Indparkering i 3 nemme trin

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 12

  • @Pernilledj1
    @Pernilledj1 3 หลายเดือนก่อน

    Tusind tak for en simpel og let forståelig forklaring - det må prøves 😀

  • @zoeraneety
    @zoeraneety 2 ปีที่แล้ว

    Tak for en super og letforståelig video!
    Det vil jeg helt sikkert øve med min stædige hoppe ;)

  • @kathrinedalsgard7809
    @kathrinedalsgard7809 4 ปีที่แล้ว

    Tak for en rigtig god forklaring - hvordan griber man det bedst an men en pony der står meget uroligt og kan hidse sig selv lidt op i processen?

    • @ridekunstmedlethed...chris1269
      @ridekunstmedlethed...chris1269  3 ปีที่แล้ว

      Hej Kathrine.
      Nu ved jeg ikke hvornår i processen at ponyen bliver stresset. Er det når i nærmere jer skamlen? eller når du forsøger at indparkere, og peger med pisken på bagparten?
      Hvis det er, når du forsøger at hente bagparten (Ponyen har forstået signalet, når du står ved hegnet og uden støtte) så giv den pause så snart den træder ét skridt i den rigtige retning - altså svinger bagparten i retning af skamlen. Du kan sætte dig ned på skamlen, slap af i kroppen og træk vejret roligt. Når ponyen falder til ro og kan stå roligt ved siden af dig og skamlen, så stiller du dig op igen og gentager signalet. Sæt ikke kravet op, før ponyen falder til ro med det samme når du fjerner presset.
      Start med få ét skridt og pause, og så bed om to skridt pause osv.
      Det er ikke vigtigt at ponyen kan indparkere, det der er vigtigt er om den trækker vejret.
      Håber det giver mening!
      Dbh Christina

  • @anitaolausen9294
    @anitaolausen9294 3 ปีที่แล้ว

    Hej, træner du alle trin på en gang, eller hvordan deler du træningen op?

  • @lilly45672
    @lilly45672 ปีที่แล้ว

    Hvad nu hvis ens pony er bange for piske ?😊

    • @lilly45672
      @lilly45672 ปีที่แล้ว

      Min pony er også bange for spray er der en løsning på det ?😃

    • @ridekunstmedlethed...chris1269
      @ridekunstmedlethed...chris1269  ปีที่แล้ว +1

      Hej 🙂 så ville jeg starte med at lære den at være tryg ved pisken.
      Hvis min hest var bange for pisken, så ville jeg starte med at stå ved siden af den og holde let på tovet, og så ville jeg række pisken frem - men kun så langt frem, at jeg lige kunne se, at min hest lige ændrede udtryk - den blinker langsommere, den stirrer lidt og løfter halsen en anelse, og så ville jeg sænke hånden med pisken igen.
      Så ville jeg vente på, at min hest blev helt afslappet igen, hvor den sænker halsen, blinker igen, og den smasker.
      Når vores hest bliver påvirket, så stiger adrenalinen, og kroppen stopper med at producere spyt og tåreflod - og når vores hest får tid til at trække vejret og oplever, at "faren" er væk, så begynder kroppen at danne spyt og tåreflod igen - og derfor ser vi, at vores hest smasker - og det er tegnet på, at den er på vej tilbage i mental balance igen.
      I starten kan det tage lang tid for en hest at smaske, nogle heste bliver rastløse, bider lidt i tovet, eller stirrer ud i luften - fordi de er ikke vant til at opleve, at adrenalinen falder.
      Så her retter jeg bare min hest stille og roligt, så den bliver stående samme sted med et løst tov og venter meget tålmodigt og slapper selv helt af i kroppen.
      Når min hest har smasket færdigt og evt gabt færdigt (det er meget normalt i starten, at vi ser, at de gaber mange gange) så ville jeg række hånden frem med pisken igen.
      Sådan ville jeg gentage 3-5 gange pr lektion - så min hest ikke bliver for mentalt udfordret - og jeg ville gentage, indtil jeg kan ae min hest over hele kroppen, hvor den står helt afslappet og upåvirket.
      Men reglen er: træd tilbage og vent på, at din hest er kommet helt tilbage i mental balance, før du fortsætter - for ellers er risikoen, at din hest kommer mere og mere i frys/flugt mode.
      Det kan være et længere projekt, men din hest lærer samtidig at få tillid til dig, og den vil opleve, at den kan være tryg, fordi den oplever at blive "hørt"😍
      Vi bruger pisken som en forlængelse af vores hånd, og vi kan nemmere hjælpe vores hest - både fra jorden og fra ryggen, men det er vigtigt, at vores hest er helt tryg, og at den kan flytte sig afslappet, når vi bruger pisken - derfor ville jeg altid vælge at starte her - desensibilisering kalder vi det.
      Håber du kan bruge mit svar!
      Dbh Christina

    • @lilly45672
      @lilly45672 ปีที่แล้ว

      Tusinde tak😁

  • @reneejust6370
    @reneejust6370 6 ปีที่แล้ว

    Godt forklaret, bruger du med at sige bestemte ord (kan måske kalde det for komando, selvom det lyder så hårdt :-) ), ved sådanne nogle øvelser/færdigheder ?

    • @ridekunstmedlethed...chris1269
      @ridekunstmedlethed...chris1269  6 ปีที่แล้ว

      Du kan sagtens vælge en mundtlig kommando, fx "kom" eller "ind". Vælg et kort ord, som du kan huske, og brug det så som det første signal, hver gang du vil indparkere. Mit signal er det, at jeg stiller mig op på noget, så snart mine heste ser det, så begynder de at svinge bagparten ind på plads. Så min kommando er min placering på skammel el. lign genstand, der er høj nok.