Vorbind la pereți

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 31

  • @invertor4245
    @invertor4245 5 หลายเดือนก่อน +5

    Domnule mi-ai făcut o surpriză plăcută cu privire la întreruperea nulului. Sunt electricinii tineri care sunt în stare să-ți dea cu "normativele"în cap fără să încerce să înțeleagă riscurile apariției"returului".

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  5 หลายเดือนก่อน +3

      Dacă ar fi doar tinerii ar fi de înțeles. Problema e că am auzit unii oameni cu experiență susținând sus și tare că nu ar fi bine să se întrerupă nulul de lucru.
      Nu degeaba în normative este specificat clar că nulul de lucru este conductor activ.
      Ei confundă declanșarea protecției de la sistemele mai vechi, primitive, unde se întrerupe doar faza, sau fazele (de altfel se vede în clip, deși nu am menționat, că deasupra separatoarelor sunt siguranțe fuzibile doar pe faze), cu pericolul întreruperii neutrului dacă faza ar fi conectată încă.
      În logica acestor oameni e mai simplu să nu se întrerupă nulul deloc, fiindcă are același potențial cu nulul de protecție, nu-i așa? :)

    • @sebastiancirnu2103
      @sebastiancirnu2103 5 หลายเดือนก่อน +2

      Întrebarea ar fi în felul următor: Dacă se întrerupe nulul de lucru în amonte și nu există relee de monitorizare care să întrerupă fazele, oare pe unde se scurge curentul în aval? Normal ca dacă umbli la instalația electrică se întrerupe și nulul, de ce naiba mai există tetrapolare?
      P.S. Nu sunt electrician, dar încerc să înțeleg pe unde circulă curentul în diferite situații
      P.S.2 Dacă toți ar respecta normativul și ar avea nulul tratat sau valorile recomandate la impamantare, probabil nu ar mai exista curenți reziduali, dar le urez succes celor care nu întrerup nulul și cred ca toată lumea respectă normativul...

    • @bogdangabor5695
      @bogdangabor5695 5 หลายเดือนก่อน

      @@danielmihai5 Nu doresc intreruperea nulului deoarece multi il folosesc si pentru impamantare.Deh este mai usor decat sa realizeze o priza de pamant.

    • @sorinlepadatu873
      @sorinlepadatu873 4 หลายเดือนก่อน +1

      este o difetenta foarte mare intre PEN , nul de lucru si nul de protectie. "PEN-ul nu se intrerupe".Nulul de lucru se intrerupe .PE-ul iara nu se intrerupe. In general pe industrie sistemul de alimentare este TNC. si dupa il transformi dupa cerintele utilajelor,Dar in mare parte sunt TN-C 👍. Si mai am o precizare : am lucrat la utilaje care erau alimentate in sistem IT.

  • @Heisenfun
    @Heisenfun 5 หลายเดือนก่อน +2

    respect pentru munca depusă! spor în continuare la viitoarele proiecte.

  • @tonicnt9274
    @tonicnt9274 5 หลายเดือนก่อน +2

    Frumos, mulțumim pentru prezentarea lucrării.

  • @totuldelavantsisoare3821
    @totuldelavantsisoare3821 5 หลายเดือนก่อน +3

    Frumos aranjate pe acele tablouri uriașe 👍

  • @dumitrustelian1855
    @dumitrustelian1855 4 หลายเดือนก่อน +1

    Felicitări, mulțumim pentru filmulețe

  • @raduantoniade5950
    @raduantoniade5950 5 หลายเดือนก่อน +2

    Foarte tare , felicitari!!!!!!!!!

  • @ELECTRICLIFE4U
    @ELECTRICLIFE4U 5 หลายเดือนก่อน +5

    Apasă, apasă....apasă😃😃, poate așa devii viral cu 100000K.

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  5 หลายเดือนก่อน +2

      Aș fi putut candida la premiul „Zmeura de aur” pentru youtube, dar am ratat momentul. :)

  • @dumitrustelian1855
    @dumitrustelian1855 4 หลายเดือนก่อน +1

    Felicitări

  • @trei2unu
    @trei2unu 7 วันที่ผ่านมา

    wow!

  • @marianilie7321
    @marianilie7321 5 หลายเดือนก่อน +2

    Profi 💪

  • @Stefanev
    @Stefanev 5 หลายเดือนก่อน +2

    Noi la Safety Switch ii zicem, chiar daca nu asta e traducerea, cheie de service sau chiar întrerupător de mentenanță.

  • @bluedeckelectronics
    @bluedeckelectronics 5 หลายเดือนก่อน +1

    Super !

  • @bogdangabor5695
    @bogdangabor5695 5 หลายเดือนก่อน +1

    Cum domnule sa separi nulul la o interventie sau o defectiune? Pai ridici toti atotstiutorii in picioare.

  • @marinalexe4395
    @marinalexe4395 5 หลายเดือนก่อน +1

    Profesionist

  • @instalatiidiverse
    @instalatiidiverse 5 หลายเดือนก่อน +2

    Meserie .

  • @nyks6190
    @nyks6190 3 หลายเดือนก่อน

    salut, nulul trebuie sa ramana conectat 12:30

  • @StamateViorel
    @StamateViorel 5 หลายเดือนก่อน +3

    Ce ma deranjeaza pe mine e chestia asta intre electrician si integrator. A ajuns electricianul un fel de instalator...Am ajuns la conclusia ca nu suntem apreciati pe cand ei baga profit maxim ca vezi doamne soft complex etc si iau profit maxim si electricianul ia resturile..

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  5 หลายเดือนก่อน +2

      În primul rând, aici, în Olanda, delimitările sunt foarte clare între termeni, competențe și responsabilități.
      Țin minte că, în urmă cu vreo 3-4 ani era o știre la noi cum că cel mai bine plătit salariat din țară era un electrician din Constanța, care încasase în anul respectiv un salariu de vreo 2 milioane de euro, parcă, după care urmau în clasament niște avocați sau directori de multinaționale. Vă dați seama că ăla nu era un electrician așa cum cred cei mai mulți, ci era un „băiat deștept” care pentru obținerea atestatului firmei sale avea și titulatura oficială de „electrician autorizat”. Conform ANRE, electrician este și un Dorel cu diplomă dar și un profesor universitar, chiar dacă îi despart niște grade de autorizare.
      Culmea e că aici, în Olanda, munca de teren este mai bine plătită decât munca de birou. Asta la aceeași încadrare de competență, că doar nu o să compar un proiectant cu diplomă universitară și un absolvent de liceu. Numai că fiecare este bine pregătit pe felia lui, chiar dacă nu cuprinde proiectul la care lucrează în ansamblul lui. În urmă cu doi ani, în timp ce lucram la magistralele Profibus și Profinet la un sistem de automatizare Siemens pe care l-am și prezentat pe canal, am vrut să mă lămuresc cu privire la niște detalii de conectare, și am întrebat inginerul care instala softul cum să procedez. Mi-a zis că habar nu are, că el știe doar să instaleze softul, să atribuie adrese tuturor circuitelor conform diagramei și să facă testele, eventual să semnalizeze erorile care ar fi apărut. Atât.
      La noi, integratorii sunt văzuți ca niște „Guru” (chiar așa îl peria Buhnici pe un inginer care venise să-i programeze jaluzelele și iluminatul la casa lui smart) când de fapt ei nu inventează apa caldă, ci doar adaptează instalația la cerințele clientului. Măcar dacă ar face-o la nivelul pretențiilor bănești pe care le au din partea beneficiarului. Adică să întocmească și documentația completă pentru instalațiile respective, și nu să vină cu niște fițuici scrise de mână în care să arate electricienilor câte fire să tragă și unde. Pentru mine tot niște lăutari care cântă după ureche sunt și acești guru.
      Ce-i drept, în țară nu am mai lucrat în industrie din 1992, poate s-au schimbat lucrurile de atunci, în bine, sper, dar în rezidențial sau chiar comercial încă se merge pe improvizații. Chiar sunt curios dacă investițiile comerciale sau industriale care s-au făcut la noi sunt după proiecte românești, sau au venit la pachet odată cu contractorii generali care câștigă licitațiile.

    • @StamateViorel
      @StamateViorel 5 หลายเดือนก่อน +2

      @@danielmihai5 Da dar pe mine mă deranjează mă duc să rezolv problema adaug niste senzori etc deci logica nu mai e bună și cer proiectul să îl încarc pe calculator sa modific și când sună clientul pac stai că e vorba de garanție că ce știe electricianul ... Și na zboară fraierul din germania până la fabrica toate pe costurile clientului ca să meargă producția. Au fost și cazuri și în rezidential unde pur și simplu stăteam ca prostul că doar nu mă apucam sa reprogramez totul pentru o lampa in plus și mă uitam cum cel care a făcut instalația ii zicea că numai el poate modifica și îi ziceam clientului sa ii trimită proiectul pe mail ăla știind că dacă face asta pierde clientul.

  • @Buciasda33
    @Buciasda33 5 หลายเดือนก่อน +2

    0:59 ... Vitrina de la Muzeu.
    Ce dracu caută monitorul ăla CRT și Tastatura aia acolo?

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  5 หลายเดือนก่อน

      Păi, vor dispărea odată cu tablourile de la începutul clipului. Cred că sunt vechi de cel puțin 25 de ani, chiar dacă conexiunile dintre calculatoarele de proces și interfața centrală sunt pe fibră optică.
      Nici noile tablouri nu au module HMI locale, ci tot prin intermediul unor servere se va implementa noul program, numai că de data asta vor fi actualizate.

  • @nukeyly4901
    @nukeyly4901 3 หลายเดือนก่อน

    AC/DC - Thunderstruck

  • @cristianbacu4010
    @cristianbacu4010 5 หลายเดือนก่อน +2

    LinkedIn? Te vreau în Grupul Tehnicieni și Ingineri Electricieni România.

    • @danielmihai5
      @danielmihai5  5 หลายเดือนก่อน +3

      Am cont, cu același nume, dar nu-l folosesc.
      Nu sunt inginer, nici măcar tehnician.

    • @cristianbacu4010
      @cristianbacu4010 5 หลายเดือนก่อน +1

      @@danielmihai5 Mulțumesc pentru răspuns. Mult succes în continuare.