Vreau sa rectific ceva: 1. Portaltoiul caisilor nu este mirobolan ci este mirared. 2. Soiurile de caise sunt: Sulmona, Uriașă de Cegled și Panonia. 3. Bacteria pe care o suspectez la Nectarin ul defoliat este Phytoplasma pyri, dar nu sunt sigur încă.
NU DE LA YURTA! Ideea-forță: Sunt nemulțumit de ceea ce am cumpărat de la Yurta. Am avut încredere in aceasta firma si, după 10 ani, sunt foarte supărat si dezolat de ce am primit. Detalii: Am cumpărat, in urma cu aproximativ 10 ani, in anul 2014, doi peri, Lukasowska si Favorita lui Clapp roșu, conform imaginilor atașate (1 si 2). Ei bine, după 10 ani de zile, anul acesta mi-a fructificat doar soiul Favorita lui Clapp, dar cu stupoare, am constatat ca nu are fructe roșii, ci verzi (poza 3 si poza 4) iar parul Lukasowska încă nu a fructificat. Fac mențiunea ca in curte am peste 50 de pomi fructiferi, din care mai multe varietăți de peri (Contesa de Paris, Conference, Cure, Hardenpot, Wiliams, Wiliams roșu etc.) deci problema polenizatorilor se elimină. E neplăcut sa aștepți atâtea ani, sa ai criza de spațiu si sa constatați după 10 ani de zile ca in locul in care ti-ai dorit sa obții o para roșie (Favorita lui Clapp), obții altceva. Sistemul de formare a coroanei este tip palmeta si va prezint, in poza 5, coroana Favoritei lui Clapp si, in poza 6, cea mai dezordonata, coroana Lukasowsei, care in loc sa aibă o creștere normala parca este o salcie (poza 6). Sunt foarte nemulțumit, Yurta mi-a înșelat așteptările si nu este vorba de cei 10 sau 12 lei plătiți pe un pom, acum 10 ani, ci de faptul ca am pierdut 10 ani din viată, având încredere in Yurta si așteptând sa fructifice pomii cumpărați in maniera dorita. Yurta mi-a înșelat total așteptările! CE CREDETI CA AU RASPUNS CEI DE LA YURTA? „Pentru noi, experiența dvs. este foarte importantă și ne dorim să ne mai acordati o șansă, așadar va oferim 2 pomi de peri Lukasowka si Favorita lui Clapp Rosu gratuit, in momentul in care vom incepe distribuirea lor ( toamna 2024 / primavara 2025). Tot ceea ce trebuie să faceti este SĂ VENITI SI SA LE RIDICATI DIN SEDIUL NOSTRU; IAR DACA NU AVETI POSIBILITATEA SA LE RIDICATI, CONTRA COST PUTEM TRIMITE LA ADRESA DVS.” Cata nesimtire! Dupa 10 ani in care s-au folosit de banii mei, dupa ce m-au inselat, acum, CULMEA NESIMTIRII, mai trebuie sa platesc transportul! Pai la ce l-am platit prima data, nesimtitilor de la Yurta, ca sa primesc buruienile voastre? Faliment Yurta va doresc!
Salutari. Felicitări pentru munca depusa! Am văzut ca pomii au creșteri spectaculoase. Vreau sa te întreb dacă îmi poți spune cu ce produse fertilizezi? NPK? Sau ceva foliar? Anul acesta am plantat și eu 160 de pomi fructiferi din mai multe tipuri și soiuri. Mulțumesc!
Salutare, înainte de a face orice fertilizare îți recomand să îți faci analizele de sol,nu e scump și te ajuta extrem de mult în ați alege fertilizanții corect. Eu personal nu am anumite produse de fertilizare care fac minuni, cumpăr de unde găsesc un raport preț-calitate bun.
Te salut! acum 5 ani, am cumparat vreo 25 pomi fructiferi diverse soiuri....s-au prisn aprope toti dar decat vreo 3 meri fac fructe..restul infloresc frunze, dar nici un fruct....eu nu prea ma pricep la pomi, initial as vrea sa scot pomii sa pun altii, sunt luati de la o persoana fizica nu de la o pepiniera..... le mai pot face ceva sau ii scot si pun altii.....daca ai putea raspunde as aprecia
Dacă infloresc dar nu leagă fructele deloc probabil ca îngheață primăvara. Dacă nici măcar nu infloresc poate sunt soiuri care leagă târziu sau poate nu sunt altoiți și ai pomi sălbatici. Daca nu ești mulțumit de ei se pot realtoii acum prin diverse metode cu ramuri din pomii de care ești mulțumit.
@@boghi1968 tot ce iasă din sâmbure este franc. Cais franc = cais din sâmbure Par franc = par din sămânță Etc Cei sălbatici sunt din pomii sălbatici pe care ii găsești prin pădure ieșiți din drajoni sau sâmburi nepolenizati cu alte soiuri. Zarzarul este caisul sălbatic, acel pom asemănător cu caisul care face fructe mici și mai acrișoare decât caisele normale.
Vreau sa rectific ceva:
1. Portaltoiul caisilor nu este mirobolan ci este mirared.
2. Soiurile de caise sunt: Sulmona, Uriașă de Cegled și Panonia.
3. Bacteria pe care o suspectez la Nectarin ul defoliat este Phytoplasma pyri, dar nu sunt sigur încă.
Care din cele trei soiuri au rodit cel mai bine? Am un pom uriasa de cegled si a crescut foarte mult in 2 ani, si doar 2 caise, astept anul acesta
NU DE LA YURTA!
Ideea-forță: Sunt nemulțumit de ceea ce am cumpărat de la Yurta. Am avut încredere in aceasta firma si, după 10 ani, sunt foarte supărat si dezolat de ce am primit.
Detalii:
Am cumpărat, in urma cu aproximativ 10 ani, in anul 2014, doi peri, Lukasowska si Favorita lui Clapp roșu, conform imaginilor atașate (1 si 2).
Ei bine, după 10 ani de zile, anul acesta mi-a fructificat doar soiul Favorita lui Clapp, dar cu stupoare, am constatat ca nu are fructe roșii, ci verzi (poza 3 si poza 4) iar parul Lukasowska încă nu a fructificat.
Fac mențiunea ca in curte am peste 50 de pomi fructiferi, din care mai multe varietăți de peri (Contesa de Paris, Conference, Cure, Hardenpot, Wiliams, Wiliams roșu etc.) deci problema polenizatorilor se elimină. E neplăcut sa aștepți atâtea ani, sa ai criza de spațiu si sa constatați după 10 ani de zile ca in locul in care ti-ai dorit sa obții o para roșie (Favorita lui Clapp), obții altceva.
Sistemul de formare a coroanei este tip palmeta si va prezint, in poza 5, coroana Favoritei lui Clapp si, in poza 6, cea mai dezordonata, coroana Lukasowsei, care in loc sa aibă o creștere normala parca este o salcie (poza 6).
Sunt foarte nemulțumit, Yurta mi-a înșelat așteptările si nu este vorba de cei 10 sau 12 lei plătiți pe un pom, acum 10 ani, ci de faptul ca am pierdut 10 ani din viată, având încredere in Yurta si așteptând sa fructifice pomii cumpărați in maniera dorita.
Yurta mi-a înșelat total așteptările!
CE CREDETI CA AU RASPUNS CEI DE LA YURTA?
„Pentru noi, experiența dvs. este foarte importantă și ne dorim să ne mai acordati o șansă, așadar va oferim 2 pomi de peri Lukasowka si Favorita lui Clapp Rosu gratuit, in momentul in care vom incepe distribuirea lor ( toamna 2024 / primavara 2025).
Tot ceea ce trebuie să faceti este SĂ VENITI SI SA LE RIDICATI DIN SEDIUL NOSTRU; IAR DACA NU AVETI POSIBILITATEA SA LE RIDICATI, CONTRA COST PUTEM TRIMITE LA ADRESA DVS.”
Cata nesimtire! Dupa 10 ani in care s-au folosit de banii mei, dupa ce m-au inselat, acum, CULMEA NESIMTIRII, mai trebuie sa platesc transportul! Pai la ce l-am platit prima data, nesimtitilor de la Yurta, ca sa primesc buruienile voastre?
Faliment Yurta va doresc!
Mulțumesc frumos pentru sfaturile date te urmăresc cu mare drag o livada superba îți doresc succes
Recolte bogate
Mulțumesc
Super!
Contează mult calitatea plantelor atunci când plantezi,eu prefer să iau din pepinieră,spor ,like 👍
Good job dar mai știi la ca ne-am întâlnit la Beța în pepinieră lui Janos când am învățat eu să altoiesc ? Ți-ai făcut câțiva cireși si tu acolo 🙃
Sa ne spui soiurile la Cais te rog sunt interesat pt o plantație !! Ms
Frumoși pomii , să te bucuri de ei ! Pruni din gama Top sunt interesat .
Salutari.
Felicitări pentru munca depusa! Am văzut ca pomii au creșteri spectaculoase. Vreau sa te întreb dacă îmi poți spune cu ce produse fertilizezi? NPK? Sau ceva foliar? Anul acesta am plantat și eu 160 de pomi fructiferi din mai multe tipuri și soiuri. Mulțumesc!
Salutare, înainte de a face orice fertilizare îți recomand să îți faci analizele de sol,nu e scump și te ajuta extrem de mult în ați alege fertilizanții corect.
Eu personal nu am anumite produse de fertilizare care fac minuni, cumpăr de unde găsesc un raport preț-calitate bun.
@@alexlivadaverde1531 Mulțumesc!
@@alexlivadaverde1531și totuși ce le dai așa un îngrășămint ? Ai și un pământ super bun
Cat de des se uda pomii tineri si ce cantitate de apa ?
Si restul din grivița jud ialomița
Te salut!
acum 5 ani, am cumparat vreo 25 pomi fructiferi diverse soiuri....s-au prisn aprope toti dar decat vreo 3 meri fac fructe..restul infloresc frunze, dar nici un fruct....eu nu prea ma pricep la pomi, initial as vrea sa scot pomii sa pun altii, sunt luati de la o persoana fizica nu de la o pepiniera..... le mai pot face ceva sau ii scot si pun altii.....daca ai putea raspunde as aprecia
Dacă infloresc dar nu leagă fructele deloc probabil ca îngheață primăvara. Dacă nici măcar nu infloresc poate sunt soiuri care leagă târziu sau poate nu sunt altoiți și ai pomi sălbatici.
Daca nu ești mulțumit de ei se pot realtoii acum prin diverse metode cu ramuri din pomii de care ești mulțumit.
@@alexlivadaverde1531 ar trebui și stropiți?nu m am ocupat de ei și nu sunt stropiți. Oricum mulțumesc mult pt răspuns, apreciez!
Cred ca la nectarin si piersic portul cel mai bun este migdal franc. Am obs ca face fata cu brio la seceta.
Nu am încercat migdalul franc, nu știu cum se dezvolta.
Plantat primavara si sau prins toti
Eu am cuparat vro 10 din londra în ghiveci am recolte pe ei. Am luat nuci din romania toti sau uscat
Am cumparat din dedeman sau prins toți
Ce am cumpatat nu sa.u prins nustiu de ce
Piersic din sâmbure=zarzăr
Zarzarul este caisul sălbatic.
@@alexlivadaverde1531 ....si caisul din sâmbure ce-i ?
@@boghi1968 tot ce iasă din sâmbure este franc.
Cais franc = cais din sâmbure
Par franc = par din sămânță
Etc
Cei sălbatici sunt din pomii sălbatici pe care ii găsești prin pădure ieșiți din drajoni sau sâmburi nepolenizati cu alte soiuri.
Zarzarul este caisul sălbatic, acel pom asemănător cu caisul care face fructe mici și mai acrișoare decât caisele normale.
@@alexlivadaverde1531 -Alex si caisul din sâmbure face fructele mai mici si mai acrisoare ! Eu o sa altoiesc anul acesta câțiva !