Deci pe bune ca ai fi un profesor foarte foarte bun. Ai o dictie perfecta si explici bine de tot, natural si faci ca totu sa para foarte usor si logic. Ar fi o placere sa faci scoala cu cineva ca tine. Fetele tale cred ca sunt foarte fericite sa te aiba. Respect !
Am trecut in clasa a 7a, am 13 ani. Am 33h/saptamana deci 7h sau 6h pe zi. Dupa acele 7/6h de stat in aceeasi banca, purtand o masca, ajung acasa unde mai am 3h teme si in unele zile pregatiri in particular. Mi se pare mult prea mult pentru varsta mea. In timpul scolii voi scrie dupa dictare, voi transcrie de la tabla etc. voi toci niste notiuni unele importante, altele foarte importante dar o parte paralele. La unele obiecte trebuie sa fac acelasi lucru (sub forme putin diferite) pentru "a invata". Nu stiu daca cer prea mult, dar as dori niste timp liber si metode mai bune de invatare. Vreau schimbare. Toata vacanta de vara am facut un singur lucru. Am invatat, dar am invatat ce am vrut eu, avand o pasiune. Imi place extrem de mult sa programez, sa rezolv probleme si sa pot ajuta prin cunostintele mele. Anul trecut am fost calificat la olimpiada nationala de informatica dar din pacate nu s-a mai organizat. Sunt constient ca am nevoie de cunostine in mult mai multe domenii, dar as dori sa le invat cu un zambet, nu obligat de un sistem invechit si nepractic. Sper sa se schimbe si macar cand ajung la liceu sa pot beneficia de el.
Ai dreptate! Si eu tot 13 ani am, si tot a 7-a sunt si tot 6/7 ore am pe zi. Vacanta asta am invatat despre spatiu, una dintre pasiunile mele, si componente pc/telefoane (alta pasiune de a mea) Iar astia ne pun sa stam 7 ore cu masca pe fata, fara sa o scoatem, fara sa mergem in curtea scolii cu pauze de 5 minute unde nici nu ai timp sa mananci sau sa te duci la baie...
Pe mine nu ma deranjeaza sa stau 6 ore pe zi cu masca pe fața si sa am pauze de 5 min, pentru ca m am saturat sa stau acasa....nu stiu...voi nu o luati razna ???Nu ati intrat in depresie in 7 luni de tot stat in casa?
Felicitări Dan Cadar. Cu acest material mai făcut să nu îmi închid contul de Facebook. Musai trebuie văzut de cât mai multă lume asemenea material. Hai cu algoritmul, că de distribuit am făcut-o deja.
nu e asa simplu, el numa a gasit dispozitivele care sa rezolve problema dar de unde drq bani ca sa le cumperi, nu e asa simplu, te duci zici ca maine toti profesorii au echipament si ca prin magie apare echipamentul.
Mulțumim. Frumoasa prezentare și usor de înțeles, chiar și pentru un "politist". Realizez însă ca învățământul din România se va putea desfășura așa peste 10 ani. Sunt întristat când vad ce departe suntem de a ne putea ajuta cu adevărat copiii. Succes tuturor copiilor și părinților!
Urmărindu-te atât pe tine cât și pe Pătraru, nu pot să nu îmi doresc un video cu amândoi în care să abordați tema educației, sau a societății românești, sau orice vă doriți voi. Cred că ar ieși ceva super.
Esti prea bun meriti respectul tuturor. Ai dat argumente solide iti înțeleg nemulțumirile și cel mai mult apreciez ca ai venit cu soluții revoluționare sistemului de învățământ Oricum nu are statul roman bani de dispozitivele alea dar cine știe...
pentru a simula tabla (prin screensharing, nu tabla smart cum e samsung flip), se poate folosi si o tableta microsoft surface (go sau go 2 sunt variantele de buget) cu aplicatia drawboard (din magazinul surface, costa cam 10 euro) si un stilou de la surface. poti bazgali pe drawboard ce vrei tu si poti partaja prin zoom de exemplu ecranul. camera web de la surface si microfonul sunt de asemenea de calitate inalta. Vorbesc din experienta personala
Cred că ideea e mai mult pentru învățământul mixt prin rotație și în clasa și on-line cu o singură tabla. Dar da se poate și cu surface dar și cu laptopurile care suportă touch și stilus 👍👍👍
@@igor_cojocaru85 Da asa este, varianta cu tabla smart este ideala pentu invatamantul hibrid, dar cred ca si cea mai costisitoare. Am vazut table din astea doar in institutii de invatamant private in strainatate (sunt sigur ca sunt si in Ro) care nu au multe sali de clasa. Cu siguranta in contextul digitalizarii va deveni tabla banala pe care fiecare sala de clasa o va avea in 10-20 de ani, si probabil ca pandemia va accelera procesul dezvoltari si adoptarii in masa. Dar chiar si asa, ramane, prin prisma pretului, un produs de nisa pentru moment. La ora actuala varianta cu un styllus si un touchscreen mi se pare cea mai la-ndemana pentru toata lumea.
Citind comentariile p-aici mi s-a nazarit si mie o idee, nu stiu cat e de fezabila: oare s-ar putea ca profesorul, de pe o tableta/laptop, sa stream-uie online pentru copii de acasa si in acelasi timp cu ajutorul unui beamer, sa proiecteze aceiasi tabla virtuala si in clasa pt copiii prezenti? In felul acesta, profesorul sta la catedra si preda lectia pe laptop/tableta, pe ca o vad atat elevii din clasa cat si cei de acasa. Poate un beamer e mai la indemana decat tabla asta desteapta prezentata de Dan. Merci
@@randunik77 perfect fezabil, conținutul de pe ecranul profesorului să fie redat pe videoproiector în clasă. Numai că spre deosebire de unele facultăți, școlile nu au videoproiector la clasă.
Erai un excelent profesor...nici nu stiu sa zic daca e pacat sau nu ca viata te-a purtat pe alte cai, dar eu cred ca aveai darul de a explica oricui foarte bine!
Președintele acestei țări te-as vota după acest material 😅. Nu am copii, iar școala am terminat-o de mai bine de 10 ani, dar modul în care gândești si vezi lucrurile este pur și simplu genial. Sper ca și cei cu putere de decizie să vadă acest clip, au ce învăța.
Doamne deci iubesc rezultatul final al fiecărui videoclip in parte , atâtea idei de dezbătut, și atâta dreptate , spusa efectiv cu cuvintele pe fata, fără nicio ascundere ! Revin ca abia am terminat partea 1 haha Edit : am avut o materie la facultate numita matematici speciale (MS) , ei bine va dați seama câte teoreme nebune și calcule și exemple puteau sa se întâmple intr o ora de curs/seminar . Soluția cu care a venit profesorul mi s a părut efectiv fascinanta și banala in același timp. El efectic a luat o tableta( nu știu exact ce mode era, sau dacă era super scumpă ) și a început sa facă streaming de pe ea . Intr adevăr, nu poți sa i monitorizezi pe elevi/studenți sa fie atenți la tine, dar asta se va vedea atunci când vor avea un test/examen. Încă o varianta ușor dubioasa și pe care nu am cercetat o încă, a fost un live pe Twitch. Intr o seara când ma plimbam cu privirea pe aceasta platforma de streaming, am ajuns pe un live al unei facultăți, in care era un profesor care prezenta ceva studenților . Am zis ca dacă tot am ajuns acolo, hai sa pun și eu niște întrebări , și da, ei efectiv făceau orele de facultate pe Twitch , interesant . Sunt de părere ca o sa ajungem din nou in situația din Martie , in care absolut toată lumea va fi trimisa acasa , făcându-se din nou ore online Sănătate numai bine !
Ușurința cu care te exprimi, coerenta, dictia si inteligenta ta sunt de admirat! Cred că și Andreea Esca este invidioasa pe tine! Ești fenomenal! Avem nevoie de oameni ca tine! 👍 👍 👍
Încearcă să i explici lu tanti Maria profesoara de matematica din Vaslui 56 de ani, de screen sharing , 1080/60 , NFC și așa mai departe...avem muuult muuuult prea mari găurile in sistemul nostru de învățământ că să poată să devină macar plauzibil un scenariu de acest fel la nivel natiinal...e de ajuns un notice de la Windows că vrea update și sa dus drq ora
@Radu Mandescu Pentru că sunt unii prea încuiați că să înțeleagă ce e bine pentru copii lor. Așa că singura soluție e să fie obligați să facă ce e bine, mai ales că nimeni nu ia obligat să facă atâția copii.
Setarile astea pot fi facute in fiecare clasa de unu mai profesionist in ale clickuri, sa nu suprasolicitam mintile iluminate ale unor profesori "aproape genii". Un setup mai mult decat util si functional pentru aceste situatii. Acum sa zicem ca acea camera cu tracking si acel microfon sunt mofturi, in sensul ca se poate face treaba decenta si fara. Big like!!!
Nici eu nu cred în mersul la școală fizic. Eu, unul, mă bucur că sunt la facultate de un an de zile și că eu chiar am făcut cursurile online. Mă bucur și pot spune că sunt mândru de faptul că am văzut acest canal dezvoltându-se încă de la începuturi. Voi, ceilalți mai noi, vă recomand toate videourile lui Dan Cadar și "Hai cu algoritmul!"♥️
Eu am făcut 2 ore de mate și 2 de română pe săptămână, atât, poate niște teme așa făcute in viteză la alt ceva, nu ni se pare normal ca așa dintr-o dată profesoara de română, de exemplu, care nu are nici o pregătire in tech să facă așa dintr-o data cursuri online, asta o știu din propria experienta cu ai mei profesorii și ai mei părinți (tot la catedră). Mă bucur că mai sunt și școli /facultăți unde s-a făcut ceva, un prieten la facultatea i-a copiat fără stres online :)
Foarte tare acest video Dane! Asta este doar o mica lecție despre cum trebuie și la cine trebuie sa apelezi când vrei sa începi un proiect și sa îl și termini "ca la carte"! Ma bucur foarte tare ca ai abordat problema și stai liniștit ca a fost și cu bun simt. Daca politicienii ar viziona videoclipurile tale ar învăța foarte multe și mai ales s-ar alege cu un limbaj mai adecvat și o cursivitate nativa! Respectele mele Maestre!
Omule ești cel mai tare. Îți sănătate ți-e și familiei tale . România nu este pregătită pentru școala online. Sincer vorbind,nu cred că își doresc să se chinuie să investească în această oportunitate.
Multe scoli n-au nici buda sau hartie igienica si noi le aratam o tabla de 2500 de coco + camera, microfon, cont de zoom, si alte chestii fancy. Sa nu mai zic de profesori care habar nu au sa ataseze un fisier la un email😑. Suntem ataaaat de departe.
Școala este obligatorie, dar în același timp, opțională. Trăim într-un paradox obscur în care oricum ambele tabere nu vor avea de câștigat. Ca și cum ar proceda cumva doar pentru a scoate basmaua "curată" pe moment. Cea mai bună soluție ar fi fost să dea măcar odată dovadă de omenie și să facă tot posibilul pentru cumpărarea tabletelor. O altă idee care mi se pare benefică este aceea de a prioritiza materiile și de a diminua orele cursurilor online. Adică 45 minute și nu 60. Legat de materii să se facă serios doar matematica și româna, iar celelalte să fie îndrumate prin documentarii și videoclipuri educative. Asta la I-IV și V-VIII. Acest model ar scădea drastic orele în care elevii ar fi nevoiți să le petreacă în fața gadgeturilor. Avem o tendință greșită, de a încerca să facem totul perfect, dar în astfel de momente, necesar este să stăpâni bazele. Dacă cunoști suficient de bine matematica, te poți dezvolta fantastic în științele naturii. Dacă cunoști foarte bine limba română, poți să înveți practic orice, pentru că înțelegi și poți la rândul tău să transmiți. Mi-a plăcut videoclipul tău, ești genial!!!❤
Mi se pare totusi discutabila prioritizarea matematicii si romanei si renumele lor de baza a invatamantului, dat nici o indoiala ca trebuie redus din ceva
@@racemanstill Fiecare disciplină este importantă, însă, cultura generală nu se deprinde din școală. Cursurile fie palpabile sau online, au sau ar trebui să dețină rolul unei muze. Când iubești o disciplină începi să o asimilezi furibund fără să te simți stresat. Limba engleză va fi în viitor mai primordială chiar și decât limba maternă, însă, pentru a învăța engleza, trebuie să ai o incursiune serioasă cu referințele și normele britanice, nu e un fenomen ce-l poți asimila în 12 ani de școală, o limbă străină o înveți pe decursul vieții. Plus de asta, la noi limbile străine sunt în mod trist, tratate cu superficialitate, indiferență. Însăși limba maternă e deosebit de complicată și ramificată, de aceea susțin că prima dată e nevoie să fim avansați aici, după totul ține de noi și munca noastră. Mulțumesc!
@@andreiandrei8240 După umila mea părere, lacune înfricoșătoare sunt în ambele discipline. Sunt mulți elevi care au anxietate la ora de mate, care poartă latent o frică traumatizantă. Se simt inferiori doar pentru că nu înțeleg matematica. Nu toți o să fie Țiteica sau Bolyiai, dar, măcar să fie mai curajoși, să rămână cu o bază după niște ani de școală. Acum, aruncând un ochi și peste limba română, observăm că elevii nu se deschid cititului, le sunt impuse niște lecturi vechi, pline de arhaisme și regionalisme care mai mult îi obosesc și plictisesc. Acum nu susțin faptul ca toți să citească Herry Potter, dar pot lafel de bine să-și găsească pasiunile/interesele în alte lucrări. Ideea e că școala nu dă frâu liber acestei opțiuni, de a citi liber și de a sintetiza propriile opinii și argumente. La română, lectura este cea mai de preț, fără ea nu ai cum să reziști exigențelor sale. Ar fi multe de zis însă nu știu cât îmi mai permite locul de față. Mulțumesc.
Am fost la scoala, am intrat toti buluc, "portarii" nu tineau "distanta obligatorie", dar asta este relativ, oarecum. In clasa, dispozitivul in care era dezinfectantul era defect, nu functiona, plus ca in clasa nu incapeam toti indeplinind masurile de siguranta, dar scuza a fost ca trebuie sa mai asteptam deoarece au comandat banci personale dar ele nu au ajuns, asa ca stam in cele duble pana atunci, plus acum suntem OBLIGATI sa venim cu un marker achizitionat de noi, personal pentru a scrie la tabla, in masura in care nu il ai vei fi sanctionat, probabil. Asa ca, in final, experienta a fost oribila, o "debandada" totala, unde nici cadrele didactice nu stiau ca trebuie sa faca, ori sa aiba un raspuns concret la unele intrebari.
Noi investim in catedrale în anul 2020 și la mine la liceu băncile vechi se arunca pe geam de la etajul doi în loc sa fie donate unde este nevoie. Ce sa mai, e posibil, dar din păcate tot speram sa fie mai bine și parca e din ce în ce mai rău. Frumos videoul, explicat simplu, soluții bune și sigure.
Da, total de acord și e foarte tare ce ne-ai aratat, dar cine ar trebui să achiziționeze aceste materiale. Ministrul Educației, primăriile, școlile, profesorul?
Este Zona IT, insa acest material m-a facut sa te apreciez enorm! Bravo! Ati pus puctul pe i. In sfarsit o persoana cu putere de a distribuii, a facut ceva corect! Si asta demonstreaza dezinteresul fata de sistemul de invatamant. Generatia mea a avut 16 ministrii ai invatamantului, si uneori treceam daca cumparam reviste. Un singur om a reusit sa gaseasca atatea solutii, iar o institutie de stat, zeci de oameni "dedicati", dupa vorba ta, "se balbaie" si nu au facut nimic. Bravo!
Esti genial, Dane! GENIAL!!!! Bravo! Voi, cei care faceti toata ziua teste cu tehnologia, care stiti foarte bine astfel de solutii, chiar si furnizori si preturi, trebuia sa fiti chemati in martie la minister si sa puneti pe masa alternativele. Chemati ca si consultati de specialitate, tehnici. Eu sunt sigur ca 95% dintre functionarii din minister nici macar nu stiu ca astfel de instrumente exista!
DAR IN VALEA CALUGAREASCA (PRAHOVA ) COPIII SUNT NEVOITI SA TRAVERSEZE DN -UL DOAR PE O TRECERE DE PIETONI CARE NICI MACAR NU SE MAI VEDE SI O COPILA DIN ACELASI LICEU A FOST SPULBERATA DE UN TIR SI UN SEAN SIMULTAN CA NU VOR SA FACA PASARELE SAU UN RADAR FIX IN ZONA CA NU VOR FRATE PARLAMENTARII ...... VA GANDITI BBAAAAAA CE A FOST IN SUFLETUL ACELOR PARINTI CAND AU VAZUT CRIMINALISTII CUM LE ADUNA COPILUL DE PE ASFALT SI DINTRE ROTILE TIRULUI ......NORMAL AVEM LA TV VULPITA ...... MASCAM GRAVUL CU PROSTIA ASTA ESTE ROMANIA !!
La mine sunt 2 grupe. Saptamana asta prima grupa merge la scoala, a doua face online si saptamana viitoare e invers si tot asa. Eu sunt din a doua grupa si n-am facut ore online, scuza e ca "nu e gata reteaua" si s-ar putea sa fie gata saptamana viitoare, cand deja grupele fac schimb. Pana acum ne-a trimis diriginta poze cu ceva recapitulare si niste exercitii de pe tabla(ma refer la mate), la restul materiilor n-am primit nimic. Tare rau va mai fi. Te respect Dan, esti un om extraordinar!
Cred ca unul dintre efectele neasteptate ale necesitatii desfasurarii cursurilor online este de a ne arata cat de rigizi si incompetenti sunt in a se adapta majoritatea oamenilor din Romania. Cel mai trist este cand chiar profesorii aia mai "ilustrii" de matematica , fizica sau informatica nu sunt capabili sa predea online.Ii bate tehnologia...trist
Păi ce să facem dacă la noi nu există rigurozitate? La BAC ai așa-zisele ”competențe digitale” sau atestat, un fix pix ambulache de dat copy paste care nu atestă absolut nimic. La titulatură bate vântul. Citeam mai demult pe un site că singura competență digitală cerută la un examen pentru funcția de ”inspector școlar general” este...țineți-vă...trimiterea unui e-mail. Ce pretenții să ai dacă, în 2020, încă nu există vreun standard de competență digitală pentru cadrele didactice? Am săpat pe net nițel și nu am găsit nimic specific. Primul rezultat este un document publicat de guvernul Moldovei, în rest articole și opinii, nimic oficial. Dar există și tarlaua cealaltă, unde se situează profesorii care nici nu vor să încerce să învețe să utilizeze tehnologia în scop educațional. Situația e de râsu' curcilor, la noi, dar și în alte părți de pe glob, nu se poate face nimic până nu dai cu parul. Asta derivă din prostie și ignoranță, nu neapărat din rea voință.
Nu e deloc de neașteptat. Cand avem profesori de matematica ce nu sunt in stare sa înțeleagă soluții alternative la subiectele de bac.. era de așteptat. Asta e esența it ului: daca ești inflexibil sau nu esti in stare sa gândești logic, se vede instant. Nu ține cu memoratul mecanic, aka analfabet funcțional.
Min 7:28. Ma opresc pt. a preciza, indiscutabil urmatorul fapt. Acesta este de departe cel mai bun canal de pe platforma youtube.ro! Subapreciat, evident! Felicitari pt. munca depusa si cu jint imi exprim admiratia, stiind ca, la un pol totalmente opus, se afla "greii contentului" aflati sus pusi in fruntea trendingului. Rusine! Nu tind sa ma repet in exprimari, dar aici voi face o exceptie. FELICITARI, sincere felicitari!
Mai pui si ca e si peste 2000$, unde sulai bulai iei tu cate una pentru fiecare clasa? Da asta nu-i nimic. De retea in scoli mai bine o lasi moarta. Iar internetul nu are acoperire ca la tine in birou pe wireless sau pe cablu. In orasele mari mai e cum mai e, ne laudam cu viteze mari pana ramanem in urma ca nu investim, dar in tara e varza murata.Voi sunteti constienti ca foarte multe institutii din Romania nu au departament IT, cu cel putin un inginer din domeniu care sa aibe ceva habar? Bai, sau macar un tehnician amarat care sa le instaleze si sa le curete aparatura, sa mentina o retea la un standard cat de cat decent. Ca de a avea si post e total altceva. Ba ca nu se pot face angajari, ba ca nici nu exista postul in organigrama, mai sunt si cu abureli si jmecherii ca e cu incadrare pe alt post, poate chiar ocupa doua, norma intreaga+jumatate de norma ca sa mai duca spre un salariu decent pentru cineva din domeniu. Adica macar aproape jumate ca altii mai verzi ce ocupa posturi prin orasele mari. Adica nici nu e interes sa aibe oameni, ca plm ei stiu ce sa cumpere si de la cine, unul care stie ce vrea poate ie-ar deranja ploile, si nici oamenii nu ar veni ca nu e oferta atractiva. Pai nu sunt bani si interes si minti ascutite caree sa gaseasca solutii sa avem sapun la baie in institutii in mod curent, sau scoli cu baie in interior, un corp sanitar din secolul trecut macar daca nu cel curent. Noi avem pretentii prea mari, serios. Dan parca e din alta lume cu tabla lui :)) Cu tot plug and play-ul din lume si cu usurinta de utilizare al sistemelor, fara suport tehnic e foarte greu. Ca apar tot felul de probleme. Iar aplicatiile si serviciile folosite trebuiesc dedicate nu alea gratuite de pe net. Ori facute in house pentru folosire la nivel national ori open source atent alese si culese. Iar apoi tebuie multa atentie la licente, perioade de garantie si durata de viata al echipamentelor. Lucru pe care institutiile il cam omit sa ii dea atentie. Dar ce te faci ca nu exista protocoale privind achizitiile, ca sa nu se ia petarde la preturi mari si chiar cand sunt nu se respecta ca...n-ai tu treaba. Adu-ti aminte de cazul Caracal cu sistemul de localizare ineficient, neutilizat oricum ca se foloseau de capacitatea operatorilor de a localiza apelurile, iar aia doar unde au mai multe turnuri in zona. Mai stii ce zicea ministra atunci? Avem sistem dar nu e bun. Reporterul intreaba de ce nu se achizitioneaza o optiune care functioneaza cum trebuie? Iar raspunsul e ca asta e platiti si nu s-a depasit durata de viata, trebuie sa-l folosim pe asta. Pai bine ma, dar cine dracu tebuie sa isi asume raspunderea, pe cine tragem noi acum la raspundere pentru achizitia unui sistem care a fost platit degeaba? Iar tampenia asta e in foarte multe locuri, implicit si in scoli. Daca e sa se ia ceva, cine cumpara habar n-are ce ia. Apoi vin altii de pe la consiliile locale etc sa se laude prin ziare ca au facut multe si marunte. Dar ei n-au specialisti care sa-i ghideze sau daca au nu colaboreaza cu ei. ASta inseamna poitizare, inapti cu impresii de grandoare in posturi cheie.
Din fericire pentru mine am terminat liceul anul asta! Din nefericire, in doua saptamani incep faculta si tot ce stiu este ca ar trebui sa fac laboratoarele fizic si cursurile online. Legat de camine, inca nu am primit nimic... la ce sa ma astept.. sa dorm pe pres in fata politehnicii sau sa iau hamacul si sa mi-l agat undeva. Cand ma gandesc ca toti colegii mei(fostii) care au plecat in strainatate au totul pus la punct, de la cazare, la toate informatiile legate de cursuri. Un prim motiv sa pleci, mama ei de organizare! Insa nu am optat pentru strainatate, desi am avut oportunitatea. Acum legat de cei mici... am o surioara care a inceput clasa a 2-a... ce sunt alea reguli... numa pe hartie sunt bune scrise... degeaba respecti tu in clasa si in curtea unitatii de invatamant, cand odata iesiti de acolo, parintii isi asteapta pruncii in imbulzeala, si la restaurante si terase este plin de elevi de la cei mici pana la liceeni. Si ca sa mai adaug ceva: nu am inteles faza cu dormitul in gradinite... de ce mama naibii nu pot sa doarma toti copilasii acolo, si trebuie un pat distantare intre alte doua? De parca pana in momentul somnului nu respira acelasi aer inchis din clasa respectiva si de parca toata vara nu au stat copiii impreuna in parcuri(ah stai este in aer liber). No bun, acum ca mi-am exprimat cateva ganduri... time to watch (da am engleza pe la gura pentru dacii liberi, sau poate preferati die deutsche Sprache) si Hai cu algoritmul!
Stai chill, la cursuri cand vei merge iti vei da seama ca 90% sunt pierdere de timp (se merge pe monolog) si tot de pe formatul online (completat cu info de pe internet) vei ajunge sa inveti. Ce nu pricepi din documentatie intreaba la laborator! Sunt convins ca asistentii iti vor raspunde sau te vor directiona catre o sursa de informatii buna. Cat despre camine... asta e nasol.Totusi cred ca Univ va gasi o solutie. Nu renunta la camin! Vei pierde multe experiente stand in chirie.
@@stefanp.9222 Multumesc pentru sfat. Sunt convins ca multe dintre cursuri vor fi o pierdere de vreme, ca oricum pana si in liceu, ceea ce aprofundezi, o cam faci pe cont propriu + daca ai noroc de profi buni si implicati (ma simt norocos, pentru ca am avut la mate, fizica si pana si la materii de uman). Legat de camin... sper la un loc avand in vedere ca nu toti anii sunt prezenti onsite. Eu sunt familiarizat cu statul in camin, deoarece si la liceu am practicat acest lucru si nu imi pare rau, desi acum in a 12-a am stat singur la apartament si cu toate experientele din camin, consider ca mi-a prins mai bine.
@@nta2267 eu nu inteleg, cursurile la poli probabil se vor face online, de ce mai stai la camin si nu stai acasa? SI eu sunt la unibuc, si cand au anuntat ca se va face online nici nu mi-am mai batut capul sa caut cazare in bucuresti
@@G3D00 pai de exemplu UBB info au anuntat ca vor face totul online, deci vor sta acasa, dar la UTCN anii 1 si 4 cat si master 1 vom face laboratoarele fizic si cursurile online. De asta ne pun la dispozitie camine (3850 din 5000 locuri), probabil pentru ca vor fi laboratoare in mai multe zile ale saptamanii. Iti dai seama ca as ramane acasa, daca as stii clar ce si cum, si de asta este riscant si sa cauti o chirie pe care ai plati-o fara sa iti petreci tot timpul in orasul respectiv.
Sunt fix în aceeași situație, anul l la Politehnica și cred că te referi la cea din București că în Timișoara am înțeles că s-au luat unele hotărâri concrete. Știam că ar trebui sa fie o ședință săptămână aceasta, pe la început, dar nu am auzit pe nimeni, că ar fi fost ceva și, vorba aia, numai azi nu-i miercuri și dispare noțiunea de "ședință la inceput de săptămâna". In fine, inca o încercare de a înainte propuneri și răspândi felurite zvonuri, presupun.
@@ionmaria2888 Asa este, se fura mult, dar nu se va schimba asta peste noapte. Poate daca ar merge lumea la alegeri si n-ar mai vota aceleasi 2 partide in fiecare an...
Pe lîngă că fura ca in codru sunt si incompetenți, iar lumea nu are curajul sa accepte schimbarea votant oameni integri din partide mici neafiliate altor partide, oameni care chia vor sa face schimbare
Îmi este teamă pentru ce urmează. Urmăresc zilnic știrile din Birmingham și mereu se descoperă copii infectați cu Sars Cov19. Sper din tot sufletul ca acest virus să nu sufere o mutație...
Salut Dane și întreaga comunitate ZONA IT. Locuim in Marea Britanie și vă spun cum stau lucrurile aici. Fica mea este anul 11. Au început testarea sistemul online cu o lună înainte de începerea școlii tocmai pentru a se asigura că totul funcționează perfect și toată lumea știe sa-l folosească. A funcționat și funcționează brici din prima zi de școală
imi place maxim de tine, si ai intentii super bune dar de unde dracu fura astia ca sa investeasca in asemenea echipament, tabla aia smart, web cam ul ala adica n au fost in stare sa cumpere niste nenorocite de tablete da pai restu =)))) intentia ta e super grozava si ce viata aveau copiii astia daca erau conditiile astea, dar plm traim in RoMaNiA
Coerent, pe înțelesul tuturor și cu argumente solide. Super tare clipul. Ar trebui sa candidezi, chiar am avea nevoie de o personalitatea ca a ta acolo la “inaltime”.
11:22 am vrea noi panouri. La mine în clasă se destramă băncile și scriem la tablă toți cu același marker (de anul trecut) deocamdată și până nu ne vom aduce propriile markere așa va rămâne. Și să nu mai vorbesc de online pentru că noi mâine începem orele online teoretic pe o platformă neterminată (un fel de zoom) sau varianta a doua e să primim exercițiile și lecțiile prin poze de la colegii din clasă și să le copiem încercând să le înțelegem din rezolvare sau ceva.
Alexandru Oancea tabletele pe android duc lipsa majora de productivitate. nu gasesti aplicatii profesionsle si bine optimizate. ia ti ipad sau tableta grafica dedicata. poate in urmstorii ani, dezvoltatorii vor lua si android in considerare. momentan, tabletele android sunt telefoane cu ecran mai mare. nu gasesti aplicatii special dedicate pentru tablete cum gasesti pe un ipad.
Dan, incarca te rog doar partea de clip in care explici aceste solutii pentru scoala online. E fix ce trebuie, calm, simplu, usor de inteles. Felicitari!
Nu am copiii ai în situația asta chiar mă bucur. Am ras cu lacrimi in prima parte a videoului :))) Fetițele sper sa fie bine ai să nu pateasca nimic. :)
Profesorii nu stiu sa opereze pe platforme ca zoom si google meet, ei pun laptopul pe catedra si vin elevii sa faca legatura cu cei de acasa prin conferinta vieo, si oricum se vede cu pixeli, macar se aude decent....
Este suficient să doriți și să puteți utiliza această tehnologie de predare .Dotarea cu aceste echipamente e treaba altora și cred că e mai utila decât achiziționarea haotică de tablete cartele telefonice etc. In rest scuze care acuza profesori și-au luat salariile integral majoritatea tratând superficial aceasta oportunitate de a preda care reprezintă viitorul. Ar trebui o platforma si pentru profesori la care sa se aplice "algoritmul" și în funcție de rating sa fie plătiți.
@@andreiflorin7767 Eu am stat în online de dimineața până seara cu elevii. Ceea ce nu s-ar fi întâmplat niciodată la școală... La final chiar am făcut un mic studiu despre impactul școlii online: geografilia.blogspot.com/2020/05/studiu-de-caz-impactul-si-eficienta.html
Bravo domnulee!! E cea mai eficienta si cea mai misto solutie pt cursurile online, doar la ce tablete putem achizitiona noi, flipul de 2000 de euro e out of question, asa incat nu stiu cine o sa aiba setup ul asta (cu flipul impreuna). Imi place mult ca iei atitudine si fata de realitatile politice!!!
Tulai, doar ce incercam și eu să mă deconectez de la tot ce înseamnă școală, că ce să vezi, la școala la care merg eu sunt restricții mai dure ca în armată De fapt ce vorbesc, peste tot sunt restricții ca la noi în școală .. diferența constă in faptul că deși îs in an terminal, terminam la 4
Sunt clasa a XII-a. Nu am cuvinte care sa exprime dezamăgirea mea legata de romania, nu școala din romania ci tara in general. Nu o să mă uit în spate când mă voi muta in Europa de Vest.
Foarte bine ce faci. Problema nu e ca tehnologia nu exista... Tehnologia asta este prezenta de ceva timp. Problema e ca anumiti profesori/invatatori nu stiu sub nici o forma sa o foloseasca. Nu vor nici macar sa incerce...
Deci pe bune ca ai fi un profesor foarte foarte bun. Ai o dictie perfecta si explici bine de tot, natural si faci ca totu sa para foarte usor si logic. Ar fi o placere sa faci scoala cu cineva ca tine. Fetele tale cred ca sunt foarte fericite sa te aiba. Respect !
Da frate dar când eu am o profa de chimie care cere imposibilul de la noi ce sa mai faci ,
#CelMaiBunProfesorDeTehnologieEsteDan 😎
Dan chiar este profesor, a terminat Filozofia.
@@mihailuk8579 wow 😱
@@CristianAlexandruRadu Acum poate înțelegi de unde talentul lui, abordarea deosebita a subiectelor, maniera în care o face.
Dacă îi explic toate astea profesorului meu de matematica îi cedează creierul :)))
Ce trist..
Incearca asta cu profa de romana sau cel/cea de geografie, daca vrei un armaghedon perfect.
@@florinpandele5205 :)))))
Trist dar adevărat sunt unii domni profesori care abia se descurca cu un telefon ce spune Dan aici deja e de domeniul fantasticului 😔😔
@@JohnnyFo cam asa e majoritatea nu-s capabili sa foloseasca tehnologia
Am trecut in clasa a 7a, am 13 ani. Am 33h/saptamana deci 7h sau 6h pe zi. Dupa acele 7/6h de stat in aceeasi banca, purtand o masca, ajung acasa unde mai am 3h teme si in unele zile pregatiri in particular. Mi se pare mult prea mult pentru varsta mea. In timpul scolii voi scrie dupa dictare, voi transcrie de la tabla etc. voi toci niste notiuni unele importante, altele foarte importante dar o parte paralele. La unele obiecte trebuie sa fac acelasi lucru (sub forme putin diferite) pentru "a invata". Nu stiu daca cer prea mult, dar as dori niste timp liber si metode mai bune de invatare.
Vreau schimbare.
Toata vacanta de vara am facut un singur lucru. Am invatat, dar am invatat ce am vrut eu, avand o pasiune. Imi place extrem de mult sa programez, sa rezolv probleme si sa pot ajuta prin cunostintele mele. Anul trecut am fost calificat la olimpiada nationala de informatica dar din pacate nu s-a mai organizat.
Sunt constient ca am nevoie de cunostine in mult mai multe domenii, dar as dori sa le invat cu un zambet, nu obligat de un sistem invechit si nepractic. Sper sa se schimbe si macar cand ajung la liceu sa pot beneficia de el.
Foarte tare frate!
D asta hai sa ne unim cu selly..si sa aratam ca ne pasa
Nu astepta schimbari de la altii, continua sa fi autodidact si o sa ai de castigat toata viata
Ai dreptate! Si eu tot 13 ani am, si tot a 7-a sunt si tot 6/7 ore am pe zi.
Vacanta asta am invatat despre spatiu, una dintre pasiunile mele, si componente pc/telefoane (alta pasiune de a mea)
Iar astia ne pun sa stam 7 ore cu masca pe fata, fara sa o scoatem, fara sa mergem in curtea scolii cu pauze de 5 minute unde nici nu ai timp sa mananci sau sa te duci la baie...
Pe mine nu ma deranjeaza sa stau 6 ore pe zi cu masca pe fața si sa am pauze de 5 min, pentru ca m am saturat sa stau acasa....nu stiu...voi nu o luati razna ???Nu ati intrat in depresie in 7 luni de tot stat in casa?
Felicitări Dan Cadar.
Cu acest material mai făcut să nu îmi închid contul de Facebook.
Musai trebuie văzut de cât mai multă lume asemenea material.
Hai cu algoritmul, că de distribuit am făcut-o deja.
Nu ma pot abtine din a intreba ce legatura are clipul cu facebook-ul
@@electrocat9 gresala mea, omisesem nu-ul. Acum are sens
m-ai*
@@robertbratescu3219 , ai dreptate.
Voi va dati seama că omul asta in câteva ore a făcut ceva ce nu a putut face un guvern întreg.Respect, hai cu algoritmul.
nu e asa simplu, el numa a gasit dispozitivele care sa rezolve problema dar de unde drq bani ca sa le cumperi, nu e asa simplu, te duci zici ca maine toti profesorii au echipament si ca prin magie apare echipamentul.
@@paralelel849 bani au fost, sunt si vor fi, dar in buzunarele politicienilor!
Îmi place foarte mult de tine, un om inteligent și educat. Care știe sa spună lucrurile cum trebuie și sa aibă o baza argumentata solida.
Bravo omule (tot respectul), cred ca le-ai dat o palma enorma incompetentilor de la ministerul invatamantului.
Cu ciocanul .
Cu piciorul.
Cu algoritmul
Sa fim seriosi, toti stim ca nu o sa se schimbe nimic , singura modalitate e sa alegem un partid care are chef de noi, precum USR + .
@@paralelel849 nu prea se poate intampla asa ceva...
Mulțumim. Frumoasa prezentare și usor de înțeles, chiar și pentru un "politist". Realizez însă ca învățământul din România se va putea desfășura așa peste 10 ani. Sunt întristat când vad ce departe suntem de a ne putea ajuta cu adevărat copiii. Succes tuturor copiilor și părinților!
Să fie ăsta un video în care vorbești despre tehnologie dar și despre subiecte non tech???
This is a rare pokemon
Intr-un fel a vorbit
Cât adevăr poate spune acest om, un tata îngrijorat, și un om care merită tot respectul 💪💗✨
În sfârșit ai postat... parcă a trecut o veșnicie!
:))
BRAVO !!!! TOTALA DREPTATE AI FOST UN SFANT !! SPER CHESTIA ASTA SA AJUNGA LA URECHILE MINISTERULUI !!
Urmărindu-te atât pe tine cât și pe Pătraru, nu pot să nu îmi doresc un video cu amândoi în care să abordați tema educației, sau a societății românești, sau orice vă doriți voi. Cred că ar ieși ceva super.
Sustin ar fi blana o colaborare,dar mno as înțelege si de ce nu e posibil un asemenea lucru. Totusi inca speram:)))
Totul depinde dacă Dragoș se bagă la un Real Racing 3
Dacă cei care ne conduc ar avea gândirea ta am ajunge departe. Respect în continuare în tot ceea ce faci. Ai admirația mea!!!
Exact sentimentul meu....copilul meu ...cobaiul lor ..:(
Imi place enorm ca propui solutii! M-am saturat de cei care doar fac observatii, fara sa isi argumenteze pozitia! Felicitari si tineti-o tot asa!
View, like, comment, share! Mulțumesc frumos pentru acest material fabulos!
Esti prea bun meriti respectul tuturor. Ai dat argumente solide iti înțeleg nemulțumirile și cel mai mult apreciez ca ai venit cu soluții revoluționare sistemului de învățământ
Oricum nu are statul roman bani de dispozitivele alea dar cine știe...
pentru a simula tabla (prin screensharing, nu tabla smart cum e samsung flip), se poate folosi si o tableta microsoft surface (go sau go 2 sunt variantele de buget) cu aplicatia drawboard (din magazinul surface, costa cam 10 euro) si un stilou de la surface. poti bazgali pe drawboard ce vrei tu si poti partaja prin zoom de exemplu ecranul. camera web de la surface si microfonul sunt de asemenea de calitate inalta. Vorbesc din experienta personala
Niiiice :) Deci se poate.
Cred că ideea e mai mult pentru învățământul mixt prin rotație și în clasa și on-line cu o singură tabla.
Dar da se poate și cu surface dar și cu laptopurile care suportă touch și stilus
👍👍👍
@@igor_cojocaru85 Da asa este, varianta cu tabla smart este ideala pentu invatamantul hibrid, dar cred ca si cea mai costisitoare. Am vazut table din astea doar in institutii de invatamant private in strainatate (sunt sigur ca sunt si in Ro) care nu au multe sali de clasa. Cu siguranta in contextul digitalizarii va deveni tabla banala pe care fiecare sala de clasa o va avea in 10-20 de ani, si probabil ca pandemia va accelera procesul dezvoltari si adoptarii in masa. Dar chiar si asa, ramane, prin prisma pretului, un produs de nisa pentru moment. La ora actuala varianta cu un styllus si un touchscreen mi se pare cea mai la-ndemana pentru toata lumea.
Citind comentariile p-aici mi s-a nazarit si mie o idee, nu stiu cat e de fezabila: oare s-ar putea ca profesorul, de pe o tableta/laptop, sa stream-uie online pentru copii de acasa si in acelasi timp cu ajutorul unui beamer, sa proiecteze aceiasi tabla virtuala si in clasa pt copiii prezenti? In felul acesta, profesorul sta la catedra si preda lectia pe laptop/tableta, pe ca o vad atat elevii din clasa cat si cei de acasa. Poate un beamer e mai la indemana decat tabla asta desteapta prezentata de Dan. Merci
@@randunik77 perfect fezabil, conținutul de pe ecranul profesorului să fie redat pe videoproiector în clasă.
Numai că spre deosebire de unele facultăți, școlile nu au videoproiector la clasă.
Erai un excelent profesor...nici nu stiu sa zic daca e pacat sau nu ca viata te-a purtat pe alte cai, dar eu cred ca aveai darul de a explica oricui foarte bine!
Din nou , un video excelent ! Hai cu algoritmul !!!
Președintele acestei țări te-as vota după acest material 😅. Nu am copii, iar școala am terminat-o de mai bine de 10 ani, dar modul în care gândești si vezi lucrurile este pur și simplu genial. Sper ca și cei cu putere de decizie să vadă acest clip, au ce învăța.
Doamne deci iubesc rezultatul final al fiecărui videoclip in parte , atâtea idei de dezbătut, și atâta dreptate , spusa efectiv cu cuvintele pe fata, fără nicio ascundere !
Revin ca abia am terminat partea 1 haha
Edit : am avut o materie la facultate numita matematici speciale (MS) , ei bine va dați seama câte teoreme nebune și calcule și exemple puteau sa se întâmple intr o ora de curs/seminar . Soluția cu care a venit profesorul mi s a părut efectiv fascinanta și banala in același timp. El efectic a luat o tableta( nu știu exact ce mode era, sau dacă era super scumpă ) și a început sa facă streaming de pe ea . Intr adevăr, nu poți sa i monitorizezi pe elevi/studenți sa fie atenți la tine, dar asta se va vedea atunci când vor avea un test/examen. Încă o varianta ușor dubioasa și pe care nu am cercetat o încă, a fost un live pe Twitch. Intr o seara când ma plimbam cu privirea pe aceasta platforma de streaming, am ajuns pe un live al unei facultăți, in care era un profesor care prezenta ceva studenților . Am zis ca dacă tot am ajuns acolo, hai sa pun și eu niște întrebări , și da, ei efectiv făceau orele de facultate pe Twitch , interesant .
Sunt de părere ca o sa ajungem din nou in situația din Martie , in care absolut toată lumea va fi trimisa acasa , făcându-se din nou ore online
Sănătate numai bine !
Ușurința cu care te exprimi, coerenta, dictia si inteligenta ta sunt de admirat! Cred că și Andreea Esca este invidioasa pe tine! Ești fenomenal! Avem nevoie de oameni ca tine! 👍 👍 👍
Încearcă să i explici lu tanti Maria profesoara de matematica din Vaslui 56 de ani, de screen sharing , 1080/60 , NFC și așa mai departe...avem muuult muuuult prea mari găurile in sistemul nostru de învățământ că să poată să devină macar plauzibil un scenariu de acest fel la nivel natiinal...e de ajuns un notice de la Windows că vrea update și sa dus drq ora
Dexter21 trist, dar adevarat.
mama esti prea genial omule, mereu ma uit la tn cu placere
Unii copii nu nu au nici curent electric.
Ei trebuie să facă online
~Anisie
Si a cui e vina? A parintilor care fac copii cand totusi nu isi permit sau a statului ca nu umple saracii cu banii numa pt faptul ca exista?
@@paralelel849 Fac copii pentru ajutoare. Ar trebui sa nu primească ajutoare decât dacă pentru câteva luni. După ceau! Dacă nu s-au angajat... aia e.
@Radu Mandescu Pentru că sunt unii prea încuiați că să înțeleagă ce e bine pentru copii lor. Așa că singura soluție e să fie obligați să facă ce e bine, mai ales că nimeni nu ia obligat să facă atâția copii.
@Radu Mandescu Ce ai cu vaccinurile?
Setarile astea pot fi facute in fiecare clasa de unu mai profesionist in ale clickuri, sa nu suprasolicitam mintile iluminate ale unor profesori "aproape genii". Un setup mai mult decat util si functional pentru aceste situatii. Acum sa zicem ca acea camera cu tracking si acel microfon sunt mofturi, in sensul ca se poate face treaba decenta si fara. Big like!!!
Nici eu nu cred în mersul la școală fizic. Eu, unul, mă bucur că sunt la facultate de un an de zile și că eu chiar am făcut cursurile online. Mă bucur și pot spune că sunt mândru de faptul că am văzut acest canal dezvoltându-se încă de la începuturi. Voi, ceilalți mai noi, vă recomand toate videourile lui Dan Cadar și "Hai cu algoritmul!"♥️
Eu am făcut 2 ore de mate și 2 de română pe săptămână, atât, poate niște teme așa făcute in viteză la alt ceva, nu ni se pare normal ca așa dintr-o dată profesoara de română, de exemplu, care nu are nici o pregătire in tech să facă așa dintr-o data cursuri online, asta o știu din propria experienta cu ai mei profesorii și ai mei părinți (tot la catedră). Mă bucur că mai sunt și școli /facultăți unde s-a făcut ceva, un prieten la facultatea i-a copiat fără stres online :)
Foarte tare acest video Dane! Asta este doar o mica lecție despre cum trebuie și la cine trebuie sa apelezi când vrei sa începi un proiect și sa îl și termini "ca la carte"! Ma bucur foarte tare ca ai abordat problema și stai liniștit ca a fost și cu bun simt. Daca politicienii ar viziona videoclipurile tale ar învăța foarte multe și mai ales s-ar alege cu un limbaj mai adecvat și o cursivitate nativa! Respectele mele Maestre!
Deci din moment ce ai zis "ecrane nenorocite" ( 8:25 ) mi s-a activat Blue Light Filter pe telefon😂😂
LooooL
Să fie doar o simplă coincidență?! XD
Omule ești cel mai tare.
Îți sănătate ți-e și familiei tale .
România nu este pregătită pentru școala online.
Sincer vorbind,nu cred că își doresc să se chinuie să investească în această oportunitate.
Multe scoli n-au nici buda sau hartie igienica si noi le aratam o tabla de 2500 de coco + camera, microfon, cont de zoom, si alte chestii fancy. Sa nu mai zic de profesori care habar nu au sa ataseze un fisier la un email😑. Suntem ataaaat de departe.
yep
Esti cel mai bun in ceea ce faci! Eu ce pot spune e ca Soția mea e profesoara si astazi a mers degeaba la scoala,harababură totală!
Școala este obligatorie, dar în același timp, opțională. Trăim într-un paradox obscur în care oricum ambele tabere nu vor avea de câștigat. Ca și cum ar proceda cumva doar pentru a scoate basmaua "curată" pe moment. Cea mai bună soluție ar fi fost să dea măcar odată dovadă de omenie și să facă tot posibilul pentru cumpărarea tabletelor. O altă idee care mi se pare benefică este aceea de a prioritiza materiile și de a diminua orele cursurilor online. Adică 45 minute și nu 60. Legat de materii să se facă serios doar matematica și româna, iar celelalte să fie îndrumate prin documentarii și videoclipuri educative. Asta la I-IV și V-VIII. Acest model ar scădea drastic orele în care elevii ar fi nevoiți să le petreacă în fața gadgeturilor. Avem o tendință greșită, de a încerca să facem totul perfect, dar în astfel de momente, necesar este să stăpâni bazele. Dacă cunoști suficient de bine matematica, te poți dezvolta fantastic în științele naturii. Dacă cunoști foarte bine limba română, poți să înveți practic orice, pentru că înțelegi și poți la rândul tău să transmiți. Mi-a plăcut videoclipul tău, ești genial!!!❤
La mine au scazut orele de la 50 la 45 de min
Probabil ar trebui sa invete si engleza, ca in ziua de azi fara engleza cam ai multe de pierdut.
Mi se pare totusi discutabila prioritizarea matematicii si romanei si renumele lor de baza a invatamantului, dat nici o indoiala ca trebuie redus din ceva
@@racemanstill Fiecare disciplină este importantă, însă, cultura generală nu se deprinde din școală. Cursurile fie palpabile sau online, au sau ar trebui să dețină rolul unei muze. Când iubești o disciplină începi să o asimilezi furibund fără să te simți stresat. Limba engleză va fi în viitor mai primordială chiar și decât limba maternă, însă, pentru a învăța engleza, trebuie să ai o incursiune serioasă cu referințele și normele britanice, nu e un fenomen ce-l poți asimila în 12 ani de școală, o limbă străină o înveți pe decursul vieții. Plus de asta, la noi limbile străine sunt în mod trist, tratate cu superficialitate, indiferență. Însăși limba maternă e deosebit de complicată și ramificată, de aceea susțin că prima dată e nevoie să fim avansați aici, după totul ține de noi și munca noastră. Mulțumesc!
@@andreiandrei8240 După umila mea părere, lacune înfricoșătoare sunt în ambele discipline. Sunt mulți elevi care au anxietate la ora de mate, care poartă latent o frică traumatizantă. Se simt inferiori doar pentru că nu înțeleg matematica. Nu toți o să fie Țiteica sau Bolyiai, dar, măcar să fie mai curajoși, să rămână cu o bază după niște ani de școală. Acum, aruncând un ochi și peste limba română, observăm că elevii nu se deschid cititului, le sunt impuse niște lecturi vechi, pline de arhaisme și regionalisme care mai mult îi obosesc și plictisesc. Acum nu susțin faptul ca toți să citească Herry Potter, dar pot lafel de bine să-și găsească pasiunile/interesele în alte lucrări. Ideea e că școala nu dă frâu liber acestei opțiuni, de a citi liber și de a sintetiza propriile opinii și argumente. La română, lectura este cea mai de preț, fără ea nu ai cum să reziști exigențelor sale. Ar fi multe de zis însă nu știu cât îmi mai permite locul de față. Mulțumesc.
WOW !!! Fara alte cuvinte.
Al treilea lucru care se întâmplă zilele astea este, deschiderea metroului drumul taberei
Si sa-l sarbatorim pe vadim tudor
Dane!! meriți sa fii Ministrul Învățământului 👏👏👏👏
Deja mi-e dor de vacanta :))
Omule, esti genial! Totul este neclar la școală și incert.
Am fost la scoala, am intrat toti buluc, "portarii" nu tineau "distanta obligatorie", dar asta este relativ, oarecum. In clasa, dispozitivul in care era dezinfectantul era defect, nu functiona, plus ca in clasa nu incapeam toti indeplinind masurile de siguranta, dar scuza a fost ca trebuie sa mai asteptam deoarece au comandat banci personale dar ele nu au ajuns, asa ca stam in cele duble pana atunci, plus acum suntem OBLIGATI sa venim cu un marker achizitionat de noi, personal pentru a scrie la tabla, in masura in care nu il ai vei fi sanctionat, probabil. Asa ca, in final, experienta a fost oribila, o "debandada" totala, unde nici cadrele didactice nu stiau ca trebuie sa faca, ori sa aiba un raspuns concret la unele intrebari.
tu ai tabla pe marker? esti bines.
@@paralelel849 este a doua tabla cu marker din școală deoarece este un laborator si au vrut sa "păstreze" curatenia)))))
Noi investim in catedrale în anul 2020 și la mine la liceu băncile vechi se arunca pe geam de la etajul doi în loc sa fie donate unde este nevoie. Ce sa mai, e posibil, dar din păcate tot speram sa fie mai bine și parca e din ce în ce mai rău. Frumos videoul, explicat simplu, soluții bune și sigure.
Da, total de acord și e foarte tare ce ne-ai aratat, dar cine ar trebui să achiziționeze aceste materiale. Ministrul Educației, primăriile, școlile, profesorul?
probabil ministerul, da 100% nu o sa gaseasca bani pt asa ceva, abia au gasit bani pt niste tablete amarate :D
Foarte bine punctat. Apreciez tot ce ai spus.
La cat de nepregatiti sunt ar trebui noi sa ne pregatim de nepregatirea lor
Este Zona IT, insa acest material m-a facut sa te apreciez enorm! Bravo! Ati pus puctul pe i.
In sfarsit o persoana cu putere de a distribuii, a facut ceva corect!
Si asta demonstreaza dezinteresul fata de sistemul de invatamant. Generatia mea a avut 16 ministrii ai invatamantului, si uneori treceam daca cumparam reviste. Un singur om a reusit sa gaseasca atatea solutii, iar o institutie de stat, zeci de oameni "dedicati", dupa vorba ta, "se balbaie" si nu au facut nimic. Bravo!
22:20 ușor, dar foarte scump.
Esti genial, Dane! GENIAL!!!! Bravo! Voi, cei care faceti toata ziua teste cu tehnologia, care stiti foarte bine astfel de solutii, chiar si furnizori si preturi, trebuia sa fiti chemati in martie la minister si sa puneti pe masa alternativele. Chemati ca si consultati de specialitate, tehnici. Eu sunt sigur ca 95% dintre functionarii din minister nici macar nu stiu ca astfel de instrumente exista!
A murit înnecat în hazna în 2019 un școlar și nu a răspuns nimeni... La ce te mai aștepți!?
Trist ..... :(
DAR IN VALEA CALUGAREASCA (PRAHOVA ) COPIII SUNT NEVOITI SA TRAVERSEZE DN -UL DOAR PE O TRECERE DE PIETONI CARE NICI MACAR NU SE MAI VEDE SI O COPILA DIN ACELASI LICEU A FOST SPULBERATA DE UN TIR SI UN SEAN SIMULTAN CA NU VOR SA FACA PASARELE SAU UN RADAR FIX IN ZONA CA NU VOR FRATE PARLAMENTARII ...... VA GANDITI BBAAAAAA CE A FOST IN SUFLETUL ACELOR PARINTI CAND AU VAZUT CRIMINALISTII CUM LE ADUNA COPILUL DE PE ASFALT SI DINTRE ROTILE TIRULUI ......NORMAL AVEM LA TV VULPITA ......
MASCAM GRAVUL
CU PROSTIA
ASTA ESTE
ROMANIA !!
La mine sunt 2 grupe. Saptamana asta prima grupa merge la scoala, a doua face online si saptamana viitoare e invers si tot asa. Eu sunt din a doua grupa si n-am facut ore online, scuza e ca "nu e gata reteaua" si s-ar putea sa fie gata saptamana viitoare, cand deja grupele fac schimb. Pana acum ne-a trimis diriginta poze cu ceva recapitulare si niste exercitii de pe tabla(ma refer la mate), la restul materiilor n-am primit nimic. Tare rau va mai fi.
Te respect Dan, esti un om extraordinar!
Cred ca unul dintre efectele neasteptate ale necesitatii desfasurarii cursurilor online este de a ne arata cat de rigizi si incompetenti sunt in a se adapta majoritatea oamenilor din Romania. Cel mai trist este cand chiar profesorii aia mai "ilustrii" de matematica , fizica sau informatica nu sunt capabili sa predea online.Ii bate tehnologia...trist
Stiu adica profu de informatica si matematica nu se descurcau cu Teams
True
@@raul._. Sa nu se descurce profesorul de informatica cu calculatorul ? :))) asta e blasfemie.
Păi ce să facem dacă la noi nu există rigurozitate?
La BAC ai așa-zisele ”competențe digitale” sau atestat, un fix pix ambulache de dat copy paste care nu atestă absolut nimic.
La titulatură bate vântul. Citeam mai demult pe un site că singura competență digitală cerută la un examen pentru funcția de ”inspector școlar general” este...țineți-vă...trimiterea unui e-mail.
Ce pretenții să ai dacă, în 2020, încă nu există vreun standard de competență digitală pentru cadrele didactice? Am săpat pe net nițel și nu am găsit nimic specific. Primul rezultat este un document publicat de guvernul Moldovei, în rest articole și opinii, nimic oficial.
Dar există și tarlaua cealaltă, unde se situează profesorii care nici nu vor să încerce să învețe să utilizeze tehnologia în scop educațional.
Situația e de râsu' curcilor, la noi, dar și în alte părți de pe glob, nu se poate face nimic până nu dai cu parul. Asta derivă din prostie și ignoranță, nu neapărat din rea voință.
Nu e deloc de neașteptat. Cand avem profesori de matematica ce nu sunt in stare sa înțeleagă soluții alternative la subiectele de bac.. era de așteptat. Asta e esența it ului: daca ești inflexibil sau nu esti in stare sa gândești logic, se vede instant. Nu ține cu memoratul mecanic, aka analfabet funcțional.
Min 7:28. Ma opresc pt. a preciza, indiscutabil urmatorul fapt. Acesta este de departe cel mai bun canal de pe platforma youtube.ro! Subapreciat, evident! Felicitari pt. munca depusa si cu jint imi exprim admiratia, stiind ca, la un pol totalmente opus, se afla "greii contentului" aflati sus pusi in fruntea trendingului. Rusine! Nu tind sa ma repet in exprimari, dar aici voi face o exceptie. FELICITARI, sincere felicitari!
Spoiler alert:
Iar i-a prins nepregătiți!
Ca de obicei...
Bai frate !
Lasa ca data viitoare va fi mai bine 🤣😂😔😭
Ăăă....ti-ai pus întrebarea dacă au auzit de asa ceva profesorii.............Esti superb omule in tot ce faci.
😊😉
Dan, nu ar trebui să îți ceri scuze că ai inceput rant-ul, ci ar trebui sa îți ceri scuze că l-ai terminat
Mi-a plăcut trimiterea la Dragoș Pătraru. Vă urmăresc pe amândoi cu aceeași plăcere și admirație.
Daca poti, fa review la o tableta primita de la scoala, sigur iti pot imprumuta una din fete putin o tableta 😁
Imi place mult aceasta combinatie de tecnologie/ review si situatia vietii reale din romania
Bafta!!
Perfect deacord omule! Exact cacatul asta il mancam eu acum câteva săptămâni si mi-au sărit meltenii in cap.
Sa moara tanta daca am vazut pe cineva care sa vorbeasca asa fluent si corect si clar .
Dane...majoritatea profesorilor se blocheaza daca nu se mai misca "sagetuta" pe ecran...ce Samsung Flip vrei tu sa foloseasca? :))))
Mai pui si ca e si peste 2000$, unde sulai bulai iei tu cate una pentru fiecare clasa? Da asta nu-i nimic. De retea in scoli mai bine o lasi moarta. Iar internetul nu are acoperire ca la tine in birou pe wireless sau pe cablu. In orasele mari mai e cum mai e, ne laudam cu viteze mari pana ramanem in urma ca nu investim, dar in tara e varza murata.Voi sunteti constienti ca foarte multe institutii din Romania nu au departament IT, cu cel putin un inginer din domeniu care sa aibe ceva habar? Bai, sau macar un tehnician amarat care sa le instaleze si sa le curete aparatura, sa mentina o retea la un standard cat de cat decent. Ca de a avea si post e total altceva. Ba ca nu se pot face angajari, ba ca nici nu exista postul in organigrama, mai sunt si cu abureli si jmecherii ca e cu incadrare pe alt post, poate chiar ocupa doua, norma intreaga+jumatate de norma ca sa mai duca spre un salariu decent pentru cineva din domeniu. Adica macar aproape jumate ca altii mai verzi ce ocupa posturi prin orasele mari. Adica nici nu e interes sa aibe oameni, ca plm ei stiu ce sa cumpere si de la cine, unul care stie ce vrea poate ie-ar deranja ploile, si nici oamenii nu ar veni ca nu e oferta atractiva.
Pai nu sunt bani si interes si minti ascutite caree sa gaseasca solutii sa avem sapun la baie in institutii in mod curent, sau scoli cu baie in interior, un corp sanitar din secolul trecut macar daca nu cel curent. Noi avem pretentii prea mari, serios. Dan parca e din alta lume cu tabla lui :)) Cu tot plug and play-ul din lume si cu usurinta de utilizare al sistemelor, fara suport tehnic e foarte greu. Ca apar tot felul de probleme. Iar aplicatiile si serviciile folosite trebuiesc dedicate nu alea gratuite de pe net. Ori facute in house pentru folosire la nivel national ori open source atent alese si culese. Iar apoi tebuie multa atentie la licente, perioade de garantie si durata de viata al echipamentelor. Lucru pe care institutiile il cam omit sa ii dea atentie. Dar ce te faci ca nu exista protocoale privind achizitiile, ca sa nu se ia petarde la preturi mari si chiar cand sunt nu se respecta ca...n-ai tu treaba. Adu-ti aminte de cazul Caracal cu sistemul de localizare ineficient, neutilizat oricum ca se foloseau de capacitatea operatorilor de a localiza apelurile, iar aia doar unde au mai multe turnuri in zona. Mai stii ce zicea ministra atunci? Avem sistem dar nu e bun. Reporterul intreaba de ce nu se achizitioneaza o optiune care functioneaza cum trebuie? Iar raspunsul e ca asta e platiti si nu s-a depasit durata de viata, trebuie sa-l folosim pe asta.
Pai bine ma, dar cine dracu tebuie sa isi asume raspunderea, pe cine tragem noi acum la raspundere pentru achizitia unui sistem care a fost platit degeaba? Iar tampenia asta e in foarte multe locuri, implicit si in scoli. Daca e sa se ia ceva, cine cumpara habar n-are ce ia. Apoi vin altii de pe la consiliile locale etc sa se laude prin ziare ca au facut multe si marunte. Dar ei n-au specialisti care sa-i ghideze sau daca au nu colaboreaza cu ei. ASta inseamna poitizare, inapti cu impresii de grandoare in posturi cheie.
România noastră dragă!.....
Din fericire pentru mine am terminat liceul anul asta! Din nefericire, in doua saptamani incep faculta si tot ce stiu este ca ar trebui sa fac laboratoarele fizic si cursurile online. Legat de camine, inca nu am primit nimic... la ce sa ma astept.. sa dorm pe pres in fata politehnicii sau sa iau hamacul si sa mi-l agat undeva. Cand ma gandesc ca toti colegii mei(fostii) care au plecat in strainatate au totul pus la punct, de la cazare, la toate informatiile legate de cursuri. Un prim motiv sa pleci, mama ei de organizare! Insa nu am optat pentru strainatate, desi am avut oportunitatea. Acum legat de cei mici... am o surioara care a inceput clasa a 2-a... ce sunt alea reguli... numa pe hartie sunt bune scrise... degeaba respecti tu in clasa si in curtea unitatii de invatamant, cand odata iesiti de acolo, parintii isi asteapta pruncii in imbulzeala, si la restaurante si terase este plin de elevi de la cei mici pana la liceeni. Si ca sa mai adaug ceva: nu am inteles faza cu dormitul in gradinite... de ce mama naibii nu pot sa doarma toti copilasii acolo, si trebuie un pat distantare intre alte doua? De parca pana in momentul somnului nu respira acelasi aer inchis din clasa respectiva si de parca toata vara nu au stat copiii impreuna in parcuri(ah stai este in aer liber).
No bun, acum ca mi-am exprimat cateva ganduri... time to watch (da am engleza pe la gura pentru dacii liberi, sau poate preferati die deutsche Sprache) si Hai cu algoritmul!
Stai chill, la cursuri cand vei merge iti vei da seama ca 90% sunt pierdere de timp (se merge pe monolog) si tot de pe formatul online (completat cu info de pe internet) vei ajunge sa inveti. Ce nu pricepi din documentatie intreaba la laborator! Sunt convins ca asistentii iti vor raspunde sau te vor directiona catre o sursa de informatii buna.
Cat despre camine... asta e nasol.Totusi cred ca Univ va gasi o solutie. Nu renunta la camin! Vei pierde multe experiente stand in chirie.
@@stefanp.9222 Multumesc pentru sfat. Sunt convins ca multe dintre cursuri vor fi o pierdere de vreme, ca oricum pana si in liceu, ceea ce aprofundezi, o cam faci pe cont propriu + daca ai noroc de profi buni si implicati (ma simt norocos, pentru ca am avut la mate, fizica si pana si la materii de uman).
Legat de camin... sper la un loc avand in vedere ca nu toti anii sunt prezenti onsite. Eu sunt familiarizat cu statul in camin, deoarece si la liceu am practicat acest lucru si nu imi pare rau, desi acum in a 12-a am stat singur la apartament si cu toate experientele din camin, consider ca mi-a prins mai bine.
@@nta2267 eu nu inteleg, cursurile la poli probabil se vor face online, de ce mai stai la camin si nu stai acasa? SI eu sunt la unibuc, si cand au anuntat ca se va face online nici nu mi-am mai batut capul sa caut cazare in bucuresti
@@G3D00 pai de exemplu UBB info au anuntat ca vor face totul online, deci vor sta acasa, dar la UTCN anii 1 si 4 cat si master 1 vom face laboratoarele fizic si cursurile online. De asta ne pun la dispozitie camine (3850 din 5000 locuri), probabil pentru ca vor fi laboratoare in mai multe zile ale saptamanii. Iti dai seama ca as ramane acasa, daca as stii clar ce si cum, si de asta este riscant si sa cauti o chirie pe care ai plati-o fara sa iti petreci tot timpul in orasul respectiv.
Sunt fix în aceeași situație, anul l la Politehnica și cred că te referi la cea din București că în Timișoara am înțeles că s-au luat unele hotărâri concrete.
Știam că ar trebui sa fie o ședință săptămână aceasta, pe la început, dar nu am auzit pe nimeni, că ar fi fost ceva și, vorba aia, numai azi nu-i miercuri și dispare noțiunea de "ședință la inceput de săptămâna". In fine, inca o încercare de a înainte propuneri și răspândi felurite zvonuri, presupun.
Cel mai tare!
Mult respect și baftă în continuare.
Problema e că nu toți profesorii își permit așa jucării..
Propunerea e să se achiziționeze un ansamblu de acest fel pentru fiecare clasă? Din ce bani?
@@Bianca0110 nu știu, că de 8 ani se promit niste fucking tablete despre care acum spun Că nu au bani.. :l
Bravo Dan, felicitari !
Aoleo ai ajuns in zona SF
Ce bine că trăim în România și scenariu asta e ceva basic pt cetățeni din Botoșani sau Vaslui!
Dacă un singur om a găsit repede niște soluții dar un întreg minister? Ce să facem atunci cu afacerile, cine câștigă ceva din asta?
Sunt scumpe aceste instrumente pentru guvernul nostru sarac.
@@alexaxy3328 AR fi bani dacă ar fura mai puțini , pentru afacerile lor sunt bani, sunt sigur..
@@ionmaria2888 Asa este, se fura mult, dar nu se va schimba asta peste noapte. Poate daca ar merge lumea la alegeri si n-ar mai vota aceleasi 2 partide in fiecare an...
Pe lîngă că fura ca in codru sunt si incompetenți, iar lumea nu are curajul sa accepte schimbarea votant oameni integri din partide mici neafiliate altor partide, oameni care chia vor sa face schimbare
@@alexaxy3328 vrei sa zici ca exista alte partide??? 60% din populatie o sa fie socata. Poate de data asta intelege si lumea :) , poate.
Îmi este teamă pentru ce urmează. Urmăresc zilnic știrile din Birmingham și mereu se descoperă copii infectați cu Sars Cov19. Sper din tot sufletul ca acest virus să nu sufere o mutație...
Salut Dane și întreaga comunitate ZONA IT. Locuim in Marea Britanie și vă spun cum stau lucrurile aici. Fica mea este anul 11. Au început testarea sistemul online cu o lună înainte de începerea școlii tocmai pentru a se asigura că totul funcționează perfect și toată lumea știe sa-l folosească. A funcționat și funcționează brici din prima zi de școală
Ești beton omule.
Mersi de info!
Si eu il urmaresc pe D Patraru. Emisiunea si podcastul lui sunt super tari.
EXTREM DE BINE punctat. Respect!
imi place maxim de tine, si ai intentii super bune dar de unde dracu fura astia ca sa investeasca in asemenea echipament, tabla aia smart, web cam ul ala adica n au fost in stare sa cumpere niste nenorocite de tablete da pai restu =))))
intentia ta e super grozava si ce viata aveau copiii astia daca erau conditiile astea, dar plm traim in RoMaNiA
Da' de școală sigur nu ți-a plăcut, așa-i?
@@gelulache asa este :(
Coerent, pe înțelesul tuturor și cu argumente solide. Super tare clipul. Ar trebui sa candidezi, chiar am avea nevoie de o personalitatea ca a ta acolo la “inaltime”.
11:22 am vrea noi panouri.
La mine în clasă se destramă băncile și scriem la tablă toți cu același marker (de anul trecut) deocamdată și până nu ne vom aduce propriile markere așa va rămâne.
Și să nu mai vorbesc de online pentru că noi mâine începem orele online teoretic pe o platformă neterminată (un fel de zoom) sau varianta a doua e să primim exercițiile și lecțiile prin poze de la colegii din clasă și să le copiem încercând să le înțelegem din rezolvare sau ceva.
Noi incă avem tablă pe care scriem cu cretă...
@@NicusorBarbu Nu esti singur Nicu, suferim impreuna :D.
mersi ... esti o bucurie de urmarit
Cat de buna ar fi tableta Samsung tab s7+ pentru desen graphic?
II mai buna ca și ultima versiune de la iPad?
Alexandru Oancea tabletele pe android duc lipsa majora de productivitate. nu gasesti aplicatii profesionsle si bine optimizate. ia ti ipad sau tableta grafica dedicata. poate in urmstorii ani, dezvoltatorii vor lua si android in considerare. momentan, tabletele android sunt telefoane cu ecran mai mare. nu gasesti aplicatii special dedicate pentru tablete cum gasesti pe un ipad.
Dan, incarca te rog doar partea de clip in care explici aceste solutii pentru scoala online. E fix ce trebuie, calm, simplu, usor de inteles. Felicitari!
Nu am testat, dar mai mult ca sigur se poate face un sistem de stream PiP și cu OBS (open broadcaster software), care e gratuit și extrem de bun.
Foarte bine punctat, esti incredibil de open-mided. Congratz!
dar xiaomi... cand testezi ? :))
Nu am copiii ai în situația asta chiar mă bucur.
Am ras cu lacrimi in prima parte a videoului :)))
Fetițele sper sa fie bine ai să nu pateasca nimic. :)
Profesorii nu stiu sa opereze pe platforme ca zoom si google meet, ei pun laptopul pe catedra si vin elevii sa faca legatura cu cei de acasa prin conferinta vieo, si oricum se vede cu pixeli, macar se aude decent....
Respect,
Din pacate niciun membru din MEC nu va lua in calcul macar unul din sfaturile tale.
Eu care am plexiglass doar la carcasa de la PC-ul personal :) :(
As vrea sa propun aceasta idee mai departe ,din pacate nu in Romania!.Oricum iti doresc succes in tot ce faci si minte limpede !
Mă pun să economisesc vreo 10 salarii de profesor să pot cumpăra ce ne-ai arătat aici :))
Este suficient să doriți și să puteți utiliza această tehnologie de predare .Dotarea cu aceste echipamente e treaba altora și cred că e mai utila decât achiziționarea haotică de tablete cartele telefonice etc. In rest scuze care acuza profesori și-au luat salariile integral majoritatea tratând superficial aceasta oportunitate de a preda care reprezintă viitorul. Ar trebui o platforma si pentru profesori la care sa se aplice "algoritmul" și în funcție de rating sa fie plătiți.
@@andreiflorin7767 Eu am stat în online de dimineața până seara cu elevii. Ceea ce nu s-ar fi întâmplat niciodată la școală... La final chiar am făcut un mic studiu despre impactul școlii online: geografilia.blogspot.com/2020/05/studiu-de-caz-impactul-si-eficienta.html
genial episodul, esti un exemplu de urmat
Normal că îi interesează mai mult de alegeri decât de școală
Excelentă prezentare!
Provocare : video de 1hr !
Cu Dumnezeu inainte si scapa cine poate.
Deci mereu când ne-ai vorbit erai in pantaloni scurți :)
Bravo domnulee!! E cea mai eficienta si cea mai misto solutie pt cursurile online, doar la ce tablete putem achizitiona noi, flipul de 2000 de euro e out of question, asa incat nu stiu cine o sa aiba setup ul asta (cu flipul impreuna). Imi place mult ca iei atitudine si fata de realitatile politice!!!
Tulai, doar ce incercam și eu să mă deconectez de la tot ce înseamnă școală, că ce să vezi, la școala la care merg eu sunt restricții mai dure ca în armată
De fapt ce vorbesc, peste tot sunt restricții ca la noi în școală .. diferența constă in faptul că deși îs in an terminal, terminam la 4
nu esti singuurul.. asa e si la mine
@LazyWolf eu termin la 7 seara, sunt pe schimbul de după-amiază
@LazyWolf pfoai
Sunt clasa a XII-a.
Nu am cuvinte care sa exprime dezamăgirea mea legata de romania, nu școala din romania ci tara in general.
Nu o să mă uit în spate când mă voi muta in Europa de Vest.
Observă că like uri nu iau cei care spun ceva
S-a demodat camasa pe mine in asteptarea unei noi postari!
Bine ca nu ciorapii. Iti dai seama? Pe caldura asta...
Foarte bine ce faci. Problema nu e ca tehnologia nu exista... Tehnologia asta este prezenta de ceva timp. Problema e ca anumiti profesori/invatatori nu stiu sub nici o forma sa o foloseasca. Nu vor nici macar sa incerce...