Είμαι φοιτήτρια σε σχολή θετικών επιστημών και δεν περνιούνται τα περισσότερα μαθηματα με το "ελάχιστο" διαβασμα που ολοι ισχυρίζονται οτι απαιτείται για το πανεπιστήμιο.Ειναι μυθος η ονειρικη "φοιτητικη" ζωη για ορισμενους τομεις δυστυχώς.
@@ΚώσταςΠαπαγιάννης-ν9τ Και παλι οπως το είπες θελει καθημερινη ασχολια κατι το οποιο οι περισσοτεροι "influencers" δεν αναφερουν.Με διαβασμα δυο μερες πριν την εξεταστικη δεν περινιουνται.
Μπορώ να πω κάτι; Γιατί όταν μιλάμε για φοιτητική ζωή δεν μιλάει κανείς για την πνευματική ανάπτυξη; Τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ως φοιτητές καλό θα ήταν κιόλας να ανοίγαμε κανένα βιβλίο, να γίνουμε λίγο άνθρωποι. Προφανώς όμως επειδή έχουμε συνηθίσει ότι όταν λέει κάποιος κάτι εννοεί το άλλο άκρο να εξηγήσω λίγο τι εννοώ. Στα φοιτητικά σου χρόνια έχεις το χρόνο και την ενέργεια να προβληματιστείς μιας που βγαίνεις στην κοινωνία. Να διαβάσεις βιβλία που θα διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης σου και θα σε αφυπνίσουν. Να αναζητήσεις πράγματα. Να ξεφύγεις από τον όχλο. Μια που σπουδάζεις κιόλας, να μάθεις να έχεις αξίες και να ασκείς αυτό που έχεις επιλέξει χωρίς να πέφτεις στη διαφθορά (πχ όσον αφορά τη δημοσιογραφία, να μην γίνεις σαν αυτούς του δημοσιογράφους σήμερα που βλέπουμε να προσβάλλουν τον άνθρωπο και την νοημοσύνη του) φοιτητική ζωή δεν σημαίνει μόνο πάρτι και ζωάρα. Αυτή η νοοτροπία θεωρώ μόνο εις βάρος μας έχει επιπτώσεις. Κατά τη γνώμη μου η γνώση είναι δύναμη και όχι τα λεφτά. Οι γονείς και οι γύρω μας (κάποιοι απ' τους οποίους δεν έζησαν φοιτητικά χρόνια και τα θεοποιούν) θα σου τονισουν μόνο την ανεμελιά που θα περάσεις. Κανείς δεν θα σου τονίσει ότι αυτά τα χρόνια είναι σημαντικά για να γίνεις ένας σωστός ολοκληρωμένος και έξυπνος άνθρωπος. Και αν θες να κάνεις την αλλαγή ξεκινά με το να πας κόντρα στα πρότυπα που καθορίζουν την κοινωνία, όχι με το να μπεις σε παράταξη. Τι εννοώ, ζήσε λιτά σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τον υπερκαταναλωτισμό (παράδειγμα έχουμε 100 ρούχα και φοράμε τα 2). Επαναλαμβάνω δεν εννοώ να ζήσεις σαν ασκητής και να μην απολαμβάνεις τίποτα ή να μην βγαίνεις και να μην ξεκολλάς από ένα βιβλιο, αλλά πάντα με μέτρο όλα. Εγώ θα έλεγα λοιπόν ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα διότι μπορείς να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου και να γίνεις άξιος άνθρωπος αλλά και να περάσεις καλά!
Από τα πιο εύστοχα σχόλια. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι σεβαστός και μη-κατακριταίος ο τρόπος που διαλέγει ο κάθε φοιτητής να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Πχ σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν τα πάρτυ και αντιθέτως να προτιμούν πιο ήσυχες δραστηριότητες.
Do: άμα ξέρεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η σχολή που είσαι και είναι ξεκάθαρα τριτοτεταρτη επιλογή μην παρασυρθείς από τη φοιτητική ζωή και περάσεις 4 χρόνια κάνοντας κάτι που δεν σε ενδιαφέρει. Πλέον υπάρχουν τόσοι τρόποι να σπουδάσεις πραγματικά αυτο που επιθυμείς, ψάξιμο θέλει μόνο και θάρρος. Don’t: μην Κάνεις μεταπτυχιακό απλά για να παρατείνεις τη φοιτητική σου ζωή. Θα το μετανιώσεις.
Don't: μην κάνεις παρέα με άτομα με τα οποία νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις, δεν σε γεμίζουν, ίσως και να μην τα συμπαθείς.. μόνο και μόνο γιατί "επιβάλλεται" να έχεις μια παρέα στην σχολή. Δεν έκανα ποτέ παρέα με κανέναν στην σχολή μου, αλλά έχω κοινωνικοποιηθει αρκετά, κ έχω παρέες στην πόλη.
Εγώ έχω να πω ότι το "διάβασε στην εξεταστική" είναι τελείως λάθος. Εάν θέλεις να είσαι εντάξει με τα μαθήματα και να μην ζοριστείς στην εξεταστική, διάβασε σε όλο το εξάμηνο. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολη η περίοδος της εξεταστικής και θα έχεις λιγότερη πίεση. Εγώ στο προηγούμενο εξάμηνο επειδή διάβαζα συνολικά 3-5 ώρες την εβδομάδα τα μαθήματα, δεν άνοιξα βιβλίο στην εξεταστική και έγραψα 4/5 μαθήματα 10. Μία ώρα την ημέρα να αφιερώσεις για να ρίξεις μια ματιά στις σημειώσεις, να λύσεις 1-2 ασκήσεις, είσαι πολύ εντάξει.
Αν δεν περάσεις κάπου και είσαι άφραγκη/ος μην ζηλέψεις υπόλοιπους και νιώσεις ότι ήρθε τέλος Do: βρες μία εργασία δώσε τον καλύτερό σου εαυτό ανεξαρτητοποιήσου και επένδυσε στον εαυτό σου. Don't: ναρκωτικά Ωραίο βιδεο 🙃
Εγω τα πρωτα χρόνια δυσκολευτηκα αρκετα με παρεες, ενιωθα αρκετη μοναξιά, αντε πηγαινα και κανα γυμναστηριο. Η φαση βελτιωθηκε πολύ όταν ξεκινησα να συγκατοικω με τον αδερφο μου και δεν ενιωθα αυτο το συναισθημα οτι δεν σε περιμενει κανεις σπιτι αλλα κυριως όταν ξεκινησα χομπι ( μπασκετ) γιατι και να μην ειχα να βγω ελεγα την ταδε ωρα το απογευμα εχω προπονηση, γνωρισα και εκει ατομα, αθλουμουν και εκανα αυτο που μαρεσει..οπου δειτε χομπι και ομαδες χωθειτε και ας ειναι δυσκολο στην αρχη
Αυτο που καταλαβα απ την φοιτητικη ζωη ως τριτοετης και 1 χρονο χαμενο σε καραντινα ( 2ο ετος) ειναι οτι η φοιτητικη ζωη για τους περισσοτερους απο μας που δεν εχουμε πελουσιο μπακραουντ ειναι ΜΥΘΟΣ. Οταν μενεις ξαφνικα μονος σου συνειδητοποιεις ποσα εξοδα κ καλο χειρισμο εχεις να κανεις ως ενας ενηλικας. Αν δεν εισαι απο την μεγαλουπολη που σπουδαζεις και πρεπει να νοικιασεις σπιτι δεν ειναι τοσο ευκολο να βγαινεις καθε σκ για κλαμπινγκ και γενικα να κανεις σπαταλες που βλεπουμε στο ινσταγκραμ. Παρολα αυτα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να περασεις καλα. Εισαι σε μια αγνωστη πολη περπατησε την αφουγκρασου την. Μαθε καθε στενο της. Θα πας κ τις βολτες σου ναι. Επισης μην παρασυρεστε απ τα στερεοτυπα : φοιτητικη τεραστια παρεα. Και 2 -3 φιλους καλους να κανεις ειναι πολυ σημαντικο. Ειδικα σε πολεις οπως η Αθηνα ειναι δυσκολο να δεθειτε πολλα ατομα μαζι οπως πχ. Γιαννενα. Γιαυτο μην απογοητευστε. Εγω ενω ειχα και μεγαλη παρεα συνειδητοποιησα ποσο χρονο εχασα προσποιουμενος οτι ταιριαζω μαζι τους με ολους. Εν τελει δεθηκαμε μαζι 2 -3 ατομα κ τωρα νιωθω πολυ τυχερος γιατι τα παιδια αυτα ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι στην πολγ που σπουδαζω
Ποσο νοσταλγησα... Παιδιά ΖΗΣΤΕ ΤΟ !!! Μόνο αυτό... Δεν καταλαβαίνετε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας μετά, δε θα είναι τίποτα το ίδιο, και θετικά και αρνητικά!! Δεν ξαναγυρναει ποτέ!!
Σε κάτι που διαφωνώ. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τότε μην τρως σαβούρες. Εγώ είμαι φοιτητής και μαγειρεύω σχεδόν κάθε μέρα. Σε αυτό που συμφωνώ όμως, είναι ότι το να πηγαίνεις σε διαλέξεις είναι πολύ καλύτερο από το να χάνεις τα μαθήματα και μετά να ζητάς σημειώσεις ή να μπαίνεις στο eclass. Εγώ το 50% το μαθαίνω από τις διαλέξεις.
1)Συμφωνω απολυτα και πολυ σημαντικα τιπς αυτο για το να πατατε στα μαθηματα, βοηθαει απειρα! (κ το λεω εγω π εκανα 2 ωρες καθε μερα μονο για να παω στη σχολη ) 2)ΣοΣ, Μην σπουδασετε κατι που δεν σας αρεσει! Κυνηγηστε αυτο με το οποιο πραγματικα σας χαροποιει να ασχολειστε!
Εγώ έκανα πάντοτε το αντίστροφο!Ζύγιζα αναλογικά πόσο φόρτο εργασίας έχω να βγάλω και οργάνωνα το χρόνο που θα άφηνα για τον εαυτό μου!Ήξερα οτί θα είναι λίγος σε σχέση με το φόρτο εργασίας αλλά το ότι συναρμολογούσα το πόσο θα διαβάζω με θεμέλια το πόσο δεν θα διαβάζω με βοηθούσε ξέρω γω να πω οκ για να κάνω και διάβασμα και για να διασκεδάσω έχω ένα χρονικό περιθώριο 6 ωρών για παράδειγμα οπότε τη 6η και τελευταία ώρα θα διασκεδάσω και τις άλλες 5 θα διαβάζω!Επειδή όλοι μας είμαστε επιρρεπής στη διασκέδαση και στο χαβαλέ δεν εγγυώμαι οτί μπορεί να δουλέψει για το καθένα , αλλα εν μέρει συατήνω τη δοκιμή αυτού του πλάνου.
@@katiana.kyrgou έχεις δίκιο, η πικρή αλήθεια αυτή είναι, απλώς θα ήθελα να ακούσω μερικά Τιπς από την κωνσταντινα μιας και έχει αναφέρει ότι πέρασε φάσεις που δεν πάταγε στην σχολή κλπ και περνάω και εγώ μια παρόμοια φάση.
@@lorddarkrai5753 μαλάκα πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...φαίνεται πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον..σίγουρα τώρα που ξεκινάει η σχολή μου θα το δοκιμάσω..για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα..εννοείς ότι πχ αν έχεις 5 ώρες διαθέσιμες και έχεις έναν μεγάλο φόρτο εργασίας θα πεις: θα διαβάσω 4 ώρες ΣΕΡΙ και η μία και τελευταία ώρα θα είναι ξεκούραση ή θα διαβάσω 4 ώρες ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ και 1 ώρα στο τέλος ξεκούραση; Αν έχεις 5 ώρες διαθέσιμες και έχεις μικρό φόρτο εργασίας θα πεις: θα διαβάσω 2 ώρες σερί ή με διαλείμματα και οι άλλες 3 ξεκούραση(εννοείται αυτά είναι παραδείγματα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική)...επίσης..είσαι σε κάποια σχολή, αν ναι σε ποια;
Σημαντικη η βοηθεια του κρατους προς τους φοιτητές στις μερες μας.. Ειδικα απαιτώντας απο 18 χρονα να πληρωνουν δυο φορες την βδομαδα ραπιντ για να εχουν δικαιωμα στην μάθηση... 😂
Ρε συ Κωνσταντίνα ξέρεις τι? Προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να εκτονώνεται (κλαμπάκια και ιστορίες) και παράλληλα να είναι και άριστος φοιτητής χωρίς να χρωστά μαθήματα (και όχι μόνο). Είμαι 3τετής φοιτητής και όλοι είμαστε ή διαβασμένοι χωρίς πολλά πολλά (παρών) ή θα πέφτουμε με τα μούτρα στα υπόλοιπα χωρίς διάβασμα φυσικά. Απλά αυτό κυρίως μ κανε εντύπωση γιατί δεν το είδα ποτέ.
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που έχει να κάνει αυτή τη παρατήρηση. Είμαι επίσης τριτοετής φοιτήτρια και έχω να πω, με βάση τη δικιά μου εμπειρία, ότι όλο αυτό με τη φοιτητική ζωή είναι λίγο πολύ μια πλάνη. Αναρωτιόμουν ανέκαθεν πώς γίνεται όλοι να υποστηρίζουν ότι η φάση είναι γιολο και ότι το πανεπιστήμιο είναι πιο εύκολο πρακτικά από το σχολείο. Μου φαινόταν παράλογο γιατί ανεβαίνεις επίπεδο και κανονικά θα έπρεπε να δυσκολεύουν τα πράγματα. Και δυστυχώς όντως δυσκολεύουν... Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία "ό,τι να 'ναι" φοιτήτριας προς το παρόν. Πατάω σε κάποια μαθήματα αλλά πολλές φορές με κερδίζει ο ύπνος και η ξεκούραση και διαβάζω σοβαρά μόνο στις εξεταστικές. Δεν τα πάω τόσο άσχημα αλλά η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι αισθητή, όχι μόνο όσον αφορά τους βαθμούς (βλέποντάς το επιφανειακά) αλλά και σε επίπεδο πραγματικών γνώσεων πάνω στο αντικείμενο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Επίσης, το έχω συζητήσει και με άλλα παιδιά αυτό που βιώνω και κανείς δεν μου έχει πει ότι όλη η φάση είναι χαλαρή και όλα αυτά που ακούγονται γενικά από παλιούς φοιτητές. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχει αλλάξει κάτι στη λειτουργία των πανεπιστημίων, στις νεότερες γενιές ή οτιδήποτε... δεν ξέρω.
Στις θεωρητικές σχολές έτσι είναι η φάση. Αν εξαιρέσεις 2/3 σχολές του πρώτου πεδίου, όχι μονο μπορείς να διαβάσεις μόνο μέσα στην εξεταστικη αλλά μπορείς να πάρεις και βαθμό μόνο με αυτόν τον μήνα διαβάσματος 😅
@@alizoula Οχι δεν ισχυει. Σε θεωρητικη σχολή ειμαι και εδωσα 16 μαθήματα (8 καθε εξάμηνο). Χρειαστηκε να διαβάσω μηνες για να βγουν ολα. P.S. Βσκ λες με 2 3 εξαιρέσεις αρα αντε νταξ μπορει να ισχυει κι αυτό.
@@alizoula Μάλιστα... αν το ήξερα αυτό μάλλον θα διάλεγα διαφορετική σχολή βάση του χαρακτήρα μου, δεν ξέρω. Εγώ σε θετική σχολή κάνω το εξής: παρακολουθώ μέχρι ένα σημείο στην αρχή του κάθε εξαμήνου, μετά χάνω ένα δύο μαθήματα επειδή θέλω να κοιμηθώ κλπ, χάνω τη μπάλα γιατί όλα συνδέονται μεταξύ τους, σταματάω να πηγαίνω γιατί έχω νεύρα που δεν καταλαβαίνω και στην εξεταστική αρχίζω διάβασμα - ξεπέταγμα σελίδων μπας και συγκρατήσω τίποτα... τα μαθήματα περνιούνται οριακά (με εξαίρεση κάτι εύκολα) και μετά κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί πραγματικά νιώθω ότι όσον αφορά τις γνώσεις έχω μείνει στο λύκειο και δεν έχω αποκομίσει τίποτα από τη σχολή. Κοινώς, ένα μπάχαλο.
@@generalmaximus5692 Πιστεύω δεν υπάρχει κανόνας είτε σε θετική είτε σε θεωρητική σχολή. Άλλοι χρειάζονται λίγο χρόνο για να αφομοιώσουν πληροφορίες και άλλοι περισσότερο. Όπως και να 'χει πιστεύω ότι αυτός που περνάει με καλό βαθμό έχοντας διαβάσει μόνο το μήνα της εξεταστικής δε πρόκειται να θυμάται τίποτα ένα μήνα μετά, ενώ αυτός που έχει κάνει δουλειά όλο το εξάμηνο έχει εμβαθύνει σημαντικά. Το λέω γιατί και κάποια μαθήματα που έχω περάσει με καλό βαθμό είναι σαν να μην πέρασαν ΠΟΤΕ. Πάντως, είναι πολύ καλό κι εμείς που "ζοριζόμαστε" να το λέμε, για να μη νιώθουν και οι υπόλοιποι που ζορίζονται άσχημα, ότι και καλά είναι οι χαζοί της υπόθεσης και εντελώς μόνοι τους. Έτσι ένιωθα στην αρχή, μέχρι που το είπα φωναχτά και βρήκα συμπάσχοντες. Καλή δύναμη!
και ειμαι και γω που αντι για την κλασικη φοιτητικη ζωη που ηθελα να κανω εχω 2 σχολες (φιλοσοφικη+ δραματικη) συγκατοικω με το αγορι μου ειμαι σε μια αγχωτικη ρουτινα και δεν εχω κανει καθολου φιλους!
Προσωπικά,ένα πολύ βασικό "DO" ως φοιτητής θα έλεγα να εκμεταλλευτεις την έκπτωση που δίνει το πάσο για ταξίδια. Σε συνδυασμό με τον αρκετό ελεύθερο χρόνο που μπορείς να βρεις, γεμίζεις την ζωή σου με εμπειρίες από νέα μέρη.
Εγώ τι να κάνω που προσπάθησα με το παραπάνω να μπω στη σχολή μου και εν τέλη αντί να πάρω σπίτι στην εστία (το οποίο δικαιούμαι) μου κουβαληθηκαν η μάνα μου και η αδελφή μου και τώρα μένουμε σε ένα διαμέρισμα 45 τ.μ και τα πράγματα είναι φουλ τοξικά κάποιος μου κάνει πλάκα σοβαρά
Αχχ μακαρι να ίσχυαν και για τα κολλεγια όλα αυτά.. εμείς μπαίνουμε σε μουντ κανονικού επαγγελματία από το 1ο έτος κυριολεκτικά δεν γίνεται να χάνεις ούτε ένα μάθημα...δεν ήμαστε πολλά άτομα οπότε δεν υπάρχουν τόσες ευκαιρίες για κοινωνικοποιηση..και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά
Είμαι φοιτήτρια σε σχολή θετικών επιστημών και δεν περνιούνται τα περισσότερα μαθηματα με το "ελάχιστο" διαβασμα που ολοι ισχυρίζονται οτι απαιτείται για το πανεπιστήμιο.Ειναι μυθος η ονειρικη "φοιτητικη" ζωη για ορισμενους τομεις δυστυχώς.
Εννοείται αυτο στην ιατρική πχ σίγουρα δε γίνεται
Φυσικό και μαθηματικό it is!
@@billion99papadop Γινεται, τα περνάω και με καλό βαθμό. Λίγο διάβασμα κάθε μέρα χρειάζεται, και προλαβαίνεις και βόλτες και τα πάντα.
@@ΚώσταςΠαπαγιάννης-ν9τ Και παλι οπως το είπες θελει καθημερινη ασχολια κατι το οποιο οι περισσοτεροι "influencers" δεν αναφερουν.Με διαβασμα δυο μερες πριν την εξεταστικη δεν περινιουνται.
@@elen5197 Πρωί σχολή, Μεσημέρι φαγητό/διασκέδαση με την παρέα+ ύπνος, απόγευμα 2-3ωρο διάβασμα, βράδυ έξω... Είναι εφικτό νομίζω. :)
Μπορώ να πω κάτι; Γιατί όταν μιλάμε για φοιτητική ζωή δεν μιλάει κανείς για την πνευματική ανάπτυξη; Τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ως φοιτητές καλό θα ήταν κιόλας να ανοίγαμε κανένα βιβλίο, να γίνουμε λίγο άνθρωποι. Προφανώς όμως επειδή έχουμε συνηθίσει ότι όταν λέει κάποιος κάτι εννοεί το άλλο άκρο να εξηγήσω λίγο τι εννοώ. Στα φοιτητικά σου χρόνια έχεις το χρόνο και την ενέργεια να προβληματιστείς μιας που βγαίνεις στην κοινωνία. Να διαβάσεις βιβλία που θα διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης σου και θα σε αφυπνίσουν. Να αναζητήσεις πράγματα. Να ξεφύγεις από τον όχλο. Μια που σπουδάζεις κιόλας, να μάθεις να έχεις αξίες και να ασκείς αυτό που έχεις επιλέξει χωρίς να πέφτεις στη διαφθορά (πχ όσον αφορά τη δημοσιογραφία, να μην γίνεις σαν αυτούς του δημοσιογράφους σήμερα που βλέπουμε να προσβάλλουν τον άνθρωπο και την νοημοσύνη του) φοιτητική ζωή δεν σημαίνει μόνο πάρτι και ζωάρα. Αυτή η νοοτροπία θεωρώ μόνο εις βάρος μας έχει επιπτώσεις. Κατά τη γνώμη μου η γνώση είναι δύναμη και όχι τα λεφτά. Οι γονείς και οι γύρω μας (κάποιοι απ' τους οποίους δεν έζησαν φοιτητικά χρόνια και τα θεοποιούν) θα σου τονισουν μόνο την ανεμελιά που θα περάσεις. Κανείς δεν θα σου τονίσει ότι αυτά τα χρόνια είναι σημαντικά για να γίνεις ένας σωστός ολοκληρωμένος και έξυπνος άνθρωπος. Και αν θες να κάνεις την αλλαγή ξεκινά με το να πας κόντρα στα πρότυπα που καθορίζουν την κοινωνία, όχι με το να μπεις σε παράταξη. Τι εννοώ, ζήσε λιτά σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τον υπερκαταναλωτισμό (παράδειγμα έχουμε 100 ρούχα και φοράμε τα 2). Επαναλαμβάνω δεν εννοώ να ζήσεις σαν ασκητής και να μην απολαμβάνεις τίποτα ή να μην βγαίνεις και να μην ξεκολλάς από ένα βιβλιο, αλλά πάντα με μέτρο όλα. Εγώ θα έλεγα λοιπόν ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα διότι μπορείς να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου και να γίνεις άξιος άνθρωπος αλλά και να περάσεις καλά!
Πολύ ωραίο σχόλιο, συμφωνώ απόλυτα!
Συμφωνώ
Συμφωνώ εγώ είμαι πρωτοετής πολιτικών επιστημων και σε 2 μήνες σπουδών είμαι στο πέμπτο βιβλίο
Από τα πιο εύστοχα σχόλια. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι σεβαστός και μη-κατακριταίος ο τρόπος που διαλέγει ο κάθε φοιτητής να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Πχ σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν τα πάρτυ και αντιθέτως να προτιμούν πιο ήσυχες δραστηριότητες.
Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα.
Do: άμα ξέρεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η σχολή που είσαι και είναι ξεκάθαρα τριτοτεταρτη επιλογή μην παρασυρθείς από τη φοιτητική ζωή και περάσεις 4 χρόνια κάνοντας κάτι που δεν σε ενδιαφέρει.
Πλέον υπάρχουν τόσοι τρόποι να σπουδάσεις πραγματικά αυτο που επιθυμείς, ψάξιμο θέλει μόνο και θάρρος.
Don’t: μην Κάνεις μεταπτυχιακό απλά για να παρατείνεις τη φοιτητική σου ζωή. Θα το μετανιώσεις.
Don't: μην κάνεις παρέα με άτομα με τα οποία νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις, δεν σε γεμίζουν, ίσως και να μην τα συμπαθείς.. μόνο και μόνο γιατί "επιβάλλεται" να έχεις μια παρέα στην σχολή.
Δεν έκανα ποτέ παρέα με κανέναν στην σχολή μου, αλλά έχω κοινωνικοποιηθει αρκετά, κ έχω παρέες στην πόλη.
Εγώ έχω να πω ότι το "διάβασε στην εξεταστική" είναι τελείως λάθος. Εάν θέλεις να είσαι εντάξει με τα μαθήματα και να μην ζοριστείς στην εξεταστική, διάβασε σε όλο το εξάμηνο. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολη η περίοδος της εξεταστικής και θα έχεις λιγότερη πίεση. Εγώ στο προηγούμενο εξάμηνο επειδή διάβαζα συνολικά 3-5 ώρες την εβδομάδα τα μαθήματα, δεν άνοιξα βιβλίο στην εξεταστική και έγραψα 4/5 μαθήματα 10. Μία ώρα την ημέρα να αφιερώσεις για να ρίξεις μια ματιά στις σημειώσεις, να λύσεις 1-2 ασκήσεις, είσαι πολύ εντάξει.
Σε ποια σχολή αν επιτρέπεται?
@@panteliskritikopoulos8798 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Ζόρισαν λίγο τα πράγματα στο 3ο έτος έχω να πω😂
Αν δεν περάσεις κάπου και είσαι άφραγκη/ος μην ζηλέψεις υπόλοιπους και νιώσεις ότι ήρθε τέλος
Do: βρες μία εργασία δώσε τον καλύτερό σου εαυτό ανεξαρτητοποιήσου και επένδυσε στον εαυτό σου.
Don't: ναρκωτικά
Ωραίο βιδεο 🙃
Εγω τα πρωτα χρόνια δυσκολευτηκα αρκετα με παρεες, ενιωθα αρκετη μοναξιά, αντε πηγαινα και κανα γυμναστηριο. Η φαση βελτιωθηκε πολύ όταν ξεκινησα να συγκατοικω με τον αδερφο μου και δεν ενιωθα αυτο το συναισθημα οτι δεν σε περιμενει κανεις σπιτι αλλα κυριως όταν ξεκινησα χομπι ( μπασκετ) γιατι και να μην ειχα να βγω ελεγα την ταδε ωρα το απογευμα εχω προπονηση, γνωρισα και εκει ατομα, αθλουμουν και εκανα αυτο που μαρεσει..οπου δειτε χομπι και ομαδες χωθειτε και ας ειναι δυσκολο στην αρχη
Λέω το βίντεο να μετονομαστεί σε φοιτητική ζωή θεωρητικής σχολής
Αυτο που καταλαβα απ την φοιτητικη ζωη ως τριτοετης και 1 χρονο χαμενο σε καραντινα ( 2ο ετος) ειναι οτι η φοιτητικη ζωη για τους περισσοτερους απο μας που δεν εχουμε πελουσιο μπακραουντ ειναι ΜΥΘΟΣ. Οταν μενεις ξαφνικα μονος σου συνειδητοποιεις ποσα εξοδα κ καλο χειρισμο εχεις να κανεις ως ενας ενηλικας. Αν δεν εισαι απο την μεγαλουπολη που σπουδαζεις και πρεπει να νοικιασεις σπιτι δεν ειναι τοσο ευκολο να βγαινεις καθε σκ για κλαμπινγκ και γενικα να κανεις σπαταλες που βλεπουμε στο ινσταγκραμ. Παρολα αυτα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να περασεις καλα. Εισαι σε μια αγνωστη πολη περπατησε την αφουγκρασου την. Μαθε καθε στενο της. Θα πας κ τις βολτες σου ναι. Επισης μην παρασυρεστε απ τα στερεοτυπα : φοιτητικη τεραστια παρεα. Και 2 -3 φιλους καλους να κανεις ειναι πολυ σημαντικο. Ειδικα σε πολεις οπως η Αθηνα ειναι δυσκολο να δεθειτε πολλα ατομα μαζι οπως πχ. Γιαννενα. Γιαυτο μην απογοητευστε. Εγω ενω ειχα και μεγαλη παρεα συνειδητοποιησα ποσο χρονο εχασα προσποιουμενος οτι ταιριαζω μαζι τους με ολους. Εν τελει δεθηκαμε μαζι 2 -3 ατομα κ τωρα νιωθω πολυ τυχερος γιατι τα παιδια αυτα ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι στην πολγ που σπουδαζω
Είναι πολύ ωραία αυτή η σειρά οπου ξεκίνησες, πολύ χρήσιμη
Ποσο νοσταλγησα...
Παιδιά ΖΗΣΤΕ ΤΟ !!! Μόνο αυτό...
Δεν καταλαβαίνετε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας μετά, δε θα είναι τίποτα το ίδιο, και θετικά και αρνητικά!!
Δεν ξαναγυρναει ποτέ!!
Σε κάτι που διαφωνώ. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τότε μην τρως σαβούρες. Εγώ είμαι φοιτητής και μαγειρεύω σχεδόν κάθε μέρα. Σε αυτό που συμφωνώ όμως, είναι ότι το να πηγαίνεις σε διαλέξεις είναι πολύ καλύτερο από το να χάνεις τα μαθήματα και μετά να ζητάς σημειώσεις ή να μπαίνεις στο eclass. Εγώ το 50% το μαθαίνω από τις διαλέξεις.
εισαι ο λόγος που ειδα με αλλο μάτι τον πορτοκαλί νιπτήρα μου
1)Συμφωνω απολυτα και πολυ σημαντικα τιπς αυτο για το να πατατε στα μαθηματα, βοηθαει απειρα! (κ το λεω εγω π εκανα 2 ωρες καθε μερα μονο για να παω στη σχολη )
2)ΣοΣ, Μην σπουδασετε κατι που δεν σας αρεσει! Κυνηγηστε αυτο με το οποιο πραγματικα σας χαροποιει να ασχολειστε!
Κάνε ενα βιντεο σχετικά με το πώς να είσαι οργανωμένος στο διάβασμα γιατί ώρες ώρες νιώθω οτι πελαγώνω...
Εγώ έκανα πάντοτε το αντίστροφο!Ζύγιζα αναλογικά πόσο φόρτο εργασίας έχω να βγάλω και οργάνωνα το χρόνο που θα άφηνα για τον εαυτό μου!Ήξερα οτί θα είναι λίγος σε σχέση με το φόρτο εργασίας αλλά το ότι συναρμολογούσα το πόσο θα διαβάζω με θεμέλια το πόσο δεν θα διαβάζω με βοηθούσε ξέρω γω να πω οκ για να κάνω και διάβασμα και για να διασκεδάσω έχω ένα χρονικό περιθώριο 6 ωρών για παράδειγμα οπότε τη 6η και τελευταία ώρα θα διασκεδάσω και τις άλλες 5 θα διαβάζω!Επειδή όλοι μας είμαστε επιρρεπής στη διασκέδαση και στο χαβαλέ δεν εγγυώμαι οτί μπορεί να δουλέψει για το καθένα , αλλα εν μέρει συατήνω τη δοκιμή αυτού του πλάνου.
Γιατί τα ζητάτε όλοι αυτά τα βίντεο; Εγώ τα βαριέμαι αφόρητα 😛 νιώθω ότι όλοι ξέρουμε τι πραγματικά χρειάζεται να κάνουμε για να διαβάσουμε
@@katiana.kyrgou έχεις δίκιο, η πικρή αλήθεια αυτή είναι, απλώς θα ήθελα να ακούσω μερικά Τιπς από την κωνσταντινα μιας και έχει αναφέρει ότι πέρασε φάσεις που δεν πάταγε στην σχολή κλπ και περνάω και εγώ μια παρόμοια φάση.
@@lorddarkrai5753 μαλάκα πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...φαίνεται πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον..σίγουρα τώρα που ξεκινάει η σχολή μου θα το δοκιμάσω..για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα..εννοείς ότι πχ αν έχεις 5 ώρες διαθέσιμες και έχεις έναν μεγάλο φόρτο εργασίας θα πεις: θα διαβάσω 4 ώρες ΣΕΡΙ και η μία και τελευταία ώρα θα είναι ξεκούραση ή θα διαβάσω 4 ώρες ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ και 1 ώρα στο τέλος ξεκούραση; Αν έχεις 5 ώρες διαθέσιμες και έχεις μικρό φόρτο εργασίας θα πεις: θα διαβάσω 2 ώρες σερί ή με διαλείμματα και οι άλλες 3 ξεκούραση(εννοείται αυτά είναι παραδείγματα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική)...επίσης..είσαι σε κάποια σχολή, αν ναι σε ποια;
Έπρεπε να είχα δει περυσι αυτό το βίντεο, τώρα μπαίνω στο δευτερο έτος και έχω πάθει κατάθλιψη με τον τρόπο που έχω χειριστεί την κατάσταση
Do: κάνε λάθη
Σημαντικη η βοηθεια του κρατους προς τους φοιτητές στις μερες μας.. Ειδικα απαιτώντας απο 18 χρονα να πληρωνουν δυο φορες την βδομαδα ραπιντ για να εχουν δικαιωμα στην μάθηση... 😂
Χαχαχαχαχα σωστό
Να κάνεις το εμβόλιο, εφόσον δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη.
Πω πω! Μέσα από αυτό το βίντεο μου ήρθαν τόσες φοιτητικές αναμνήσεις!!! Τί όμορφα χρόνια!!
Ρε συ Κωνσταντίνα ξέρεις τι? Προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να εκτονώνεται (κλαμπάκια και ιστορίες) και παράλληλα να είναι και άριστος φοιτητής χωρίς να χρωστά μαθήματα (και όχι μόνο). Είμαι 3τετής φοιτητής και όλοι είμαστε ή διαβασμένοι χωρίς πολλά πολλά (παρών) ή θα πέφτουμε με τα μούτρα στα υπόλοιπα χωρίς διάβασμα φυσικά. Απλά αυτό κυρίως μ κανε εντύπωση γιατί δεν το είδα ποτέ.
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που έχει να κάνει αυτή τη παρατήρηση. Είμαι επίσης τριτοετής φοιτήτρια και έχω να πω, με βάση τη δικιά μου εμπειρία, ότι όλο αυτό με τη φοιτητική ζωή είναι λίγο πολύ μια πλάνη. Αναρωτιόμουν ανέκαθεν πώς γίνεται όλοι να υποστηρίζουν ότι η φάση είναι γιολο και ότι το πανεπιστήμιο είναι πιο εύκολο πρακτικά από το σχολείο. Μου φαινόταν παράλογο γιατί ανεβαίνεις επίπεδο και κανονικά θα έπρεπε να δυσκολεύουν τα πράγματα. Και δυστυχώς όντως δυσκολεύουν... Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία "ό,τι να 'ναι" φοιτήτριας προς το παρόν. Πατάω σε κάποια μαθήματα αλλά πολλές φορές με κερδίζει ο ύπνος και η ξεκούραση και διαβάζω σοβαρά μόνο στις εξεταστικές. Δεν τα πάω τόσο άσχημα αλλά η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι αισθητή, όχι μόνο όσον αφορά τους βαθμούς (βλέποντάς το επιφανειακά) αλλά και σε επίπεδο πραγματικών γνώσεων πάνω στο αντικείμενο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Επίσης, το έχω συζητήσει και με άλλα παιδιά αυτό που βιώνω και κανείς δεν μου έχει πει ότι όλη η φάση είναι χαλαρή και όλα αυτά που ακούγονται γενικά από παλιούς φοιτητές. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχει αλλάξει κάτι στη λειτουργία των πανεπιστημίων, στις νεότερες γενιές ή οτιδήποτε... δεν ξέρω.
Στις θεωρητικές σχολές έτσι είναι η φάση. Αν εξαιρέσεις 2/3 σχολές του πρώτου πεδίου, όχι μονο μπορείς να διαβάσεις μόνο μέσα στην εξεταστικη αλλά μπορείς να πάρεις και βαθμό μόνο με αυτόν τον μήνα διαβάσματος 😅
@@alizoula Οχι δεν ισχυει. Σε θεωρητικη σχολή ειμαι και εδωσα 16 μαθήματα (8 καθε εξάμηνο). Χρειαστηκε να διαβάσω μηνες για να βγουν ολα.
P.S. Βσκ λες με 2 3 εξαιρέσεις αρα αντε νταξ μπορει να ισχυει κι αυτό.
@@alizoula Μάλιστα... αν το ήξερα αυτό μάλλον θα διάλεγα διαφορετική σχολή βάση του χαρακτήρα μου, δεν ξέρω. Εγώ σε θετική σχολή κάνω το εξής: παρακολουθώ μέχρι ένα σημείο στην αρχή του κάθε εξαμήνου, μετά χάνω ένα δύο μαθήματα επειδή θέλω να κοιμηθώ κλπ, χάνω τη μπάλα γιατί όλα συνδέονται μεταξύ τους, σταματάω να πηγαίνω γιατί έχω νεύρα που δεν καταλαβαίνω και στην εξεταστική αρχίζω διάβασμα - ξεπέταγμα σελίδων μπας και συγκρατήσω τίποτα... τα μαθήματα περνιούνται οριακά (με εξαίρεση κάτι εύκολα) και μετά κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί πραγματικά νιώθω ότι όσον αφορά τις γνώσεις έχω μείνει στο λύκειο και δεν έχω αποκομίσει τίποτα από τη σχολή. Κοινώς, ένα μπάχαλο.
@@generalmaximus5692 Πιστεύω δεν υπάρχει κανόνας είτε σε θετική είτε σε θεωρητική σχολή. Άλλοι χρειάζονται λίγο χρόνο για να αφομοιώσουν πληροφορίες και άλλοι περισσότερο. Όπως και να 'χει πιστεύω ότι αυτός που περνάει με καλό βαθμό έχοντας διαβάσει μόνο το μήνα της εξεταστικής δε πρόκειται να θυμάται τίποτα ένα μήνα μετά, ενώ αυτός που έχει κάνει δουλειά όλο το εξάμηνο έχει εμβαθύνει σημαντικά. Το λέω γιατί και κάποια μαθήματα που έχω περάσει με καλό βαθμό είναι σαν να μην πέρασαν ΠΟΤΕ.
Πάντως, είναι πολύ καλό κι εμείς που "ζοριζόμαστε" να το λέμε, για να μη νιώθουν και οι υπόλοιποι που ζορίζονται άσχημα, ότι και καλά είναι οι χαζοί της υπόθεσης και εντελώς μόνοι τους. Έτσι ένιωθα στην αρχή, μέχρι που το είπα φωναχτά και βρήκα συμπάσχοντες. Καλή δύναμη!
και ειμαι και γω που αντι για την κλασικη φοιτητικη ζωη που ηθελα να κανω εχω 2 σχολες (φιλοσοφικη+ δραματικη) συγκατοικω με το αγορι μου ειμαι σε μια αγχωτικη ρουτινα και δεν εχω κανει καθολου φιλους!
Προσωπικά,ένα πολύ βασικό "DO" ως φοιτητής θα έλεγα να εκμεταλλευτεις την έκπτωση που δίνει το πάσο για ταξίδια. Σε συνδυασμό με τον αρκετό ελεύθερο χρόνο που μπορείς να βρεις, γεμίζεις την ζωή σου με εμπειρίες από νέα μέρη.
Και οταν λες για καφε και τρως ακυρο συνεχεια τι γινεται;
Don't: μη πας να σπουδάσεις σε μικρή πόλη
Με απλά λόγια εσύ πας για την πόλη και όχι για την σχολή, μην πεπεγκιαζετε, όλες οι πόλεις έχουν την δική τους ομορφιά.
Ναι αν έχεις περάσει Ναύπλιο θα σου πω εγώ πόση φοιτητική ζωή (δεν) θα κάνεις
Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου Κωνσταντίνα ❤️ Θα πάω σε κολέγιο αλλά με βοήθησε πολύ το βίντεό σου.
πολυ ωραιοο βιντεοο
κανε κι αλλο βιντεο για φοιτητ ζωη
Εγώ τι να κάνω που προσπάθησα με το παραπάνω να μπω στη σχολή μου και εν τέλη αντί να πάρω σπίτι στην εστία (το οποίο δικαιούμαι) μου κουβαληθηκαν η μάνα μου και η αδελφή μου και τώρα μένουμε σε ένα διαμέρισμα 45 τ.μ και τα πράγματα είναι φουλ τοξικά κάποιος μου κάνει πλάκα σοβαρά
Έπρεπε να έχεις δοκιμάσει μπιφτέκι της λέσχης πάντως οτκ
Ποσο το περίμενα αυτο το βίντεο ❤❤❤
Πάντειο και εγώ❤❤
Τέλειο βίντεο
Καλά δεν πιστεύω πως σαν φοιτητής πρέπει να τα δοκιμάσεις και όλα.
Στην θεωρητική είναι χαλαρά στην θετική θα ζοριστεις end of story
Αχχ μακαρι να ίσχυαν και για τα κολλεγια όλα αυτά.. εμείς μπαίνουμε σε μουντ κανονικού επαγγελματία από το 1ο έτος κυριολεκτικά δεν γίνεται να χάνεις ούτε ένα μάθημα...δεν ήμαστε πολλά άτομα οπότε δεν υπάρχουν τόσες ευκαιρίες για κοινωνικοποιηση..και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά
Εγώ καθόλη την διάρκεια βλέπω την αφίσα από το κουρδιστό πορτοκάλι και προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι όντως αυτή!
Αυτό που λες να δοκιμάζετε τα πάντα δεν είναι σωστό
Κάποιος που να έχει κάποια γνώση για το παπει ή για το παμακ υπαρχει; να ρωτήσω κάποια πράγματα
dos and don'ts αρχαριος στην κουζινα
❤
ασχετο αλλα θελω να μαθω αν εκανες το εμβολιο
STISE KOLO