.
Prachtige video! Vraagje, ik zie dat je bijvoorbeeld voor het ploegen Michelin banden onder de grote MF hebt, maar bij de 5713 weer Trelleborg. Vaak hoor je dat Michelin wat lager in spanning kan rijden wat de bodemverdichting weer ten goede komt. Heb je voorkeur voor een bepaald merk of type trekkerband? Graag hoor ik je reactie. Alvast bedankt! :)
Dankjewel, de michelin banden op de 6718 zijn echte ploegbanden met veel grip. Deze trelleborg banden zijn meer banden om land mee te bewerken.
Jilles met wat voor een drone film jij?
DJI Marvic 2pro
Op die oude machine word je per miniknol betaald 😉
ja, met tegoedbonnen voor een slaapplek en eten. Als het goed is net genoeg om een jaar mee door te komen 🤪
poten of planten .. wat doet het er toe ze gaan de grond! in ..op zn Gronings .. Doar draait om!!
lijkt mij op ijzererts
Vuursteen
geen wielen voor aan Jilles Boer moelke te reiden
geen fins vandaag
Vanaf nu wel 😃
Ga je, je ook nog abonneren op mijn kanaal ?
Ik geef geen voorkeur want ik ben een domme stro boer en geen akkerbouwer 😂😂
Dom werk bestaat niet.
Aardappelen planten is beter als poten. Kijk maar eens naar de buitenlandse ondertiteling.
Tippe auf einen Kalkstein der früher mal ein Riff war.
Ich finde es urtümlich, eine Eisenablagerung auf einem ehemaligen Flussbett.
Nu ik de namen van de jongens hoor denk ik dat ze een Friese oorsprong hebben, ik dacht altijd dat jullie van oorsprong Zeeuwen waren of zit ik nou helemaal verkeerd?
Jilles zijn vader is geboren in Mijnshereenland Zuid Holland. Zijn moeder in Baak in Gelderland. Wikje haar ouders kwamen uit Friesland.
Poten