Anlatım ve de olay örgüsü çok güzel. Videonun uzunluguda insanlara istenilen sürede istenilen bilgiyi veriyor. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Videoda emeği geçenleri tebrik ederim.
Coktesekkür ederim anlatımız için benim sorum su bu sistem kav ampül aydınlatabilri iz kücuk bir tv calıstırablirmi benim ihtiyacım 4 ampül bir kücük tv ve telefon şarj yertemi bu sistem
2 ปีที่แล้ว
Sisteminizi biraz daha büyütmeniz gerekir. Akü kapasitesini biraz daha arttırırsaniz bu aletleri uzun süre kullanabilirsiniz. Akü kapasitesini 100 Ah yaparsanız günlük ortalama 5 saat TV ve 7-8 saat aydınlatmalarinizi rahatça kullanabilirsiniz. (Tabiki aydınlatmada LED ampul kullanmanızı öneririz)
Selamlar. Sizceki seti bulup sepete ekledim, sormak istediğim; kaç Watt gücüne sahip bir panel bu ekipman için uygundur? Mesela, 300 Watt gücünde bir panele uygun mudur?
akü ile şarj kontrol cihazı arasında sanırım, 0.75 elektrik kablosu kullanmışsın, böyle olmasında bir sakınca var mı? Yoksa bağlantıyı göstermek için mi bu kabloyu kullandın?
3 ปีที่แล้ว +1
Bağlantıyı göstermek amaçlı kullandık.Mutlaka solar kablo kullanılmasını tercih ediyoruz. Farklı kablo kullanılması akü sağlığın bozulması ve enerji kaybına sebep olmaktadır.
Merhaba bende kurdum ama envanter de kırmızı ışık yanıyor yeşil ışık yanmıyor neden olabilir
2 ปีที่แล้ว
Merhaba, öncelikle bağlantılarınızi kontrol etmelisiniz. Yine aynı sorunla karşılaşırsanız multimetre ile akünüzu ve inverter girişlerindeki voltajı ölçmelisiniz.
Merhaba size bir sorum olacak. Bağ evi için mini paket almıştım. 9 amper akü 10 amper şarj kontrol cihazı 40 watt panel ve 300 watt inverter. Gayet güzel çalışıyordu. Sonra inverter arıza yaptı ve tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Ben de biraz güç yüksek olsun diye powermaster 1000 watt inverter alıp bağladım fakat kesinlikle verimli çalışmıyor. Fan sürekli çalışıyor ve akü hemen bitiyor. Bu sorun nerden kaynaklanıyor acaba?
2 ปีที่แล้ว +1
Merhaba, akünüzün kapasitesi çok düşük. Fazla yükleme durumlarında inverter arızalanabiliyor. Kullandığınız inverter modifiye sinüs ise ağır yüklerle çalışması durumunda cihazınızı bozabilir. Hangi cihazları kullandınız?
merhaba ben bi proje ustunde calisiyorum. izninizle bir sorun olacak size. 12v 105 mah jel akum var. ben bunu 12v 120 w lik bir motoru calistirmada kullanacağım. ve akünün sarjinida mini solar panelden yapmayı düşünüyorum 21v yada 18 v aku sar devrem var araya onu takarak seyyar sekilde gun içinde bu akuyu sarj edebilirmiuim. panel akuye surekli bağlı kalacak. ? şimdiden yorumunuz için teşekkürler saygılar...
2 ปีที่แล้ว
Merhaba, öncelikle paneliniz aküye paralel bağlanmalıdır. Fakat direkt bağlamak yerine bir şarj kontrol cihazı kullanmanızı öneririz. Fakat burada panel için sadece voltaj başlı başına ölçü olmaz. Akünuzün kapasitesine göre ortalama en az 170W panel kullanmalısınız.
slm diyelimki sistemi kurduk gündüz güneşli havada akü şarz olurken tv açtık izliyoruz akü doluyormu yoksa akü boşalana kadarmı çalısıor (yani telefonda video izlerken bi yandanda şarza takılı olduğu gibimi devam ediyor )
2 ปีที่แล้ว +1
Kurulu gücünüz yani panellerinizin kapasitesi yüksek ise hem doldurma işlemi yapabilir hemde TV keyfi yapabilirsiniz. Fakat düşük voltaj da ise çoğunlukla enerjisini aküden alir.😊
@ 48 ekran lcd max 110 wat yazio nasil bir panel tercih etmeliyim
2 ปีที่แล้ว +1
Belirttiğiniz cihaz saatte maksimum 110watt güç tüketiyor. Havanın kapalı olduğu günleri de düşünecek olursak eğer akü kapasitesini arttırmak kaçınılmaz. Panel konusuna gelince. Kullanacağınız elektronik eşyanın günlük ne kadar süre tüketilecekini belirterek toplam tüketimi yaz ve kiz mevsimi için günde ortlama 6-6.5 saat güneşlenme süresini baz alırsak bu değerlere bölündüğünde ortaya çıkan değer bizim kullanmamız gereken toplam panel kurulu güç değerini verir.
2 ปีที่แล้ว
th-cam.com/video/5NWkH1IkPk4/w-d-xo.html videonun başında ve diğer video serilerinde detaylı olarak anlatılmıştır.
2 ปีที่แล้ว
th-cam.com/video/37HyCmgG9ig/w-d-xo.html bu içerik kullanmanız gereken panelin detaylı hesabında size yardımcı olabilir.
@ çok teşekkür ederim invertor kaclik olmalı birde 4-5 günden kasıt nedir acaba bu sistemi kurdugumda istediğim kadar gün enerji saglayamam mi .yani 2 aydir kampta olanlar gördüm onlar nasıl yapıyor bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
2 ปีที่แล้ว +1
Yaz gunlerinde 1 günlük aydınlanmayla ve yaklasik 6-7 saat şarj ederseniz sorun yaşamazsiniz 350 Watt inverter işinizi görür fakat kamp alanınız yakın ise evde biraz soğutup sonradan kullanmaya başlarsanız daha verimli olacaktır.
2 ปีที่แล้ว +1
Mini buzdolabı A++ ve telefon şarjını günlerce kullanabilirsiniz.
Merhaba, ben kampta ısınma, şarj ve aydınlatma için set kurmak istiyorum. Bana kaclik panel, kaclik inverter, kaç amper akü almam gerekiyor? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
3 ปีที่แล้ว +1
Merhaba Ahmet Bey, kullandığınız ısıtıcı en çok enerji tüketen cihaz olduğundan dolayı diğerlerinin harcadığı enerji ihmal edilebilir. Yani şöyle bir hesap yapılabilir; 1800w gücünde bir ısıtıcı kullandığınızı farzedelim. Bunun için 100W bir panel kullandığınızı düşünürseniz saatte ortalama 100w enerji üretirsiniz. Burada en önemli faktör de bu enerjiye daha çok hava karardiginda ihtiyacınız olacaktır. Dolayısıyla panel gücünuzu 100w değerinde kullanmanız taşıma konusunda pratik ve kullanışlı olacaktır. Bu yüzden akünüzün kapasitesi çok önemlidir. 12 volt 200Ah(100Ah değeri de kullanılabilir./uzun vadeli kullanım için 200Ah önerimizdir.) değerinde bir akü kullanırsanız P=i.v den hesaplarsak bu akünüz 2400w depolar.(isıtıcınizi 15-20 dk da bir şeklinde çalıştırdigimizi düşünelim) bu durumda sizin işinizi uzun sürede görecektir. İnverter konusunda da yine taşıması ve kullanımı pratik olan 1500/3000w tam sinüs inverter veya 2000w modifiye sinüs inverter kullanmanızı öneririz.
3 ปีที่แล้ว +1
Daha detaylı bilgiler için "Evim için ne kadar panele ihtiyacım var?" adlı video serimize de göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.😊 th-cam.com/video/37HyCmgG9ig/w-d-xo.html
Bir sorum daha var 100 amper aküye 600 watt inverter bağlamayı düşünüyorum. Bi sorun olur mu yoksa aküye göre inverter normal mi ?
2 ปีที่แล้ว
Akünüz 12 volt ise 1200Wh depolayabilir teorik olarak. buda demek oluyor ki 600w gücte çalışan bir cihazınız olursa 2 saat ancak yeterli olabilir. Tabiki siz 600watt inverterle daha düşük güçte cihazlar çalştırırsanız sorun olmaz ama 600/600 kullanırsanız akünüz çabuk boşalır ve dip tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Dolayısıyla yüksek güçte kullanmadıgınız elektronik alet yoksa sorun olmaz :)
2 ปีที่แล้ว
Ayrıntılı bilgi için akü ve inverter hesaplama videolarımızı ziyaret edebilirsiniz. th-cam.com/video/ieZMrg5hUTY/w-d-xo.html&ab_channel=Enerji%C4%B0novasyon
O halde bu videomuzu da izlemenizi öneririz. Şebeke elektriği ulaşan evlere solar sistem kurulmasını tavsiye etmiyoruz. th-cam.com/video/uLztLakrWQg/w-d-xo.html
Merhabalar. 170 watt güneş paneli için 9 amper akü çok küçük değil mi ? Ben 150 watt güneş paneline 100 amper jel akü bağlamayı düşünüyorum. Akünün dolum süresi çok uzun olur mu ?
2 ปีที่แล้ว
Merhabalar, bu mevsimlerde birazcık uzun sürebilir. Mevsimine göre durum değişkenlik gösterir. Tabiki bu noktada cepheniz ve akünün uzaklığı da önemli etmendir.
2 ปีที่แล้ว
Biz prototip olarak gösterdik. Çok küçük tabiki :)
Merhabalar bir sorum olacak 135 amperlik akü için nasıl bir güneş paneli almam gerekir hangi özellikleri olması lazım ? Şimdiden Teşekkürler.
3 ปีที่แล้ว
Merhaba,alacağınız akü 12V Değerinde olacak ise toplamda 1620w güç, 24V değerinde olur ise 3240w güç. depolar. 170w bir panel saatte 170w üretir. Günde ortalama 10 saat güneş gören bir konumdaysaniz. 1700w depolayabilirsiniz. Panel sayınız 2 ve güç değeri 170w olursa 10 saat güneşlenme olduğunda 3400w enerji depolarsiniz. Size önerimiz alabilirsiniz 2×170w almalısınız. Bir adette işinizi görür elbette ama söylediğimiz gibi güneşlenme süresi önemli. Panel tipi olarak jel aküleri tercih ederseniz daha iyi verim alabilirseniz. Birde depoladığiniz enerjiyi nerede ve ne kadar kullanicaksiniz? Bunun için de diğer videolarımıza göz atmanizi öneririz.
Anlatım ve de olay örgüsü çok güzel. Videonun uzunluguda insanlara istenilen sürede istenilen bilgiyi veriyor. Çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Videoda emeği geçenleri tebrik ederim.
Teşekkür ederiz 😊
şu kablo uzunluk olayını cidden cok merak ediyordum şimdi cok daha ii anlamış oldum teşekkür ederim
kısa, anlaşılır, çok güzel bir video. 👏👍
Anlamayan kalmaz bu anlatımla çok net teşekkürler
Rica ederiz biz teşekkür ederiz 😊
Sade ve anlaşılır anlattığın için çok teşekkür ederim...
Rica ederiz 😊
Pratik anlatım olmuş teşekkürler.
Rica ederiz biz teşekkür ederiz 😊
Kısa net anlatım sağol
Teşekkür ederiz 😊
Çok güzel ve bilgili bir video olmuş tebrikler👏👏
Teşekkür Ederiz 😊
Cok iyi bir anlatım cok teşekkürler 🙏🏻
Teşekkür ederim
güzel anlattığın için teşekrler saolasın👍
Elinize emeginize saglik, harika olmus.
Teşekkür ederiz 😊
Çok faydalı oldu benim için 👏🏼👏🏼
Ne mutlu bizlere 😊
bilgi için teşekkürler
Rica ederiz 😊
Merhaba elımde sıvı arac akusu var onu kulanabılıryım depolamak ıcın tesekruelr
Güzel bilgiler için teşekkür ederim takipdeyim
Rica ederiz,biz teşekkür ederiz 😊
İnverter ü akü yerine kontrol cihazındaki aydınlatma soketlerine takılması gerekmez mi?
Ongridlerde bu mantıkla direkt AC güce dönüştürüluyor. Fakat offgrid sistemlerde kesintisiz enerji için bir uretec şart.
Arabalarda kullanılan akü kullanılır mı
Evet kullanılabilir. Ama solar jel aküler tercih sebebidir.
Coktesekkür ederim anlatımız için benim sorum su bu sistem kav ampül aydınlatabilri iz kücuk bir tv calıstırablirmi benim ihtiyacım 4 ampül bir kücük tv ve telefon şarj yertemi bu sistem
Sisteminizi biraz daha büyütmeniz gerekir. Akü kapasitesini biraz daha arttırırsaniz bu aletleri uzun süre kullanabilirsiniz. Akü kapasitesini 100 Ah yaparsanız günlük ortalama 5 saat TV ve 7-8 saat aydınlatmalarinizi rahatça kullanabilirsiniz. (Tabiki aydınlatmada LED ampul kullanmanızı öneririz)
@ bana ne almam gerektiğini yazabilirsiniz tesekkürler
450w bir adet panel,100 Ah akü almanız yeterli olacaktır. (330w panel de olabilir) inverter de 350w yeterli.
Merhaba, sigorta veya şalter kullanmamız gerekmez miydi?
Merhaba, tabiki inverter ve Akü ile aralarına mutlaka sigorta kullanılması gerekiyor.
Ben normal araba aküsü kullanıcam en az kaç amper olmalı
Dostum bende küçük küçük paneller var on ları şarj kontrol cihazına baglayabilirmiyiz ...
Sigorta onlemi yokmu bunda. Normalde bu sekilde kullanilmasi onerilir mi ? Yokda Sigorta koyulmalimi ?
Kesinlikle konulmalı. Sigortanın önemi çok büyük. Ana bağlantılarda mutlaka sigorta kullanılması gerekmektedir.
@ bunun icin bir video cekseniz. Yada mesela aku ile inverter yada sunun arasina diye bizde bilmiyoruz
Tabi, sıraya ekledik. İlginiz için teşekkür ederiz 😊
Selamlar. Sizceki seti bulup sepete ekledim, sormak istediğim; kaç Watt gücüne sahip bir panel bu ekipman için uygundur? Mesela, 300 Watt gücünde bir panele uygun mudur?
ampül çıkışına birden fazla ampül bağlayıp her birine anahtar bağlamak istiyorum. bu mümkün mü? ve akü şarj olurken aynı zamanda kullabilir miyim?
akü ile şarj kontrol cihazı arasında sanırım, 0.75 elektrik kablosu kullanmışsın, böyle olmasında bir sakınca var mı? Yoksa bağlantıyı göstermek için mi bu kabloyu kullandın?
Bağlantıyı göstermek amaçlı kullandık.Mutlaka solar kablo kullanılmasını tercih ediyoruz. Farklı kablo kullanılması akü sağlığın bozulması ve enerji kaybına sebep olmaktadır.
selamlar hocam 205 watt panel im var monokirstal kaç amper şarj kontrol cihazı almalıyım yanıtlarsanız memnun olurum teşekkürler
Panelinizin Akım değerine göre 10A veya 20 amper seçebilirsiniz.
Muhtmelen 10 A işinizi görür.
Merhaba bende kurdum ama envanter de kırmızı ışık yanıyor yeşil ışık yanmıyor neden olabilir
Merhaba, öncelikle bağlantılarınızi kontrol etmelisiniz. Yine aynı sorunla karşılaşırsanız multimetre ile akünüzu ve inverter girişlerindeki voltajı ölçmelisiniz.
Merhaba size bir sorum olacak. Bağ evi için mini paket almıştım. 9 amper akü 10 amper şarj kontrol cihazı 40 watt panel ve 300 watt inverter. Gayet güzel çalışıyordu. Sonra inverter arıza yaptı ve tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Ben de biraz güç yüksek olsun diye powermaster 1000 watt inverter alıp bağladım fakat kesinlikle verimli çalışmıyor. Fan sürekli çalışıyor ve akü hemen bitiyor. Bu sorun nerden kaynaklanıyor acaba?
Merhaba, akünüzün kapasitesi çok düşük. Fazla yükleme durumlarında inverter arızalanabiliyor. Kullandığınız inverter modifiye sinüs ise ağır yüklerle çalışması durumunda cihazınızı bozabilir. Hangi cihazları kullandınız?
merhaba ben bi proje ustunde calisiyorum. izninizle bir sorun olacak size. 12v 105 mah jel akum var. ben bunu 12v 120 w lik bir motoru calistirmada kullanacağım. ve akünün sarjinida mini solar panelden yapmayı düşünüyorum 21v yada 18 v aku sar devrem var araya onu takarak seyyar sekilde gun içinde bu akuyu sarj edebilirmiuim. panel akuye surekli bağlı kalacak. ? şimdiden yorumunuz için teşekkürler saygılar...
Merhaba, öncelikle paneliniz aküye paralel bağlanmalıdır. Fakat direkt bağlamak yerine bir şarj kontrol cihazı kullanmanızı öneririz. Fakat burada panel için sadece voltaj başlı başına ölçü olmaz. Akünuzün kapasitesine göre ortalama en az 170W panel kullanmalısınız.
slm diyelimki sistemi kurduk gündüz güneşli havada akü şarz olurken tv açtık izliyoruz akü doluyormu yoksa akü boşalana kadarmı çalısıor (yani telefonda video izlerken bi yandanda şarza takılı olduğu gibimi devam ediyor )
Kurulu gücünüz yani panellerinizin kapasitesi yüksek ise hem doldurma işlemi yapabilir hemde TV keyfi yapabilirsiniz. Fakat düşük voltaj da ise çoğunlukla enerjisini aküden alir.😊
@ 48 ekran lcd max 110 wat yazio nasil bir panel tercih etmeliyim
Belirttiğiniz cihaz saatte maksimum 110watt güç tüketiyor. Havanın kapalı olduğu günleri de düşünecek olursak eğer akü kapasitesini arttırmak kaçınılmaz. Panel konusuna gelince. Kullanacağınız elektronik eşyanın günlük ne kadar süre tüketilecekini belirterek toplam tüketimi yaz ve kiz mevsimi için günde ortlama 6-6.5 saat güneşlenme süresini baz alırsak bu değerlere bölündüğünde ortaya çıkan değer bizim kullanmamız gereken toplam panel kurulu güç değerini verir.
th-cam.com/video/5NWkH1IkPk4/w-d-xo.html videonun başında ve diğer video serilerinde detaylı olarak anlatılmıştır.
th-cam.com/video/37HyCmgG9ig/w-d-xo.html bu içerik kullanmanız gereken panelin detaylı hesabında size yardımcı olabilir.
Merhaba ben kampta mini buzdolabı telefon şarjı ve aydınlatma için hangi malzemelerden kaç gücünde olanları almalıyım
100wp Monokristal Panel ve 65Ah+ akü alırsanız işinizi 4-5 gün görür 😊
@ çok teşekkür ederim invertor kaclik olmalı birde 4-5 günden kasıt nedir acaba bu sistemi kurdugumda istediğim kadar gün enerji saglayamam mi .yani 2 aydir kampta olanlar gördüm onlar nasıl yapıyor bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Yaz gunlerinde 1 günlük aydınlanmayla ve yaklasik 6-7 saat şarj ederseniz sorun yaşamazsiniz 350 Watt inverter işinizi görür fakat kamp alanınız yakın ise evde biraz soğutup sonradan kullanmaya başlarsanız daha verimli olacaktır.
Mini buzdolabı A++ ve telefon şarjını günlerce kullanabilirsiniz.
@ gerçekten çok teşekkür ederim gayet net bir şekilde aydinlattiginiz için şimdi ne yapmam gerekiyor daha iyi biliyorum ❤️🖐️🖐️🖐️
Merhaba, ben kampta ısınma, şarj ve aydınlatma için set kurmak istiyorum. Bana kaclik panel, kaclik inverter, kaç amper akü almam gerekiyor? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Merhaba Ahmet Bey, kullandığınız ısıtıcı en çok enerji tüketen cihaz olduğundan dolayı diğerlerinin harcadığı enerji ihmal edilebilir. Yani şöyle bir hesap yapılabilir;
1800w gücünde bir ısıtıcı kullandığınızı farzedelim.
Bunun için 100W bir panel kullandığınızı düşünürseniz saatte ortalama 100w enerji üretirsiniz. Burada en önemli faktör de bu enerjiye daha çok hava karardiginda ihtiyacınız olacaktır. Dolayısıyla panel gücünuzu 100w değerinde kullanmanız taşıma konusunda pratik ve kullanışlı olacaktır.
Bu yüzden akünüzün kapasitesi çok önemlidir. 12 volt 200Ah(100Ah değeri de kullanılabilir./uzun vadeli kullanım için 200Ah önerimizdir.) değerinde bir akü kullanırsanız P=i.v den hesaplarsak bu akünüz 2400w depolar.(isıtıcınizi 15-20 dk da bir şeklinde çalıştırdigimizi düşünelim) bu durumda sizin işinizi uzun sürede görecektir.
İnverter konusunda da yine taşıması ve kullanımı pratik olan 1500/3000w tam sinüs inverter veya 2000w modifiye sinüs inverter kullanmanızı öneririz.
Daha detaylı bilgiler için "Evim için ne kadar panele ihtiyacım var?" adlı video serimize de göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.😊 th-cam.com/video/37HyCmgG9ig/w-d-xo.html
@ çok teşekkür ederim cevabınız için.
Kamp yaptığımız bir içerik. Belki ilginizi çeker 😊 th-cam.com/video/_BTxQ3pTVoY/w-d-xo.html
@ izledim videonuzu soru sormadan önce teşekkür ederim.
Bir sorum daha var 100 amper aküye 600 watt inverter bağlamayı düşünüyorum. Bi sorun olur mu yoksa aküye göre inverter normal mi ?
Akünüz 12 volt ise 1200Wh depolayabilir teorik olarak. buda demek oluyor ki 600w gücte çalışan bir cihazınız olursa 2 saat ancak yeterli olabilir. Tabiki siz 600watt inverterle daha düşük güçte cihazlar çalştırırsanız sorun olmaz ama 600/600 kullanırsanız akünüz çabuk boşalır ve dip tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Dolayısıyla yüksek güçte kullanmadıgınız elektronik alet yoksa sorun olmaz :)
Ayrıntılı bilgi için akü ve inverter hesaplama videolarımızı ziyaret edebilirsiniz. th-cam.com/video/ieZMrg5hUTY/w-d-xo.html&ab_channel=Enerji%C4%B0novasyon
şarj kontroldeki usb ne işe yarar
5-12 Volt DC gerilim elde edilir. Örneğin cep telefonu şarjında kullanılabilir
@ teşekkürler dostum hazır seni bulmuşken şunu da sorayım akıllı inverter olan bir sistemde şarj kontrol cihazı gerekli midir?
Estağfurullah,genellikle akıllı inverterlarda %90 ihtimalle şarj kontrol cihazı bulunmaktadır. 😊
Dolayısıyla akıllı inverter değilse sistemdeki ekipman şarj kontrol cihazini ayrı olarak almak gerekiyor.
kolay gelsin. sakarya bölgesindeyim. bir daire için günümüzde maliyet ne kadardır. evdeki tüm elektrikli aletler çalışacak şekilde. teşekkür ederim.
Eviniz şebeke elektriğine ulaşıyor mu?
@ evet ulaşıyor. İlçe merkezi deyim.
O halde bu videomuzu da izlemenizi öneririz. Şebeke elektriği ulaşan evlere solar sistem kurulmasını tavsiye etmiyoruz. th-cam.com/video/uLztLakrWQg/w-d-xo.html
Merhabalar. 170 watt güneş paneli için 9 amper akü çok küçük değil mi ? Ben 150 watt güneş paneline 100 amper jel akü bağlamayı düşünüyorum. Akünün dolum süresi çok uzun olur mu ?
Merhabalar, bu mevsimlerde birazcık uzun sürebilir. Mevsimine göre durum değişkenlik gösterir. Tabiki bu noktada cepheniz ve akünün uzaklığı da önemli etmendir.
Biz prototip olarak gösterdik. Çok küçük tabiki :)
Ben 25 w panele 10 A akü ekledim 20 w LED ampulü her gün 3 saat aralıksız çalıştıracam bı sorun olurmu
inverter açar açmaz uzun ve sürekli dıttttt diye ötüyor neden acaba akü boş diyemi
Akü boş olduğunda, aşırı güç yüklemesinde veya sistem hatalarından kaynaklı olabilir. Kısacası her türlü ihtimal söz konusu olabilir.
Merhabalar bir sorum olacak 135 amperlik akü için nasıl bir güneş paneli almam gerekir hangi özellikleri olması lazım ? Şimdiden Teşekkürler.
Merhaba,alacağınız akü 12V Değerinde olacak ise toplamda 1620w güç, 24V değerinde olur ise 3240w güç. depolar. 170w bir panel saatte 170w üretir. Günde ortalama 10 saat güneş gören bir konumdaysaniz. 1700w depolayabilirsiniz. Panel sayınız 2 ve güç değeri 170w olursa 10 saat güneşlenme olduğunda 3400w enerji depolarsiniz. Size önerimiz alabilirsiniz 2×170w almalısınız. Bir adette işinizi görür elbette ama söylediğimiz gibi güneşlenme süresi önemli. Panel tipi olarak jel aküleri tercih ederseniz daha iyi verim alabilirseniz. Birde depoladığiniz enerjiyi nerede ve ne kadar kullanicaksiniz? Bunun için de diğer videolarımıza göz atmanizi öneririz.
Merhabalar, com uzantılı solaryap adlı domain satılıktır. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
Telefon numarası verirmisiniz