Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Merhabalar benim 2tane japon balığım var bir tanesi yüzey çıkmıştı ama hareket eeiyor yüzemiyordu bende ayırdım ve bezelye verdim simdi daha iyi terse dönmüyor sanırım kabızdı ve düzeldi ama sorun şu şu an da dik durmaya başladı başı aşağıda dik duruyor ne yapmalıyım
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur. Nitrit fazlalığı için yüzde 30 kadar su değişimi yapın. Düzelene kadar, gün aşırı su değişimine devam edin.
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Geçmiş olsun. Ben de çok balık kaybetmişimdir. Ama zamanla çok daha iyi bir akvarist olacağına eminim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
merhaba daha önceden 2 balığımız vardı yanına 2 balık daha aldık ama yeni gelen balıklardan birisi suda durmakta zorlanıyo sürekli yukarı çekiliyo sanki diğer balıklarda böyle bir şey yok yem verirken bu balığım fazla yiyemiyo diğer balıklar kadar atılgan olmadığı için sizce hava kesesi patlamış mıdır bir de 4 balığa kaç yem verilmeli ben sabah 5 akşam 5 veriyorum sevgiler.
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
Bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
Japon balığım iki gündür sağ tarafına yan şekilde hareketsiz şekilde yatıyor. Dokunduğum zaman hareket ediyor tekrar yana yatıyor sol karın kısmı biraz şişmiş durumda. Yem haşlanmış bezelye yedirmeyi denedim hiçbir şekilde yemiyor. Hava kesesi patlamış olabilir mi ne yapacağım. Suyun üzerinde öylece yatıyor.
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Hocam benim tetra şuan bu sorunu yaşıyor karantina akvaryumum yok bir kaba koyup yapsam olurmu bu dediklerinizi birde ingiliz tuzuda yok normal tuz olmazmı
Balık besliyorsan, mutlaka bir karantina akvaryumu yapmalısın kendine. Her an lazım olabilir. Su Değişimi yapmalısın. Akvaryum suyunun temiz ve kaliteli olması çok önemlidir. Eğer su kalitesi düşükse, su değişiklikleri yaparak su kalitesini iyileştirmeye çalışın. Suyu düzenli olarak test edin ve gerekirse su değişimleri yapın. Sıcaklık Kontrolü mutlaka olmalı. Tetra balıkları için uygun sıcaklık aralığını koruduğunuzdan emin olun. Sıcaklık uygunsa, balığın metabolizması daha iyi çalışır ve hava kesesi sorununun düzelmesine yardımcı olabilir. Yemlemeye dikkat etmelisin. Balığı düşük miktarda yemleme ile beslemeye çalışın. Hava kesesi sorunu yaşayan balıklar, aşırı yemleme sonucu daha fazla şişebilirler. Özellikle yüzey yemleri kullanmaktan kaçının. Tuz Tedavisine gelince, tuz vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur ancak bu bir kap içerisinde değil, bir karantina akvaryumunda olmalıdır. İlaç Kullanabilirsin ancak bu durumda ilaç kullanımı her zaman son çare olarak düşünülmelidir. Balığın içinde bulunduğu Stresi Azaltmalısın. Hava kesesi sorunu yaşayan balıklar stresli ortamlarda daha fazla zorlanabilirler. Akvaryumunuzu sakin bir yerde tutun ve ani ısı ve su değerleri değişiminden ve değişikliklerden kaçının.
Merhaba Bende japon balığı var ve yorumlarda belirtildiği gibi yan yatıyor ve suyun yüzeyinde duruyor. Aşağı inmeye çalışıyor ama kuyruk kısmı yukarı çıkıyor. Üzerinden 12 saat geçti. Suyunu değiştirdim ve baska bir videoda gördüğüm gibi ağız kısmını açarak iki defa üfledim. Balığım kendine geldi fakat 3 saat sonra tekrar yan yattı aynı seyleri tekrar yaptım sonra yine normale döndü ve güzelce yüzebiliyordu. Bugün yem vermedim ama dün vermiştim. Dışkısını yapmamış. Ve şimdi yine yan yattı aynı şeyleri yapmama rağmen düzelmiyor. Dediğinizi yapabilmem için sabah olması ve akvaryum almam gerekiyor. Fakat o zamana kadar dayanır mı bilmiyorum. Cam olmayan bir kap var. Onun içine koysam(dediğiniz gibi büyük) yaşar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim çok üzülüyorum 😢
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
merhaba balığımın kırmızı solungaçları dışarıda görünüyor baya belirgin bir şekilde yani patlamış gibi. ve aşırı hareketli acaba sorunu ne olabilir sizce
Japon balığınızın kırmızı solungaçları dışarıda görünüyorsa ve aşırı hareketliyse, bu durum ciddi bir sağlık sorununu işaret edebilir. Bu belirtiler genellikle bir tür solungaç enfeksiyonunun veya solungaçlarını etkileyen bir hastalığın habercisi olabilir. Muhtemel nedenler arasında bakteriyel enfeksiyonlar, parazitler veya su kalitesi sorunları bulunabilir. Balığınızın suyunun sıcaklığı, pH seviyesi ve amonyak, nitrit ve nitrat gibi kimyasal parametreleri kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, balığınızın yaşadığı akvaryumun temizliği, büyüklüğü, balık sayısı ve filtreleme sistemi de önemlidir. Ayrıca, balığınızı daha fazla strese sokmamak için su parametrelerini düzenlemek ve su değişiklikleri yapmak önemlidir.
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Balığım çok kötü durumda.Malesef kabızlık durumunu bilmediğimden geç farketdim ve balığım şu analar su yüzeyinde yan duruyor. Dengesini de kaybetdi. Öğrendiğim gibi bezelye verdim ıspanak verdim. Bugün aç bıraktım. Balığım yaşar mı ? Ne olur erkenden cevap verin. Çok sevinirim. Bu halde olması içimi parçalıyor.
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
Abi lütfen ne yapmalıyım biri söylesin dün 2 gün önce yem verdim balığıma birisi normal yedi öteki balığım yutamadi ağzında şişmiş sudan dolayı yem sonra hareket ettirdik ağzından çıkardı.2 gündür yem yemiyor karnının bir tarafı şiş yüzmeyi biraktığında karnındaki şişlik hava varmiş gibi yukarıya çıkıyor balık yana doğru eyim alıyor az önce tekrar denedim yemlemeyi yemi de asla yemiyor normalde hemen yüzeye çıkan balık şu an çıkmıyor yemden kaçıyor ne yapmalıyım ölecek mi?😢😢😢
Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
Kardeş cevaplarsan sevinirim, benim başka akvaryumum yok 1 tane var o da 80 litre hacmi. Balık suyun üzerine kalkıyor hep. Tuz Azerbaycanda dediyin tuzlardan yok malesef. Nasıl yapa bilirim?(((
@@CemCelikel ve başka 5 litrelik akvaryumum var onun da içinde 1 hava filtirim var, ve yavru papağan panda balıkları var. Bilmiyorum onun içinde tuz dökersem nasıl olur?
@@CemCelikel dediyim küçük alvaryuma bıraktım japon balığını. Yani suyun dibide yüzmeye çalışıyor yüzüyor da hatta ama boşluğa geldiğinde suyun yüzüne çıkıyor.(((
abi umarım görürsün 1 balığım var hava kesesi patladı sanırım yem bile yiyemiyor.Elıme balığı alıp yemin olduğu yerlerde gezdiriyorum az birşey yiyor.Ne yapacağımı bilmiyorum. Suyun yüzeyinde sabahtan akşama kadar yatıyor.TIPKI ÖLÜ GİBİ ölsün istemiyorum.Ve hıçkırır gibi solunum yapıyor.LÜTFEN,LÜTFEN YARDIM EDİN. Cem Celikel(ACİL)
Mesajın beklemeye düşmüş, anca gördüm. Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.
Akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Ancak su içerisinde ki su salınımını da fazla arttırmayın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
2 tane japon balığımız var 2side aynı gün aynı belirtileri göstermeye başladı şu an yeşil yiyeceklerle besliyoruz. Filtre motorumuz o kadar aileme alın dememe rağmen şu anda yok. Fakat arıtılıp dinlenmiş suyla sularını değiştiriyoruz ve sıcaklıkları genellikle aynı oluyordu. Daha geçen gün hava aniden soğumaya başladı acaba bu yüzden mi?
Aileniz biraz sertmiş, ama bir şekilde filtre motoru alabilirseniz çok iyi olur. Filtre olmadan sağlıklı bir akvaryum olmaz. Bu arada eğer acemiyseniz ve tavsiye isterseniz size yardımcı olabilirim. Eğer acemiyseniz şimdiden yazayım, Hiçbir Akvaryumda asla renkli çakıl, plastik aksesuarlar, dikenli aksesuarlar, suya salınım yapabilecekte demiyorum, Yapan aksesuarlar, Ve Dibe batan yem kullanıyorsanız, Yutulabilecek kadar bol ve keskin çakıllar asla kullanmayın. Çünkü eğer yemle beraber yutarsa, ve keskin çakıl taşı boğazına takılırsa, Boğazında ciddi kesikler olabilir. Bu yüzden dip malzemesi alırken dikkat edin. Bu arada ucuz ve kalitesiz filtre de kullanmayın. Unutmadan söyleyeyim: akvaryumda yüzmeye yer bırakmayan, boyanmış, Balıklar, özellikle Vatoz Balığı didiklerse Dökülecek köprü, mantar ev, vs. Vb, ve Balık içine girmeye çalışınca çıkamayıp sıkışacak kadar dar alanlı, girişli, Aksesuarlar SAKIN Kullanmayın. Balık didiklerse dökülen aksesuarlar olayını Rahmetli İnci Adlı Japon Balığımdan Huzur içinde yatsın, Tecrübe ettim. Vatoz köprüyü yemişti, İnci de Geldi Yem sanıp yiyip yiyip durdu. Sonra ertesi gün onu etrafta Bulamayınca bir baktım, Bir camın kenarındaki Köprülü Aksesuarın altında yatıyor, Sonra öldüğünü anladık. Yani anlayacağınız kadarıyla siz siz olun sakın dökülebilecek kalitesiz aksesuar kullanmayın. O Zamanlar Akvaryum işinde Acemiydik, bilmiyorduk. Hata yaptık. Ama zaten ertesi gün o tüm kötü, Katil Aksesuarları çıkardık çöpe attık. Renkli çakıl gibi Malzemeleride çöpe atıp rahat ettik. O sırada sadece birkaç sahte bitki ve dipte duran birkaç tane beyaz taş vardı o kadar., ama sonra sahte bitkileride çıkardık ve Büyük Akvaryuma geçtik. Neyse lafı uzatmayayım, siz Filtre alacaksanız kalitesine ve Akvaryum litresine göre Alın.
Büyük boy japon sorunsuz yüzüyorken karanlıkta uyurken başı yukarda dik duruyor buda hava kesesi sorunu sanırım. İlk evreleri olabilir mi? Aynı uygulamaları başlatacağım
4 tane japon balığım var. Boş akvaryum kullanıyorum. Ancak dibini temiz tutmak istediğimden çöpçü balığı ve ya vatoz almak istiyorum. Dibi temiz tutmak için hangi balığı almayı önerirsiniz. - Bitki alsam ne önerirsiniz?
Çöpçü ya da vatoz balıkları cam veya taş üzerinde oluşan yosunları yer. Onun dışında bir şey temizlemez. Aynı şekilde Japonlar da bu yosunları yer. Hâliyle birbirlerine rakip oldular. Bu yüzden aynı akvaryumda vatoz ve japon olmamalı.
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Japon balığının karnı doğal olmayan bir şekilde şişiyorsa, yumurtlama yakın olabilir. Doğumu yaklaşan dişi japon balığı, bakteriyel enfeksiyon kapmaya daha duyarlıdır. Bu aşamada japon balığını kurtarmanın tek yolu, dişi japon balığını elle sağmaktır. Eğer bu durum, henüz yumurta alabilecek kadar olgun olmayan erkek veya dişilerde görünüyorsa, bu balıkların böbrek veya karaciğerinin bozuk olabileceğini gösterir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir japon balığı midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, bu nedenle balıklarınızı aşırı beslemeyin.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Merhaba. japon balığımın arka alt bolumu şişti. ilk defa japon balığı besliyorum. videolarınızdan hava kesesi sorunu olduğunu yorumlayabildim ancak emin değilim. ölmesini istemiyorum. ayrı bir bölüme aldım balığımı 3-4 gün aç bıraktım sonrasında haşlanmış bezelyeyi parçalayarak verdim ancak yediğini henüz görmedim. ne olacağını bilmiyorum. öneriniz var ise yazarsanız sevinirim. şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Merhaba videonuzu izledim ama soruma pek yanıt bulamadım. Japon balığımın karnı ve pulları şiş ayrı bi akvaryuma aldım ama ne yapmam gerekiyor?Yardımcı olursanız sevinirim.
İlk olarak dediğim gibi bu hastalık bulaşıcı değildir ama balığın daha kısa sürede iyileşebilmesi için karantina akvaryumuna alınmalıdır. Şunu unutmayın arkadaşlar, eğer akvaryum hobisini uzun süre yapacaksanız ve bin bir güçlükle büyüttüğünüz balıklarınızı hiç yok yere, sadece tedavi edilebilir bir hastalıktan dolayı kaybetmek istemiyorsanız, en az 40 ile 60 litre arasında, tam teşekküllü bir karantina akvaryumunuz mutlaka olmalıdır. Karantina akvaryumu nasıl olması gerektiği ile ilgili videomu, videolarım arasında bulabilirsiniz. Bu karantina akvaryumunun en önemli faydası, hava kesesi problemi yaşayan balığınızın ana akvaryumda ki diğer balıkların başta olmak üzere, bitki ve kum arasında görülemeyecek olan dışkısının karantina akvaryumunda çok rahat görülebilmesidir. Ayrıca şunu da asla unutmayalım, karantina akvaryumuna asla ana akvaryum suyunu koymayın, temiz ve dinlendirilmiş su olmalıdır ve suyun sıcaklığının da 25 olması gerekir, yoksa balığınızın iyileşme şansı çok azalır.İkinci olarak 40 ile 60 litrelik karantina akvaryumuna iki çay kaşığı iyotsuz tuz ekleyin. Gene karantina akvaryumunun büyüklüğüne ve litresine göre her beş litreye bir çay kaşığı olmak üzere İngiliz tuzu da dediğimiz Epsom tuzu ekleyin.Üçüncü olarak, hava kesesi problemi olan balığı en az 3 gün hiçbir şekilde beslemeyin. Unutmayın arkadaşlar, Japon balığı 30-40 gün aç kalsa bile gene bir şey olmaz. Balığın bütün atığını bıraktığını ve/veya dengesini geri kazandığını görene kadar, bekleyin.Dördüncü olarak, bu tedavi bir veya iki gün sonra sorunu çözerse, balıklara az miktarda canlı yem verin. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye gibi bazı yeşil ve taze yiyecekleri ekleyin. Daha fazla yemlemeden önce hava kesesinin normale döndüğüne emin olun. Balığı ana akvaryumuna geri koymadan önce, en az bir hafta boyunca sadece canlı yiyecekler ve yeşil bezelye besleyerek yiyecek miktarını yavaşça artırın. Daha sonra ana akvaryumun su pH ve nitrat seviyelerini test edin ve kullandığınız yiyeceği kontrol edin. Tazeliği hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, bu yemleri atın aksi taktirde, gene aynı yemler ile beslemeye devam ederseniz, hızla eski durumlarına döneceklerdir. Ayrıca balık yem yemekte zorlanıyorsa, elle besleyinBeşinci olarak, Karantina akvaryumunu ayarlamak gerekir. Öncelikle su sıcaklığını 25 -27 dereceye kadar ısıtın. Balıkların akvaryum içinde daha çok hareket edebilmesi için su seviyesi 30 cm’den yüksek olmayacak şekilde ayarlayın. Karantina akvaryumunda ki su akımı yüksekse, düşürün
Reis selamlar acil cevap istiyorum lütfen japon balıklarımdan bir tanesinin karnında büyük bir yara var 2 aydır ama nedense balık sağlıklı her gün yemini yiyor dip çekimi ve suyun bakteri dengesine özen gösteriyorum dip çekimini 3 haftada bir yapıyorum neden balığımda yara oldu ve tedavisni nasıl yapabilirim cevap bekliyorum saygılar...
Japon balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Sen ne kadar akvaryum suyunun düzgün olduğunu sansan da akvaryumun bakteriyel filtrasyon döngüsünün olmaması, suyun dengesini bozar. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
Değiştirmene gerek yok. Sadece temizlerken akvaryum suyundan başka hiç bir şey kullanma. 2 senelik akvaryum çok yeni sayılır. Ben 10 sene kullandım, akvaryumu değiştirmesem, gene kullanmaya devam edecektim.
Merhabalar sizden acil bilgi istiyorum.Benim 2 tane japon balığım var ve biri diğerinin kuyruğunu ısırmış ve kuyruğunu koparmış.Balık kuyruğu biraz yırtıldıltan sonra yavaşladı eskisi kadar enerjik değildi ve 2 gündür ters dönüyor.Bizde hemen suyunu değiştirip ayırdık biraz daha iyi oldu ama acil yardım edin ölmesini istemiyorum balığımı çok seviyorum😢😭🐠💛
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir. Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
Önce hangi balığı besleyeceksin, ona karar vermelisin. Bakteri oluşumu için öncelikle balık gerekli. Balıksız da olur ancak balıkla daha kolay. Önemli olan akvaryum kapasitesine ve bakteri popülasyonuna uygun balık sayısı ile başlamak. 40 litre akvaryum bazı balıklar için olabilir ancak bazı balıklar için de küçüktür. Akvaryumda bakteri nasıl oluşturulur ile ilgili bir çok videom var. İzlemeni tavsiye ederim. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. th-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/w-d-xo.html
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel bitanesine 42.5 litre lazım oluyo o zman ben küçüklükten beri japon balıklarını çok sevmişimdir ancak bu dedikleriniz den sonra biraz hobiden soğumaya başladım çünkü sizi ben tam 2 yıldır takip ediyorum ve en çok araştırdığım balıkta japon balığı oldu ancak bu gerçeklerle yüzleşmek zorundayım eğer sadece bı tane japon baksam alvaryumda balığın sterese sokmaktan korkuyorum ancak dediğim gibi yapacak birşey yok
Merhaba benim japon balığım 1 haftadır sürekli suyun yüzeyinde duruyordu aşağıya inemiyordu.yem veriyordum yemiyordu .birgün baktım yan yüzüyor başında bekledim ayrı bir kaba koydum .sürekli yuzdurmeye çalıştım . Araştırma yaptım bütün belirtiler hava kesesi sorunuydu şuan hala suyun yüzeyinde yan yatıyor arada duzeliyo ve aşağı hiç inemiyo 2 gündür böyle ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim .
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Geçmiş olsun. Japon balıkları uygun akvaryum ve su şartlarında en az 10 ila 15 sene yaşar. Tek bakarsan da sana arkadaş olur. Ancak tek bakılsa bile en az 60 litre akvaryumun olmalı. Umarım bir dahaki sefer, çok daha başarılı olursun. Ayrıca, bana bu balık ile ilgili her şeyi sorabilirsin. Videolarımı da izleyebilirsin.
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@@CemCelikel abi yazının sonunda iç pazir demişsin benim balık japon balığı ve koi tarzı değil turuncu yatay kelebek kuyruk kafa genislemesine ama oranda cinsi felan değil yan yüzüyor arada takla atıyor hava kesesinnde sıkıntı var 2 gündür aç su değiştirmememden dolayı amonyak fazla olması sonucu oldu ama iştahı hiç yok iç parazitte olabilirmi
eve geldigimde melek balıgımın ust yuzgecinin su yuzeyının yukarısında kalıp akvaryum camına yapısmıs oldugu gordum. elimle düzeltince bir tur attı akvaryumun içinde sonra su ustune yan yatay vaziyette kaldı. karnı da davul gibi şiş. Hiç hareket edemiyor 1 gundur bu sekilde duruyor. bloat gibi bir şey mi hava kesesi mi patlamış acaba yuzemıyor yan vaziyette su ustunde duruyor. derisinin bi kısmı akvaryum dısında yine.
Melek balığınız yan yatıyorsa bu bir sağlık sorununun işaretidir. İşte melek balıklarınızın bu davranışı sergilemesinin bazı olası nedenleri: Yüzme kesesi bozukluğu: Yüzme kesesi bozukluğu balıklarda yaygın bir sorundur ve dengelerini kaybederek yüzmelerine veya bir tarafa batmalarına neden olabilir. Bu bozukluğa aşırı beslenme, bakteriyel enfeksiyonlar veya düşük su kalitesi gibi çeşitli faktörler neden olabilir. Bakteriyel veya mantar enfeksiyonu: Bakteriyel veya mantar enfeksiyonları ayrıca balıkların yan yatmak da dahil olmak üzere anormal davranışlar sergilemesine neden olabilir. Bu enfeksiyonlara kötü su kalitesi, stres veya yaralanma neden olabilir. Parazitler: Solucanlar veya protozoanlar gibi parazitler, balıklarda uyuşukluk, iştahsızlık ve yan yatma gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Çevresel stres: Melek balıkları su kalitesi, sıcaklık ve diğer çevresel faktörlerdeki değişikliklere karşı hassastır. Su parametrelerinin uygun aralıkta olmaması balıklarınız için stres ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Melek balığınız yan yatıyorsa, altta yatan sorunu mümkün olan en kısa sürede tespit etmek ve gidermek önemlidir. Su kalitesini test ederek ve uygun aralıkta olduğundan emin olarak başlayabilirsiniz. Balığı karantinaya almayı ve bakteri veya mantar enfeksiyonları veya parazitler için ilaç tedavisi vermeyi de düşünebilirsiniz.
Balığımın kafasında birden şişlik gibi birşey belirdi akvaryumun dibinden hareket etmiyor yüzerken yavaş yavaş yüzüyor ve yemlerini eskisi gibi atıldığı anda bitirmiyor lütfen yardım eder misiniz ne yapmam gerekiyor 😓
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Abi sana 2 sorum olacak; *1 ADET JAPON BALIĞIM VAR* 1) Fazladan bir akvaryumumuz yok bu tedaviyi her zamanki akvaryumunda yapsak olur mu? 2) Tuz atmasak olur mu?
Abi balığım yüzemiyo dünden beri ve bir ara üstünde beyaz noktalar vardı tane tane onu aldık bir kapa koyduk şimdi beyaz noktalar yok ama yan yüzüyo hatta direk yüzemiyi ama nefes alıyor hiçte beslemedim yaşarmı veya ne yapayım acil
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi ben tropheus besliyorum da mercan kırığı kum almayı düşünüyorum kanalımda akvaryumumun videosu varda ona bakarak kaç kg kum gerekir soyleyebilirmisin akvaryum 1m uzunluk yükseklik 50cm en 50 cm
abi ben bir çocuk olarak (yeminle) ilk defa balık bakmaya başladım ve balığımı alalı bi 2-3 ay belki olmuştur ilk defa böyle yapmaya başladı ölecek diye hüngür hüngür ağlıyorum ne yapmaliyım diye aradım hemen bu videoyu gördüm tıkladım veterinere götürsem daha iyi olur mu? bide alt tarafında siyahlıklar oluştu neden? ?
Akavaryum yeteri kadar büyükse, beta balığının saklanabileceği yerler çoksa, bir çok balıkla yaşayabilir. Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/B4dy6JeBTg8/w-d-xo.html
Japon balığı büyük bir balıktır ve fanusta yaşamaz. Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
: Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
@@CemCelikel taşa oturmuyor ama bildiğin baş aşağı yüzüyor aldığım yere gittim çok yem vermişsindir dedi ama getirdigim günden beri yem vermedim bezelye verdim bı kaç kez oda dondurulmuştu haşlanmış ama işe yaramadı yarın konserve alıp verecegim
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
Benim balığım dün videodaki belirtileri gösterdi bir saat sonra düzeldi bugün yine belirti göstermeye başladı 1 saat sonra yine düzeldi anlattığınız tedaviyi uygulayayım mı yoksa çok mu erken olur
Abi balığım iki gündür hasta akvaryumun dibine yan yatmış şekilde duruyor çok az yuzebiliyor 2-3 sn kadar...konserve bezelye attım ama yemedi napmam gerekiyor
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Çok geç kalmışız maalesef. Ancak akvaryumda balık bakacaksan en az 40 litre ile başlamalısın. Eğer japon balığı bakacaksan da en az 60 litreden başlamalısın.Balık arttıkça da akvaryum büyüklüğü de artar.
Hocam 500 litre akvaryumum var ciklet akvaryumu kurucam. Toplamda kaç ciklet koyabilirim bide sarı , mavi , beyaz prensesin yanına hangi cikletleri koyabilirim
Eğer yeni bir akvaryum yapacaksan, bence 500 litre için en fazla 5 balık ile başla. Çünkü akvaryum şu anda yeni olacağı için bakteriyel döngü olmayacak. Bu da fazla balık koyman durumunda ' Yeni Akvaryum Sendromu' denen ve bütün balıklarının ölmesine sebep olan bir durumun ortaya çıkmasına sebep olur.
Ayrıca balıksız döngü ile akvaryumu hazırlaman da balık kayıp oranını azaltacaktır. Bu konu ile ilgili videom da aşağıda ki linkte. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
Videolarının nerdeyse hepsini izledim abi bende az balıkla başlıycam da ben sadece toplamda kaç balık alır bide dediğim gibi prenseslerin yanında hangi cikletler yaşar onu merak ettim
Öncelikle geçmiş olsun. Bu hastalık bulaşıcı değildir ama aynı şartlar devam ederse, aynı hastalığa diğer balıklar da yakalanabilir. Dikkat etmek lazım.
Japon balığım solungaçlarının ordan şişmişti ve damarları gözüküyordu ertesi gün baktığımda ölmüştü kabak çekirdeği içi veriyorduk siz söylemiştiniz niye ölmüş olabilir?
Kabak çekirdeği kabız olan balıklara verilir. Şunu asla unutma, her ilaç ya da her tedavi yöntemi, her hastalığa iyi gelmez. Her hastalığın kendine göre bir tedavi şekli ve ilacı vardır. Japon balığı solungaçları şişmiş veya yapışmışsa, solungaç parazitleri veya bakteriyel enfeksiyonu buna neden olabilir. Solungaç parazitleri, hemen hemen her parazit gibi, tuzla tedavi edilebilir.
benim balığım yeni geciriyor amam benim kinin akvaryumu yok fanusta yaşıyor ne yapcam biri söyleyebilirmi fanus da ama tek başına 4 yıllık balık pardon mama poposundan da beyaz bişi cıkıyo( turuncu bir balık orta boylarda japon balığımı tam bilmiom hediye olarak geldi turuncu beyaz renginde
Ne yazdığınızı tam anlamadım ancak anladığım kadarı ile uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
Şu an ayrı tanka aldım. Köşede sabit düz duruyor. Yanına gidince yüzmesi gayet normal. Ama genelde bir köşede normal sabit duruyor. 3 gün aç bırakacağım
Akvaryum su değerlerini de kontrol etmende fayda var. Amonyak ve nitrit fazlalığı da balığın böyle dipte oturmasına sebep olabilir. Ayrıca eğer kabızsa da yapar. Bunun için balığa haftada en az 1 kkere abukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye yedir.
Kabızlık da olabilir, Yetersiz beslenme yüzünden de olabilir. İç parazit yüzünden de olabilir. Sarımsaklı yem verebilirsin. Bezelye verebilirsin veya canlı yem ver.
@@CemCelikel biraz düzeldi öğleden sonra şimdi geziyor su yüzeyine çıkıyor(hava hortumu var içinde), sonra girip köşeye küsmüş gibi yapıyor daha sonra gezmeye başlıyor. 2.gün bugün salı günü mü yem vermeye başlayacağız?
Geçmiş olsun. Akvaryum dibine oturmuş, yan dönmüş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın KABIZ olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Abi baligimin dün gece yüzeyde ters olduğunu gördüm önce korktum öldü sandım ama cama Felan vurinca hareket etti ıspanak Felan yedirdim sonra biraz gözlemledim ertesi gün o kadar kötü değildi yani sürekli yüzeyde ters değil ama zorlaniyo şuanda ve gene ters dönmeye başladı bide izlerken sabah yediği ıspanakları kustugunu gördüm napmam lazim kusması ne demek oluyor
: Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Akvaryumu büyütmen gerekir. En az 40 litre olmalı. Havalandırma ve filtre de olmalı. Isıtıcı da koymalısın. Çünkü bu balık tropikal bir balıktır ve en az 26-28 derecelerde yaşamalıdır.
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi benim japon baliklarimin hepsi birbirini kovaliyor? Erkek disi bilmiyorum ama neden yapiyor olabilir bazen ikisi birbirini kovaliyo bazen hepsi birini
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@@CemCelikel yaşayacak mı peki ölecek mi neden oluyor veterineremi goturcem antibiyotik nerden alcam önerdiğiniz bir marka varmi ozelikle simdiden tesekurler
Ben veteriner olmadığım için her hangi bir ilaç öneremiyorum. Ancak acil müdahale gerekiyor. Bir veterinere götürmenizde fayda var. O zaman kadar, sık su değişimi yapın. Yem miktarını günde 1 e düşürün ve en fazla balığın gözü büyüklüğünde verin. Suyu değiştirirken de akvaryumun dibinden suyu çekerek yapın. Atık su ile beraber, yenmemiş yemleri ve organik atıkları da bu su ile beraber, akvaryumdan atın.
Abi iki gğn önce aldım hareketsiz duruyo yem attım hareket etmedi öldü sandım akvaryumdan alıcakken ölmediğini fark ettim ama hiç hareket etmiyor ters duruyo düz duruyo ama hiç hsreket etmiyo ne yapmam gerek çok korkuyorum
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
3 yıllık balığımız bu yüzden öldü neredeyse 1 yıl olacaktı balık bununla savaşıyodu resmen aldığımız yere sorduk hava yutmuştur ıspanak yedirin falan demişti yine de geçmedi :(
Hava kesesinin sıkışmasına sebep olan şeyler düzensiz yemlenmek, hızlı yemlenmek, aşırı yemlenmek, kabızlık ve balık kabız iken hava yutması, ıslandığında genişleyen ekmek gibi mayalı yemler, aynı şekilde ki kuru yemler. Yine su sıcaklığının düşmesi sonucu balıkların yemlerini sindirmesi zorlaşır. Bunun sonucunda midesi olmayan japon balıklarında sindirilemeyen yemler bağırsaklarda aşırı birikmeye neden olup, hava kesesini sıkıştırabilir. Su koşullarının kötü oluşu da bu balıkların hava kesesi sorunu yaşamalarına sebep olur, özellikle amonyak ve nitrit fazlalığı, balıkların daha hızlı nefes alıp vermelerine neden olduğu için, olası bir hava sıkışmasının da önünü açar. Diğer iç organlar büyüyebilir ve yüzme kesesini etkileyebilir. Böbreklerdeki kistler, karaciğerdeki yağ birikintileri veya dişi balıklardaki rahim büyümesi, hava kesesini tıkamak için yeterli genişlemeye neden olabilir. Parazitler veya bakteriyel enfeksiyonlarda hava kesesini iltihaplandırabilir. Önce bunlardan hangisinin balığında hava kesesi şişmesine sebep olduğunu bilmek, balığı ona göre tedavi etmek gerekir.
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklara fazla yem verirsen, suyunu değiştirmezsen, akvaryumunun suyu çabuk bozulur. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Günde sadece bir kere besle. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
: Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
Merhabalar benim japon balığım var normalde sağlıklı güzel bir balikti ama birkaç gündür hızlı dönerek yüzüyor bazen hafif sola doğru falan yatıyor ama baya bı dönüyor yüzerken daha sonrada normale dönüyor. Ve bunu günde birkaç saat hiç yapmıyor ama sonrada 10/15 dk sürekli neredeyse böyle yapıyor sonra tekrar düzeliyor 5 gündür falan bu şekilde bu durumu yapmazsa uzaktan baktın mı sağlık dersiniz ama neden böyle yapıyor ve bunun çözümü varmıdır acaba yardımcı olursaniz sevinirim
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu böyle garip davranabilir. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Herkes senin kadar keskin zekalı değil. Ayrıca bu videoları özürlü arkadaşlarda izliyor. O yüzden, fazla hızlı anlatmıyorum. Eğer izleme modunu arttırır ve alt yazıyı da açarsan, daha hızlı ve okuyarak da izleyebilirsin. Balığın için üzüldüm.
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Benim balığım suyun yüzüne çıkıyor istemsizce . Arka tarafı gayri ihtiyari şekilde yukarı kalkıyor. Balık da suyun dibine yüzmeye çalışıyor. Bazen de yan yüzüp sonra düzelmeye çalışıyor. Dışkısı uzun beyaz ve iplik şeklinde. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin . Diğeri öldü bunun da ölmesini istemiyorum.
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
Çoğu durumda dropsy yani şişme hastalığı, Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz.
: Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
2 balığım var 3-4 aydır benimleler. uzun zamandır hareketli enerjik olan balıklarımdan biri bugun yemek yemedi beni gordugunde elimi gösterdiğimde gelmedi ve sürekli dibe dalar gibi oldugu yerde durdu. diğeri her zamanki gibiydi. onu alıp geniş bir fanusa koydum ve onları aldığım yere gidip sordum kabız olduğunu 2 gün yemek vermemem gerektiğini ve fanustaki sudan 1-1.5 bardak alıp geri kalanını temiz içme suyuyla doldurmam gerektiğini söyledi. bugun sabah yemek verdiğimde yemedi zaten ondan sonra da vermedim. şimdi fanusta sürekli durup kalıyor kendisi dursa götü havaya kalkıyor birden ve sürekli öldü sanıyorum yukarıda öyle kalıyor birazcık yan dönüyor falan. ne yapacağımı bilmiyorum benim için çok önemliler çok seviyorum sabahtan beri ağlıyorum lütfen yardım edin bir şey söyleyin iyi olma ihtimali varsa eğer ölmesini istemiyorum lütfen yardım edin
Geçmiş olsun. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Benzer cinslerin, kırma yavruları olabiliyor. Petshop ile konuşman lazım, çünkü, bir çok petshop güvenmedikleri yerlerden balık almıyor. Çünkü bu balıkların hastalık getirme ihtimali var.
Hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@@CemCelikel abi 2 gün önce petshoptan tamamiyle iyileşmiş şekilde geldi hiçbirşeyi kalmamış yanında başka bir arkadaşla geldi şu anda Japon Akvaryumum renklendi resmen yeni gelenle çok iyi anlaşıyor benim Balıklar
japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Bol hava ver. Isısını 30 dereceye çıkar. Günde 1 kere yem ver. Yenmemiş yemleri ve atıkları da kavanozdan çıkar. Suyun yüzde 30 kadarını değiştir. Dinlenmiş musluk suyu koy. Kavanozun ağzı hep açık olsun. Geniş ağızlı bir kavanoz olması daha iyi olur.
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@@CemCelikel merhaba çook acil cevap verir misiniz şu an kabız olmus bi balığım var ve korkuyorum evde bezelye yok onun yerine maydanoz kaynatıp suyunu verebilir miyim??????
Hayır. Sakın verme. Varsa kabak çekirdeği, onu ver. Marketlerde satılan kabak çekirdeği var ya, onlardan. Kabuklarından çıkartıp, küçük küçük balıklara ver.
@@CemCelikel akvaryum orta boyutta havalandırmasızdı 2 balık aldığımız petshopta bu kadar buyukluk yeterli dedi balığımın alt tarafı şişmişti ilk löpçük'üm öldü sonrada Gümüş Yan donmuştu boyle suyu çubukla karıştırarak hava verdik 4 5 saat yaşayıp öldü tam 1 yaşında öldü onlara çok bağlanmıştım 😭😭😖
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Küçükken fark etmez insan ama büyüdükçe akvaryum da küçük geliyor. Bu balık 10-15 sene yaşar. O kadar uzun yaşaması için de büyük akvaryumlara ihtiyaç duyarlar.
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
Sadece 1 tane besleyeceksin 60 litre. Yanına koyacağım her balık için 30-40 litre. Bu standart değerler. Eğer bu değerlere göre beslerken, balıkların yaşama şansı daha fazla olur.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu suyu bozuyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Kabızlık için de kabukları soyulmuş, bezelye verebilirsin.Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Cem Celikel teşekkür ederim iki balık var ve küçük zaten aldığımda akvaryumla aldım dediklerini denicem ben hep temizliyorum hazır su koyuyorum birde iki günde bir yem at dedi satan öyle yapıyorum
Herkes, saygı ve terbiye çerçevesi içinde her türlü eleştirebilir. Eleştiri olmayan yerde ilerleme olmaz. Fotoğraf bir nevi benim markam. Herkes video yapıyor ama bu fotoğraf sayesinde benim videolarımı daha çabuk algılıyor insanlar. O yüzden de bu fotoğrafı koyuyorum.
vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: instagram.com/remax_cem_c...
Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr
Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel
Bir gün önce balığım bu yüzden öldü,tedavisini bulamadım. Bilgi verdiğiniz için sağolun 🙏
Geçmiş olsun. Umarım bundan sonra olmaz.
Balığım ölüyor şu anda o yüzden izliyorum😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Neyse sağolun balığım öldü ama bilgi için teşekkürler💝💝💝
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Çok güzel açıklamışsınız
Merhabalar benim 2tane japon balığım var bir tanesi yüzey çıkmıştı ama hareket eeiyor yüzemiyordu bende ayırdım ve bezelye verdim simdi daha iyi terse dönmüyor sanırım kabızdı ve düzeldi ama sorun şu şu an da dik durmaya başladı başı aşağıda dik duruyor ne yapmalıyım
Ve bu videoyu da izledim ama evde yapabileceğimiz daha basit bir çözüm var mı nolur yardım edin
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur. Nitrit fazlalığı için yüzde 30 kadar su değişimi yapın. Düzelene kadar, gün aşırı su değişimine devam edin.
@@CemCelikel teşekkürler :)
abi balığımın suyun sıcaklığını bilmiyrum ve akvaryumum yok bir dik dörtken kapta besliyorum ve dediğinz tuzlardan maalesef yok napacam?
Balık bakmak istiyorsan, en küçük 40 litre ile başlamalısın. Bundan küçük akvaryumlarda balık bakmak neredeyse imkansız.
Abi benim akvaryumda üç tane balığım var bir tanesi taşların üstünde yan yatıyor ve hiç hareket etmiyor ne yapmalıyım?
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Maalesef Balığım dün akşam öldü :(
Geçmiş olsun. Ben de çok balık kaybetmişimdir. Ama zamanla çok daha iyi bir akvarist olacağına eminim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Altınbaş japon bezelye dahil başka hangi yeşillıği yer?
merhaba daha önceden 2 balığımız vardı yanına 2 balık daha aldık ama yeni gelen balıklardan birisi suda durmakta zorlanıyo sürekli yukarı çekiliyo sanki diğer balıklarda böyle bir şey yok yem verirken bu balığım fazla yiyemiyo diğer balıklar kadar atılgan olmadığı için sizce hava kesesi patlamış mıdır bir de 4 balığa kaç yem verilmeli ben sabah 5 akşam 5 veriyorum sevgiler.
Akvaryum kaç litre?
@@CemCelikel 40 litre
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.
Balıkları günde sadece bir kere yemle ve şunu da asla unutma, her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yerse, doyar. Hiç bir balık az yemekten ölmez ancak çok yemekten ölür. Bu yüzden fazla yem asla vermemelisin.
Bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
Japon balığım iki gündür sağ tarafına yan şekilde hareketsiz şekilde yatıyor. Dokunduğum zaman hareket ediyor tekrar yana yatıyor sol karın kısmı biraz şişmiş durumda. Yem haşlanmış bezelye yedirmeyi denedim hiçbir şekilde yemiyor. Hava kesesi patlamış olabilir mi ne yapacağım. Suyun üzerinde öylece yatıyor.
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Hocam benim tetra şuan bu sorunu yaşıyor karantina akvaryumum yok bir kaba koyup yapsam olurmu bu dediklerinizi birde ingiliz tuzuda yok normal tuz olmazmı
Balık besliyorsan, mutlaka bir karantina akvaryumu yapmalısın kendine. Her an lazım olabilir. Su Değişimi yapmalısın.
Akvaryum suyunun temiz ve kaliteli olması çok önemlidir. Eğer su kalitesi düşükse, su değişiklikleri yaparak su kalitesini iyileştirmeye çalışın. Suyu düzenli olarak test edin ve gerekirse su değişimleri yapın. Sıcaklık Kontrolü mutlaka olmalı.
Tetra balıkları için uygun sıcaklık aralığını koruduğunuzdan emin olun. Sıcaklık uygunsa, balığın metabolizması daha iyi çalışır ve hava kesesi sorununun düzelmesine yardımcı olabilir. Yemlemeye dikkat etmelisin. Balığı düşük miktarda yemleme ile beslemeye çalışın. Hava kesesi sorunu yaşayan balıklar, aşırı yemleme sonucu daha fazla şişebilirler. Özellikle yüzey yemleri kullanmaktan kaçının. Tuz Tedavisine gelince, tuz vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur ancak bu bir kap içerisinde değil, bir karantina akvaryumunda olmalıdır. İlaç Kullanabilirsin ancak bu durumda ilaç kullanımı her zaman son çare olarak düşünülmelidir. Balığın içinde bulunduğu Stresi Azaltmalısın. Hava kesesi sorunu yaşayan balıklar stresli ortamlarda daha fazla zorlanabilirler. Akvaryumunuzu sakin bir yerde tutun ve ani ısı ve su değerleri değişiminden ve değişikliklerden kaçının.
Merhaba
Bende japon balığı var ve yorumlarda belirtildiği gibi yan yatıyor ve suyun yüzeyinde duruyor. Aşağı inmeye çalışıyor ama kuyruk kısmı yukarı çıkıyor. Üzerinden 12 saat geçti. Suyunu değiştirdim ve baska bir videoda gördüğüm gibi ağız kısmını açarak iki defa üfledim. Balığım kendine geldi fakat 3 saat sonra tekrar yan yattı aynı seyleri tekrar yaptım sonra yine normale döndü ve güzelce yüzebiliyordu. Bugün yem vermedim ama dün vermiştim. Dışkısını yapmamış. Ve şimdi yine yan yattı aynı şeyleri yapmama rağmen düzelmiyor. Dediğinizi yapabilmem için sabah olması ve akvaryum almam gerekiyor. Fakat o zamana kadar dayanır mı bilmiyorum. Cam olmayan bir kap var. Onun içine koysam(dediğiniz gibi büyük) yaşar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim çok üzülüyorum 😢
Balığım öldü 😔
Üzgünüm, ben de bir haftadır hastalıkla boğuşuyorum. Şu anda gördüm mesajını. Geçmiş olsun.
abi benim kabım küçük ve balığım yüzmüyor yan dönüyor ve suyun tepesine çıkıyor napcam
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
merhaba balığımın kırmızı solungaçları dışarıda görünüyor baya belirgin bir şekilde yani patlamış gibi. ve aşırı hareketli acaba sorunu ne olabilir sizce
Japon balığınızın kırmızı solungaçları dışarıda görünüyorsa ve aşırı hareketliyse, bu durum ciddi bir sağlık sorununu işaret edebilir. Bu belirtiler genellikle bir tür solungaç enfeksiyonunun veya solungaçlarını etkileyen bir hastalığın habercisi olabilir.
Muhtemel nedenler arasında bakteriyel enfeksiyonlar, parazitler veya su kalitesi sorunları bulunabilir. Balığınızın suyunun sıcaklığı, pH seviyesi ve amonyak, nitrit ve nitrat gibi kimyasal parametreleri kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, balığınızın yaşadığı akvaryumun temizliği, büyüklüğü, balık sayısı ve filtreleme sistemi de önemlidir. Ayrıca, balığınızı daha fazla strese sokmamak için su parametrelerini düzenlemek ve su değişiklikleri yapmak önemlidir.
hocam benm betam var haşlanmış bezelyeyi kullansam işe yararmı yardımcı olursanız sevinirim...
Beta kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirebilirsin.
meraba benim balığım japon balığı karnında siyahlıklar oluştu bunun nedeni nedir bu 2 . günü ve böyle oldu
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Balığım çok kötü durumda.Malesef kabızlık durumunu bilmediğimden geç farketdim ve balığım şu analar su yüzeyinde yan duruyor. Dengesini de kaybetdi. Öğrendiğim gibi bezelye verdim ıspanak verdim. Bugün aç bıraktım. Balığım yaşar mı ? Ne olur erkenden cevap verin. Çok sevinirim. Bu halde olması içimi parçalıyor.
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
Abi lütfen ne yapmalıyım biri söylesin dün 2 gün önce yem verdim balığıma birisi normal yedi öteki balığım yutamadi ağzında şişmiş sudan dolayı yem sonra hareket ettirdik ağzından çıkardı.2 gündür yem yemiyor karnının bir tarafı şiş yüzmeyi biraktığında karnındaki şişlik hava varmiş gibi yukarıya çıkıyor balık yana doğru eyim alıyor az önce tekrar denedim yemlemeyi yemi de asla yemiyor normalde hemen yüzeye çıkan balık şu an çıkmıyor yemden kaçıyor ne yapmalıyım ölecek mi?😢😢😢
Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
Kardeş cevaplarsan sevinirim, benim başka akvaryumum yok 1 tane var o da 80 litre hacmi. Balık suyun üzerine kalkıyor hep. Tuz Azerbaycanda dediyin tuzlardan yok malesef. Nasıl yapa bilirim?(((
Akvaryumda kaç balık var? Zaten tuz atma, sanırım oksijen yeterli değil. 2 günde bir akvaryum suyunu yüzde 30 ila 50 kadar değiştir.
@@CemCelikel nerdeyse 20ye yakın. 7 tanesi iri balıklar sadece
@@CemCelikel ve başka 5 litrelik akvaryumum var onun da içinde 1 hava filtirim var, ve yavru papağan panda balıkları var. Bilmiyorum onun içinde tuz dökersem nasıl olur?
@@CemCelikel dediyim küçük alvaryuma bıraktım japon balığını. Yani suyun dibide yüzmeye çalışıyor yüzüyor da hatta ama boşluğa geldiğinde suyun yüzüne çıkıyor.(((
20 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 700 litre. 80 litrede 2 en fazla 3 japon balığına bakabilrisin.
Bezelyeyi haslayıpmı koyucaz normalmi
Haşlayıp da koyabilirsin, mikrodalga fırında 30 saniye kadar tuttuktan sonra da koyabilirsin.
abi umarım görürsün 1 balığım var hava kesesi patladı sanırım yem bile yiyemiyor.Elıme balığı alıp yemin olduğu yerlerde gezdiriyorum az birşey yiyor.Ne yapacağımı bilmiyorum. Suyun yüzeyinde sabahtan akşama kadar yatıyor.TIPKI ÖLÜ GİBİ ölsün istemiyorum.Ve hıçkırır gibi solunum yapıyor.LÜTFEN,LÜTFEN YARDIM EDİN.
Cem Celikel(ACİL)
Mesajın beklemeye düşmüş, anca gördüm. Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.
Merhabalar Japon balığım akvaryum da savruluyor ne yapmam gerek kendinden geçti
Akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Ancak su içerisinde ki su salınımını da fazla arttırmayın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
Abi sen kral adamsın :))
Eyvallah..
2 tane japon balığımız var 2side aynı gün aynı belirtileri göstermeye başladı şu an yeşil yiyeceklerle besliyoruz. Filtre motorumuz o kadar aileme alın dememe rağmen şu anda yok. Fakat arıtılıp dinlenmiş suyla sularını değiştiriyoruz ve sıcaklıkları genellikle aynı oluyordu. Daha geçen gün hava aniden soğumaya başladı acaba bu yüzden mi?
Ani düşen suyun ısısı, balıkların direncini düşürür. Bu yüzden de balıklar Uyuşuk davranıyor olabilir.
Aileniz biraz sertmiş, ama bir şekilde filtre motoru alabilirseniz çok iyi olur. Filtre olmadan sağlıklı bir akvaryum olmaz. Bu arada eğer acemiyseniz ve tavsiye isterseniz size yardımcı olabilirim.
Eğer acemiyseniz şimdiden yazayım, Hiçbir Akvaryumda asla renkli çakıl, plastik aksesuarlar, dikenli aksesuarlar, suya salınım yapabilecekte demiyorum, Yapan aksesuarlar, Ve Dibe batan yem kullanıyorsanız, Yutulabilecek kadar bol ve keskin çakıllar asla kullanmayın. Çünkü eğer yemle beraber yutarsa, ve keskin çakıl taşı boğazına takılırsa, Boğazında ciddi kesikler olabilir. Bu yüzden dip malzemesi alırken dikkat edin. Bu arada ucuz ve kalitesiz filtre de kullanmayın. Unutmadan söyleyeyim: akvaryumda yüzmeye yer bırakmayan, boyanmış, Balıklar, özellikle Vatoz Balığı didiklerse Dökülecek köprü, mantar ev, vs. Vb, ve Balık içine girmeye çalışınca çıkamayıp sıkışacak kadar dar alanlı, girişli, Aksesuarlar SAKIN Kullanmayın. Balık didiklerse dökülen aksesuarlar olayını Rahmetli İnci Adlı Japon Balığımdan Huzur içinde yatsın, Tecrübe ettim. Vatoz köprüyü yemişti, İnci de Geldi Yem sanıp yiyip yiyip durdu. Sonra ertesi gün onu etrafta Bulamayınca bir baktım, Bir camın kenarındaki Köprülü Aksesuarın altında yatıyor, Sonra öldüğünü anladık. Yani anlayacağınız kadarıyla siz siz olun sakın dökülebilecek kalitesiz aksesuar kullanmayın. O Zamanlar Akvaryum işinde Acemiydik, bilmiyorduk. Hata yaptık. Ama zaten ertesi gün o tüm kötü, Katil Aksesuarları çıkardık çöpe attık. Renkli çakıl gibi Malzemeleride çöpe atıp rahat ettik. O sırada sadece birkaç sahte bitki ve dipte duran birkaç tane beyaz taş vardı o kadar., ama sonra sahte bitkileride çıkardık ve Büyük Akvaryuma geçtik. Neyse lafı uzatmayayım, siz Filtre alacaksanız kalitesine ve Akvaryum litresine göre Alın.
@@bobi4454 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ama maalesef iki balığımda 2021 Mayıs ayı gibi öldü :(
@@ardahstrk9982:( ALLAH RAHMET EYLESIN Mekanları Cennet Olsun Amin. Çok kötü bir şeydir Can Dostlarını Kaybetmek..
@@bobi4454 Sağolun :(
Büyük boy japon sorunsuz yüzüyorken karanlıkta uyurken başı yukarda dik duruyor buda hava kesesi sorunu sanırım. İlk evreleri olabilir mi? Aynı uygulamaları başlatacağım
4 tane japon balığım var. Boş akvaryum kullanıyorum. Ancak dibini temiz tutmak istediğimden çöpçü balığı ve ya vatoz almak istiyorum. Dibi temiz tutmak için hangi balığı almayı önerirsiniz.
- Bitki alsam ne önerirsiniz?
Çöpçü ya da vatoz balıkları cam veya taş üzerinde oluşan yosunları yer. Onun dışında bir şey temizlemez. Aynı şekilde Japonlar da bu yosunları yer. Hâliyle birbirlerine rakip oldular. Bu yüzden aynı akvaryumda vatoz ve japon olmamalı.
Dibi temiz tutmak için devamlı dip çekimi yapmalısın. Japon balıklarına kalın yapraklı ve uzun köklü bitkileri öneririm.
@@CemCelikel Teşekkürler 👍🏻🤗
Abi yeni japon balıgı aldım azcık karnı sis sanki karnında tas var gibi cok yukarı cıkamıyor asagıya dogru yüzüyor ne yapmam lazım
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Abi iyotsuz tuzu direk marketten alsak fark eder mi
Epsom tuzu ya da İngiliz tuzu diye ararsan daha iyi. Nerede bulursan, oradan al.
Merhaba benim baligimin alt tarafi sisik morarmis ust tarafta yatay sekilde yüzüyor ve agzini kipirdatiyor
Japon balığının karnı doğal olmayan bir şekilde şişiyorsa, yumurtlama yakın olabilir. Doğumu yaklaşan dişi japon balığı, bakteriyel enfeksiyon kapmaya daha duyarlıdır. Bu aşamada japon balığını kurtarmanın tek yolu, dişi japon balığını elle sağmaktır. Eğer bu durum, henüz yumurta alabilecek kadar olgun olmayan erkek veya dişilerde görünüyorsa, bu balıkların böbrek veya karaciğerinin bozuk olabileceğini gösterir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir japon balığı midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, bu nedenle balıklarınızı aşırı beslemeyin.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Tamam cok sagolun
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Merhaba. japon balığımın arka alt bolumu şişti. ilk defa japon balığı besliyorum. videolarınızdan hava kesesi sorunu olduğunu yorumlayabildim ancak emin değilim. ölmesini istemiyorum. ayrı bir bölüme aldım balığımı 3-4 gün aç bıraktım sonrasında haşlanmış bezelyeyi parçalayarak verdim ancak yediğini henüz görmedim. ne olacağını bilmiyorum. öneriniz var ise yazarsanız sevinirim. şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Merhaba videonuzu izledim ama soruma pek yanıt bulamadım. Japon balığımın karnı ve pulları şiş ayrı bi akvaryuma aldım ama ne yapmam gerekiyor?Yardımcı olursanız sevinirim.
İlk olarak dediğim gibi bu hastalık bulaşıcı değildir ama balığın daha kısa sürede iyileşebilmesi için karantina akvaryumuna alınmalıdır. Şunu unutmayın arkadaşlar, eğer akvaryum hobisini uzun süre yapacaksanız ve bin bir güçlükle büyüttüğünüz balıklarınızı hiç yok yere, sadece tedavi edilebilir bir hastalıktan dolayı kaybetmek istemiyorsanız, en az 40 ile 60 litre arasında, tam teşekküllü bir karantina akvaryumunuz mutlaka olmalıdır. Karantina akvaryumu nasıl olması gerektiği ile ilgili videomu, videolarım arasında bulabilirsiniz. Bu karantina akvaryumunun en önemli faydası, hava kesesi problemi yaşayan balığınızın ana akvaryumda ki diğer balıkların başta olmak üzere, bitki ve kum arasında görülemeyecek olan dışkısının karantina akvaryumunda çok rahat görülebilmesidir. Ayrıca şunu da asla unutmayalım, karantina akvaryumuna asla ana akvaryum suyunu koymayın, temiz ve dinlendirilmiş su olmalıdır ve suyun sıcaklığının da 25 olması gerekir, yoksa balığınızın iyileşme şansı çok azalır.İkinci olarak 40 ile 60 litrelik karantina akvaryumuna iki çay kaşığı iyotsuz tuz ekleyin. Gene karantina akvaryumunun büyüklüğüne ve litresine göre her beş litreye bir çay kaşığı olmak üzere İngiliz tuzu da dediğimiz Epsom tuzu ekleyin.Üçüncü olarak, hava kesesi problemi olan balığı en az 3 gün hiçbir şekilde beslemeyin. Unutmayın arkadaşlar, Japon balığı 30-40 gün aç kalsa bile gene bir şey olmaz. Balığın bütün atığını bıraktığını ve/veya dengesini geri kazandığını görene kadar, bekleyin.Dördüncü olarak, bu tedavi bir veya iki gün sonra sorunu çözerse, balıklara az miktarda canlı yem verin. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye gibi bazı yeşil ve taze yiyecekleri ekleyin. Daha fazla yemlemeden önce hava kesesinin normale döndüğüne emin olun. Balığı ana akvaryumuna geri koymadan önce, en az bir hafta boyunca sadece canlı yiyecekler ve yeşil bezelye besleyerek yiyecek miktarını yavaşça artırın. Daha sonra ana akvaryumun su pH ve nitrat seviyelerini test edin ve kullandığınız yiyeceği kontrol edin. Tazeliği hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, bu yemleri atın aksi taktirde, gene aynı yemler ile beslemeye devam ederseniz, hızla eski durumlarına döneceklerdir. Ayrıca balık yem yemekte zorlanıyorsa, elle besleyinBeşinci olarak, Karantina akvaryumunu ayarlamak gerekir. Öncelikle su sıcaklığını 25 -27 dereceye kadar ısıtın. Balıkların akvaryum içinde daha çok hareket edebilmesi için su seviyesi 30 cm’den yüksek olmayacak şekilde ayarlayın. Karantina akvaryumunda ki su akımı yüksekse, düşürün
Balığım yere düştü alıp hemen suya koydum çok hızlı hareket ettim ama şu anda yan yatıyor yüzerken kendini kontrol edemiyor ne yapmam gerekir
Kafasını sert şekilde yere vurduysa, sarsıntı geçiriyordur. Düzelebilir de düzelmeyebilir de. Umarım en kısa zamanda iyileşir.
Reis selamlar acil cevap istiyorum lütfen japon balıklarımdan bir tanesinin karnında büyük bir yara var 2 aydır ama nedense balık sağlıklı her gün yemini yiyor dip çekimi ve suyun bakteri dengesine özen gösteriyorum dip çekimini 3 haftada bir yapıyorum neden balığımda yara oldu ve tedavisni nasıl yapabilirim cevap bekliyorum saygılar...
Japon balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Sen ne kadar akvaryum suyunun düzgün olduğunu sansan da akvaryumun bakteriyel filtrasyon döngüsünün olmaması, suyun dengesini bozar. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
@@CemCelikel filitre 2 senelik reis değiştireyimmi??
@@CemCelikel ayrıca şu günlerde çok ses yapmaya başladı
Değiştirmene gerek yok. Sadece temizlerken akvaryum suyundan başka hiç bir şey kullanma. 2 senelik akvaryum çok yeni sayılır. Ben 10 sene kullandım, akvaryumu değiştirmesem, gene kullanmaya devam edecektim.
Ses yapmasının sebebi, basınç ile alakalı olabilir. Yerini veya boruları değiştir.
Merhabalar sizden acil bilgi istiyorum.Benim 2 tane japon balığım var ve biri diğerinin kuyruğunu ısırmış ve kuyruğunu koparmış.Balık kuyruğu biraz yırtıldıltan sonra yavaşladı eskisi kadar enerjik değildi ve 2 gündür ters dönüyor.Bizde hemen suyunu değiştirip ayırdık biraz daha iyi oldu ama acil yardım edin ölmesini istemiyorum balığımı çok seviyorum😢😭🐠💛
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
Abi ben akvaryum suyunu aldığım 40 litrelik akvaryumda yapsam sonra bakteri kültürü ve bacteria feeder alsam bakterilere ve balıklara bişey olurmu
Önce hangi balığı besleyeceksin, ona karar vermelisin. Bakteri oluşumu için öncelikle balık gerekli. Balıksız da olur ancak balıkla daha kolay. Önemli olan akvaryum kapasitesine ve bakteri popülasyonuna uygun balık sayısı ile başlamak. 40 litre akvaryum bazı balıklar için olabilir ancak bazı balıklar için de küçüktür. Akvaryumda bakteri nasıl oluşturulur ile ilgili bir çok videom var. İzlemeni tavsiye ederim.
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
th-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/w-d-xo.html
@@CemCelikel ben 2 adet common japon bakacam
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel bitanesine 42.5 litre lazım oluyo o zman ben küçüklükten beri japon balıklarını çok sevmişimdir ancak bu dedikleriniz den sonra biraz hobiden soğumaya başladım çünkü sizi ben tam 2 yıldır takip ediyorum ve en çok araştırdığım balıkta japon balığı oldu ancak bu gerçeklerle yüzleşmek zorundayım eğer sadece bı tane japon baksam alvaryumda balığın sterese sokmaktan korkuyorum ancak dediğim gibi yapacak birşey yok
Merhaba benim japon balığım 1 haftadır sürekli suyun yüzeyinde duruyordu aşağıya inemiyordu.yem veriyordum yemiyordu .birgün baktım yan yüzüyor başında bekledim ayrı bir kaba koydum .sürekli yuzdurmeye çalıştım . Araştırma yaptım bütün belirtiler hava kesesi sorunuydu şuan hala suyun yüzeyinde yan yatıyor arada duzeliyo ve aşağı hiç inemiyo 2 gündür böyle ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim .
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Balığım son nefeslerini veriyor maalesef çok üzgünüm
Geçmiş olsun. Japon balıkları uygun akvaryum ve su şartlarında en az 10 ila 15 sene yaşar. Tek bakarsan da sana arkadaş olur. Ancak tek bakılsa bile en az 60 litre akvaryumun olmalı. Umarım bir dahaki sefer, çok daha başarılı olursun. Ayrıca, bana bu balık ile ilgili her şeyi sorabilirsin. Videolarımı da izleyebilirsin.
Abi benim balık dim dik duruyo ama kepçe ile aldigimda gayet iyi yuzuyo
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@@CemCelikel ben ıspanak verdim faydası olurmu
Olabilir ancak bezelyenin bağırsakları temizlemek gibi bir fonksiyonu var.
@@CemCelikel abi yazının sonunda iç pazir demişsin benim balık japon balığı ve koi tarzı değil turuncu yatay kelebek kuyruk kafa genislemesine ama oranda cinsi felan değil yan yüzüyor arada takla atıyor hava kesesinnde sıkıntı var 2 gündür aç su değiştirmememden dolayı amonyak fazla olması sonucu oldu ama iştahı hiç yok iç parazitte olabilirmi
Dışkısı nasıl? Beyaz ve sümüksü gibi mi? Şişme genelde kabızlık sonucunda oluşur. Kabukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye iyi gelir.
eve geldigimde melek balıgımın ust yuzgecinin su yuzeyının yukarısında kalıp akvaryum camına yapısmıs oldugu gordum. elimle düzeltince bir tur attı akvaryumun içinde sonra su ustune yan yatay vaziyette kaldı. karnı da davul gibi şiş. Hiç hareket edemiyor 1 gundur bu sekilde duruyor. bloat gibi bir şey mi hava kesesi mi patlamış acaba yuzemıyor yan vaziyette su ustunde duruyor. derisinin bi kısmı akvaryum dısında yine.
Melek balığınız yan yatıyorsa bu bir sağlık sorununun işaretidir. İşte melek balıklarınızın bu davranışı sergilemesinin bazı olası nedenleri:
Yüzme kesesi bozukluğu: Yüzme kesesi bozukluğu balıklarda yaygın bir sorundur ve dengelerini kaybederek yüzmelerine veya bir tarafa batmalarına neden olabilir. Bu bozukluğa aşırı beslenme, bakteriyel enfeksiyonlar veya düşük su kalitesi gibi çeşitli faktörler neden olabilir.
Bakteriyel veya mantar enfeksiyonu: Bakteriyel veya mantar enfeksiyonları ayrıca balıkların yan yatmak da dahil olmak üzere anormal davranışlar sergilemesine neden olabilir. Bu enfeksiyonlara kötü su kalitesi, stres veya yaralanma neden olabilir.
Parazitler: Solucanlar veya protozoanlar gibi parazitler, balıklarda uyuşukluk, iştahsızlık ve yan yatma gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.
Çevresel stres: Melek balıkları su kalitesi, sıcaklık ve diğer çevresel faktörlerdeki değişikliklere karşı hassastır. Su parametrelerinin uygun aralıkta olmaması balıklarınız için stres ve sağlık sorunlarına neden olabilir.
Melek balığınız yan yatıyorsa, altta yatan sorunu mümkün olan en kısa sürede tespit etmek ve gidermek önemlidir. Su kalitesini test ederek ve uygun aralıkta olduğundan emin olarak başlayabilirsiniz. Balığı karantinaya almayı ve bakteri veya mantar enfeksiyonları veya parazitler için ilaç tedavisi vermeyi de düşünebilirsiniz.
Balığımın kafasında birden şişlik gibi birşey belirdi akvaryumun dibinden hareket etmiyor yüzerken yavaş yavaş yüzüyor ve yemlerini eskisi gibi atıldığı anda bitirmiyor lütfen yardım eder misiniz ne yapmam gerekiyor 😓
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
Çok teşekkür ederim çok sağ olun 🙏🙏🙏
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
Abi sana 2 sorum olacak;
*1 ADET JAPON BALIĞIM VAR*
1) Fazladan bir akvaryumumuz yok bu tedaviyi her zamanki akvaryumunda yapsak olur mu?
2) Tuz atmasak olur mu?
Nasıl bir tedavi uygulayacaksın?
@@CemCelikel dediklerini yapicam abi
Kolay gelsin.
@@CemCelikel teşekkürler.
Abi balığım yüzemiyo dünden beri ve bir ara üstünde beyaz noktalar vardı tane tane onu aldık bir kapa koyduk şimdi beyaz noktalar yok ama yan yüzüyo hatta direk yüzemiyi ama nefes alıyor hiçte beslemedim yaşarmı veya ne yapayım acil
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi ben tropheus besliyorum da mercan kırığı kum almayı düşünüyorum kanalımda akvaryumumun videosu varda ona bakarak kaç kg kum gerekir soyleyebilirmisin akvaryum 1m uzunluk yükseklik 50cm en 50 cm
25-30 kilo koyabilirsin
@@CemCelikel ooo çok pahalı oldu be
Benim tavsiyem en az dipte 5-8 cm kalınlığında bir tabaka olması. Anaerobik bakteriler için en ideali bu kalınlık.
@@CemCelikel abi 3 cm 5 cm yapmak istesek 8 10 kg yeterli olurmu
@@CemCelikel abi sen nereden alıyorsun ben Kayseri'de oturuyorum da burda yok internetten nereden alabilirim link verirsen sevinirim
abi ben bir çocuk olarak (yeminle) ilk defa balık bakmaya başladım ve balığımı alalı bi 2-3 ay belki olmuştur ilk defa böyle yapmaya başladı ölecek diye hüngür hüngür ağlıyorum ne yapmaliyım diye aradım hemen bu videoyu gördüm tıkladım veterinere götürsem daha iyi olur mu? bide alt tarafında siyahlıklar oluştu neden? ?
Akavaryum yeteri kadar büyükse, beta balığının saklanabileceği yerler çoksa, bir çok balıkla yaşayabilir. Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/B4dy6JeBTg8/w-d-xo.html
@@CemCelikel AMA BENİMKİ ŞU AN FANUSTA
@@CemCelikel BİDE BENİM BALIK BETA DEĞİL JAPON
Japon balığı büyük bir balıktır ve fanusta yaşamaz. Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Abi benimkide baş aşağı yüzüyor ama kabız yavru japon ne yapmalıyım sabah bezelye yedirdim
: Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Arada sebze ve meyve de verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Ayrıca kuru yem vereceksen, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.
@@CemCelikel taşa oturmuyor ama bildiğin baş aşağı yüzüyor aldığım yere gittim çok yem vermişsindir dedi ama getirdigim günden beri yem vermedim bezelye verdim bı kaç kez oda dondurulmuştu haşlanmış ama işe yaramadı yarın konserve alıp verecegim
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
Abi benim çöpçü balığım dibe inmeyi çalışırken hızla yukarı gidiyor kendi isteğiyle değil ne yapmalıyım
Çöpçü balıkları normalde bunu yapar. Anormal olan nedir? Kendi kendine balon gibi mi yukarı çıkıyor?
@@CemCelikel evet kendini bırakınca hızla yukarı çıkıyor
Kabız olma ihtimali yüksek.
@@CemCelikel abi şöyle oldu trabzondan geldik suyunu değişdim akvaryumun suyunu sonra öyle başladı
Balığı aniden suya mı attın?
Benim balığım dün videodaki belirtileri gösterdi bir saat sonra düzeldi bugün yine belirti göstermeye başladı 1 saat sonra yine düzeldi anlattığınız tedaviyi uygulayayım mı yoksa çok mu erken olur
Balığı iyi gözlemle. Tedaviye de başlaman gerekebilir.
Abi balığım iki gündür hasta akvaryumun dibine yan yatmış şekilde duruyor çok az yuzebiliyor 2-3 sn kadar...konserve bezelye attım ama yemedi napmam gerekiyor
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bunları yaparsam düzelir dimi
Akvaryumu büyütürsen ve dediklerimi yapıp, balık sayısını da ona göre ayarlarsan, düzelir.
Abi öldü ya
Çok geç kalmışız maalesef. Ancak akvaryumda balık bakacaksan en az 40 litre ile başlamalısın. Eğer japon balığı bakacaksan da en az 60 litreden başlamalısın.Balık arttıkça da akvaryum büyüklüğü de artar.
Hocam 500 litre akvaryumum var ciklet akvaryumu kurucam. Toplamda kaç ciklet koyabilirim bide sarı , mavi , beyaz prensesin yanına hangi cikletleri koyabilirim
Eğer yeni bir akvaryum yapacaksan, bence 500 litre için en fazla 5 balık ile başla. Çünkü akvaryum şu anda yeni olacağı için bakteriyel döngü olmayacak. Bu da fazla balık koyman durumunda ' Yeni Akvaryum Sendromu' denen ve bütün balıklarının ölmesine sebep olan bir durumun ortaya çıkmasına sebep olur.
Bu videoyu aşağıda ki linkten de bulabilirsin.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Ayrıca balıksız döngü ile akvaryumu hazırlaman da balık kayıp oranını azaltacaktır. Bu konu ile ilgili videom da aşağıda ki linkte.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
Videolarının nerdeyse hepsini izledim abi bende az balıkla başlıycam da ben sadece toplamda kaç balık alır bide dediğim gibi prenseslerin yanında hangi cikletler yaşar onu merak ettim
Saat gece 2 az önce bundan dolayı kaybettim aldım attım Allahtan bulaşıcı değilmiş rahatladım geleli 2.5 3 hafta oldu :/
Öncelikle geçmiş olsun. Bu hastalık bulaşıcı değildir ama aynı şartlar devam ederse, aynı hastalığa diğer balıklar da yakalanabilir. Dikkat etmek lazım.
Japon balığım solungaçlarının ordan şişmişti ve damarları gözüküyordu ertesi gün baktığımda ölmüştü kabak çekirdeği içi veriyorduk siz söylemiştiniz niye ölmüş olabilir?
Kabak çekirdeği kabız olan balıklara verilir. Şunu asla unutma, her ilaç ya da her tedavi yöntemi, her hastalığa iyi gelmez. Her hastalığın kendine göre bir tedavi şekli ve ilacı vardır.
Japon balığı solungaçları şişmiş veya yapışmışsa, solungaç parazitleri veya bakteriyel enfeksiyonu buna neden olabilir. Solungaç parazitleri, hemen hemen her parazit gibi, tuzla tedavi edilebilir.
@@CemCelikel Teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysanız, şimdi olabilirsiniz.
benim balığım yeni geciriyor amam benim kinin akvaryumu yok fanusta yaşıyor ne yapcam
biri söyleyebilirmi fanus da ama tek başına 4 yıllık balık pardon mama poposundan da beyaz bişi cıkıyo( turuncu bir balık orta boylarda japon balığımı tam bilmiom hediye olarak geldi turuncu beyaz renginde
Ne yazdığınızı tam anlamadım ancak anladığım kadarı ile uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
Şu an ayrı tanka aldım. Köşede sabit düz duruyor. Yanına gidince yüzmesi gayet normal. Ama genelde bir köşede normal sabit duruyor. 3 gün aç bırakacağım
Akvaryum su değerlerini de kontrol etmende fayda var. Amonyak ve nitrit fazlalığı da balığın böyle dipte oturmasına sebep olabilir. Ayrıca eğer kabızsa da yapar. Bunun için balığa haftada en az 1 kkere abukları soyulmuş ve haşlanmış bezelye yedir.
Sadece bu balıkta bu sorun var hafta bir su değişimi ve bezelye veriyorum
Bu arada dışkısı beyaz bi ince ip şeklinde. Acaba sorun hava kesesi mi yoksa kabızlık mı
Kabızlık da olabilir, Yetersiz beslenme yüzünden de olabilir. İç parazit yüzünden de olabilir. Sarımsaklı yem verebilirsin. Bezelye verebilirsin veya canlı yem ver.
@@CemCelikel biraz düzeldi öğleden sonra şimdi geziyor su yüzeyine çıkıyor(hava hortumu var içinde), sonra girip köşeye küsmüş gibi yapıyor daha sonra gezmeye başlıyor. 2.gün bugün salı günü mü yem vermeye başlayacağız?
Abi balığım ölcek nolur yardım et karantina akvaryumum yok başka tedavisi yokmu
Nesi var balığının?
Öldü artık çok geç
@@CemCelikel abı yan yatîyodu çok kiloluydu
Geçmiş olsun. Akvaryum dibine oturmuş, yan dönmüş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın KABIZ olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Abi sana Messenger dan yazdım balığım ölmek üzere lütfen bakarmısın bir çözüm bulamadım balığım daha farklı sekilde su an lütfen bak abiiii
Yazdım Messenger'a
Abi baligimin dün gece yüzeyde ters olduğunu gördüm önce korktum öldü sandım ama cama Felan vurinca hareket etti ıspanak Felan yedirdim sonra biraz gözlemledim ertesi gün o kadar kötü değildi yani sürekli yüzeyde ters değil ama zorlaniyo şuanda ve gene ters dönmeye başladı bide izlerken sabah yediği ıspanakları kustugunu gördüm napmam lazim kusması ne demek oluyor
: Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Benimde beta balığım var 5 litrelik bir fanusta bakıyorum 4 aydır hiçbişeyi yoktu bugün baktım hava kesesi şişmiş ne yapmalıyım??
3 gün yem vermiyim mi?
Akvaryumu büyütmen gerekir. En az 40 litre olmalı. Havalandırma ve filtre de olmalı. Isıtıcı da koymalısın. Çünkü bu balık tropikal bir balıktır ve en az 26-28 derecelerde yaşamalıdır.
Abiii çok acil balikim ters donmuş şekilde yüzüyor bazen oyle kaliyor nasil yapacagim acil lutfeeen 🙏
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
balığım 1-2 gündür yemek yemiyor kara benek hastalığı var ve yan yüzüyor ne yapmalıyım
Sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi benim japon baliklarimin hepsi birbirini kovaliyor? Erkek disi bilmiyorum ama neden yapiyor olabilir bazen ikisi birbirini kovaliyo bazen hepsi birini
Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?
@@CemCelikel kısa sureligine 30 litrede 5 balik var 170 litreye gecegim
Akvaryum şu anda çok küçük. 170 litreye geçince normale dönerler.
Japon balığım suyun üstünde yan yatıyo ne yapmalıyım nolur cevap verin
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Benim balığımin karnında delik olmuş ne yapabilirim lütfen bilgi verin cok üzülüyorum:(
Bu, ciddi bir bakteriyel enfeksiyonun işaretidir. Antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. Ancak tedaviden sonra bile delikler kapanmaz.
@@CemCelikel yaşayacak mı peki ölecek mi neden oluyor veterineremi goturcem antibiyotik nerden alcam önerdiğiniz bir marka varmi ozelikle simdiden tesekurler
Ben veteriner olmadığım için her hangi bir ilaç öneremiyorum. Ancak acil müdahale gerekiyor. Bir veterinere götürmenizde fayda var. O zaman kadar, sık su değişimi yapın. Yem miktarını günde 1 e düşürün ve en fazla balığın gözü büyüklüğünde verin. Suyu değiştirirken de akvaryumun dibinden suyu çekerek yapın. Atık su ile beraber, yenmemiş yemleri ve organik atıkları da bu su ile beraber, akvaryumdan atın.
@@CemCelikel fanus kullanıyorum tamamen değiştiriyorum ben 2 günde bir
@@CemCelikel cok cok tesekur ederim simdi goturcem
Abi iki gğn önce aldım hareketsiz duruyo yem attım hareket etmedi öldü sandım akvaryumdan alıcakken ölmediğini fark ettim ama hiç hareket etmiyor ters duruyo düz duruyo ama hiç hsreket etmiyo ne yapmam gerek çok korkuyorum
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
3 yıllık balığımız bu yüzden öldü neredeyse 1 yıl olacaktı balık bununla savaşıyodu resmen aldığımız yere sorduk hava yutmuştur ıspanak yedirin falan demişti yine de geçmedi :(
Hava kesesinin sıkışmasına sebep olan şeyler düzensiz yemlenmek, hızlı yemlenmek, aşırı yemlenmek, kabızlık ve balık kabız iken hava yutması, ıslandığında genişleyen ekmek gibi mayalı yemler, aynı şekilde ki kuru yemler. Yine su sıcaklığının düşmesi sonucu balıkların yemlerini sindirmesi zorlaşır. Bunun sonucunda midesi olmayan japon balıklarında sindirilemeyen yemler bağırsaklarda aşırı birikmeye neden olup, hava kesesini sıkıştırabilir. Su koşullarının kötü oluşu da bu balıkların hava kesesi sorunu yaşamalarına sebep olur, özellikle amonyak ve nitrit fazlalığı, balıkların daha hızlı nefes alıp vermelerine neden olduğu için, olası bir hava sıkışmasının da önünü açar. Diğer iç organlar büyüyebilir ve yüzme kesesini etkileyebilir. Böbreklerdeki kistler, karaciğerdeki yağ birikintileri veya dişi balıklardaki rahim büyümesi, hava kesesini tıkamak için yeterli genişlemeye neden olabilir. Parazitler veya bakteriyel enfeksiyonlarda hava kesesini iltihaplandırabilir. Önce bunlardan hangisinin balığında hava kesesi şişmesine sebep olduğunu bilmek, balığı ona göre tedavi etmek gerekir.
Dediğiniz şekilde davranan Molly balığım var videodaki uygulamayı yaptım değişen olmadı
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
İki gün önce iki teleskop bir japon aldım içme suyu kullanmıştım ama şu an su çok kötü durumda çok bulanıklaştı ne yapmam lazım
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklara fazla yem verirsen, suyunu değiştirmezsen, akvaryumunun suyu çabuk bozulur. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Günde sadece bir kere besle. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi Lütfen yardım et küçük japon balığımın karnı şişmiş en yukarda hareketsiz duruyor ne yapmalıyım??
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi balığım çok hareketsiz dipe çöküp bi iki dakika yuzup tekrar dibe çöküyor sebebi nedir
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bu bahsettiğiniz tuzların ikisini birden koyacağız değil mi?
İkisi de aynı görevi görür. Birini koysan yeterli.
Balıgım yerde duruyo eskiden yanina gidince kacardi simdi kacmiyo ve yuzse bile ters yusuyo ne olabilir
: Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
1 Japon balığımda hava kesesi sorunu olduğunu farkettim fakat karantina akvaryumum yok sadece fanusum var yapabileceğim bir şey var mı :(?
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
Merhabalar benim japon balığım var normalde sağlıklı güzel bir balikti ama birkaç gündür hızlı dönerek yüzüyor bazen hafif sola doğru falan yatıyor ama baya bı dönüyor yüzerken daha sonrada normale dönüyor. Ve bunu günde birkaç saat hiç yapmıyor ama sonrada 10/15 dk sürekli neredeyse böyle yapıyor sonra tekrar düzeliyor 5 gündür falan bu şekilde bu durumu yapmazsa uzaktan baktın mı sağlık dersiniz ama neden böyle yapıyor ve bunun çözümü varmıdır acaba yardımcı olursaniz sevinirim
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu böyle garip davranabilir. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Benim balıklarım 2 side dipte duruyor nabıcam yukarı çıkamıyor
Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
abi o kadar yavaş anlatıyorsun ki izlerken balık öldü çözüm bulamadan
Herkes senin kadar keskin zekalı değil. Ayrıca bu videoları özürlü arkadaşlarda izliyor. O yüzden, fazla hızlı anlatmıyorum. Eğer izleme modunu arttırır ve alt yazıyı da açarsan, daha hızlı ve okuyarak da izleyebilirsin. Balığın için üzüldüm.
balığım baş aşağı duruyor japon balığı akvaryum köşesinde ne yapmalıyım
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
Benim balığım suyun yüzüne çıkıyor istemsizce . Arka tarafı gayri ihtiyari şekilde yukarı kalkıyor. Balık da suyun dibine yüzmeye çalışıyor. Bazen de yan yüzüp sonra düzelmeye çalışıyor. Dışkısı uzun beyaz ve iplik şeklinde. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin . Diğeri öldü bunun da ölmesini istemiyorum.
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
Çoğu durumda dropsy yani şişme hastalığı, Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz.
Abi benimki ters yüzüyor arada düzeliyor 5 saniye sonra yıne ters dönüyor ne yapmalıyım suyunu yarısını bosalttim yeni su ekledim
Hava kesesi sorunu olabilir. Hava kesesi sorunu için izleyebileceğin bir videom var, istersen onu izle.
th-cam.com/video/sEeJTJvsR2Y/w-d-xo.html
@@CemCelikel çok teşekkür ederim ama baliğım ölmüş
Geçmiş olsun. Bir dahakine daha dikkatli olmak lazım.
@@CemCelikel aynen
Benim teleskop baligimda oldu ama ertesi güne kendi kendine iyileşti
Bazen akvaryuma hızlıca koyunca da oluyor. Bence, onun gibi bir şey de olmuş olabilir.
Abi balım çok hareket ediyordu ama artık dilde ters duruyor ne yapmalıyım lütfen yardım et
: Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
2 balığım var 3-4 aydır benimleler. uzun zamandır hareketli enerjik olan balıklarımdan biri bugun yemek yemedi beni gordugunde elimi gösterdiğimde gelmedi ve sürekli dibe dalar gibi oldugu yerde durdu. diğeri her zamanki gibiydi. onu alıp geniş bir fanusa koydum ve onları aldığım yere gidip sordum kabız olduğunu 2 gün yemek vermemem gerektiğini ve fanustaki sudan 1-1.5 bardak alıp geri kalanını temiz içme suyuyla doldurmam gerektiğini söyledi. bugun sabah yemek verdiğimde yemedi zaten ondan sonra da vermedim. şimdi fanusta sürekli durup kalıyor kendisi dursa götü havaya kalkıyor birden ve sürekli öldü sanıyorum yukarıda öyle kalıyor birazcık yan dönüyor falan. ne yapacağımı bilmiyorum benim için çok önemliler çok seviyorum sabahtan beri ağlıyorum lütfen yardım edin bir şey söyleyin iyi olma ihtimali varsa eğer ölmesini istemiyorum lütfen yardım edin
öldü.
Geçmiş olsun. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
abi tuz olarak normal hayatta kullandıgımızı tuzu kullanabılır mıyız
Hayır. İyotsuz epsom ingiliz tuzu ya da kaya tuzu olmalı.
@@CemCelikel abi balıgıma tekrar su degısımı yaptım ama hala aynı ne yapabılırım
Eğer zehirlendi ise, bol bol hava ver.
Merhaba abi balığım şuan ters yüzüyor daha çok sürükleniyor gibi yarım saat önce geldim birşeyi yoktu ne yapmalıyım lütfen cevap verir misin
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Ilk yorum benim
Eyvallah..
@@CemCelikel abi balik aşagida ter duruyordu şimdi tepede duruyor
abi ben tam 3yıldır balık hobisini taşıyorum
Umarım daha uzun yıllar bu hobi ile ilgilenirsin.
abi yeni karma ciklet akvaryumu yaptım alacağım yavrular kırmamı olur de petshopa satabilirmiyim
Benzer cinslerin, kırma yavruları olabiliyor. Petshop ile konuşman lazım, çünkü, bir çok petshop güvenmedikleri yerlerden balık almıyor. Çünkü bu balıkların hastalık getirme ihtimali var.
ABİ YARDIM ET JAPON BALIĞIM KIVRILDI VE YAN VEYA TERS YÜZÜYOR ŞU ANDA SOĞUK SU İLE KENDİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@@CemCelikel Abi Japon Balığım iyileşti şu anda normal. Yan dönme veya denge kaybı hiç görmedim
@@CemCelikel tamam abi teşekkürler
Geçmiş olsun.
@@CemCelikel abi 2 gün önce petshoptan tamamiyle iyileşmiş şekilde geldi hiçbirşeyi kalmamış yanında başka bir arkadaşla geldi şu anda Japon Akvaryumum renklendi resmen yeni gelenle çok iyi anlaşıyor benim Balıklar
Abi benim balıkların kafasi gibi biyer sisisuo ama bi ne yapabilecegimiizi soyle sen
japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@@CemCelikel böyle sacma bir soruya ne güzel cevap vermissin helal olsun
hasta olan balığı kavanoza koydum kavanoz olurmu
Bol hava ver. Isısını 30 dereceye çıkar. Günde 1 kere yem ver. Yenmemiş yemleri ve atıkları da kavanozdan çıkar. Suyun yüzde 30 kadarını değiştir. Dinlenmiş musluk suyu koy. Kavanozun ağzı hep açık olsun. Geniş ağızlı bir kavanoz olması daha iyi olur.
@@CemCelikel ısısı nasıl çoğaltılır
Isıtıcı koymalısın.
2 tane japon balığım var büyük fanusun içinde ama birtanesi baş aşağı yüzüyor arada hareketleniyo ama sürekli baş aşağı duruyo sizce ne yapmalıyım?
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.
@@CemCelikel merhaba çook acil cevap verir misiniz şu an kabız olmus bi balığım var ve korkuyorum evde bezelye yok onun yerine maydanoz kaynatıp suyunu verebilir miyim??????
Hayır. Sakın verme. Varsa kabak çekirdeği, onu ver. Marketlerde satılan kabak çekirdeği var ya, onlardan. Kabuklarından çıkartıp, küçük küçük balıklara ver.
@@CemCelikel tamam çok teşekkür ederim 🙏🙏
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
Hava kesesi patlamissa yasar mi
Evet.
Öldü
Geçmiş olsun. Demek ki başka bir sorunu daha vardı.
Dişilernasılolur
"Dişiler nasıl olur ?" mu demek istedin? Soruyu anlayamadım.
Evet evet
Bunlar çiklit balığı mı japon balığı mı?
Öldü😭😖😭😭😭😭
Sebebi ne acaba? Geçmiş olsun. Muhtemelen akvaryum küçük ya da balık sayısı fazla idi. Çünkü bu balıklar en az 10-15 sene yaşar.
@@CemCelikel akvaryum orta boyutta havalandırmasızdı 2 balık aldığımız petshopta bu kadar buyukluk yeterli dedi balığımın alt tarafı şişmişti ilk löpçük'üm öldü sonrada Gümüş Yan donmuştu boyle suyu çubukla karıştırarak hava verdik 4 5 saat yaşayıp öldü tam 1 yaşında öldü onlara çok bağlanmıştım 😭😭😖
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Küçükken fark etmez insan ama büyüdükçe akvaryum da küçük geliyor. Bu balık 10-15 sene yaşar. O kadar uzun yaşaması için de büyük akvaryumlara ihtiyaç duyarlar.
@@CemCelikel bizimki çok küçük evde besliyoruz hava filtresi yoktu 20 cm uzunluk 25 cm en gibi bir buyklukte
İşte bu yüzden baliklar öldü. Japon balığı bakılması en zor balıklardandır. Herşeyi çok iyi yapman lazım. Yoksa hemen ölür.
Bu gasterdigin butun baliklar seninmi bize baliklarini gosterirmisin
Hayır hiç biri benim değil. Ben şimdi ciklet besliyorum. Bu videomda n o balıkları görebilirsin.
th-cam.com/video/uvmd7zzAOow/w-d-xo.html
3 yıllık balığımız bu yüzden öldü :(
Geçmiş olsun.
Abi bende yeni fark ettim inşallah balığım iyileşecek
Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir.
abi japon balıklRı için her birine kaç litre su lazım
Sadece 1 tane besleyeceksin 60 litre. Yanına koyacağım her balık için 30-40 litre. Bu standart değerler. Eğer bu değerlere göre beslerken, balıkların yaşama şansı daha fazla olur.
Ölümcülmü
Eğer önlem alınmazsa, çok ölümcüldür.
Zapon başlığının karnı şiş neden acaba
Kabız olmuş olabilir.
Ne yapabilirim peki
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu suyu bozuyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Kabızlık için de kabukları soyulmuş, bezelye verebilirsin.Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Cem Celikel teşekkür ederim iki balık var ve küçük zaten aldığımda akvaryumla aldım dediklerini denicem ben hep temizliyorum hazır su koyuyorum birde iki günde bir yem at dedi satan öyle yapıyorum
Hazır su koyma. Hazır su yumuşak olur ve içinde balıkların ihtiyacı olan mineraller de olmaz. En iyisi musluk suyu.
Valla Bu Kadar uğraşmak Sıkıntı İp ile bağlarım akvaryumda gezer Denedim ise yariyor
Aslında belli kuralla çerçevesinde balık bakmak, diğer canlılara bakmaktan çok daha kolaydır.
@@CemCelikel Karının Altından Misina İle Bağladım hava Taşını üstüne bağladım Normal balık gibi yuzuyordu Stresede Girmedi hemen iyileşti
Verdiğin yemi değiştirdiysen, düzelmiş olabilir.
Reis sen neden tüm kapak fotoraflarına kendi fotoraflarını koyuyon?!? merak etmiyoruz nur yüzünü
O kısmı kapat :)
Beğenmediyse izleme kardeşim
Herkes, saygı ve terbiye çerçevesi içinde her türlü eleştirebilir. Eleştiri olmayan yerde ilerleme olmaz. Fotoğraf bir nevi benim markam. Herkes video yapıyor ama bu fotoğraf sayesinde benim videolarımı daha çabuk algılıyor insanlar. O yüzden de bu fotoğrafı koyuyorum.
abi şu an balıgım kucuk bı kapta ona 1 çay kasıgı atsam olur mu
Kap küçükse, fazla gelebilir. Her beş litre için bir çay kaşığı olmalı. Ona göre ayarla.
@@CemCelikel tamam abı sagolasın
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmuşsundur umarım.
@@CemCelikel abi yeni attım da kaba tuzu bıraz balıgın ustune geldı bırsey olur mu
@@CemCelikel oldum abı :)
Cok hikaye anlatıyorsun. Saadete gelsene guzel kardeşim. Ayni seyleri tekrarlayıp duruyorsun.
Onları anlatmasam, bu seferde aynı şeyleri bana tekrar tekrar soruyorlar.