7:38 Er is nog een andere manier om te verifiëren dat het om buigpunten gaat, die je kunt gebruiken als je de oorspronkelijke functie niet kunt of wilt tekenen. Als je de 0-punten voor f"(x) hebt gevonden, schets dan een x-as met die 0-punten. In dit geval zijn dat er 2 (-3 en +2) waardoor er op de x-as 3 zones ontstaan: links van -3, rechts van +2 en het stuk ertussenin. Binnen elke zone zijn alle waarden van f"(x) òfwel positief, òfwel negatief. Ga voor elke zone na of die 'positief' of 'negatief' is en teken dat in met een plusje of een minnetje. Gemakkelijk even uit het hoofd te doen: f"(-10), f"(0) en f"(10). De uitkomsten zijn resp. -, +, - Bij de berekende 0-punten van f"(x) vindt dus tekenwisseling in f"(x) plaats. Alleen als dat zo is, is er in f(x) sprake van een buigpunt. Vindt er bij een 0-punt van f"(x) geen tekenwisseling plaats voor f"(x), dan heb je bijv. de situatie in 5:38.
7,5 gehaald voor m'n wiskunde A VWO mede door jullie, bedankt en tot ziens 👍🏻
Deze man redt mijn toetsweek!
Zo fijn wiskunde op TH-cam. Je hebt mij eigenlijk al zo vaak geholpen. Ga zo door!!
Bedankt, Ik heb hier morgen een afsluitende toets over en deze video vind ik heel handig als verheldering. Ga zo door!
niice! deze heb ik net nodig voor mijn schoolexamen volgende week. dank u wel, uw video's werken een stuk beter dan mijn leraar!!
7:38 Er is nog een andere manier om te verifiëren dat het om buigpunten gaat, die je kunt gebruiken als je de oorspronkelijke functie niet kunt of wilt tekenen.
Als je de 0-punten voor f"(x) hebt gevonden, schets dan een x-as met die 0-punten. In dit geval zijn dat er 2 (-3 en +2) waardoor er op de x-as 3 zones ontstaan: links van -3, rechts van +2 en het stuk ertussenin. Binnen elke zone zijn alle waarden van f"(x) òfwel positief, òfwel negatief. Ga voor elke zone na of die 'positief' of 'negatief' is en teken dat in met een plusje of een minnetje. Gemakkelijk even uit het hoofd te doen: f"(-10), f"(0) en f"(10). De uitkomsten zijn resp. -, +, -
Bij de berekende 0-punten van f"(x) vindt dus tekenwisseling in f"(x) plaats. Alleen als dat zo is, is er in f(x) sprake van een buigpunt. Vindt er bij een 0-punt van f"(x) geen tekenwisseling plaats voor f"(x), dan heb je bijv. de situatie in 5:38.
Bedankt voor de uitleg!
Goede video, bedankt voor de uitleg.
Zou u video's kunnen maken voor Havo 2 en dan de A & B boeken van Moderne Wiskunde. En daar de onderwerpen van?
wow top video!
Bedankt! Handig!!!
Thanks, morgen wiskundeproefwerk over dit onderwerp
ja sgn alles
Mijn leerkracht is ass, deze 10min video is nuttiger dan 10 u les.
:) bedankt
held
redder
rspe
Life saver :D