Tüp bebek tedavisinin aşamaları, Tüp Bebek Tedavisi, Tüp Bebek Hakkında Merak Edilenler

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ต.ค. 2024
  • Tüp Bebek ve Tüp Bebek Tedavisinde Yumurtalıklarındaki yumurtalar ilaçlar yardımıyla uyarılan anne adayından ultrasonografi eşliğinde toplanan yumurtalarla, erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesi ve daha sonra gelişen embriyoların rahim içerisine yerleştirilmesi ile gebelik elde edilmesi işlemidir.
    Tüp bebek hakkında tüm bilgileri www.tolgaecemi... sayfamızdan inceleyebilir ya da www.tolgaecemi... sayfasından randevu alarak kliğinimize gelerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
    == VİDEO HAKKINDA ==
    Tüp bebek tedavisinin öncelikle bir kadında yumurta büyütme aşaması dediğimiz bir aşaması vardır. Bu hekiminin kendisini çağıracağı adetle veya adetle olmadığı dönemde iğne tedavisi ile başlar ki biz merkezimizde genel de adetliyken tedaviye başlıyor antagonist protokolü uyguluyoruz %80 adaylara. Adetliyken geldiğinde yaklaşık bir 10 gün kullanacakları folikül büyütme dönemi yani yumurta büyütme dönemi ve iğne kullanma dönemleri var. Bu hazırlık dönemini atlattıktan sonraki yaklaşık 3 kez gelmektedirler bu dönemde folükül takibi, yumurta takibi için. Yumurta çatlatma iğnelerini yaptırdıktan sonra tekrar merkezimize yumurta toplama aşamasında gelmektedirler. Yumurta toplama anestezi altında hiçbir şekilde kadının hissetmeyeceği ağrı duymayacağı bir işlemdir. Yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Ultrasonografi eşliğinde hekim yumurtaların içerisine girerek folikül sıvılarını boşaltır, dışarı alır ve laboratuvardaki hekimine teslim eder. Bu yaklaşık 5 ile 10 dakika arasında sürmektedir. Daha sonra anesteziden uyanıp yarım saat sonra ilaçları tarif edilerek çift evine gönderilir. Aynı zamanda aynı gün yumurta toplama günü de erkekten de sperm alınarak ayrıştırılır. Çünkü eş zamanlı olarak yumurta toplama günü yumurtalar bir takım işlemlerden geçtikten kabuklarından ayrıştırıldıktan sonra spermler içerisine konularak dölleme işlemi yapılır. Daha sonraki günlerde ki ağırlıkta biz beşinci güne kadar embriyoyu takip etmekteyiz en iyisini seçmek adına. Beşinci gün embriyolarının gebelik oranlarının daha iyi olduğunu düşünüyorum şahsen klinik göstergelerimizde böyle. Gün gün çifte embriyoları ile ilgili bilgi veriyoruz. Yani çiftin kendilerinden önceki dadılığını biz yapıyoruz. Gün gün kendilerine bilgi verip yumurta kalitesini anlatıyoruz. Transfere genelde beşinci gün çağırıyoruz ve geldiklerinde embriyolarıyla ilgili bilgi verip istiyorlarsa anestezi altında transfer ki hiç can yakıcı bir işlem değil anesteziye bile gerek yok. Rahim içerisine seçtiğimiz embriyoları transfer ediyoruz ve 10 gün sonrasında gebelik beklemek üzere çifti evine gönderiyoruz. Burada hep sorulan ve hep merak edilen "Yatmalı mıyım?" yani "10 gün yattığımda gebelik şansım artar mı?" ya da "Doktor beni merkez de çok fazla transferden sonra misafir etmedi, hemen gönderdi, yatırsaydı daha çok gebe kalırdım. Hatta hastanede yatabilir miyim bir gün" diyende var. Klinik çalışmalar yapılan bilimsel çalışmalar yatak istirahatinin hiçbir şekilde gebelik oranlarını artırmadığı aksine transferden sonra hemen yarım saat sonra 20 dakika sonra kaldırılıp evine gönderilen çiftlerin gebe şanslarının daha yüksek olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir.
    Op. Dr. Tolga Ecemiş - Sorularınız için lütfen bu adresten sorularınızı iletiniz - www.tolgaecemi...
    Hizmetlerimiz
    --------------------------------------------------------------------------------
    Tüp Bebek Tedavisi
    Kısırlık (İnfertilite) Tedavisi
    Gebelik Takibi ve Doğum
    Riskli Gebelik Takibi
    Laparoskopik ve Histeroskopik Cerrahi
    Kadın Sağlığı (Jinekoloji)
    Tıbbi İlgi Alanları ve Aktiviteler
    --------------------------------------------------------------------------------
    Normal ve riskli gebelik takibi
    Normal ve sezeryen doğum
    İleri düzey obstetrik ve jinekolojik ultrasonografi
    İleri Düzey Prenatal Ultrasonografi Uygulama
    Prenatal tanı ve tedavi (amniyosentez, CVS)
    İnfertilite tetkik ve tedavileri(Aşılama)
    Yardımla Üreme Teknikleri tetkik ve tedavileri (Tüp Bebek, Mikroenjeksiyon)
    Embriyo İndirgeme (redüksiyon)
    Laparoskopik cerrahi ve histeroskopik cerrahi
    Endometriozis
    Erken Over Yetmezliği (Erken Menopoz)
    Polikistik Over Sendromu
    Tekrarlayan Gebelik Kayıpları
    İletişim Bilgileri
    --------------------------------------------------------------------------------
    Adres : Çukurambar Mah. 1480 Sok. Besa Kule A Blok Kat:11 No:1/41 Çankaya ANKARA
    Telefon : 0312 418 66 67 - Faks : 0312 418 66 66
    Web : www.tolgaecemis.com
    E-posta : info@tolgaecemis.com
    == SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN ==
    Instagram : / dr.tolgaecemis
    Facebook : / dr.tolgaecemis
    TH-cam : / dr. tolga ecemiş
    Twitter : / drtolgaecemis
    LinkedIn: / op-dr-tolga-ecemis
    #tüpbebek #tupbebek #tüpbebekankara #tupbebektedavisi

ความคิดเห็น •