Okul Öncesi Basit Deneyler | Anaokulu Deneyleri | Anne Olunca Öğrendim

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 มี.ค. 2023
  • Çocukları evde yapabileceği deneyler ile geldim bu sefer. Bu deneyler iki aşamalı olduğu için eminim çok sevecek, sizde deneyleri yaparken beni uyguladığım metod gibi uygularsanız deneyler daha ilgi çekici ve öğretici olacaktır.
    Anaokulu çocuğu için deneyler burada yer almaktadır. Dünyanın en Kolay deneyleri arasında; mum su deneyi, tsunami deneyi , kolanya su deneyi, patlamayan balon deneyi, suyun kaldırma kuvveti deneyi bunları açıklamaları ile beraber sizlerle paylaşacağım.
    Instagram hesabımızda da bizi takip edebilirsiniz.
    / anneoluncaogrendim
    Şimdi gelelim okul öncesi basit deneyler ve açıklaması kısmına;
    1-2 Patlayan Balon & Patlamayan Balon Deneyi
    Patlamayan BALON DENEYİ OKUL öncesi , patlamayan balon deneyi, patlamayan balon nasıl yapılır, patlamayan balon deneyi açıklaması, sağlam balon, iğne ile patlamayan balon
    Hava ısınınca ne oldu?
    SORU: Su ısınınca ne oldu?
    SONUÇ: ısınan hava genişler ve balona sığmaz patlar ama su ısınınca ısıyı emer, ısınır ama patlamaz
    PEKİ BALON NEDEN PATLAMADI?
    Balonun içindeki su, mum tarafından dışarı verilen sıcaklığı emer. Böylece balonun kendi malzemesi yanmaz ve sonra da patlamaz.
    3- Patlayan Balon
    4- Vazelin ile Patlamayan Balon
    Patlamayan balon deneyi açıklaması, patlamayan balon deneyi raporu, okul öncesi patlamayan balon deneyi etkinlik planı
    Balon şişirildiğinde orta bölümünün gergin, alt ve üst bölümünün daha az gergin olduğu görülür. Alt ve üst bölümünden çöp şiş uygun bir şekilde batırıldığında balon genellikle patlamaz. Çünkü bu bölümlerdeki gerilim açıklığı yırtacak kadar fazla değildir.
    Peki Balon Neden Patlamadı???
    Vazelin şişmiş balonun deliğini tıpayla kapattı ve böylelikle havanın kaçmasını önledi.
    5- Suda Yükselen Mum Deneyi ( Açık Hava Basıncı Su Deneyi)
    Mum ve Su deneyi açıklaması , Yükselen Su Deneyi Açıklaması, Su içen mum deneyi Okul Öncesi, Yanan mum yükselen su deneyi, Suda yükselen mum deneyi
    PEKİ BU NASIL OLDU?
    SU’ da yükselen Mum Deneyi Bardak yanan mumun üzerine kapatıldıktan bir süre sonra mumun söndüğü görüldü. Çünkü oksijen giderek tükendi. Buradan da anlaşıldığı gibi kapalı ortamda yanma olmaz.
    Mum söndüğünde, bardak içerisindeki ılık hava hızla soğur. Hızla soğuyan hava gazların hareketini yavaşlatır. Yavaş hareket eden gazlar su yüzeyine daha az çarpar. Böylece su yüzeyindeki gazların basıncı azalır. Su boş alan bulduğu için bardak içerisine doğru hareket eder ve gazları sıkıştırarak gazların alanını (hacmini) azaltır.
    Deneyde dikkat edin! Mum söndükten sonra su yükselir. Suyun yükselmesi için mumun sönüp bardaktaki havanın soğuması gerekmektedir.
    6- Kolanya Mum Deneyi
    Patlayan mum deneyi, Havasız Kalan mum deneyi, Tsunami Deneyi, Suyun Yükselmesi Deneyi
    PEKİ BU NASIL OLDU?
    Kavanoza kolonya döküp yakıldığında, dış ortamla kavanozdaki hava arasında bir basınç farkı oluştu. Bu da kavanozda kısmi bir vakum oluşumuna neden oldu.
    Basınç farkı etkisiyle güçlü durumdaki açık hava basıncı suyu hızla kavanoza iterek doldurdu.
    7- Suyun kaldırma kuvveti ile Şişenin içindeki kalemi aldık :)

ความคิดเห็น •