Informatieve video. Zou bijna een pleidooi kunnen zijn om de actieradius per fietsmerk/model via een gestandaardiseerde test vast te stellen (door een onafhankelijke partij!). Iets voor de ANWB of Bright.. Overigens ik denk dat een aspect nog onbenoemd is en dat is de effectiviteit van de motor en het motorbesturingssysteem. NB Iedere motor zet niet dezelfde elektrische energie om in mechanische energie. Als er dunne of aluminium- tov koperkabeltjes worden gebruikt gaat daar ook energie verloren. En wat te denken van een slechte elektrische aansturing (harmonische verliezen).
@@MrJob91 Als je onder gelijke omstandigheden test kun je de verschillende modellen wel goed vergelijken. Want dat is wat iedereen in principe doet als men vraagt naar de actieradius van een e-bike.
Het wegrijden met ondersteuning vreet stroom. In de video wordt dit genoemd. Wat ik mis is de tip. Als je verwacht tijdens je rit tegen de grenzen van je accu aan te lopen, rijd dan op spierkracht weg en schakel pas bij voldoende vaart de ondersteuning in.
@@rutger1101 Kan helpen maar, het in een zware overtreding. Ze mogen bij mij in de buurt politie (undercover) plaatsen bij het stoplicht. Dan hebben ze het tekort aan geld bij de politie/regering snel opgelost. Er zullen in één uur tot 200 boetes uitgeschreven worden.
Wat voor invloed hebben versnellingen op de range? In n licht verzet starten en rustig opschakelen zou je verder moeten brengen dan op n single speed die meteen vol op het orgel gaat, lijkt me.
Deze vraag is simpel te beantwoorden voor jezelf lijkt mij, je weet wat voor accu hebt, Je laad hem helemaal vol Je gaat fietsen in eco stand tot dat hij leeg is En je kijkt hoeveel kilometer het was, En dat doe je in alle vier de standen en dan weet je dat, en je kunt de display instellen op bereik en als je dat goed in de gaten houdt dan zie je inderdaad dat het verschilt tijdens een en dezelfde rit, Ik doe dat er niet te moeilijk komen gewoon opladen als ik nog een blokje heb in begin heb ik dat wel in de gaten gehouden ik kwam tot 80 km met een 650 W accu en dat is nu 70.
Na verloop van tijd kom je er wel achter hoeveel stroom je doorgaans verbruikt. Als je dan ook nog een ruime marge aanhoudt kom je nooit met een lege accu te staan.
Belangrijkste tip voor bereik vrees is weten hoe je ebike rijd als je geen ondersteuning meer geeft, Als die dan net zo lekker fietst als de andere fietsers op de weg (zeg 15km/h) dan is dat het ergste wat je kan overkomen. Daarnaast zijn bij de niet 'design' fietsen de accu's nu meestal 500,625 of 750 en ga je zelden tever is meer een kwestie van vergeten op te laden.
Beste David, dank voor al je info omtrend E-Bikes. Graag zou ik willen weten of je ook ervaing hebt met het merk FLX en dan met name de FLX Babymaker? een E-bike uit de UK. Relatief low budget en als de verhalen moet geloven een echte topper. Maar zoals ik altijd zeg.. als het te mooi is om waar te zijn.. dan is dat waarschijnlijk ook niet zo.. Hoor graag je gedachten..
Actie-radius neem ik niet mee met het uitkiezen van een e-bike, zitten ZOVEEL factoren bij waar je rekening mee moet houden, dat het niet echt relevant is voor me. Top uitleg trouwens!
David. Mooie video weer. Ik miste alleen de oudheid van de batterij, Hoeveel procent deze op jaarbasis verliest. Ook was het leuk geweest als je trapkracht van verschillende fietsen had meegenomen in de Bergen. Ze beloven van alles in de winkel dat je zelfs een goede wielrenner eruit rijdt maar dat is een luchtbel verhaal. Riese muller 85 NM is een slak in de bergen. Oma met Sparta, 45 NM gaat mij gewoon voorbij. Hoogste stand ook nog. Hoe kan dat toch?? Ook al twee keer terug geweest. Fietsenmaker weet het ook niet.
My advice, choose ebike with the cheapest akku (it will be enough for mostly of your trips) and buy an additional reserve akku (if you travel from time to time long distances, more than 30 km)
Mooie video, een aanvulling, een raceband is niet dun met name vanwege vanwege de lage luchtweerstand, maar omdat de band veel harder opgepompt kan worden. Zo hard dat het effect van dat een bredere band bij gelijke druk een lagere rolweerstand heeft wordt gecompenseerd .
Maar die klopt niet bij voorwielmotoren hahahahah. Ik heb een Stella met 522 en kom in de hoogste stand naar 31 km, op een Bosch Active Line plus zou je makkelijk 50km kunnen met dezelfde aantal wh, dus er zijn in die factor ook uitzonderingen, als fietsmonteur kan ik zeggen, neem als je energiezuinig wilt zijn gewoon een middenmotor, werkt lekker en geeft een veel realistischer gevoel, dat voegt nee kracht toe en naafmotoren geven achter wind mee en voor trekken ze je naar voren toe, en dat vergt meer energie als jouw eigen nee kracht extra zetjes geven, mooie review!
Ik herinner me de discussies nog in de tijd dat er auto's vooraandrijving gingen gebruiken. Iedereen zag alleen nadelen. En nu heeft bijna iedere auto dat n(behalve de 4-wheel-drives)..
@@aamiddel8646 klopt, voorwielmotoren bij fietsen zijn wel fijn, alleen wij zien bij ons veel nadelen eraan, ik heb zelf dook nog op dit moment een voorwielmotor, die heeft op 5000km al speling, daarbij verbruikt hij ook als de pest, en dat is een combinatie die niemand wilt hebben, onbetrouwbaar en een klein bereik, maar het voordeel is wel dat je veel minder moet doen tijdens het fietsen, je moet alleen de sensor triggeren, en als je oneven spierkracht bij je benen hebt kun je het beste een voorwielmotor nemen, want die is onafhankelijk van je beenkracht. Maarja, je moet zelf kijken wat je het fijnste vind en bij bedrijven naar de garantie kijken of de belangrijke onderdelen zoals inderdaad de motor, accu etc.
De Cowboy 3 zou in dit geval maar 36 kilometer moeten kunnen fietsen (althans in hoge ondersteuningsstand), maar ze adverteren met 70 kilometer. Een behoorlijk verschil van bijna de helft.
Die bike kan wel snel fietsen.. Of je nu in de zomer of de winter fietst, bij beide zal je een helm op moeten als je tussen de 73km en 62 km/u fietst, lol.. kleine verspreking zal t wel zijn.
Een Cowboy 4 heeft een 360 Wh accu en volgens jouw vuistregel dus ongeveer een bereik van 36 km. In de praktijk haal ik echter tussen de 55 en 65 km. Dat wijkt wel heel veel af!
Ja mijn vuistregel is aan de veilige kant gebaseerd op de hoogste stand, zoveel mogelijk de max snelheid etc. Wat je 'nog' niet vertelde is hoe en waar je rijdt :-)
De reden dat wielrenners zulke dunne banden hebben is vooral omdat die meer druk aan kunnen. Meer druk is tot op een zeker punt altijd minder rolweerstand. Tot op het moment dat je te dus gaat, zoals 21mm, want dan heb je weer meer weerstand. Voor ebikes wil je dus juist dunne banden op een hogere druk voor minder weerstand. Een goede indicatie is het geluid wat je band produceert. Hoor je je band over het asfalt heen zoeven als je 25km/u gaat? Dan moet je even naar je bandenspanning kijken of wellicht over gaan naar dunnere banden. Die soort van chopper ebikes met van die super dikje banden bijvoorbeeld hebben echt heel veel extra weerstand door die dikke banden.
Zijn er eigenlijk e-bikes die net als elektrische auto’s stroom opwekken bij het afremmen? In dat drukke stadsverkeer lijkt daar nog wel wat te winnen.
Alle feiten; Ik ben 8 kg afgevallen dus haal nu meer als vorige jaar met 8 jaren oude accu. De banden, van goedkope Action zooi van vorige eigenaar Anti Lek gemonteerd, die zijn harder, mogen geen 3.5 maar 4.5 Ato hebben dus meer druk & hardere.... Ondersteuning? ja, van 1 tot 15 maar hoeveel wind en bagage nog in de tassen. Ook elke week banden pompen toch ik deze kocht, nieuwe bleven 3 maanden prima op druk dus ook daar winst. Welke route? hoe vaker ik moet stoppen of remmen en weer optrekken? Een makkelijker meestal doorrijden route is langere maar ook zuiniger, voor mezelf als de accu. conclusie, ook de gebruiker is vaak de grootste verspiller van Accu stroom.
Ik weet niet hoor,maar mijn ervaring is wel,dat ik op een rit van 100+ km met een e bike actieradius tot 100 km,nog steeds ruim voldoende juice overhad. En ik reed singlespeed riemaandrijving met bepakking.
Hey bright ik mag bijna verlengen en heb nu een a52s best wel oké toestel ik wil graag weer wat nieuws mijn belangrijkste punten zijn 1 geen Apple 2 goeie accu 3 goeie speakers 4 goed scherm mag groot zijn 5 minimaal 90 hz scherm 6 zo snel mogelijk 7 niet duurder dan 800 euro Tot nu toe ben ik fan van Samsung heb ook intresse in pixel was vroeger groot fan van Huawei mis het nog elke dag Wat raad je me aan en hoop dat je dit leest je kanaal is leuk en handig en informatief
Ik fiets maandelijks Noordwijk aan Zee/Deventer (155km) en terug op m'n 1993 Koga Miyata - Sky Carbolite... - kheb geen zin in een rugzak vol accu's mee te slepen 🤔
Mijn fat ebike (vouwfiets (Engwe)) heeft 4 inch dikke banden van 20 inch en 48v 16AH accu (750w (1000w piek). Ik haal op eco 2 90km en op sport 5 50km, maar ik moet er wel bij zeggen dat op GPS snelheid in sport 5 hij wel 73km/u gaat.
Je spreekt jezelf een beetje tegen... 6:06 dunne banden hebben een hoge rolweerstand. 6:20 dunne banden minder rolweerstand dan dikke banden... Ik google het wel want het is een interessant stukje.
Ik heb gemerkt dat, hoe minder hard je trapt, maar nog wel fietst natuurlijk…, hoe minder snel de batterij leeg gezogen wordt, en dus echt véél meer km’s je kan doen met 1 lading. Hoe harder je trapt, hoe meer percenten vermogen erbij worden geleverd, en dus sneller de batterij leeg… Dit speelt, lijkt mij, veel meer dan al de rest!
alleen als je een fiets hebt met een krachtsensor want als je alleen een rotatiesensor heeft dan gaat hij alle stroom aan de motor leveren en verbruikt hij dus meer als je de fiets niet meehelpt maar als je echt zelf kracht zet op de pedalen ga je al snel harder dan de 25 kilometer per uur en dan verbruik je helemaal niets ik fiets vaak harder dan die 25 kilometer per uur dus mijn accu gaat lekker lang mee mijn snelste snelheid is 43.1 kilometer per uur (al kan ik dat niet lang volhouden) maar je gaat natuurlijk geen fiets kopen op basis van de afstand die je kan halen lijkt me dus deze video is een beetje overbodig
Bewezen onjuist bredere banden hebben lagere rolweerstand en je kan met minder druk rijden racebanden zijn van 23 naar 25 en nu bijna naar standaard 28mm gegaan. Ik rijd op 30mm en sneller dan de oudere 25mm.
In deze video wordt wel gesproken over "dezelfde spanning". Dus in dat opzicht heeft hij soort van gelijk. Maar bredere banden gebruik je niet op dezelfde spanning.
Tot op een bepaald punt inderdaad. Dunner dan 25/28mm en de weerstand gaat weer omhoog. Maar in deze video werd gesproken over dezelfde spanning. En dan klopt het wel wat ze zeggen.
Heb jij een vraag over e-bikes voor David? Laat 't weten!
🎧Luister ook onze Bright Podcast 👉linktr.ee/brightnl
Je bent een TOP presentator 😊!!!
Goede informatieve video! Goed uitgelegd. Dankjewel, David. Ook je vuistregel komt goed in de buurt van mijn ervaring met het bereik van mijn e-bike.
Informatieve video. Zou bijna een pleidooi kunnen zijn om de actieradius per fietsmerk/model via een gestandaardiseerde test vast te stellen (door een onafhankelijke partij!). Iets voor de ANWB of Bright.. Overigens ik denk dat een aspect nog onbenoemd is en dat is de effectiviteit van de motor en het motorbesturingssysteem. NB Iedere motor zet niet dezelfde elektrische energie om in mechanische energie. Als er dunne of aluminium- tov koperkabeltjes worden gebruikt gaat daar ook energie verloren. En wat te denken van een slechte elektrische aansturing (harmonische verliezen).
ehh... want dat is juist per situatie verschillend is het hele jeux van de informatie in het filmpje.
@@MrJob91 Als je onder gelijke omstandigheden test kun je de verschillende modellen wel goed vergelijken. Want dat is wat iedereen in principe doet als men vraagt naar de actieradius van een e-bike.
Het wegrijden met ondersteuning vreet stroom. In de video wordt dit genoemd. Wat ik mis is de tip. Als je verwacht tijdens je rit tegen de grenzen van je accu aan te lopen, rijd dan op spierkracht weg en schakel pas bij voldoende vaart de ondersteuning in.
Klopt, daarom rijden veel fietsers door rood, dat is beter voor het milieu 😉
@@rutger1101 Kan helpen maar, het in een zware overtreding. Ze mogen bij mij in de buurt politie (undercover) plaatsen bij het stoplicht.
Dan hebben ze het tekort aan geld bij de politie/regering snel opgelost. Er zullen in één uur tot 200 boetes uitgeschreven worden.
Weet niet of ik dat hier kan vragen maar wanneer gaan jullie de Mokumono Polder testen?
@Dave, kun je es uitzoeken een efiets met een grote actieradius +150km zonder een pedelec te zijn?
Wat voor invloed hebben versnellingen op de range? In n licht verzet starten en rustig opschakelen zou je verder moeten brengen dan op n single speed die meteen vol op het orgel gaat, lijkt me.
Deze vraag is simpel te beantwoorden voor jezelf lijkt mij, je weet wat voor accu hebt, Je laad hem helemaal vol Je gaat fietsen in eco stand tot dat hij leeg is En je kijkt hoeveel kilometer het was, En dat doe je in alle vier de standen en dan weet je dat, en je kunt de display instellen op bereik en als je dat goed in de gaten houdt dan zie je inderdaad dat het verschilt tijdens een en dezelfde rit, Ik doe dat er niet te moeilijk komen gewoon opladen als ik nog een blokje heb in begin heb ik dat wel in de gaten gehouden ik kwam tot 80 km met een 650 W accu en dat is nu 70.
Na verloop van tijd kom je er wel achter hoeveel stroom je doorgaans verbruikt. Als je dan ook nog een ruime marge aanhoudt kom je nooit met een lege accu te staan.
Belangrijkste tip voor bereik vrees is weten hoe je ebike rijd als je geen ondersteuning meer geeft, Als die dan net zo lekker fietst als de andere fietsers op de weg (zeg 15km/h) dan is dat het ergste wat je kan overkomen. Daarnaast zijn bij de niet 'design' fietsen de accu's nu meestal 500,625 of 750 en ga je zelden tever is meer een kwestie van vergeten op te laden.
Beste David, dank voor al je info omtrend E-Bikes. Graag zou ik willen weten of je ook ervaing hebt met het merk FLX en dan met name de FLX Babymaker? een E-bike uit de UK. Relatief low budget en als de verhalen moet geloven een echte topper. Maar zoals ik altijd zeg.. als het te mooi is om waar te zijn.. dan is dat waarschijnlijk ook niet zo..
Hoor graag je gedachten..
Actie-radius neem ik niet mee met het uitkiezen van een e-bike, zitten ZOVEEL factoren bij waar je rekening mee moet houden, dat het niet echt relevant is voor me. Top uitleg trouwens!
Top, dat was weer een prima uitleg.👍
Leuke video jullie geven echt goede uitleg jullie zijn toppers 🎉😊
David. Mooie video weer. Ik miste alleen de oudheid van de batterij, Hoeveel procent deze op jaarbasis verliest. Ook was het leuk geweest als je trapkracht van verschillende fietsen had meegenomen in de Bergen. Ze beloven van alles in de winkel dat je zelfs een goede wielrenner eruit rijdt maar dat is een luchtbel verhaal. Riese muller 85 NM is een slak in de bergen. Oma met Sparta, 45 NM gaat mij gewoon voorbij. Hoogste stand ook nog. Hoe kan dat toch?? Ook al twee keer terug geweest. Fietsenmaker weet het ook niet.
Simpel... This is madness, this is Blasphemy.... (omaatje op de fiets) NO, THIS IS SPARTAAA!!!!!
My advice, choose ebike with the cheapest akku (it will be enough for mostly of your trips) and buy an additional reserve akku (if you travel from time to time long distances, more than 30 km)
Bright!!! Jullie zijn top! Is het mogelijk om een keer een Stella Morena Premium MDB FI te testen??
Duidelijke uitleg
Mooie video, een aanvulling, een raceband is niet dun met name vanwege vanwege de lage luchtweerstand, maar omdat de band veel harder opgepompt kan worden. Zo hard dat het effect van dat een bredere band bij gelijke druk een lagere rolweerstand heeft wordt gecompenseerd .
Maar die klopt niet bij voorwielmotoren hahahahah. Ik heb een Stella met 522 en kom in de hoogste stand naar 31 km, op een Bosch Active Line plus zou je makkelijk 50km kunnen met dezelfde aantal wh, dus er zijn in die factor ook uitzonderingen, als fietsmonteur kan ik zeggen, neem als je energiezuinig wilt zijn gewoon een middenmotor, werkt lekker en geeft een veel realistischer gevoel, dat voegt nee kracht toe en naafmotoren geven achter wind mee en voor trekken ze je naar voren toe, en dat vergt meer energie als jouw eigen nee kracht extra zetjes geven, mooie review!
Ik herinner me de discussies nog in de tijd dat er auto's vooraandrijving gingen gebruiken. Iedereen zag alleen nadelen. En nu heeft bijna iedere auto dat n(behalve de 4-wheel-drives)..
@@aamiddel8646 klopt, voorwielmotoren bij fietsen zijn wel fijn, alleen wij zien bij ons veel nadelen eraan, ik heb zelf dook nog op dit moment een voorwielmotor, die heeft op 5000km al speling, daarbij verbruikt hij ook als de pest, en dat is een combinatie die niemand wilt hebben, onbetrouwbaar en een klein bereik, maar het voordeel is wel dat je veel minder moet doen tijdens het fietsen, je moet alleen de sensor triggeren, en als je oneven spierkracht bij je benen hebt kun je het beste een voorwielmotor nemen, want die is onafhankelijk van je beenkracht. Maarja, je moet zelf kijken wat je het fijnste vind en bij bedrijven naar de garantie kijken of de belangrijke onderdelen zoals inderdaad de motor, accu etc.
De Cowboy 3 zou in dit geval maar 36 kilometer moeten kunnen fietsen (althans in hoge ondersteuningsstand), maar ze adverteren met 70 kilometer.
Een behoorlijk verschil van bijna de helft.
Die bike kan wel snel fietsen.. Of je nu in de zomer of de winter fietst, bij beide zal je een helm op moeten als je tussen de 73km en 62 km/u fietst, lol.. kleine verspreking zal t wel zijn.
Een Cowboy 4 heeft een 360 Wh accu en volgens jouw vuistregel dus ongeveer een bereik van 36 km. In de praktijk haal ik echter tussen de 55 en 65 km. Dat wijkt wel heel veel af!
Ja mijn vuistregel is aan de veilige kant gebaseerd op de hoogste stand, zoveel mogelijk de max snelheid etc. Wat je 'nog' niet vertelde is hoe en waar je rijdt :-)
De reden dat wielrenners zulke dunne banden hebben is vooral omdat die meer druk aan kunnen. Meer druk is tot op een zeker punt altijd minder rolweerstand. Tot op het moment dat je te dus gaat, zoals 21mm, want dan heb je weer meer weerstand. Voor ebikes wil je dus juist dunne banden op een hogere druk voor minder weerstand. Een goede indicatie is het geluid wat je band produceert. Hoor je je band over het asfalt heen zoeven als je 25km/u gaat? Dan moet je even naar je bandenspanning kijken of wellicht over gaan naar dunnere banden. Die soort van chopper ebikes met van die super dikje banden bijvoorbeeld hebben echt heel veel extra weerstand door die dikke banden.
Kunnen jullie eens een keer laten zien hoe jullie te werk gaan als jullie een video voorbereiden en een podcast maken
Zijn er eigenlijk e-bikes die net als elektrische auto’s stroom opwekken bij het afremmen? In dat drukke stadsverkeer lijkt daar nog wel wat te winnen.
Alle feiten;
Ik ben 8 kg afgevallen dus haal nu meer als vorige jaar met 8 jaren oude accu.
De banden, van goedkope Action zooi van vorige eigenaar Anti Lek gemonteerd, die zijn harder, mogen geen 3.5 maar 4.5 Ato hebben dus meer druk & hardere....
Ondersteuning? ja, van 1 tot 15 maar hoeveel wind en bagage nog in de tassen.
Ook elke week banden pompen toch ik deze kocht, nieuwe bleven 3 maanden prima op druk dus ook daar winst.
Welke route? hoe vaker ik moet stoppen of remmen en weer optrekken? Een makkelijker meestal doorrijden route is langere maar ook zuiniger, voor mezelf als de accu.
conclusie, ook de gebruiker is vaak de grootste verspiller van Accu stroom.
Ik weet niet hoor,maar mijn ervaring is wel,dat ik op een rit van 100+ km met een e bike actieradius tot 100 km,nog steeds ruim voldoende juice overhad.
En ik reed singlespeed riemaandrijving met bepakking.
maar welke ondersteuningstand op eco klopt dat wel ja
Ga eens een keer de Himiway Cruiser reviewen.
Hey bright ik mag bijna verlengen en heb nu een a52s best wel oké toestel ik wil graag weer wat nieuws mijn belangrijkste punten zijn
1 geen Apple
2 goeie accu
3 goeie speakers
4 goed scherm mag groot zijn
5 minimaal 90 hz scherm
6 zo snel mogelijk
7 niet duurder dan 800 euro
Tot nu toe ben ik fan van Samsung heb ook intresse in pixel was vroeger groot fan van Huawei mis het nog elke dag
Wat raad je me aan en hoop dat je dit leest je kanaal is leuk en handig en informatief
Bij mij zit er tussen eco en turbo meestal weinig verschil. Boven de 25 km/u doet ie mooi helemaal niks meer
Een teken van goede gezonde beentjes 😉 doe je goed!
dat klopt, dat moet wettelijk, geen ondersteuning boven 25 km.
Ik fiets met bagage in heuvelachtig en bergachtig terrein, verhard en onverhard. 400Wh brengt me dan 40km ver.
Nadeel van een ebike is dat je niet warm wordt in de winter
Ik fiets maandelijks Noordwijk aan Zee/Deventer (155km) en terug op m'n 1993 Koga Miyata - Sky Carbolite...
- kheb geen zin in een rugzak vol accu's mee te slepen 🤔
ja en?
als ik een e-bike zou kopen dan moet daar dus minstens een 1 kwh batterij in....
Mijn fat ebike (vouwfiets (Engwe)) heeft 4 inch dikke banden van 20 inch en 48v 16AH accu (750w (1000w piek). Ik haal op eco 2 90km en op sport 5 50km, maar ik moet er wel bij zeggen dat op GPS snelheid in sport 5 hij wel 73km/u gaat.
Je spreekt jezelf een beetje tegen...
6:06 dunne banden hebben een hoge rolweerstand.
6:20 dunne banden minder rolweerstand dan dikke banden...
Ik google het wel want het is een interessant stukje.
Bij 8:52 zegt hij ook 62 km per uur. Dat wil ik wel haha een fiets die zo hard kan.
@@DoggyDinnerTime dat is de actieradius 😉
Goed opgemerkt. Dat is een verspreking :-)
gewoon 2 accu in tas doen :P
😂
Ik heb gemerkt dat, hoe minder hard je trapt, maar nog wel fietst natuurlijk…, hoe minder snel de batterij leeg gezogen wordt, en dus echt véél meer km’s je kan doen met 1 lading.
Hoe harder je trapt, hoe meer percenten vermogen erbij worden geleverd, en dus sneller de batterij leeg…
Dit speelt, lijkt mij, veel meer dan al de rest!
alleen als je een fiets hebt met een krachtsensor
want als je alleen een rotatiesensor heeft dan gaat hij alle stroom aan de motor leveren en verbruikt hij dus meer als je de fiets niet meehelpt
maar als je echt zelf kracht zet op de pedalen ga je al snel harder dan de 25 kilometer per uur en dan verbruik je helemaal niets
ik fiets vaak harder dan die 25 kilometer per uur dus mijn accu gaat lekker lang mee
mijn snelste snelheid is 43.1 kilometer per uur (al kan ik dat niet lang volhouden)
maar je gaat natuurlijk geen fiets kopen op basis van de afstand die je kan halen lijkt me dus deze video is een beetje overbodig
@@janbrandonjr als je zo hard kan fietsen is een e bike zinloos.
prulle video, nooit meer zweten??????????????,de jeugd is nu al zo lui als het maar kan, ga jij nooit mèèr zweten nog promoten, ???????????????
Je wordt overal genept.
Dikke banden hebben hoge weerstand door het grotere contact oppervlakte , dunne banden hebben een lage weerstand! Wat hier gesteld wordt klopt niet.
Bewezen onjuist bredere banden hebben lagere rolweerstand en je kan met minder druk rijden racebanden zijn van 23 naar 25 en nu bijna naar standaard 28mm gegaan. Ik rijd op 30mm en sneller dan de oudere 25mm.
De rolweerstand wordt vooral beïnvloed door de bandenspanning. Hoe hoger, des te minder de rolweerstand.
@@jaapboode2719 dat is dus niet bepaald waar. 21mm banden hebben vele hogere druk nodig dan 25mm, maar toch is die 25mm band sneller.
@@S6R15 bij hele brede banden is dit weer niet zo. Als je banden van bijvoorbeeld 60mm hebt, gaan ze langzamer dan banden van 30mm
In deze video wordt wel gesproken over "dezelfde spanning". Dus in dat opzicht heeft hij soort van gelijk. Maar bredere banden gebruik je niet op dezelfde spanning.
Dikke banden hebben hoge weerstand door het grotere contact oppervlakte , dunne banden hebben een lage weerstand! Wat hier gesteld wordt klopt niet.
Tot op een bepaald punt inderdaad. Dunner dan 25/28mm en de weerstand gaat weer omhoog. Maar in deze video werd gesproken over dezelfde spanning. En dan klopt het wel wat ze zeggen.
Wat je zegt klopt niet. Gewoon even googlen: rolweerstand fietsbanden
Wat je zegt klopt niet. Gewoon even googlen: rolweerstand fietsbanden
Gewoon keihard oppompen.