Cum am ales ÃŪncÄlzirea ÃŪn pardosealÄ - VLOG DE CASÄ
āļāļąāļ
- āđāļāļĒāđāļāļĢāđāđāļĄāļ·āđāļ 6 āļ.āļ. 2025
- ðļSUSČINE jurnalismul independent
paypal.me/Sabi...
/ sabingherman
ðļLIKE Či TRIMITE videoclip dacÄ Či-a plÄcut ce ai vÄzut
ðļURMÄREČTE / sabin.ghermanâ - Povestim mulČi Či aici
ðļFOLLOW / ghermansabinâ - Vezi chestii faine
VLOG DE CASÄ - ADICÄ DESPRE LUCRURI UTILE sau despre cum am ales ÃŪncÄlzirea ÃŪn pardosealÄ
E aČa frig la stomac de la Čtiri, cÄ am zis sÄ mai vorbim Či despre chestiuni funcČionale. Či-am promis cÄ mÄ documentez Či-Či arÄt ce ÃŪncÄlzire ÃŪn pardosealÄ ÃŪmi pun - am cÄutat vreo Čase luni Či m-am oprit la nemČii de la Schluter (la noi ÃŪi distribuie provensystem.ro).
Ideea e asta: gazul e scump Či se mai scumpeČte Či decÃĒt sÄ ÃŪncÄlzesc o ČapÄ de 7 cm, prefer sÄ ÃŪncÄlzesc una de 1,5 cm; am vrut proiect complet, garanČii Či s-o pot controla eu, nu Gazpromu' - asta am ales Či filmuleČul e rÄspunsul la cele peste douÄ mii de ÃŪntrebÄri venite ÃŪnspre vlogul meu de casÄ.
Či Čtii de unde am pornit? AtÃĒČia "meČteri" m-or dat cu capu' de grindÄ, atÃĒČia mi-or promis marea cu sarea, c-o fost musai sÄ mÄ deČtept Či sÄ compar Či sÄ aleg - Či, dacÄ ÃŪČi arÄt toate astea, e ca sÄ foloseČti grinda la altceva.
GrijÄ deci la cap & cucuie ð
PriveČte, spune Či dÄ mai departe
----
ðļNu uita sÄ te abonezi la canalul Sabin Gherman Oficial Či sÄ dai click pe clopoČel pentru notificÄri despre activitatea de pe canal!
Stimate domn, vÄ admir foarte mult! Pentru logica ÃŪn gÃĒndire, vÄ merge mintea brici! Un bun gospodar Či intelectual ! MultÄ sÄnÄtate Či putere de muncÄ!
Greta D mulČumesc :)
Bravo domnule Gherman!
SunteČi mai cinstit decÃĒt Buhnici.
SÄnÄtate!
Foarte bine. Si spor la treaba. Bravo. Eu am vazut un mare avocat care merge la tara si munceste ca si un ČÄran alaturi de rudele lui, in timpul liber SPOR
Domnule Gherman, felicitari pt informatiile impartasite! O singura observatie: grosimea sapei nu incarca factura! Daca izolatia sub tevi este buna, dar si izolatia casei este la fel, caldura / energia nu are unde sa dispara si deci nici factura nu va fi mare. Minusul sapei groase de 5-6 cm este inertia termica mare! Adica ajunge in regim normal in 2-3 zile, asta intamplandu-se o data pe an! Dar are si un plus, temperatura mai uniforma la nivelul gresiei!
Exact, legea 1 si 2 a termodinamicii imi spun ca nu o sa am un cost mai mare daca incalzesc o sapa mai groasa, atata timp cat am o izolatie corespunzatoare sub sapa si casa este bine izolata.
Din pÄcate multÄ lume nu ÃŪnČelege legea conservÄrii energiei!
Va urmaresc cu interes, aveti gandire de om priceput, imi palce cum puneti in practica lucrurile. Am casa construita de vreo 10 ani si in multe aspecte am procedat la fel, iar alte aspecte pe care le-am vazut la dvs mi-as fi dorit sa le stiu inainte de a construi. Am ajuns aici de pe alte video-uri ale dvs, ma uit tot mai mult spre un termosemineu datorita pretului gazelor naturale si cred ca am multe de invatat din experienta dvs.
Totusi am o remarca legata de raportul dintre grosimea sapei si eficienta energetica. Exemplul vecinilor dvs care aveau facturi de 1200 de lei la gaz trebuie studiat, posibil sa nu fie optimizata distributia in casa a gentului termic, sa nu aiba nici un fel de reglaj pe camere sau pur si simplu casa e insuficient izolata, in special la ultimul nivel intre etaj sau mansarda si pod. Conform principiului intai al termodinamicii, un sistem inchis (casa izolata) va pastra in inetrior toata caldura care este introdusa (produsa in cazul nostru) in interior. Adica putem privii casa ca un termos bine izolat. Indiferent cat de groasa e sapa de peste tevile pt incalzire, caldura disipata de tevi va exista in interiorul aceluiasi spatiu, asa ca nu va genera un cost suplimenatr pt incalzire. Restul depinde de izolatia sapei de restul casei, sa nu aiba nici o punte terminca intre sapa de la incalzire si placa din structura casei, si nici spre pereti unde trebuie banda de dilatare. Intre camere este de asemenea necesar ca sapa sa fie intrerupta cu o bada de separare, pt ca nu va lucra identic sapa dintr-o camera cu alta indiferent de reglaje. Ceea ce obtineti dvs cu o sapa mai subtire este pur si simplu incalzirea mai rapida a locuintei, altfel ar dura cateva ore, dar randament mai mare nu exista (legea 1 a termodinamicii). Din experienta mea, eu am combinat incalzirea in pardoseala cu un aport de 60-70w / mp cu cateva calorifere supradimensiunate, atat la parter cat si la etajul casei. Merg cu 50 grade celsiuis in calorifere cu mixaj pt pardoseala la 40 grade. caloriferele au termostate care sunt reglate un pic mai jos decat temperatura ambientala din casa, astfel cand porneste centrala, destul de repede, cam 30 min am o temperatura placuta in casa, caloriferele practic se opresc dupa aproximativ 30-40 de min, urmand ca in zilele cu temp -5 spre 0 grade sa mearga aproximativ 1-1.5 h astfel aducant si pardoseala la o temperatura buna. Am reglat toata instalatia mecanic, din debitmetrele de la distribuitoare pt pardoseala si robineti termostatati la calorifere, temp de lucru la termostat e de 21.5 grade si nu am variatii mari in nici o zina a casei, cand porneste centrala merge spre 22 la etaj ajunge la 22.5 Casa are 160mp utili, izolatie exterioara de 10cm polistiren (aici cu f mare grija facuta de mine, fara punti termice) iar tavanul de la etaj este din 30 cm de vata minerala si 5 cm de fostana de brad. Iarna tercuta cu un pret pe MW de 109 lei, am avut cea mai mare factura de 600 lei plus una de 500, media din octombrie pana in mai a fost de aproximativ 400 de lei lunar, aici este inclusa si producerea apei calde. Eu zic ca lucrurile stau destul de bine, chiar si cu o sapa groasa, de 6-7 cm, clasic, daca sitemul de incalzire e gandit bine, supradimensionarea corpurilor radiante e ideala si izolatia casei facuta bine.
Dupa cum merg preturile gazelor naturale costurile vor fi mult mai mari, asta este motivul pt care ma uit spre un termosemineu, aici mi-ar fi placut sa fie livingul cema mai mare si sa fi facut hornul in timpul contructiei, dar toata viata invatam, daca as stii sa fac toate lucrurile perfect ...
Bine punctat!
Consumul de energie depinde de foarte multi factori: orientarea casei, grosimea si tipul zidariei, tipul si grosimea termosistemului, cat de mare este temperatura setata in casa etc. De obicei incalzirea in pardoseala se preteaza la case eficiente energetic sau pasive. Succes in continuare
Mai continuaČi cu celelalte detalii,sunt de folos pt viitor.multam fain!
D-zeu a creat totul perfect mai ales ca omul este singura fiinta care se aseamana cu creatorul.Domnul Isus sa va dea Lumina de sus gunoile fe pe pamant toate trec dar Hristos ramane in veci nu il putem limita,El este mai mult decat atotstiutor.Numai bine.
MulČumim domnule Sabin pt aceste informaČii preČioase! Va rugam sa continuaČi cu astfel de video..
Serios? Cata vrajala ieftina
VÄ urmÄresc Či vÄ apreciez ÃŪncÄ din vremea cÃĒnd Iliescu vroia sÄ vÄ ascundÄ. De aceea mÄ simt obligat sÄ nu trec cu vederea ceea ce aČi expus greČit! 1: Čapa trebuie sÄ aibÄ o oarecare grosime pentru ca sÄ se ÃŪncÄlzeascÄ uniform. 2: grosimea Čapei determinÄ inerČia termicÄ Či nu randamentul instalaČiei! ( Costurile pentru ÃŪncÄlzire sÃŪnt determinate ÃŪn mare parte Či de modul de exploatare). 3: gradul Či modul de izolare al clÄdirii, concepČia ei, vÄ pot aduce cheltuieli sau economii importante. 3 : orice sistem are avantaje Či dezavantaje Či ar trebui sÄ fie corelat cu particularitÄČile construcČiei. VÄ urez succes! Cu respect un instalator autodidact!
Marton Alexandru Emil: MulČumesc pentru aprecieri.
Am ales varianta Schluter pentru ca am Či viteza de reacČie (se ÃŪncÄlzeČte in 40 de minute, nu in 24 de ore) Či are Či inerČie termicÄ. Casa are 15 cm izolaČie, gol de Aer plus isoflect gold, ma gÃĒndesc deci ca va fi ok. In mod evident fiecare sistem poate fi ÃŪmbunÄtÄČit - doar pentru Iliescu era perfect Congo, ca acolo nu e nevoie de incalzire :)))
@@SabinGhermanOficial Trebuie sa tineti cont de un lucru, daca se incalzeste greu sapa groasa ea se si raceste greu, inertia termica. Sapa aia subtire o sa se si raceasca foarte repede. Am unde stau in chirie in Italia calorifer din aluminiu intr-o incapere si de fonta in cealalta, cel de fonta se incalzeste mult mai greu dar si tine mult mai mult caldura decat cel din aluminiu, iar in incaperi e mult mai cald in cel fonta. La fel e si la sapa de la incalzirea in pardoseala, cu cat e mai subtire cu atat se raceste mai repede si inseamna mult mai multe cicluri de oprit/pornit pentru centrala. Eu prefer pe cea groasa, acum fiecare cu parerea lui.
Eu acum privesc aceste video in data de 29.10.2024...imi plac MAXIM nu am cuvinte...de cateva luni dinainte de PAČTE 2024 ce am zis?ia hai sa-l ascut pe acest domn poate gasesc un continut pe gustul meu;stiu eu?dupa pretentiile mele(mie imi plac oamenii un pic pretentiosi...sa ne intelegem nu ma refer aroganČÄ chestii de felu')...si asa am ajuns sa ma uit si la aceste video m vechi care imi plac ff mult...respectele mele,om gospodar..sa ne trÄieČti, cat m multi pe aici printre noi sa rÄsarÄ sau sa rÄmÃĒnÄ sa nu plece....
FelicitÄri domnu mulČumim pentru sfaturi multÄ sÄnÄtate !
Apreciez foarte mult pt vlog-urile aste de constructii va rog sa mai faceti pt mine sunt de mare folos.Felicitari
Buna ziua
referitor la grosimea sapei are legatura cu masa termica inertiala care asigura un confort in semsul variatiei de temperatura (se mentine o temperatura cat mai constanta)
BunÄ ziua, aČa e; dar sapÄ subČire alterneazÄ cu Čapa dintre âcÄlÄreČiâ, avantajul e viteza de reacČie (cald ÃŪn casÄ ÃŪn 40 de minute) Či menČinerea temperaturii
Sabine, chiar ai bÄut ceva interzis!
Buna ziua, ce frumoase sunt usile de semineu!
MulČumim mult pentru informaČiile detaliate
Multumesc mult pentru video, astept cu nerabdare urmatorul !
MÄ bucur cÄ te-ai deČteptat acum sa maturi mai des sa nu se ridice praful de pe pardoseala ÃŪncÄlzitÄ in sus la calorifere nu se ridicÄ trebuie cÄldura ÃŪn stop ai trebuie o sÄptÄmÃĒnÄ sÄ se ÃŪncÄlzeascÄ nu o poČi opri cÄ pe calorifer nu poČi face economie
Atata timp cat distribuitorul este setat corect (maxim 40 - 45 C), nu vad ce de ar "sari" gresia. Diferenta de temperatura a gresiei intre vara si iarna nu este mai mare de 20 - 25 de grade, iar grosimea sapei se traduce in inertie termica, o sapa groasa (maxim 7 - 8 cm deasupra tevii) se incalzeste un pic mai greu dar la fel se si raceste, insa daca lungimea unei tevi de la distribuitor si inapoi nu depaseste 60-70 metrii, o sapa de 8 cm se va incalzi in maxin 15 - 20 minute. Deci conteaza foarte mult lungimea unui circuit, si distanta intre conducte.
Serios!
Diferenta de temperaturadintre vara si iarna e de max 25 de grade! Ei bine ,am gasit odata un calorifer de fonta pe pardosea spart de apa inghetata ,intr-o dimineata friguroasa de iarna .Apa sub presiune ingheata la -5C ,vara temperatura se ridica la +25C iar gheata nu are destula forta pt un calorifer de fonta pana la -10C .
Ce putere estimati ca trebuie sa aiba centrala pt 15-20 min, 120kW sau 150kW? Si cate centrale trebuie puse in cascada?
@@PopaAlexandru.
Din cate am ÃŪnČeles eu, dumneavoastrÄ susČineČi cÄ iarna temperatura in casa, ajunge in pardosealÄ la peste -10 grade? Eu presupun cÄ vorbim de o casa izolata, inclusiv sub IP cum este normal. La o ÃŪncÄlzire ÃŪn pardosealÄ centrala nu poate depÄČi 25 kw nici la cea mai mare casa... Eu personal folosesc IP cu panouri HeatPipe Či folosesc lemne doar cÃĒnd nu este soare deloc mai multe zile la rand. Či vb de 4 panouri, dar casa trebuie sa fie izolatÄ. Daca ajunge la interior -10 atunci sunt alte probleme.
@@PopaAlexandru. ÃŪncÄ ceva. La o casÄ bine izolata ( ceea ce ÃŪnseamnÄ sÄ fie izolatÄ Či placa balconului de exemplu, pentru cÄ este o punte termica), daca lÄsaČi o sticlÄ cu apÄ ÃŪn interior, nu ar trebui sÄ ÃŪngheČe indiferent de temperatura exterioara, chiar Či cu un geam batat (doar unul sa nu se facÄ curent) chiar daca nu exista nici un fel de ÃŪncÄlzire.
@@robertaccess Temperatura aerului din camera -10C , tempratura podelei era greu de aflat ca era parchet masiv pe jos . Balcon nu exista la acea camera ,iar pereti sunt de caramida.
Geamurile erau inchise ,jumelate si izolate peste iarna cu o patura facuta sul asezata intre geamuri . Cazan Junkers-AMI de 50kW cu 28 arzatoare Bunsen ,semiatomat ,puffer de 2000 l . Am locuit in acea casa 14 ani (de la darea in folosinta 1987 pana in 1992) ,faptele descrise mai sus sunt o constatare ;da,teoretic o sticla cu apa la interior nu ar trebui sa inghete, practic am avut un calorifer spart de inghet in timp ce incalzirea mergea mergea in celelalte camere .Revizia la cazan se facea in fiecare toamna (prin demontarea lui si curatarea tututor tuburilor , verificarea /curatarea arzatoarelor) .
Casa de vacanta de 60mp iar termosemineul e aiurea facut ,afuma ,nu incalzeste bine orice lemn sau brichete de rumegus as arde . Patesti daca nu sti mai multe decat meseriasii .
Ma gandesc la un sistem solar , pompa este .puffer este ,calorifere pe instalatie sunt . Casa e de lemn tencuit .
Cine vede Či nu Čtie zice cÄ aČa trebuie sa fie. In primul rand teava nu poate radia cÄldurÄ pe toatÄ suprafaČa din cauza nuturilor. Pe polistiren drept prinsa cu agrafe e mult mai eficienta. Apoi daca pui ČapÄ anhidrica de 5 cm are un randament mult mai bun Či nu se dilatÄ cÄ cea de nisip, astfel gresia montatÄ corect nu are cum sa se deslipeasca. Temperatura de utilizare nu trebuie sa fie mai mare de 35 grade pe tur.
Eu am fÃĢcut instalatie de ÃŪncÃĢlzire ÃŪn ÅapÃĢ de 5cm si gresia nu sa ridicat totulu depinde de ciment, nisip ,adeziv care este foarte inportant dacÃĢ nu pui adezivu nu permite CÃĢldura din ÅapÃĢ nu este permisÃĢ sÃĢ iasÃĢ cu usurintÃĢ
Interesant, cat costa toata lucrarea, per metru patrat?
Asta incluzind proiectul, si manopera? Multumesc anticipat!
E mare casa pÄrinteascÄ âïļðð
Nuturile de la acest sistem fiind destul de mari in diametru, micsoreaza schimbul de caldura intre tubul ingropat si sapa, prin faptul ca sapa nu imbraca in totalitate tubul. Este un minus la acest sistem ,dar pe de alta parte instalatorii lucreza mult mai usor.
ÃncÄlzire in vene prin fuga de acasÄ! Face ti un clip cu noua factura enel !
Multumim pentru video!
As dori sa va rog sa-mi spuneti de unde pot achizitiona si eu un asa sistem, cu proiect si tot ce trebuie?
BunÄ ziua ,ne puteČi spune dacÄ sunteČi mulČumit de acest sistem sau dacÄ au apÄrut ceva probleme. mulČumim
Ãmi place
PÄrerea.mea e ca incÄlzeČti sapa o singura data pe ciclu, apoi doar sa mentii la temperatura. Sapa mai groasa are Či remanenta termicÄ mai mare, ÃŪncÄlzeČti mai greu dar mentii mai uČor. Folia e ÃŪntr-adevÄr utila sa nu crape gresia, dar as pune doar pe marginile cu pereČii exteriori.
Dar Ditra nu izoleaza termic intre sapa incalzita si gresie?
Dar folia aceea portocalie cu patratele nu introduce un strat izolator intre sapa si gresie ??? Cum mai conduce caldura catre gresie ??? Avel material are o buna conducanta termica ???
DA, ok ÃŪncÄlzire ÃŪn pardosealÄ Či gresie , numai cÄ Či veniturile beneficiarului conteazÄ , ne uitÃŪnd de toate costurile din final !
BunÄ! ÃŪmi puteČi spune va rog grosimea totala a sistemului nemČesc de incalzire ÃŪn pardoseala (fÄrÄ gresie) ??
Va rog trimitetim denumirea firmei de un de ATI cumparat accest sistem de incalziere si cine a facut proiectul As Dori si EU accest sistem fiind inpotriva sapei Multumesc
Am acelaČi sistem este excelent
BunÄ ziua! De unde aČi achiziČionat aceste produse pt ÃŪncÄlzirea ÃŪn pardosea? Se poate pune parchet peste acest sistem?puteČi sa mi recomandaČi o firma pt efectuarea proiectului Či a lucrÄrii?
Buna seara, va dau numÄrul direct,
(0723) 603 100
PuteČi sa ii spuneti ca doriČi exact sistemul pe care ÃŪl am Či eu
Domnule Gherman, buna ziua!
Va rog sa imi spuneti, cum se comporta acest sistem de incalzire in pardoseala dupa atat timp?
Buna ziua, eu sunt mai mult decÃĒt mulČumit
Cum faci economii fara inertie termica? Succes la consum.Meseria se invata mai usor daca stapanesti notiunile de baza.
Pai are inerČie termicÄ, deasupra sistemului de apa calda e un cm de ČapÄ, ÃŪntre conducte sunt trei cm. Ãl am de doi ani, factura cea mai mare la gaz a fost de 535 de lei pentru 242 mp ÃŪncÄlziČi :)
frumos
Cat ar costa 50 mp. MulČumesc
:)) 40 minute ? de la 18 la 22 ... la ce temperatura externa ? Si cum e 40 minute sau 4 ore ?
Buna ziua, nu este mai buna ÃŪncÄlzirea fÄrÄ sapa de beton deasupra?
nu Čtiu, au am Schluter Či sunt mulČumit
Va salut,
Puteti sa ma ajutati cu datele de contact ale mesterului care v-a facut semineul?
Multumesc,
Adrian
Domnule draga , sa incalzesti cu acest sistem 1 grad intr-o orÄ este ceva timp, sa incalzesti la peste 20 de grade ai nevoie de o zi si o noapte in care o sa tremuri de frig cu doua paturi pe dumitale, folia e buna pt ca cedeaza,dar rosturile de ciment si marginile gresiei sau granitului care misca ,in care o sa te impiedici cum o sa ramana cu ele, treci cu vederea? nu vad asa de mare avantaj. Daca ai curatenie in casa caloriferul nu o sa aiba ce o sa iti ridice in sus la 60 de grade ( e montat pe perete la minimum 20 cm de sol),din contra din pardoseala o sa pluteasca praful,dece? pt ca praful find incalzit devine mai usor . Suprafata totala incalzita e mult mai mare decat cea de sub calorifere . Deci mai gandestete.... Lasa nemČii,chinezii, americanii etc... o sa traiesti si o sa vezi.
La ce ai legato ÃŪncÄlzirea la sobe sau centrala pe lemne cu apa 90 de grade
Buna ziua! As dori sa cumpar si eu materiale de genul acesta pentru incalzirea in pardoseala a unui apartament. Din ce magazin as putea face comanda? Va multumesc!
Eu fac cu pexal de peste 20 de ani. Am la mine cu ČapÄ de 6cm peste polistiren. Ãn 6 ore se ÃŪncÄlzeČte o camerÄ de 25mp.plus restul casei. Ãn camere fac mixt. Tur prin calorifer Čireturi prin ČapÄ. PardosealÄ cu parchet. Folia dv.opreste transferul termic. Folia trebuie sÄ aibÄ orificii pentru transfer termic.
Salut ce e mai rentabil cu incalzire in pardoseala sau prin calorifere?
Cum se comporta dupa 5 ani? Am si eu un proiect sa renovez casa ce tocmai am cumparat-o si sunt interesat de cele mai bune solutii, tinand cont de calitate si buget.
Se comportÄ aČa: la urmÄtoarea casÄ tot Schluter o sÄ folosesc!
@@SabinGhermanOficial Super! Va multumesc pentru raspuns si va doresc spor in toate!
BunÄ ziua
Ãmi puteČi zice Či mie vÄ rog numele materialelor Či ordinea ÃŪn care au fost puse ? PlÄcile cu nuturi vin lipite sau doar puse pe toatÄ suprafaČa fÄrÄ niciun fel de prindere ? ð
As vrea sÄ ÃŪmi fac Či eu tot aČa , chiar mÄ gÃĒndeam cum sÄ fac la mansardÄ pentru cÄ am planČeu de lemn ....
buna ziua, am luat de la Schluter, Čtiu ca e ČapÄ de un cm, apoi vine o folie Či apoi gresia. Cel mai ok sa va consultaČi chiar cu ei, provensystem.ro au pagina
Foarte bn dar autonivelatu e scump tare
Reclamað
AČi fÄcut ÃŪncÄlzirea ÃŪn 2019 cum sa comportat ÃŪn iarna2019-2020 Či ce costuri la ÃŪncÄlzire
codrean jula sunt mai mult decÃĒt mulČumit; am folosit un termosemineu (luat de la Ibormed) de 33 kw Či am ÃŪncÄlzit 242 mp cu un sac de porumb pe zi (6lei/sacul - puffer de 1000 litri). Am vrut sa bag gazul, dar am ajuns la concluzia ca nu merita
De care puffer aveČi, cu sau fÄrÄ serpentine? Ce marcÄ?
@@dacmiracristea6183 e puffer simplu, unguresc (l-am ales pentru ca tine caldura)
MulČumesc ð
Sacii cu porumb de unde ii achiziČionati?
Ma puteti informa, unde putem gasi aceasta folie ditra,cat costa folia si adezivul cu care trebue lipita .Multumesc
Sistemul se numeste schluter este unul din cele mai bune sisteme nemtesti.
Am verificat pretul este aproximativ 44euro m2 asta include teava manufold etc.greu de gasit un instalator pe masura sistemului.
Folia ditra o gasesti tot pe site la iei precizeaza ce fel de pardoseala ai? Beton sau lemn .
Pentru beton se foloseste adezivul de la mapei keraquik rapid .
S-a fÄcut consiliul fanilial dar ... eu eram Čeful... bun umor
BunÄ ziua, scuzaČi se gÄseČte ÃŪn comerČ sau l-aČi comandat?
Buna seara, sistemul e importat de firma www.provensystem.ro
Cu ce material ati lipit folia?
Cind face asa Ceva si cit costa si Eu as dori sa fac ,Apreciez daca imi raspunde ti .Multumesc
De unde ati cumparat acest sistem...? Multumesc,!
Buna ziua, de la provensystem.ro, sunt importatorii direcČi
Dar cum se numeste acest sistem?
Complimenti!
Salutare!Poate ca nu am fost atent...dar de la ce producator e acest sistem de incalzire in pardoseala?
Multumesc
Minutul 9:26
Fa un tur al Romlnieei ÃŪn general prinoltenia Moldova Či primÄvara clnd e de semÄnat seamÄnÄ ceva minteððððð
Cum ai mutat Čeava prin ce fel. Si ce ceasuri termostat i repartitoare asta e viaČa instalaČiei rÄmÃĒne de vÄzut cu folia dacÄ are efect mai multi au probleme la tine totul e nemtesc
Va salut ieste adevÄrat ca incalzirea in pardoseala ridica prafu MulČumesc
Buna seara, am Incalzire in pardoseala in toatÄ casa Či nu se ridica praful
Buna ziua,am o ÃŪntrebare la sistemul acesta?! Se poate pune Či parchet sau podea de lemn peste,ÃŪn loc de gresie? MulČumesc. Edi
Din cÃĒte Čtiu eu, se poate pune parchet special pentru ÃŪncÄlzirea in pardoseala
@@SabinGhermanOficial mulČumesc. CÃĒt costÄ m2 la gata cu totul?ÃŪn afarÄ de gresie sau parchet.
Pintea Eduard asta va trebui sa vorbiČi direct cu importatorul, eu nu am preČurile actuale
@@SabinGhermanOficial Multumesc.
@@SabinGhermanOficial tipul asta de inclizire ÃŪn pardoseala este electric? Am vÄzut clipul cu termo Čemineul adus din Franta.
Materialul asta nu este de la nemti, este de la americani, si este folosite cu precadere la casele din lemn fiindca ei au inclusiv placile peste fundatie, peste parter si etaj, din lemn. Deci nu sunt structuri rigide si "pusca" gresia. :))) Este materiale foarte bun dar scade coeficientul termic foarte mult.
Oricum multumesc ca ni l-ati aratat, eu chiar ma miram ca n-a aparut in Romania dupa atata timp.
Iar ignorantii din comentarii sa mai citeasca, fiindca nu prea au habar.
BunÄ ziua.... Cum se numeČte sistemul Či unde l-aČ putea gÄsi. Va mulČumesc!
Buna ziua, e sistem Schluter, se gÄseČte pe provensystem.ro (Či sunt importatorii direct)
Si cu ce incalziti casa? Gaz, cazan pe lemne sau pompa de caldura?
Cu ce vrei tu lake
Un nr de contact al firmei care a fÄcut lucrarea?
Provensystem.ro e site-ul
@@SabinGhermanOficial mulČumesc pt raspuns
Salut domnu sabin, poate ma puteČi ajuta cu un sfat, am mai ÃŪntrebat mai multa lume Či nu am primit un rÄspuns clar eu vreau sÄ-mi construiesc o casÄ cu pereČi dubli izolaČie ÃŪntre pereČi polistiren sau vatÄ care sunt avantajele Či dejavantajele acestui stil de construcČie, va salut faceČi o treaba foarte frumoasa mult spor
Salut, un arhitect respectabil in Alexandria si-a facut casa cu paie presate intre peretii dubli din caramida plina paralelipipedica, si izolatia este fantastica...nu stiu ce o sa faca cu soarecii, probabil camerele unde e introdus stratu de paie e inchis de caramida si nu roade clotzanu...
â@@dorin2212ðð
Cum poate fi instalat parchet peste incalzirea in pardosea? Lipit?
Da. Exista un adeziv special. Dar inainte se pune o hidroizolatie de grosime 1 mm dupa care vine adezivul 2mm si parchet triplu stratificat, nu laminat, pentru ca acela nu asigura convectie.
@@solzarue salutare, de ce ÃŪČi trebuie adeziv la parchet ? Nu poČi aČeza parchetul direct deasupra in instalaČiei ?
Si egipteni si romani au avuto ancalzire an pardoseala ?!?! Scuzatima Ca' va spun amici va anselati destul te multa. Pentru-ca clima e mult mai calda an Roma cat si an Egipt ,nu se foloseste si nici nu se cauta ancalzire an pardoseala . Va asigur lucrul acesta , dava ati spun lucrul asta la sensul figurat atunci ami cer scuse eu ,nu am anteles bine. Va multumesc pentru video foarte interesant.
De la ce firma este incalzirea?
Schluter, de la provensystem.ro
Deci am dat de canul dumneavoastrÄ abia acum 2024 sint plecat de 36 de ani din RomÃĒnia si vreau sÄ ma retrag sÄ-mi construiesc o casÄ sper sÄ dau de meČTeri buni
Cu ce firma ai lucrat
Ce folie e
Provensystem.ro
De unde luati acele usi superbe pentru semineu?
Buna seara, le-am luat din FranČa, sunt din anii 30-50
Aloo. Ce faci ? Nu tu ai inventat,, 3 camere cu 4 seminee,,? Acum ce mai faci cu incalzirea in pardoseala ?
Era vorba de ce simČi,cand esti acasÄ,cum te simti legat de ea,nu era vorba de cat de cald iti este in casÄ...citeČte printre rÃĒnduri...un semineu nu ÃŪČi face cÄldurÄ in casÄ,semineul este de ce simti si cum te simČi...
Am pus de acum 10 ani!,
@@ToTo-od9wz salut
Či cum este? Totul ok pÃĒnÄ acum?ðĪ
MulČumesc
Da, e foaprte buna. Eu am pus-o pe balcoane descoperite, cred ca acum ma bine de 15 ani. Am aflat de ea pe Internet ca la noi nu se auzise de asa ceva. Iarna, vara, soare nu s-a dezlipit gresia. Am adus-o de la mama ei
Acum, alta poveste
@@crycry5719 E OK
Buna ziua. Un numÄr de telefon de la firma care sa ocupat cu pardoseala va rog pentru cÄ e interesanta Či am Či eu nevoie. MulČumesc mult
Buna seara, gÄsiČi pe provensystem.ro, ei sunt importatorii direcČi. Spor:)
Mai faceti asemenea videouri ca sunt mult m-ai pretioase de cat politica ,ca ori cum nu avem pe cine sa votam toti sunt corupti.
Ne bucuram si mai asteptam cu nerabdare ,,si felul dumneavoadtra de a fii (ne faceti sa radem/zambim)e cu mult peste ori ce jurnalist din media din Buc.
de unde se achizitioneaza acest sistem?cum se face proiectarea? Multumesc!
E german sistemul .proiectul til fac iei pe baza planului casei.
In loc de folie nu merge plasa de armare?
Cea mai mare prostie cu plasa de Armare.
Ce pune nenea acolo e un profil low adica tot sitemul e gros de 56mm 10 mm de sapa si restul e teava si izolotia.
NU MAI PREZENTATI OAMENILOR ACEL SISTEM DE MIZERIE CA FIIND CEL MAI BUN.ESTE JALNIC
Filmarea e veche, prietene
@@hashtagist7593 nu ma lua cu prietene ca nu am baut macar o bere impreuna.
Exista sistem de ÃŪncÄlzire ÃŪn pardoseala fÄrÄ sapa de beton!
Poti sa atasezi un lik?
Sapa de 10 cm nu inseamna neaparat consum mai mare cu incalzirea in comparatie cu una de 5 cm spre exemplu. Are doar o inertie termica mai mare, adica se incalzeste mai greu si se raceste la fel de greu cedand caldura spre interior. Spre exterior, daca s-a facut o izolatie corespunzatoare adica 10 cm de polistiren extrudat pierderile sunt minime. Altele sunt problemele cu sapa mai groasa.....greutate inutila mai mare, consum de materiale degeaba etc. Personal am pus gresie peste cateva sisteme cu incalzire in pardoseala cu sapa de diferite grosimi, bineinteles cu adeziv corespunzator elastic si rosturi de dilatatie, fara membrana de care aduceti vorba si nu a "puscat" niciuna. Si au trecut peste 8-9 ani. Si da, cel mai confortabil sistem de incalzire este cel in pardoseala.
Buna ziua ! Domnul Gherman ce ÃŪnÄlČime are ÃŪncÄlzirea in pardoseala de la placa de beton pana se toarnÄ sapa fÄrÄ parchet
Consumul este acelaČi daca izolaČia este identicÄ chiar daca sapa este mai groasa vorbeČti fara sa iei in calcul pic de fizicÄ Či logica faci economie doar la ciment nu Či la gaz cum ai zis tu
GreČeČti. CasÄ de 140 mp, ČapÄ clasicÄ, 1800 lei luna iarna gaz. Eu, 242, 700 lei
@@SabinGhermanOficial nu a fost izolaČia buna de sub sapa sau/Či centrala setata pe o temperatura prea mare. Poate sÄ fie sapa Či de jumate de metru are doar inerČia termica mai mare dar cÄldurÄ intr.un final tot ÃŪn ÃŪncÄpere o va ceda.... Nu "manca" sapa cÄldurÄ decÃĒt procesul de dilatare Či contracČie ...termodinamica 2 principiu daca.mi amintesc bine etc ..(daca este setatÄ FFT prost temperatura centralei Či sunt diff mari DT ) care oricum este trascurabile ca si consum nici de cum ce diferente aČi prezentat mai sus.....sapa in sine nu era o problema de consum energeric doar de consum de materiale :))
Am vÄzut un Zoom H6 acolo, de aia ai sunetul aČa bun pe canal meČtere Gherman. :)
Dezavantajul la nuturi este cÄ acolo unde face contact cu Čeava izoleazÄ cel mai bine este prinderea pe agrafe
Interesanta chestia cu praful.Toate cunostintele mele care si-au pus incalzire in pardoseala sustin exact contrariul, si anume faptul ca incalzirea in pardoseala ridica mai mult praful decat caloriferele.
zuzi cica daca dumnezeu stia ca se inventeaza,tu ai rumegat ce ai zis,trebuia sa iti creasca tie 7 picioare,si la toti destepti care gandesc ca tine,omul e perfect creat.
Ar fi bine sa nu daČi atÃĒtea sfaturi "tehnice" atÃĒt timp cÃĒt nu aveČi un minim de cunoČtinČe de Termotehnica
Poti sa dezvolti putin , ce nu a zis bine ? Nu de alta dar ma intereseaza o instalatie de genu.
Ptzi face incalzirea in pardoseala cu o sapa de 3 centimetri peste tzeava dar cu sapa speciala si gresia se pune cu un material special pt caldura ca tziai luat tu tzeapa nu inseamna ca tre sa pui plasticul ala dar e mai bine sa il pui pt ca ye ajuta cu 20 la suta in energie clar
MeČterii de acum 2000 de ani foloseau un sistem de direcČionare a fumurilor nu a unui sistem hidro.
Chestiile alea de la inceput erau focare de semineu? De unde ati facut rost de ele, ca par folosite? Vreau si eu.
Din Paris le-am luat, unele au 80 de ani
Foarte fain sistemul, aČ vrea sÄ-l fac Či la mine in casÄ, e casa nouÄ Či am 125m.p. problema e cÄ am lÄsat 10cm pentru ÃŪncÄlzirea in pardoseala Či sapÄ, aČ vrea sÄ Čtiu dacÄ e normal Či aČ mai vrea Či un numÄr de telefon de la firma asta.mu!tumesc!
Eu faceam sistemul asta acum 15 ani
Normal ca face reclamÄ ðĨī
Salut mihai
Am o intrebare io am incalzire in pardosiala aprope 200mp si si miam comandat termocamino a pelet
Si vreau sMi iau un puffer sa am si apa calda de care s iau poti da un sfat pot gasi pe emag
Cam mari aere ai bÄgat atÃŪČia bani ÃŪn seminee spunÃŪnd cÄ sunt perfecte iar acuma faci incalczire ÃŪn pardosea .nu toata lumea are atÃŪČia bani ca dumneavoastrÄ
systeme de incalzire folosite in America, nu cred ca se preteaza la stilul de constructie european:www.google.com/search?newwindow=1&q=air+heating+system&tbm=isch&source=univ&safe=vss&sa=X&ved=2ahUKEwj_nd62nqPiAhUmgK0KHSFJCHAQsAR6BAgKEAE&biw=1920&bih=955