Salut Costi. Refă absolut tot ce ai sub mașină. În primul rând ai scăzut fff mult garda la sol și nu vei putea ajunge cu mașina unde îți dorești. Întărește colțurile la rezervoare (altele care ocupă mai puțin spațiu). Nu mai folosi PPR și pexal, acelea sunt doar pentru locuințe. Spor la treabă cu răbdare!
Salutare dragi moldoveni! Nu ași vrea să supăr,dar cel puțin instalația sanitară de sub mașină,este o țigăneală care nu va rezista pe timpul deplasărilor. Acolo trebuie folosite furtume din caciuc flexibil ridicate cât mai sus sub caroserie pentru evitarea lovirii a tuturor pitrelor și a altor obiecte de pe traseu.
Super bine punctat . Sincer am impresia ca sunt mai multe lucruri slab facute . Dar cine munceste greseste cine nu munceste isi da doar cu parerea. Oricum ar trebui sa refaca tot si nu asa
Costi... Sasiul masinii chiar daca e rigid el flexeaza putinla deplasare cand treci peste hopuri sau obstacole Parera mea e ca daca ai schimba ppr-ul cu furtun flexibil izolat ar fi mai rezistent la torsiune. o seara buna... respect pt ce faceti...
Tot o sa ai probleme cu instalatia de la rezervoare pentru ca va primi constat socuri si balans...părerea mea este sa dai totul jos si pui coturi teuri din aliaj si tevile sa fie din furtune groase in diametru si sa reziste la presiune si atunci ai rezolvat problema...fa test plimba cu masina pe drumuri cu denivelari gropi macar 100km si atunci ai sa vezi daca mai apar probleme.
Cred ca trebuie sa te ți de cuvânt cu dat foc! 😊 Cea mai buna treaba era sa folosești țevi pex a cu euroconectori. Aveai flexibilitate la vibrații si orice traseu spart se poate înlocui rapid. Furtunul verde e furtun ordinar de gradina fără specificație de rezistenta la presiune cumpăra furtun pe care e specificata presiune la care rezista recomand 10 bar. Nu te supăra dar instalația e catastrofala momentan și trebuie refăcută integral. Rezervorul de apa nu are voie sa fie cârpit cu silicon totul e catastrofal realizat.
Salut! Mie mi ar da cateva emoții tevile de propilena atunci când ieși cu masina de pe asfalt, imi e ca orice buruiana peste care vei trece si este mai tare îți poate distruge legăturile facute și apoi să curgă, plus că mi se par foarte joase, in orice caz ar trebuii să ai la tine ceva coturi si macar o țeavă să poți repara in caz de nevoie. Oricum felicitări și vă apreciez pentru munca și documentarea ce o faceți!
Salut Costi!... Buna ideea cu rezervoarele sub masina... Sfatul meu este sa refaci toate conexiunile intre rezervoare... foloseste flexibile... cu alea o sa ai mereu probleme, vor ceda toate de la vibratii! Bafta multa!
Costi, renunta la plexal si alte inprovizati cu furtun, si foloseste racord flexibil 1/2 sau 3/4 , ceva garantat 5-10 ani de la Ferro, etc. ( se gasesc diverse lungimi, parca 15 cm e cea mai mica) Daca vreo problema ai inlocuit racordul si gata, nu stai sa formezi pexalul pe pozitie,( nu ai nevoie de foarfeca, ca la pexal)etc. Plus ca nu stiu daca conexiunile pexalul rezista la vibratii. Legat de exterior ,este un aspect la care nu te-ai gandit, ca pe tevi se pot forma dopuri de gheat, degeaba ai tu rezervolul incalzit daca nu ai degivrare pe teava. La exterior recomand racod flexibil inox extensibil 3/4 , intre rezervoare , cu circuit de degivrare pe ele si izolate ( incarca sa pui degivrare paralele cu lungimea tevi, 2 -3spire, daca o bobinezi pe racord o sa fie mai greu cand vrei sa inlocuiesti racodul). Si se inlocuieste la fel de repede , nu ai nevoie de scule complicate. Cu 2 chei reglabile a rezolvat.
Eu as folosi furtune în loc de de tevii de polypropylene..…da-ti seama la trepidatiile din mers(denivelarii,drumurii) …toate conexiunile …T-urile …furtunele sunt flexibile si se comporta ok la trepidatii
Daca nu-i prea tarziu pune rezervoarele cu capacele in jos. De fapt daca nu le pui acum le vei pune mai incolo si va fi si mai frustrant, acele capace sunt pentru acces la curatare/mentenanta si dezinfectare in rezervoare. Siliconul nu are ce cauta nicaieri, daca-i cazul pune garnituri de cauciuc. Testeaza tevile alea in mers dar sa fi pregatit sa le schimbi daca se vor desprinde de la vibratii. Experimentand invatam, important e ca stii tot ce-i acolo cu bune si rele ca daca apare o problema oricand stii ce ai de facut deoarece stii fiecare surub. bafta ! :)
5:46 - trebuie pusa o valva se sens pe intrarea de apa rece de la boiler, previne întoarcerea apei calde inapoi și mai trebuie un vas de expansiune și la apa calda, când se încălzește, mărește presiunea în conducte.
Costi, mă recunosc în tine acum 25 de ani! Și eu eram curios să meșteresc cu mâna mea tot felul de chestii care nu erau neapărat legate de meseria mea... Admit c-am avut mai multe eșecuri decât reușite, dar important e să știi când să perseverezi și când să te oprești :) Acum am îmbătrânit, și fac apel la meseriași când am nevoie de ceva. Eu personal meșteresc doar de plăcere și la ce mă pricep... Să aveți baftă și să fiți mulțumiți de căsuța voastră pe roți, după ce culegeți mai multe din sfaturile ce vi s-au scris pe aici! Să fiți iubiți !!!!!
Instalatia sanitara de sub masina este perfecta in regim stationar.Deci schimba conductele PVC cu unele flexibile care preiau vibratile si uneori socurile .
Te-ai complicat bine. Aveai două variante ușoare și ieftine cu instalația de apă. 1 folosirea de racorduri prin înșurubare, țevile sau furtunele folosite rezistă la presiune de apă, gen furtunul de grădină de la Gardena, nu trebuia lipit nimic ci doar înșurubat și ai fi putut să le prinzi bine de caroserie nu să spânzure ca țevile alea. 2 conexiune prin sertizare, la fel de ieftin și tot cu furtun de apă flexibil. Caută pe net și ai să înțelegi despre ce vorbesc. Eventual dacă pleci cu ea așa, ia-ți la tine furtun de apă și conexiuni prin înșurubare. Mult succes. Iar pentru tine Luminița, la vase când le speli, dacă le-ai ținut până se usucă mâncarea pe ele, nicio mașină de spălat nu va spăla tot, așa că inainte de a le băga la spălat, dă cu apă și eventual un burete pe ele și nu vei mai avea surprize. Perseverența este cheia succesului. Succes!
Masina de spalat vase ??? Pt doua persoane -pare o alegere absurda ...Consumul Electric al unei Masini de spalat Vase este disproportional cu volumul( 2-3 farfurii ,2 pahare..)
@@violetaghemulet3239 gata mamă , am priceput mesajul, ești femeie de casă 😄. Dacă ei așa au crezut de cuviință, este până la urmă alegerea lor. Că o vor folosi doar de câteva ori, de asta sunt mai mult ca sigur. Și eu mai fac uneori achiziții fără rost.
@@Mizzoneo folosesc camperul de circa 6 ani ,iar rulota de 25 de ani - nu in Romania....am acumulat multa experienta-din erori personale si ale altora ,acum toate fufele se dau in van-uri
Toată instalația trebuia făcută în pardoseală. Te ridicai cu pardoseala vreo 5 cm. și ieșea o treabă elegantă complet mascată. Ce faci iarna cu toate țevile alea sub mașină? E de admirat elanul și îndemânarea, dar nu ai lucrat după un plan corect. Cred că ori vei renunța la această mașină, ori la anul viitor o refaci complet. Succes!
Felicitari Costi , esti foarte priceput ! La perfecțiune se ajunge prin exercitiu . Cu cât exersezi mai mult se formează deprinderea si desteritatea . E normal sa nu-ți iasă din prima încercare perfect . Din eșecuri se învață . Cercetarea se bazează pe calcule , analize și experimente . Sunt convins ca la final va ieși ceea ce trebuie si veți fi satisfacuți că ați facut o conversie cu mâna voastră .
Eu unu as schimba complet sistemul de tevi si îmbinări pe ceva flexibil cu fixări mecanice pe piuliță si garnitura. Apoi garda la sol mi se pare ff mica , îmi pot imagina deja pietrele care zgârie rezervoarele sau cum trag jos țevile . Spor la treaba si sper sa găsești soluția potrivită pentru voi ! Capul sus si mergem mai departe, nu trebuie sa ne lăsam decepționat de o problema mica , uita-te câte ai reușit sa rezolvi pana in punctul asta ..
Salut Costi. Ma alatur celor au scris aici in legatura cu instalatia de sub masina. Schimba aproape tot si pune furtunuri flexibile. O sa ai probleme mari in mers, si la socuri. Polipropilena cedeaza la socuri, vibratii. Succes in continuare cu proiectul vostru ....
E prima data cand vad scurgeri de apa pe la suduri de ppr, in momentul suduri ai stat prea mult cu ele in aer fara sa le sertizezi, din mementul in care le scoti din masina de topit ai la dispozitie 2-3 secunde sa le imbini, dupa ce ai impins teava in fiting pana la capat nu mai trebuie sa misti piesele ca altfel se desprinde sudura. tevile si fitingurile de ppr se curata cu o carpa si se degreseaza cu alcool inainte da a le lipi.
Perfect de acord cu tine, mai puțin cu degresatul. Nu e nevoie sa degresezi, temperatura din placa de lipit fiind foarte mare și face ea degresarea. Dar când lipești trebuie cu adevărat sa te miști rapid și sa nu miști cel puțin lipitura/îmbinarea pentru cel puțin 10 secunde. Ești băiat smart și îți vei da seama cum se face. Bafta! 😊
Costii eu am prieten care mereu avea probleme cu apa tava PVC și a înlocuit tot sub mașină cu furtun de gradina cu coliere de doi ani nu are probleme bafta👍
Costi totul ok până la partea cu instalația de apă! Acele țevi nu au ce căuta sub mașină, eu zic să scapi de ele, acolo folosește niște furtun cu racord cu filet! 😏
Salut. Aș fi vrut să mă abțin de la comentarii. Dar cînd am văzut că vrei să repari cu ciocanul de lipit. Eu chiar te sfătuiesc să dai totul jos și să faci cu alte țevi flexibile. Ai putea folosi țevi care se folosesc la podea caldă, pentru că de la vibrații toate lipiturile rînd pe rînd vor ceda.
@@victorciobanu2698 Daca as fi fost specialist in instalatii sanitare poate ai dadeam un sfat. Rulotele si autorulotele sunt cu totul altceva. Ele se plimba pe tot felul de sosele. Costi are un IQ mare si cred ca-i trece prin minte sa se uite pe toate forumurile de acest gen de probleme. Am incredere in el si va salva o galeata de bani!
Un sfat! Schimbă toate țevile de sub mașină dacă vrei să nu ai probleme când plecați la drum! Ar fi păcat, pentru doar câteva țevi de polipropilenă cumpărate în plus! Mult succes! Și vă așteptăm la dum... 🤗
Costi, cred ca te costa mai putin daca apelai la un instalator de prima data! (nu prea am vazut instalatori sa faca programare) 😀O parere sincera si personala: ESTE O MARE TIGANIE TOATA INSTALATIA SANITARA😃 Apeleaza la un instalator bun si refa tot de la capat sa nu ai probleme pe drum dupa aceea! Luminita, la acea masina de spalat rufe foloseste detergent lichid iar acesta trebuie pus inainte sa pui rufele! Multa bafta in continuare!
da corect. un instalator bun în câteva ore rezolvă acolo. da asta cu mașina de spălat chiar nam înțeleso. pentru ce ți trebe mașină de soălat la 2 persoane ?
@@Mci64770 Fiecare cu ce-l doare. Nu este prima conversie cu masina de spalat vase. Nu ocupa loc si e foarte practica tii vasele murdare in ea. Care e problema?
Costi refa absolut tot de la 0 ca altfel o sa aveti mari probleme. Nu mai folosi ppr deloc pentru ca nu sa tina din cauza vibratiilor. Tevile trebuiesc acoperite pentru o sa se depuna noroi pe ele si le ingreuneaza. Ceea ce ai refacut tu acolo, este o gluma si nimic altceva. Rezervoarele sunt cu mult prea jos si o sa le lovesti garantat iar fara coltare o sa se rupa si invelis si tot din cauza frecarii si a vibratiilor. Mai lasa siliconul ca nu e chiar bun la orice. Fa treaba cum trebuie ca altfel o sa regreti mult! Succes!
Salut Costi ! Respect pentru munca pe care ai depus-o pentru sistemul sanitar. Ideea e buna dar tevile alea sunt foarte rigide sinvor ceda in mers. Incearca cu niste furtune de cauciuc. Si daca ai posibilitatea baga masina pe un șanț de lucru e mai usor sa lucrezi asa sub masina. Sunt sigur ca o sa gasesti o solutie ! Spor la munca in continuare ! ❤
Salut Costi 🙋🏻♂️ nu au fost lipite la temperatura corespunzatoare tevile de PPR. Pentru imbinarile de PPR se foloseste in general 270gr si se lasa in plita calda 5,6 secunde fiametrul de 20, diametru de 25 se lasa si mai mult 7,8 secunde. Si trebuie masurat cat intra teava in mufa di tot asa.
salut! eu zic sa refaci toate traseele de apa ,o data lipite corect ele nu o sa se dezlipeasca doar daca evacuarea nu incalzesc tevile si atunci trebuie sa te gandesti la alta instalatie ce nu depinde de temperatura. Bafta!
Felicitari, Costi, pentru perseverenta! Totusi, mare grija cu tevile pe sub duba....... ai vibratii, ai gropi, ai obstacole pe sosea si conexiunile alea nu par sa reziste in timp. Sigur vrei sa stai in masina, nu sub ea. Bafta multa! P.S. "Pauza" Luminitei ti-a fost de folos sa rezolvi problema! 😂😂😂
Recomand sa vezi un tutorial de lipire ppr, trebuie sa încălzești ambele părți în același timp, lipiturile de la bazine, au fost lipituri reci de aceea au apărut scurgeri. Dar este normal sa se întâmple astfel de greșeli atunci când faci pentru prima dată
La ppr este nevoie de putin mai multa experienta , tot sistemul este rigid, nu este ce trebuie , alta varianta pe flexibil de la zero !Sa ai trusa de lipit la tine 😀 Tevile sa nu fie ude , le stergi bine .
Nu te-ai gândit la o protecție, gen că aceea de la baia motorului, la țevile de sub masină? Exista probabilitatea că în mers să fie lovite și să vă de-a de lucru
Costi, Luminița, dacă bine observ, jetul de apă din mașina de spălat vase e puțin oblic, farfuriile trebuie așezate invers ca jetul de apă să spele interiorul farfuriilor.
sunt in asentimentul tuturor celor care te sfatuiesc sa înlocuiești complet conexiunile de sub masina, in regim de miscare toate conexiunile vor ceda si vor scapa apa. tinand cont de complexitatea sistemului cred ca doar un instalator experimentat te mai poate ajuta. imi pare foarte rău....sper sa rezolvi! mult succes!
A si inca ceva, nu stiu cum ai legat rezervoarele intre ele, dar incearca sa pui robineti intre ele, daca nu are probleme sau se sparge sa il poti "izola" de restul.
La iesirea din pompa recomand distribuitor modular simplu sau cu robineti, intrare 3/4 cu 4 iesiri 1/2 , dar se pot combina in fuctie de cat ai nevoie. Asa fiecare "consumator" este cu racodul lui flexibil, nu mai trece,teu in teu,etc, si in caz de avarie se poate izola circuitul prin inchidere robientului (daca e cu robinet, sau inlocuirea racodrului). La fel si la iesire din bolier un distrubuitor cu 2 robineti. Intrare in distrbuitor este de 3/4 fie folosesti reductie la 1/2, sau racord flexibil 3/4 to 1/2.
Salut, pentru conforul tau schimba toate tevile cu furtun de cauciuc nu de gradina si coliere inox, exact cum sunt la motor., plus ca trebui sa poti izola orce rezervor in caz ca se strica ceva si ultimul sfat cred ca un scut ceva pe sub toate rezervoarele ar fi aur 😊. Cand ma apuc si eu de conversie te caut pentru a ma consulta. Spor.
Salut. Costy si eu sunt de parere ca trebuie sa schimbi toata instalatia sanitara si sa cauti sa faci cu alte materiale dar si sub masina trebuie sa faci ceva ca tevile ce trec pe sub masina sa fie protejate si de eventuale crengi , sau orice ar putea sa se agate pe sub masina In rest dai inainte ca iese super Spor la conversie
Salutare la amandoi, Costi ce ai facut tu este super fain, am doua sfaturi daca binenteles le bagi in seama. una tevile de sub masina trebuie bine ancorate asfel de la trepidatii o sa ai probleme tot timpul. Nr. doi la panourile solare eu cred ca pe lateral ar trebui putin mascate cum ai facut in față, nu stiu poate cu ceva lambriu sau ceva mai tare o sa arate mul mai bine.asta e numai parerea mea binenteles ca tu sti ce ai de facut. intradevar este cel mai complexa conversie de autorulota. Vam pupat, si astept sa va vad la drum
Iata cateva sugestii: 1. Muta complet rezervoarele de sub masina. Vezi daca le gasesti loc in interior cumva. Argumente sunt multe, de la conexiuni pana la inghet, usurinta reparatiilor ulterioare etc 2. Renunta la PPR. Nu e ok in acest caz 3. Regandeste si simplifica toata instalatia sanitara. Cred ca se poate gandi totul mai ergonomic fara sa amesteci parte electrica si parte de instalatii. Spor maxim si nu te lasa Eu astea le-as face. In plus as monta masina de spalat la nivelul podelei sa aiba 2 suprafete de contact
Salutate Costi ai facut o treaba buna,dar v-a trebui sa schimbi ppr-ul de sub masina cu furtune flexibile pentru ca trebui sa iei in calcul vibratia caroseriei , gropi , drumuri accidentale, drumuri neasfaltate , sleauri ..etc ..conexiunile de ppr nu vor rezista si vei avea mari probleme si indiferent cu ce schimbi trebuie sa fie cat m-ai ascunse si ridicate ...in rest felicitari faci o treaba minunata .
Felicitări pentru munca depusa dar unul din comentariu spune adevărul să nu pleci la drum fără să îți iei câteva scule după tine nu poți să știi ce poate să se întâmple
Va urmaresc de la inceput, nu am comentat nimic pana macum, daca i-mi permiteti cateva sfaturi necesare (macar pentru viitor). Trebue sa precizez ca sant electromecanic din tinerete (am 80 de ani), deci si instalator. 1- Nu se mai folosesc calti (fuior de canepa), exista fir din teflon inpregnat cu o solutie numita Loctita, se gaseste la Romstal si nu numai, o folosesc de cand a aparut cu rezultate excelente, se numeste snur etansare filete LOCTIT 55. 2- La polimerizarea tevilor si fitingurilor de PPR trebue tinut cont de doua lucruri importante pe care multi le ignora, timpul de incalzire (trebue sa te obijnuesti ca sa numeri in gand secundele necesare incalzirii in functie de diametru)= 10-12 secunde 1/2 toli, 12-15 secunde 2/4 toli 17-20 secunde 1 tol. Al doilea si cel mai important NU TREBUE RASUCITA NICI O PIESA IN TIMPUL INCALZIRII SI MAI ALES IN MOMENTIL POLIMERIZARII( PANA LA RACIRE). Pentru un rezultat bun in unele cazuri in momentul lipiri ieste nevoie de o a treia mana (asa se spune printre instalatori). Daca doresti amanunte I-ti las numarul meu te telefon Zaharia Ilie 0722441579. Va urmaresc cu placere, Tote felicitarile mele pentru ceia ce faceti.
salut ! la boiler trebuie sa montezi o supapa de sens pe alimentare cu apa rece,daca nu apa calda presurizata din boiler se va intoarce inapoi in pompa.
Ar trebui sa acoperi dedesupt toate tevile cu o fusta de tabla sau ceva ca sa le protejezi de noroi, nisip, apa. Cand ploua se va depune pe tevi si le va îngreuna tragand-le în jos.
muta firele te rog, firele unde ai clemele wago e pentru siguranta voastra.poti face firele mai lungi si sa le bagi in cleme in alta parte nu la imbinarile de apa.spor la treaba
Ți-am urmărit vlogurile , tu ai putea da lecții multora in schimb cârpelile pe care le-ai făcut vor ceda la drum lung și unde mai pui că la bazinul principal nu se admite asa ceva
Bravo! E foarte bine! Bateria de la bucătărie de perete este geniala...oare de unde ați comandat-o? As vrea sa fac și eu comanda ptr. acasă. Mulțumesc, dragilor!❤
Ar fi mers din prima cu furtune din acelea flexibile de gradina si cuple rapide cum ai montat pentru umplerea bazinelor, acele furtune rezista la 10 bari, iar cuplele la 20 bari, plus de asta sunt foarte usor de schimbat in caz de scurgeri.
Eu un singur lucru nu inteleg! Bagati bani cu gramada sa faceti coversie si va la sanitar ati facut o tiganie cat se poate de mare… tevile alea cum sunt puse lipite duse sub masina … ganditiva ca alea nu o sa reziste nici 100km mai bine platit pe cineva care face o treaba buna si va recomand tevi de metal flexibil
Hm! tevile de sub masina sunt mai jos de puntea spate a masinii si exista riscul cand vei merge sa fie lovite de un damb sau ceva asemanator! Asa ca pe sosea nu ai probleme dar pe teren accidentat sigur vor fi probleme!Succes si pupici!
Salutare! Mulțumim de detaliile pe care ni le aduci, eu vreau doar sa zic ca nu știu cum vor fi telile astea cu lipit uri la trepidații sau hopurile drumului... Nu cred ca e o idee trainica...
Bună! Va urmăresc de ceva vreme și va admir curajul și dăruirea în ceea ce faceți. Probabil o sa va sfătuiască și alții referitor la racordurile de apa de sub mașina. Regânditi partea de jos. Eu a-și folosi țeavă multistrat și racorduri metalice cu sertizare. Mult mai rezistente chiar și dacă le loviți în ceva. Ancorați toate țevile de sub mașina și puneți manșoane de protecție între țeavă și coliere sau cu ce veți prinde deoarece țevile dacă nu șanț fixe se freacă și se sparg de la vibrații. Va doresc bafta. PS. Mașina de spălat rufe nu are cumva cale de transport ce trebuiau înlăturate?
Salutare dragilor, pentru stoarcerea mai bine a rufelor, puteti sa mai dati inca odata la programul de stoarcere daca masina de spălat are program separat pentru stoarcere.
Costi, toată treaba ai făcut-o ca la carte dar țevile alea pe sub mașina este o țigăneala, măcar folosește furtune in loc de țevile alea! Alea sunt mai mult pentru casa, la vibrații nu rezista! Multă bafta.
GARDENA, are tot ce vrei, furtunuri flexibile, mufe rapide cuple coturi racorduri si foarte rezostente la socuri, zdruncinaturi, e.t.c. nu stiu cine ti-a spus sa faci instalatia cu tevi rigide, dar cere-i banii inapoi.
Salve! De la început trebuie să spun că nu-s meseriaș în domaniu, dar nu cred să-ți reziste instalația de sub mașină în timpul deplasărilor, cu țevile rigide pe care le-ai pus. Plus că arată foarte expuse la gropi, borduri, pietre. Apreciez că ești perseverent, îți construiești singur, ai idei (chiar dacă nu ești specialist în domeniul respectiv), însă aici cred că era bine să întrebi măcar niște oameni care se pricep în domeniul instalațiilor pe autorulote și obțineai niște sfaturi foarte utile. Sper să nu plecați cu autorulota nerealizată bine și apoi să aveți probleme grave pe drum. Spor! P.S.: și cred că și la mașina de spălat prinsă pe lateralul mașinii vor ceda șuruburile de prindere în timp de la vibrații - îi trebuia un suport bun pe podea.
Ceea mai proasta decizie cred eu cu țeavă PPR sta legătură doar în lipire . Cred ca ar fi mai buna pana și țeavă de cupru cu cositor .dar cum zicea și cineva mai sus de la drum nașpa și miscare se desface în timp și tot sub masina o sa fi. Sa iei cu tine rezerva de țeavă și pistolu de lipit.😂pistolu macar ca țeavă mai găsești pe drum😂 în rest super .. poate mai puține haine în mașină sa spele mai bine.
și nu doar sistemu sanitar e complet eșuat da și sistemu electric e greșit. sa pus invertoru prea departe de baterii asta înseamnă că bateriile tresă lucreze de 4 ori mai mult firu ăla se încălzește și cu o sarcină mai mare se va topi ..etc. invertoru trebe lngă baterii bro pentru că sunt doar 24v.
Costi, te rog, du-te cu duba la o firma autorizata care face camperuri, si refa totul. Distrugeti tot ce ati lucrat pana acum, mai grav, poate lua foc totul. La prima plimbare cu duba, va pocni toata instalatia. Apreciez mult ca ne-ai aratat toate greselile, dar nu terminati conversia pana nu va ocupați serios de sistemul sanitar. Bafta!
Caută un instalator profesionist și refă instalația. Nu pleca așa la drum. Instalația trebuie să fie flexibilă și sertizare. Fă cum vrei dar, din experiență, că lucrez în domeniu, îți spun că nu-ți va rezista. Instalația nu înseamnă că ai văzut la unu și faci și tu.
Nu ai incercat pecal? PPR e mai regid, dat tu mergi cu mașina, sunt vibrații că vei fi în mișcare și nu știu cum rezista lipirile la cald, și mai ales că sunt făcute greșit. Mufele T sunt prinse strâmb. Trebuia lipite drept și din cauza asta au curs. Găseai furtune rezistente până la 10 bar. deși că voi nu aveți presiune mai mare decât 1,5 maxim 2 bar. Ai prezentat, mi-a plăcut, dau e multă informație. Mai complicat decât la o casa😅. Îmi place ce faceți. Bafta !!!
Mie nu-mi plac deloc cablurile langa apa. Nici legăturile langa acele țevi, nici stecherele de langa pompe. Nu puteți modifica chiar nimic? 😢 Aveți grija de trupurile voastre! 😊
Lut! Evident dacă nu ești de meserie o sa greșești, nu îți iese din prima... Ca si instalator, eu îți recomand să faci îmbinările cu olandez. Prin lipire trebuie sa te gândești ca mașina flexeaza trepideaza în mers, la un moment dat o sa îți crape lipiturile oricât de bune ar fi, nu compara o lucrare făcută în casa cu una într-o mașină care oricând e pusă în mișcare, trepideaza, gropi, etc... Si cu olandez dacă vrei neapărat sa ții aceleași țevi la un capăt o sa lipești, dar vor fi mai puține lipiturile. Sau mai bine schimbă și tipul de țevi prinde-l cu olandez și gata... Le izolezi bine sa nu înghețe și nu ai griji... Sau dacă nu, cum mai spunea cineva prin comentarii, adu un meseriaș! Tu ai ales varianta cea mai "faină" și printre cele mai ușoare, poate și ieftină (nu prea ca ai cumpărat sculele...) dar uite ca nu tot timpul funcționează. Asa mai bine puneai țeavă de pvc (aia de gradina cu mufe de plastic...) și era gata și mai sigur... 🤷♂️ In concluzie, ori faci treaba bună ori faci dreaba bună 🤔
Costi, vezi ca PE se dilata/contracta f mult, posibil sa se fi smuls si din cauza asta? Poate poti face cumva niste "lire"/ compensatoare de dilatare pe trasee, ca sa aiba loc sa se dilate contracte si incearca sa fixezi teava inainte si dupa conexiuni
Salut Costi. Refă absolut tot ce ai sub mașină. În primul rând ai scăzut fff mult garda la sol și nu vei putea ajunge cu mașina unde îți dorești. Întărește colțurile la rezervoare (altele care ocupă mai puțin spațiu). Nu mai folosi PPR și pexal, acelea sunt doar pentru locuințe. Spor la treabă cu răbdare!
Salutare dragi moldoveni!
Nu ași vrea să supăr,dar cel puțin instalația sanitară de sub mașină,este o țigăneală care nu va rezista pe timpul deplasărilor.
Acolo trebuie folosite furtume din caciuc flexibil ridicate cât mai sus sub caroserie pentru evitarea lovirii a tuturor pitrelor și a altor obiecte de pe traseu.
Super bine punctat . Sincer am impresia ca sunt mai multe lucruri slab facute . Dar cine munceste greseste cine nu munceste isi da doar cu parerea. Oricum ar trebui sa refaca tot si nu asa
Costi... Sasiul masinii chiar daca e rigid el flexeaza putinla deplasare cand treci peste hopuri sau obstacole
Parera mea e ca daca ai schimba ppr-ul cu furtun flexibil izolat ar fi mai rezistent la torsiune.
o seara buna... respect pt ce faceti...
Tot o sa ai probleme cu instalatia de la rezervoare pentru ca va primi constat socuri si balans...părerea mea este sa dai totul jos si pui coturi teuri din aliaj si tevile sa fie din furtune groase in diametru si sa reziste la presiune si atunci ai rezolvat problema...fa test plimba cu masina pe drumuri cu denivelari gropi macar 100km si atunci ai sa vezi daca mai apar probleme.
Cred ca trebuie sa te ți de cuvânt cu dat foc! 😊 Cea mai buna treaba era sa folosești țevi pex a cu euroconectori. Aveai flexibilitate la vibrații si orice traseu spart se poate înlocui rapid. Furtunul verde e furtun ordinar de gradina fără specificație de rezistenta la presiune cumpăra furtun pe care e specificata presiune la care rezista recomand 10 bar. Nu te supăra dar instalația e catastrofala momentan și trebuie refăcută integral. Rezervorul de apa nu are voie sa fie cârpit cu silicon totul e catastrofal realizat.
Salut!
Mie mi ar da cateva emoții tevile de propilena atunci când ieși cu masina de pe asfalt, imi e ca orice buruiana peste care vei trece si este mai tare îți poate distruge legăturile facute și apoi să curgă, plus că mi se par foarte joase, in orice caz ar trebuii să ai la tine ceva coturi si macar o țeavă să poți repara in caz de nevoie. Oricum felicitări și vă apreciez pentru munca și documentarea ce o faceți!
Salut Costi!... Buna ideea cu rezervoarele sub masina... Sfatul meu este sa refaci toate conexiunile intre rezervoare... foloseste flexibile... cu alea o sa ai mereu probleme, vor ceda toate de la vibratii! Bafta multa!
Costi, renunta la plexal si alte inprovizati cu furtun, si foloseste racord flexibil 1/2 sau 3/4 , ceva garantat 5-10 ani de la Ferro, etc. ( se gasesc diverse lungimi, parca 15 cm e cea mai mica)
Daca vreo problema ai inlocuit racordul si gata, nu stai sa formezi pexalul pe pozitie,( nu ai nevoie de foarfeca, ca la pexal)etc. Plus ca nu stiu daca conexiunile pexalul rezista la vibratii.
Legat de exterior ,este un aspect la care nu te-ai gandit, ca pe tevi se pot forma dopuri de gheat, degeaba ai tu rezervolul incalzit daca nu ai degivrare pe teava.
La exterior recomand racod flexibil inox extensibil 3/4 , intre rezervoare , cu circuit de degivrare pe ele si izolate ( incarca sa pui degivrare paralele cu lungimea tevi, 2 -3spire, daca o bobinezi pe racord o sa fie mai greu cand vrei sa inlocuiesti racodul).
Si se inlocuieste la fel de repede , nu ai nevoie de scule complicate. Cu 2 chei reglabile a rezolvat.
Eu as folosi furtune în loc de de tevii de polypropylene..…da-ti seama la trepidatiile din mers(denivelarii,drumurii) …toate conexiunile …T-urile …furtunele sunt flexibile si se comporta ok la trepidatii
Lasa asa ca asta e tot deliciul ... cand ai sa-l vezi toata ziua pe sub masina la lipit tevi :)))🤪 si pe Luminita cu teava in mana toata ziua😆🙃😆 !!!
Daca nu-i prea tarziu pune rezervoarele cu capacele in jos. De fapt daca nu le pui acum le vei pune mai incolo si va fi si mai frustrant, acele capace sunt pentru acces la curatare/mentenanta si dezinfectare in rezervoare. Siliconul nu are ce cauta nicaieri, daca-i cazul pune garnituri de cauciuc. Testeaza tevile alea in mers dar sa fi pregatit sa le schimbi daca se vor desprinde de la vibratii. Experimentand invatam, important e ca stii tot ce-i acolo cu bune si rele ca daca apare o problema oricand stii ce ai de facut deoarece stii fiecare surub. bafta ! :)
5:46 - trebuie pusa o valva se sens pe intrarea de apa rece de la boiler, previne întoarcerea apei calde inapoi și mai trebuie un vas de expansiune și la apa calda, când se încălzește, mărește presiunea în conducte.
Costi, mă recunosc în tine acum 25 de ani! Și eu eram curios să meșteresc cu mâna mea tot felul de chestii care nu erau neapărat legate de meseria mea... Admit c-am avut mai multe eșecuri decât reușite, dar important e să știi când să perseverezi și când să te oprești :)
Acum am îmbătrânit, și fac apel la meseriași când am nevoie de ceva. Eu personal meșteresc doar de plăcere și la ce mă pricep...
Să aveți baftă și să fiți mulțumiți de căsuța voastră pe roți, după ce culegeți mai multe din sfaturile ce vi s-au scris pe aici!
Să fiți iubiți !!!!!
Multumim. Si noi mesterim din placere
Bravo, vouă!
Admir tenacitatea voastră și faptul că acceptați senini și greșelile pe care evident le remediați.
Instalatia sanitara de sub masina este perfecta in regim stationar.Deci schimba conductele PVC cu unele flexibile care preiau vibratile si uneori socurile .
Te-ai complicat bine. Aveai două variante ușoare și ieftine cu instalația de apă. 1 folosirea de racorduri prin înșurubare, țevile sau furtunele folosite rezistă la presiune de apă, gen furtunul de grădină de la Gardena, nu trebuia lipit nimic ci doar înșurubat și ai fi putut să le prinzi bine de caroserie nu să spânzure ca țevile alea. 2 conexiune prin sertizare, la fel de ieftin și tot cu furtun de apă flexibil. Caută pe net și ai să înțelegi despre ce vorbesc. Eventual dacă pleci cu ea așa, ia-ți la tine furtun de apă și conexiuni prin înșurubare. Mult succes. Iar pentru tine Luminița, la vase când le speli, dacă le-ai ținut până se usucă mâncarea pe ele, nicio mașină de spălat nu va spăla tot, așa că inainte de a le băga la spălat, dă cu apă și eventual un burete pe ele și nu vei mai avea surprize. Perseverența este cheia succesului. Succes!
Masina de spalat vase ??? Pt doua persoane -pare o alegere absurda ...Consumul Electric al unei Masini de spalat Vase este disproportional cu volumul( 2-3 farfurii ,2 pahare..)
@@violetaghemulet3239 gata mamă , am priceput mesajul, ești femeie de casă 😄. Dacă ei așa au crezut de cuviință, este până la urmă alegerea lor. Că o vor folosi doar de câteva ori, de asta sunt mai mult ca sigur. Și eu mai fac uneori achiziții fără rost.
@@violetaghemulet3239exact!
@@Mizzoneo folosesc camperul de circa 6 ani ,iar rulota de 25 de ani - nu in Romania....am acumulat multa experienta-din erori personale si ale altora ,acum toate fufele se dau in van-uri
Toată instalația trebuia făcută în pardoseală. Te ridicai cu pardoseala vreo 5 cm. și ieșea o treabă elegantă complet mascată. Ce faci iarna cu toate țevile alea sub mașină? E de admirat elanul și îndemânarea, dar nu ai lucrat după un plan corect. Cred că ori vei renunța la această mașină, ori la anul viitor o refaci complet. Succes!
Felicitari Costi , esti foarte priceput ! La perfecțiune se ajunge prin exercitiu . Cu cât exersezi mai mult se formează deprinderea si desteritatea . E normal sa nu-ți iasă din prima încercare perfect . Din eșecuri se învață . Cercetarea se bazează pe calcule , analize și experimente . Sunt convins ca la final va ieși ceea ce trebuie si veți fi satisfacuți că ați facut o conversie cu mâna voastră .
Foarte foarte bravo ca ne arati tot ce se intampla sa invatam si noi Ma uit la voi cu drag
Eu unu as schimba complet sistemul de tevi si îmbinări pe ceva flexibil cu fixări mecanice pe piuliță si garnitura. Apoi garda la sol mi se pare ff mica , îmi pot imagina deja pietrele care zgârie rezervoarele sau cum trag jos țevile . Spor la treaba si sper sa găsești soluția potrivită pentru voi ! Capul sus si mergem mai departe, nu trebuie sa ne lăsam decepționat de o problema mica , uita-te câte ai reușit sa rezolvi pana in punctul asta ..
Salut Costi. Ma alatur celor au scris aici in legatura cu instalatia de sub masina. Schimba aproape tot si pune furtunuri flexibile. O sa ai probleme mari in mers, si la socuri. Polipropilena cedeaza la socuri, vibratii. Succes in continuare cu proiectul vostru ....
E prima data cand vad scurgeri de apa pe la suduri de ppr, in momentul suduri ai stat prea mult cu ele in aer fara sa le sertizezi, din mementul in care le scoti din masina de topit ai la dispozitie 2-3 secunde sa le imbini, dupa ce ai impins teava in fiting pana la capat nu mai trebuie sa misti piesele ca altfel se desprinde sudura. tevile si fitingurile de ppr se curata cu o carpa si se degreseaza cu alcool inainte da a le lipi.
Perfect de acord cu tine, mai puțin cu degresatul. Nu e nevoie sa degresezi, temperatura din placa de lipit fiind foarte mare și face ea degresarea. Dar când lipești trebuie cu adevărat sa te miști rapid și sa nu miști cel puțin lipitura/îmbinarea pentru cel puțin 10 secunde. Ești băiat smart și îți vei da seama cum se face. Bafta! 😊
Costii eu am prieten care mereu avea probleme cu apa tava PVC și a înlocuit tot sub mașină cu furtun de gradina cu coliere de doi ani nu are probleme bafta👍
Costi totul ok până la partea cu instalația de apă! Acele țevi nu au ce căuta sub mașină, eu zic să scapi de ele, acolo folosește niște furtun cu racord cu filet! 😏
Costi, imi place ca esti sincer si nu ascunzi ce este gresit! Gasesti tu alte solutii
Salut. Aș fi vrut să mă abțin de la comentarii. Dar cînd am văzut că vrei să repari cu ciocanul de lipit. Eu chiar te sfătuiesc să dai totul jos și să faci cu alte țevi flexibile. Ai putea folosi țevi care se folosesc la podea caldă, pentru că de la vibrații toate lipiturile rînd pe rînd vor ceda.
@@victorciobanu2698 Daca as fi fost specialist in instalatii sanitare poate ai dadeam un sfat. Rulotele si autorulotele sunt cu totul altceva. Ele se plimba pe tot felul de sosele. Costi are un IQ mare si cred ca-i trece prin minte sa se uite pe toate forumurile de acest gen de probleme. Am incredere in el si va salva o galeata de bani!
Un sfat! Schimbă toate țevile de sub mașină dacă vrei să nu ai probleme când plecați la drum! Ar fi păcat, pentru doar câteva țevi de polipropilenă cumpărate în plus! Mult succes! Și vă așteptăm la dum... 🤗
Costi, cred ca te costa mai putin daca apelai la un instalator de prima data! (nu prea am vazut instalatori sa faca programare) 😀O parere sincera si personala: ESTE O MARE TIGANIE TOATA INSTALATIA SANITARA😃 Apeleaza la un instalator bun si refa tot de la capat sa nu ai probleme pe drum dupa aceea! Luminita, la acea masina de spalat rufe foloseste detergent lichid iar acesta trebuie pus inainte sa pui rufele! Multa bafta in continuare!
da corect. un instalator bun în câteva ore rezolvă acolo. da asta cu mașina de spălat chiar nam înțeleso. pentru ce ți trebe mașină de soălat la 2 persoane ?
@@Mci64770 Costi a explicat de cateva ori de ce vor masina de spalat. Daca este luni intregi pe drum, unde sa spele? In rau?
@@Mci64770 la ce masina te referi, de spalat rufe sau vase?
mașina de spălat vase în autorulotă bro....
@@Mci64770 Fiecare cu ce-l doare. Nu este prima conversie cu masina de spalat vase. Nu ocupa loc si e foarte practica tii vasele murdare in ea. Care e problema?
Luminița esti atat de frumoasa si de copilăroasă ador felul vostru de a vorbi va pup si numai bine din timisoara
Costi refa absolut tot de la 0 ca altfel o sa aveti mari probleme.
Nu mai folosi ppr deloc pentru ca nu sa tina din cauza vibratiilor. Tevile trebuiesc acoperite pentru o sa se depuna noroi pe ele si le ingreuneaza.
Ceea ce ai refacut tu acolo, este o gluma si nimic altceva.
Rezervoarele sunt cu mult prea jos si o sa le lovesti garantat iar fara coltare o sa se rupa si invelis si tot din cauza frecarii si a vibratiilor.
Mai lasa siliconul ca nu e chiar bun la orice. Fa treaba cum trebuie ca altfel o sa regreti mult!
Succes!
Salut Costi ! Respect pentru munca pe care ai depus-o pentru sistemul sanitar. Ideea e buna dar tevile alea sunt foarte rigide sinvor ceda in mers. Incearca cu niste furtune de cauciuc.
Si daca ai posibilitatea baga masina pe un șanț de lucru e mai usor sa lucrezi asa sub masina.
Sunt sigur ca o sa gasesti o solutie ! Spor la munca in continuare ! ❤
bravo , felicitari pentru ce ai realizat
sa sti ca cine nu munceste nu greseste
ai avut foarte multe de montat si ai reusit
Salut Costi 🙋🏻♂️ nu au fost lipite la temperatura corespunzatoare tevile de PPR. Pentru imbinarile de PPR se foloseste in general 270gr si se lasa in plita calda 5,6 secunde fiametrul de 20, diametru de 25 se lasa si mai mult 7,8 secunde. Si trebuie masurat cat intra teava in mufa di tot asa.
salut! eu zic sa refaci toate traseele de apa ,o data lipite corect ele nu o sa se dezlipeasca doar daca evacuarea nu incalzesc tevile si atunci trebuie sa te gandesti la alta instalatie ce nu depinde de temperatura. Bafta!
Salut, apreciez munca! PS: PPR ul la vibrații si șocuri va ceda 100 procente. Spor la treaba! #youinspireus
Felicitari, Costi, pentru perseverenta! Totusi, mare grija cu tevile pe sub duba....... ai vibratii, ai gropi, ai obstacole pe sosea si conexiunile alea nu par sa reziste in timp. Sigur vrei sa stai in masina, nu sub ea. Bafta multa!
P.S. "Pauza" Luminitei ti-a fost de folos sa rezolvi problema! 😂😂😂
Ai dreptate racorduri/conducte flexibile se recomanda la acest gen de aplicatii. Si motor diesel.
Toate bune și frumoase,dar la iarna,ce te faci OMULE
Ce zici....
Recomand sa vezi un tutorial de lipire ppr, trebuie sa încălzești ambele părți în același timp, lipiturile de la bazine, au fost lipituri reci de aceea au apărut scurgeri. Dar este normal sa se întâmple astfel de greșeli atunci când faci pentru prima dată
Cu rabdare , totul se rezolva !
La ppr este nevoie de putin mai multa experienta , tot sistemul este rigid, nu este ce trebuie , alta varianta pe flexibil de la zero !Sa ai trusa de lipit la tine 😀 Tevile sa nu fie ude , le stergi bine .
Nu te-ai gândit la o protecție, gen că aceea de la baia motorului, la țevile de sub masină? Exista probabilitatea că în mers să fie lovite și să vă de-a de lucru
este bine ca ai reusit sa rezolvi problema👨🔧👨🔧👨🔧👍👍👍
Costi, Luminița, dacă bine observ, jetul de apă din mașina de spălat vase e puțin oblic, farfuriile trebuie așezate invers ca jetul de apă să spele interiorul farfuriilor.
sunt in asentimentul tuturor celor care te sfatuiesc sa înlocuiești complet conexiunile de sub masina, in regim de miscare toate conexiunile vor ceda si vor scapa apa. tinand cont de complexitatea sistemului cred ca doar un instalator experimentat te mai poate ajuta. imi pare foarte rău....sper sa rezolvi! mult succes!
Salut. Nu le petici. Vor curge iar de la vibratii. Stiu ca e de lucru dar taie-le si imbina-le iar… Succes
Bună Costi,bravo că nu teai lasat până acum să le asamblezila condutele și bravo...
Sunt convinsă că până la final vei rezolva totul !❤❤❤❤❤
A si inca ceva, nu stiu cum ai legat rezervoarele intre ele, dar incearca sa pui robineti intre ele, daca nu are probleme sau se sparge sa il poti "izola" de restul.
La iesirea din pompa recomand distribuitor modular simplu sau cu robineti, intrare 3/4 cu 4 iesiri 1/2 , dar se pot combina in fuctie de cat ai nevoie.
Asa fiecare "consumator" este cu racodul lui flexibil, nu mai trece,teu in teu,etc, si in caz de avarie se poate izola circuitul prin inchidere robientului (daca e cu robinet, sau inlocuirea racodrului).
La fel si la iesire din bolier un distrubuitor cu 2 robineti.
Intrare in distrbuitor este de 3/4 fie folosesti reductie la 1/2, sau racord flexibil 3/4 to 1/2.
Salut, pentru conforul tau schimba toate tevile cu furtun de cauciuc nu de gradina si coliere inox, exact cum sunt la motor., plus ca trebui sa poti izola orce rezervor in caz ca se strica ceva si ultimul sfat cred ca un scut ceva pe sub toate rezervoarele ar fi aur 😊. Cand ma apuc si eu de conversie te caut pentru a ma consulta. Spor.
Trebuie să ți cont când ai montat conductele sub mașină și la faptul că o să circulii pe sosea denivelată
Salut. Costy si eu sunt de parere ca trebuie sa schimbi toata instalatia sanitara si sa cauti sa faci cu alte materiale dar si sub masina trebuie sa faci ceva ca tevile ce trec pe sub masina sa fie protejate si de eventuale crengi , sau orice ar putea sa se agate pe sub masina
In rest dai inainte ca iese super
Spor la conversie
Salutare la amandoi, Costi ce ai facut tu este super fain, am doua sfaturi daca binenteles le bagi in seama. una tevile de sub masina trebuie bine ancorate asfel de la trepidatii o sa ai probleme tot timpul. Nr. doi la panourile solare eu cred ca pe lateral ar trebui putin mascate cum ai facut in față, nu stiu poate cu ceva lambriu sau ceva mai tare o sa arate mul mai bine.asta e numai parerea mea binenteles ca tu sti ce ai de facut. intradevar este cel mai complexa conversie de autorulota. Vam pupat, si astept sa va vad la drum
Iata cateva sugestii:
1. Muta complet rezervoarele de sub masina. Vezi daca le gasesti loc in interior cumva. Argumente sunt multe, de la conexiuni pana la inghet, usurinta reparatiilor ulterioare etc
2. Renunta la PPR. Nu e ok in acest caz
3. Regandeste si simplifica toata instalatia sanitara. Cred ca se poate gandi totul mai ergonomic fara sa amesteci parte electrica si parte de instalatii. Spor maxim si nu te lasa
Eu astea le-as face. In plus as monta masina de spalat la nivelul podelei sa aiba 2 suprafete de contact
Salutate Costi ai facut o treaba buna,dar v-a trebui sa schimbi ppr-ul de sub masina cu furtune flexibile pentru ca trebui sa iei in calcul vibratia caroseriei , gropi , drumuri accidentale, drumuri neasfaltate , sleauri ..etc ..conexiunile de ppr nu vor rezista si vei avea mari probleme si indiferent cu ce schimbi trebuie sa fie cat m-ai ascunse si ridicate ...in rest felicitari faci o treaba minunata .
Felicitări pentru munca depusa dar unul din comentariu spune adevărul să nu pleci la drum fără să îți iei câteva scule după tine nu poți să știi ce poate să se întâmple
Domnul Costi luati-le cu rabdare, succes.
Va urmaresc de la inceput, nu am comentat nimic pana macum, daca i-mi permiteti cateva sfaturi necesare (macar pentru viitor). Trebue sa precizez ca sant electromecanic din tinerete (am 80 de ani), deci si instalator. 1- Nu se mai folosesc calti (fuior de canepa), exista fir din teflon inpregnat cu o solutie numita Loctita, se gaseste la Romstal si nu numai, o folosesc de cand a aparut cu rezultate excelente, se numeste snur etansare filete LOCTIT 55. 2- La polimerizarea tevilor si fitingurilor de PPR trebue tinut cont de doua lucruri importante pe care multi le ignora, timpul de incalzire (trebue sa te obijnuesti ca sa numeri in gand secundele necesare incalzirii in functie de diametru)= 10-12 secunde 1/2 toli, 12-15 secunde 2/4 toli 17-20 secunde 1 tol. Al doilea si cel mai important NU TREBUE RASUCITA NICI O PIESA IN TIMPUL INCALZIRII SI MAI ALES IN MOMENTIL POLIMERIZARII( PANA LA RACIRE). Pentru un rezultat bun in unele cazuri in momentul lipiri ieste nevoie de o a treia mana (asa se spune printre instalatori). Daca doresti amanunte I-ti las numarul meu te telefon Zaharia Ilie 0722441579. Va urmaresc cu placere, Tote felicitarile mele pentru ceia ce faceti.
Multumim de sfaturi
Foarte interesant robinetul pentru mașinile de spălat
Salut! Conexiunile alea de la tevile de ppr nu sunt facute bine. O sa ai pb pe viitor cu ele. Bafta in continuare.
Furtune de presiune si nu o sa mai ai deloc probleme ,plus ca alea o sa iti tina si la drum
salut ! la boiler trebuie sa montezi o supapa de sens pe alimentare cu apa rece,daca nu apa calda presurizata din boiler se va intoarce inapoi in pompa.
Ai pat cu masaj dacă pornești masina de spălat 😀. Cam greu cu țevile alea pe dedesubt fără sa ridici masina pe elevator.
Ar trebui sa acoperi dedesupt toate tevile cu o fusta de tabla sau ceva ca sa le protejezi de noroi, nisip, apa. Cand ploua se va depune pe tevi si le va îngreuna tragand-le în jos.
Felicitări!
muta firele te rog, firele unde ai clemele wago e pentru siguranta voastra.poti face firele mai lungi si sa le bagi in cleme in alta parte nu la imbinarile de apa.spor la treaba
FELICITĂRI 👍💯💪🌍🗺🌏🌎
Ce ai facut Bobita?😅 E jale cu racordurile alea sub masina
Pentru firele de la pompa, ai putea folosi o doza de conexiuni ip 68
Felicitări ❤
Ți-am urmărit vlogurile , tu ai putea da lecții multora in schimb cârpelile pe care le-ai făcut vor ceda la drum lung și unde mai pui că la bazinul principal nu se admite asa ceva
Bravo! E foarte bine! Bateria de la bucătărie de perete este geniala...oare de unde ați comandat-o? As vrea sa fac și eu comanda ptr. acasă. Mulțumesc, dragilor!❤
Nu inteleg cum sa pleci la drum cu tevile alea sub masina.
Și eu zic ca ai putea sa folosești furtune cu racorduri de plastic și coliere de metal, sunt mult mai rezistente la vibrații.
Ar fi mers din prima cu furtune din acelea flexibile de gradina si cuple rapide cum ai montat pentru umplerea bazinelor, acele furtune rezista la 10 bari, iar cuplele la 20 bari, plus de asta sunt foarte usor de schimbat in caz de scurgeri.
Eu un singur lucru nu inteleg! Bagati bani cu gramada sa faceti coversie si va la sanitar ati facut o tiganie cat se poate de mare… tevile alea cum sunt puse lipite duse sub masina … ganditiva ca alea nu o sa reziste nici 100km mai bine platit pe cineva care face o treaba buna si va recomand tevi de metal flexibil
Salutare dragilor!
Exact ce am zis în videoul trecut, zici că am avut gura pocită :))
Hm! tevile de sub masina sunt mai jos de puntea spate a masinii si exista riscul cand vei merge sa fie lovite de un damb sau ceva asemanator! Asa ca pe sosea nu ai probleme dar pe teren accidentat sigur vor fi probleme!Succes si pupici!
Nu sunt mai jos
Salutare! Mulțumim de detaliile pe care ni le aduci, eu vreau doar sa zic ca nu știu cum vor fi telile astea cu lipit uri la trepidații sau hopurile drumului... Nu cred ca e o idee trainica...
Am lipit si eu cu acest aparat si daca incalzesti prea mult teava poate face dop ,las cai dai de cap,cine nu lucra nu greseste,succès
Bravo Costi, bravo Luminița ❤
Bravooo Costi!!
Bună! Va urmăresc de ceva vreme și va admir curajul și dăruirea în ceea ce faceți. Probabil o sa va sfătuiască și alții referitor la racordurile de apa de sub mașina. Regânditi partea de jos. Eu a-și folosi țeavă multistrat și racorduri metalice cu sertizare. Mult mai rezistente chiar și dacă le loviți în ceva. Ancorați toate țevile de sub mașina și puneți manșoane de protecție între țeavă și coliere sau cu ce veți prinde deoarece țevile dacă nu șanț fixe se freacă și se sparg de la vibrații. Va doresc bafta.
PS. Mașina de spălat rufe nu are cumva cale de transport ce trebuiau înlăturate?
Exact .. din cauza aia vibrează la stoarcere!
Salutare dragilor, pentru stoarcerea mai bine a rufelor, puteti sa mai dati inca odata la programul de stoarcere daca masina de spălat are program separat pentru stoarcere.
Costi, toată treaba ai făcut-o ca la carte dar țevile alea pe sub mașina este o țigăneala, măcar folosește furtune in loc de țevile alea! Alea sunt mai mult pentru casa, la vibrații nu rezista! Multă bafta.
GARDENA, are tot ce vrei, furtunuri flexibile, mufe rapide cuple coturi racorduri si foarte rezostente la socuri, zdruncinaturi, e.t.c. nu stiu cine ti-a spus sa faci instalatia cu tevi rigide, dar cere-i banii inapoi.
Luminița a sintetizat admirabil: "dacă pun detergent, spală". 😇.
Super
Salve! De la început trebuie să spun că nu-s meseriaș în domaniu, dar nu cred să-ți reziste instalația de sub mașină în timpul deplasărilor, cu țevile rigide pe care le-ai pus. Plus că arată foarte expuse la gropi, borduri, pietre. Apreciez că ești perseverent, îți construiești singur, ai idei (chiar dacă nu ești specialist în domeniul respectiv), însă aici cred că era bine să întrebi măcar niște oameni care se pricep în domeniul instalațiilor pe autorulote și obțineai niște sfaturi foarte utile. Sper să nu plecați cu autorulota nerealizată bine și apoi să aveți probleme grave pe drum. Spor!
P.S.: și cred că și la mașina de spălat prinsă pe lateralul mașinii vor ceda șuruburile de prindere în timp de la vibrații - îi trebuia un suport bun pe podea.
Teava HENKO si mufe rapide de plastic termorezistent si rezolvai problema din start, dar na, daca vrem sa salvam bugetul.....
eu zic să nu te mai joci cu apa să chemi pe cineva care se pricepe că nai facut absolut nimic bine acolo.
De unde stii ca nu a facut bine?
@@Romaniatoptu ti dai seama ca nici nu a plecat la drum si deja curge? La trepidatii sar toate imbinarile
în primu rând caroseria i conectată la masă adică la minus.. dacă se udă e risc de electrocutare. conecsiunile sunt prea fragile ...etc
Ceea mai proasta decizie cred eu cu țeavă PPR sta legătură doar în lipire . Cred ca ar fi mai buna pana și țeavă de cupru cu cositor .dar cum zicea și cineva mai sus de la drum nașpa și miscare se desface în timp și tot sub masina o sa fi. Sa iei cu tine rezerva de țeavă și pistolu de lipit.😂pistolu macar ca țeavă mai găsești pe drum😂 în rest super .. poate mai puține haine în mașină sa spele mai bine.
și nu doar sistemu sanitar e complet eșuat da și sistemu electric e greșit. sa pus invertoru prea departe de baterii asta înseamnă că bateriile tresă lucreze de 4 ori mai mult firu ăla se încălzește și cu o sarcină mai mare se va topi ..etc. invertoru trebe lngă baterii bro pentru că sunt doar 24v.
Supeeerrr tare..!!!😅😊😅😊
Costi, te rog, du-te cu duba la o firma autorizata care face camperuri, si refa totul. Distrugeti tot ce ati lucrat pana acum, mai grav, poate lua foc totul. La prima plimbare cu duba, va pocni toata instalatia.
Apreciez mult ca ne-ai aratat toate greselile, dar nu terminati conversia pana nu va ocupați serios de sistemul sanitar. Bafta!
Mai taie din ele dă-le dreaq😂
Andya,măi "specialisto",instalația sanitară,nu poate lua foc!
Eventual vor pierde apa din instalație.
Pai este scumpisor, cum sa se ducă la firma, de ce crezi ca să băgat el la creație 😂
Nu este chiar atat de grav , sistemul ppr poate fi inlocuit cu un sistem cu tubulatura flexibila ,sertizabila
@@georgelenache7931se referea la faptul că apa trece pe lângă zonele de îmbinare electrica - și îi dau dreptate
Vai ce lipituri urâte ! PPR-ul daca e facut bine tine bombă! Arata f.rau lipiturile
Caută un instalator profesionist și refă instalația. Nu pleca așa la drum.
Instalația trebuie să fie flexibilă și sertizare.
Fă cum vrei dar, din experiență, că lucrez în domeniu, îți spun că nu-ți va rezista.
Instalația nu înseamnă că ai văzut la unu și faci și tu.
Nu ai incercat pecal? PPR e mai regid, dat tu mergi cu mașina, sunt vibrații că vei fi în mișcare și nu știu cum rezista lipirile la cald, și mai ales că sunt făcute greșit. Mufele T sunt prinse strâmb. Trebuia lipite drept și din cauza asta au curs. Găseai furtune rezistente până la 10 bar. deși că voi nu aveți presiune mai mare decât 1,5 maxim 2 bar. Ai prezentat, mi-a plăcut, dau e multă informație. Mai complicat decât la o casa😅. Îmi place ce faceți. Bafta !!!
Mie nu-mi plac deloc cablurile langa apa. Nici legăturile langa acele țevi, nici stecherele de langa pompe. Nu puteți modifica chiar nimic? 😢 Aveți grija de trupurile voastre! 😊
Salutare din romania
Bravo
Lut! Evident dacă nu ești de meserie o sa greșești, nu îți iese din prima...
Ca si instalator, eu îți recomand să faci îmbinările cu olandez. Prin lipire trebuie sa te gândești ca mașina flexeaza trepideaza în mers, la un moment dat o sa îți crape lipiturile oricât de bune ar fi, nu compara o lucrare făcută în casa cu una într-o mașină care oricând e pusă în mișcare, trepideaza, gropi, etc... Si cu olandez dacă vrei neapărat sa ții aceleași țevi la un capăt o sa lipești, dar vor fi mai puține lipiturile. Sau mai bine schimbă și tipul de țevi prinde-l cu olandez și gata... Le izolezi bine sa nu înghețe și nu ai griji... Sau dacă nu, cum mai spunea cineva prin comentarii, adu un meseriaș! Tu ai ales varianta cea mai "faină" și printre cele mai ușoare, poate și ieftină (nu prea ca ai cumpărat sculele...) dar uite ca nu tot timpul funcționează. Asa mai bine puneai țeavă de pvc (aia de gradina cu mufe de plastic...) și era gata și mai sigur... 🤷♂️
In concluzie, ori faci treaba bună ori faci dreaba bună 🤔
Costi, vezi ca PE se dilata/contracta f mult, posibil sa se fi smuls si din cauza asta? Poate poti face cumva niste "lire"/ compensatoare de dilatare pe trasee, ca sa aiba loc sa se dilate contracte si incearca sa fixezi teava inainte si dupa conexiuni
Respect! Problema cu internetul va fi rezolvata de acea antena de amplificare a semnalului GSM?(prezentată anterior) Sau cum veți proceda?
Aia doar amplifica semnalul 4g
Ești un om.tonic,cu cap sunt sigur ca vei rezolva tot in ciuda barfelor "spectatorilor" de ocazie ești tare OMULE dacă reusesti
Salutare folosește furtune fleximile vei avea multe probleme pe traseu