6 yıl önce tersine mühendislik işinde, catia ile bu işi çözerim demiştim, çok saç baş yolmuştum, zaman harcadım çözdüm. O zaman neredeydin be abi. Sırf proğram değiştirmeyim uzman olduğum catia da devâm ediyim diye uğraşmıştım. Koca Türkiyede Catia reverse enginering bilen adam bulamamıştım. İlk tohumlarıda ben attıydım.
Abi ben yeni mezun mühendisim ilk hedefim bu alana yönlenmek kaynak önerin var mı gelişmeleri takip etmek istiyorum bu işte çalışan az kişi var kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum
@@komikmi10 Hani söylüyosun yaa kendimi geliştirmek istiyorum diye inan vatanın milletin böylesine vizyonlu adamlara ihtiyacı var. Çoğu mühendisim diyen boş boş takırtı yapıyor. Memlekete iş yapıp ortaya koyacak adam lazım. Tank yapamıyoruz neden çünkü motoru yok motor niye yok yapacak adam yok. İşte herşey bu kadar basit. Özetle gayret ve azimli çalışman önemli. Henüz mühendis değilsin mühendislik yapana kadar. anlatabilmişimdir umarım. Bu iş genellikle yüzey modelleme üzerine gelişir, ben bu konuda catia üzerine uzmanlaştım. Hani uçak gemi otomobil dediklerin çoğu catia ile yapılıyor. Shap design, icam, free styl, imagine shap ... gibi birçok modülü var. Catia da tersine mühendislik modülleride var ben Herşeyimi catia ile çözüyorum. Onun için bu RE modüllerinden yüzey modelleme modüllerine geçiş yaparak hızlı çözümler bulabiliyorum. Başka proğramlarada bakabilirsin. NX, alias gibi. Ama geleceğin için Catia ve Nx arasında kıyaslama yap. Lakin sadece tersine mühendislik üzerine geomegic, polyworks gibi yazılımlarda var... Bu ülkede catia yı satan da eğitimini verende biraz maldır. At gözlükleri olduğu için sanki gizli hazine vermezler, benim zamanımda erişebilirlik sıkıntılı idi şimdi öyle değil umarım. İşin özü yüzey modellemedir. Noktalar çizgileri çizgiler yüzeyleri yüzeyler tasarımları oluşturur. Bu işde nokta bulutunu sadece şablon olarak kullanıyorsun. Özetle tasarım ve teknik resim bilgini olması lazım Ayrıca İmalatı bilmen lazım ki yorumlama yapabilesin. İmal edilebilirliği çözmen lazım. İmalatı bilmeyen tasarımcı olamaz, tasarımı yapamayanda mühendislik ürünü çıkaramaz. İnan memleketin yükünü sanayide çalışan, ilkokul ortaokul mezunu ustalar çekiyor. Varsada 3 5 tane kara murat omuzluyor. Ben mühendisim diyen adam ortalıkda yok, işi yapıp ortaya koyanlar mühendis olması lazımken çok az kapasite adam var piyasada onun için şansın fazla aslında, zorlukdan kaçarsan bilemem. memlekette yetişmiş adam çok az. Olanlarda benim gibi gece evine geliyor. Catia kursuna git, eğitimle alakalı videoları indir kendine kütüphane yap, iş yaparak kendini geliştirisin. Kitaplrı videoları kursları var. İleri tasarım üzerine yoğunlaş kaynaklar hep temel de çünkü. Kırık proğram sıkıntısı var catia da, windows 10 1903 sürümü öncesinde yükleme yap, sistemini güncelleme. Türkiyede catia konusunda eğitimli insan az olduğu için böyle engellemeler yüzünden bu vizyonsuz embesillerde catiayı satamıyor.
@@m.salih.tasova Eyvallah abi dediklerine harfiyen katılıyorum ben oldum dememek lazım çoğu yer tecrübe istiyor profesyonel anlamda beklentileri yüksek herkesin ama ben yapabilirim demenin öyle kolay olmadığını gördüm çıraklığını yapmak lazım ki mühendisliğe geçebilesin maalesef bu anlayışı herkes taşımıyor suistimal edenler var ve vasıfsız görüp hor gözle bakıyorlar askere gitmeden bir alan seçip o alanla ilgili temel bilgiler edinip 2 sene çalışacağım RE nin genel mantığı tam olarak beni mühendislik ünvanı kazanabilmem yolunda bana basamak olabileceğini düşünüyorum bu işin bir de analiz kısımları vs (cae programları) var yani kendimi mühendis olarak yetiştirebileceğim bir alan NASIL sorusunu soruyorsun merak ediyorsun makro bakıyorsun tümdengelim düşünüyorsun ileride hiç değilse özel sektörde kalsam satışta dahi çalışsam en azından ne sattığını nasıl tasarlandığını bilen termin süresini ona göre veren donanımlı biri olacağım en büyük isteğim bu alanla ilgili öğretmen olmak bunun için sektör tecrübesi olan hocalara ihtiyaç var ve halen bu ihtiyaç devam etmekte ben Anadolu lisesi çıkışlıyım ama bence ülkemizde meslek liselerine daha bir önem verilmesi pratik ağırlıklı mühendislik eğitimi verilmesi gerekildiğini savunan birisiyim bu arada yazını saklayacağım abi teşekkür ederim kulağıma küpe olsun ☺️ (İmalat Mühendisliğini bitireceğim Allah'ın izniyle)
6 yıl önce tersine mühendislik işinde, catia ile bu işi çözerim demiştim, çok saç baş yolmuştum, zaman harcadım çözdüm. O zaman neredeydin be abi.
Sırf proğram değiştirmeyim uzman olduğum catia da devâm ediyim diye uğraşmıştım.
Koca Türkiyede Catia reverse enginering bilen adam bulamamıştım. İlk tohumlarıda ben attıydım.
Abi ben yeni mezun mühendisim ilk hedefim bu alana yönlenmek kaynak önerin var mı gelişmeleri takip etmek istiyorum bu işte çalışan az kişi var kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum
@@komikmi10 Hani söylüyosun yaa kendimi geliştirmek istiyorum diye inan vatanın milletin böylesine vizyonlu adamlara ihtiyacı var. Çoğu mühendisim diyen boş boş takırtı yapıyor. Memlekete iş yapıp ortaya koyacak adam lazım.
Tank yapamıyoruz neden çünkü motoru yok motor niye yok yapacak adam yok. İşte herşey bu kadar basit.
Özetle gayret ve azimli çalışman önemli. Henüz mühendis değilsin mühendislik yapana kadar. anlatabilmişimdir umarım.
Bu iş genellikle yüzey modelleme üzerine gelişir, ben bu konuda catia üzerine uzmanlaştım. Hani uçak gemi otomobil dediklerin çoğu catia ile yapılıyor. Shap design, icam, free styl, imagine shap ... gibi birçok modülü var. Catia da tersine mühendislik modülleride var ben Herşeyimi catia ile çözüyorum. Onun için bu RE modüllerinden yüzey modelleme modüllerine geçiş yaparak hızlı çözümler bulabiliyorum. Başka proğramlarada bakabilirsin. NX, alias gibi. Ama geleceğin için Catia ve Nx arasında kıyaslama yap.
Lakin sadece tersine mühendislik üzerine geomegic, polyworks gibi yazılımlarda var...
Bu ülkede catia yı satan da eğitimini verende biraz maldır. At gözlükleri olduğu için sanki gizli hazine vermezler, benim zamanımda erişebilirlik sıkıntılı idi şimdi öyle değil umarım.
İşin özü yüzey modellemedir. Noktalar çizgileri çizgiler yüzeyleri yüzeyler tasarımları oluşturur. Bu işde nokta bulutunu sadece şablon olarak kullanıyorsun. Özetle tasarım ve teknik resim bilgini olması lazım Ayrıca İmalatı bilmen lazım ki yorumlama yapabilesin. İmal edilebilirliği çözmen lazım.
İmalatı bilmeyen tasarımcı olamaz, tasarımı yapamayanda mühendislik ürünü çıkaramaz.
İnan memleketin yükünü sanayide çalışan, ilkokul ortaokul mezunu ustalar çekiyor. Varsada 3 5 tane kara murat omuzluyor. Ben mühendisim diyen adam ortalıkda yok, işi yapıp ortaya koyanlar mühendis olması lazımken çok az kapasite adam var piyasada onun için şansın fazla aslında, zorlukdan kaçarsan bilemem. memlekette yetişmiş adam çok az. Olanlarda benim gibi gece evine geliyor.
Catia kursuna git, eğitimle alakalı videoları indir kendine kütüphane yap, iş yaparak kendini geliştirisin. Kitaplrı videoları kursları var. İleri tasarım üzerine yoğunlaş kaynaklar hep temel de çünkü. Kırık proğram sıkıntısı var catia da, windows 10 1903 sürümü öncesinde yükleme yap, sistemini güncelleme.
Türkiyede catia konusunda eğitimli insan az olduğu için böyle engellemeler yüzünden bu vizyonsuz embesillerde catiayı satamıyor.
@@m.salih.tasova Eyvallah abi dediklerine harfiyen katılıyorum ben oldum dememek lazım çoğu yer tecrübe istiyor profesyonel anlamda beklentileri yüksek herkesin ama ben yapabilirim demenin öyle kolay olmadığını gördüm çıraklığını yapmak lazım ki mühendisliğe geçebilesin maalesef bu anlayışı herkes taşımıyor suistimal edenler var ve vasıfsız görüp hor gözle bakıyorlar askere gitmeden bir alan seçip o alanla ilgili temel bilgiler edinip 2 sene çalışacağım RE nin genel mantığı tam olarak beni mühendislik ünvanı kazanabilmem yolunda bana basamak olabileceğini düşünüyorum bu işin bir de analiz kısımları vs (cae programları) var yani kendimi mühendis olarak yetiştirebileceğim bir alan NASIL sorusunu soruyorsun merak ediyorsun makro bakıyorsun tümdengelim düşünüyorsun ileride hiç değilse özel sektörde kalsam satışta dahi çalışsam en azından ne sattığını nasıl tasarlandığını bilen termin süresini ona göre veren donanımlı biri olacağım en büyük isteğim bu alanla ilgili öğretmen olmak bunun için sektör tecrübesi olan hocalara ihtiyaç var ve halen bu ihtiyaç devam etmekte ben Anadolu lisesi çıkışlıyım ama bence ülkemizde meslek liselerine daha bir önem verilmesi pratik ağırlıklı mühendislik eğitimi verilmesi gerekildiğini savunan birisiyim bu arada yazını saklayacağım abi teşekkür ederim kulağıma küpe olsun ☺️
(İmalat Mühendisliğini bitireceğim Allah'ın izniyle)
@@m.salih.tasova +99999999999
Good sir, I am impressed this lecture, please give me provided more lecture.
doğrudan doğrusu harika teşekkürler
nal buldum at alacağım değil de nal buldum at yapacağım modeli
Afiyet olsun, şapır şupurdan birşey anlaşılmıyor..