Habar nu aveți cât bine a-ți putut face cu acest videoclip, foarte multe întrebări fără răspuns la care dumneavoastră a-ți răspuns cu atâta ușurintă si pe întelesul tuturor. Va mulțumesc din suflet!
Foarte bine realizat și pus la punct totul…. Poate puteti face un filmuleț și cu ceva costuri : cât v-a costat totul și ce consum are,plus la cât timp trebuie alimentata . Sunt interesat sa îmi instalez exact așa ceva vara asta. Am o impresie foarte buna despre Ferroli . Multumesc
Eu am ales firma Ferroli pentru ca am gasit aproape toate echipamentele necesare la Dedeman. Costul total, fara munca mea de montaj a instalatiei electrice si de automatizare, a fost in luna Mai 2016 de 25400 lei adica aproximativ 5000 Euro. Eu am lucrat cu un instalator priceput pe care l-am platit cu 3000 lei. Presupun ca aveti construita cladirea centralei. Pentru a incalzi casa de la ora 09:00 la ora 17:00 consum aproximativ 4 galeti de lemne de fag uscat taiat la 30 cm lungime, asa cum ati vazut in videoclip.Fac focul cam 2 ore si jumatate. Eu fiind pensionar, am timp sa ma ocup de centrala termica. Daca imi trimiteti adresa Dvs. de eMail va pot trimite lista materialelor cu preturile din Mai 2016. Pentru dimensionarea instalatiei trebuie sa tineti cont de volumul de aer pe care trebuie sa il incalziti. Temperatura optima in casa trebuie sa fie de 22 grade C si o umiditate relativa de 50-60%. Daca o sa va consultati cu un instalator bun puteti realiza o instalatie buna si poate mai ieftina. Va urez succes!
Buna ziua, foarte frumos aranjat, vrei să-mi spui și mie cum ai băgat pufferul in anexa, eu am o problema, nu a-mi încape pufferul pe usa, ce trebuie sa fac. Mulțumesc
Mai intai am masurat usa si spatiul din camera, daca nu imi incapea imi cumparam un puffer mai mic , de 800 litri. Pufferul se livreaza, dupa cate imi amintesc, cu izolatia termica demontata, asa are dimensiune mai mica. In cazul dumneavostra se poate proceda asa: se poate verifica daca intra fara izolatie sau se returneaza pufferul si se cumpara altul mai mic sau se largeste spatiul usii ! Va urez succes!
Bună ziua .Presiunea in instalație la 60 de grade este puțin mare nu ,mică.Acest lucru este datorat faptului că vasul de expansiune Cel mare trebuia montat pe Puffer,unul mai mic ,trebuie pe centrală.Ambele trebuie cu vas ,separat,,.Pt Puffer de 100 litri ,pt. centrală 40 litri.Având termostate de ambient ,țevile de incălzire ce intrăin in casă trebuie blocate de o electrovală sau două dacă este cazul.Acest lucru se face pentru a nu scăpa căldura in casă dacă nu este Nevoie. In rest foarte bine .Sănătate.
Dacă vrei să scapi de toate nebuniile de acolo și autonomie permanent, pune o butelie de gaz intre 1000 și 1750l cu o centrala pe gaz și ai scapat de tot și chiar este mai ieftin plus confort maxim. Sunt sute de firme care iti aduc gazul la poarta. Vorbesc din experienta proprie, eu am avut un viessman de 35 KW l am vândut
Va invit sa vizionati acest link. Veti gasi schema de conexiune a termostatului de imersie la pompele de by-pass si incalzire puffer :th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Am 2 vase de expansiunea 50 si 35L vreau sa adaug încă unul de 50L sa nu cumpăr mai mare și sa arunc unul.. Am zis sa montez incaunul 50 pe langa alea 2 se poate oare 3 pe centrala cu puffer?
Dumneavoastra propuneti o improvizatie care poate sa scada fiabilitatea de 3 ori, adica in loc sa apara o eventuala defectiune la un vas de expansiune, in situatia propusa pot aparea defectiuni la trei vase de expansiune. Volumul vasului de expansiune se stabileste in functie de volumul instalatiei, adica puffer+ cazan+calorifere. Eu am luat un volum de 100 litri. Va recomand sa va sfatuiti cu un instalator bun care sa va stabileasca volumul vasului de expansiune. Vasul de expansiune are un corp metalic in care se afla o membrana de cauciuc care imparte interiorul in doua spatii: unul cu aer la presiune de 1,5 bari si unul in legatura cu apa din instalatie. Rolul vasului de expansiune este de a prelua cresterea in volum a lichidului din instalatie la incalzire si evitarea astfel a socurilor. In instalatie este recomandat sa aveti pana in 1,8 bari si o temperatura de maxim 70 grade C. Daca temperatura in instalatie este mare pot aparea deformari mari ale tevilor de polipropilena. Tot instalatorul va poate ajuta sa vindeti vasele pe care le aveti!
Instalarea unui puffer permite încălzirea locuinței chiar și atunci când focul din centrală este oprit. Eu fac focul timp de aproximativ două ore, încălzesc apa din puffer la aproximativ 70 grade C și încălzesc casa timp de 5÷7 ore fără să mai fac focul. Pufferul este un acumulator de căldură.
Pufferul va asigura o autonomie mai mare, adica nu trebuie facut focul continuu. Apa calda din puffer asigura incalzirea caloriferelor cand focul este oprit. Da, recomand utilizarea unui puffer.
E prea mica autonomia pentru mine. O autonomie de cel putin 24 de ore este ceea ce vreau eu. si doamne ajuta ca am de unde sa aleg ce fel de centrala pe lemne sa-mi cumpar care sa aibe autonomia care o doresc in aceeasi bani.. poate chiar mai ieftin.
Diametrul tevilor PPR se alege tinand cont de cate calorifere se monteaza, facand o similitudine cu circuitele electrice, se tine cont de Legile lui Kirchhof. Instalatorul care realizeaza montajul caloriferelor va va spune ce tevi sa cumparati!
Casa mea are 186 mp, 114mp la parter si 72 mp la etaj. Am 9 calorifere la parter si 6 calorifere la etaj, in total 15 calorifere din otel. Incalzesc doar parterul deoarece la etaj nu locuieste nimeni. Eu fac focul la centrala cam doua ore dimineata si am caldura pana la ora 17:00. Pe la ora 18:00 fac focul la soba de teracota intre camere de la parter care tine cald pana a doua zi pe la ora 00:09. Temperatura in camere este de 22-24 grade C. Consum cam 12 metri steri de lemn de fag uscat taiat la 30 cm si apoi crapat.
@@Utilizator94 Eu nu las sa scada temperatura in puffer sub 40 grade C. Acum nu folosesc cazanul, in puffer sunt 30 grade C si presiunea in puffer este cam 0,2 bari. La mine asa functioneaza si asa merg de sapte ani, sunt multumit de incalzire.
@@Utilizator94 Pompa de incalzire boiler porneste daca temperatura pe turul cazanului este mai mare de 40 grade C si se opreste daca termostatul de pe boiler deschide circuitul pompei. Vedeti schema electrica din acest videoclip : th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Iata cum functioneaza: setez termostatul de imersie la 40 grade C, pornesc pompa de by-pass trecand comutatorul K de pe cutie pe pozitia ON, aprind focul si cand temperatura creste peste 40 grade C se opreste pompa de by-pass si porneste pompa de incalzire puffer. Cand pompa de incalzire puffer functioneaza trec comutatorul K pe pozitia OFF. Pompa de incalzire puffer functioneaza pana cand temperatura din circuitul cazan- puffer scade sub temperatura setata la termostatul de imersie (40 grade C). In acest mod se revine la starea initiala.
o intrebare si o observatie:la ce temperatura se seteaza termostatul de la boiler?observatia(poate gresesc):ati mentionat ca pompa de recirculare primeste comanda de la termostatul de CONTACT si termostatul de la boiler,imaginea fiind focalizata pe termostatul de comanda de la pompa de recirculare de la tur,care-i informatia buna?multumesc.
Setez termostatul de la boiler la 60 grade C. Cand temperatura pe tur este mai mare de 40 grade C porneste pompa de incalzire boiler si se opreste cand apa din boiler are 60 grade. Termostatul cu imersie comanda pompa de bypass.
@@nickinfrared daca tot ati dat o mana de ajutor la un individ cu doua maini stangi in ale centralelor, revin si detaliez pe scurt speta asteptand un raspuns:la o centrala pe lemne am montate urmatoarele termostate:1 termostat la iesirea din centrala pe tur(termostat bratara),2 pe tur inaintea pompei de recirculare si 3 pana in boiler.toate sunt monitorizate de un panou cu leturi.termostatul 1 setat la 60 grade,2 la 40 grade ,3 la 50 grade.cand 1 ajunge la 60 se aprind ledurile de control si pleaca apa in instalatie.intrebare:de ce ledurile nu se aprind in doua trepte:1 cand tem ajunge la 40 grade(termostat 2) urmat de al doilea led verde cand apa pleaca in circuit sa incalzeasca caloriferele?unde gresesc.multumesc anticipat
@@Utilizator94 Cand aprind focul setez termostatul de pe puffer la 60 grade C, daca termostatul de ambient cere caldura, porneste pompa , apoi reglez termostatul de pe puffer la 40 grade C. Deci temperatura variaza intre 40 si 60 Grade C iar presiunea intre 0,5 si 1,8 bari.
Am peferat sa fac o reglare bipozitionala cu termostate din motive de cost si fiabilitate. Fiind la pensie, am timp sa urmaresc procesul de incalzire. Cand ai o incalzire clasica pe lemne trebuie in mod obligatoriu sa fii si fochist! Astept cu nerabdare sa trec pe gaz cand vom avea si noi retea!
Turul de la centrala intra in puffer la mijlocul lui iar returul se face prin pompa la partea de jos. Turul pentru calorifere pleaca din partea de sus a pufferului iar returul de la calorifere intra in puffer deasupra locului unde este cuplat returul pentru centrala.
Buna ziua cum a.ti introdus pufferul in interiorul camerei tehnice ca pare a fi m.ai lat decât ușa, cumva se poate da izolatia exterioara jos,as vrea sa achiziționez si el unul dar usa nu imi permite sa il bag in interiorul camerei tehnice, o zi buna va doresc si multa sănătate!
@@Utilizator94 mulțumesc frumos, fara izolație îmi încape cel de 500l dar nu stiam daca se dă s.au nu izolația jos, o seara bună vă doresc si multă sănătate!
Va referiti la vasul de expansiune de la instalatia solara. Asa a montat instalatorul in lipsa mea, ca asa a putut sa monteze mai usor suportul vasului.
Habar nu aveți cât bine a-ți putut face cu acest videoclip, foarte multe întrebări fără răspuns la care dumneavoastră a-ți răspuns cu atâta ușurintă si pe întelesul tuturor.
Va mulțumesc din suflet!
Ma bucur ca v-am fost de folos! Daca mai aveti neclaritati va ajut cu placere in limita cunostintelor mele.
O lucrare corecta si bine gandita! Respecte!
🥰🥰 Felicitari Nicu ..Master totul !!
Foarte bine realizat și pus la punct totul…. Poate puteti face un filmuleț și cu ceva costuri : cât v-a costat totul și ce consum are,plus la cât timp trebuie alimentata . Sunt interesat sa îmi instalez exact așa ceva vara asta. Am o impresie foarte buna despre Ferroli . Multumesc
Eu am ales firma Ferroli pentru ca am gasit aproape toate echipamentele necesare la Dedeman. Costul total, fara munca mea de montaj a instalatiei electrice si de automatizare, a fost in luna Mai 2016 de 25400 lei adica aproximativ 5000 Euro. Eu am lucrat cu un instalator priceput pe care l-am platit cu 3000 lei. Presupun ca aveti construita cladirea centralei. Pentru a incalzi casa de la ora 09:00 la ora 17:00 consum aproximativ 4 galeti de lemne de fag uscat taiat la 30 cm lungime, asa cum ati vazut in videoclip.Fac focul cam 2 ore si jumatate. Eu fiind pensionar, am timp sa ma ocup de centrala termica. Daca imi trimiteti adresa Dvs. de eMail va pot trimite lista materialelor cu preturile din Mai 2016. Pentru dimensionarea instalatiei trebuie sa tineti cont de volumul de aer pe care trebuie sa il incalziti. Temperatura optima in casa trebuie sa fie de 22 grade C si o umiditate relativa de 50-60%. Daca o sa va consultati cu un instalator bun puteti realiza o instalatie buna si poate mai ieftina. Va urez succes!
Vizionati si acest videoclip: th-cam.com/video/pHRKMaezIj8/w-d-xo.html
Buna ziua, foarte frumos aranjat, vrei să-mi spui și mie cum ai băgat pufferul in anexa, eu am o problema, nu a-mi încape pufferul pe usa, ce trebuie sa fac. Mulțumesc
Mai intai am masurat usa si spatiul din camera, daca nu imi incapea imi cumparam un puffer mai mic , de 800 litri. Pufferul se livreaza, dupa cate imi amintesc, cu izolatia termica demontata, asa are dimensiune mai mica. In cazul dumneavostra se poate proceda asa: se poate verifica daca intra fara izolatie sau se returneaza pufferul si se cumpara altul mai mic sau se largeste spatiul usii ! Va urez succes!
Bună ziua .Presiunea in instalație la 60 de grade este puțin mare nu ,mică.Acest lucru este datorat faptului că vasul de expansiune Cel mare trebuia montat pe Puffer,unul mai mic ,trebuie pe centrală.Ambele trebuie cu vas ,separat,,.Pt Puffer de 100 litri ,pt. centrală 40 litri.Având termostate de ambient ,țevile de incălzire ce intrăin in casă trebuie blocate de o electrovală sau două dacă este cazul.Acest lucru se face pentru a nu scăpa căldura in casă dacă nu este Nevoie. In rest foarte bine .Sănătate.
Mare rugaminte..puteti recomanda un mestes pentru a instala așa ceva? Mulțumesc
@@cadarcosmin5434 Eu sunt din Galați. Unde vreți sa montați centrala?
@@nickinfrared cam departe..Reghin județul Mureș
Dacă vrei să scapi de toate nebuniile de acolo și autonomie permanent, pune o butelie de gaz intre 1000 și 1750l cu o centrala pe gaz și ai scapat de tot și chiar este mai ieftin plus confort maxim. Sunt sute de firme care iti aduc gazul la poarta. Vorbesc din experienta proprie, eu am avut un viessman de 35 KW l am vândut
@@toc65999 Avem promisiuni de instalare rețea de gaze naturale în viitorul apropiat!
La o centrala de 40 KW pe lemne cu gazeificare un pufeer de 500l este corespunzător?
@@GabrielMocanu-u2o Dacă pufferul este mai mare și autonomia este mai mare! Se poate și fără puffer, eu recomand unul de 1000 litri.
Se poate lega termostatul de imersie cu amandoua pompe? Cum a_ti facut legaturile?
Va invit sa vizionati acest link. Veti gasi schema de conexiune a termostatului de imersie la pompele de by-pass si incalzire puffer :th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Salut nu se poate înțelege legăturile va mulțumim
@@hintariioan786 Aratati schema unui electrician priceput si va clarifica el!
Sau sunati-ma la 0723309139
Am 2 vase de expansiunea 50 si 35L vreau sa adaug încă unul de 50L sa nu cumpăr mai mare și sa arunc unul.. Am zis sa montez incaunul 50 pe langa alea 2 se poate oare 3 pe centrala cu puffer?
Dumneavoastra propuneti o improvizatie care poate sa scada fiabilitatea de 3 ori, adica in loc sa apara o eventuala defectiune la un vas de expansiune, in situatia propusa pot aparea defectiuni la trei vase de expansiune. Volumul vasului de expansiune se stabileste in functie de volumul instalatiei, adica puffer+ cazan+calorifere. Eu am luat un volum de 100 litri. Va recomand sa va sfatuiti cu un instalator bun care sa va stabileasca volumul vasului de expansiune. Vasul de expansiune are un corp metalic in care se afla o membrana de cauciuc care imparte interiorul in doua spatii: unul cu aer la presiune de 1,5 bari si unul in legatura cu apa din instalatie. Rolul vasului de expansiune este de a prelua cresterea in volum a lichidului din instalatie la incalzire si evitarea astfel a socurilor. In instalatie este recomandat sa aveti pana in 1,8 bari si o temperatura de maxim 70 grade C. Daca temperatura in instalatie este mare pot aparea deformari mari ale tevilor de polipropilena. Tot instalatorul va poate ajuta sa vindeti vasele pe care le aveti!
Cazanul este din fonta in interior sau otel? Mulțumesc frumos
Este din fonta.
Are 5 elementi din fonta.
Va salut ce temperatura aveti la turul , spre calorifere?
70 grade Celsius
Buna ziua, o întrebare ,se merită instalarea unui puffer la centrala pe lemne?,si de ce?.mersi pt.orice informatie!!!
Instalarea unui puffer permite încălzirea locuinței chiar și atunci când focul din centrală este oprit. Eu fac focul timp de aproximativ două ore, încălzesc apa din puffer la aproximativ 70 grade C și încălzesc casa timp de 5÷7 ore fără să mai fac focul. Pufferul este un acumulator de căldură.
La 80 de m pătrați mai am nevoie de puffer sau este suficientă doar centrala?
Centrala are 30 kw.
Pufferul va asigura o autonomie mai mare, adica nu trebuie facut focul continuu. Apa calda din puffer asigura incalzirea caloriferelor cand focul este oprit. Da, recomand utilizarea unui puffer.
E prea mica autonomia pentru mine. O autonomie de cel putin 24 de ore este ceea ce vreau eu. si doamne ajuta ca am de unde sa aleg ce fel de centrala pe lemne sa-mi cumpar care sa aibe autonomia care o doresc in aceeasi bani.. poate chiar mai ieftin.
Autonomia depinde de multi factori.Este necesar un calcul facut de un om cu experienta. Va urez un An Nou cu succes in toate!
Boilerul de 200 l are vas de expansiune? Vă mulțumesc.
Da, de 50 litri. Vezi minutul 8:15 !
Și în camere la calorifere ce țeavă ați pus de cât am văzut că la incepere ați spus că e de 28 până unde câți metri ați continuat cu ia
Diametrul tevilor PPR se alege tinand cont de cate calorifere se monteaza, facand o similitudine cu circuitele electrice, se tine cont de Legile lui Kirchhof. Instalatorul care realizeaza montajul caloriferelor va va spune ce tevi sa cumparati!
Un vas expansiune va ajunge?? Pt puffer și cazan??
Un vas de expansiune pentru circuitul dintre puffer si cazan ajunge dar trebuie bine dimensionat de catre un instalator cu experienta.
@@nickinfrared pai centrala 45kw 45L vas + puffer 1000L
@@Utilizator94 Eu recomand un vas de expansiune de 100 litri asa cum am montat la centrala mea.
Schema montaj termostat ambient pe pompa puffer îmi. Poți trimite??
Cati mp încălziți? Ce numar de calorifere aveti? Mulțumesc!
Casa mea are 186 mp, 114mp la parter si 72 mp la etaj. Am 9 calorifere la parter si 6 calorifere la etaj, in total 15 calorifere din otel. Incalzesc doar parterul deoarece la etaj nu locuieste nimeni. Eu fac focul la centrala cam doua ore dimineata si am caldura pana la ora 17:00. Pe la ora 18:00 fac focul la soba de teracota intre camere de la parter care tine cald pana a doua zi pe la ora 00:09. Temperatura in camere este de 22-24 grade C. Consum cam 12 metri steri de lemn de fag uscat taiat la 30 cm si apoi crapat.
Vasul expansiune montat la ieșire cazan retur, îți tine presiunea la rece 0.5?
Da
@@nickinfrared eu am problema, la rece bag 0.6 și urca la 1.9 maxim dar când se răcește e zero după
@@Utilizator94 Eu nu las sa scada temperatura in puffer sub 40 grade C. Acum nu folosesc cazanul, in puffer sunt 30 grade C si presiunea in puffer este cam 0,2 bari. La mine asa functioneaza si asa merg de sapte ani, sunt multumit de incalzire.
@@nickinfrared de funcționat funcționează încălzește tot doar ca scade aproape de zero nu sta la 0.5
@@Utilizator94E bine asa, eu nu merg decat cu maxim 60 gradeC si 2 bari cititi pe termomanometrul de pe puffer.
Bună ziua sunteți mulțumit de centrala as dori și eu sa achiziționez, este din fonta ?
Sunt mulțumit de centrala, este cu elemenți din fonta.
Bună, cum ați făcut legături la încălzire boiler pe serpentina, din tur retur între cazan și puffer??
Da, asa am facut.
@@nickinfrared îmi puteți trimite o schiță, cu pompa nu se bat cap în cap cu pompa de la cazan puffer???
@@Utilizator94 Ambele pompe refuleaza in returul cazanului.
@@nickinfrared da, dar cum e reglat termostatul sa pornească și sa oprească când e apa de exemplu 60 în boiler?
@@Utilizator94 Pompa de incalzire boiler porneste daca temperatura pe turul cazanului este mai mare de 40 grade C si se opreste daca termostatul de pe boiler deschide circuitul pompei. Vedeti schema electrica din acest videoclip : th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Pompa cazan - puffer e controlata de controler??
Nu. Controlerul este de la instalatia solara. Pompa cazan -puffer este controlata de termostatul de imersie.
@@nickinfrared și nu circula apa prea mult dupa terminare foc??
Vedeti schema din acest videoclip: th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Iata cum functioneaza: setez termostatul de imersie la 40 grade C, pornesc pompa de by-pass trecand comutatorul K de pe cutie pe pozitia ON, aprind focul si cand temperatura creste peste 40 grade C se opreste pompa de by-pass si porneste pompa de incalzire puffer. Cand pompa de incalzire puffer functioneaza trec comutatorul K pe pozitia OFF. Pompa de incalzire puffer functioneaza pana cand temperatura din circuitul cazan- puffer scade sub temperatura setata la termostatul de imersie (40 grade C). In acest mod se revine la starea initiala.
Da, dar daca focul se inchide la 70 grade apa in cazan, si nu se cere în camera cazanul răcește si apa din puffer atâta timp cât tot o amesteca
Cît a costat toată instalatia cu manoperă ?
Aproximativ 5000 Euro (25000 RON)
o intrebare si o observatie:la ce temperatura se seteaza termostatul de la boiler?observatia(poate gresesc):ati mentionat ca pompa de recirculare primeste comanda de la termostatul de CONTACT si termostatul de la boiler,imaginea fiind focalizata pe termostatul de comanda de la pompa de recirculare de la tur,care-i informatia buna?multumesc.
Setez termostatul de la boiler la 60 grade C. Cand temperatura pe tur este mai mare de 40 grade C porneste pompa de incalzire boiler si se opreste cand apa din boiler are 60 grade. Termostatul cu imersie comanda pompa de bypass.
Va invit sa vizionati si acest videoclip: th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
@@nickinfrared multumesc
@@nickinfrared multumesc
@@nickinfrared daca tot ati dat o mana de ajutor la un individ cu doua maini stangi in ale centralelor, revin si detaliez pe scurt speta asteptand un raspuns:la o centrala pe lemne am montate urmatoarele termostate:1 termostat la iesirea din centrala pe tur(termostat bratara),2 pe tur inaintea pompei de recirculare si 3 pana in boiler.toate sunt monitorizate de un panou cu leturi.termostatul 1 setat la 60 grade,2 la 40 grade ,3 la 50 grade.cand 1 ajunge la 60 se aprind ledurile de control si pleaca apa in instalatie.intrebare:de ce ledurile nu se aprind in doua trepte:1 cand tem ajunge la 40 grade(termostat 2) urmat de al doilea led verde cand apa pleaca in circuit sa incalzeasca caloriferele?unde gresesc.multumesc anticipat
Bună, cum ați procedat cu termostat ambient la conectare la pompa??
th-cam.com/video/yaVRZaMp_8Y/w-d-xo.html
Ce sunt teurile alea de alama cu dop?
Clapeta de sens, vezi la minutul 9:02 !
@@nickinfrared multumesc
Un pret aproximativ pentru toata instalatia?
Aproximativ 5000 Euro
Presiunea la care lucrați la rece?
0,5 bar
@@nickinfrared și când e puffer la 70-80 grade nu urca peste 2bar
@@Utilizator94 Cand aprind focul setez termostatul de pe puffer la 60 grade C, daca termostatul de ambient cere caldura, porneste pompa , apoi reglez termostatul de pe puffer la 40 grade C. Deci temperatura variaza intre 40 si 60 Grade C iar presiunea intre 0,5 si 1,8 bari.
@@nickinfrared asta înseamnă că nu lucrați mai mult de 60 grade cu puffer
Am peferat sa fac o reglare bipozitionala cu termostate din motive de cost si fiabilitate. Fiind la pensie, am timp sa urmaresc procesul de incalzire. Cand ai o incalzire clasica pe lemne trebuie in mod obligatoriu sa fii si fochist! Astept cu nerabdare sa trec pe gaz cand vom avea si noi retea!
Cu pufar separat la centrala nu ți trebuie pompa de baipas
Aveti dreptate, am complicat schema si puteam sa fac ceva economie la bani!
Dar de ce strica vana de amastec acolo??
Dupa tine din puffer vine apa inapoi la aceasi temperatura cum pleca pe tur, mare meserias mai esti, e lucrat foarte bine, si pus tot ce trebuie
Returul vine jos la pufar din instalația și temperatura nui la fel ca cea din tur răspuns la al 3lea cetățean
Ce am spus eu si ce ai inteles tu nu stiu, dar se vede ca sti multe tare, bravo
Eu am o problema, se răcește prea repede puffer 1000L
Turul de la centrala intra in puffer la mijlocul lui iar returul se face prin pompa la partea de jos. Turul pentru calorifere pleaca din partea de sus a pufferului iar returul de la calorifere intra in puffer deasupra locului unde este cuplat returul pentru centrala.
@@nickinfrared exact
Buna ziua cum a.ti introdus pufferul in interiorul camerei tehnice ca pare a fi m.ai lat decât ușa, cumva se poate da izolatia exterioara jos,as vrea sa achiziționez si el unul dar usa nu imi permite sa il bag in interiorul camerei tehnice, o zi buna va doresc si multa sănătate!
@@LEONYDA007 măsoară lățimea și înălțimea la ușa, si dupa cauți puffer. Izolația se demontează.
@@Utilizator94 mulțumesc frumos, fara izolație îmi încape cel de 500l dar nu stiam daca se dă s.au nu izolația jos, o seara bună vă doresc si multă sănătate!
Vas de expansiune montat greșit în toate montajele se pune cu ventil de aer în sus
Va referiti la vasul de expansiune de la instalatia solara. Asa a montat instalatorul in lipsa mea, ca asa a putut sa monteze mai usor suportul vasului.
Ba da lent, mai vorbesti !!!😂
Nu sunt oltean! 😀